TARRAGONA 21

Blaumut torna a Vila-seca, en un dels concerts de tancament de gira

Imatge promocional del grup Blaumut

Blaumut actuarà a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca aquest divendres 23 de novembre a les 21.00 h, dins dels seus tres concerts de tancament de gira.

El grup posarà punt i final al viatge que va iniciar el 4 de març amb la publicació del seu tercer disc, ‘Equilibri’, amb un concert molt especial i pensat pel públic familiar.  Per aquest concert, Blaumut ha creat un repertori on repassarà la seva trajectòria i s’acomiadarà del seu públic abans d’emprendre un descans per tal d’agafar aire i nova inspiració per al seu proper disc.

Blaumut s’ha consolidat com un dels grups de primera línia del panorama musical català. Amb tres discos i un EP publicats, han aconseguit donar vida a un univers propi i reconeixible marcat per unes lletres emotives, dotades d’una forta càrrega evocadora, i una música elegant de tall pop- folk i impregnada de tocs clàssics, que no defuig l’èpica ni la contundència.

Des del 2012, Blaumut ha realitzat més de 400 concerts. Tres gires que els ha dut arreu del territori omplint el principals teatres i auditoris del país. Ha guanyat els premis més prestigiosos de la música en català i han estat un dels grups amb més vendes discogràfiques i reproduccions.

L’Auditori Josep Carreras programa el cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps

Imatge de la roda de premsa.

La Fundació Auditori Josep Carreras ha programat per als propers mesos el cicle ‘Joan Guinjoan de músiques del nostre temps’, un cicle d’homenatge i reconeixement als compositors catalans.

El cicle l’obrirà aquest divendres 9 de novembre a partir de les 21 hores a l’Auditori Josep Carreras el Quartet Gerhard, “una de les formacions de referència en l’àmbit de la música de cambra del país, que inicia la seva residència artística a l’AJC” ha afirmat el president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep Maria Pujals. El Quartet, que està format al Conservatori de Música de Vila-seca i  compta amb Lluís Castán (violí), Judit Bardolet (violí), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel), interpretarà una de les obres de Guinjoan, el Quartet per a corda n. 1 ‘A Riudoms’, escrit l’any 2006.

Sota la figura del mestre Joan Guinjoan es vol traslladar la dimensió d’aquest cicle que acostarà les composicions de més d’una desena de compositors catalans d’ara i del Camp de Tarragona a l’escenari de l’Auditori Josep Carreras.

Xavier Pastrana, compositor i director musical, ha destacat que “amb aquesta iniciativa es dona suport a la creació actual, que a les comarques tarragonines compta amb un nodrit grup de compositors, fent una programació de músiques dedicada als creadors actuals i d’arreu del país”. D’aquesta manera, també és una aposta pels intèrprets, “fent que les obres de nova creació tinguin un espai en les properes temporades de l’AJC presentades per músics del territori”.

Joan Guinjoan, nascut a Riudoms i referent de tota una generació de compositors actuals, representa un exemple de dedicació a la interpretació, la difusió i la composició de la música dels segles XX i XXI. Guardonat amb nombroses distincions i premis, reconegut internacionalment com a músic i creador, el ‘Cicle Joan Guinjoan de Músiques del Nostre Temps’ honora l’AJC amb el nom d’un dels grans compositors actuals i universals.

Tal i com ha explicat el responsable de programació de l’AJC, Josep Solorzano, “en diferents concerts i en successives temporades, alguns d’aquests compositors seran protagonistes presentant les seves obres en diversos formats instrumentals. Volem que a cadascun dels concerts ens acompanyin els creadors i que, com a pròleg, ens donin a conèixer les seves obres, les seves particularitats creatives i les seves motivacions”.

El Quartet Gerhard, format al Conservatori de Música de Vila-seca, compta amb Lluís Castán (violí), Judit Bardolet (violí), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel).

Per la seva banda, Miquel Jordà, membre del Quartet Gerhard s’ha mostrat agraït a l’Auditori per donar-los “l’oportunitat  de tornar a casa, a l’Auditori Josep Carreras, on vam fer els nostres primers assajos i concerts i on ara, a més de l’actuació de demà, estem en contacte amb els alumnes del Conservatori fent assajos oberts”.

Cal recordar que, a més del concert de demà divendres, la resta de concerts del cicle ‘Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps’ són:

  • 8 de febrer: Archensemble. Dani Espasa, Roger Padullés i Xavier Pastrana (Obres de Gols, Pedrell i Gerhard)
  • 9 de març: Cançons populars dels Pirineus. Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i conjunt instrumental de música antiga (Obres de Guix, Pastrana, Vivancos, Sans, Guzmán-Antich, Castellà, Magrané, Puig, Humet, Giribet i Prat)
  • 22 de març: Ensemble O Vos Omnes (obra de Magrané)
  • 11 de maig: Cor Sant Esteve
  • 31 de maig: Quartet Gerhard (obra de Guix)

Homenatge a l’avi Ramon Porqueras en complir 100 anys

Foto de família de l’avi centenari.

Ramon Porqueras Planas, un avi que resideix des de fa un temps a la Residència Vila-seca i que ahir va acomplir els100 anys, ha rebut un emotiu homenatge des de l’Ajuntament de Vila-seca.

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat de la regidora de Benestar Social, Lucía Teruel, van visitar ahir a l’avi Ramon Porquerasa la residència per tal de felicitar-lo, oferir-li un ram de flors, una placa commemorativa i participar al costat també dels familiars, durant una estona, dels seus records.

Vila-seca ret homenatge a la gent gran

La Residència Vila-seca organitza un any més les activitats al voltant del Mes Internacional de la Gent Gran, que van donar el tret de sortida amb actes interns el passat mes d’octubre i s’allargaran fins al 29 de novembre. Activitats per a gent gran, per als més petits i també per als professionals del sector residencial, tindran cabuda durant aquest mes, d’entre les quals destaca la Festa Escolar, la Paella solidària i l’Homenatge a les persones més grans de Vila-seca.

En primer lloc, aquest dijous 8 de novembre a les 16.30 h, la Residència retrà homenatge a la gent més gran de 95 anys  i entregarà la medalla centenària a dos dels residents del centre, amb la presència de la regidora de Benestar Social, Lucía Teruel.

D’altra banda, el diumenge 11 de novembre, tindrà lloc la Paella solidària els diners de la qual es destinaran a La Marató de TV3, que enguany serà dedicat al càncer. En el decurs de l’acte es farà l’Homenatge a la Gent Gran del municipi. Els vila-secans de 85 anys o més tindran el dinar de franc i rebran un petit obsequi i reconeixement. En acabar el dinar, el Grup Musical Nostàlgia amenitzarà la festa.

Totes aquelles persones de 85 anys o més caldrà que s’inscriguin prèviament a la Residència Vila-seca o a la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Vila-seca, llocs des d’on es podran adquirir també els tiquets per un preu de 7 euros.

El dijous 15 de novembre a les 10 del matí, els alumnes de 3r de primària de les escoles de Vila-seca, la Plana i la Pineda seran els protagonistes a la Festa Escolar que tindrà lloc a la Residència. Agus Farré serà l’encarregat d’explicar contes als més petits que també assistiran al veredicte i lliurament de premis de la XI edició del Concurs de Dibuix. L’acte comptarà amb la presència de la regidora d’Ensenyament, Manuela Moya. Els dibuixos que hauran participat al Concurs podran ser visitats durant tot el mes de novembre al hall de la Residència Vila-seca.

Cal destacar que, a més d’aquests actes, la Residència celebrarà els seus 15 anys amb un dinar per a tots els treballadors, el proper 23 de novembre, i una festa country per a treballadors, residents i famílies.

Les obres del carrer de Sant Jordi de Vila-seca, en marxa

Les obres tenen un termini d’execució aproximat de 4 mesos.

Vila-seca ha iniciat recentment les obres de renovació de les xarxes de residuals, creació d’una xarxa de pluvials, adequació i millora urbana del carrer de Sant Jordi, en el tram comprès entre els carrers de Mas Calvó i de la Riera.

Les obres previstes, que tenen un termini d’execució aproximat de 4 mesos, contemplen la renovació de la xarxa d’aigua potable, d’enllumenat, una previsió de telecomunicacions, l’arbrat viari i la pavimentació de tot l’àmbit. La renovació del clavegueram inclou la creació d’una xarxa separativa de clavegueram (pluvials i residuals), en el tram de carrer esmentat, en substitució de la xarxa unitària actual. Es preveu també la renovació de les escomeses domiciliàries, per a la recollida d’aigües residuals, i la creació d’una nova xarxa d’embornals, per a la recollida d’aigües pluvials.

La Diputació de Tarragona, a través d’una subvenció per import de 175.247,00 € del programa d’inversions del Pla d’Acció Municipal (PAM), sufragarà part de les despeses de les obres, les quals tenen un cost total de 460.895,22 €.

El proper diumenge Vila-seca acull el 36è Cros d’atletisme

Més de 500 atletes participaran al circuit del parc de la Torre d’en Dolça.

El Club Atletisme Vila-seca, amb la col·laboració amb el Consell Esportiu del Tarragonès, la Federació Catalana d’Atletisme i l’Ajuntament de Vila-seca, organitza el proper diumenge 4 de novembre el 36è Cros de Vila-seca al Parc de la Torre d’en Dolça a partir de les 10 del matí.

En total es disputaran 18 curses, segons les edats i categories, i hi participaran més de 500 corredors durant la jornada, la qual també inclourà un cros especial per a persones amb discapacitat. Aquest cros, amb distàncies d’entre 200 a 7.000 metres segons la categoria, és puntuable per a la fase comarcal del Tarragonès dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Per tal de fer el Cros de Vila-seca, un esdeveniment participatiu i atractiu per a tota la població, hi hauran instal·lades diverses atraccions per als més petits i un servei de bar durant tota la jornada esportiva.

Els alumnes dels nous cursos d’anglès a Vila-seca ja han començat les classes

Els cursos de nivell A2 i B1 compten amb un total de 40 alumnes.

Els nous cursos d’anglès impartits pel Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili han iniciat recentment les seves classes al CRAI del Campus Vila-seca. Els cursos de nivell A2 i B1, que han estat impulsats per la Universitat en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Vila-seca, compten amb un total de 40 alumnes, els quals van examinar-se el passat mes d’abril per tal d’accedir al nivell adequat.

La regidora d’Ensenyament, Manuela Moya, juntament amb el coordinador del Servei Lingüístic de la URV, John Bates, van visitar el grup del nivell B1 durant el primer dia de curs i els van encoratjar a aprofitar l’oportunitat que els oferia la URV d’estudiar anglès a prop de casa, a un preu molt reduït, a través de cursos de qualitat i professors de prestigi.

El FICVI guardona ‘Paris you got me’ amb el premi internacional al millor curtmetratge de ficció

Pla general dels guanyadors de la tercera edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca, del director del certamen i l’alcalde de Vila-seca. Foto: ACN

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) ha guardonat el film ‘Paris you got me’, de Julie Boehm, amb el premi internacional al millor curtmetratge de ficció. “Ha estat una sorpresa per mi, tot just he arribat avui perquè vinc d’altres festivals i guanyar-lo és molt benvingut”, ha expressat Boehm. Pel que fa al premi estatal s’ha premiat la producció de Toni Bestard per ‘Background’. En la categoria d’animació el premi internacional al millor curtmetratge se l’ha endut ‘I Wish’, de Víctor L. Pine. La gala de cloenda de la tercera edició, conduïda per l’actriu Itziar Castro, s’ha celebrat aquest diumenge al vespre a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca

La producció alemanya ‘Paris you got me’ ha obtingut la màxima puntuació del jurat del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca. Han valorat el “nou format” i el “toc diferent” d’un curt de nou minuts que barreja les arts plàstiques, la dansa i música. Amb paraules de la seva directora, Julie Boehm, el film mostra una noia jove que somia ser ballarina amb unes sabates vermelles màgiques però, finalment, s’adona que no les necessita perquè ja té el seu talent.

El film ‘Background’, del mallorquí Toni Bestard, ha estat premiat en la categoria de millor curtmetratge estatal de ficció. La peça, en blanc i negre i sense veu conductora, ressalta el paper dels personatges secundaris en el cinema. “Un mai s’espera un premi i si connecta -el curt- amb el públic i un jurat és meravellós. Ens dona molts ànims i força per continuar contant històries”, ha precisat Bestard.

Pel que fa al premi internacional al millor curtmetratge d’animació se l’ha emportat ‘I Wish’, del director Víctor L. Pine. Segons el director del certamen, Josep Garcia Varo, el film transmet un “missatge molt bonic i profund”, atès que suggereix que has de fer el que vulguis amb la vida sense sentir-se condicionat per la societat. Segons Garcia és el curt que ha generat més reaccions entre escolars del centres educatius del municipi que han participat en les activitats paral·leles.

El premi D.O. Catalonia al millor curt de ficció ha estat per ‘Cunetes’, un film de Pau Teixidó sobre la Guerra Civil Espanyola que recollit el seu germà. A més, Teixidó també ha guanyat el premi del jurat jove al millor curtmetratge. Mentre que Glitch’, del director Marcos Cabotá, s’ha emportat el premi del públic amb el 49% dels vots. Cabotá, que no ha pogut recollir el premi perquè es trobava en un altre festival, ha fet un curt que narra amb un toc d’humor el drama de l’Alzheimer.

‘Ignorants’ i ‘Eggstraterrestes’ han guanyat el primer i el segon premi respectivament del concurs ‘In Situ’ per a joves. El director del certamen ha remarcat que ha crescut el nombre de públic i d’inscripcions i ha afegit que el festival es consolida. “No podem demanar res més”, ha conclòs Garcia.

ACN

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca es consolida i atrau més públic

Sin título-1

La tercera edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) es consolida i ha atret més afluència de públic jove. L’organització calcula que hi han assistit un miler de persones durant tot el cap de setmana. El certamen ha projectat 38 curtmetratges, dels més de 1.100 rebuts. “Ens reconforta el creixement i que els cineastes estiguin molt contents d’estar seleccionats entre uns treballs seriosos i de gran qualitat”, ha afirmat el director del festival Josep Garcia Varo. A més, segons Garcia, tot apunta que el certamen tindrà “continuïtat”. Els guanyadors es coneixeran a la gala de cloenda i lliurament de premis d’aquest diumenge al vespre.

L’organització està satisfeta de l’acollida que han tingut els 29 treballs de ficció i 9 d’animació projectats des d’aquest divendres a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Es tracta de produccions “petites” i que cerquen “històries concretes i tancades” sense abstraccions, segons ha explicat el director del certamen.

De fet, Garcia celebra que el boca orella els ha permès créixer, sobretot entre els joves. “Hi ha grups que han quedat expressament per anar al FICVI i han vist les tres sessions”, ha precisat. Són joves que els agrada la cultura i el cinema segons el director. “Quan veuen que els curts són produccions fetes amb diners i amb actors de renom, un cinema petit i gratuït, al·lucinen una mica”, ha subratllat.

D’altra banda, l’organització ha destacat l’activitat ‘In Situ’, que ha doblat la participació. En aquesta edició s’han presentat dotze equips que han aplegat unes 40 persones. Amb aquesta modalitat, organitzada el cap de setmana passat, el municipi de Vila-seca es va convertir amb un plató de cinema i els creadors van poder enregistrar els seus projectes cinematogràfics.

Paral·lelament, el cinema també s’ha acostat a 400 escolars de diferents edats i cicles educatius vila-secans. Segons els organitzadors, el professorat s’ha mostrat satisfet per les temàtiques treballades en les projeccions. Per Garcia, aquest fet que permetrà donar “continuïtat” al festival durant el període escolar. A més, s’han fet Masaterclass, com la d’aquest diumenge al matí -’30 Pasos con “P” para hacer un corto Posible’, del Proyecto a las Palomitas-, a càrrec del director de cinema Rubén Salazar, guanyador de la primera edició del FICVI.

ACN

Obertes les inscripcions al IV Concurs de Guitarra de Vila-seca

El Conservatori Professional de Música de Vila-seca, a través del departament de Guitarra, convoca la quarta edició del seu Concurs de Guitarra per a estudiants, els quals es podran inscriure fins al proper 9 de novembre.

En aquesta ocasió el concurs tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre de 2018 i comptarà amb dues categories: la Categoria I per a joves de 9 a 13 anys, i la Categoria II per a joves de 14 a 17 anys. Per a la Categoria I, l’alumne presentarà tres obres de lliure elecció, i per a la Categoria II s’han de presentar dues obres amb una duració màxima de 12 minuts. Aquesta categoria inclou, a més, una fase final en la qual els alumnes classificats hauran de presentar un repertori d’un màxim de 15 minuts.

Aquest concurs, que al llarg de les seves tres edicions anteriors s’ha mostrat com una eina pedagògica de gran importància, va néixer amb la voluntat d’afavorir la interpretació en escena i fomentar l’aprenentatge dels participants, a través de l’intercanvi d’experiències musicals i l’escolta de  diferents formes d’interpretar les peces per part dels estudiants.

A més dels premis per als tres guanyadors de cada categoria, tots els participants reben un diploma com a mostra del valor que té preparar-se un repertori i presentar-lo en escena. En aquest sentit, el cap del departament de Guitarra del Conservatori, Enrique Malo, afirma que “el Concurs és una activitat que permet que la música es traslladi de l’aula i l’habitació d’assaig  a l’escenari, per tal d’arribar a un públic molt divers.” De fet, a més dels premis que atorga el Conservatori, els guanyadors de les dues categories participaran en un concert dins els actes del Certamen Llobet a Barcelona i, per la seva banda, l’AMPA del Conservatori també atorga un premi especial al millor alumne del centre en cadascuna de les categories.

Més informació i inscripcions a https://goo.gl/uZkBrR

El comitè d’empresa d’Urbaser organitza una campanya de recollida d’aliments oberta a tota la població de Vila-seca

El comitè d’empresa d’Urbaser, empresa concessionària del servei municipal de neteja i recollida d’escombraries,organitza una campanya solidària de recollida d’aliments bàsics destinada a Creu Roja de Vila-seca. Fins al proper 2 de novembre, els vila-secans que ho desitgin podran lliurar alimentsa les instal·lacions d’Urbaser, o a la deixalleria municipal (carrer de Vilafortuny, 6) ubicadesal Parc Tecnològic i de Serveis l’Alba, en horari de 9.00 a 13.00 h.

A més d’aquesta campanya, el Comitè d’Empresa a Vila-seca organitza un torneig de pàdel solidari entre els treballadorsd’Urbaser, per a contribuir a la recollida d’aliments. Totes les donacions seran lliurades aCreu Roja de Vila-seca.

Aquest dissabte, Tarda de Tapes al Mercat Municipal de Vila-seca

El proper dissabte 27 d’octubre el Mercat Municipal de Vila-seca acull la Tarda de Tapes, organitzada per les parades “Carnisseria Nanda”, “Carnisseria Toñi”, “Vilaseca Mar Peixateria” i “En tu Casa y en la MíaSaladitos”.

A partir de les 18.30 h, els vila-secans que s’apropin al Mercat Municipal podran degustar  tapes a partir d’1,5 euros cadascuna, i les begudes a partir d’1 euro. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-seca, el Patronat Municipal de Turisme i els Bars del Mercat Municipal de Vila-seca.

El diumenge 28 d’octubre, tradicional romiatge a Mas Calvó

Imatge d’una anterior edició del rumiatge

En commemoració a la Festivitat de Sant Bernat Calvó, el diumenge 28 d’octubre es farà el tradicional romiatge a Mas Calvó. Concretament a les 12.00 h hi haurà la Missa en honor a Sant Bernat Calvó, durant la qual es cantaran els Goigs, a càrrec de l’Aula de Cant del Conservatori de Vila-seca, amb acompanyament de piano. A continuació, a les 13.00 h es durà a terme l’actuació dels Xiquets de Vila-seca i, finalment, es podrà visitar la casa i es repartirà coca i vi dolç a tots els assistents.

Com cada any, per tal de poder arribar a Mas Calvó el 28 d’octubre, hi haurà un servei de transport gratuït des de la Pineda (a la plaça de Manuel de Falla), a Vila-seca (avinguda de Ramon d’Olzina, davant del Parc de la Riera) i a la Plana (a la parada de bus del carrer del Camí dels Morts).
L’acte serà organitzat per la Fundació Privada Bernat Calvó, la Parròquia de Sant Esteve i l’Ajuntament de Vila-seca.

Vila-seca rep dues peces restaurades per l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa

L’acte, que va tenir lloc a la Sala Polivalent de l’Ajuntament, va comptar amb la presència de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; la cap de la Unitat de Conservació i Restauració de l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa, Carme Clemente.

L’Ajuntament de Vila-seca va acollir recentment l’acte de recepció de dues peces restaurades per l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa.

Concretament, les peces restaurades van ser dues. D’una banda, una pintura a l’oli sobre tela, possiblement del segle XIX i d’autor desconegut, que es va trobar emmagatzemada a la Biblioteca de Vila-seca.

I de l’altra, el plafó ceràmic de Sant Antoni Abat, que estava situat dintre del portal de Sant Antoni, i que data de la dècada dels seixanta.

L’acte, que va tenir lloc a la Sala Polivalent de l’Ajuntament, va comptar amb la presència de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; la cap de la Unitat de Conservació i Restauració de l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa, Carme Clemente, i les tècniques de restauració i conservació de l’Escola, Sílvia Panadell i Júlia Poy, les quals van presentar les obres ja restaurades.

Vila-seca acull la tercera edició del Festival Internacional de Curtmetratges (FICVI)

El president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura i el director del FICVI, Josep Garcia Varo.

El FICVI, Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca, ha iniciat ja la seva tercera edició. Aquest matí, en roda de premsa, el president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura; i el director del FICVI, Josep Garcia Varo, han presentat a l’Auditori Josep Carreras aquesta tercera edició que tindrà lloc fins el proper diumenge 28 d’octubre i que creix en nombre de participants.

El FICVI és un festival cinematogràfic gratuït i obert a tothom que pretén difondre i promoure l’art del cinema i acostar-ho a tots els públics. En aquesta tercera edició s’han rebut 1.104 curtmetratges de diferents països del món, dels quals s’han seleccionat 38 curts (29 de ficció i 9 d’animació). “En aquesta edició el FICVI ha tornat a créixer en participació i malgrat ser una mostra de recent creació, es va consolidant i incrementant l’interès de directors d’arreu del món”, ha detallat Pere Segura.

“La qualitat de les obres rebudes, així com l’exigència pel que fa als criteris de selecció i puntuació, va quedar demostrada l’any passat quan el guanyador del FICVI 2017, el curt Madre, va guanyar el premi Goya al millor curtmetratge de ficció”, ha afegit Segura.

Les projeccions

Tot i que el plat fort del festival arribarà els dies 26, 27 i 28 d’octubre, la primera modalitat del certamen, In Situ, s’ha dut a terme aquest passat cap de setmana. In Situ és una secció en la que Vila-seca esdevé un gran plató de cinema, on creadors de tot el món poden enregistrar els seus projectes cinematogràfics al municipi i compartir experiències amb altres directors i professionals del petit format.En aquesta edició s’han presentat 12 equips (unes 40 persones), superant amb escreix el nombre de participants de les passades edicions. Entre aquests, amateurs, professionals del sector audiovisual, alumnes de diferents escoles de cinema, actors…

Els dies 23, 24 i 25 d’octubre es tornarà a repetir l’experiència d’apropar el cinema als més petits i el FICVI es portarà a les escoles. Uns 400 escolars de diferents edats i cicles educatius de Vila-seca podran veure una amplia selecció dels curtmetratges d’animació al Conservatori de Vila-seca.

El jurat

En aquesta tercera edició, el festival torna a comptar amb un jurat independent de gran nivell, format per 8 experts del sector audiovisual compromesos amb el cinema. Entre aquests, cal destacar els directors de cinema Jesús Monllaó (conegut per obres com Hijo de Caín o La Mirada Oblicua); Rubén Salazar (VillaMnemósine o Nacer) i Pedro Solís, director de producció de Tadeo Jones i guanyador al Goya “Millor curtmetratge d’animació espanyol” del 2014 amb Cuerdas, així com amb la fotògrafa i realitzadora audiovisual Teresa Arilla; el director del Conservatori de Vila-seca, Pep Solorzano; el ninotaire Andreu Faro; el professor de la URV, Toni Pérez Portabella, i la productora audiovisual Marta García Larriu.

“Des del FICVI apostem per trobar petites joies que destaquin per la seva qualitat”, ha explicat Josep G. Varo. “El jurat – ha afegit –  treballa seguint els criteris propis del nostre festival, sense tenir en compte la seva trajectòria, sempre buscant que sigui una obra ben executada tècnicament”.

El Programa

El divendres 26 d’octubre, a partir de les 19h, s’obriran portes per projectar la primera selecció de curts seleccionats que competiran en aquesta edició. Les projeccions continuaran el dissabte 27, a la tarda, i diumenge 28, a partir de les 19h, coneixerem als guanyadors a la gala de cloenda i lliurament de premis.

Enguany, es tornarà a repetir l’experiència de la passada edició i s’apostarà novament per la formació amb diferents classes magistrals sobre cinema. Amb aquestes masterclass, s’ofereix una nova proposta formativa als participants que aporta qualitat i valor afegit al festival.

Dissabte, 27 d’octubre, a les 11h, es farà la formació “So al cinema: sentim allò que veiem?” a càrrec d’Eduard Baztán, publicista i enginyer de so. El diumenge 28, a la mateixa hora, Rubén Salazar, director de VillaMnemósine (guanyador del premi del jurat al millor curtmetratge nacional del FICVI 2016), oferirà la masterclass “30 pasos con “P” para hacer un cortoPosible – del proyecto a las palomitas”.

Totes les projeccions del FICVI, així com les masterclass, són gratuïtes i obertes a tothom.

 

 

Proposen enjardinar el Parc de l’Hort del Pep

Els Comuns afirmen que la vegetació “cada cop està més malmesa i el manteniment cada cop és més deficitari”. Foto: Vila-seca en Comú

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú demana celebrar la recepció de les 4 flors d’honor de Viles Florides fent les inversions necessàries i els arranjaments precisos per tal d’aconseguir que el Parc de l’Hort del Pep recuperi el seu antic esplendor.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat en el registre d’entrada de l’Ajuntament de Vila-seca una moció per  rehabilitar i a enjardinar el Parc de l’Hort del Pep del barri del Colomí.

Els Comuns recalquen que el Parc de l’Hort del Pep del barri del Colomí, un dels principals parcs i pulmons verds que des de fa dècades ha tingut el municipi del tarragonès, “porta anys en contínua decadència”. De fet afirmen que la vegetació “cada cop està més malmesa i el manteniment cada cop és més deficitari”. Asseguren que “on abans hi havia el verd ara regna el marró terrós tot conformant un aspecte poc confortable que fa pensar en temps passats millors”.

Per aquest motiu manifesten que seria oportú aprofitar l’empenta de la recepció de les 4 flors d’honor de Viles florides per fer les inversions necessàries i els arranjaments precisos per tal d’aconseguir “que el Parc de l’Hort del Pep recuperi el seu antic esplendor”.

Vila-seca és l’únic municipi de la demarcació que compta amb les 4 flors d’honor i encapçala el rànquing junt a Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental) i Sant Hilari Sacalm (Selva).

La ruta gastronòmica Vila-tapes arriba avui a Vila-seca i la Pineda

Vila-seca enceta avui una nova edició del Vila-tapes, que s’allargarà durant 10 dies fins al proper 28 d’octubre. Aquesta ruta de tapes compta amb la participació d’un total de 14 establiments de restauració de Vila-seca i la Pineda, que oferiran tapes úniques a 2,5 euros.

Tothom que ho desitgi, podrà participar en un sorteig d’un sopar per a dues persones valorat en 50 euros, en un dels millors establiments participants al Vila-tapes 2018, els quals hauran estat votats pels mateixos vila-secans. La butlleta de participació es pot trobar al llibret que l’Associació de Comerciants ha editat per a donar a conèixer al detall la ruta del Vila-tapes 2018.

La quarta edició d’aquest recorregut gastronòmic per Vila-seca, que tindrà una durada de 10 dies, està organitzada per l’Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca amb la col•laboració de l’Ajuntament de Vila-seca, el Patronat Municipal de Turisme de Vila-esca, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.

Vila-seca emplaça l’Autoritat Portuària a comunicar abans del 31 de desembre la data d’inici de les obres del dic dels Prats

Ubicació del Moll de Balears.

L’ajuntament de Vila-seca ha deixat clar en un comunicat emès aquesta tarda que no renuncia a la ubicació definitiva del futur Moll de Creuers de l’Autoritat Portuària al dic dels Prats. Ho ha fet en una nota on vol fer “precisions en relació a la informació emesa per la presidència del Port de Tarragona relativa a la ubicació temporal de l’arribada dels creuers al Moll de Balears”. I ho acompanya amb un advertiment embolicat en bones paraules: “Ara més que mai l’Ajuntament de Vila-seca veu convenient que abans del 31 de desembre de 2018 es faci pública per part de l’Autoritat Portuària de Tarragona la data d’inici de la construcció del dic dels Prats, futur emplaçament del Moll de Creuers”.

L’Ajuntament i l’Autoritat Portuària de Tarragona, assegura la nota, “comparteixen plenament la planificació en el creixement portuari i és evident que, així que creix la grandària dels vaixells, es faci més insostenible la ubicació actual i l’entorn poc afortunat dels dipòsits de carbó i altres materials situats adoll en aquest entorn”.

“Entre tant no es pugui anar a la destinació de futur del dic dels Prats, a la Pineda, és del tot lògic que s’habiliti un espai provisional al moll de Balears que reuneix millors condicions pels nous creuers, tot i que no perdrà de vista un entorn poc adient per a l’arribada de turistes”, asseguren des del consistori.

“És per tot això, que davant la importància informativa que s’ha donat a aquesta determinació que forma part de l’itinerari normal fins a disposar del dic dels Prats”, es vol remarcar per part de l’ajuntament “que no hi ha cap canvi de planificació i que el dic dels Prats serà una realitat en el moment que el Port de Tarragona compleixi els seus compromisos, actualment en tràmit, i que aleshores serà el moment d’ubicar de manera definitiva el Moll de Creuers en aquell nou emplaçament de la Pineda”.

