.

.

TOTS 21

Tot seguit us presentem les activitats qu es duran a terme al Centre de lectura de Reus del 9 al 19 de desembre.

DIJOUS 9

19.00

Sala Emili Argilaga / Sala virtual

Conferència ‘Anguera, Font de Rubinat i Mariné no són terroristes. La primera gran ràtzia repressiva contra l’independentisme català (1981)’, a càrrec de l’historiador Joan Navais. Fa quaranta anys, la policia va detenir 23 persones a Catalunya i el País Valencià, a les quals va acusar de pertànyer a Terra Lliure. Tres dels detinguts eren socis del Centre de Lectura de Reus. La conferència de Joan Navais recordarà aquells fets.

DIVENDRES 10

19.00

Sala Fortuny

Inauguració de l’exposició ‘No és temps de silenci’, de Maite Maset. Fins al 31 de desembre. L’exposició proposa una mirada diferent al món, a través d’objectes o imatges quotidianes descontextualitzades. Des d’un sentiment de profunda indignació i amb un esperit crític, l’artista tracta diversos temes d’actualitat com el consumisme en la societat capitalista, les injustícies estructurals, les variades formes de violència o el canvi climàtic.

DIVENDRES 10

19.30

Teatre Bartrina

Cineclub

Mandibules (Mandíbules), de Quentin Dupleux. França, 2020. VOS. 77 min.

Venda anticipada d’entrades: dimecres i dijous, de 18.00 a 20.00. Socis: 3€ / No socis: 6€

DISSABTE 11

11.30

Sala Hortensi Güell

Presentació del conte ‘Els amics’, de Núria Naval, a càrrec de de Fina Masdéu, l’autora i la il·lustradora Núria Bonet.

DILLUNS 13

18.00

Sala Hortensi Güell

Acte amb motiu del Dia dels Drets Humans, organitzat pel Col·legi de l’Advocacia de Reus.

DILLUNS 13

19.00

Sala Emili Argilaga / Sala virtual

Conferència ‘L’actuació de Pau Casals en l’ajuda als refugiats’, a càrrec de Núria Ballester, directora del Museu Pau Casals.

DIMARTS 14

19.00

Sala Emili Argilaga / Sala virtual

Conferència ‘El Reus que va fer a Gabriel Ferrater’, a càrrec de l’escriptor Jordi Amat. Acte commemoratiu del 135è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus. En plena elaboració de la biografia de Ferrater, Amat explicarà el Reus que va servir d’entorn vital i professional del microcosmos familiar del poeta.

DIJOUS 16

19.00

Sala Emili Argilaga / Sala virtual

Aules de Filosofia Pràctica

‘Michel Onfray: La força d’existir’, a càrrec de Jordi Branchat

DIVENDRES 17

19.00

Sala Emili Argilaga / Sala virtual

Presentació del llibre ‘Boscúria. La natura perduda de les coses’, de Miquel Bassols i Puig. Presentació a càrrec de Joaquim Mallafrè i l’autor. El llibre, escrit durant el confinament per la pandèmia, és una reflexió sobre com els boscos i la natura ens vinculen amb allò que som i amb el temps viscut.

DIVENDRES 17

19.30

Teatre Bartrina

Cineclub

Quo Vadis, Aida?, de Jasmila Zbanic. Bòsnia i Herzegovina, 2020. VOS. 104 min.

Venda anticipada d’entrades: dimecres i dijous, de 18.00 a 20.00. Socis: 3€ / No socis: 6€

DISSABTE 18

11.30

Sala Hortensi Güell

Presentació del conte ‘La màgia balla’ al Centre de Lectura, de Monika Escuer. Amb l’actuació dels alumnes de 3r i 4t de clàssic de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura.

EXPOSICIONS

• ‘No és temps de silenci’, de Maite Maset. Fins al 31 de desembre.

• ’55è Concurs Aplec Baix Camp’. Fins a l’11 de desembre.

CANAL YOUTUBE

Recordeu que al canal Youtube del Centre de Lectura trobareu les gravacions dels actes que s’organitzen a l’entitat. Últims continguts que hi podeu trobar:

– Jornada ‘La nova llei de suports a la capacitat: un pas més en la defensa dels drets humans’, de la fundació privada La Tutela.

– Presentació del llibre ‘El asesinato del general Prim. A través del estudio del sumario incoado’, de José M. Fontana i Alfredo Redondo.

Presentació del projecte de l’editorial Fum d’Estampa Press de traduccions de literatura catalana a l’anglès, a càrrec de l’editor Douglas Suttle i l’escriptor Jordi Llavina.

– Cicle ‘1920: la projecció ciutadana del Centre de Lectura’: conferència ‘La Bibliote[ca.1921]’, a càrrec de Montserrat de Anciola.

Redacció