TARRAGONA 21

Les dones sàvies obrirà la temporada de tardor dels Amics del Teatre de Vila-seca

Les dones sàvies, una adaptació contemporània del clàssic de Molière signada pel dramaturg Lluís Hausen.

L’habitual temporada teatral de Vila-seca, que normalment es fa entre març i juny, es va veure enguany alterada de ple per l’esclat de la pandèmia i l’estat d’alarma. De fet, es van haver de suspendre tots els espectacles previstos. Els Amics del Teatre n’han pogut reprogramar dos i, a més, es preveu l’estrena d’un nou espectacle de producció pròpia de la Tramoia.

Les dones sàvies de Molière

La temporada s’obrirà el diumenge 27 de setembre a les 18 h amb Les dones sàvies, una adaptació contemporània del clàssic de Molière signada pel dramaturg Lluís Hausen. L’obra la protagonitzen l’actor vallenc Ricard Farré, que també ha participat en la dramatúrgia, i Enric Cambray. Les dones sàvies és una comèdia de costums en què Molière ridiculitzava els intel·lectuals pedants i pagats de sí mateixos. Aquesta adaptació es va estrenar, amb excel·lents crítiques, el 2016 i va ser nominada als Premis Butaca i el de la Crítica. A més, els seus protagonistes van guanyar, ex aequo, el premi BBVA a la millor interpretació.

Les Variacions Bildelberg d’Oriol Grau (Sala Trono)

Aquest 2020 els Amics del Teatre mantenen la relació d’amor amb la Sala Trono i presentaran la seva darrera producció: Les Variacions Bildelberg, una segona part, igual d’estripada, que el Club Bildelberg que la sala tarragonina va estrenar fa nou anys. Serà el dissabte 24 d’octubre a les 20,30 h.

En aquesta ocasió, el club d’homes més important del món veu com les coses se li escapen de les mans, com perd el control i decideix fer-hi front, amb una reunió d’urgència i fent ús de la intel·ligència artificial. A les Variacions hi apareix Donald Trump, el Brexit, l’auge del feixisme i evidentment la covid-19.. Crítica política i cabaret tot en u. L’obra ha estat escrita per Oriol Grau, que també l’interpreta junt amb Alejandra Palomo i Albert Mora.

Dobles parelles de Robert Rodríguez (La Tramoia)

La pandèmia també va alterar els plans de la Tramoia, el grup de teatre de Vila-seca. La intenció era estrenar Fuita de Jordi Galzeran al mes de juny, però els assajos es van interrompre tot just començar quan es va decretar l’estat d’alarma.

Quan es va aixecar el confinament, la companyia va decidir reprendre l’activitat, però amb un projecte de més petit format, que impliqués menys gent i amb voluntat d’estrenar-lo a final d’any.

El text escollit és Dobles parelles, del vila-secà Robert Rodríguez, que també en serà un dels protagonistes. Aquest és el segon text de Rodríguez que es porta a escena, després de l’èxit que va obtenir Resguard Doc.

Dobles parelles és una comèdia sobre la quotidianitat de la vida matrimonial i les crisi que l’amenacen. L’obra està protagonitzada per Robert Rodríguez, Alícia Bescós i Josep Forasté. La direcció és conjunta. L’estrena es farà el dissabte 5 de desembre a les 20,30 i hi haurà una segona representació l’endemà diumenge a les 18 h.

#CulturaSegura

Totes les representacions es faran al Teatre El Centru de Vila-seca i se seguiran els protocols de seguretat per prevenir la propagació de la covid-19.

Per aquest motiu les entrades s’hauran de reservar prèviament a través del correu electrònic amics.teatre.vilaseca@gmail.com o deixant un missatge al telèfon dels Amics del Teatre:977391967.

Les entrades es vendran a l’entrada principal d’El Centru i es farà cua al carrer per evitar aglomeracions a l’interior del recinte. Un cop adquirida l’entrada s’entrarà directament al teatre.

Les butaques estaran preparades per garantir la distància de seguretat. Abans d’entrar a la sala caldrà rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. La mascareta serà obligatòria durant tota la representació.

Les entrades valen 12 euros i 8 per als socis dels Amics del Teatre.

Redacció

 

PortAventura tanca l’estiu amb un 87% d’ocupació als hotels i un 86% dels visitants de l’Estat

La companyia fa un «balanç positiu» de l’estiu i aquest dissabte ja estrena la campanya de Halloween. Foto: PortAventura

PortAventura World ha registrat aquest estiu una ocupació del 87% als seus hotels, segons ha informat el ressort. En alguns moments del mes d’agost fins i tot van arribar a pics de fins al 92% d’afluència. Cal recordar que el parc va començar la temporada a principis d’agost i que va obrir quatre dels sis hotels inicialment, tot i que a finals de mes en va tancar un. Pel que fa al número de visitants, PortAventura World no ha facilitat dades, però sí que ha indicat que el 86% dels clients han estat de l’Estat. Entre els mercats internacionals, el francès ha estat el principal, amb un 12% del volum total.

Amb tot, la companyia fa un «balanç positiu» de l’estiu i aquest dissabte ja estrena la campanya de Halloween. Aquest pròxim 19 de setembre, el resort es transforma. Coincidint amb l’inici d’aquesta temporada, tornen els espectacles a PortAventura World, amb Halloween Kingdom, Bang Bang Halloween i Ocells del Paradís.

Durant la temporada d’Halloween 2020, PortAventura Park obrirà de 10.30h a 18.00h i els dissabtes fins a les 20.00h. Ferrari Land continuarà amb el seu horari de 11.00h a 16.00h.

Redacció

 

Agenda setmanal cultural de Vila-seca, amb Los Ye-Yé de concert al Jardí del Castell

Aquesta és l’agenda d’activitats programades a Vila-seca per aquest cap de setmana:

Tardes Musicals al Castell Castell de Vila-seca

Divendres 18 de setembre 20.00 hores al Jardí del Castell de Vila-seca: Los Ye-yé

Per tal d’organitzar l’acte amb totes les mesures de seguretat, des de l’organització s’ha limitat l’aforament. A més, cal mantenir una distància de seguretat entre persones de 2 metres; l’ús de la mascareta és obligatori; l’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i seguint en tot moment les senyalitzacions i indicacions del personal de l’organització i resta prohibit menjar, beure i fumar en tot el recinte.

Altres activitats 

Fins al 31 de gener de 2021, al Castell de Vila-seca: Visita al Castell i a l’exposició ‘Antoni Tàpies. La resistència del signe’. Cal demanar cita prèvia al telèfon 977 37 63 00 (de 17.00 a 21.00 h)

Fins al 28 de febrer i tots els caps de setmana: Visites guiades a la Sèquia Major de Vila-seca. Cal demanar cita prèvia als telèfons 977 37 30 37 o 39 03 62

Fins al 30 de novembre a l’Ajuntament de Vila-seca: VIII edició del concurs fotogràfic en memòria del fotògraf Albert Iturria. Enguany la temàtica és el confinament, el desconfinament i la nova realitat provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 a Vila-seca.

