.

Jordi Llopart. Foto: DiariTots21

El Tarragonès s’ha despertat aquest dissabte amb la notícia d’una gran pèrdua. L’exalcalde de Creixell i actual regidor de Cultura, Turisme i Esports i segon tinent d’alcalde, Jordi Llopart, de 66 anys, ha mort aquesta passada nit. Una caiguda ha estat la causa del decés. Llopart lluitava des de feia anys contra una malaltia. Casat, pare i avi, havia estat alcalde des de 2011 fins a 2023, i en una anterior etapa en 2003. També fou conseller comarcal del Tarragonès, d’on fou vicepresident.

L’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz Madueño, i tota la corporació municipal se sumen al dolor dels seus familiars i amics i sent aquesta pèrdua “com la marxa d’una persona única que ha deixat un gran llegat en el nostre municipi”. El consistori ha decretat tres dies de dol oficial, al temps que les banderes dels edificis públics municipals nejaran a mig pal. Aquest  dissabte a la tarda se celebrarà un ple extraordinari de condol.

Nascut a Molins de Rei, formava part dels molts ciutadans que havien escollit Creixell per viure-hi. Ell hi arribà a finals dels anys 80. La seva família hi tenia una casa de vacances des dels anys 70.


Altres notícies:


En la seva llarga etapa com a alcalde des de 2011 va haver d’enfrontar-se, junt a l’actual alcaldessa, Montse Muñoz i aleshores tinenta d’alcalde, a una herència econòmica-financera de l’Ajuntament desastrosa, que va fer que el consistori fos intervingut per l’Estat. Llopart, de formació bancària -va treballar al Deutsche Bank, a Tarragona- va redreçar la situació, que va obligar el consistori a haver de practicar retallades i negociar durant anys amb bancs i administracions.

Durant el seu mandat Creixell va viure un impuls en la faceta de promoció econòmica. Van sorgir iniciatives com la marca turística Baix Gaià costa, promoguda des de Creixell i que junt als consistoris de costa del Baix Gaià assisteix cada any a diverses fires turístiques de l’Estat espanyol i a Andorra.

Llopart, en jurar el càrrec de conseller comarcal. Foto: Cedida

També sota el seu mandat es va instaurar el Mercat Medieval o el festival de novel.la negra en català Creixell.crims, que justament era inaugurat aquest divendres, 12 de juliol, al Casal Municipal. També es va donar impuls al coneixement de la figura de l’arquitecte Josep Maria Jujol, autor del coronament de l’església de Sant Jaume, a través d’iniciatives promogudes per l’aleshores regidor de Cultura, Francesc Sentís. Llopart era actualment regidor de Cultura en el govern de coalició. En altres àmbits, també es va aconseguir obrir el Mercat Municipal i es va remodelar la plaça Major. L’Ajuntament també va haver de fer front a la complexa gestió de la pandèmia.

Home d’una gran sensibilitat i tolerància, atent als problemes de la gent, el seu tarannà el convertia en una excel.lent persona. DiariTots21 se suma a les mostres de condol i vol fer-les extensives a la seva família.

El cos de Llopart serà diumenge al tanatori de Creixell, de 16 a 20 hores, mentres que dilluns, 15 de juliol, a les 11 hores, tindrà lloc el sepeli a l’església de sant Jaume.


Les reaccions al decés n’ s’ha fet esperar, entre elles les de l’Ajuntament de Torredembarra o l’exalcade d’Altafulla, Fèlix Alonso. També la del secretari general de Junts, Jordi Turull, formació de la que era militant Llopart:


Accediu a una entrevista a Jordi Llopart en aquest enllaç.