TARRAGONA 21

Voluntaris de Greenpeace retiren 120 milions de microesferes contaminants a la platja de La Pineda

Imatge de les microesferes de polietilè i de poliestirè a les mans d’una de les voluntàries de Greenpeace. Foto: Mar Rovira

Els voluntaris de Greenpeace del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre estan preocupats per l’abundància de les microesferes de polietilè i de poliestirè escamades per la platja de la Pineda.

En la jornada antiplàstic, promoguda pels ecologistes en el marc de la campanya ‘Maleït Plàstic’, els voluntaris han centrat els esforços en aquestes minúscules boletes, atesa la dificultat per retirar-les de la sorra.

El col·lectiu resta a l’espera de l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que investiga si el vessament provindria d’un vaixell. L’episodi de contaminació es va detectar a finals de gener i no és nou, ja que és té constància d’un altre fa dos anys.

La campanya s’ha fet en una vintena de ciutats de l’estat, entre les quals Barcelona i Girona.

Recullen 120 milions de microesferes contaminants

Segons els organitzadors de la iniciativa, s’han recollit 120 milions de microesferes contaminants en superfície i deu bosses amb residus com ampolles de plàstic i llaunes. En total hi han participat voluntàriament un centenar de persones.

Mar Rovira – ACN

Dimarts 2 d’abril, nou dia pel tràmit del DNI a Vila-seca

Imatge d’un agent renovant un DNI

El dimarts 2 d’abril els veïns de Vila-seca podran renovar el seu document nacional d’identitat al municipi. La Comissaria Provincial de Tarragona ha confirmat la presència d’un equip mòbil de tramitació del DNI al Centre Municipal de Formació i Ocupació ‘Antic Hospital’, al carrer de l’Hospital número 1. El dia 4 d’abril es lliuraran els DNI als veïns que se’ls hagin pres les dades el dia 2.

En aquesta ocasió, es podrà inscriure tothom que hagi de renovar el DNI, incloses aquelles persones que vulguin expedir els documents sostrets o perduts.

Per tal de poder realitzar el tràmit, els ciutadans hauran de sol·licitar-ho primer adreçant-se al telèfon 977 309 300 (de dilluns a divendres, en horari d’atenció al ciutadà).

El Parc de la Riera de Vila-seca afegeix més jocs infantils

Ara es treballa amb la instal·lació dels parcs de salut al parc de la Torre d’en Dolça

Ara es treballa amb la instal·lació dels parcs de salut al parc de la Torre d’en Dolça

Els nous jocs infantils ubicats al Parc de la Riera de Vila-seca han entrat recentment en servei. L’actuació, que ha tingut un cost de 47.236,80 euros, ha comptat amb la millora de l’accessibilitat, l’ampliació dels jocs i la incorporació de jocs adaptats per als infants amb mobilitat reduïda. Cal recordar que aquesta ampliació de jocs infantils al parc de la Riera és una actuació resultat dels pressupostos participatius.

A més dels jocs infantils del Parc de la Riera, fa unes setmanes va entrar en funcionament l’ampliació i millora dels jocs del Parc dels Prats i, des de fa uns dies ja es treballa en la instal·lació dels dos parcs de salut a la zona del parc de la Torre d’en Dolça.

L’Executiva del PSC de Vila-seca dimitirà en ser escollit alcaldable Ivan Navarro

Ivan Navarro, alcaldable del PSC a Vila-seca. Foto: Cedida

L’Excutiva de l’Agrupació local del PSC -formada per cinc membres i dos vocals- presentarà la seva dimissió després que la militància hagi escollit la tarda de dilluns passat Ivan Navarro com a candidat, segons ha sabut Tarragona21. El seu oponent a les primàries, Jonhatan García, ha dimitit com a primer secretari local. Així ho va comunicar per correu electrònic a la Federació regional del PSC i preveu que aquest dimecres ho faci formalment i lliuri les claus de la seu del patit.

La crisi es produeix a pocs mesos d’unes municipals on el PDeCAT no comptarà de candidat amb un pes pesat de l’alçada de Josep Poblet.

La crisi arriba per quant Johnatan García i l’Executiva consideren que Navarro “no és el candidat idoni” encara que la militància així ho cregui. “No és el millor candidat”, ha reiterat García en declaracions a Tarragona21.

No només això, García ha decidit “apartar-se” de l’Agrupació local i no participarà a les eleccions municipals donant suport i treballant per la candidatura socialista de Vila-seca. No es donarà de baixa del partit, però. “Ell té el seu propi equip de gent i podran portar l’executiva local”, ha continuat afirmant García. “Li desitjo sort”.

La crisi va esclatar el novembre passat després que l’Executiva ratifiqués Ander Besterretxea com a candidat, però aquest no era el volgut per la Federació del PSC del Camp de Tarragona. Basterretxea considera que la Federació va apostar per un altre candidat. Així les coses, va renunciar a presentar-se i es va donar de baixa del partit.

Davant aquesta baixa, Jonhatan García es va presentar com a candidat en ser el primer secretari, com també Ivan Navarro. García no té res a objectar al resultat de les primàries de dilluns, on va perdre per un vot, 10 a 9.

Per estatuts, a Vila-seca no li tocava fer primàries perquè no té 50.000 habitants, però el mateix García va demanar que se celebressin, segons ha dit a aquest digital. Així com Basterretxea considera que Navarro ve apadrinat per la Federació, García afirma desconèixer-ho.

Ander Basterretxea, que va ser alcaldabe socialista per primer cop en 2015, ha acabat entrant en la nova candidatura municipalista Tot per Vila-seca.

Per la seva part, fonts de l’executiva de la Federació s’han mostrat perplexos per l’anunci de dimissió: “Si la majoria decideix qui surt guanyador, això és la democràcia”, han afirmat. Les mateixes fonts han defensat que la Federació “no ha imposat cap candidat, i tot el procés s’ha fet correctament”. També han destacat que a les votacions “van paticipar més del 90 per cent dels afiliats”.

Considerar idoni o no un candidat “són percepcions personals”, han afirmat aquestes fonts, que han continuat dient que alguns membres de la Federació havien demanat que els dos candidats es fusionessin en una candidatura única, “però algú va preferir estar-ne al marge”, han destacat.

‘Onada del canvi’

“Volem que l’onada del canvi arribi a Vila-seca. Després de dècades de Govern monocolor del senyor Poblet, amb els seus encerts i els seus errors, volem aconseguir que saba nova, aire fresc, entri a l’ajuntament i per això em presento com a candidat del PSC perquè és l’única opció transversal capaç de garantir aquest canvi real que Vila-seva necessita”, així s’ha manifestat Ivan Navarro un cop elegit alcaldable socialista per Vila-seca.

Navarro era escollit com a cap de llista del PSC a les eleccions municipals del 26-M en votació secreta dels afiliats i afiliades socialistes vilasecans en l’assemblea que es va dur a terme ahir al vespre. Navarro va guanyar les primàries davant l’opció de Johnatan García per un ajustat resultat de 10 vots a 9, segons ha sabut Tarragona21.

L’alcaldable del PSC té 35 anys i ha estat molt vinculat al moviment associatiu de Vila-seca. Professionalment ha treballat al sector de l’hosteleria. És militant de l’agrupació socialista de Vila-seca des de fa 18 anys.

En les seves primeres declaracions com a candidat a l’alcaldia, ha subratllat que “els i les socialistes volem una Vila-seca socialment cohesionada, on tots i totes tinguem veu a l’hora d’aportar el nostre granet de sorra en l’empeny constant de fer un municipi millor, haguem nascut o no a Vila-seca. Després de tots aquests anys de Govern monocolor del senyor Poblet la nostra opció de canvi real vol fomentar la transparència i la participació ciutadana en la gestió municipal, els serveis socials, l’ocupació i erradicar la pobresa, la marginació i l’atur del nostre estimat poble.”

Ivan Navarro ha posat de relleu que “la candidatura socialista representa en aquestes eleccions la centralitat política, la única capaç de parlar amb tothom i de sumar en positiu pensant en l’interès general dels vilasecans i vilasecanes, des dels valors necessaris de renovació i progrés.”

Jaume Garcia

L’ACA intervé en el cas de els esferes de plàstic aparegudes a La Pineda

Imatge de les boles de plàstic a la platja de La Pineda. Foto: Cedida

En resposta a Vila-seca en Comú, crítica “davant la tiviessa en la investigació” sobre les esferes de plàstic, l’Agència Catalana de l’Aigua ha comunicat a Mario Téllez, regidor de Vila-seca en Comú, que, abans d’informar l’organisme competent en navegació marítima, és necessari aclarir definitivament si l’origen d’aquest incident ha estat un succés ocorregut en el mar, o bé es tracta d’un abocament produït en la línia de costa o en els voltants del Port de Tarragona.

Per aquesta raó, l’Agència indica s’ha procedit a requerir informació, tant al Port de Tarragona com a l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), per a que aportin dades relatives a les empreses i activitats que treballen amb aquests productes o en fabriquen, així com relatives al trànsit dels mateixos que es va registrar en les dates precedents a l’incident. També han requerit informació sobre els processos de càrrega i descàrrega d’aquests productes en el Port de Tarragona.

Un cop s’hagi rebut la informació requerida, es procedirà a realitzar inspeccions i a valorar els esdeveniments ocorreguts, per tal de poder determinar l’origen del problema i prendre les mesures pertinents amb la finalitat que no es repeteixi.

Des de Vila-seca en Comú es mostren “més optimistes” amb aquest nou comunicat i asseguren que “les pressions reiterades han estat clau” per aconseguir que no s’arxivi el cas, tal i com semblava que succeïa en el darrer comunicat emès per part de l’agència a l’agrupació

Per altra banda, la formació local dels Comuns ha comunicat que la imatge que va fer servir el regidor Téllez per denunciar el cas ha estat una de les tres fotos guanyadores del concurs de l’Agència del Dia Mundial de l’Aigua de la categoria de plàstics. El lliurament es farà el proper 20 de març al Palau Robert de Barcelona.

L’Auditori de Vila-seca acull el concert de música japonesa “Dues cultures i una ànima”

La peculiaritat de Soubugen és la mescla d’instruments tradicionals amb una forma i estil d’interpretació pròpia i original

La peculiaritat de Soubugen és la mescla d’instruments tradicionals amb una forma i estil d’interpretació pròpia i original

El proper divendres 15 de març l’Auditori Josep Carreras acollirà el concert “Dues cultures i una ànima” a càrrec de Soubugen i Adriana Alcaide, a les 9 del vespre.

Amb una trajectòria de més de 20 anys, Soubugen combina la música tradicional japonesa interpretada pel shamisen del Hisao Suginaka juntament amb la veu i la dansa Nihon Buyou de Yuko Sarya.

La peculiaritat de Soubugen és la mescla d’instruments tradicionals amb una forma i estil d’interpretació pròpia i original. Tradició i modernitat van de la mà, creant una evolució contínua, amb nous i brillants arranjaments musicals que enriqueixen els habituals de la cultura musical japonesa, produint un estat elevat de consciència en els oïdors.

Després de 4 anys de col·laboració amb la violinista catalana Adriana Alcaide i de nombroses gires realitzades junts pel Japó i Catalunya, en aquesta ocasió podreu gaudir d’aquesta simbiosis musical plena d’imatges suggerents que traspassa fronteres.

Les entrades es poden adquirir amb antelació a la secretaria del Conservatori o a través del web www.auditorijosepcarreras.cat, i des d’una hora abans de l’inici del concert al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras.

Mario Téllez serà l’alcaldable de Vila-seca en Comú

Mario Téllez

Mario Téllez Molina serà el candidat de Vila-seca en Comú a l’alcaldia de Vila-seca per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Així el va escollir aquest diumenge, 10 de març, l’assemblea de la formació de la localitat, després d’un procés de primàries obert a tota la ciutadania.

Téllez, de 32 anys, és actualment l’edil més jove del consistori. És llicenciat en Sociologia i Graduat en Ciències Socials per la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. També posseeix un màster en Formació de Professorat per la Universitat de Granada. Professionalment desenvolupa la tasca de docent de geografia i història en un institut d’educació secundària de Salou. També exerceix com a professor de cicles formatius en un centre de formació professional a Tarragona. Compagina aquestes tasques amb la regidoria i l’activisme a diferents entitats del municipi.

La segona posició ha estat assignada a Núria Miret. Miret, té estudis en administració i geriatria, és treballadora d’un comerç local i està vinculada a l’associacionisme. El tercer lloc ha quedat reservat a en Carlos Cercós, doctorant en Economia, professor a la Universitat Rovira Virgili i també molt vinculat a l’associacionisme del municipi. La quarta posició l’ocupa Marta Roldán, integradora social i vinculada al sindicalisme. Federico Modia ha estat triat en cinquena posició. Destaca per ser una persona amb experiència en l’organització i l’activisme polític. La sisena posició és per Ainhoa Amigo, integradora social, estudiant d’educació social i portaveu de la formació a la Pineda.

Elisabet Sánchez, actual portaveu del Grup Municipal, deixarà la primera línea política, per la qual cosa tancarà la llista en una honorífica vint-i-unena posició. La regidora assegura que vol reemprendre reptes personals que habia deixat aparcats, com a conseqüència de la dedicació que exigeix la política. Tot i així, ha declarat que continuarà vinculada al projecte municipalista i tindrà un paper destacat a la campanya.

Téllez va finalitzar el seu primer discurs com alcaldable posant en valor la feina feta a l’oposició durant aquests quatre anys. Afirma que han estat “un dels grups més actius del consistori”. Considera que “han posat en el centre del debat polític aspectes cabdals per a la vida de les persones com el transport públic, els drets socials, l’impuls a l’economia local, els drets mediambientals o la generació d’ocupació”. Defensa que s’han consolidat com “una opció política que va molt més enllà de les sigles”. De fet, està convençut que molta gent els farà costat, tot i votar opcions molt diverses en altres comicis. “A les municipals es voten les persones i els projectes en clau local. Sortim a guanyar” assegura.

Les dones provocaran aquest 8M la segona gran aturada: un repàs als actes del territori

Imatge de la manifestació que l’any passat va desbordar els carrers de Traragona el 8M. Foto: Jordi Siré

Després de l’espectacular impuls en defensa de la dona que es va viure el 8-M arreu d’Espanya, hi ha hagut un gir notable que implica directament el món de la política, del municipalisme i de les entitats. El paradigma feminista ha entrat per la porta gran i després d’anys de lliuta diària, ha esclatat de manera massiva i es planteja ja com un fenomen social al qual la mateixa societat i les autoritats li han de donar una resposta.

Milers de persones es reunien l’any passat en una esclatat manifestació celebrada a Tarragona convocats per la Plataforma 8M del Camp, i milions arreu de l’Estat. La vaga va ser internacional, però la península va marcar territori. El degoteig de notícies que abunden en els crims contra la dona, els estereotips masclistes que es verifiquen en actes com els de la Manada i la sentència judicial posterior han sensibilitzat la població de manera que és un mirall dels moviments socials a Europa. Un nou fenomen social, després del 15-M i del procés independentista, s’ha instal·lat a l’imaginari col·lectiu a Catalunya.

Avui és jornada de la vaga de 24 hores convocada pels col·letius feministes arreu de l’Estat i de dues hores per als sindicats majoritaris, UGT, CCOO i USO, tot i que la faran de 24 hores en determinats sectors. Els ajuntaments s’han sumat decretant serveis mínims.

A casa nostra, només en la jornada d’avui i sense comptar amb els actes que ja s’han celebrat o tindran lloc els propers dies o setmanes, el calendari més destacat és el que reproduïm a continuació. Destaca poderosament la implicació mostrada per l’Ajuntament d’Altafulla.

Tarragona

11:00h Concentració a l’Estàtua dels Despullats (Rambla Nova)
11:15h Manifestació conjunta fins els Jutjats de Tarragona (Rambla President Lluís Companys, 10)
Al finalitzar es llegirà el manifest conjunt.
Organitzen els sindicats CCOO i UGT.

Durant bona part del mes de març, a Tarragona se celebra un reguitzell d’activitats. Consulteu-les en aquest enllaç.

Altafulla se suma a la vaga

Després que el Ple de l’Ajuntament d’Altafulla s’afegís a la vaga feminista del 8 de Març, el personal municipal, d’acord amb el comitè d’empresa, farà una aturada de dues hores per torn amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb l’objectiu de reivindicar les grans xacres que han de suportar les dones com la precarietat laboral, la bretxa salarial, la violència masclista i la manca de coresponsabilitat en les tasques de cures.

Així es garantirà l’obertura de l’Ajuntament i el funcionament del personal de Brigada i les llars d’infants municipals Francesc Blanch i Hort de Pau. Per al coneixement de les famílies, les escoles bressol d’Altafulla faran una aturada de 15 a 17h sense serveis mínims. En l’àmbit de l’Educació Infantil i Primària, els centres públics de les escoles La Portalada i El Roquissar, tindran com a mínim, una persona de l’equip directiu per centre, i un docent per cada sis aules en l’ensenyament infantil i primària, de 3 a 12 anys; per garantir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries, un terç del personal, que és el que estableix la Generalitat de Catalunya.

A les 17:30h, a l’Era del Museu es llegirà el manifest, i tot seguit, tindrà lloc la representació de la performance “FQ-M8. Freqüència Quotidiana 8 de Març”, que anirà a càrrec del grup de teatre +A Prop. En acabar, l’Ajuntament d’Altafulla posarà a disposició de la ciutadania un autobús per participar a la Manifestació Unitària del Moviment Feminista, convocada a Tarragona sota el lema “Juntes som més fortes! Cap pas enrere!”.

L’alcaldessa de Cambris, presentant els actes

Cambrils: 11 activitats

Onze activitats celebra Cambrils al voltat del Dia Internacional de la Dona durant setmanes. Avui, l’acte institucional es durà a terme a les 11:30 hores a la plaça de l’Ajuntament i consistirà en la lectura d’un manifest a favor dels drets de les dones, que estarà acompanyat d’una actuació musical i performance a càrrec de la cantant i pintora Cambrilenca Bali Cejas.

Novament, aquest acte té un pes social molt important, ja que s’emmarca en la segona vaga feminista mundial, que reivindica la urgència d’establir mundialment polítiques públiques i recursos específics per eradicar les desigualtats de gènere i, en conseqüència, totes les formes de violència que pateixen les dones només pel fet de ser-ho.

Constantí

El divendres 8 de març tindrà lloc l’acte central de la Setmana de la Dona amb la tradicional Lectura del Manifest, a càrrec de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí. Serà a partir de les 12 del migdia i com és habitual tindrà lloc al davant de l’Ajuntament.

Tal i com ja s’ha fet aquests anys anteriors, un dels actes principals d’aquesta Setmana de la Dona arribarà el diumenge 17 de març amb un acte de reconeixement i homenatge a totes les dones constantinenques que aquest any 2019 celebren el seu 80è aniversari, que tindrà lloc al Pavelló Poliesportiu.

Creixell: Setmana de la Dona

Creixell celebra un any més la Setmana de la Dona, amb activitats durant tota la setmana. Pel que fa a la jornada d’aquest divendres, els actes programats són aquests:

12:00h Davant de l’Ajuntament lectura del Manifest Oficial del Dia Internacional de la Dona.

19:00h a la Casa de Cultura “Cal Cabaler” Inauguració de l’exposició “WOMAN IN POP”, Pinzellades de Poètica Femenina, de l’artista Ester Sentís.

El Morell

Aquest dijous 7 de març es llegia, a les 18.30 hores i davant de l’Ajuntament del Morell, un manifest per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Així mateix, dissabte 16 de març, a les 11 hores i a l’antiga estació de tren, es pintarà un mural feminista.

La Canonja organitza un concert coral

La Canonja

La Canonja té previst organitzar un concert coral aquest 8-M. Serà a les 18 hores al Centre Cívic, sota el títol ‘Dones que canten per a tu’, i per part del Cor Al·leluia.

La Pobla de Mafumet

La Pobla viatjarà, el mateix divendres a les 18 hores, fins a Barcelona per acudir al Teatre Borràs. L’objectiu d’aquesta excursió és acudir a la representació teatral de l’obra “Pel davant i pel darrera”, una comèdia versionada per Paco Mir, que compta sobre l’escenari amb artistes com Lloll Bertran, Agnès Busquets, Jordi Díaz o Carme Pla, entre d’altres.

Mont-roig del Camp

La regidoria de Cultura organitza la lectura del manifest institucional a les 12 hores.

Prades

Prades trasllada els actes al dissabte, 9 de març. L’alcaldessa i coordinadora de l’Institut Català de la Dona a Tarragona, Lídia Bargas, farà una conferència titulada ‘El paper de la dona al llarg del temps’. Serà a les 18:30 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Reus: dues manifestacions, també

Igual que a Tarragona, dues convocatòries viurà la ciutat de Reus, totes dues al mati. A les nou ho farà a la plaça de la Pastoreta i a les dotze, el punt serà la plaça del Mercadal. Com en el cas de Tarragona, l’Ajuntament ha decretat servis mínims.

Acte celebrat l’any passat a Riudoms

Riudoms

Les presidentes de les entitats de Riudoms i les directores dels centres educatius del municipi tornaran a ser les protagonistes de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona que organitza l’ajuntament de Riudoms. El format d’aquest acte es va estrenar l’any passat en què les regidores del l’ajuntament van llegir un manifest al Saló de Plens i, posteriorment, una vintena de responsables d’associacions, entitats i escoles de Riudoms van llegir textos de tres escriptores i activistes en favor dels drets de les dones.

Enguany, es llegiran fragments de tres dones elegides pel seu compromís amb la lluita en favor dels drets de les dones i de les quals enguany se’n commemora el naixement. Es tracta de Gabriela Mistral, escriptora xilena, nascuda fa 130 anys (1889-1957) i Premi Nobel l’any 1945; de Simone Weil, lluitadora obrera, activista i filòsofa francesa d’origen jueu, nascuda el 1909 i morta el 1943; i Clementina Arderiu, escriptora i poeta catalana, nascuda fa 130 anys (1889-1976).