Redacció

 

Neix ‘The Beat Challenge’, el projecte d’entreteniment de LaLiga i PortAventura World

L’app estarà dissenyada per a oferir entreteniment més enllà del dia de la visita al parc. Foto: Recreació cedida

LaLiga i PortAventura World han anunciat avui la constitució d’una joint venture per a la creació de `The Beat Challenge’, una experiència d’entreteniment per a gaudir tant dins com fora de PortAventura World. Es tracta d’un acord estratègic que busca lligar futbol i entreteniment a través de diverses experiències, digitals i físiques. Un projecte innovador que obre un nou camí en el món de l’entreteniment esportiu i els parcs i resorts temàtics, un referent del nou entreteniment digital.

És un projecte ambiciós i a llarg termini entre dues companyies referents espanyoles, el qual cobra especial protagonisme en un moment de crisi econòmica, on tan important és la dinamització d’activitats com el turisme, la restauració, l’entreteniment, etc.

Comptarà amb una inversió a tres fases. Una primera, que compta amb una inversió de 10 milions d’euros, engloba l’experiència digital i un restaurant tematizado dins del resort, i estarà llesta durant la temporada de futbol 2021/22. La segona fase inclourà el disseny i desenvolupament d’una nova atracció tematizada de LaLiga i una inversió de 40 milions. En una última fase està planificada la creació d’un parc temàtic de LaLiga dins del resort de PortAventura World amb una inversió de 100 milions d’euros.

En paral·lel, la joint venture signarà un acord de llicència amb PortAventura World per a l’ús de la marca de LaLiga i de l’app desenvolupada. Aquest acord de llicència tindrà una vigència de 15 anys i tindrà exclusivitat per a PortAventura World a Europa i Rússia.

Amb aquesta joint venture, LaLiga ofereix als seus clubs: reforçar la seva presència en el mercat de l’entreteniment, augmentar el volum d’ingressos, incrementar el posicionament de marca entre el públic en general, connectar amb un públic jove i desenvolupar un format d’entreteniment replicable en el mercat internacional. D’altra banda, els afeccionats de LaLiga tindran accés a continguts i promocions exclusives per a gaudir d’aquesta experiència única dins de PortAventura World.

PortAventura World: Buscar noves formes d’oci cada temporada

LaLiga és sinònim d’entreteniment. Amb aquesta joint venture al costat d’un referent de l’oci com és PortAventura World reforcem aquest concepte i brindem als nostres clubs l’oportunitat d’amplificar les seves marques a un públic jove i familiar de manera global per a oferir avantatges en PortAventura World”, va afirmar Oscar Mayo, Director de Negoci, Màrqueting i Desenvolupament Internacional.

“Cada temporada, PortAventura World cerca noves formes d’oci, cada vegada més digitals, per a completar l’experiència dels clients, principalment famílies, durant les seves vacances i short breaks. La Lliga sent un referent en el món de l’oci i digital és un partner perfecte per a aconseguir el nostre objectiu d’oferir experiències digitals innovadores als nostres clients.

‘The Beat Challenge’ no sols uneix a PortAventura World amb un líder en l’àmbit dels esdeveniments esportius i l’entreteniment, sinó que portarà a PortAventura World més enllà del resort, arribant a les cases, ciutats i estadis de futbol de tots els punts de la geografia espanyola. A més, l’acord inclou la possibilitat d’exportar el projecte a altres països, com a model d’excel·lència en l’àmbit de la tecnologia, l’entreteniment esportiu i el turisme”, va afirmar David García, Director General de Negoci de PortAventura World.

Com combinar app, restauració i botiga

El nom del projecte serà ‘The Beat Challenge’, el qual combinarà dues facetes bàsiques: joc (app), restauració i botiga. Una experiència multidisciplinària vertebrada al voltant d’un storytelling únic farà de l’experiència un sol producte d’entreteniment. D’aquesta manera, els seguidors de la Lliga podran accedir a PortAventura World de manera digital a través del joc i comptaran amb avantatges en la seva visita al resort.

L’app estarà dissenyada per a oferir entreteniment més enllà del dia de la visita al parc. Una experiència d’entreteniment que desbordarà els límits físics del parc i que es desenvoluparà en diverses dimensions, la digital i la física. Un entreteniment singular que maximitza el potencial de LaLiga i el futbol durant tots els dies de l’any.

El restaurant en PortAventura Park, serà un lounge tematitzat de LaLiga on no sols gaudir de la millor gastronomia, sinó on descobrir nous reptes i productes de LaLiga a la seva botiga. En resum, dues experiències que es complementen per a formar un únic producte d’entreteniment per a tots els públics.

Redacció

 

 

Torna la FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca

Aquest matí, durant les activitats professionals del Mercat de Música Viva de Vic, ha estat anunciat el retorn de la FiM Vila-seca. La Fira de Música de Vila-seca reprèn la seva activitat l’any 2021 a partir de l’esperit innovador i inquiet que la va definir des dels seus inicis i que, durant setze edicions la va convertir en un dels principals pols de dinamisme del sector musical a Catalunya. La renovada FiM Vila-seca vol tornar a ser aquest punt de referència pels professionals del sector i per a totes aquelles persones amants de la música feta avui a Catalunya.

Apostant per l’enfortiment d’un teixit industrial que acompanyi la creativitat dels artistes, la FiM obre aquest nou capítol com a doble aparador: el de la música moderna emergent i el de les propostes musicals adreçades al públic familiar. La fira mostrarà noves músiques modernes que han de nodrir les programacions musicals en un futur pròxim, siguin fetes per artistes novells o nous projectes d’artistes amb certa trajectòria. Pel que fa a la música familiar, Vila-seca també oferirà una programació de diferents tipologies d’espectacles familiars que no troben a Catalunya cap altre esdeveniment professional que els doni visibilitat.

A començaments del mes d’octubre s’obrirà una convocatòria, un període d’inscripcions artístiques per presentar projectes

A començaments del mes d’octubre s’obrirà una convocatòria, un període d’inscripcions artístiques per presentar projectes, tant de música moderna emergent, com de música moderna de caràcter familiar. Durant dos mesos, s’hi podran inscriure els artistes interessats a participar.

A banda de l’oferta de concerts que durant el segon cap de setmana de maig de 2021 ompliran els carrers, places i auditoris de la localitat tarragonina, la FiM engegarà tot un programa d’activitats adreçades als professionals de la indústria musical sota la marca FiM PRO. El programa professional de la FiM Vila-seca comprendrà formacions, speed meetings, reunions sectorials i itineraris de programació específics. La FiM convocarà programadors, mànagers, tècnics públics de cultura, gestors culturals, associacions professionals, i a tota persona interessada en la música emergent i en les propostes musicals familiars.

És voluntat de l’Ajuntament de Vila-seca que la recuperació d’un punt de trobada professional com la FiM Vila-seca sigui una eina al servei del sector

Els hàbits del consum cultural dels darrers anys i la profunda afectació que la pandèmia de la COVID-19 té sobre la indústria musical, obliguen els diferents agents de la cadena de valor a cooperar i treballar de forma estratègica. En aquest sentit, és voluntat de l’Ajuntament de Vila-seca que la recuperació d’un punt de trobada professional com la FiM Vila-seca sigui una eina al servei del sector.

