.

Enguany no es podrà entrar a l’interior de la Capella. Cal aturar-se a les tanques de seguretat i són els membres de la Confraria de Sant Magí qui deixen les espelmes davant del sant. L’entrada al Portal del Carro es fa per Arc de Sant Llorenç i la sortida per l’Escorxador. Foto: Tarragona Cultura

Dimecres de celebració a Tarragona en honor de Sant Magí, acompanyada d’una festa major plena de pedaços però que ha tirat endavant gràcies a l’esforç de tots els que s’estimen no només la festivitat sinó també la ciutat. El toc de matinades ha servit per donar l’avís que avui cal oblidar les penes, encara que sigui per unes hores, rememorar tot allò que hem viscut i gaudir del què ens queda.

“És una edició molt estranya; mantenim els actes, però canviant el format”, diu el president de la Confraria de Sant Magí Màrtir de Tarragona, Adolf Quetcuti. “És una situació anòmala”, reitera el president de la confraria, mentre sosté amb força una imatge del sant, de Barcelona, per a la missa que excepcionalment es fa a la Catedral de Tarragona. La situació sanitària ha fet que les tradicionals misses a la capella del Portal del Carro no s’han pogut portar a terme. L’arquebisbe en fa referència en iniciar l’ofici amb el temple gairebé ple.

L’església del Portal del Carro manté les seves portes obertes, però no s’hi pot entrar. A l’exterior s’ha col·locat el Sant Magí que surt a les processons perquè els tarragonins puguin deixar un ciri com a gest de devoció al màrtir del segle III -de fet, no podien apropar-se a la imatge i l’encesa l’havia de fer un membre de la confraria. Al punt del migdia ja se n’havien encès gairebé 200.

Dels actes d’avui, a més de recordar que fins al migdia encara podreu adquirir l’aigua de Sant Magí als punts de distribució habilitats, destaquem:

L’esmorzar de festa major de la pastisseria Conde (c/ Comte de Rius). De 08:00 a 13:00. Preu 3 €. L’artesania tradicional de la Pastisseria Conde transforma el seu llaminer Bastó de Sant Magí en entrepà perquè esdevingui l’esmorzar de festa major. Enguany, més obert a interpretacions que mai…

Obertura del Portal del Carro. De 10:00 a 20:00 hores. Obertura del Portal del Carro per tal de facilitar la tradicional visita dels ciutadans i ciutadanes a l’epicentre de la celebració. Accés només per carrer de l’Arc de Sant Llorenç. Sortida només pel carrer de l’Escorxador. Aforament limitat. És obligatori l’ús de mascareta. Seguiu les indicacions de l’organització.

El Magí de les Timbales, concert de sardanes i música per a cobla (Teatre Auditori del camp de Mart). De 18:30 a 19:30. Preu: 1 euro. La Cobla Reus Jove sota la direcció del mestre Miquel Massana presenta: El Magí de les Timbales,  concert de sardanes i música per a cobla. Enguany la tradicional ballada del dia del patró a la Rambla Nova es transforma en aquesta proposta única de peces de compositors tarragonins. Un concert únic que repassarà les peces tarragonines  per a cobla dels darrers 150 anys. Accés mitja hora abans de l’espectacle. És obligatori l’ús de mascareta.

La Música del Diable, amb Xavier Pié i Macc (Pont del Diable-Aqüeducte de les Ferreres). De 19:30 a 20:30. Dos músics de llarga trajectòria que plantegen una proposta a mig camí entre el jazz i la música ambiental que ja ha donat com a fruit dos discos de llarga durada: Rutes (2013) i Connexions (2017).

Feliç Sant Magí a tothom!

Redacció – ACN