.

Presentació de la cursa solidària a favor de la Marató de TV3. Foto: Cedida

Presentació de la cursa solidària a favor de la Marató de TV3. Foto: Cedida

Tarragona acollirà el proper 13 de desembre la IV Cursa per la Marató de TV3, una iniciativa que combina l’esport i la solidaritat. El recorregut, de 5 km, s’iniciarà a les 9:30 hores des del Moll de Costa. La cursa recorrerà les principals vies de la ciutat fins a arribar al Balcó del Mediterrani, i finalitzarà al Port Tarraco El Club Athletic Track Bikila de Tarragona i l’empresa Athletic Events organitzen un any més aquesta cursa, que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, BASF, Repsol i Carbonell Figueras. També hi col·laboren l’Ajuntament i el Port de Tarragona, entre altres entitats. Enguany la Marató de TV3 està dedicada a la lluita contra la diabetis i l’obesitat.

Així s’ha posat de manifest durant la roda de premsa celebrada aquest matí a la Diputació de Tarragona, que ha servit per presentar els detalls d’aquesta cursa solidària. El diputat delegat de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica de la Diputació, Joan Josep Malràs ha presidit la presentació, en la qual també han participat la responsable de Comunicació i Relacions Institucionals de BASF, Conxita Esteve; la consellera delegada de Carbonell Figueras, Pilar Carbonell; el president del Club Athletic Track Bikila Tarragona, Ricard Garcia, i el responsable executiu de la cursa i representant d’Athletic Events, Alfonso Moriana.
Les inscripcions a la cursa es poden realitzar de forma presencial a Bikila Tarragona, (Av. Francesc Macià, 5), o bé on-line a www.athleticevents.net. El preu per inscripció és de 12 euros (a partir de l’1 de desembre), dels quals 7 euros es destinen a la Marató de TV3.

Per a les persones que no vulguin o no puguin participar a la carrera, s’ofereix l’opció de contribuir a la causa amb el “dorsal 0”, amb un cost de 7 euros, que es destinen de manera íntegra a la Marató. També s’han previst 4 curses infantils, en diferents categories, que començaran a partir de les 10.20 hores. En aquest cas les inscripcions es podran fer anticipadament i també el mateix dia de la cursa. Els nens i nenes paguen 4 euros, també com a donatiu íntegre. L’objectiu és arribar al miler d’inscrits, superant d’aquesta manera la participació i la recaptació de l’any anterior, que va ser de 4.955 euros.

La jornada es completarà amb diferents propostes d’animació per a petits i grans. Es tracta d’una cursa de caràcter popular, oberta i accessible a tothom que tingui ganes de combinar l’esport amb la solidaritat. És una manera diferent de participar amb la Marató de TV3, que enguany està destinada a la diabetis i a l’obesitat. Per aquest motiu, enguany es compta amb la col·laboració del Grup de recerca en diabetis i alteracions metabòliques associades – DIAMET de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, que hi participaran donant