L’Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, pretén fer de la FiM l’esdeveniment de referència de la música emergent i familiar dels territoris Catalunya, Balears i País Valencià tant per a professionals i artistes com per a ciutadans del Camp de Tarragona. A principis del mes d’octubre, l’Ajuntament donarà a conèixer en roda de premsa el nom de la direcció artística – triada a través d’un concurs públic- així com més detalls sobre el projecte.

Totes les novetats de la nova etapa de la FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca es podran consultar al web www.fim.cat i als perfils d’InstagramTwitter i Facebook.

Redacció

 

L’Ajuntament destina més de 90.000 euros a subvencions per a les escoles i AMPAs de Vila-seca

• La jornada presentarà estratègies i casos d’èxit d’ús de les eines digitals per part d’empreses i destinacions i mostrarà com treure’n rendiment.

Imatge de la façana de l’Ajuntament.

Recentment, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat un total de 95.520 euros per fer front a diverses despeses de funcionament de les escoles i així com per a les AMPAs i AFAs del municipi.

Un primer paquet de 44.400€ es destinarà a programes d’adquisició de llibres de text i material curricular d’acord amb el projecte educatiu a cada un dels 7 centres de Vila-seca (Torroja i Miret, Sant Bernat Calvó, Miramar, Mestral, La Canaleta, Cal·lípolis i La Plana) i que es farà efectiu aquest curs que tot just comença.

El govern municipal també ha aprovat una partida de 51.120€ que es distribuirà entre les AMPAs i AFAs des les escoles i dels instituts, així com també al Conservatori de Música en concepte de despeses d’equipament i activitats extraescolars dutes a terme als centres durant el passat curs 2019-2020.

Les AMPAs dels centres escolars que reben aquest ajut econòmic són les del Torroja i Miret, Sant Bernat Calvó, Miramar, Mestral, Cal·lipolis, la Plana, l’Institut Vila-seca, l’Institut Barbat i Miracle, el Conservatori de Música i l’AFA de l’escola la Canaleta.

Redacció

 

Vila-seca reprèn les activitats culturals amb la programació de les ‘Tardes musicals’ al Castell

Antonio Herrertos.

Sandra Gracia.

Threesides.

Threeton.

Aquest cap de setmana tornen a Vila-seca les Tardes musicals, una programació cultural que pretén donar suport a la cultura local recolzant actuacions de petit format i amb aforament limitat. Els concerts es podran seguir des dels jardins del Castell de Vila-seca i es preveu que aquest divendres dia 11 actuï el grup Threesides (19h) i, posteriorment, Sandra Gracia (20:30h) i l’endemà dissabte 12 de setembre, serà el torn d’Antonio Herreros (19h) i d’Hugo Campoy (20.30h).

Per seguir amb els protocols de contenció de la Covid19 i per tal d’organitzar l’acte amb totes les mesures de seguretat, des de l’organització s’ha limitat l’aforament. A més, cal mantenir una distància de seguretat entre persones de 2 metres; l’ús de la mascareta és obligatori; l’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i seguint en tot moment les senyalitzacions i indicacions del personal de l’organització i resta prohibit menjar, beure i fumar en tot el recinte.

Redacció

 

Traslladen 55 ous de tortuga careta dels dos nius de la platja de Vila-seca

Els dos nius corresponen a la mateixa tortuga careta, la primera que torna a Catalunya per niar. Foto: Territori i Sostenibilitat

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat ha obert els dos nius de tortuga careta de la platja de la Pineda de Vila-seca, després que la nit de diumenge comencessin a néixer les primeres tortugues. L’objectiu és traslladar els ous viables per a la seva incubació artificial, i evitar riscos derivats de la baixada de la temperatura ambient, que podria acabar afectant negativament la posta.

En total s’han traslladat 55 ous dels dos nius, 25 del primer, que contenia 141 ous, i 30 del segon, que en tenia 74. D’aquest segon niu, ja se n’havien traslladat 14 ous més inicialment, quan es va reubicar el niu a la platja per evitar inundacions. Dels 14 ous, 7 es van enviar a la Fundació CRAM i 7 al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), per diversificar l’estudi d’aquesta espècie. La resta dels ous no han resultat viables, de manera que la posta ha presentat una fertilitat global del 50%.

Pel que fa a les tortugues nascudes del primer niu des de la nit de diumenge han estat un total de 21: 9 van néixer la primera nit, 2 més la nit passada, 4 s’han trobat a dins del niu, i 6 més estaven sortint de l’ou.

Tant les cries, que han nascut immadures, amb 55 dies d’incubació, com els ous viables s’han traslladat a les instal·lacions de la Fundació CRAM per a la cria i incubació artificial, fins que els exemplars es puguin alliberar al mar.

Grup de persones voluntàries presents avui en el trasllat. Foto: GEPEC-EdC

La primera mare repetidora

Els dos nius corresponen a la mateixa tortuga careta, la primera que torna a Catalunya per niar. Se sap perquè tenia col·locat un microxip identificatiu des del 2016, quan es va detectar per primer cop a la platja de Castelldefels.

El primer niu va ser localitzat el 15 de juliol. Es va detectar una tortuga que va sortir tres nits seguides amb la intenció de fer niu, i personal del GEPEC va fer guàrdies intermitents a la zona des del 29 de juny.

La col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-seca ha estat clau i permanent. Va permetre adequar l’ambient de la zona de la platja i el passeig en quant a la il·luminació, per tal de facilitar un entorn favorable per a la posta. Finalment, la tortuga va pondre 141 ous, dels quals han nascut les primeres 9 cries. El niu es va traslladar uns metres terra endins per evitar inundacions.

Quinze dies després de fer el primer niu, aquesta mateixa mare va tornar a pondre a la zona del Cargol, a pocs metres de la zona humida dels Prats de la Pineda. Personal tècnic del Departament de Territori i Sostenibilitat va comprovar que el niu es trobava en una àrea inundable, inclosa dins la Xarxa Natura 2000, amb perill de desaparèixer en cas de llevantada. També la presència estable a la zona d’una parella de guineus feia perillar la posta.

Per tant, també es van traslladar els 74 ous d’aquest segon niu a l’altra banda de la platja, prop del cap de Salou, on es troba el primer, facilitant la tasca de vigilància al voluntariat. El GEPEC ha coordinat unes 170 persones voluntàries, amb estreta col·laboració de l’Ajuntament, que ha posat a disposició la policia local i els operaris de l’àrea de serveis públics.

Redacció

 

Budó reitera que Hard Rock no rebrà «ni un sol euro públic» ni tindrà «impacte» sobre les finances públiques

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Foto: ACN

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reiterat aquest dimarts que «ni un sol euro públic» anirà destinat al projecte de Hard Rock a la Costa Daurada. L’endemà que es fes públic que l’Incasòl avançarà 96 MEUR per la compra dels terrenys, i que Hard Rock tindrà marge per abonar els diners fins a mitjan 2022, Budó ha defensat que el pagament a terminis és una «pràctica habitual» en les operacions urbanístiques de l’empresa pública. La portaveu del Govern també ha insistit que l’impacte de l’operació sobre les finances públiques és «nul», tal com dictaminar al març la Direcció General de Pressupostos. «Res ha canviat i seguim amb tot allò que estava previst», ha subratllat Meritxell Budó.

