Més de 750.000 euros d’inversió en millores a la via pública pels carrers de la Pineda

Estat final de les obres de renovació del pou de clavegueram i de les escomeses a les cruïlles del carrer d’Emili Vendrell amb els carrers de Pep Ventura i d’Enric Morera.

Un cop finalitzades les obres de renovació del pou de clavegueram i de les escomeses a les cruïlles del carrer d’Emili Vendrell amb els carrers de Pep Ventura i d’Enric Morera (180.840 euros de cost), la propera setmana començaran les obres de renovació de carrers als dos extrems de la Pineda, concretament al c. de Joaquim Serra i al c. dels Muntanyals.

Amb un cost d’adjudicació de 471.954 euros, es millorarà íntegrament el carrer de Joaquim Serra.

Amb un cost d’adjudicació de 471.954 euros, es millorarà íntegrament el carrer de Joaquim Serra amb la renovació de la xarxa de residuals i de totes les escomeses,  la creació d’una nova xarxa de pluvials i diverses millores a l’enllumenat públic i a les voreres. Pel que fa al carrer dels Muntanyals i amb un cost de 52.382 euros, es renovarà tot el ferm del carrer.

D’altra banda, a partir del mes de gener començaran  també les obres de renovació del pou de clavegueram i de les seves escomeses a la cruïlla dels carrers d’Isaac Albéniz amb el c. Alfredo Kraus. Aquestes obres tenen un cost d’adjudicació de 48.071 euros.

Vila-seca commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Masclista

El proper divendres 24 de novembre Vila-seca commemorarà el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Masclista. Tots els actes tindran lloc a la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Vila-seca a partir de les 7 de la tarda, moment en el qual es farà la lectura del manifest institucional.

A continuació el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) durà a terme una xerrada sobre aquest servei i els seus objectius. A les 19.30 h, Susagna Galcerà, psicòloga, treballadora i pèrit social i mediadora familiar, ens oferirà el col·loqui ‘Cicatrius per amor. Violència de gènere i salut mental’.

L’Ajuntament de Vila-seca organitza aquest acte amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal del Tarragonès.

Trobada dels vila-secans que enguany compleixen 50 anys

El passat dissabte 18 de novembre, la lleva de les vila-secanes i vila-secans que enguany compleixen 50 anys va organitzar la seva diada. Des de fa molts anys, al municipi de Vila-seca és tradició realitzar aquest tipus de trobades que serveixen per reunir en una jornada festiva a veïns i veïnes del municipi que hagin nascut el mateix any.

La recepció que els hi ofereix l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i la tradicional fotografia davant l’Església de Sant Esteve són alguns dels moments d’aquesta festa de germanor.

El cante d’Estrella Morente triomfa a Vila-seca i meravella a la Gala Benèfica contra la leucèmia

Davant un auditori totalment abocat a la seva veu i al seu variat repertori, prop de 400 espectadors van quedar meravellats amb l’esplèndida actuació d’Estrella Morente i del seu equip de guitarres, palmes i percussió.

L’auditori Josep Carreras de Vila-seca va acollir, aquest divendres, la quinzena Gala a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, sota la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’. En aquesta ocasió el concert va anar a càrrec d’Estrella Morente. una immensa i pletòrica cantant de flamenc que ha sabut barrejar meravellosament, les influències antigues de la música popular de la seva Granada natal amb les últimes tendències del flamenc del nou mil·lenni.

Davant un auditori totalment abocat a la seva veu i al seu variat repertori, prop de 400 espectadors van quedar meravellats amb l’esplèndida actuació d’Estrella Morente i del seu equip de guitarres, palmes i percussió. Un mestre de la guitarra com José Carbonell, “Montoyita”, fou també ovacionat en diversos moments del concert on la cantant aprofità per homenatjar Catalunya i més concretament el Camp de Tarragona i les seves platges. De fet, en paraules de la mateixa artista, “per a mi és un somni poder cantar a Vila-seca i sobretot en aquest auditori que porta el nom de Josep Carreras”.

