TARRAGONA 21

Vilallonga repetirà l’any que ve la Fira del Pagès després de l’èxit de la primera edició

José Luis Linares, servint pastissos a la seva parada. Foto: Tarragona21

Vilallonga del Camp repetirà l’any que ve l’edició de la Fira Gastronòmica i Artesanal del Pagès, celebrada aquest dissabte, ha culminat les expectatives que els artesans hi havien dipositat, ha destacat a Tarragona21 el regidor de Comerç, Pep Fortuny. La Fira del Pagès tornarà a celebrar-se als voltants de la festa del Roser, que tindrà lloc demà diumenge, és a dir, el segon cap de setmana de maig.

I la cosa no pintava gens bé davant els auguris de pluges durant la jornada d’avui. “El temps no ens ha acompanyat, però el resulta ha estat un èxit amb un anar i venir constant de visitants que ha satisfet els artesans”. Les parades, bona part d’elles de productes gastronòmics, però també d’art, s’han instal·lat a la plaça de l’Església, i ja de tarda, l’Ajuntament ha muntat tallers creatius per a la mainada sota els arbres de la part de la plaça que dóna a l’entrada de l’església.

Pedro, propietari de La Formatgeria, servint un parmesà. Foto: Tarragona21

El promotor de la festa, José Luis Linares, s’ha compromès a tornar l’any vinent, amb “sis o set parades més”. La previsio de mal temps ha frenat enguany la vinguda de més parades -eren sis o set les instal·lades a la plaça-. “Amb la Fira del Pagès aconseguim el que feia dos anys que intentàvem, com era portar aquesta activitat a Vilallonga, concretament a la Fira d’Entitats, però van preferir disposar d’un espai propi, d’una fira pròpia”.

L’Ajuntament preveu que per la propera edició s’hi incloguin parades de professionals de Vilallonga. Els d’avui procedien de les comarques de Lleida i de Cubelles, com l’espai La Formatgeria, que comanda el cubellenc Pedro, que es dedica a anar de fira en fira tots els caps de setmana de l’any, “no només a Catalunya, sinó per 13 o 14 llocs d’Espanya”, deia a Tarragona21. Entre l’assortit de qualitat que serveix, un imprescindible Gruyère reserva, i un excel·lent parmesà. El promotor, Linares, oferia sobressada i nombroses pastissos amb gustos diferents.

J. Garcia

Vilallonga del Camp presentarà el gegantó Minguet durant la Festa del Roser de Maig de

L’Associació Amics del Roser organitza, com cada any, el segon diumenge de maig la Festa del Roser de Maig dedicada a la Mare de Déu del Roser. Enguany inauguren el gegantó del Roser, el Minguet, que és la figura de l’escolanet que hi ha a l’Ermita. El gegantó ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica de la Diputació de Tarragona i a partir d’ara portarà el nom de l’Ermita del Roser del poble arreu de Catalunya de la mà de la Colla Gegantera del Vilallonga del Camp.

PROGRAMA D’ACTES

A l’una del migdia

  • Missa concelebrada per Mossèn Joan Anton López i cantada pel cor parroquial.
  • Ofrena a càrrec de les nenes i nens que fan la Primera Comunió. Benedicció de les Roses i Rosers, cant dels Goig i repartiment de les roses.
  • A continuació presentació del gegantó del Roser, el Minguet. Descobriment a càrrec dels nens i nenes assistents.
  • Bateig del gagantó sota l’atenta mira del seu padrí, el gegant de la vila, l’Alfons.

A les sis de la tarda

  • Rosari a la Mare de Déu i tot seguit, festa del bateig: ballada del gegant i gegantó amb la presència de la Colla Gegantera, Grallers i Timbalers de Vilallonga del Camp.

Per acabar:berenar popular amb coca i xocolata desfeta.

Per si us voleu fer socis de l’Associació Amics del Roser ho pots fer a amicsdelroser@gmail.com

Primera Fira Artesanal i Gastronòmica del Pagès aquest dissabte a Vilallonga del Camp

Aquest dissabte, la plaça de l’Església de Vilallonga del Camp acollirà la primera Fira artesanal i gastronòmica del Pagès. Tots aquells que estiguin interessats en assistir-hi podran fer-ho des de les 11.00 hores del matí fins a les 20.00 hores del vespre. A la tarda de les 17.30 a 19.30 h, hi haurà un taller creatiu per infants on es realitzaran titelles de dit (aforament limitat).

Vilallonga viurà la primera Fira d’artesans i gastronòmica del pagès

Vilallonga del Camp viurà el cap de setmana que ve la primera edició de la Fira d’artesans i gastronòmica del pagès de la vila.

El dissabte 12 de maig, de les 11 a 20 h, a la plaça de l’Església de Vilallonga del Camp es podrà visitar la primera edició del certamen. A la tarda, de 17.30 a 19.30 h, hi haurà un taller creatiu infantil.

Nits de terror i de música a Vilallonga del Camp

Aquest dissabte 28 d’abril, a les 22 h, a la Sala de Cinema del Vilallonga del Camp serà una nit de terror ja que es projectaran tres pel·lícules de por. La primera en visualitzar-se serà ‘Winchester’, les altres dues seran les més votades pel públic a escollir entre: ‘La autòpsia de Jane Doe’, ‘Annabelle’, ‘La noche de Halloween’ i ‘It’. L’entrada és de 3€. No s’admeten abonaments.

D’altra banda, el 5 de maig el Parc de les Parades acollirà els concert de ‘The Penguins’ amb el DJ de la Comissió Fot-li gasto, en un espectacle que començarà a les 18.30 hores i s’allargarà fins a les 23.00 hores. L’entrada és gratuïta.

El Museu del Cinema de Vilallonga s’enriqueix amb un projector de 35 mm d’Ocine Les Gavarres

Autoritats locals, empresaris d’Ocine i el col·leccionista Vallès, amb el projector. Foto: Tarragona21

El Museu del Cinema de Vilallonga del Camp, el primer i únic de la demarcació de Tarragona, ha rebut avui una destacada donació: un projector de 35 mil·límetres procedent d’Ocine Les Gavarres de Tarragona. Es tracta d’un dels projectors clàssics de 35 mm. que l’empresa gironina ja va descartar des de l’arribada del cinema digital. La importància que està agafant el Museu del Cine s’ha concretat avui amb aquesta primera donació de pes.

La màquina forma part ja del fons expositiu d’un museu únic a Tarragona, que va ser inaugurat pel realitzador català Ventura Pons el mes de novembre de l’any passat i que està despertant l’interès de nombrosos col·lectius, destacava a Tarragona21 la regidora de Cultura, Gemma Benaiges, entre ells, un ampli grup de 120 persones que vindrà de Reus. El museu ha estat possible gràcies a la tasca d’apassionat col·leccionista feta durant tota la seva vida pel vilallonguí Josep Maria Vallès.

Un moment de la visita cursada avui al museu, en concret als documents de la censura franquista. Vallès,a  la dreta. Foto: Tarragona21

L’alcalde, Carmel Gil, ha formalitzat la signatura de l’acord amb el conseller-delegat d’Ocine, Jordi Agustí, que junt a una representació de directius de l’empresa han pogut visitar i meravellar-se amb el contingut d’un museu que exhibeix màquines projectores històriques -n’hi ha de l’any 1910 i dels anys 30-.

Té un interès molt especial que gran part dels projectors procedeixen de cinemes les comarques de Tarragona, en una labor d’anys de rescat feta per Vallès quan l’habitual és que quan un cinema tancava els projectors anessin a parar a la brossa. Així, hi ha projectors rescatats a Reus, Montablanc o La Morera de Montsant, al Priorat. Curiosament, en aquest darrer projector apareix una peça d’il·luminació amb la greu gammada nazi, senyal que va ser comprada en època franquista als alemanys nazis de l’època.