“Entretant, l’Ajuntament de Vila-seca segueix i seguirà cooperant en el desplegament de la Zona d’Activitats Logístiques del Port de Tarragona (100 hectàrees de superfície), vitals pel bon funcionament del port del futur al terme municipal de Vila-seca, i tramitant amb diligència tot el que es deriva de la reunió mantinguda entre Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Vila-seca, Autoritat Portuària de Tarragona i Sector Químic abans de l’estiu al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat”, expliquen abans de refermar inequívocament el seu posicionament: “Això si, ara més que mai l’Ajuntament de Vila-seca veu convenient que abans del 31 de desembre de 2018 es faci pública per part de l’Autoritat Portuària de Tarragona la data d’inici de la construcció del dic dels Prats, futur emplaçament del Moll de Creuers”.

Resposta del Port

D’altra banda, el Port ha respost aquest vespre mateix afirmant que “la planificació d’infraestructures portuàries es desenvolupa per part de l’Autoritat Portuària i del seu Consell d’Administració del qual, l’Ajuntament de Vila-seca en forma part”.

En segon lloc, el Port de Tarragona comparteix amb l’Ajuntament de Vila-seca “que cal fixar l’abans possible” la data de l’inici de la construcció del Contradic dels Prats i en aquest sentit “continuarà treballant intensament amb totes les administracions implicades” per poder establir aquesta data, “infraestructura clau per poder millorar la seguretat mediambiental del territori”.

I per concloure, el Port de Tarragona es ratifica, “i com sempre ha manifestat”, que la ubicació de la futura terminal definitiva de creuers s’emplaçarà a Tarragona al costat del Port esportiu.

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, visita Vila-seca

La consellera, a més de visitar l’Ajuntament, ha recorregut els carrers del Centre Històric, ha visitat l’exterior del Celler Noucentista i, finalment, el Jardí del Castell.

Avui al matí la consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi, ha visitat per primera vegada Vila-seca. L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, juntament amb diversos membres de la Corporació Municipal han rebut la consellera a l’Ajuntament de Vila-seca on, posteriorment, ha signat el Llibre d’Honor al despatx de l’Alcaldia.

La seva visita tenia com a objectiu conèixer de primera mà la propera inversió per tal d’executar la restauració per al desenvolupament cultural del Celler Noucentista, del qual el govern de la Generalitat finançarà 2 milions d’euros a través dels fons europeus FEDER i que significarà una inversió final propera als 6 MEUR. Aquesta inversió formarà part del projecte conegut com a Parc Cultural, ubicat a la zona de llevant de Vila-seca i que englobarà dos grans equipaments: el Castell de Vila-seca i el Celler Noucentista.

La consellera, a més de visitar l’Ajuntament, ha recorregut els carrers del Centre Històric, ha visitat l’exterior del Celler Noucentista i, finalment, el Jardí del Castell.

La Junta Local de Seguretat de Vila-seca aprova el Pla Local de Seguretat

Un moment de la reunió e la Junta Local de Seguretat de Vila-seca

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha participat aquesta tarda en la Junta Local de Seguretat de Vila-seca, on s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Josep Poblet, així com amb els màxims responsables dels cossos de seguretat i emergències, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Portuària i Guàrdia Civil. La sessió ha servit per analitzar l’estat i les problemàtiques en matèria de seguretat del municipi.

Durant l’atenció als mitjans de comunicació, el titular d’Interior ha explicat que en la reunió s’ha aprovat el Pla Local de Seguretat del municipi pels anys 2019- 2022 i ha expressat el seu agraïment al consistori per la tasca duta a terme en aquesta matèria. “La implicació dels ajuntaments en matèria de seguretat és necessària i Vila-seca és un exemple d’aquest compromís”, ha remarcat.

Buch també ha fet balanç de la seguretat al municipi, destacant que la bona coordinació policial ha permès dur a terme dues operacions que han acabat amb fets delictius que s’havia observat que se succeïen. Tot i així, el conseller ha assenyalat que “el nombre de fets delictius a Vila-seca no despunten respecte a la resta del país. És més, en algunes de les dades el municipi està per sota de les dades delinqüencials”, ha afegit.

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, també ha valorat molt positivament la reunió, que ha qualificat d’extraordinària i molt important “perquè s’hi han aprovat documents essencials per a la seguretat pública dels propers anys”.

La reunió, que s’ha celebrat a l’Ajuntament del municipi, també ha comptat amb la participació del regidor delegat en matèria de Seguretat Pública, Josep M. Pujals, del director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, del delegat territorial del Govern a Tarragona, Òscar Peris, de la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto, i del director dels Serveis Territorials del departament d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, entre d’altres autoritats.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies