.

.

TOTS 21

Vita aèrea de la zona industrial del Port de Tarragona. Foto: Asesa

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta aquesta tarda el Pla Especial d’Emergències per Contaminació de les Aigües Marines de Catalunya CAMCAT a causa d’un vessament al pantalà de Repsol Petroli, al municipi de Tarragona.

A les 17:20 hores d’avui el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha rebut l’avís de Repsol Petroli de què havien patit un vessament de fuel oil a la línia de càrrega al pantalà del Port de Tarragona.

La taca és d’uns 30 metres de llarg i 5 metres d’ample, i ha estat continguda i confinada per barreres dins les seves instal·lacions. En aquest moments, s’està treballant en la recollida del vessament, que està confinat per les barreres de contenció. La ràpida actuació dels equips de Sasemar, Bombers Parc Port, Boteros, remolcador Remo, Repsol i Policia Portuària  i també la direcció del vent cap al moll de Cantabria faciliten les tasques de recollida i control, informa el Port.

El Port de Tarragona ha activat el PIM (Pla Interior Marítim) en alerta situació 1. Al lloc s’hi troben també efectius de Salvament Marítim i Bombers del Port de Tarragona treballant per recollir el vessament.