Una peça d’un projector de La Morera de Montsant vinguda de l’Alemanya nazi. Foto: Tarragona21

L’alcalde ha expressat l’agraïment del consistori per la donació, “que fa que ampliem més el museu, s’expandeixi més i sigui més conegut”. El conseller-delegat de l’empresa, al seu torn, ha subratllat que el que més els agrada és que “hi hagi gent que preservi el patrimoni cinematogràfic i la història del cinema”, en referència a l’ànima del museu, Josep Maria Vallès, posseïdor d’una extraordinària col·lecció de tot tipus de material, que és el que omple el contingut del museu.

L’alcalde i el conseller-delegat d’Ocine, signant l’acord. Foto: Tarragona21

La visita cursada pels directius de cinema ha suposat per a ells una autèntica sorpresa, retrobant-se amb aparells que ja ni recordaven o dels que havien sentit a parlar.

En el museu es reuneixen fins a 13 projectors de grans dimensions, petits projectors familiars i infantils com els de Súper 8 o el popular Cine Exin, pasquins de pel·lícules de totes les èpoques, reproductors de pel·lícules dels anys 30, diapositives que feien d’anuncis entre projecció i projecció, un apartat dedicat al No-Do, un projector de carbó i una finestreta que dóna accés a la cabina de projecció del cinema. També hi apareix reflectida la història del cinema a Vilallonga, programes de mà i una encantadora col·lecció dels clàssics fotogrames de pel·lícules col·lorejats a mà o un grup de cadires originals del propi cinema de Vilallonga. El museu connecta a través d’una finestreta amb la sala de projeccions de l’actual cinema de Vilallonga, que en sí és un altre petit museu, amb màquines per empalmar cel·luloïde a mà

Més informació del useu del Cinema en aquest enllaç.

J. Garcia

Vilallonga viurà en directe l’homenatge a Leonard Bernstein de la Royal Opera House

La pròxima retransmissió en directe des de la Royal Opera House de Londres que tindrà lloc el pròxim dimarts, 27 de març, a la Sala de Cinema del Centre Recreatiu a partir de les 20.15 hores, ret homenatge al compositor Leonard Bernstein en el centenari del seu neixement. Entre les obres que han passat a la posterioritat destaquen ‘West Side Story’, un musical capaç de reescriure la història de Romeu i Julieta als barris marginals de Nova Iork. Més enllà de Broadway i Hollywood, la seva és una carrera que també recull l’Òpera en la seva condició de director de les millors orquestres europees.

S’inicien les obres de la coberta de la pista poliesportiva municipal de Vilallonga del Camp

L’objectiu de l’actuació és adequar la pista i protegir-la de les inclemències meteorològiques.

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de construcció de la coberta de la pista poliesportiva municipal. L’objectiu de l’actuació és adequar la pista i protegir-la de les inclemències meteorològiques. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en què es remodela la zona verda de l’antic parc de les Parades incrementant la superfície de sòl d’equipament esportiu, marca la coberta de la pista poliesportiva com un element insígnia de la nova ordenació.

Orientada de nord a sud, a l’oest limita amb el carrer d’Alfons El Cast, a l’est limita amb l’avinguda, arbrada d’accés, que a la vegada el separa de les piscines. Al seu costat nord es situen els vestidors municipals de recent remodelació que el complementen i li donen servei, en aquest mateix costat, el nord, es troba el bar, seu social que complementa les diferents activitats del complex, les piscines i la pròpia pista, més al nord, a la part superior, se situa centre de serveis per a la gent.

El pressupost és de gairebé 236.000 euros

El pressupost total de l’obra és de 235.811,31 euros, dels quals la primera fase en costarà 143.775 euros. En breu s’ha de licitar la segona. El projecte està finançat en la seva totalitat per la Diputació de Tarragona a través del Pla d’acció Municipal (PAM).

La pista presenta un bon estat de conservació, disposa de la infraestructura necessària per les diferents pràctiques esportives que s’hi donen lloc. Disposa també d’enllumenat elèctric que en la intervenció proposada es remodela. Rere aquesta actuació, existeix el criteri de potenciar el complex poliesportiu municipal, pista, piscines, centre de serveis per a la gent gran, etc, incorporant a aquest l’extensió que suposa l’antiga zona verda de l’anomenat parc de les parades, potenciant-lo i definint la coberta proposada com l’element més significatiu del nou complex.

Vilallonga ret una càlida benvinguda als nounats de 2017

Pares, mares i nadons, en una foto de família que s’han fet amb l’alcalde. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Vilallonga del Camp ha retut una càlida benvinguda als nounats que van veure la llum l’any passat a la localitat del Tarragonès. L’alcalde, Carmel Gil, els ha rebut a la Casa de Colors, l’equipament municipal situat al costat de la piscina municipal, en el que suposa la inauguració d’una nova tradició de reconeixement i benvinguda que vol convertir-se en nova fita de retrobament ciutadà a Vilallonga.

Es pares i mares dels nadons han rebut un document de benvinguda i un lot amb productes per al petit, que incloïen dues entrades per al cinema i la piscina municipal. Tot plegat han estat 27 els nadons que van venir al mòn a Vilallonga l’any passat.

Un dels nens guardonats avui, amb els seus pares i l’alcalde. Foto: Tarragona21

S’arranja el camí de les Sots

El camí estava molt malmès amb forats que complicaven el pas de vehicles.

L’Ajuntament de Vilallonga del Camp ha actuat en el camí de les Sots, conegut també com a camí de la Granja, i que és una de les vies principals d’accés a finques agrícoles de veïns del municipi. El camí estava molt malmès amb forats que complicaven el pas de vehicles i s’ha procedit a tapar-los i enquitranar-los.

La pròxima cita amb la Royal Opera House és l’última gran obra de Shakespeare, ‘El Conte d’hivern’

El proper 28 de febrer a les 20:15h, The Royal Ballet torna a la sala de cinema del Centre Recreatiu de Vilallonga del Camp amb ‘El Conte d’Hivern’. El magistral ballet basat en la història d’amor i pèrdua el drama de William Shakespeare arriba en directe a 117 sales de tot el territori estatal es del teatre del Royal Opera House a Londres, de la mà de Versió Digital, operador líder en la distribució de contingut cultural alternatiu.

L’adaptació de l’obra dirigida pel famós coreògraf Christopher Wheeldon (‘Alícia al País de les Meravelles’ i ‘Centenari de Bernstein’) va aconseguir el Critic ‘s Circle National Dance Award a la Millor Coreografia Clàssica a 2014 i desprèn l’essència de la narrativa dramàtica del escriptor anglès, traçant un viatge de reconciliació a través d’una emocionant interpretació. Les principals figures del Royal Ballet, Edward Watson i Lauren Cuthberson, com el Rei Leontes i la seva dona Hermione, encapçalen el repartiment de ballarins al costat de Sarah Lamb i Steven McRae, que interpreten a Perdita i Floritzel.

‘El Conte d’Hivern’ relata la destrucció d’un matrimoni consumit per la gelosia, que porta a l’abandó d’una filla i, fins i tot, a la mort i resurrecció de l’esposa. Aquesta versió de l’última gran obra de Shakespeare, que ha estat aclamada tant per la crítica com pel públic, compta amb una atrevida combinació de la acolorida escenografia de Bob Cowley (Alícia al País de les Meravelles i Anastasia), ambientada a la Bohèmia de del segle XVII, i la inhòspita atmosfera creada per la música de Joby Talbot.

Un jove ingressa a presó per diversos robatoris al Morell i Vilallonga del Camp

Agents dels Mossos d’Esquadra, en una imatge d’arxiu

Un veí del Rourell (Alt Camp) de 19 anys ha ingressat a presó com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força a domicili, d’un robatori amb violència i intimidació, i d’una temptativa de robatori amb força a interior de vehicle. Els fets es van produir a principis de febrer en diversos municipis del Tarragonès i els Mossos d’Esquadra van poder identificar i detenir el lladre aquest dilluns. El primer cas es va remunta a les set de la tarda del 5 de febrer quan el noi va assaltar una dona de 73 anys que es disposava a entrar al portal de casa seva, al Morell. Mentre esgrimia una navalla, el jove li va demanar tots els diners, però va acabar fugint sense aconseguir el seu objectiu ja que la dona es va defensar amb un paraigües que duia a les mans.

El mateix dia, però una hora més tard, un mosso d’esquadra fora de servei va veure un individu que trencava el vidre del copilot d’un camió estacionat a la via pública al carrer Sardana del Morell, el mateix on vivia la dona. El lladre, en ser advertit que algú l’havia vist, va fugir corrents de la zona en direcció al carrer Camí de Reus sense arribar a sostraure res de l’interior del vehicle. L’agent no va poder interceptar-lo, però a posteriori el va poder identificar.

Dos dies més tard, el 7 de febrer, el propietari d’una casa ubicada al carrer Major de Vilallonga del Camp va patir un robatori a l’interior del seu domicili entre les dues i les tres de la tarda. El lladre va aprofitar l’absència temporal del propietari de l’immoble per tal d’accedir-hi forçant la porta principal d’accés. De l’interior en va sostraure un ordinador portàtil, una consola de joc i tabac.

Finalment, aquest dilluns, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van poder localitzar i detenir el presumpte autor dels tres delictes. El jove, que acumula tres antecedents policials per delictes contra el patrimoni, ha passat aquest dimecres a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona, el qual n’ha decretat l’ingrés a presó.

ACN

‘Tosca’, en directe des de Londres per a Vilallonga del Camp

La Sala de Cinema del Centre Recreatiu de Vilallonga ofereix aquest dimecres vinent, a la gran pantalla i amb un so increïble, retransmetrà (20.15 hores) l’òpera ‘Tosca’ de Giacomo Puccini, al mateix temps que a la prestigiosa Royal Opera House de Londres.

El preu de l’entrada és de 12 euros. Abonament mitja temporada: 36€ (inclou les sis primeres retransmissions). Abonament mitja temporada: 36€ (inclou de la setena a l’última retransmissió, a la venda al febrer). Abonament 6 entrades: 40€

Vilallonga del Camp prepara un Carnaval amb sis comparses i set carrosses

Els actes de Carnaval a Vilallonga del Camp seran el dia 10 de febrer. A la Rua de Carnaval de Vilallonga del Camp hi participaran sis comparses i set carrosses, a més dels qui hi vulguin participar en les categories individuals, parella i grup (de tres a 9 persones) que no cal fer la inscripció prèvia, només estar a la sortida i participar a la rua. Es calcula que unes quatre-centes persones desfilaran disfressades pels carrers de la vila.

El tret de sortida serà a les sis de la tarda, al c/ Camí dels Majols (davant del Restaurant l’Encanteri). Després la desfilada anirà al c/ President Macià, decantarà pel c/ Onze de Setembre, plaça de la Pau, Rambla Verge del Roser fins c/ Sant Martí, c/Muralla fins el c/ de Reus, d’allà es tornarà a la plaça de la Pau i ja començarà la recta final una altra vegada per la Rambla Verge del Roser, on acabarà a l’altura del c/ Sant Martí.

El jurat seran els espectadors que podran votar mitjançant una butlleta les disfresses més ben valorades per ells. Entre els votants es sortejaran entrades dobles al cinema de Vilallonga del Camp.

Quan acabi la rua, al Centre Recreatiu, començarà el ball de Carnaval, i a les nou del vespre hi haurà una parada per sopar. Després del sopar començarà el ball de nit i al voltant de les dotze de la nit es farà l’entrega de premis.

Enguany l’Ajuntament de Vilallonga va realitzar una votació popular per si es canvien de dia les Paelles de Carnaval. Hi va haver un empat i des del Consistori es va decidir provar el canvi de dia de les paelles. Com que s’ha fet aquest canvi, al matí, a dos quarts de dotze, al Centre Recreatiu hi haurà ball infantil a càrrec del grup d’animació Arreplegats.

Sorteig entre els qui vagin a veure Star Wars disfressats al Cinema de Vilallonga del Camp

L’Ajuntament de Vilallonga del Camp ha organitzat un sorteig entre els espectadors que acudeixin disfressats d’algun personatge d’Star Wars la darrera pel·lícula de la saga, Els últims Jedis, els propers 20 i 21 de gener al Cinema de Vilallonga. Els horaris seran els seguents: dissabte, 20 de gener, a les 22 h, i diumenge, 21 de gener, a les 18.30 h.

El qui vagi disfressat a una de les sessions haurà d’omplir una butlleta que trobarà amb l’entrada i entrarà en un sorteig d’un sopar per a dues persones al Restaurant Petit d’Kastro i un article de marxandatge de la pel·lícula.

El sorteig es realitzarà el diumenge durant la sessió i el resultat es farà publicarà al facebook de l’ajuntament. També s’avisarà al guanyador mitjançant una trucada telefònica.

Cicle de Clàssics musicals a Vilallonga del Camp

La temporada de cinema 2017-18 de la Sala de Cinema del Centre Recreatiu inclou el cicle de “Clàssics musicals” el qual s’inicia aquest dissabte amb la projecció de la pel·lícula El mago de oz.

Veure pel·lícules que han passat a la història del cinema a la gran pantalla no és un fet aïllat a la Sala de Cinema del Vilallonga, ja que és la tercera vegada que es programa un cicle dedicat als clàssics del setè art.

La novetat d’aquesta edició és que el fil conductor és el genere musical. En total podrem gaudir d’onze pel·lícules musicals a la gran pantalla.

L’entrada serà gratuïta, els dissabtes al vespre.

Canvi de data de la Festa de les paelles a Vilallonga del Camp

Abans de prendre la decisió, es va impulsar un procés participatiu amb els caps de colla de les Paelles de Carnaval. Foto: Ajuntament Vilallonga del Camp

Aquest any 2018 es canviarà la data de La Festa de les paelles, que passarà a fer-se el primer dissabte de maig, amb l’objectiu de fer-les més compatible amb la Rua de Carnaval. És un canvi que es porta a terme atenent una proposta de molts veïns i veïnes per tal de poder avançar i allargar la Rua de Carnaval, així com gaudir més de les paelles. La Rua començarà més aviat i també es pretén que en fer Les Paelles el primer dissabte de maig es gaudeixi més de la Festa de les paelles, en haver-hi més bon temps i que es pugui allargar la jornada.

Abans de prendre la decisió, es va impulsar un procés participatiu amb els caps de colla de les Paelles de Carnaval, en què se’ls hi va preguntar que els hi semblaria canviar la data de l’esdeveniment. Un 40% dels enquestats va votar que no, un 40% que sí i un 20% es va abstenir. Davant d’aquest resultat, s’ha pres la decisió de fer el canvi i avaluar-ho després per veure els resultats per decidir si es manté o no. Des de l’Ajuntament, som conscients que són dos dels actes festius més participats del poble i el que pretenem és que encara més gent els pugui gaudir. El canvi és reversible si es veu que no funciona.

Amb aquesta canvi, podrem allargar la rua i començar-la també abans i fer alguna acte de carnaval infantil pel matí.

La campanya solidària ‘Cap infant sense joguina’ recull una seixantena de joguines

Imatge de l’Ajuntament de Vilallonga del Camp

La campanya solidària ‘Cap infant sense joguina’ ha recollit a Vilallonga del Camp al voltant de 60 joguines, una xifra més elevada que les darreres edicions. D’aquesta manera s’han pogut fer feliços una quinzena d’infants d’entre sis mesos i catorze anys i membres de famílies diferents del municipi, que són determinades pels Serveis Socials de l’Ajuntament.

Aquesta iniciativa va néixer arran de la proposta realitzada per una jove vilallonguina i la porta a terme la regidoria de Benestar amb l’objectiu que cap infant del poble es quedi sense joguines en aquestes dates màgiques. L’Associació de Jòvens de Vilallonga s’encarrega de la recepció de les joguines durant el Parc Infantil de Nadal del municipi i els veïns i veïnes porten d’una manera desinteressada i de forma altruista les joguines.

Des de l’Ajuntament de Vilallonga del Camp es vol donar les gràcies “a totes les persones que han aportat joguines per als infants més desafavorits, ja que ha sigut l’edició en què s’han recollit més joguines, moltes joguines, que a la vegada han pogut ser repartides a les famílies que més ho necessitaven”.

‘Rigoletto’, la propera cita del ‘Viu l’òpera’ a Vilallonga del Camp

La Sala de Cinema del Centre Recreatiu de Vilallonga ofereix aquest dimarts vinent, a la gran pantalla i amb un so increïble, retransmetrà (20.15 hores) l’òpera ‘Rigoletto’ de Verdi al mateix temps que a la prestigiosa Royal Opera House de Londres. La propera cita, ‘Tosca’ de Giacomo Puccini, el dia 7 de febrer a la mateixa hora.

El preu de l’entrada és de 12 euros. Abonament mitja temporada: 36€ (inclou les sis primeres retransmissions). Abonament mitja temporada: 36€ (inclou de la setena a l’última retransmissió, a la venda al febrer). Abonament 6 entrades: 40€

 

Ventura Pons inaugura a Vilallonga el primer Museu del Cinema de Tarragona

Ventura Pons,recorrent el nou museu. Foto: Tarragona21

El director de cinema Ventura Pons ha tallat avui la cinta inaugural del que suposa el primer Museu del Cinema de les comarques de Tarragona. El privilegi el gaudeix Vilallonga del Camp, on la seva sala de cinema porta 53 anys en funcionament i disposa d’una tecnologia digital considerada de les millors de Catalunya.

Gràcies a la immensa col·lecció particular de Josep Maria Vallès, ha estat possible obrir el museu, que estarà orientat principalment cap al món educatiu i també en una segona fase com a reclam turístic. Formarà part d’un futur paquet turístic, on s’hi inclourà l’ermita del Roser, l’església, el portal i el Museu del doctor Pere Virgili.

Ventura Pons no només ha inaugurat el nou equipament sinó que ha pronunciat el pregó de la Festa Major d’hivern de Sant Martí. El director de cinema ha destacat especialment la relació que l’unia amb el finat director Bigas Luna, resident al Baix Gaià, i ha tingut paraules especials per als consellers empresonats. Tot i el mal moment que passa l’independentisme i el Govern de la Generalitat, Pons s’ha mostrat optimista: “Quan un poble es posa a caminar no l’atura ningú”, ha afirmat un director i productor que va viure 30 anys amb el dictador Franco en vida.

La regidora de Cultura, Gemma Benaiges, amb el director de cinema i l’alcalde, Carmelo Gil. Foto: Tarragona21

En la inauguració del Museu, l’alcalde, Carmelo Gil, ha recordat la seva pròpia passió pel cinema i ha subratllat que Vilallonga disposa d’un Museu del Cinema “pels 53 anys de vida de la sala, per potenciar culturalment el cinema i per aconseguir una major projecció exterior”. En aquest sentit, l’esplèndida col·lecció personal de Vallès ha estat el factor determinant.

El públic ha pogut veure en què consisteix el Museu, on es reuneixen fins a 13 projectors de grans dimensions, petits projectors familiars i infantils com els de Súper 8 o el popular Cine Exin, pasquins de pel·lícules de totes les èpoques, reproductors de pel·lícules dels anys 30, diapositives que feien d’anuncis entre projecció i projecció, un apartat dedicat al No-Do, un projector de carbó i una finestreta que dóna accés a la cabina de projecció del cinema. També hi apareix reflectida la història del cinema a Vilallonga, programes de mà i una encantadora col·lecció dels clàssics fotogrames de pel·lícules col·lorejats a mà.

El col·leccionista Josep Maria Vallès, amb un projector de carbó. Foto: Tarragona21

No s’han perdut la inauguració el director territorial de Cultural, Jordi Agràs, i el diputat de la Diputació Joan Olivella. Ha oficiat de mestressa de cerimònies la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilallonga, Gemma Benaiges, mentre que el gran protagonista del museu, Josep Maria Vallès, tenia un record pels col·laboradors que s’han prestat a fer realitat l’equipament, i no s’ha oblidat del seu pare i la seva germana, ja finats.

J. Garcia

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies