.

.

TOTS 21

Francisca Felguera | Foto: ACN

El Comitè Executiu Local d’Unió Democràtica de Catalunya a Torredembarra ha acordat per unanimitat la sortida del govern de les dues regidores, Francisca Felguera i M. Èlia Rodríguez, que té la formació al Govern municipal. Unió considera que “l’acció de govern que s’està duent a terme va en perjudici de Torredembarra i no s’està seguint la voluntat expressada amb la qual es va signar l’acord de governabilitat”. Afirmen que “no podem estar en un govern on no se’ns deixa ni participar, ni decidir ni opinar i on no compartim les decisions que es prenen”. Donat aquests fets, la decisió presa pel Comitè Local és que les dues regidores no continuin formant part d’aquest govern municipal ni compartint les seves decisions.

Segons Unió, el pacte per a la governabilitat del municipi, signat el juliol passat, ha estat incomplert en nombroses vegades i en relació a diversos punts. Unió ha renunciat a continuar formant part d’aquest govern que “es fa garant de la transparència i del consens, mentre es prenen decisions sense informar, sense ser col·legiades (tal com estableix el pacte) i de forma unilateral”. Afirmen que s’està governant en base als interessos personals i amb una continua actitud desprestigiadora cap a les nostres regidores.

Denúncien el fet que la Junta de Govern Local a priori estiguès oberta a tots els regiros i que, al cap d’unes setmanes, es tanqués només a l’Alcalde, tinents d’alcalde i portaveus.

Afegeixen que el govern municipat treu unes productivitats i mantenen unes altres, segons Unió “una decisió que no ha estat pas ni votada ni consensuada i que pot incórrer en responsabilitats jurídiques”.

Des d’Unió Democràtica de Catalunya afegeixen que sempre han cercat el benefici dels torrencs i torrenques, i per aquest motiu, es va signar un pacte de governabilitat però que “tal com hem exposat, no ho podem fer en aquestes condicions”

Reaccions

Per la seva part, l’equip de govern de Torredembarra assenyala que la retirada del suport de les regidores Felquera i Rodríguez no afecta a la governabilitat. Així, CiU, PSC, PP i ERC han enviat un comunicat on manifesten que continuaran treballant amb total normalitat, esforç, il·lusió i responsabilitat. Per ells, el més important és assegurar la governabilitat del municipi.

La decisió d’ambdues regidores no ha suposat cap sorpresa per al govern, ja que segons l’equip de govern, “la posició de la regidora Francisca Felguera sempre ha estat molt crítica”.. D’questa manera, la renúncia no afecta la situació actual afegint que “ambdues regidores no ostentaven cap competència delegada, en trobar-se imputades pel conegut com a cas Torredembarra”.