La consellera de la Presidència ha recordat que el president, el vicepresident i el conseller de Territori ja havien manifestat reiteradament que no es destinaria ni un sol euro públic a aquest projecte. En aquest sentit, Budó ha defensat que el Govern ha estat «escrupolós» en les condicions del CRT de Vila-seca i Salou, i que «sempre s’ha estat transparent en aquesta qüestió».

Meritxell Budó ha manifestat que el Govern ha creat «totes aquelles condicions» per a la instal·lació d’aquest complex turístic i d’oci al Camp de Tarragona. També ha recordat que la llei que va possibilitar al projecte va comptar amb el suport de la majoria de grups parlamentaris i que el Pla Director Urbanístic es va consensuar amb el territori i va superar «tots els tràmits d’informació pública amb totes les al·legacions corresponents».

Budó recorda que Economia també gestiona «directament» el projecte

Sobre la petició d’ERC perquè compareguin al Parlament el conseller de Territori, Damià Calvet, i el director de l’Incasòl, Albert Civit, per donar explicacions sobre l’operació de compravenda, la consellera de la Presidència ha recordat que ja hi ha una compareixença pendent de fixar data des del juliol de l’any passat i que «des de Territori no hi ha cap problema per poder atendre els dubtes i qüestions dels grups parlamentaris».

A més, Budó ha recordat que el projecte està gestionat també directament des del Departament d’Economia i s’ha mostrat convençuda que aquesta conselleria també «voldrà i podrà donar totes les explicacions necessàries en el marc d’aquesta compareixença». A més, la consellera ha insistit que l’operació compta amb «tots els informes favorables de tots els departaments» implicats.

Pagament a terminis

El contracte preveu una operació a tres bandes entre Criteria -el hòlding d’inversions de la Caixa que ostenta la propietat dels terrenys-, l’Incasòl i, en darrera instància, la promotora Hard Rock. L’import és de 120 MEUR i l’empresa es reserva durant 10 anys l’opció de vendre l’espai per aquest mateix import i que la Generalitat tingui l’obligació de recomprar-lo si es donen certes condicions.

En el moment de formalitzar-se el contracte de compravenda -com a molt tard el 5 d’octubre-, la multinacional nord-americana només abonarà el 20% de la factura -24 MEUR més IVA-. El 70% de l’operació -84 MEUR- el pagarà quan es faci la publicació definitiva dels plans de millora urbana (PMU) al DOGC i, el 10% restant -12 MEUR-, quan el projecte de reparcel·lació s’inscrigui als registres de la propietat, o bé si passats sis mesos a partir de la publicació de l’aprovació definitiva del PMU el projecte de reparcel·lació no s’inscriu al registre.

Roger Segura – ACN

 

L’Incasòl diu que el pagament a terminis que farà Hard Rock és un procediment «totalment habitual»

Terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, amb un llac i camp de golf de PortAventura (Lumine) en primer terme, i les atraccions al fons. Foto: ACN

L’Incasòl defensa que el pagament a terminis que farà Hard Rock per la compra dels terrenys del CRT de Vila-seca i Salou per 120 MEUR és un procediment «totalment habitual» en les grans operacions urbanístiques. En declaracions a l’ACN, el director de l’ens, Albert Civit, ha insistit que aquestes condicions no impedeixen que la transmissió de la propietat a la multinacional es faci de forma directa i «en unitat d’acte», tal com ha manifestat sempre el Govern. Civit ha negat que l’operació suposi un risc financer per a les arques públiques perquè es farà «amb diners propis», i ha defensat que el projecte és «viable» i «absolutament necessari» pel Camp de Tarragona. «Si no ho fem nosaltres, ho faran a Màlaga o a França», ha advertit.

El director de l’Incasòl ha tret ferro a la polèmica desfermada aquest dilluns després que el diari ‘Ara’ hagi publicat que el pagament no es farà de forma única, sinó que l’Incasòl avançarà el 80% dels diners dels terrenys i que Hard Rock tindrà dos anys per pagar-los –almenys fins a mitjan 2022. En declaracions a l’ACN, Civit ha manifestat que aquest és el mètode que es va seguir amb Amazon per a la implantació del centre logístic del Prat i el mateix que apliquen en «la majoria» d’operacions urbanístiques.

El contracte preveu una operació a tres bandes entre Criteria -el hòlding d’inversions de la Caixa que ostenta la propietat dels terrenys-, l’Incasòl i, en darrera instància, la promotora Hard Rock. En el moment de formalitzar-se el contracte de compravenda, la multinacional nord-americana només abonarà el 20% de la factura -24 MEUR més IVA-. El 70% de l’operació -84 MEUR- el pagarà quan es faci la publicació definitiva dels plans de millora urbana (PMU) al DOGC i, el 10% restant -12 MEUR-, quan el projecte de reparcel·lació s’inscrigui als registres de la propietat, o bé si passats sis mesos a partir de la publicació de l’aprovació definitiva del PMU el projecte de reparcel·lació no s’inscriu al registre.

«La transmissió és directa i el dia que anem al notari, nosaltres comprarem i vendrem. Hard Rock en sortirà com a propietari. Una altra cosa és que venem i ens paguen a terminis perquè hi ha diverses condicions de contracte que s’han de complir, com ara qüestions d’urbanització o de planejament», ha afirmat Civit. «Suposa unes condicions contractuals normals en una operació urbanística de gran envergadura com aquesta», ha afegit sobre l’operació de Hard Rock a la Costa Daurada.

Sobre el fet que l’empresa es reservi durant 10 anys l’opció de vendre l’espai per 120 MEUR i que la Generalitat tingui l’obligació de recomprar-lo si es donen certes condicions, el màxim responsable de l’Incasòl ha detallat que tots els contractes tenen unes clàusules de sortida per respondre a situacions «excepcionals» que puguin ocórrer, encara que siguin altament improbables. En aquest cas, Albert Civit s’ha mostrat convençut que es compliran tots els terminis i supòsits establerts, i que abans del 5 d’octubre -la data límit vigent després d’una pròrroga de cinc mesos concedida pel Govern- es materialitzarà l’opció de compravenda.

El director de l’Institut ha assegurat que treballen perquè això sigui així i que, en aquest sentit, estan en contacte «gairebé cada 15 dies» amb els representants de la firma multinacional a Barcelona i també directament amb els responsables nord-americans. Un cop fet aquest tràmit, l’Incasòl es convertirà en l’administració actuant, i la previsió és que les obres comencin abans de l’abril del 2022 i s’enllesteixin l’agost del 2024, segons el contracte.

L’Incasòl nega que l’operació suposi riscos financers

Albert Civit també ha afirmat que l’operació no suposa cap risc financer per a les arques públiques, atès que l’institut l’assumirà amb diners propis i pel fet de dilatar els cobraments no deixarà de fer cap operació, ha apuntat. «Les operacions d’inversió d’habitatge o d’urbanització de sectors no les deixarem de fer, perquè aquesta dilatació de pagament ja es dona en moltes altres operacions. No hem de demanar cap préstec ni cap hipoteca, ni pagar cap interessos pel tema dels terminis de pagament i cobrament», ha manifestat.

Preguntat per la possibilitat que l’empresa pugui deixar de pagar els 96 MEUR que hauria d’abonar amb posterioritat a la materialització de la compravenda i que la Generalitat s’hagi de quedar amb els terrenys, el director de l’Incasòl ha opinat que això no tindria gaire sentit perquè la firma «perdria» els 20 MEUR que ja hauria abonat i que s’activarien les clàusules d’excepcionalitat –que també exigeixen compromisos a l’altra part, segons ha subratllat.

Malgrat la pandèmia de la covid-19, l’Incasòl considera que el complex que Hard Rock vol construir a la vora de PortAventura és «un projecte totalment viable i absolutament necessari pel Camp de Tarragona». Civit ha avisat que si el complex turístic, d’oci, joc i congressos no s’implanta a Catalunya «se n’anirà a Màlaga, que s’està posicionant dins l’arc mediterrani com a ciutat de turisme de negocis, o a ciutats com Cannes, Montpeller o Marsella». «Si no ho fem nosaltres, ho faran els altres segur», ha avisat.

Roger Segura – ACN

 

Comencen a néixer les tortugues careta del primer niu de la platja de Vila-seca

Entre les 4 i les 6 de la matinada han nascut 8 tortuguetes, i a les 8.20 hores del matí, una altra. Foto: Territori i Sostenibilitat

Un total de nou tortugues careta han nascut aquesta passada nit, i a primera hora del matí, a la platja de la Pineda de Vila-seca (Tarragonès), procedents del primer dels dos nius que una mateixa mare va pondre a la platja durant el mes de juliol. Les cries han nascut immadures, amb 55 dies d’incubació, i han estat portades a les instal·lacions de la Fundació CRAM per ser criades en captivitat fins que assoleixin un pes i dimensió adequats per ser alliberades al mar.

Entre les 4 i les 6 de la matinada han nascut 8 tortuguetes, i a les 8.20 hores del matí, una altra. Els voluntaris que vigilaven el niu han donat avís als tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat i del CRAM, que les han examinat per determinar el seu pes (entre 16 i 17 grams), la seva dimensió (uns 4 centímetres), estat de mobilitat i de maduresa. Totes han nascut immadures, atès que es calcula que els quedaven encara uns cinc dies d’incubació. És molt probable que els animals avancessin el seu naixement en percebre el canvi de temps, amb pluges i descens de les temperatures.

Per aquest mateix motiu, tot i que les tortugues solen néixer de nit, no es descarta que eclosionin també al llarg del dia d’avui. Atès que la predicció meteorològica preveu més pluges, els tècnics valoraran la possibilitat d’obrir el niu demà dimarts per ajudar les cries que quedin per néixer. El niu es troba vigilat en tot moment per tècnics dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament de Territori i Sostenibilitat, voluntaris del Grup d’Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) i policia local de Vila-seca.

En cas que els animals trobats fossin massa immadurs, es podrien traslladar uns dies a incubadora per donar-los un marge i, posteriorment, la majoria s’alliberarien a Vila-seca els propers dies.

Es demana a la ciutadania que no s’acosti al niu, per facilitar la tranquil·litat necessària a les cries i la tasca del personal tècnic. En cas de trobar-se a les proximitats, es recorda la necessitat de dur el gos lligat, no cridar ni fer sorolls forts i evitar el flaix de la càmera o la llanterna del mòbil.

La primera mare repetidora

El niu va ser localitzat el 15 de juliol. Personal voluntari i tècnic del GEPEC va fer guàrdies intermitents a la zona des del 29 de juny, quan es va detectar una tortuga que va sortir tres nits seguides amb la intenció de fer niu.

La col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-seca va permetre adequar l’ambient de la zona de la platja i el passeig en quant a la il·luminació, per tal de facilitar un entorn favorable per a la posta. Finalment, la tortuga va pondre 141 ous, dels quals han nascut les primeres 9 cries. El niu també es va traslladar uns metres terra endins per evitar inundacions.

Es dona la circumstància que aquesta tortuga tenia col·locat un microxip identificatiu i un dispositiu de seguiment des del 2016, quan es va detectar per primer cop a la platja de Castelldefels. Així, s’han pogut seguir els seus primers moviments i se sap que va marxar directament a Algèria i després s’ha anat movent pel Mediterrani fins a tornar de nou a Catalunya. Es tracta de la primera tortuga careta que torna per fer el niu a Catalunya.

La tortuga de Vila-seca, quan es va detectar a Castelldefels el 2016.

Quinze dies després de fer el primer niu, aquesta mateixa mare va tornar a pondre a la zona del Cargol, a pocs metres de la zona humida dels Prats de la Pineda. Personal tècnic del Departament de Territori i Sostenibilitat va comprovar que el niu es trobava en una àrea inundable, inclosa dins la Xarxa Natura 2000, amb perill de desaparèixer en cas de llevantada. També la presència estable a la zona d’una parella de guineus feia perillar la posta.

Per tant, també es van traslladar els 74 ous d’aquest segon niu a l’altra banda de la platja, prop del cap de Salou, on es troba el primer, facilitant la tasca de vigilància al voluntariat. El GEPEC ha coordinat unes 170 persones voluntàries, amb estreta col·laboració de l’Ajuntament, que ha posat a disposició la policia local i els operaris de l’àrea de serveis públics.

Redacció

 

Allau de crítiques a la Generalitat en saber-se les condicions per la implantació d’Hard Rock

Imatge d’un cartell de Hard Rock a Punta Cana.

L’Executiva dels Comuns del Camp de Tarragona ha volgut «denunciar públicament» per mitjà d’una nota de premsa «que el govern de la Generalitat va mentir al parlament i per tant al conjunt de la ciutadania de Catalunya quan va dir que el projecte BCN World / Hard Rock, no tindria cap cost pels catalans i catalanes. Avui ens assabentem que no serà així -tot i no citar-ho al comunicat, gràcies a una informació publicada al diari ARA, que ha tingut accés a les escriptures i al contracte de compravenda, ja que l’Institut Català del Sol avançarà el 80% dels diners per comprar els terrenys on s’ubicarà BCN World».

Catalunya en Comú afirma que «a través del nostre grup Parlamentari ha preguntat en diverses ocasions al Govern sobre el cost públic d’aquest projecte i la resposta sempre a estat la mateixa, que no tindria cap cost per la Generalitat, per tant podem afirmar rotundament que van mentir. Per si tot això fos poc, Hard Rock podria executar l’opció de venda dels terrenys per 120 milions d’euros i el valor dels costos addicionals, sobre la qual l’Incasòl tindria l’obligació de recomprar durant 10 anys sempre que l’empresa notifiqués la voluntat de vendre amb un mes d’antelació».

El Govern de la Generalitat «demostra una vegada més quines són les seves prioritats, perquè si parlem d’Educació o Sanitat mai tenen pressupost, però si parlem de posar diners públics, en projectes privats per convertir Catalunya en un Casino no tenen cap mena de problema en trobar els diners».

«Nosaltres -cotinua el comunicat- ja hem denunciat en moltes ocasions que és un projecte totalment insostenible socialment i ambientalment parlant. En un moment que el turisme s’ha revelat com una aposta econòmica extremament vulnerable i que està en crisi, l’aposta turística del Govern Torra-Aragonès és un turisme basat en el joc i l’agressió a l’entorn natural».

Reacció dels diputats territorials d’ERC

Les reaccions també provenen d’ERC. La diputada republicana al Parlament per Tarragona, Raquel Sans, ha fet públic un tuit on reclama «tota la transparència i claretat». I ho fa recordant que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assegurar durant l’anunci de l’adquisició dels terrenys per part de la Generalitat l’estiu passat que el moviment no tindria “cap cost addicional” per a les arques públiques,

El també diputat d’ERC Ferran Civit, per la seva banda, ha alertat que aquest projecte ja va néixer «d’un paradigma erroni» i ha subratllat que ara «és hora d’enterrar-lo i dotar el Camp d’un altre model productiu, sostenible i social». «Prou! Portem una dècada marejant la perdiu i el territori!», s’ha queixat.

ERC i PSC reclamen la presència de Damià Calvet a la comissió de Territori del Parlament

De fet, ERC i el PSC han registrat una petició de compareixença a la comissió de Territori del Parlament de Calvet, perquè doni explicacions sobre l’operació de compravenda de terrenys. «El Govern no pot destinar recursos públics a aquest projecte, el Parlament ha aprovat diverses mocions, i de l’acord filtrat es desprèn la possibilitat que això es produeixi en diferit», ha alertat el portaveu de Territori del PSC, el diputat Jordi Terrades, que també ha demanat que «s’aclareixi l’abast de l’acord amb Hard Rock». «Veiem un cop més posicions diferents entre els socis de Govern», ha afegit.

Segons Terradas, el Govern «no ha gestionat bé» els terminis del projecte. A més, també ha reclamat saber «els acords socials i ambientals que en el seu moment es van acordar amb el PSC».

Aturem BCN World i GEPEC anuncien accions legals

Per la seva banda, Aturem Bcn World i el GEPEC-EdC han fet públic un comunicat on afirmen que «la notícia confirma les sospites que repetidament havíem denunciat, per les quals l’INCASOL tenia un paper central en aquesta operació i que estava assumint riscos financers de gran rellevància»

En aquest línia asseguren constatar que «el Conseller Damià Calvet ha mentit repetidament quan sempre ha assegurat que l’operació de compra-venda amb la Caixa i Hard Rock seria en una mateixa operació i sense riscos econòmics per la Generalitat. Les clàusules de les escriptures i contracte exposades pel Diari Ara, confirmen que el 80% dels 120 milions d’euros de l’operació quedarien en una situació molt incerta. Alhora denunciem que la Conselleria d’Economia hagi posat en risc fons públics per rescatar aquests terrenys de la Caixa».

Davant d’aquestes «mentides i després de jugar amb milions d’euros públics, demanem responsabilitats polítiques pel Conseller Damià Calvet i el Vicepresident i Conseller d’Economia Pere Aragonès i que dimiteixin del seu càrrec. Cal recordar com aquesta operació es va començar a cuinar quan Calvet era gerent de l’INCASOL».

Alhora demanen al govern «que aturi aquest projecte, el qual no fa més que acumular pròrrogues, incerteses i riscos, els quals desembocaran irremeiablement a un deute públic. En els propers dies anunciarem noves accions legals contra aquesta operació», deixen anar.

La CUP parla «d’escàndol»

Per la seva banda, el grup municipal a Tarragona de la CUP ha critiat en una nota de premsa que «enmig de la crisi econòmica actual la Generalitat hagi anunciat cedir 96M€ a Hard Rock perquè aquest després ho pugui tornar en còmodes terminis. Per si això no fos prou, les cupaires alerten que Hard Rock es reserva durant 10 anys l’opció de vendre l’espai i, donat el cas, la Generalitat l’hauria de recomprar”.

La CUP qualifica “d’escàndol que el Govern de JxCat i ERC posi tots els esforços en salvar els mobles a La Caixa, arribant a transformar la Generalitat en promotora immobiliària primer, i ara en creditora”. Les anticapitalistes recorden que aquest terrenys van ser expropiats per part de La Caixa als seus propietaris per un preu molt baix i consideren que s’haurien de retornar als seus propietaris pel cost que els van pagar de descartar.

L’Incasòl avançarà 96 MEUR per comprar els terrenys

L’Incasòl avançarà 96 MEUR per comprar a la Caixa els terrenys on es projecta el complex de Hard Rock a la Costa Daurada. Segons ha informat aquest dilluns el diari ‘Ara’, el procediment no serà un simple de canvi de titularitat immediat entre l’Incasòl i l’empresa nord-americana, tal com havia manifestat el Govern fins ara. Segons les escriptures i el contracte de compravenda als quals ha tingut accés el rotatiu, Hard Rock abonarà els 120 MEUR a l’empresa pública en tres terminis. La firma pagarà el 20% -24 MEUR més IVA- en el moment de formalitzar el contracte i els altres 96 MEUR no es recuperarien, almenys, fins a mitjan 2022. La companyia també es reserva durant 10 anys l’opció de vendre l’espai i la Generalitat l’hauria de recomprar.

L’operació de compravenda es preveu que es faci a tres bandes entre Criteria -el hòlding d’inversions de la Caixa-, l’Incasòl i Hard Rock abans del 5 d’octubre. Fins ara, la Generalitat havia manifestat que l’Incasòl compraria els terrenys a la Caixa i que, tot seguit, Hard Rock els adquiriria a l’empresa pública per un import de 120 MEUR sense que això suposés «cap cost addicional» per a les arques públiques.

Segons el diari ‘Ara’, però, el contracte preveu que quan es formalitzi el contracte de compravenda la multinacional nord-americana només aboni el 20% de la factura -24 MEUR més IVA-. El 70% de l’operació -84 MEUR més IVA- el pagaria quan es fes la publicació definitiva dels plans de millora urbana (PMU) al DOGC i, el 10% restant -12 MEUR més IVA-, quan el projecte de reparcel·lació s’inscrigui als registres de la propietat, o bé si passats sis mesos a partir de la publicació de l’aprovació definitiva del PMU, el projecte de reparcel·lació no s’inscriu al registre per causes atribuïbles exclusivament a Hard Rock.

La signatura dels contractes de compravenda dels terrenys del CRT de Vila-seca i Salou s’havia de materialitzar abans del 5 de maig, però a finals d’abril el Govern va aprovar perllongar cinc mesos més el termini. Segons l’executiu, l’empresa nord-americana va sol·licitar l’ajornament de la transacció a una data no més tard del 5 d’octubre per «l’impacte econòmic» ocasionat per la pandèmia i el Govern hi va accedir.

Possibles indemnitzacions als antics propietaris

A més, segons el contracte entre Criteria -el hòlding d’inversions de la Caixa que ostenta la propietat dels terrenys- i l’Incasòl, l’empresa pública hauria d’assumir «amb tota indemnitat per a la venedora» (la Caixa) les possibles indemnitzacions que corresponguin als antics propietaris dels terrenys, si el jutjat contenciós dictamina que cal retaxar els terrenys amb motiu del nou ús que es vol donar a les finques, tal com sostenen els afectats.

Hard Rock podria vendre durant 10 anys

Segons els documents als quals ha tingut accés el diari ‘Ara’, Hard Rock situa l’acabament de les obres abans del 31 d’agost del 2024. A més, l’empresa es reserva durant 10 anys l’opció de vendre l’espai per 120 MEUR i la Generalitat tindria l’obligació de recomprar-lo. Tot plegat, però, està subjecte a diverses clàusules: que una sentència declari nul·la o retalli el redactat final del PDU, que no arribi a adquirir la llicència per al casino, que es redueixi l’edificabilitat del sector o que no es compleixin les dates d’aprovació i construcció proposades.

En tot cas, però, en el supòsit que l’opció de venda s’exerceixi una vegada estiguin en ple funcionament el conjunt d’edificis de la primera fase, el dret de Hard Rock a vendre no inclourà aquests edificis i els sols en els quals s’ubiquin.

La firma amb seu a Florida preveu una inversió global de 2.000 milions d’euros en un projecte en diverses fases, en un àmbit de 745.000 metres quadrats del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou –a la vora de PortAventura. En concret, la primera fase, valorada en 665 milions d’euros, inclou dos hotels, comerços, teatres i un dels casinos més grans d’Europa.

Redacció – ACN

 

Vila-seca en Comú qüestiona el funcionament dels plans d’ocupació

El representants de Vila-seca en Comú reclamen que es repensi el sistema de baremació vigent per aconseguir que sigui menys restrictiu. Foto: Cedida

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha enviat un comunicat de premsa on manifesta la seva decepció amb la relació definitiva de persones admeses i excloses del procés selectiu dels llocs de treball d’agent cívic del Pla d’Ocupació Municipal 2020. La formació critica que només s’hagin atorgat dos places d’agent cívic de les sis convocades.

Consideren que el procediment de selecció hauria de ser menys excloent i fer-se un acompanyament i un assessorament més actiu per ajudar al veïnat a tramitar la sol·licitud.

Des de la formació liderada per Mario Téllez manifesten que certs requisits haurien de de transformar-se per valors puntuables, però no excloents. Per posar un exemple exposen que no s’hauria de requerir el carnet de conduir a un agent cívic. Aquest fet “es contraposa amb la voluntat de la corporació de promoure el transport públic”.

Un altra factor que qüestionen és la manca de seguiment i acompanyament per tramitar la sol·licitud. Lamenten que cinc persones hagin estat excloses definitivament per no indicar el perfil professional al qual aspiraven. “Situacions d’aquest tipus són clarament esmenables”, manifesten.

Per tots aquests motius demanen que es repensi el sistema de baremació vigent per aconseguir que sigui menys restrictiu. «El principal objectiu d’un pla d’ocupació en la conjuntura actual hauria de ser aconseguir que totes les places ofertades es cobreixin», manifesta Téllez.

Redacció

 

Detingut un home a Vila-seca com a presumpte autor d’un homicidi

Els Mossos ja van arrestar un dels venedors a principi de mes pel mateix motiu

L’Àrea d’Investigació Criminal de Tarragona s’ha fet càrrec de la investigació per esclarir les circumstàncies del fet.

Detingut un home a Vila-seca com a presumpte autor d’un homicidi. Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona han detingut l’individu, de 38 anys i nacionalitat espanyola, per la mort d’un altre home, de 31 anys i també de nacionalitat espanyola. Els Mossos han rebut un avís cap a les 02:30 de la matinada on s’alertava que un home hauria saltat la tanca del jardí d’una casa. Agents de la Policia Local de Vila-seca han arribat a la zona i els ha requerit una dona. Aleshores han fet comprovacions al domicili i s’han trobat que hi havia un home mort estirat al terra i amb signes de criminalitat.

Al lloc dels fets, en una casa del carrer de Santiago Rusiñol, també hi havia l’altre home que ha estat detingut pels Mossos com a presumpte autor del crim.

Els homes es coneixien entre ells i es descarta que el crim estigui relacionat amb un intent de robatori, segons han avançat fonts de la policia catalana a l’ACN.

L’Àrea d’Investigació Criminal de Tarragona s’ha fet càrrec de la investigació per esclarir les circumstàncies del fet. El cas està sota secret de les actuacions.

ACN

 

Un home de 80 anys mor ofegat a la platja de la Pineda de Vila-seca

Imatge de la platja de la Pineda..

Un home de 80 anys ha mort ofegat aquest dissabte al migdia a la platja de la Pineda, a Vila-seca, segons informa Protecció Civil. En el moment dels fets, cap a dos quarts de dues de la tarda, onejava la bandera verda. El servei de socorrisme de la platja ha tret de l’aigua l’home inconscient i ha començat a reanimar-lo a la sorra.

Les dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que s’han desplaçat fins al lloc han continuat les maniobres de reanimació però no han pogut fer res per salvar-li la vida. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra també ha treballat en l’incident.

Amb la d’aquest dissabte són dinou les persones mortes aquest estiu a les platges catalanes.

ACN

 

Telefónica reforça la cobertura de la xarxa mòbil a Salou, La Canonja i Vila-seca

Els usuaris cada vegada consumeixen més dades mòbils i el major increment es registra cada any a l’estiu, especialment en les zones turístiques on augmenta la població. Aquest estiu part del turisme nacional s’està bolcant en segones residències, especialment en la costa, compensant així la reducció del turisme estranger, i s’estan produint canvis significatius en els patrocinis de consum de dades mòbils que reflecteixen la nova situació i realitat generades per la Covid-19.

Per a fer front a aquesta demanda, Telefónica ha ampliat la capacitat de les seves centrals per a millorar la cobertura de la seva xarxa mòbil. Així, la companyia ha informat per mitjà d’una nota de premsa que ha reforçat la xarxa mòbil de tres poblacions de Tarragona, concretament a La Canonja, Salou i Vila-seca, mitjançant la instal·lació de nous emplaçaments.

Tal com explica Carles Busquets, director d’Operacions Mediterrani de Telefónica ‘els operadors reforcem de cara a l’estiu les xarxes mòbils perquè puguin fer front amb total normalitat als increments de trànsit que suporten amb un gran nombre de persones utilitzant els serveis d’aquestes xarxes en els seus llocs de vacances. Enguany aquest mapa previsible de trànsit s’ha vist modificat com a resultat del Covid-19, que està reflectint els nous comportaments socials que ha portat la nova normalitat’.

Per a garantir el bon comportament de les infraestructures, Telefónica ha destinat en els últims cinc anys 1.119 milions d’euros a l’extensió de la fibra òptica a Catalunya. Aquestes inversions han fet possible que el 83,6% de les llars catalanes ja comptin amb cobertura de fibra òptica, xifra que arriba al 96,5% en el cas de la cobertura 4G. Telefónica centra en aquests dies la seva activitat a assegurar el ple rendiment de la infraestructura perquè pugui absorbir de la millor manera possible els pics de demanda que es produiran durant aquest estiu.

Redacció

 

Queixes veïnals amb motiu de les obres al baixador de trens de Vila-seca

El veïnat resident a les rodalies del baixador de trens de Vila-seca està patint sorolls a altes hores de la matinada, com a conseqüència de les obres que està fent Adif. Han manifestat les seves queixes de manera reiterada a xarxes socials.

Per tractar de solucionar aquest problema el Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat en el registre d’entrada municipal un requeriment al govern per aconseguir “que es faci alguna mediació per aconseguir un punt d’equilibri perquè el veïnat pugui dormir i que les obres es puguin fer”.

Redacció

 

Vila-seca crea una línia de subvencions per al pagament de lloguers inferior als 700€

L’acord forma part d’un dels compromisos del Govern de Segura amb Vila-seca en Comú en matèria d’habitatge. Els Comuns asseguren que l’ajut es consolidarà en propers exercicis.

Després de la seva aprovació per unanimitat en el darrer ple municipal, Vila-seca disposarà, per primer cop en la seva història, d’una línia de subvencions de titularitat municipal per al pagament dels lloguers que no superin els 700 euros mensuals de mensualitat. Aquesta línia de subvencions forma part dels acords de Vila-seca en Comú amb el Govern a canvi del vot favorable en la darrera modificació dels pressupostos.

Mario Téllez, portaveu de Vila-seca en Comú, va assegurar en sessió plenària que aquesta no és una mesura exclusivament vinculada al covid sinó que es consolidarà en els propers exercicis, per tal de donar compliment al pacte de la seva formació amb el govern. Igualment ha destacat que aquesta no serà l’única iniciativa en matèria d’habitatge del mandat ja que també s’ha acordat desenvolupar un Pla Local d’Habitatge amb diagnòstic exaustiu de la situació al municipi

Redacció

 

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca prepara la seva cinquena edició

Gala final del FICVI de l’edició de l’any passat.

El FICVI (Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca) ja s’està preparant per tal de celebrar la seva cinquena edició. Després d’un llarg procés de selecció, de les 898 obres presentades d’arreu del món, a la secció oficial es projectaran 50 curtmetratges, 39 de ficció i 11 d’animació.

El FICVI se celebrarà del 17 al 25 d’octubre de 2020 i els curtmetratges que es podran veure són els següents:

SELECCIÓ CURTMETRATGES DE FICCIÓ

– ¿SIGUES AHÍ? Mónica Zamora (ESPANYA)

– A LA CARA Javier Marco (ESPANYA)

– A QUIEN DICES AMAR Ines Pintor / Pablo Santidrián (ESPANYA)

– ABANDONADA Samer Beyhum (LÍBAN)

– APAGADO Jorge Barcelli (ESPANYA)

– BEFF Ingride Santos (ESPANYA)

– CA NOSTRA Laia Foguet (ESPANYA)

– CLASS RANANDEGI Marziyeh Riahi (IRÁN)

– COLORES Melissa Estaba (ESPANYA)

– COMING BACK Alessio Rupalti (REGNE UNIT)

– CÓMPLICES Rubén Guindo (ESPANYA)

– CONFETI Mila Luengo / Sergi Miralles (ESPANYA)

– DER TAG X Katharina Rivilis (ALEMANYA)

– DISTANCIAS Susan Bejar (ESPANYA)

– EL CÓDIGO INTERIOR Pau Subirós (ESPANYA)

– EL PAS DE SANT JOAN Ana Ortiz (ESPANYA)

– ÉLECTRIQUE François Le Guen (França)

– ELS QUE CALLEN Albert Folk (ESPANYA)

– FIFTY Javier Dampierre (ESPANYA)

– FRONTERAS Violeta Barca-Fontana (ESPANYA)

– GROOMING Francisco Yélamos (ESPANYA)

– INFLUENCER Rubén Barbosa (ESPANYA)

– INOCENCIA Paco Sepulveda (ESPANYA)

– LOS APACHE Asier Ramos (ESPANYA)

– MAKE MY DAY Kristin Reppas (ESPANYA)

– MARÍA Paco Ruiz (ESPANYA)

– NO PODRÁS VOLVER NUNCA Mónica Mateo (ESPANYA)

– NOVEMBER 1st Charlie Manton (REGNE UNIT)

– NUNCA TE DEJÉ SOLA Mireia Noguera (ESPANYA)

– ONE 2 ONE Néstor Ruiz (ESPANYA)

– PENTIMENTO José Manuel Carrasco (ESPANYA)

– POLTER Álvaro Vicario (ESPANYA)

– PRUNELLE François Szabowski (FRANÇA)

– REGINA Lander Ibarretxe (ESPANYA)

– SIN FILTRO Manu Montejo (ESPANYA)

– STICKER Georgi M. Unkovski (MACEDÒNIA)

– SU RIDER Alberto Utrera (ESPANYA)

– SUBTEXTOS Laura Artolachipi (ESPANYA)

– WHAT IF??? Enrique García (ESPANYA)

SELECCIÓ CURTMETRATGES D’ANIMACIÓ

– ALÉJATE Joaquim Macho (ESPANYA)

– BLUE & MALONE: CASOS IMPOSIBLES Abraham López (ESPANYA)

– CATCH YOUR HEART! Weng-jing Yang (TAIWAN)

– DINOSAURS: THE TRUE STORY Paul-Louis Aeberhardt (FRANÇA)

– EL HOMBRE QUE NUNCA VIO LLOVER Miguel Muñoz (ESPANYA)

– EL NIÑO Y LA MONTAÑA Santiago Aguilera (CHILE)

– MAJI César Díaz (ESPANYA)

– ME, A MONSTER? Belinda Bonan (ESPANYA)

– PICCOLINO. UNA AVENTURA EN LA CIUDAD Giovanni Maccelli (ESPANYA)

– REFEJO Juan Carlos Mostaza (ESPANYA)

– ROBERTO Carmen Córdoba (ESPANYA)

Redacció

 

L’Ajuntament de Vila-seca destinarà més d’1 MEUR en subvencions de caràcter social i econòmic

El plenari aprova una nova ordenança de tinença responsable d’animals. Foto: Ajuntament

El plenari de l’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat diferents bases reguladores de subvencions per més d’1 milió d’euros de suport a les famílies, a les entitats i als diversos sectors econòmics. També s’ha aprovat una moció conjunta de mesures extraordinàries tributàries pel teixit comercial i de restauració del municipi, per pal·liar efectes de la covid-19. D’altra banda, el ple municipal ha aprovat per unanimitat una nova ordenança de tinença responsable d’animals de companyia i tres mocions, una d’elles per adherir-se a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP).

Els ajuts es destinaran a fomentar la instal·lació de plaques solars en edificis, la rehabilitació d’habitatges del centre històric i de façanes a tot el municipi, la supressió de barreres arquitectòniques als habitatges així com subvencions per alumnes de les llars d’infants privades, per a l’esport, per al pagament del lloguer, i beques per als alumnes de l’escola de música i el conservatori. També es crearà un programa per impulsar l’ocupació amb la concessió d’incentius a les empreses i nous emprenedors. També es retornarà els ingressos «indeguts» per la recollida d’escombraries als comerços i paradistes del mercat.

ACN

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies