.

Part dispositiva de l’aute del jutge d’instrucció número 1, al qual ha tingut accés tarragona21. Foto: Tarragona21

El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, encarregat d’esbrinar l’existència de presumptes delictes en el desenvolupament del pla parcial de la Budellera a partir d’una denúncia de la CUP, va decidir el passat vuit d’agost ampliar el període de diligències prèvies i convertir la causa en “complexe”. D’aquesta manera, i a petició de la Fiscalia per la “dificultat tècnica” que suposen els delictes investigats i la necessitat de consultar “abbundant documentació”, el procediment podrà allargar la seva instrucció fins al 30 d’abril del 2019. L’aute del magistrat Joaquín Elías Gadea (el mateix del cas Inipro i que des de setembre ha canviat de destinació) recordar que el canvi de la llei permet aquesta excepcionalitat “per circumstàncies sobrevingudes”.

Jordi Martí, l’advocada Montse Aumatell i Laia Estrada, durant la roda de premsa del passat 28 de febrer en la qual van anunciar la presentació de la querella. Foto: Tarragona21

Cal recordar que els anticapitalistes van presentar una querella criminal contra el regidor de Territori de l’ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, i el constructor José Luis García, als quals imputa tres presumptes delictes per la tramitació del Pla Parcial 24 (argot administratiu del que tothom coneix com La Budellera): prevaricació, tràfic d’influències i un delicte sobre l’ordenació del territori. La denúncia va ser presentada el passat 9 de febrer i admesa a tràmit el 22. Tant Milà com García ja van declarar davant del magistrat.

Des de tarragona21.cat ens hem posat en contacte amb responsables municipals, que han declinat opinar al respecte.

J.S.