.

.

TOTS 21

S’han identificat 54 persones, de les quals, 42 són dones que exercien la prostitució, 6 treballadors i 6 clients, dels quals 4 es trobaven en situació irregular. Foto: Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona i de Reus, així com el cos de Mossos d´Esquadra del Vendrell, han inspeccionat quatre prostíbuls de la província de Tarragona, per contravenir les actuals mesures anti-covid. Fruit de l’operatiu desenvolupat s’han identificat a un total de 54 persones, entre meretrius, treballadors i clients.

L’operatiu realitzat en aplicació i observança del règim sancionador específic establert per l’incompliment de les mesures de lluita contra la pandèmia, així com de la Resolució de la Generalitat de Catalunya que suspèn l’obertura al públic, entre altres, dels establiments amb reservats annexos. Tot això sense oblidar i per sobre de tot la lluita contra l’explotació sexual.

L’operatiu policial s’ha dut a terme en dos dies diferents, durant les nits del dia 22 d’octubre i del dia 5 de novembre havent-se inspeccionat quatre establiments de la província de Tarragona que, malgrat el seu aparent cessament d’activitat com a llums apagades, porta principal tancada, sense servei de barra i sense publicitat en xarxes socials estaven rebent clients per a oferir-los serveis sexuals quan haurien de romandre tancats en estar expressament suspesa la seva obertura al públic.

Multes fins a 60.000 euros per infraccions greus en incomplir les ordres de tancament

Com a resultat del citat operatiu policial s’ha identificat a 54 persones: 42 dones, 6 treballadors dels citats clubs i 6 clients, localitzant entre aquestes a 4 persones; 3 dones de Colòmbia i 1 home del Brasil, en situació irregular a Espanya; així com s’han interposat un total de 27 denúncies, sent els motius, 4 denúncies als responsables dels locals per obertura al públic (infracció greu, sancionable amb multa de 3.001 a 60.000 euros), 21 denúncies per l’incompliment de l’obligació de l’ús de la màscara (infracció lleu, multa de 100 euros) i 2 denúncies per tinença il·lícita de drogues.

Amb el tràfic no hi ha tracte

L’objectiu primordial d’aquesta mena d’operatius és identificar i en el seu cas informar dels mecanismes i previsions legals que la Llei contempla per a totes aquelles persones que són víctima d’aquesta mena de delictes, en el qual prima per sobre de qualsevol cosa la protecció a les víctimes.

Aquesta operació s’emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d’Éssers humans amb finalitats d’Explotació Sexual, posat en marxa en 2013. Amb la posada en marxa d’aquest pla, la Policia Nacional va activar la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d’aquesta mena de delictes.

En el dispositiu policial dirigit per la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona, han participat també les Brigades Locals d’Estrangeria i Fronteres de Reus i de Tortosa, requerint a més la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Tarragona, la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d’Esquadra del Vendrell en la tramitació de les denúncies aixecades per les infraccions detectades.

Redacció