L’acte se celebrarà el proper dia 8 de març a les 5 de la tarda a la Sala Multiús del Casal Riudomenc, al carrer Sant Jaume, número 2, i està obert a tot el públic.

Roda de Berà

Roda de Berà celebrarà a les 12h davant l’edifici consistorial la lectura del manifesta del Dia internacional de la dona. Al migdia s’organitzarà un dinar, que inclourà ball. Aquest dijous es preveia la projecció d’una pel·lícula (‘Figuras ocultas’) a ‘hotel d’entitats. Finalment, del 20 de març al 3 d’abril es farà un curs d’intel·ligència emocional.

Salomó
La compositora Olga Pes actuarà aquest divendres 8 de març, dia Internacional de les Dones, a Salomó. Portarà els seus darrers treballs ‘Candy’ i ‘The equation’ al Domo Geodèsic de Mas Romaní. Ho farà guitarra en mà i amb Fer García-Ramos a la bateria.

Salou

Aquest dijous dia 7 de març, l’entitat de gimnàstica rítmica Salou Club Esportiu era l’encarregada enguany de llegir el manifest del Dia Internacional de les Dones. Tot seguit, es dugué a terme la conferència “Victòria dels Àngels, més enllà d’una veu”, a càrrec de Carme Domingo, llicenciada en Filosofia i professora de música; amb la col·laboració del Grup de Dones de Salou i l’Antena del Coneixement de la URV.

L’alcalde Pere Granados ha destacat que “un any més, l’Ajuntament de Salou se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones, oferint un gran ventall d’activitats adreçades a elles, i recordant la lluita constant per la igualtat”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, explicava que “un cop més ens sumem a la celebració dels actes en motiu del Dia Internacional de les Dones. Com Ajuntament creiem fermament en què les polítiques d’igualtat són l’instrument més efectiu de lluita per la defensa dels drets de les dones, així com per evitar les desigualtats entre dones i homes”

Els diumenges 10 i 24 de març, el SIAD organitza per cinquena vegada la realització de dos tallers d’autodefensa personal femenina a la Sala Jardí del Pavelló Municipal d’Esports. La durada de l’activitat, totalment gratuïta per a les participants serà de les 9:45h i fins a les 13:45h; i cada taller podrà comptar amb un màxim de 30 dones. Les inscripcions es podran fer presencialment a l’Espai Mas de dilluns a divendres -dimecres tancat- en horari de 10h a 13h, per telèfon al 977 30 92 06 i per correu a siadones@salou.cat.

Torredembarra: Serveis mínims

L’Ajuntament de Torredembarra també ha decretat serveis mínims. Els actes previstos per aquest divendres són aquests:

De 10 a 11.15 h, l’Spa i Salut (Centre Nidra – c. Baix de Sant Pere, 18): loga, a càrrec de Tere Capdevila.

A les 12 h, al Pati del Castell: Lectura del Manifest a càrrec de les autoritats locals.

A les 19 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar (pg.de Miramar.185), Concert de Piano, a càrrec d’Andrea Krzemnicki. Organitza: Grup de Dones de Torredembarra.

Cartell dels actes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, les regidories de Cultura, Esports i Joventut de Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Campus Extens de la URV del municipi, l’entitat local Les Violetes i els mitjans de comunicació locals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs) s’han coordinat per organitzar un programa d’actes que començarà el proper dilluns 4 de març i finalitzarà el divendres 22 de març.

El divendres 8 de març, a les 18 h, a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant i el divendres 22 de març, a les 18 h també, però a la Biblioteca de Vandellòs, Silvia Palazón oferirà una sessió de conta contes titulada «La princesa i el pirata».

Vila-seca: Manifestació

A Vila-seca, el divendres 8 de març s’ha convocat la Manifestació per la Vaga Feminista del 8M, sota el lema “Ens aturem per canviar-ho tot!”, que sortirà a les 12.00 h des del Mercat Municipal i acabarà a la plaça de l’Església. En arribar, es farà la lectura dels manifestos i hi haurà amenització musical. A les 2 de la tarda, tindrà lloc el dinar del Dia Internacional de les Dones al Restaurant Porto Alegre.

Parlament de Catalunya

El Parlament ha fet aquesta tarda de dijous una declaració institucional amb què dona suport a les treballadores que se sumin a la vaga de demà i als actes, les manifestacions i les aturades que es convoquin amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La declaració, signada per tots els grups, l’ha llegida al Ple el secretari segon, David Pérez.

Generalitat de Catalunya

El Govern se suma a les protestes i dimecres va celebrar un acte institucional, presidit per la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

Entitats i empreses socials:

URV

A la Universitat Rovira i Virgili, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut organitza diverses activitats des del migdia i fins la tarda, des d’un taller per dissenyar bosses i fer pancartes a les 12h, un dinar i l’anada conjunta cap a la manifestació feminista a les 18:30h a la plaça Imperial Tàrraco.

Càritas

Càritas diocesana de Tarragona insta als poders públics a desenvolupar polítiques proactives per assegurar la igualtat efectiva, l’accés a tots els drets de ciutadania i la garantia d’una protecció i assistència adequades. Al mateix temps, fa una crida a la societat, al col·lectiu dels homes molt en particular i a la ciutadania en general, perquè promogui a tots nivells actituds i comportaments de respecte, dignitat i igualtat de les dones vers els homes.

“La violència masclista es manifesta de múltiples formes, que sovint es veuen “normalitzades” pels usos que sustenta la societat patriarcal. Tot i que la desigualtat ha guanyat visibilitat, no sempre en som conscients i reconeixem aquestes violències diàries suportades per les dones. L’ús arbitrari i normalitzat d’aquesta violència és la seva expressió més aberrant”, destaca Càrites.

Personal i usuaris dels serveis de l’Onada

L’Onada Serveis: decàleg de no discriminació

L’Onada Serveis, empresa que al Camp de Tarragona disposa de residències de la tercera edat, dins del seu “ferm compromís” en favor de la igualtat de tracte i la no aplicació de prejudicis i estereotips per raó de sexe, edat o raça i el foment de la integració i participació equilibrada de dones i homes en totes les seves àrees i nivells ha activat una sèrie de mesures encaminades a garantir la igualtat efectiva dins de l’organització i, també, en els processos de selecció que posa en marxa. Per a aconseguir-ho, l’organització ha elaborat un Decàleg de Principis i Criteris de No Discriminació que es pot descarregar íntegre des de la web de L’Onada Serveis.

Així, i segons el Decàleg, cal garantir, sempre i per a tota persona, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació durant qualsevol procés de selecció activat, és necessari emprar tècniques de selecció no discriminatòries i cal informar les empreses externes del protocol i els criteris de selecció no discriminatòria sempre que es contractin els seus serveis.

Els serveis mínims

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decretat els serveis mínims. Pel que fa al transport de viatgers urbà i interurbà, el servei de metro i bus a l’àrea metropolitana i els Ferrocarrils de la Generalitat serà del 50% en hores punta, des de les 6.30 h a les 9.30 h i des de les 17.00 h a les 20.00 h, i del 25% la resta del dia.

En el cas de Rodalies, els serveis seran del 33% durant tot el dia. Pel que fa a Ensenyament, hi haurà un docent per cada sis aules a primària i un per cada quatre a educació especial, mentre que als centres sanitaris s’atendrà amb normalitat al servei d’urgències i a la resta de serveis es farà amb el mateix funcionament que en un dia festiu.

A Ensenyament, a banda dels docents per cada aula també s’haurà de garantir una persona de l’equip directiu per centre de treball, i en el cas dels serveis de menjador, activitats extraescolars i llars d’infants els serveis mínims seran d’un terç de la plantilla.

Pel que fa a l’àmbit sanitari, les urgències, les unitats especials (cures intensives, vigilància intensiva, etc.) i les activitats quirúrgiques inajornables s’atendran amb normalitat, mentre que en la resta d’activitats els serveis seran els mateixos que en un festiu, i en cas que aquests siguin els habituals seran d’un 50% de la plantilla.

Als centres d’assistència extrahospitalària, on les urgències també s’atendran amb normalitat, la resta de serveis es prestaran amb un 25% de la plantilla. D’altra banda, l’atenció telefònica d’urgències i emergències mantindrà la plantilla en un 85%, mentre que per a la resta d’activitats no s’han fixat serveis mínims.

A la ràdio i televisió públiques els serveis mínims s’han fixat en l’emissió del 50% dels continguts habituals en la programació informativa, així com en l’emissió de la informació que sigui necessària en cas que hi hagi una emergència.

Documents:

El manifest del Dia Internacional de les Dones 2019.

Com negociar laboralment en condicions d’igualtat (document d’UGT).

Vila-seca es manifesta pel Dia Internacional de les Dones

Vila-seca va començar els actes al voltant del Dia Internacional de les Dones el passat dimecres

Vila-seca va començar els actes al voltant del Dia Internacional de les Dones el passat dimecres

Vila-seca s’ha sumat avui a la celebració del Dia Internacional de les Dones amb la Manifestació per la vaga feminista del 8M sota el lema “Ens aturem per a canviar-ho tot”. Més de 250 persones, d’entre les quals diversos membres de les associacions de dones de Vila-seca, la Coordinadora Feminista i la Corporació Municipal, han sortit des del Mercat Municipal i han finalitzat el recorregut a la plaça de l’Església, on s’han llegit els diversos manifestos

Les activitats continuen aquesta tarda, amb el dinar del Dia Internacional de les Dones i tindran continuïtat fins al proper dimecres 13 de març. Per una banda, demà dissabte tindrà lloc l’activitat “Mindfulness per millorar les nostres vides”, a les 4 de la tarda al Centro Aquaiara i, a les 6, una masterclass de zumba a la rambla de Catalunya. Dilluns vinent, el Centre Cívic i Cultural de la Pineda acollirà un taller de defensa personal a les 3 de la tarda i el dimecres, un taller de cuina de reciclatge a les 9.30 h al Centre Cívic i Cultural el Colomí, clourà els actes del Dia Internacional de les Dones a Vila-seca.

Cal recordar que Vila-seca va començar els actes al voltant del Dia Internacional de les Dones el passat dimecres, amb un taller obert de pancartes i davantals i la instal·lació d’una carpa informativa a càrrec de la Coordinadora Feminista Vila-seca, ahir dijous.

L’Escola de Música i Conservatori de Vila-seca obre les seves portes

Es farà una xerrada i es visitarà el centre, on hi haurà música en viu en diversos espais

Es farà una xerrada i es visitarà el centre, on hi haurà música en viu en diversos espais

 

El proper dissabte 9 de març a les 11.00 h, l’Escola de Música i el Conservatori de Vila-seca durà a terme una jornada de portes obertes a tothom que vulgui conèixer el centre i desitgi cursar estudis musicals durant el proper curs.

Per una banda, es farà una xerrada i es visitarà el centre, on hi haurà música en viu en diversos espais. I, de l’altra, els més petits es podran inscriure gratuïtament a un Taller de Música per a Infants (de 4 a 6 anys), que oferirà l’AMPA del Conservatori i anirà a càrrec de Vanessa Gispert i Mercè Iglesias.

Cal recordar que les places són limitades i les inscripcions es poden fer a través del web www.vila-secamusica.cat, presencialment al Conservatori (avinguda de la Generalitat, 27) o trucant al 977 392 368.

Els Amics del Teatre obren temporada a Vila-seca amb òpera i humor

Actualment l’entitat compta amb més d’un centenar de socis que compten amb un descompte important en el preu de les entrades

Actualment l’entitat compta amb més d’un centenar de socis que compten amb un descompte important en el preu de les entrades

La temporada teatral a Vila-seca arrencarà el 16 de març amb Tenors, una farsa delirant sobre els tòpics que envolten les grans estrelles de la lírica. És la primera proposta d’una programació que s’allargarà fins al mes de juny i que inclou quatre produccions més, entre elles Al sostre, el darrer muntatge de la Sala Trono. Totes les representacions es faran al teatre El Centru i les entrades valen 12 euros, 8 per als socis. Tot això en l’any del vintè aniversari dels Amics.

Tenors, l’obra amb què arrencarà la temporada teatral a Vila-seca, és una paròdia i al mateix temps un homenatge als concert multitudinaris que els Tres tenors (Pavarotti, Carreras i Domingo) van fer als anys 90. L’interpreten tres tenors de veritat: en Miquel Cobos, l’Ezequiel Casamada i Albert Mora que van començar a somiar en aquest espectacle fent broma dalt d’un autobús que els portava de gira per França amb la celebrada Operetta de Jordi Puntí. El que va començar com un divertimento per passar l’estona, es va consolidar amb la creació de la companyia Illuminati i l’estrena de Tenors, fa una mica més d’un any.

L’obra s’inspira en tots els tòpics de la divinitat operística i estableix un tour da force constant entre els tres protagonistes, que s’esforcen i batallen per fer la nota més alta o la més sostinguda, fins arribar a l’absurd. Cobos, Casamada i Mora són tots tres excel·lents tenors i en aquest espectacle exploten, a més, les seves aptituds còmiques: el pallasso que porten dintre.

En aquest muntatge els espectadors assisteixen a un autèntic recital dels grans èxits de l’òpera i els musicals, però amanit amb un no parar de gags, que forcen la rialla..

Al sostre de Nigel Planer

La darrera producció de la Sala Trono, estrenada tot just fa un any, arribarà al Teatre El Centru el 6 d’abril. Intepretada per Oriol Grau i Pau Ferran i dirigida per Israel Solà, Al sostre és una tragicomèdia sobre els perdedors, els noms oblidats en els racons de la història. Relata les peripècies de Lapo i Loti, dos artesans que van treballar amb Miquel Àngel a la Capella Sixtina i que, des del seu anonimat, van contribuir a fer gran l’obra del mestre.

Al sostre és un text de Nigel Planer, actor i dramaturg britànic molt popular a Catalunya pel seu paper de Neil als Joves. En aquesta obra, Planer, que també és historiador, ha volgut homenatjar aquells personatges que sempre estan a l’ombra dels grans homes. Que ningú recorda, però que també somien, pateixen i creen. Al sostre és una obra que fa riure. Però també fa pensar. I emociona i entendreix. Un text profund que va un punt més enllà de la comèdia i que Oriol Grau i Pau Ferran interpreten de manera brillant.

Mesura per mesura de William Shakespeare

El 27 d’abril arribarà a l’escenari del Centru, un clàssic de Shakespeare i una de les seves obres més valuoses, tot i que no de les més conegudes: Mesura per mesura.

Sota la direcció del reusenc Miquel Àngel Fernández aquesta és la darrera producció del Teatre Estable del Baix Camp, el TEBAC. Es va estrenar aquesta tardor al teatre Bartrina. Entre els protagonistes hi ha l’actor vila-secà Robert Rodríguez, que també forma part del grup local La Tramoia.

Mesura per mesura és una tragicomèdia sobre la hipocresia, els abusos, les contradiccions humanes i la doble vara de mesurar dels que manen. L’acció es desenvolupa a Viena i arrenca quan el Duc marxa de viatge i deixa el govern de la ciutat en mans del seu lloctinent Angelo, un home de moral fèrria i exemplar, que es proposa acabar amb la luxúria que corromp la societat. Fins que ell mateix sent la seva fiblada i es desboca. En el repartiment d’aquest obra també hi figuren Jordi Gómez, Marcel Ferré, Marta Llorens i Rut Enguita.

La ratera d’Agatha Chistie

El 12 de maig, el grup cambrilenc La Teca aterrarà al Centru amb l’obra que ostenta el rècord d’haver estat representada durant més temps de manera ininterrompuda. Es tracta de La ratera, l’adaptació teatral d’un conte d’Agatha Chistie que es va estrenar el 1952 a Londres i que 67 anys després encara hi continua en cartell.

La ratera és una obra de misteri i al mateix temps un joc detectivesc per als espectadors. A Londres s’ha comès un assassinat i al costat de la víctima hi ha una nota amb l’adreça d’una casa d’hostes tot just acabada d’estrenar. Allí, els seus estadants es troben reclosos i aïllats per una tempesta. I tots tenen coses a amagar. L’obra, un clàssic del misteri, és famosa pel seu final inesperat, que no es pot desvetllar.

Amb aquesta obra, estrenada aquest Nadal, La Teca torna a Vila-seca per tercer any consecutiu. En les edicions anteriors hi havia representat dos clàssics de la comèdia contemporània: Arsènic i puntes de coixí i ManiàTics.

La Tramoia, per tancar temporada

Com ja va sent habitual, el grup local La Tramoia tancarà la temporada dels Amics del Teatre. Serà el 8 de juny i 9 de juny amb l’estrena d’un nou espectacle, en què tot just han començat a treballar. Es tracta de M’esperaràs una comèdia del prolífic autor, actor i director valencià Carles Alberola.

Aquesta és la seva darrera obra, escrita el 2014, i adaptada al cinema fa tot just dos anys.

M’esperaràs és un embolic de parella, d’enganys i de somnis perduts. El protagonista és el Rubén, professor d’universitat separat i escriptor frustrat. El seu amic Jaume, un home d’èxit, i la seva dona Raquel el volen fer sortir del pou, muntant-li una cita a cegues. Però no tot és tan fàcil i la nit es presenta farcida de sorpreses. L’obra està dirigida per Alícia Bescós i Robert Rodríguez i interpretada per Jaume Rofes, Germán Flores, Anna Plaza i Pineda Badia.

Els Amics fan 20 anys

En aquesta temporada, els Amics del Teatre celebren 20 anys. Aquesta entitat es va fundar el 1999 per dinamitzar l’activitat cultural del municipi. Des de llavors ha programat una vuitantena d’espectacles i ha donat veu a joves actors i directors que acabarien despuntant, com Bruno Oro, Clara Segura, Anna Sahún, Oriol Broggi i els Teatre de Guerrilla.

Els Amics del Teatre programen la majoria dels seus espectacles al teatre El Centru, si bé ocasionalment també a l’Auditori Josep Carreras. Per aquests escenaris hi han passat noms consagrats del teatre català com Pep Cruz, Carme Sansa, Rosa Novell, Lluís Soler i Ferran Rañé, entre d’altres. Des dels inicis, els Amics també han fet una aposta pel teatre de proximitat, ja sigui professional, com les produccions de la Trono, com amateur, amb propostes de grups com el Tebac de Reus, la Teca de Cambrils o la jove companyia Entellaçats, que aplega actors i actrius de diversos punts del territori.

Actualment l’entitat compta amb més d’un centenar de socis que compten amb un descompte important en el preu de les entrades. La quota anual per ser soci dels Amics és de 12 euros.

Prop de 9.000 persones visiten el Castell de Vila-seca durant les jornades de portes obertes

El projecte de rehabilitació del Castell ha permès dotar l'edifici de totes les garanties estructurals

El projecte de rehabilitació del Castell ha permès dotar l’edifici de totes les garanties estructurals

Un total de 8.789 persones han visitat el Castell de Vila-seca, durant les jornades de portes obertes que han tingut lloc durant 10 dies, des del 23 de febrer fins al 4 de març. Procedents de Vila-seca i d’altres poblacions veïnes, els visitants han gaudit de diversos espais i sales del Castell, totes rehabilitades, des d’on s’han pogut visionar diversos audiovisuals sobre la Vila-seca d’avui, la seva història i els projectes de futur. D’entre aquests vídeos destaquen els relacionats amb la propera restauració del Celler Noucentista i el Pla Director de l’Estadi Municipal.

Cal recordar que el 22 d’octubre de 2005, el ple de l’Ajuntament de Vila-seca aprovava l’adquisició del Castell i del solar adjacent. Situat al nord de l’actual nucli urbà de Vila-seca, a tocar del Celler Noucentista, el seu accés és immillorable i la seva silueta destaca per sobre del frondós pinar que l’envolta.

El projecte de rehabilitació del Castell ha permès dotar l’edifici de totes les garanties estructurals, convertint-se en un equipament de caràcter municipal i polivalent.

Vila-seca celebra el Dia Internacional de les Dones

Imatge de  l’acte institucional de Vila-seca amb motiu del Dia de la Dona del 2017

Imatge de l’acte institucional de Vila-seca del 2017 amb motiu del Dia de la Dona

 

Coordinat des de la regidoria de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, Vila-seca celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb un total de 8 actes que es duran a terme entre els dies 6 i 13 de març.

En primer lloc, el dimecres 6 de març tindrà lloc un taller obert de pancartes i davantals, a partir de les 5 de la tarda a la plaça d’Estudi. A l’endemà, dijous 7 de març, de 10 del matí a 1 del migdia la Coordinadora Feminista de Vila-seca instal·larà una carpa informativa sobre “Per què fer vaga el 8M?”, a la cruïlla dels carrers del Requet de Fèlix i de Tarragona.

El divendres 8 de març s’ha convocat la Manifestació per la Vaga Feminista del 8M, sota el lema “Ens aturem per canviar-ho tot!”, que sortirà a les 12.00 h des del Mercat Municipal i acabarà a la plaça de l’Església. En arribar, es farà la lectura dels manifestos i hi haurà amenització musical. A les 2 de la tarda, tindrà lloc el dinar del Dia Internacional de les Dones al Restaurant Porto Alegre.

El dissabte 9 de març el Centro Aquaiara organitzarà dues activitats: en primer lloc a les 4 de la tarda tindrà lloc una sessió de “Mindfulness per millorar les nostres vides” al Centro Aquaiara i, en acabar, a les 6 de la tarda, hi haurà una Masterclass de Zumba a la rambla de Catalunya. El Centre Cívic i Cultural de la Pineda acollirà un taller de defensa personal a les 3 de la tarda del dilluns 11 de març i, finalment, al Centre Cívic i Cultural El Colomí hi haurà un taller de cuina de reciclatge a les 9.30 h del dimecres 13 de març.

PortAventura obrirà l’1 de juny el sisè hotel del complex

Imatge virtual de l’Hotel Colorado Creek que obrirà portes l’1 de juny a PortAventura

PortAventura World obrirà l’1 de juny el sisè hotel del complex turístic i d’oci, el Colorado Creek. El nou equipament que es construeix a la zona temàtica del Far West tindrà una categoria de quatre estrelles superior i suposarà una inversió de 25 milions d’euros.

L’hotel tindrà 150 habitacions i reforçarà l’oferta del complex, que supera les 2.200 habitacions. El Colorado Creek tindrà una forta càrrega temàtica inspirada en l’època de la febre de l’or del llunyà Oest. D’altra banda, PortAventura obrirà la nova temporada el 6 d’abril.

La gran novetat serà una nova atracció protagonitzada pels personatges de Barri Sèsam -la primera de tipus ‘Dark ride’ del complex- que costarà 15 milions d’euros.

Segons informa PortAventura, el Colorado Creek serà el primer hotel del complex amb emissions zero. Aquesta iniciativa arrenca calculant la petjada de carboni de l’activitat i compensant les emissions GEI associades, convertint-se així en el primer hotel “carboni neutre” de PortAventura.

Mitjançant la certificació Clean CO2, PortAventura compensarà les emissions amb la compra de crèdits de carboni VER (Verified Emission Reductions) en projectes per a la millora del medi ambient i l’entorn social. Enguany, invertirà en un projecte de rehabilitació de pous en comunitats de Malawi per a subministrar aigua potable a 450.000 persones.

La iniciativa s’estendrà a d’altres establiments del complex per minimitzar la seva petjada mediambiental. La companyia apunta que, actualment, el 100% d’electricitat que consumeix prové exclusivament de fonts d’energia renovables sense emissions de CO2. A més, avança que preveu implementar la iniciativa “plàstic zero” el 2020.

La Costa Daurada es promociona arreu d’Europa durant els primers mesos de l’any

Al gener, la destinació va tenir un estand propi al Saló Internacional de Turisme (SIT) de Nantes i, a més, es va visitar la fira Matka d'Hèlsinki, FITUR i les fires Holiday World Show Belfast (Regne Unit) i Holiday World Show de Dublin (Irlanda)

Al gener, la destinació va tenir un estand propi al Saló Internacional de Turisme (SIT) de Nantes i, a més, es va visitar la fira Matka d’Hèlsinki, FITUR i les fires Holiday World Show Belfast (Regne Unit) i Holiday World Show de Dublin (Irlanda)

La Costa Daurada ha iniciat el 2019 intensificant la tasca de promoció turística. A través del Pla Conjunt de Promoció, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) i els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, han visitat diverses fires internacionals i han realitzat diverses accions de promoció a mercats europeus i el rus durant els mesos de gener i febrer.Tal com assenyala Martí Carnicer, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’objectiu és “el d’aconseguir el mateix nombre de pernoctacions que l’any passat, una temporada que tant el sector públic, com el privat, vam valorar positivament”. Així, durant el mes de gener s’ha realitzat una visita a la Fira Matka d’Hèlsinki, la principal dels països nòrdics, amb la finalitat d’iniciar contactes amb touroperadors i empreses turístiques per tal de donar a conèixer la Costa Daurada com una opció vacacional per als seus habitants.

Tampoc no ha faltat la visita a FITUR, la Fira Internacional de Turisme que té lloc a Madrid. Pel que fa als mercats irlandès i britànic, també es van visitar les fires Holiday World Show Belfast, del 18 al 20 de gener, i Holiday World Show Dublin, del 25 al 27 de gener. A més, s’ha assistit, amb estand propi, a una de les principals fires turístiques d’Irlanda, The Holiday Show, a Limerick, els dies 16 i 17 de febrer, pel qual van passar unes 10 mil persones. Carnicer explica que “l’irlandès és un mercat que estem treballant fa anys i veiem com la feina dóna bons resultats, tenint en compte que al 2018 va tenir un creixement del 8% a la Costa Daurada”.Per donar a conèixer la Costa Daurada a França, durant el mes de gener s’ha assistit amb un estand propi a les fires Salon International Tourisme & Loisirs de Nantes (França), del 25 al 27, per on cada any passen més de 25.000 visitants, i al Salon International Tourisme & Loisirs de Rennes, de l’1 al 3 de febrer. “Aquestes són unes fires amb molt d’interès per al públic campista, així doncs, és molt important la nostra presència per assessorar i donar a conèixer els nostres càmpings, sens dubte, els millors d’Europa”, conclou Carnicer.

Al mercat rus, un dels més importants de la zona, també s’hi ha fet promoció, en aquest cas, dirigida als agents de viatges. Així, a través d’una plataforma on-line s’ha presentat un webinar on hi han participat més de 400 agents de viatge russos. I, pel que fa al mercat alemany també s’han realitzat diferents accions de col·laboració amb touroperadors, ja sigui a través de publicitat a diversos portals i a les xarxes socials, enviaments de newsletterso publicitant cartells als aparadorsde les agències de viatges. Eduard Farriol, president de la FEHT, valora “molt positivament” tota aquesta gran tasca que s’està fent per promocionar Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda. Tal com assegura “repetim la presència en algunes fires internacionals on hi assisteixen clients finals, però ho combinem amb accions als touroperadors i agents de viatge, ja que ells són quin ens prescriuen els seus clients”.

Properes accions Carnicer, alhora, ha afirmat que “fins al maig, la FEHT i els Patronats de Turisme, conjuntament, fem un important esforç per ser presents, tant al mercat nacional, com en països com França, Irlanda, Alemanya, Rússia i països de l’Europa de l’Est. Però també desenvolupem moltes accions directes amb empreses turístiques a través d’iniciatives de comarketing, organitzant famtrips a la nostra destinació o patrocinant esdeveniments esportius”.De cara als mesos vinents ja estan previstes moltes altres accions, com són l’assistència a la principal fira turística d’Alemanya, l’ITB que se celebra a Berlín, a la IFTM de París o a la Fira Internacional Travel Show de Varsòvia (Polònia).

A més, també hi ha planificats diversos roadshowsper diferents ciutats de Rússia, Ucraïna i d’Alemanya, i alguns workshops per a professionals a Bilbao, Madrid i d’altres ciutats espanyoles on se’ls presenta tota l’oferta d’allotjaments i activitats de les poblacions del centre de la Costa Daurada.Les diferents accions de promoció s’emmarquen dins del pla conjunt de promoció turística de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca i l’empresa PortAventura World, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori; així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa DauradaLa FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent a la demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya. Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i

Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Ander Basterretxea es dóna de baixa del PSC i concorrerà a les municipals per Tot per Vila-seca

 

Ander Basterretxea

L’excandidat a l’alcaldia del PSC a Vila-seca Ander Basterrerxea s’ha donat de baixa del partit i aquest mateix dilluns ho ha comunicat als militants i a les executives local i regional, segons ha sabut Tarragona21. Basterretxea havia denunciat que la Federació del PSC al Camp de Tarragona l’havia apartat com a candidat tot i que considera que havia estat ratificat dos cops per l’executiva local.

No diu adéu a la política, però. A partir d’ara formarà part d’un nou projecte, que porta per nom Tot per Via-seca i que està en tràmit d’enregistrar-se al Ministeri de l’Interior. Es preveu que es presenti públicament les pròximes setmanes. Basterretxea formarà part de la llista electoral local d’aquesta formació per als comicis del 26 de maig.

Basterretxea, que va ser cap de llista per primer cop en 2015 i és el portaveu municipal socialista a Vila-seca, afirma que se’n va en considerar-se “bandejat” per la Federació del PSC, “que no ha comptat amb mi sense donar-me explicacions”. El PSC celebrarà primàries a Vila-seca el proper dia 11 i en principi hi ha dos candidats que opten  ser cap de cartell: Iván Navarro i Johnatan García, primer secretaria de l’Agrupació local. Basterretxea sosté que la Federació va apostar pels altres candidats i no per ell tot i el suport que havia tingut de l’executiva local.

L’actual portaveu municipal socialista abandonarà també la seva pertinença al grup comarcal socialista al Cosell Comarcal del Tarragonès, organisme del que n’és conseller.

El nou projecte al que se suma Basterretxea “és progressista i transversal” i marcadament local, ha subratllat a Tarragona21.

J. Garcia

Bons resultats del CN Vila-seca al Campionat d’Espanya de Salvament

Quatre participants del CN Vila-seca

El Club Natació Vila-seca va participar al Campionat d’Espanya de Salvament i Socorrisme, celebrat a Torrevieja (Alacant) aquest darrer cap de setmana 1-3 de març de 2018.

Cal destacar els resultats de la socorrista Ambar Maria Pineda Campos, que va aconseguir la 10ª posició a la proba de 200 metres obstacles a la categoria junior femenina, i la 9ª posició del Pol Rosa Rubio i Guillem Pérez León al relleu de llançament de corda de la categoria juvenil masculina.

Per la seva part, la vilasecana Noemí Rodríguez Rodríguez, esportista del CD Vallecas SOS, va assolir dues finals en categoria absoluta femenina, aconseguint la 5ª posició a la proba de 50 metres arrastre de maniquí i la 8ª en 100 metres combinada, i el títol de subcampiones d’Espanya a la modalitat de relleus. Els esportistes continuen entrenant de cara al Campionat de Catalunya que es celebrarà a Cambrils en modalitat de piscina i platja del 15-16 de juny.

Vila-seca presenta la nova Guia de Serveis Socials del municipi

La Guia també ha estat presentada a les entitats vinculades al tercer sector

La Guia també ha estat presentada a les entitats vinculades al tercer sector

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la Guia de Serveis Socials de Vila-seca, una publicació en format llibret coordinada per l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, que recull els diversos programes d’acció i promoció social que es duen a terme de forma transversal a Vila-seca. La presentació ha anat a càrrec del tinent d’Alcalde Adjunt a l’Alcaldia, Pere Segura; el tinent d’alcalde i cap de l’Àrea de Serveis a les Persones, Josep Toquero i la regidora de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, Lucía Teruel.

La Guia de Serveis Socials, sorgida a proposta del ple municipal, aplega una gran quantitat de serveis que s’ofereixen als vila-secans i que s’emmarquen en diversos àmbits com són els Serveis Socials Bàsics, els d’Atenció a la Dependència, a les Persones amb Diversitat Funcional/Discapacitat, a la Família, a la Infància i l’Adolescència, a la Dona, a les Persones Grans, a les Persones LGBTI, a les Persones Nouvingudes, el Servei d’Inclusió Sociolaboral i el de Suport per a l’Accés a l’Habitatge.

Dels serveis relacionats, es recullen tots els ajuts i les bonificacions corresponents, dels quals la Guia ens informa detalladament de qui els pot sol·licitar i on cal dirigir-se per informar-se’n o tramitar-los.

Aquesta Guia, pensada per a les persones i les famílies de Vila-seca, “és un punt de partida per agafar impuls els pròxims anys, és un projecte ambiciós” ha destacat el tinent d’Alcalde Adjunt a l’Alcaldia, Pere Segura. Mentre que la regidora de Benestar Social, Lucía Teruel, apuntava que “volem ser els millors en Serveis Socials” afegint que “les polítiques de benestar social són un pilar imprescindible per nosaltres”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde Josep Toquero ha afirmat que “la societat és creixent i canviant i per això aquesta Guia és oberta per tal d’anar incorporant nous serveis”.

 

C’s Vila-seca denuncia que la plantilla de la policia local és insuficient i no té els mitjans necessaris

El portaveu municipal de Cs, Juan Antonio Ramírez, aposta per "arribar fins als 40 agents" i acusa l'equip de govern de "no invertir en seguretat"

El portaveu municipal de Cs, Juan Antonio Ramírez, aposta per “arribar fins als 40 agents” i acusa l’equip de govern de “no invertir en seguretat”

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Vila-seca denuncia que la plantilla actual de la policia local és “totalment insuficient” i, per això, considera prioritari “incrementar el nombre d’efectius del cos durant els pròxims anys”. Així ho ha defensat el portaveu municipal de Cs, Juan Antonio Ramírez, qui ha explicat que la formació taronja traslladarà la petició al plenari d’aquest divendres en forma de moció (*). 

Juan Antonio Ramírez ha detallat que “actualment la policia local la integren 19 funcionaris i 10 interins, lluny dels 40 necessaris per assolir la ràtio recomanada per organismes com la Unió Europea, que considera que hauria d’haver 1,8 policies per cada 1.000 habitants”.  A més del nombre d’efectius, Ramírez ha destacat que “hi ha una altra realitat preocupant, ja que només 14 policies i 5 interins patrullen els carrers, ja que la resta de personal no realitza tasques fora d’edificis públics”.

Per tot això, Ramírez ha denunciat que “a la insuficiència de mitjans humans, s’afegeix la falta de recursos materials, com vehicles o aparells per fer tests de drogues als controls policials”. I ha apuntat que “la policia local hauria de tenir 4 vehicles com a mínim, però actualment només té un cotxe operatiu, ja que un s’està reparant i el rènting d’un altre s’ha acabat sense renovar-lo. “Totes aquestes realitats demostren que l’actual equip de govern ha descuidat durant anys les inversions en seguretat”, ha denunciat el portaveu de Cs Vila-seca. Tot i la gran professionalitat dels agents, durant les últimes setmanes el nombre d’actes incívics i robatoris comesos al municipi han repuntat. Per això, Ramírez ha reclamat “un compromís clar per dotar de més recursos la policia local, sobretot tenint en compte que Vila-seca és un municipi turístic, amb dos parcs temàtics, tres nuclis de població i una zona industrial”.

Pop, folk i world music, de la mà de Judit Neddermann, a Vila-seca

“Nua" és el tercer disc de Neddermann, un disc on es despulla

“Nua” és el tercer disc de Neddermann, un disc on es despulla

La temporada de concerts de primavera de l’Auditori Josep Carreras enceta el mes de març amb el concert de Judit Neddermann, “Nua”, que tindrà lloc el divendres 1 de març a les 9 del vespre.

“Nua” és el tercer disc de Neddermann, un disc on es despulla. Un disc que explora el pas a l’etapa adulta mirant i integrant la infància, no defugint-la. Cançons que celebren els cicles que ens proposa la vida, regits per les benvingudes i els comiats. És un disc que, a diferència dels anteriors, mira enfora, que ens porta des de l’emoció més íntima a la reflexió més ample del món on vivim, que condemna la impunitat policial, que es pregunta on són les víctimes sempre innocents, que canta al seu poble, que busca la llum.

Pop, folk i world music es fusionen sota la producció de Pau Figueres per servir onze cançons originals i dues versions, una tradicional ibèrica i una cançó de Fito Páez. Un àlbum concebut per tal de mostrar-se nua, sincera i compromesa amb el moment que viu.

Les entrades es poden adquirir amb antelació a la secretaria del Conservatori o a través del web www.auditorijosepcarreras.cat, i des d’una hora abans de l’inici del concert al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies