TARRAGONA 21

Dissabte, festa grossa a la Pineda i diumenge tradicional Travessia Nedant

Imatge d’una edició anterior de la Travessia nedant per a petits

El proper diumenge, 22 de juliol, la Festa Major d’Estiu a la Pineda viurà, un any més, la Travessia Nedant a la platja de la Pineda que, organitzada pel Club Natació Vila-seca, ja compleix 31 edicions.

A partir de les 10.30 h tindrà lloc la sortida de les categories inferiors, les quals recorreran un total de 800 metres, mentre que la resta de categories faran un recorregut de 2.000 metres i sortiran a les 11.30 h.

Cal recordar que demà dissabte comencen a la Pineda els actes de la Festa Major d’Estiu del municipi. Després de la recepció d’entitats a les 6 de la tarda al centre cívic i cultural de la Pineda, el programa continua amb castells al Pinar de Perruquet, correfoc al passeig de Pau Casals, castell de focs a la platja del Racó i concert amb Los Manolos i festa Dj’s al passeig de Pau Casals.

La Costa Daurada ja ha acollit 2,4 milions aquest 2018

El sector turístic de la Costa Daurada, més concretament dels municipis del centre, com són Cambrils, Salou i Vila-seca, la Pineda, es mostren satisfets pels resultats assolits durant els primers sis mesos de l’any. Així, durant aquest període, segons les dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, les pernoctacions a la Costa Daurada han crescut un 2%, superant, per primer cop, els 8 milions.

Durant aquests mesos han visitat la destinació gairebé 2,4 milions de persones. Pel que fa als mercats, els que han augmentat més han estat l’alemany amb +20%, el britànic un +16,3%, l’holandès un +11,6%, l’italià un +11,9% i el belga un +10,1%. El mercat nacional, el més nombrós a la Costa Daurada, ha decrescut un -1,7%.

Pla general de banyistes a la platja de Salou.

Així, el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha manifestat que “tal com ja hem previst, enguany tindrem una bona temporada, però sense superar els rècords de l’any passat”. A més, ha qualificat els bons resultats d’aquests primers mesos com a “satisfactoris” i ha matisat que el creixement es deu a “la bona tasca en la promoció conjunta i a l’aposta pel turisme esportiu que estem fent amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca”.

Al juny s’han obtingut bones dades comparades amb 2016

Pel que fa a les dades concretes del mes juny facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, a la Costa Daurada les pernoctacions han davallat un -2% respecte de l’any passat -cal recordar que el juny de 2017 va esdevenir un mes amb un creixement històric del 10%, respecte al 2016-. Així doncs, respecte les bones dades de juny 2016, el creixement ha estat considerable.

Farriol ha valorat el mes de juny com “un bon mes”. Segons ell, l’objectiu no és el de batre rècords de pernoctacions mes rere mes, sinó estabilitzar-nos i fidelitzar els visitants oferint-los més i millors serveis”. Aquest mes de juny s’han aconseguit un total de 2.997.153 pernoctacions a la Costa Daurada realitzades per més de 784.000 visitants, la qual cosa representa una estada mitjana de 3,8 nits (0,1 nits més que el juny 2017). Per mercats, cal destacar el creixement del mercat britànic un +18,4% i l’italià un +47,5%. El mercat nacional ha decrescut un -7,5%. La resta de mercats han tingut un comportament estable. Pel que fa a les poblacions més turístiques de la Costa Daurada, l’ocupació mitjana a Salou ha estat del 70,1%; a Cambrils, 73%, i a Vila-seca, la Pineda, 64,4%.

Al juliol comença la temporada alta

Pel que fa a aquest mes de juliol, Farriol apunta que “estimem que tindrem el nivell d’ocupació propi dels mesos d’estiu, tot i que segurament, serà una mica inferior a l’any passat. Algunes destinacions del Mediterrani que restaven tancades els darrers anys per la situació geopolítica, han retornat amb ofertes molt agressives”. A més, recorda que “encara hi ha places disponibles per a aquells habituals de les reserves de darrera hora”.

La FEHT i els Patronats de Turisme treballent de forma conjunta per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Redacció

Palatchi porta l’swing a Vila-seca

Imatge d’una actuació del tenor italià

Divendres, 20 de juliol, a les 21h, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acull el segon concert del Daurada Música Festival 2018. Després de l’èxit del primer espectacle, a càrrec del tenor Enea Scala, la soprano Maria Rey-Joly y la pianista Ana Crexells, ara és el torn per Stefano Palatchi.

Palatchi és el prototip del tenor romàntic belcantista decimonònic. Aquest artista nascut a Ragusa va estudiar amb la soprano Wilma Vernocchi, perfeccionant-se després amb el tenor Fernando Cordeiro Opa, amb qui encara continua treballant.

El seu repertori comprèn els grans rols per a tenor d’obres de Rameau, Haydn, Mozart, Mayr, Rossini, Bellini, Donizetti, Halévy, Verdi, Mascagni, Johann Strauss, Ravel i Rota.