Estrella Morente i el seu equip van respondre al clamor del públic amb un bis final i van ser acomiadats dempeus amb una llarga ovació.

La gala benèfica en favor de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia no és només un esdeveniment artístic de primer nivell, sinó que cada una de les seves edicions és una mostra més del tarannà solidari de tot el municipi de Vila-seca.

Cal recordar que a banda d’Estrella Morente, en edicions anteriors van actuar les sopranos Nancy Fabiola, Maria Bayo, Ainhoa Arteta, Barbara Hannigan, Isabel Rey, Lynne Dawson, Pilar Jurado i Ofèlia Sala, la contralt Ewa Podles, els tenors Jaume Aragall, Josep Bros, Sergi Giménez i Àngel Òdena, l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu.

Dos veïns de Vila-seca, detinguts per agressions a ciutadans per motius ideològics

La convocatòria del dia 22 de setembre tenia com a lema ‘Por España me atrevo’. Foto Blog de Xavier Rius

Agents dels Mossos d’Esquadra han resolt quatre investigacions que es van iniciar arran de les agressions per raons ideològiques que van patir diversos ciutadans en el decurs o al final de manifestacions convocades en les darreres setmanes. Els investigadors van identificar els presumptes agressors després de les denúncies de les víctimes o de declaracions de testimonis que ho van posar en coneixement del Cos de Mossos d’Esquadra a través de la bústia de comunicacions, així com l’anàlisi de les imatges publicades a les xarxes socials on es pot veure en la majoria dels casos les agressions.

El primer fet va passar el 22 de setembre, a les 19.00h, en el decurs d’una mobilització no comunicada (un grup amb forta presència de militants d’extrema dreta es va manifestar davant la seu de l’ANC) que va transcórrer del carrer Marina fins a la Travessera de Gràcia. En aquest carrer, un jove va cridar alguna expressió contrària a la manifestació i com a reacció a aquest crit alguns manifestants es van encarar contra ell i el van colpejar.

L’agressió, efectuada per dues persones, va comportar unes lesions lleus que van requerir assistència mèdica amb posterioritat. La víctima de l’agressió va denunciar els fets.

La investigació policial ha permès identificar els agressors, de nacionalitat espanyola i majors d’edat, veïns de Vila-seca com a presumptes autors d’un delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació per raons ideològiques. Un d’ells té antecedents per amenaces i lesions i l’altre per maltractaments en l’àmbit de la llar, diversos robatoris amb força i per amenaces i lesions.

Es dóna la circumstància que aquestes dues persones van participar el mateix dia a Vila-seca en un altre incident quan es van encarar a tres persones que estaven enganxant cartells i els hi van sostreure i trencar i van agafar pel coll i empentar a una dona per tal d’evitar que enregistrés cap imatge amb el telèfon mòbil. També els van amenaçar perquè no pengessin nous cartells.

El passat 8 d’octubre a les 12.00h va tenir lloc una manifestació comunicada que  va transcórrer per Via Laietana i va finalitzar a l’Estació de França. Durant la mobilització, alguns dels participants van protagonitzar diferents incidents contra efectius policials i mitjans de comunicació.

Posteriorment es va tenir coneixement mitjançant imatges penjades en xarxes socials que al vespre d’una agressió al metro de Barcelona, per part de dues persones que havien participat hores abans en aquesta marxa. A través d’imatges publicades a les xarxes socials es va poder identificar aquestes persones realitzant salutacions hitlerianes davant els mitjans de comunicació a Via Laietana just abans de les agressions.

La investigació es va iniciar amb la denúncia de diversos testimonis que van contactar amb el Cos de Mossos d’Esquadra a través de la bústia de comunicacions de la Generalitat de Catalunya.

Els dos agressors, de nacionalitat espanyola i residents a Badalona i Santa Coloma de Gramenet, tenen antecedents policials per delicte de falsificació documental i delicte d’usurpació d’estat civil i també per delicte d’amenaces.

Finalment, el 27 d’octubre, va tenir lloc una convocatòria no comunicada que va recórrer el centre de la ciutat. Davant d’un bar del carrer Mallorca, un grup de persones que estaven a  la manifestació es van encarar a un grup antagònic i com a resultat d’aquest enfrontament dues persones de la manifestació van increpar i posteriorment agredir una persona.

Un dels agressors, una dona de nacionalitat espanyola i veïna de Rubí, ha quedat investigada com a presumpta autora d’un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques. Té antecedents per robatori amb força a interior de vehicle i atemptat als agents de l’autoritat. L’altra persona ha quedat investigada  com a presumpte autor d’un delicte de lesions lleus amb l’agreujant d’odi, a més d’un delicte contra l’exercici de Drets Fonamentals i Llibertats Públiques. Té antecedents per robatori amb violència i intimidació, per robatori i furt d’ús de vehicles, maltractaments en l’àmbit de la llar, violència  fis/psiq habitual a l’àmbit familiar i amenaces

Actualment, els Mossos d’Esquadra estan investigant conjuntament amb la Fiscalia d’Odi i Discriminació, vuit casos per agressions a persones per motius ideològics.

Inaugurat el VII Fòrum REDINTUR a Vila-seca

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré; la degana de la Facultat de Turisme i Geografia, Marta Nel-lo i el president de REDINTUR, Antonio Guevara.

La Facultat de Turisme i Geografia de la URV a Vila-seca ha acollit avui la inauguració del VII Fòrum REDINTUR, la xarxa d’universitats espanyoles que imparteixen programes de postgraus en l’àmbit del Turisme.

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré; la degana de la Facultat de Turisme i Geografia, Marta Nel-lo i el president de REDINTUR, Antonio Guevara. L’alcalde Josep Poblet ha destacat que el turisme “ens aporta estabilitat, modernització de les infraestructures i protecció del patrimoni” a la vegada que ha afirmat que “aquestes trobades engrandeixen el treball que cadascú fa des dels seus llocs”. En aquesta línia, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré, ha explicat que la “investigació a les universitats ha d’aportar benestar a les persones, progrés social i econòmic i desenvolupament al territori”.

En acabar la inauguració oficial del Fòrum REDINTUR, s’ha donat pas a la taula rodona que ha encetat el regidor d’Universitat, Cultura i Excel·lència de l’Ajuntament de Vila-seca i president del Patronat de Turisme, Pere Segura, que tractava sobre “Vila-seca, l’èxit de la reformulació del model turístic amb visió de futur”. En acabar, Francesc Bueno, cap de promoció de la Costa Daurada, ha impartit la conferència “Plans estratègics de la Costa Daurada”.

Seguidament a la taula rodona, s’han presentat els 8 treballs fi de màster seleccionats per la Comissió Avaluadora de REDINTUR, dels quals dos han estat guardonats amb la “Distinció Extraordinària”.

Estrella Morente protagonitza la gala benèfica de la Fundació Carreras

Poblet, avui amb els representants de les fundacions i de Caixbank. Foto: Tarragona21

Canvi de registre en la gran gala benèfica de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. La gran innovadora en el món del flamenc clàssic i modern, Estrella Morente, protagonitza el cap de setmana musical al Camp de Tarragona en ser la gran figura de la gala.

Serà a les 21 hores de divendres, 17 de novembre, a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Morente actuarà acompanyada de cinc artistes més: José Carbonell Montoyita (guitarra), José Carbonell Monti (guitarra), Ángel Gabarre (palmes / cors), Antonio Carbonell (palmes / cors) i Pedro ‘Popo’ (percussió).

‘Martinete’, ‘Caña’, ‘Tangos’, ‘Taranta’ o ‘Seguiriya’ són algunes de les peces del repertori que oferirà la diva del flamenc modern.

Aquest matí de dijous només quedava un vuit per cent de les entrades per vendre.

Dotada d’una veu cristal·lina, la granadina sap barrejar les influències antigues de la música popular de la seva Granada natal amb les últimes tendències del flamenc del nou mil·lenni. Ha guanyat innombrables premis, entre d’altres l’Ondas a la millor creació flamenca, la candidatura als Grammy Llatí i dos dels Premis Amigo. El seu primer disc va ser disc de platí, i el segon d’or.

D’aquesta manera, la Fundació contra a leucèmia i la Fundació Auditori Josep Carreras segueixen apostant per intèrprets d’alt nivell internacional per a una gala benèfica el preu de l’entrada de la qual és de 50 i on es pot contribuir també amb una fila zero no presencial (número de cc: ES66 2100 0154 4702 0033 5708).

L’oferta és possible cada any, i enguany ja en són 16 les edicions, per la doble aposta de les dues fundacions i la imprescindible aportació econòmica de l’Obra Social de la Caixa. Els protagonistes de les tres entitats i l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, han protagonitzat avui la signatura que referma un any més l’acord de col·laboració. No té la Fundació Josep Carreras cap altre acord semblant en cap institució a Catalunya com li succeeix a Vila-seca.

Imatge promocional d’Estrella Morente. Foto: Gregori Civera

Justament, la Fundació ha obert un centre investigador a Can Ruti per lluitar contra la leucèmica, el segon que posa en marxa l’entitat benèfica. “I per això és essencial la col·laboració ciutadana a través de les gales benèfiques, i el primer que les fa és el propi Josep Carreras”, ha destacat el gerent de la institució, Antoni Garcia Prat. Aquest ha definit com “un pas de gegant” la posada en marxa del centre investigador de Can Ruti. Així, la fundació ha pogut posar en marxa sis equips d’investigació.

Al seu torn, l’alcalde de Vila-seca ha destacat les xifres positives que avalen els 15 anys de programació de l’Auditori: “Nascut en 2002, fins a 235.000 persones han passat per aquesta sala, s’hi han fet 778 actes, 680 d’ells, concerts, el que suposa una mitja de 45 concerts per any”. Poblet ha subratllat que no hi ha cap altre equipament musical a la Catalunya sud que presenti aquestes xifres tan elevades. “Això ens garanteix poder afirmar que tenim una oferta musical acreditada i que som un àmbit referencial a Catalunya”.

Poblet ha fet memòria del primer cop que Carreras va trepitjar l’escenari i va quedar impressionat per l’alta qualitat sonora de l’Auditori de Vila-seca. Un desig per als propers anys és que Carreras, que va obrir les gales benèfiques en la primer edició (1988), torni a actuar a Vila-seca en una propera edició.

L’aposta que des de fa 15 anys ha fet l’Obra Social de la Caixa ha quedat avui reiterada. L’activitat de les dues fundacions Carreras coincideix amb els objetius fixats als estatuts de l’Obra Social, ha destacat Alexis Gómez, director d’Institucions de Caixabank.

Entre les figures internacionals que han protagonitzat la gran gala benèfica de Vila-seca figuren Jaume Aragall, Josep Bros, Lynne Dawson, Ainhoa Arteta, el tarragoní Àngel Òdena o María Bayo. L’any passat va actuar Josep Bros, amb Marco Evangelisti al piano.

J. Garcia

1.400 alumnes participaran al teatre interescolar a l’Auditori

Imatge de l’edició de l’any passat. Foto: Ajuntament de Vila-seca.

Entre avui i demà dimecres, tindran lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca les quatre sessions de teatre interescolar, ‘Contes al terrat’. programades en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. Amb objectiu de millorar la interacció entre escola, família i entorn social, aquesta activitat està adreçada als alumnes d’Educació Infantil i Cicle Inicial i aplegarà un total de 1.400 infants a l’Auditori.

Avui dimarts al matí han gaudit de la sessió els alumnes de l’Escola Cal·lípolis de P3 i P4, i de les escoles Miramar i Sant Bernat de P3, P4 i P5. Aquesta tarda hi assistiran els alumnes de l’Escola La Canaleta de P5, 1r i 2n, i de l’Escola Mestral de P3, P4, P5, 1r i 2n.

Demà dimecres a les 9.30 h, serà el torn dels alumnes de P3 i P4 de l’Escola La Canaleta i els de P3, P4, P5, 1r i 2n de l’Escola Torroja. A partir de les 11 del matí, hi aniran els alumnes de P5, 1r i 2n de l’Escola Cal·lípolis; els alumnes de P3, P4, P5, 1r i 2n de l’Escola La Plana i els alumnes de 1r i 2n de les escoles Miramar i Sant Bernat.

Vila-seca, seu del setè Fòrum REDINTUR

Els propers 16 i 17 d’octubre la Facultat de Turisme i Geografia de la URV a Vila-seca acollirà la XXXIV Reunió REDINTUR, una xarxa formada per 27 universitats espanyoles que imparteixen programes de postgraus en diferents àmbits del Turisme.

La trobada s’iniciarà amb la inauguració del VII Fòrum REDINTUR, que serà presidida per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré; la degana de la Facultat de Turisme i Geografia, Marta Nel-lo i el president de REDINTUR, Antonio Guevara. A continuació, tindrà lloc una taula rodona amb la participació de Pere Segura, regidor de Universitat, Cultura i Excel•lència de l’Ajuntament de Vila-seca i president del Patronat de Turisme, que pronunciarà la xerrada “Vila-seca, l’èxit de la reformulació del model turístic amb visió de futur”. Per la seva banda, la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Ferrero, pronunciarà la conferència “Plans estratègics de la Costa Daurada”.

Finalment, a les 11.30 h es preveu la presentació de 8 treballs fi de màster seleccionats per la Comissió Avaluadora de REDINTUR, dels quals dos seran guardonats amb la “Distinció Extraordinària”. Els treballs de fi de màster seleccionats són:

– Pamela Rojas Flores de la UdG (Girona)

La Fotografía “selfie” como elemento visual de la imagen turística de un destino. El caso de Barcelona

– Morgane Voumard de la UIB (Illes Balears)

Promises and pitfalls of ecotourism

– Mohammad Soltanolkotabi de la UdG (Girona)

Three consecutive years of eclipse chasing in Spain

– María Rodríguez Cruz de la ULLaguna (Tenerife)

Análisis y propuesta de comunicación de las de las acciones de eficiencia energética en alojamientos turísticos: el caso GF Hoteles

– Martha Sanquiz de la UIB (Illes Balears)

Who is the host? Online identity construction on Airbnb

– Abel Jiménez Crisóstomo de la UOC

Análisis de la sostenibilidad energètica del transporte aéreo y su impacto en el turismo

– Miguel Puig Cabrera de la US (Sevilla)

El turismo y el alivio de la pobreza: Un enfoque desde el prisma de los destinos emergentes en el marco de la agenda 2030

– Jackeline E. Fernández Macías de la Uvigo

Turismo experiencial y de emociones en la Ribeira Sacra

L’Ajuntament treu a licitació noves àrees d’aparcament gratuït a Vila-seca

L’Ajuntament treu a licitació noves àrees d’aparcament gratuït

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació de dues noves obres que han de permetre millorar i incrementar noves àrees d’aparcament públic i gratuït a Vila-seca.

Són dos projectes que ja es troben a licitació amb un cost total de 336.663,71 euros.

El dos projectes a contractació són:

Adequació i pavimentació del solar municipal com a aparcament, situat entre el carrer de Reus i l’avinguda de la Generalitat, al costat mateix de l’aparcament de la Canaleta (218.074 euros).

Treballs de millora i pavimentació de l’aparcament situat al parc d’Austràlia i pavimentació del tronc central del passeig Ciutat de Melbourne (118.589 euros).

L’aparcament del parc d’Austràlia

La seva pavimentació a base d’aglomerat asfàltic consolidarà un total de 64 places d’aparcament, de les quals 2 són específiques per a minusvàlids. Es farà la senyalització horitzontal i vertical i s’instal·larà enllumenat a base de columnes amb projectors de lluminàries led.

D’altra banda, també es pavimentarà el tronc central del passeig de la Ciutat de Melbourne, a tocar del parc d’Austràlia.

Nou aparcament en un solar de la Canaleta

Amb una superfície de 2.900 m2, l’adequació i pavimentació d’aquest solar situat entre el c. de Reus i l’av. de la Generalitat permetrà crear un total de 81 places d’aparcament, 4 d’elles són per a minusvàlids. Hi haurà guals d’accés de cotxes, guals de transició i recorregut transversal de vianants, així com franja de seguretat al voltant de les places d’aparcament.

També es farà la senyalització horitzontal i vertical i s’instal·larà enllumenat.

 

 

Aquest diumenge, paella popular en homenatge a la Gent Gran de Vila-seca

Imatge d’arxiu de la paella de l’any passat.

El proper diumenge 12 de novembre a l’Escola Antoni Torroja i Miret, es reuniran uns 200 avis amb els seus acompanyants per tal de participar a la Paella solidària i l’Homenatge a la Gent Gran de Vila-seca. En el marc del Mes Internacional de la Gent Gran, la Residència Vila-seca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-seca, organitza un any més aquest acte a benefici de La Marató de TV3, que enguany està destinada a les malalties infeccioses.

A partir de les 13.00 hores es començarà a preparar la paella que té previst servir-se a les 13.30 hores. En finalitzar l’àpat, els avis podran gaudir de música en viu a càrrec del Grup Musical Nostàlgia i tots aquells majors de 85 anys seran homenatjats amb un petit obsequi i reconeixement.

Vila-seca, punt de trobada de les dones del Tarragonès

La trobada ha començat al Jardí del Castell de Vila-seca amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet.

Vila-seca ha donat la benvinguda aquest matí a més del centenar de dones que han participat en la 20a Trobada de Dones del Tarragonès, i en la commemoració alhora del 10è aniversari del Casal de la Dona de Vila-seca.

La trobada ha començat al Jardí del Castell de Vila-seca amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, qui ha felicitat a totes les dones i ha recordat que el paper de la dona és molt rellevant i vital a la societat. Acompanyat de les regidores Lucía Teruel i Esmeralda Núñez i del regidor Josep Toquero han gaudit d’un esmorzar i poc després les participants provinents de diverses poblacions del Tarragonès, han fet una visita cultural als diferents edificis històrics del municipi.

Posteriorment, han visitat el celler Clos Barenys, on gaudeixen d’un dinar de germanor al Restaurant L’Orangerie. Acabat el dinar, tindran lloc els parlaments i l’homenatge a les sòcies de més de 85 anys, la celebració de l’aniversari amb el repartiment d’obsequis i, finalment, ball per tothom.

L’acte ha estat organitzat pel Casal de la Dona de Vila-seca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-seca, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Institut Català de les Dones.

 

L’Ajuntament de Vila-seca treu a licitació dos projectes per un valor de 302.000 euros

Pont sobre l’avinguda de Ramon d’Olzina. Foto: Ajuntament de Vila-seca

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Vila-seca celebrada el passat 16 d’octubre va aprovar els expedients de contractació de dos nous projectes. Les obres s’executaran a començaments de l’any vinent i tenen un cost total de 664.542 euros.

Els dos projectes que ja es troben a licitació són els següents:

– Millora de l’accessibilitat per les persones a l’avinguda de Ramon d’Olzina, al pas pel pont del ferrocarril (133.455 euros).

– Obres pels acabats interiors i de restauració del Castell de Vila-seca i construcció d’una vorera perimetral (168.751 euros).

Vila-seca acull dijous la Trobada de Dones del Tarragonès

Demà dijous a partir de les 10 del matí tindrà lloc al jardí del Castell de Vila-seca la 20 trobada de Dones del Tarragonès que coincidirà amb el desè aniversari del Casal de la Dona de Vila-seca.

L’acte de benvinguda serà presidit per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat de la regidora de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, Lucia Teruel i de la presidenta del Casal de la Dona de Vila-seca, Inma Ripoll.

Unes 150 dones de les diferents entitats de la Federació de Dones del Tarragonès participaran en una jornada amb el següent programa d’actes:

10,00 a 10,30 h. Acte de benvinguda al jardí del Castell de Vila-seca
10,30 a 11,00 h. Esmorzar
11,00 a 12,30 h. Visita cultural als diversos edificis històrics de Vila-seca
12,30 a 13,30 h. Visita al celler Clos Barenys
13,30 a 14,00 h. Aperitiu als jardins dels restaurant l’Orangerie
14,00 a 16,00 h. Dinar de germanor
16,00 a 17,00 h. Parlaments i homenatge a les sòcies majors de 85 anys
A partir de les 17 hores, celebració aniversari, obsequis i ball per a tothom.

Finalitza amb èxit la campanya solidària d’Urbaser Vila-seca

El passat dissabte a la tarda l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, juntament amb la regidora de Benestar Social Lucía Teruel, van participar de la recollida d’aliments organitzada pel Comitè d’Empresa d’Urbaser.

La campanya, oberta a tots els vila-secans i destinada al Banc d’Aliments amb col·laboració de Creu Roja Vila-seca, va cloure amb un torneig de pàdel solidari entre els treballadors d’Urbaser, empresa concessionària del servei municipal de neteja i recollida d’escombraries de Cambrils

L’Ajuntament de Vila-seca dóna suport a la millora del comerç local

L’Ajuntament de Vila-seca i la Cambra de Tarragona organitzen un taller pràctic a Vila-seca anomenat ‘Preparem la campanya de Nadal’, previst per als propers 13, 15, 20, 22 i 27 de novembre de 14.00 a 16.00 h.

En el marc del Pla de Suport al comerç al detall, i amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca, aquest taller per a comerciants tindrà com a objectiu dissenyar accions innovadores per a preparar la campanya de màrqueting de Nadal, potenciar eines i instruments nous de promoció comercial, promoure i executar accions de màrqueting i comunicació a la xarxa amb els clients i crear sinergies entre els comerciants per a treballar objectius comuns.

Les quatre primeres sessions s’impartiran al Centre Municipal de Formació i Ocupació ‘Antic Hospital’ i l’última sessió, la del 27 de novembre, es durà a terme a Barcelona, sota el nom de ‘Retail tour a Barcelona’. Des de la plaça dels Països Catalans de Vila-seca, sortirà un bus a les 9 del matí per a poder fer una visita i anàlisi de les botigues de Barcelona, compartir experiències de negocis amb responsables d’establiments, així com recollir exemples d’urbanització comercial d’interès.

El cost del taller és gratuït i caldrà inscripció prèvia al telèfon 977 21 96 76, al correu gvirgili@cambratgn.org o a través del web cambratgn.com/c_jornades.php

Vila-seca inaugura l’ampliació del cementiri

Aquest mati l’alcalde Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat de la resta de la Corporació Municipal de Vila-seca ha inaugurat les obres de millora i ampliació del cementiri municipal.

Coincidint amb el 125 aniversari de la construcció del nou cementiri, la corporació ha fet una ofrena floral mentre sonava el cant dels ocells.

Vila-seca congela per novè any impostos i taxes municipals

Edifici de l’Ajuntament de Vila-seca

El plenari de l’Ajuntament de Vila-seca celebrat dilluns al vespre va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2018. Amb aquesta aprovació, Vila-seca congela per novè any els seus impostos i taxes municipals, incorporant també noves bonificacions que afavoriran diverses famílies del municipi.

L’Ajuntament de Vila-seca, que des de fa anys destina una gran inversió econòmica al seu programa d’impuls a l’ocupació per a reduir l’atur i que ha estat la primera ciutat de Catalunya en assolir el deute bancari zero, incrementa encara més el quadre de bonificacions de les ordenances per a les famílies i aprova per novè any la congelació dels impostos municipals. Del prop de la trentena de bonificacions establertes, pel proper any concretament s’incrementen molt les bonificacions de les llars d’infants per a famílies amb rendes baixes i també es bonifiquen les taxes de l’escola de música i conservatori per a les famílies monoparentals.

De fet, dels darrers 9 anys, Vila-seca ha congelat íntegrament els seus impostos en 8 ocasions (2010, 2011, 2013, 2014 i 2015, 2016, 2017 i 2018), ja que durant el 2012 l’IBI es va veure afectat per l’increment realitzat des del govern central.

Cal destacar que la congelació per aquest 2018 significa un increment zero en qualsevol impost o taxa pels ciutadans de Vila-seca.

Aquest és un quadre resum de les bonificacions:

Vila-seca inaugura dimecres la reforma i ampliació del cementiri municipal

Monument al trasllat de restes fet en 1966

Demà dimecres 1 de novembre i coincidint amb el 125è aniversari de la construcció de l’actual cementiri de Vila-seca, tindrà lloc a les 13 hores la inauguració de les obres de reforma i ampliació del cementiri municipal, ubicat a l’avinguda de la Vila del Comú, 14.

L’Ajuntament de Vila-seca ha realitzat tot un seguit d’obres pressupostades en 450.000 euros. De fet, en aquesta primera fase s’ha rehabilitat el cos principal del cementiri, s’han adequat els paviments i l’accessibilitat del recinte, s’han eliminat les barreres arquitectòniques, s’han renovat les xarxes de sanejament i de la resta d’instal·lacions, s’han rehabilitat les parets i sostres de nínxols i també s’ha adequat l’accés del tanatori municipal.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vila-seca també ha construït nous nínxols a la part posterior del recinte. Amb un cost de 130.000 euros, s’han fet 84 nous nínxols, la vorera del nou espai i s’ha instal·lat una font que entraran en servei d’aquí poques setmanes.

La llarga crisi s’emporta la secció de crèdit de la Cooperativa de Vila-seca

Antic celler de la Cooperativa de Vila-seca. Foto: Diputació de Tarragona

Primer van ser les caixes catalanes, pessimament gestionades pels representants polítics del territori. Ara li arriba el torn a les seccions de crèdit de les cooperatives agrícoles. Primer va ser la de la Canonja. Ara li arriba el torn a Vila-seca, que es troba en una situació econòmica que no es pot comparar amb la canongina, en estat de fallida.

L’assemblea extraordinària de socis de la Cooperativa de Vila-seca celebrada el passat divendres 27 d’octubre, va acordar el tancament i liquidació ordenada de la seva Secció de Crèdit.

Després de 99 anys d’activitat i malgrat l’extraordinària situació en que es troba la Secció de Crèdit, tan a nivell patrimonial com de liquiditat, la crisi econòmica i financera d’aquests darrers anys més les pròpies despeses de gestió, ha comportat una reducció dels marges financers que ha conduit al tancament formal d’aquesta secció, informa l’entitat.

D’altra banda, l’entrada en vigor de la nova Llei 7/2017 sobre les Seccions de Crèdit de les Cooperatives ha fet que les noves exigències normatives a implementar incrementin els costos de gestió.

Per tant, a partir del 2 de novembre i fins al 29 de desembre, es procedirà a liquidar tots els dipòsits dels socis, a mesura que passin per les oficines.

La resta de seccions de la Cooperativa seguiran la seva activitat com fins ara.