.

.

TOTS 21

Foto de família dels guardonats

Azufrera y Fertilizantes Pallarés, Afepasa, (Premi a la Trajectòria Internacional), Infinitum (Premi al Creixement Internacional), Port de Tarragona (Premi Extraordinari a la projecció exterior del Territori) i la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla (Premi a l’empresa socialment responsable amb la Covid-19) han estat avui les empreses i institucions guardonades en un esdeveniment que es recupera després de l’ajornament patit l’any passat a causa de la pandèmia.

L’acte ha estat presidit per Javier Sancho, vicepresident primer de la Cambra de Tarragona i membre del Comitè Executiu, qui ha disculpat l’absència de Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, “que s’està recuperant d’una intervenció quirúrgica, per la qual cosa avui no ens pot acompanyar, però ho farà ben aviat”.

Per la seva banda, Carlos Arola, vicepresident de la Cambra de Tarragona, membre del Comitè Executiu de la Cambra i conseller d’Internacionalització, ha estat qui ha anunciat els noms dels premiats.

La periodista Núria Pérez ha estat la conductora de l’acte.

Val a dir que Francisco Toledo ha rebut la Clau d’Or, la màxima distinció que atorga la Cambra de Tarragona, en reconeixement a la teva dilatada trajectòria institucional i professional a favor del coneixement i la internacionalització, a través de la imprescindible tasca que juguen els ports com a motors de la internacionalització de les empreses i el creixement econòmic.

Sancho, en la seva intervenció, ha posat en valor el paper de la Cambra a favor de la internacionalització:

“Només en els darrers 25 anys prop de 1.500 empreses han participat a les nostres missions internacionals. I ens hem especialitzat en els mercats africans, sobretot en els subsaharians, fins el punt que avui en dia som un clar referent a nivell nacional en el coneixement i experiència en aquells països, tan complexos i alhora tan potencialment atractius a nivell comercial. Per això a les missions ens hi acompanyen exportadors de Tarragona, Catalunya i de la resta de l’Estat”.

“Aquests dies hem tancat ja el calendari de missions per l’any vinent. N’hem previst un total de 13 a 24 països d’Àfrica. A aquesta ingent tasca cal afegir-hi la de formació internacional, organització de jornades i els simposis internacionals”.