En aquesta ocasió, canvia de registre i presenta el seu espectacle; Stefano PALATCHI in Swing, acompanyat per un quintet de músics. L’actuació està dirigida a un públic molt ample i heterogeni a qui li agrada gaudir de la bona música en directe. Palatchi fa un recorregut pels grans clàssics del jazz-swing dels més importats autors del gènere americà, de chanson française i de jazz italià, com ara Duke Ellington, George Gershwin, Johnny Mandel, Charles Trenet, Paul Anka o Fred Buscaglione.

El concert té un caire solidari, ja que part de la recaptació anirà adreçada a l’Asociación Española Contra el Cáncer.

Barón Rojo, castells d’alt nivell i tradició a la Fest Major de Vila-seca

El grup de rock Barón Rojo, mític als anys 80. Foto: RockCultura

Organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, el proper dissabte 21 de juliol s’enceten els actes de la Festa Major d’Estiu que aplegarà diversos actes fins al diumenge 5 d’agost. Durant la primera setmana, els actes es concentraran a la Pineda, en honor a la festivitat de Sant Jaume.

L’inici de les festes el marcarà la recepció d’entitats Sant Jaume a les 18.00 hores al Centre Cívic i Cultural de la Pineda. Seguidament, al Parc del Pinar de Perruquet hi haurà Castells, un Correfoc amb el Ball de Diables al passeig de Pau Casals, el gran Castell de focs d’artifici des de la platja del Racó i el concert amb Los Manolos a les 23.30 h.

El diumenge 22 de juliol al matí hi haurà la tradicional Travessia Nedant “Platja de la Pineda” que celebrarà la seva 31a edició i, a la tarda, tindrà lloc la trobada de colles bastoneres pel passeig Marítim, la canonada acompanyada per la Txaranga Band Tocats a les 20.30 h i la Festa del Rock and Roll amb The Ladies a les 22.30 h. Les festes a la Pineda es donaran per finalitzades amb l’actuació del grup Cositas Buenas, el dimarts 24 de juliol i havaneres, a càrrec del grup Penjats de l’Ham, el 25 de juliol, dia de Sant Jaume.

Concert de Barón Rojo

Des del dijous 26 de juliol fins al diumenge 5 d’agost, la festa es concentra totalment al nucli de Vila-seca. Començarà amb la presentació del llibre “El rescat de les cent donzelles” a càrrec de Coral Cuadrada i Montserrat Garriga, un acte organitzat per la Secció de Lletres de l’Agrupació Cultural. Les actuacions de Barón Rojo i Regadera, amb El Malo del Cuento com a teloners, tindran lloc a les 21.30 h al Parc de la Riera.

El divendres 27 de juliol el Casal Popular El Rebotim ens portarà una Gimcana enigmàtica de Festa Major i a la nit el Parc de la Riera acollirà el concert de Muchachito Bombo Infierno, mentre que els més joves gaudiran de l’Espai Cubik, al pati de l’Escola Sant Bernat Calvó. Mentrestant, com cada dia de Festa Major, els qui ho desitgin podran escoltar música relaxant a l’Espai Chill Out de la Biblioteca. Des del 27 de juliol fins al 2 d’agost, els vila-secans d’entre 18 i 40 anys podran participar del joc de rol “L’assassí de la pastanaga”, organitzat pel Casal Popular El Rebotim.

Castells amb els Xiquets de Tarragona i la Vella de Valls

El dissabte 28 de juliol hi haurà el Campionat de bàsquet 3×3 a la Pineda, els Castells amb les colles Xiquets de Tarragona, Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Vila-seca a la plaça de l’Església i, per acabar el dia, una festa remember a l’Espai Cubik i el ball de Festa Major amb l’orquestra Nuevo Talismán al Parc de la Riera. El 10è Concurs de Pintura Ràpida arribarà el diumenge 29 de juliol, seguit de la “Route N-340 Vermut de Festa Major” que tindrà lloc en diversos indrets del municipi. La tarda seguirà amb el 10è Concurs de Pintura de Vila-seca i la Cercavila del Seguici Tradicional amb Elements Festius i Balls, des del jardí del Castell. Per acabar, el Mag Marín protagonitzarà un espectacle de màgia al Parc de la Riera.

Els dies 30 i 31 de juliol tindran lloc activitats familiars a la plaça d’Estudi, així com un concert de flamenc i rumba el dimarts 31. Vila-seca encetarà l’agost amb una Holli party al Parc de la Riera, a partir de les 7 de la tarda, i un concurs de karaoke al Parc de la Formiga a les 9 del vespre. D’altra banda, els més petits podran assistir a la nit de màgia amb Gerard Borrell a la plaça d’Estudi. El dijous 2 d’agost, a la mateixa plaça, hi haurà un espectacle de clown i un concert amb Hugo Campoy. Ja a les 11 de la nit, es tornarà a obrir l’Espai Cubik amb Los Mares del Sur.

Divendres 3 d’agost Vila-seca celebrarà La Invenció del Cos de Sant Esteve. El dia començarà amb el 10è Concurs de Llançament de Pinyols d’Oliva, l’Splash a benefici de Sosciathlon i, a continuació la missa major a les 12 del matí. A les 19.30 h es representarà el Ball de Sant Esteve a la plaça de l’Església, a les 20.30 h tindrà lloc el Correfoc Infantil, el concert de Festa Major amb l’orquestra Metropol, l’Espai Cubik “Animàlia” i el gran ball de Festa Major a les 12 de la nit al Parc de la Riera.

El dissabte 4 d’agost s’iniciarà amb la Vila-seca Family Race, una cursa d’obstacles esportiu-familiar, als carrers i places del Centre Històric i, a la tarda, continuaran els esdeveniments esportius amb les Curses Ciclistes al velòdrom. La Txaranga Band Tocats i el grup musical Sí o Ké protagonitzaran la Cercabirra i, a les 22.30 h, tindrà lloc el concert amb l’actuació de Xavier Sarrià i Mediterrània Band. Tancarà el dissabte l’Espai Cubik amb Avatars.

Els actes de l’últim dia de Festa Major, el diumenge 5 d’agost, començaran amb el Torneig Llampec d’Escacs per Equips i una cercavila infantil amb l’espectacle itinerant Macroscopi de la Cia. Scura Splats. A la tarda, hi haurà el Trofeu Festa Major d’Estiu de futbol, havaneres i rom cremat i una cercavila de trabucaires, amb els Trabucaires del Comú. El punt i final de les festes el posarà el Correfoc amb el Ball de Diables de Vila-seca i el Gran Castell de Focs d’Artifici a càrrec de Pirotècnia Igual, a la Via Màxima.

Cal recordar que a banda del tradicional Concurs d’Engalanament de Balcons i Carrers de la Festa Major de Vila-seca, ha quedat convocat el concurs de cartells de la Festa Major d’Hivern de Sant Antoni per a l’any vinent i el Concurs de Fotografia Albert Iturria.

Accediu al programa complert en aquest enllaç.

Comencen les 24 hores de Futbol Sala a Vila-seca

Imatge de les 24 hores de Futbol Sala 2017. Foto: cedida.

Avui divendres, dia 13 de juliol, a partir de les 20:00 hores de la tarda, tindrà lloc una nova edició de les 24 hores de Futbol Sala a Vila-seca. Organitzat pel Club Vila-seca Futbol Sala amb la col·laboració de l’Ajuntament, el torneig tindrà lloc a la Pista Poliesportiva del Colomí i s’allargarà fins al diumenge dia 15 de juliol, dia en què es disputarà la final a les 20.00 h.

En total, les 24 hores de futbol sala, aplegaran un total de 18 equips: Transbenito, FreePalestina, La Familia FS, Koko drink Salou, Malecon, Balasty 8, CFS Vila-seca, Can Robles, Mapfre-Bonavista, Matuidi, Arman Frutería, You Can Fit, El Duende, Peluquería Jose Stylo, Tsunami, Pyramide team, Salauris i E&C Boutique.

Els quatre primers classificats s’emportaran els premis següents: el guanyador obtindrà 1000 €; el segon classificat, 400 €; el tercer lloc, 200 € i, per últim, el quart classificat s’endurà un pernil. A més, tots els equips rebran un trofeu, així com també el millor jugador, el porter menys golejat i el màxim golejador.

Redacció

Un any més, la bandera blava oneja a la platja de la Pineda

Un moment de la hissada de la bandera blava

A la platja de la Pineda llueix un any més la bandera blava, una marca de qualitat que reconeix la diversitat de serveis i la qualitat d’aquesta platja del municipi de Vila-seca.

La platja de la Pineda gaudeix d’aquesta qualificació ininterrompudament des fa dinou anys i enguany la hissada de la bandera blava ha anat a càrrec del president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Segura, del regidor de Serveis Generals i Seguretat Pública, Josep M. Pujals i de la regidora d’Assumptes del nucli de la Pineda, Esmeralda Núñez.

La bandera blava és un distintiu de qualitat que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) per distingir les platges que compleixen amb els requisits de seguretat, gestió ambiental, neteja i serveis marcats per la Unió Europea.

Vila-seca adjudica noves obres de millora a la via pública

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Vila-seca va adjudicar ahir dilluns tres noves obres que signifiquen una inversió total de 263.451 euros. Les accions que es duran a terme de forma imminent són la millora de l’accessibilitat per les persones a l’avinguda de Ramon d’Olzina, al pas pel pont del ferrocarril amb la construcció d’una passera; la restitució de l’enllumenat públic a la zona nord del polígon l’Alba i les obres de millora i reforma de l’edifici destinat a Centre Cívic al barri de la Plana.

Un dels accessos que es milloraran, el Pont de l’Avinguda Ramon d’Olzina. Foto: cedida.

Una d’elles, la de la reforma del centre cívic de la Plana (75.737 euros), és un dels projectes escollits pels veïns dins la campanya de participació ciutadana “Pressupostos participatius “Vila-seca 2017” i que ha de permetre eliminar les barreres arquitectòniques a l’edifici amb la instal·lació d’un ascensor, millores a l’interior i la remodelació de tota la façana del carrer d’Almeria.

Pel que fa a les altres dues obres, la restitució de l’enllumenat públic a la tercera fase del polígon l’Alba ha estat adjudicada per 63.200 euros, i la millora de l’accessibilitat a l’avinguda de Ramon d’Olzina sota el pont del ferrocarril, tindrà un cost de 124.514 euros. Aquesta obra tindrà com a referent una passera sota el pont que permetrà compatibilitzar el pas de persones amb el pas de vehicles, també es reforçarà l’enllumenat públic i es construirà una nova vorera fins a l’entrada del polígon.

Redacció

El PSC de Vila-seca proposa la jornada intensiva a les escoles

El portaveu PSC de Vila-seca Ander Basterretxea ha proposat  iniciar una procés consultiu a les famílies a través de les Associacions de mares i pares sobre la implantació de la jornada intensiva a totes les escoles de Vila-seca.

Una proposta que mostra una sèrie d’avantatges de la jornada intensiva. Des del rendiment intel-lectual és més gran al matí, fins la interrupció de dues hores o més per menjar fa baixar el rendiment. També es pot dinar d’una manera més relaxada i hi ha una millor conciliació familiar i laboral.

El portaveu socialista Ander Basterretxea. Foto: Tarragona21.

Per tant, el PSC de Vila-seca proposa a través de Basterretxea:

1) Horari lectiu de 8:30-13:30. Menjador: 13:30-15:30 i activitats extraescolars a partir les 15:30.

2) Horari lectiu de 9:00-14:00 Menjador : 14:00-16:00 i activitats extraescolars a partir de les 16:00

El equip de govern s’ha compromès ha traslladar aquesta proposta al Consell Escolar Municipal de Vila-seca on estan representats tots els agents educatius, per tal d’iniciar aquest procés.

Redacció

Un nen de tres anys, ingressat a Joan XXIII en ser mossegat per un gos en una platja d’accés prohibit de La Pineda

Zona restringida on es va produir l’atac del gos. Foto: Google Maps

Ubicació de la platja dels Prats

Un nen de tres anys d’edat es troba ingressat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona des d’ahir al matí en estat menys greu en haver estat mossegat per un pastor alemanys a la platja dels Prats, a La Pineda, informa Diari de Tarragona.

El nen, fill d’una parella marroquí que viu a Tarragona, va ser atacat al tendó, segons ha sabut Tarragona21. Diversos ciutadans van ser testimonis dels fets. Un d’ells va avisar el 112, a les 11:40 hores d’ahir diumenge, que al seu torn va avisar a la Policia Local de Vila-seca.

Tot i trobar-se a La Pineda, la zona és territori de l’Autoritat Portuària de Traragona. La Policia Portuària s’ha fet càrrec del cas. Fonts de l’Ajuntament de Vila-seca han informat que la Policia Local s’ha coordinat amb la Portuària per abordar el cas. L’accés a aquesta platja està prohibida al públic i la Policia Portuària hi accedeix sovint a foragitar els seus usuaris, han indicat a Tarragona21 fonts de l’organisme i de l’Ajuntament. La platja és d’accés dificultós, propera al pantalà de Repsol, i un rètol informa que no s’hi pot accedir.

(Seguirà ampliació)

Un veí de Mont-roig mor en sortir la seva moto de l’A-7 a Vila-seca

Pla general del punt de l’accident on ha mort un motorista a l’A-7 a Vila-seca, amb dos agents dels Mossos d’Esquadra treballant. Foto: ACN

El Servei Català de Trànsit informa que aquest migdia s’ha registrat un sinistre viari mortal a l’A-7 a l’altura del quilòmetre 1.152 al terme municipal de Vila-seca (Tarragonès). Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 14.10 h.

Per causes que encara s’estan investigant, un motorista ha sortit de la via i ha mort. Es tracta de L. G. V, de 37 anys i veí de Mont-roig del Camp.

Arran de la incidència, s’han activat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del SEM.

Quant a l’afectació viària, a causa de l’accident s’ha tallat un carril en sentit sud.

Ja es coneix el calendari de mobilitzacions del personal de Claro Sol dels hotels de PortAventura

Imatge d’arxiu d’una de els concentracions dels treballadors de Port Aventura.

Després d’esgotar el període de negociacions, les treballadores i treballadors de l’empresa Claro Sol, empresa multiserveis que dona servei als hotels de PortAventura, reprenen les mobilitzacions i convoquen vuit concentracions per al mes de juliol. Segons ha fet públic en un comunicat, el comitè d’empresa, format per CCOO i UGT, “exigeix arribar a un acord que millori les condicions de treball i faci desaparèixer les càrregues de treball que pateixen les cambreres de pis i personal de neteja dels hotels de PortAventura”.

Comunicat conjunt de CCOO i UGT de Claro Sol

“Després de les negociacions que s’han dut a terme com a conseqüència de la vaga anunciada pels treballadors/es de pisos i bugaderia de Claro Sol a PortAventura que finalment es va desconvocar, i en no haver-se aconseguit acord en la mediació celebrada en les oficines del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya a Tarragona divendres passat, 29 de juny, les treballadores de pisos i bugaderia de l’empresa Claro Sol a PortAventura han decidit, en assemblea convocada pel comitè d’empresa, iniciar un procés de mobilitzacions consistents inicialment en una concentració de protesta que tindrà lloc els dies 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27 i 30 de juliol a la rotonda d’entrada als hotels PortAventura i Hotel Caribe, a l’Avinguda Alcalde Pere Molas entre Vila-seca i Salou, en horari de 15.30 a 17.00 hores.

Els motius de la concentració són manifestar el desacord amb la situació de sobrecàrrega de treball i d’incompliments laborals que ve patint el personal de pisos i bugaderia de Claro Sol a Port Aventura, com a conseqüència de la subcontractació d’aquesta activitat a la multiserveis Claro Sol Facility Services SLU.

La línia d’actuació d’aquesta multiserveis està permetent amb la seva gestió que s’incrementi la càrrega de treball del personal, que es veuen pressionats a finalitzar totes les tasques que diàriament li són encomanades a pesar que sobrepassin el que humanament el personal pot realitzar en una jornada habitual, amb el consegüent increment del risc de patir lesions derivades de l’elevada activitat que es veuen obligats a realitzar, i amb la preocupació afegida que la qualitat del servei s’està veient afectada.

El comitè d’empresa, responent al mandat de l’assemblea, té com a objectiu aconseguir un acord que permeti que Claro Sol estableixi unes condicions dignes per a tot el personal que presta serveis als hotels de Port Aventura”.

S’instal·laran dues àrees de salut al parc de la Torre d’en Dolça

Model a instal·lar. Foto: Ajuntament de Vila-seca

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Vila-seca acaba d’adjudicar per 51.260,75 euros, la contractació del subministrament i instal·lació d’equipament per a l’exercici físic al parc de la Torre d’en Dolça.

En aquest parc es crearan dues zones de salut amb la instal·lació de diversos elements per a l’exercici físic. Concretament hi haurà una àrea dedicada al crossfit, amb una estructura de cross training, steps, bicicletes el·líptiques i bicicletes estàtiques; i una altra àrea dedicada a la pràctica del street workout (calistènia), destinada a usuaris amb una major capacitació esportiva i física.

Aquestes dues àrees estaran senyalitzades i la seva ubicació serà al costat del Raval de la Mar i a la zona de la bassa i quedaran identificades amb noms de la toponímia local: ‘Els Tres Camins’ i ‘La Garriga de la Vila’.

En marxa els Serveis d’Intervenció Socioeducativa de Vila-seca

Els serveis van adreçats a famílies amb infants i adolescents que necessitin suport socioeducatiu per a les seves competències socials, familiars i personals.

Des de fa més d’una setmana, ja es troben en funcionament els Serveis d’Intervenció Socioeducativa de Vila-seca (SIS). Es tracta de serveis diürns preventius i d’intervenció que atenen les necessitats socioeducatives dels infants i adolescents oferint suport, acompanyament i capacitació a les seves famílies.

Aquests serveis, impulsats per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Vila-seca, van adreçats a famílies amb infants i adolescents que necessitin suport socioeducatiu per a millorar les seves competències socials, familiars i personals.

Per als infants i adolescents de 3 a 16 anys s’ofereix un espai d’acolliment i convivència que potencia l’autonomia personal, el desenvolupament emocional, la comunicació, la socialització i l’adquisició de coneixements. Per a joves de 16 a 18 anys, s’ofereix atenció individualitzada i suport i acompanyament en l’assoliment dels seus projectes personals, socials i laborals. Per últim, també s’ofereix un espai per a famílies amb infants i adolescents de 0 a 18 anys on es faciliten eines per a millorar les relacions familiars i enfortir capacitats parentals, per atendre de manera satisfactòria les seves necessitats.

Els serveis SIS Vila-seca, ubicats en espais municipals dels tres nuclis de la població, Vila-seca, la Pineda i la Plana, es presten mitjançant la intervenció d’un equip format per professionals de la psicologia, el treball social i l’educació, mitjançant el treball individualitzat, el grupal, el treball en xarxa i la comunitat.

Per tal de poder accedir al servei cal adreçar-se a l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, a l’av. de la Verge de Montserrat, 37 de Vila-seca (telèfon 977 390 024).

Convocades les Beques de FP de Fundación Repsol i el Complex Industrial de Repsol 

Fundación Repsol, en col·laboració amb el Complex Industrial de Repsol a Tarragona, posen en marxa una nova convocatòria de beques per a alumnes de Formació Professional de Tarragona, Reus, Valls i Vila-seca. En el curs 2018-2019 es concediran un total de 20 ajuts que els interessats podran sol·licitar des del 2 de juliol a través del web becasfp.fundacionrepsol.com.

Aquest programa de beques de Formació Professional (FP) és una iniciativa de Fundación Repsol, en col·laboració amb els complexos industrials de Repsol i Petronor, amb l’objectiu de promoure i facilitar l’FP com una opció educativa, millorant així la capacitat d’ocupabilitat dels joves.

A l’entorn del Complex Industrial de Repsol a Tarragona es concediran vint beques, de les quals cinc es destinen per a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i quinze, per als Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), amb una quantia de 800 euros cadascuna. Així mateix, el millor estudiant becat de GFGM i el millor de GFGS, rebran un bonus especial de 300 euros a l’octubre de 2019, com a reconeixement al seu esforç.

Aquest programa s’estén a més, a altres localitats de l’entorn d’A Coruña, Cartagena, Puertollano i Biscaia, i es concedeixen un total de 100 beques a estudiants de Formació Professional (25% per a CFGM i 75% per CFGS).

Un any més, els alumnes interessats podran realitzar les seves inscripcions a través del web becasfp.fundacionrepsol.com. El termini per a la presentació de sol·licituds està obert des del 2 de juliol al 16 d’octubre de 2018, ambdós inclosos.

Poden accedir a les beques aquells alumnes que cursin estudis de Formació Professional de Grau Mitjà i Grau Superior de les següents àrees: Electricitat/Electrònica, Fabricació mecànica, Instal•lacions i manteniment, Edificació i obra civil, Energia i aigua, Química, Informàtica i comunicacions, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Sanitat i Seguretat i medi ambient. Els estudiants beneficiaris de la beca el curs passat, també poden optar a renovació, per la qual cosa s’hauran d’inscriure de nou, en aquesta convocatòria.

Com a novetat, enguany les beques estan obertes també a alumnes d’FP dual. A més, d’acord al compromís de Repsol i la Fundación amb la integració social i laboral de les persones amb discapacitat, un 10% de les places es reserven per a aquests estudiants.

Tota la informació de la convocatòria estarà disponible a: becasfp.fundacionrepsol.com

L’espanyola Santesteban trenca la dictadura italiana en ciclisme amb una plata

Imatge de ciclistes espanyols corrent per Vila-seca. Foto: COE

La ciclista espanyola Ane Santesteban, amb la medalla de plata. Foto: COE

Santesteban s’imposa en el duel per la segona plaça a la italiana Magnaldi. Foto: COE

La ciclista espanyola Ane Santesteban ha aconseguit trencar la dictadura exercida pels ciclistes italians en la prova de ciclisme, tant masculí com femení, viscuda aquest dimecres a Vila-seca aconseguint una més que meritòria medalla de plata després de cobrir un circuit de 89 quilòmetres. L’or ha estat per Elisa Longo Borghini, clarament destacada respecte a les seves rivals a les que ha tret més de dos minuts d’avantatge. El bronze ha estat per a la seva compatriota Erica Magnaldi, després de perdre l’esprint amb una Santesteban més sencera físicament. Les espanyoles Alicia González i Elder Merino han estat cinquena i vuitena, respectivament.

Pel que fa a la modalitat masculina, s’han confirmat els pronòstics i Itàlia ha dominat la prova, consistent en una ruta de 143 quilòmetres per les muntanyes del Priorat. Jalel Duranti, a l’esprint, i Filippo Tagliano han quedat primer i segon, seguits del portuguès Rafael Silva. El primer espanyol ha estat Mario González Salas i el següent, Alvaro Trueba, en onzè lloc. Duranti ha neutralitzat una escapada del portuguès Gonçalves per imposar-se a l’esprint. Els països favorits eren Espanya, Itàlia i Eslovènia. Els hispans han decepcionat en no tenir podi.

Han estat 15 els països que han competit en la modalitat, sortint i arribant a la Via Màxima de Vila-seca i recorrent 143 quilòmetres en ple sol per territori muntanyós del Baix Camp i del Priorat, per arribar de nou a Vila-seca, més de tres hores després. A les quatre està prevista la sortida de les dones. Aquestes enfilaran la Mussara, que marca una forta pendent, i recorreran un total de 89 quilòmetres.

Jordi Pintado, gerent de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vila-seca, apuntava a Tarragona21 que no s’havien produït problemes en una competició complexa com aquesta. “Tot ha anat perfecte, hem tingut la col·laboració dels voluntaris, de tècnics en ciclisme i de Tarragona2018. El ciclisme és una prova que a Vila-seca no ens ve de nou, ja que tenim la campiona Helena Casas que ens representa pel món”. Vila-seca “esperava” tenir aquesta prova als Jocs Mediterranis, subratllava Pintado.

El municipi és també seu de la lluita. Avui acabaran les proves de lluita lliure femenina, un esport que ha sorprès per la gran quantitat de públic que ha assistit al pavelló. Per què aquest fenomen en un esport minoritari? “Hi ha moltíssima afició a Grècia, Itàlia o Croàcia, que s’han desplaçat a Vila-seca, quan aquí és un esport desconegut”.

J. Garcia

L’ajuntament adjudica les obres per a construir noves àrees d’aparcament

El dos projectes han estat adjudicats en total per 253.266 euros.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Vila-seca ha adjudicat recentment la construcció de dues noves obres que han de permetre millorar i incrementar noves àrees d’aparcament públic i gratuït a Vila-seca.

El dos projectes han estat adjudicats en total per 253.266 euros i fan referència a l’adequació i pavimentació del solar municipal com a aparcament, situat entre el carrer de Reus i l’avinguda de la Generalitat, al costat mateix de l’aparcament de la Canaleta (162.901 euros); i als treballs de millora i pavimentació de l’aparcament situat al parc d’Austràlia (90.365 euros).

L’aparcament del parc d’Austràlia

La seva pavimentació a base d’aglomerat asfàltic consolidarà un total de 64 places d’aparcament, de les quals 2 són específiques per a minusvàlids. Es farà la senyalització horitzontal i vertical i s’instal•larà enllumenat a base de columnes amb projectors de lluminàries led.

D’altra banda, també es pavimentarà el tronc central del passeig de la Ciutat de Melbourne, a tocar del parc d’Austràlia.

Nou aparcament en un solar de la Canaleta

Amb una superfície de 2.900 m2, l’adequació i pavimentació d’aquest solar situat entre el c. de Reus i l’av. de la Generalitat permetrà la creació d’un total de 81 places d’aparcament, 4 d’elles per a minusvàlids i 16 més per a motos. Hi haurà guals d’accés de cotxes, guals de transició i recorregut transversal de vianants, així com franja de seguretat al voltant de les places d’aparcament.

També es farà la senyalització horitzontal i vertical i s’instal•larà enllumenat.

Vila-seca obre les inscripcions al Pla d’Ocupació Municipal fins al 29 de juny

Les persones interessades en participar al Pla d’Ocupació poden inscriure’s a l’oficina del Servei d’Ocupació i Creació d’Empreses (SOCE).

Fins al proper divendres 29 de juny està obert el període d’inscripció al Pla d’Ocupació Municipal de Vila-seca. Enguany la convocatòria compta amb un total de 30 places per a realitzar treballs de manteniment, conservació d’equipaments, espais públics i zones verdes del municipi.

Aquest Pla d’Ocupació Municipal se suma als altres programes que l’Ajuntament de Vila-seca ha impulsat aquest 2018. En concret són els 10 treballadors del programa Treball i Formació, realitzat mitjançant la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i els 10 joves d’entre 16 a 29 anys que s’han incorporat al programa Fem Ocupació per a Joves. D’altra banda, cal recordar que s’està treballant en la realització del programa Singulars 2018 per a poder incorporar 15 nous joves d’entre 18 a 29 anys.

En total, aquest any 2018, amb programes directes de l’Ajuntament i programes amb col·laboració del SOC, l’Ajuntament de Vila-seca donarà acollida a 67 persones que passaran per un programa d’ocupació que combina formació i treball.

Les persones interessades en participar al Pla d’Ocupació poden inscriure’s a l’oficina del Servei d’Ocupació i Creació d’Empreses (SOCE), de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 14.00 h. També poden fer la seva petició d’inscripció mitjançant el web del SOCE https://www.soce.cat a l’apartat d’ofertes de treball. Les bases que regulen la contractació estan publicades a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Vila-seca i es poden trobar a https://seuelectronica.vila-seca.cat a l’apartat d’oferta pública d’ocupació.

L’Ajuntament de Vila-seca, amb el seu compromís social, segueix desenvolupant  programes adreçats a les persones que tenen més dificultat per poder-se incorporar al món laboral. L’any 2017 i aquest any 2018 s’han realitzat programes amb la col·laboració del SOC, sense reduir el nombre de beneficiaris. L’esforç municipal s’ha vist refermat  durant els anys més durs de la crisi, anys durant els quals no es duien a terme programes d’altres administracions i l’Ajuntament ha mantingut el seu compromís envers les persones.

 

Agenda: Golf al Catllar, boxa a Torredembarra i lluita lliure a Vila-seca, novetats del dilluns

Vila-seca obre avui i fins dimecres la competició de lluita lliure

Quarta jornada de competició dels XVIII Jocs Mediterranis. Avui comença la disputa de nous esports com el golf (Club de Golf Costa Daurada), la boxa (pavelló de Torredembarra) i la lluita lliure (pavelló de Vila-seca).

D’altra banda, durant el matí s’han produït fases classificatòries per a les últimes finals de natació que tindran lloc aquesta tarda. Els també olímpics Gregorio Paltrinieri (Itàlia) i Mireia Belmonte (Espanya) lluitaran pel seu segon or a la final de 400 m lliures en les seves respectives categories.

Les finals de natació es desenvoluparan al Centre Aquàtic de Campclar a partir de les 16.30 h.

Quadre final de bàdminton individual

D’altra banda, aquest matí han tingut lloc al Morell les semifinals de bàdminton individual en categoria masculina i femenina.

Demà a les 10 h s’enfrontaran a la final:

Final masculina: Pablo Abian (Espanya) vs Lucas Maurici corvée (França)

Final femenina: Beatriz Corrales (Espanya) vs Leslihan Yigit (Turquia)

Avui dilluns, tarda de finals

A més de les de natació al Centre Aquàtic, aquesta tarda tindran lloc les següents finals:

· Final de bàdminton dobles: masculina a les 17.30 h i femenina a les 18 h. Totes dues es disputaran entre França i Turquia.

· Final d’esgrima femenina en modalitats d’espasa a les 19.10 h i sabre a les 19.30 h.

· Final individual femenina de gimnàstica artística a les 17.30 h.

· Finals d’halterofília a partir de les 19 h.

· Finals de lluita greco-romana a partir de les 19.30 h.

Actualment Itàlia és el país amb més medalles sumant un total de 50 de les quals 20 són ors, seguida d’Espanya amb 42 medalles i 11 ors, i en tercer lloc Turquia amb 27 metalls, 8 d’ells d’or.

Recordeu que podeu seguir tots els resultats a mida que es van produint al web de Tarragona2018.cat.

Les entrades estan disponibles a Ticketmaster i a les taquilles físiques ubicades a Parc Central, Tarraco Arena Plaça i Anella Mediterrània.

Aquesta setmana comença un nou cicle d’Accions en poesia a la Biblioteca

El proper dijous, 28 de juny, a les 22.00 h i  al jardí de la Biblioteca de Vila-seca, es donarà inici a la 16a edició del cicle “Accions en poesia”, una proposta de recitals de música i versos per a les nits d’estiu a Vila-seca.

El cicle s’iniciarà amb “Somiant l’Atlàntida”, amb la veu de Sílvia Bel, el cantaor Juan Manuel Galeas, la guitarra flamenca de Tete Castilla i el músic flamenc Fran León, els quals s’endinsaran en el recital de versos de poetes catalans en clau flamenca.  Organitzat per l’Ajuntament de Vila-seca i la Biblioteca Municipal, els jardins de la biblioteca acolliran fins al setembre tres espectacles més de poesia i música:

El dijous 12 de juliol a partir de les 22.30 h, el cicle continuarà amb l’espectacle “En veu de dona”, a càrrec de les actrius del grup de teatre La Tramoia. Aquest recital, amb acompanyament musical, donarà veu a les paraules de poetes com Maria-Mercè Marçal, Anna Akhmàtova, Sylvia Plath, Zoraida Burgos, entre d’altres.

El dijous 2 d’agost a les 22.30 h, Dafnis Valduz posarà veu a l’espectacle “Brasil, terra adorada” amb la cantant Luna Cohen i el guitarrista Jurandir Santana. Aquests artistes faran un recorregut literari d’autors brasilers universals com José Mauro Vasconcelos, Machado de Assís, Clarice Lispector, Rubem Fonseca, Nelida Piñón o Lygia Fagundes Telles.

Per finalitzar, el dijous 6 de setembre a partir de les 21.00 h, es representarà “Vi, glosa i estrelles”, a càrrec del guitarrista Alexandre Bonanit i la veu i la guitarra de Mireia Mena. Aquest espectacle de poesia improvisada anirà acompanyat d’un tast de vi i astronomia.

L’agenda de diumenge: de nou Mireia i s’estrenen la Selva, Reus en futbol i Vila-seca

Imatge del pavelló de Constantí, on s’estan celebrant les proves d’halterofília

Jornada atapeïda en finals la de diumenge, 24 de juny. Mireia Belmonte té noves opcions de medalla. Li arribarà el torn dels 200 metres estils. Sobre les 9:45 del matí començaran les eliminatòries i les finales seran per la tarda, també sobre les 17:30 hores.

El canal de Castelldefels celebra les sevs finals, on diversos espanyols haurien d’optar a medalla, masculina i femenina. El més mediàtic és Marc Cooper Walz, que aquest dissabte disputava les semifinals en K2 en 500 metres amb Rodrigo Germade.

La Selva del Camp s’estrena com a seu d’esgrima. Dues jornades consecutives, diumenge i dilluns, amb finals. Reus també s’estrena com a seu de futbol i a les 20h es podrà seguir l’Espanya-Bòsnia-Herzegovina (Grup A). Abans, a les 11 hores es disputarà el Marroc-Líbia (Grup B). Calafell repeteix seu amb el Turquia-Grècia a les 20 hores, partit corresponent al Grup C.

Medalles també n’hi haurà per segona i darrera jornada de competició en karate a Cambrils, el mateix que es viurà en Tir al pavelló Jordi Tarragó de Tarragona. Constantí presentarà la segona jornada d’halterofília amb repartiment de medalles, i Tarragona viurà les finals d’esquí aquàtic. Tir amb arc també disputa finals a Campclar, amb cinc espanyols en joc a les finals, amb el que aquest esport s’acomiadarà dels Jocs. La gimnàstica artística viurà a Reus la primera de les tres jornades amb finals i medalles.

Quant a competicions sense medalles, hi ha la segona jornada de bàdminton al Morell, amb quatre espanyols en competició; hàndbol a l’Anella Mediterrània, on les ‘guerreres’ juguen la segona jornada contra Grècia (20 hores) al Vendrell, i els homes, la segona contra Portugal (20:30h) a l’Anella Mediterrània. La vela celebra la segona jornada a Salou, mentre el vòleibol viurà la tercera jornada, on destaca un Espanya-Turquia del Grup B en dones (19h, pavelló del Serrallo). Finalment, Vila-seca s’estrena en lluita greco-romana, que dilluns repartirà metalls.

 

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies