Vila-seca commemora el 30è aniversari de la Biblioteca amb tres generacions de lectors

Interior de la Biblioteca de Vila-seca

Demà divendres 28 d’abril a les 18,30h la Biblioteca de Vila-seca organitza un acte commemoratiu pel seu 30è aniversari.

Presidit per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; pel regidor de cultura, Pere Segura i per la cap de la central de Biblioteques de Tarragona, Neus Martorell, l’acte consistirà en un homenatge a una vintena de famílies usuàries de la biblioteca des de la seva posta en servei.

De fet, l’acte és un reconeixement a les tres generacions de famílies lectores que al llarg d’aquests 30 anys han fet tradició de l’ús de la biblioteca com a espai de lectura, de coneixement i de socialització.

La Biblioteca Pública de Vila-seca, obra de l’arquitecte Josep Llinàs, fou inaugurada el 25 d’abril de l’any 1987 i compta amb unes molt bones xifres al llarg de la seva història. Cal destacar que més de 13.000 persones han estat sòcies a la Biblioteca durant aquests 30 anys.

Decidim Vila-seca proposa la creació d’un memorial a les víctimes dels bombardejos feixistes

Membres de Decidim Vila-seca-‘Acord Municipal que es van presentar a les municipals. Foto: ERC

El grup municipal de Decidim Vila-seca – Acord Municipal  presenta una moció al ple d’aquest divendres 28 d’abril, per crear un memorial en record de les víctimes civils que van morir al municipi durant la Guerra Civil, com a conseqüència dels bombardejos feixistes.

El portaveu de Decidim Vila-seca-AM, Josep Forasté, afirma que “és un fet de justícia crear aquest memorial perquè no quedi en l’oblit les figueres d’aquestes persones civils mortes a la Guerra Civil”. El 28 de desembre de 1938, a les acaballes de la guerra, es van llençar dues bombes que van impactar en diverses cases del carrer de Sant Antoni. Deu persones van morir en atac. A banda, hi ha constància de tres víctimes més en d’altres atacs aeris sobre el poble.

Decidim Vila-seca proposa que es recordi els seus noms amb la instal·lació d’una placa o algun altre element recordatori en l’indret afectat pels bombardejos. Podria ser al mateix carrer de Sant Antoni o en algun lloc proper, com el solar conegut com a Ca Córdoba.

El Centre d’Estudis Vila-secans crea la revista d’estudis local, ‘Emprius’

Cartell anunciant la presentació de la revista

El Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras presentarà el proper dijous 27 d’abril, a les 20.30, el primer número de la revista Emprius, “Dones i Vila-seca”. L’acte, que es celebrarà al teatre de la societat vila-secana El Centru, comptarà amb la intervenció del president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet i Tous.

El CEVS ha publicat, en col·laboració amb diferents investigadors de la Universitat Rovira i Virgili, el primer volum monogràfic, de caràcter acadèmic i alhora divulgatiu, que recull dotze articles des de perspectives multidisciplinàries —com la història, la sociologia i la filologia—, vers el món de les dones en diferents períodes de la història de Vila-seca i el Camp de Tarragona.

Amb el primer número d’una publicació que esdevindrà bianual, el centre d’estudis reivindica novament la figura de Maria Elena Maseras i Ribera, la primera dona en accedir a la universitat en l’Estat espanyol, nascuda al poble de Vila-seca el 1853.

És per això que la personalitat vila-secana, a més de formar part del nom de l’entitat, és protagonista, juntament amb convilatanes fins avui anònimes, a què aquest estudi vol donar veu, així com altres dones com Mariàngela Sala, del segle xvii, o de l’actualitat, com l’escriptora i diputada del Parlament de Catalunya, Montserrat Palau.

D’altra banda, el títol de la publicació recupera el dret d’ús comunal de certs béns dels que gaudien els veïns d’una comunitat, per bé que, a Vila-seca, és també un terme toponímic que dóna nom als terrenys al sud-oest del poble que enllacen amb Salou. Per al CEVS, la paraula sintetitza a la perfecció aquesta doble significació: arrelament territorial i èmfasis en la cooperació com a motor de la història i el coneixement.
Cicle de Sant Jordi

L’acte de presentació de la revista s’insereix en el marc de les activitats locals que s’han dut a terme, el passat cap de setmana, en motiu de la diada de Sant Jordi. En el programa local, el CEVS ha coorganitzat un concert de la cantautora tarragonina Olga Pes, així com un recital de poemes de dones amb veus femenines, amb l’associació vila-secana Amics del Teatre, la societat El Centru i la companyia teatral La Tramoia.

Els assistents i tots els interessats, tanmateix, poden fer-se socis de l’entitat cultural per una quota anual de 20 euros, i rebran gratuïtament la revista. Poden contactar amb el CEVS a través del correu electrònic següent cestudisvilasecans@gmail.com, i del seu perfil de Facebook. Emprius, a més, es podrà trobar properament en diferents llibreries de Vila-seca i el Camp de Tarragona. El seu preu és de 15 euros.

Vila-seca en Comú proposa aplicar la tarificació social

Els regidors de Vila-seca en Comú Mario Téllez i Elisabet Sánchez

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú presentarà, en el proper ple municipal, una moció, amb el suport de la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària, per impulsar un estudi per establir un sistema de tarifació social sobre els preus públics municipals dels serveis, equipaments i activitats que s’ajusti per a cada persona a la seva renda individual o familiar.

També proposaran que, un cop realitzat l’estudi, es realitzi una proposta de tarifació social per implementar-se durant l’any fiscal 2019.

La tarifació social dels preus públics municipals consisteix en l’establiment de diversos preus d’un mateix servei segons el nivell de renda i d’altres circumstàncies familiars, establint franges i un determinat preu per a cada franja que cobreix un percentatge variable del preu de cost de provisió del servei.

Segons la formació assembleària, l’adopció d’una política de preus públics segons la capacitat econòmica dels usuaris és una eina fonamental per millorar la capacitat redistributiva de les polítiques municipals i per fomentar l’equitat i la inclusió social, ja que permet superar les barreres d’accés que tenen alguns ciutadans i ciutadanes a determinats serveis i activitats municipals.

Vila-seca viurà una Diada de Sant Jordi carregada d’actes culturals i infantils

Escultures de llibres per Sant Jordi a Vila-seca

Vila-seca viurà enguany un Sant Jordi ple d’actes culturals que tindran lloc entre el dimarts 18 i el divendres 28 d’abril. Per començar, els infants seran els protagonistes avui dimarts amb el taller “Vine a conèixer la llegenda de Sant Jordi” a la Ludoteca Infantil “Tot Joc”.

El dimecres 19 d’abril el Centre Obert de Vila-seca acollirà tallers infantils i un espai d’intercanvi de llibres de 4 a 5 de la tarda. A les 17.00 h, es podran confeccionar punts de llibre al Biblio@ccés La Plana i a les 6, tindrà lloc el taller per a nens “Elabora una rosa amb plastilina” al Centre Cívic i Cultural de la Plana.

Finalment, en el mateix espai, hi haurà la presentació del llibre “La sombra del silencio” de l’escriptora M. Isabel Sánchez Gea, a partir de les 20.30 h.

El dijous 20 d’abril a les 5 tindrà lloc un nou taller de punts de llibre a la Biblioteca. A la plaça de Sant Joan de la Plana, hi haurà tallers infantils i espai d’intercanvi de llibres entre les 17.15 i les 19.45 h. La Ludoteca “Tot Joc” acollirà el taller “Construeix una espasa i l’escut del cavaller Sant Jordi” a les 6 de la tarda i, finalment, al Centre Cívic i Cultural de la Pineda, es presentarà el llibre “Marc y la ouija” de l’escriptor Josep Guillén, a les 8 de la tarda.
A més, des del mateix dijous 20 d’abril i fins al dissabte 29, a la Biblioteca es podrà visitar l’Exposició de llibres d’artistes de les escoles del municipi.

A l’endemà, divendres 21 d’abril, el Centre Cívic i Cultural de la Pineda acollirà tallers infantils i espai d’intercanvi de llibres de 15.45 a 18.30 h. A les 6 de la tarda tothom que ho desitgi podrà celebrar la Revetlla de Sant Jordi amb una trobada intercultural durant la qual es llegirà poesia àrab, catalana, etc. i, en acabar, es degustaran dolços. Els petits podran construir un “drac monstruós” al Centre Cívic i Cultural el Colomí, a partir de les 6 de la tarda.

Dissabte 22 d’abril a les 20.30 h, hi haurà un concert d’Olga Pes a l’Associació El Centru, sota el nom “Buenestado en tu casa”, que comptarà amb taquilla inversa (pagament posterior a l’espectacle, a partir del criteri dels assistents).

Escultures de llibres

Diumenge 23 arribarà la Diada de Sant Jordi, amb les tradicionals parades de llibres i roses a les places de l’Església i de Voltes. A partir de les 11, la iniciativa “Efímera. Art al Carrer” guarnirà els carrers del Centre Històric amb escultures de llibres i un disseny de l’espai urbà pel carrer Major.

A la plaça de l’Església tindrà lloc un espai de lectura infantil a la parada de la Biblioteca i un contacontes a càrrec de Felip Kervarec a les 11.30 h. Una hora més tard, degustació de vermuts i signatura de llibres per part d’autors locals, festa popular a les 18.30 h amb l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, els Gegants i Grallers i els Xiquets de Vila-seca i, a les 20.30 h, hi haurà el Recital de poesia “Veus de Dones” a càrrec de la companyia La Tramoia de Vila-seca.

Per la seva banda, a la plaça de Voltes, de 10.00 a 13.00 h els més petits gaudiran dels tallers “Dissenya’t un barret de Drac!” i “Crea un imant de princesa”. De 5 a 8 de la tarda, es podrà gaudir de jocs de taula gegants, una activitat pensada per a totes les edats.

Posteriorment a la Diada de Sant Jordi, el dimecres 26 d’abril hi haurà la presentació del llibre “100 coses que has de saber de l’òpera”, de l’autor David Puertas, a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira a les 8 de la tarda. El dijous 27 d’abril a les 20.30 h, a l’Associació El Centru es presentarà el primer número “Emprius” del Centre d’Estudis Vila-secans. Per últim i per finalitzar la celebració de la Diada, la Biblioteca Pública celebrarà el seu 30è aniversari a les 18.30 h del divendres 28 d’abril.

L’Escola d’Art de Reus convertirà el carrer Major de Vila-seca en art efímer per Sant Jordi

Un moment de la presentació de l’acció cultural de Vila-seca. Foto: Tarragona21

El projecte urbà “Efímera. Art al carrer” convertirà els carrers del centre històric de Vila-seca en un espai cultural on els llibres i la creació artística es donen la mà.

Organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vila-seca amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, l’Escola d’Art i Disseny de Reus i de la Biblioteca Pública de Vila-seca, set equips d’alumnes de les escoles d’art de la Diputació de Tarragona realitzaran diverses escultures amb llibres i altres elements de disseny en diversos punts de Vila-seca.

“Sota el paraigües de tres eixos fonamentals com són la participació ciutadana, la transformació i reciclatge de materials i la creació artística”, pretén donar una nova vida i un nou ús a qualsevol tipus de llibre com ara enciclopèdies, llibres de text, llibres de butxaca, llibres infantils i, en general qualsevol format de llibre obsolet i en desús, ha destacat Pere Segura, regidor de Cultra de l¡Ajuntament.

Enguany, la novetat és la incorporació de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus, que decorarà el carrer Major amb l’ajuda de cordes i xarxes i es col·locaran elements decoratius. Durant els dies previs a Sant Jordi i fins al proper 24 d’abril, l’espai de les Peixateries Velles, la plaça de Voltes, la plaça de l’Església, el carrer Major, el Portal de Sant Antoni, la plaça d’Estudi i la rambla de Catalunya, estaran guarnits amb diverses escultures efímeres construïdes amb més de 20.000 llibres que han cedit veïns i diverses institucions i tot un conjunt d’ornamentacions florals.

Els llocs on s’hi ubicaran seran aquests: Plaça de l’Església, Peixateries Velles,Portal de Sant Antoni, Plaça de Voltes, Plaça d’Estudi, Rambla de Catalunya i Carrer Major.

El muntatge s’iniciarà el dijous, i divendres ja estarà llest. Seran 12 alumnes de l’escola, tutelats per professors, que tiraran endavant el projecte, ha destacat Joaquim Vilafranca, de l’Escola d’Art de Reus. “Busquem l’enriquiment dels nostres alumnes, que s’h han agafat amb molta il·lusió el projecte”.

Es tracta de “fer reflexionar la gent” i de portar l’art al carrer, destacava al seu torn l’artista i professor de l’Escola d’Art de Tarragona, Àlvar Calvet, “amb una experiència real, compartida entre alumnes i professors”, un treball d’art en tres dimensions. No preocupa, sinó més ben al contrari, si es desperta alguna polèmica com va pasar l’any passat amb un mural que tapava l’entrada de l’Ajuntament. Obrir consciències, fer reflexionar és el que es pretén.

Amb la flor com a motiu (la flor de Sant Jordi) el alumnes crearan xarxes on es dipositaran poemes o el públic es podrà fer fotos en format polaroid per penjar-les en elles, hi haurà una construcció que simularà entorns tancats com carboneres de pedra seca perquè el ciutadà s’aïlli llegint, o apareixeran llibres de les branques d’arbres. Una sorpresa rere l’altra al llarg del carrer Major.

Crema per complet a Madrid l’autocar del cor Scherzo de Vila-seca i actuen sense partitura ni l’uniforme

Imatge de l’autobús després de patir l’incendi. Foto: 112 Comunidad Madrd

Un autobús en el que viatjaven les integrants del conegut Cor Scherzo, de Vila-seca, ha cremat completament al quilòmetre u de la carretera M-600, a la altura de Guadarrama, a la Comunitat de Madrid, sense provocar ferits.

L’avís s’ha produït a les 15 hores i l’incendi s’ha iniciat a la part posterior del vehicle. S’ha extès cap al davant i ha afectat completament l’autobús, que ha quedat destrossat. Es desconeixen les causes de l’incendi.

Hi viatjaven 26 persones del Cor Scherzo, que havien d’actuar aquesta tarda a l’auditori de San Lorenzo de l’Escorial en el marc del Festival de Setmana Santa. No hi ha hagut ferits ni intoxicats i la sortida del vehicle s’ha produït ordenadament.

El cor havia arribat aquest matí a l’estació del TGV d’Atotxa, a Madrid. Tot i l’incident, han celebrat el concert, però sense partitures i sense la roba prevista, que ha quedat calcinada.

 

Torna el tradicional Aplec de Dilluns de Pasqua a Vila-seca


Com cada any, al Santuari de la Mare de Déu de la Pineda, tindrà lloc l’Aplec de Dilluns de Pasqua el dilluns 17 d’abril a partir de les 10.30 h, moment en què començarà el Rosari.

Acte seguit hi haurà la celebració de l’Eucaristia i a les 12 del migdia començarà la Festa Popular amb les danses catalanes de l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina.

L’aplec, organitzat per la Parròquia de Sant Esteve, amb la col·laboració dels Amics del Santuari de la Pineda, l’Esbart i l’Ajuntament de Vila-seca, finalitzarà amb un vermut popular que tindrà lloc a partir de les 12.30 h.

Els qui ho desitgin, podran quedar-se a dinar al Santuari, per un preu de 12 euros (10 € si el tiquet es compra anticipadament) i 6 euros, els nens. Per aquest dinar, organitzat per la Penya Barcelonista de Vila-seca, se’n podrà comprar tiquets anticipadament fins avui, dia 12 d’abril, als següents establiments: Bricolage Colomí-Park, Carnisseria Palau, Llibreria Vanessa i Agrobotiga Cooperativa.

Sant Jordi a Vila-seca arriba amb la presentació de tres llibres

Vila-seca viurà la Diada de Sant Jordi amb diversos actes, del 18 al 28 d’abril, d’entre els quals destaquen tres presentacions de llibres en cadascun dels nuclis del municipi.

Per començar, el dimecres 19 d’abril a les 20.30 h tindrà lloc la presentació del llibre “La Sombra del Silencio” de M. Isabel Sánchez Gea, a la sala d’actes del Centre Cívic i Cultural de la Plana. La presentació anirà a càrrec de la regidora de Serveis al Territori i Ensenyament, Manuela Moya.

En segon lloc, el regidor de Cultura, Pere Segura, serà l’encarregat de presentar el llibre “Marc y la ouija” de Josep Guillén. El Centre Cívic i Cultural de la Pineda acollirà aquest acte el proper dijous 20 d’abril a les 20.00 h.
Per últim, el dimecres 26 d’abril, també a les 8 de la tarda, tindrà lloc la presentació del llibre “100 coses que has de saber de l’òpera”, dels autors David Puertas i Jaume Radigales, a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira.

A més de la presentació d’aquests tres llibres, cal destacar que el Centre d’Estudis Vila-secans presentarà el primer número de la publicació “Emprius”, el proper dijous 27 d’abril a l’Associació El Centru.

Ciutadans denuncia a la policia l’atac a la seva seu de Vila-seca

Una de les pintades aparegdes avui a la seu

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a Vila-seca, Juan Antón Ramírez, ha lamentat l’atac a la seu del partit taronja a Vila-seca aquest matí i ha condemnat “qualsevol expressió de violència, amenaça o coacció que atemptin contra la llibertat d’expressió, opinió i participació de la societat democràtica”, després de presentar una denúncia en les dependències de la Policia Local.

El portaveu municipal de Cs ha denunciat que “aquest és el segon atac en menys d’un any a la seu de Cs a Vila-seca”, i ha detallat que “les instal·lacions han aparegut aquest matí amb pintades, vidres trencats i adhesius morats en les quals es podia llegir ‘referèndum 2017′”.

Finalment, Ramírez ha convidat als agressors a adoptar l’exemple de Ciutadans i “apostar per la pluralitat, pel respecte a qui pensa diferent i per la llibertat d’expressió per a totes les opinions des de la via democràtica i el diàleg coherent”. I ha expressat el seu desig que “actes com aquests no es tornin a repetir perquè no beneficien a la imatge del conjunt dels veïns ni del municipi”.

VÍDEO | Un colom s’estavella contra un passatger en ple viatge del ‘Red Force’ de Ferrari Land

Un colom va impactar ahir al coll d’un dels passatgers dels viatges inaugurals del Red Force, la muntanya russa més alta i ràpida d’Europa i el buc insígnia del parc Ferrari Land, la nova proposta de Port Aventura World. L’au s’estavella contra un dels responsables del canal de YouTube Posesión Friki quan el tren abasta la màxima velocitat, sense provocar-li cap dany aparent. De fet, quan arriben al pic més alt de l’atracció, just abans del descens li comenta l’incident al seu company.

El vídeo es va penjar al compte de Posesión Friki aquesta matinada. Ja no està disponible al seu canal, però està circulant per Whatsapp i també es pot veure al compte de Twitter de Nachional Cheografic @Cheografic.

En aquest article podeu llegir la crònica de la inauguració del parc.

Ferrari Land posa la directa

Entra en servei la remodelació del Parc dels Prats a la Pineda

Un grup de persones, al parc

Avui al matí ha entrat en funcionament la remodelació del Parc dels Prats de la Pineda, ubicat entre els carrers de Plácido Domingo i d’Amadeu Vives, a primera línia de platja.

Després de les obres de millora i de la instal·lació de nous jocs per a infants i joves, els alumnes de 6è curs de l’Escola Cal·lípolis han estrenat els jocs, d’entre els quals destaquen les tirolines.

Les obres, a càrrec de l’Ajuntament de Vila-seca, han tingut un cost de 77.154 euros. El Parc dels Prats,

Ferrari Land posa la directa

Les autoritats, en el primer descens. Qui obre els braços és l’alcalde de Salou, Pere Granados. Foto: Tarragona21

Un dels primers grups que ha provat l’accelerador vertical. Foto: Tarragona21

Un comboi de l’accelerador vertical, a 112 metres d’alçada. Foto: Tarragona21

Ferrari Land ha posat avui el turbo i ja és una realitat. A dos quarts de dotze del migdia s’inagurava, amb la notable presència del fill del fundador de la marca del cavall, Piero Ferrari. Mitja hora després els primers aventurers han probat l’atracció estrella, l’accelerador vertical més alt del mon, el Red Force. Demà divendres obrirà al públic amb entrades conjuntes amb Port Aventura.

Cinc milions de visitants esperats entre Port Aventura i Ferrari Land, 70.000 m2 i 100 milions d’euros d’inversió. Són les xifres. Més de 250 periodistes de diferents països han assistit a una de les cites mediàtiques més multitudinàries viscudes al Camp de Tarragona.

Luca Fusa, director comercial de Ferrari, considera el complex un “èxit rotund, que reconeix la imatge de Ferrari”, i que “més que atraure molts visitants, amb aquesta aliança amb el sector dels parcs temàtics ens interessa la imatge de marca”.

Durant la roda de premsa de presentació s’han desvetllat alguns dels detalls del gran secret de Ferrari Land: el teatre Ferrari Experience. Hi haurà l’atracció Racing Legends, que permetrà conduir un ferrari pels carrers de Roma, o per escenaris futuristes. També s’hi podran trobar simuladors Omnimax, que arrenquen amb una crida als pilots del futur. Una altra atracció permetrà fer un viatge pel món i a través del temps.

El Coliseum romà, un dels referents de grans obres patrimonials italianes presents al parc. Foto: Tarragona21

Piero Ferrari ha titllat de “meravellós” el parc inaugurat, “que és un fidel reflexe de l’esperit de Ferrari, basat ee l’esforç i el treball”. Ferrari júnior ha convidat “tothom, només els fans de Ferrari” a gaudir del parc i ha volgut destacar que l’entorn transmet sobretot “emocions”. Tant interès té Ferrari en les atraccions com en explicar fidelment la història i l’esperit de la marca del cavall. Així, disposarà d’espais on s’exposarà la història de la marca i diferents modes històrics de fórmula 1.

La inauguració ha vist mots cares conegudes del món de la faràndula televisiva, començant per Santi Millán i la cantant Edurne, que han fet de presentadors, i que han comptat amb el pilot provador de F1 de Ferrari Marc Gené. Millán i Gené van estar ahir probant les atraccions i sobresurt l’accelerador vertical i també Ferrari Experience. Eva Hache també era present al parc i s’ha muntat un photocall amb els famosos

L’arribada de Ferrari amb el primer parc d’aquesta marca a Europa suposa “una fita històrica per a Port Aventura World”, ha destacat al seu torn el conseller de l’empresa, Arturo Mas-Sardà. “Es tracta del projecte més ambiciós de la història de Port Aventura”, ha subratllat.

Ferrari Land

Amb 11 atraccions, restaurants, tendes i espectacles, Ferrari Land ofeix també la Ferrari Gallery, on es podrà gaudir d’un viatge interactiu i descobrir el detalls de la història de l’escuderia. També compta amb vuit simuladors semiprofessionals, amb voltants reals de F1, i un circuit infantil de 500 metres, el Maranello Grand Race, on conduiran els petits. Altrament, dos enormes pistons verticals permetran descensos en picat, les anomenades Thrill Towers.

 

VÍDEOS | Un viatge del ‘Red Force’ en primera persona i les reaccions d’Edurne i Marc Gené

ARTICLES RELACIONATS

VÍDEOS | Un viatge del ‘Red Force’ en primera persona i les reaccions d’Edurne i Marc Gené

Galeria d’imatges de Ferrari Land en la seva inauguració

Coneix tots els detalls sobre Ferrari Land: les 11 atraccions, preus, horaris, serveis i al·licients

Granados parla d’un nou ‘Orlando’ i Poblet, d’un ‘èxit continuat’

Els alcaldes de Reus, Tarragona i Vila.seca, avui a Ferrari Land. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha refermat a Tarragona21 la seva aposta perquè l’entorn es converteixi “en l’Orlando d’Europa” en el context de la inuguració de Ferrari Land.

Granados ha destacat “l’aposta per la qualitat” que suposa Ferrari Land, que “encaixa perfectament” amb l’estratègia turística del municipi. “Aporta més competitivitat i desestacionalitza encara més la temporada”, una de les mancances amb què les institucions locals de la Costa Daurada batallen els darrers anys. “Aquesta serà una oferta exclusiva a Europa -abunda l’alcalde- i arriba a un públic que no és de parc temàtic, obrint-lo a nous mercats”.

Aquesta potent oferta es complementarà amb una altra que ha esclatat jutament aquesta Setmana Santa: el turisme esportiu, amb la coincidència en la celebració de diversos campionats internacionals i estatals a la Costa Daurada. Unes 20.000 persones, segons fonts del sector profssional d’hostaleria, s’allotjaran a la Costa Daurada aquests dies procedents del món esportiu. “Ja podem veure gent del món de l’esport per Salou”, destacava Granados.

Al seu torn, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, on també se situa Ferrari Land i Port Aventura, ha afirmat a Tarragona21 que es tracta “d’una nova i excel·lent notícia” que confirma “l’èxit continuat del parc temàtic PortAventura. Quan a l’any 1989 el nostre municipi va fer aposta per aquest model de creixement turístic, va marcar un abans i un després, ens vam convertir en una destinació i ara som model de referència a Europa. FerrariLand és el resultat de la confiança empresarial a la nostra zona i una aposta decidida per a potenciar-la”.

J. Garcia

Vila-seca aprova el programa per incentivar la creació de llocs de treball

Edifici consistorial de Vila-seca

L’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat recentment les bases del programa “Impuls a l’Ocupació” amb tot un seguit d’incentius a les empreses i emprenedors del municipi per tal de potenciar la contractació de ciutadans de Vila-seca.

Aquest programa permet també la concessió d’incentius econòmics per a la creació de noves empreses i per aquest any 2017, l’Ajuntament ha incorporat també nous ajuts pel foment de la contractació de majors de 45 anys.

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament de Vila-seca ha posat recentment en funcionament el primer Pla d’Ocupació Municipal d’aquest 2017 per a 25 treballadors, amb especial incidència amb les persones majors de 45 anys.

Programa Impuls a l’Ocupació

Ajuts a la contractació de persones del municipi de Vila-seca.

L’Ajuntament de Vila-seca impulsa un sistema d’ajuts econòmics a les empreses de la demarcació per tal d’incentivar la creació de llocs de treball i la contractació de persones aturades del municipi.

Ajuts als nous emprenedors i a la creació de noves empreses al municipi de Vila-seca.

L’Ajuntament ha establert un sistema d’incentius a la promoció de l’emprenedoria i a l’afavoriment de la creació i establiment de noves empreses al municipi amb l’objectiu d’impulsar i fomentar la creació de noves empreses i llocs de treball al municipi.

El proper dilluns, Casal de Setmana Santa i Parc Jove


Del 10 al 12 d’abril tindrà lloc el Casal de Setmana Santa de Vila-seca, de 9.00 a 13.00 h i a les 17.30 h a l’Escola Antoni Torroja i Miret, per als nens i nenes del municipi que tinguin de 3 a 12 anys. Els més petits tindran l’oportunitat de gaudir de tallers, jocs, danses, cançons i manualitats.

A les tardes tindran lloc diverses activitats com ara cinema infantil, el dilluns i el dimarts, i un espectacle que els mateixos infants protagonitzaran, el dimecres 12 d’abril.

Les places són limitades i les inscripcions per a les activitats del matí tindran lloc diàriament al mateix casal. Pel que fa a les activitats que es realitzaran a la tarda, no caldran inscripcions. Per a més informació, cal dirigir-se al Punt d’Informació Juvenil (carrer de la Font, 12) o trucar al telèfon 977 39 35 42.

D’altra banda, el Parc Jove de Setmana Santa també tindrà lloc del 10 al 12 d’abril, en horari de tardes de 17.00 a 21.00 h, a excepció del dimecres 12 que hi haurà activitats a partir de les 6 de la tarda i fins a les 10 de la nit. Els joves a partir dels 12 anys (que estiguin cursant la ESO) podran gaudir d’activitats esportives, jocs nocturns i musical jove, així com també de geocaching el dilluns; pixi i 3×3 futbol el dimarts i, finalment, el dimecres, s’organitzaran diverses activitats fins a les 10 de la nit a l’Espai Jove.

Per a més informació i inscripcions, cal apropar-se a l’Espai Jove (carrer de Sant Antoni, 24), de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 h.

Coneix tots els detalls sobre Ferrari Land: les 11 atraccions, preus, horaris, serveis i al·licients

Ferrari Land, el nou parc temàtic de Port Aventura World, obrirà portes al públic en general el proper divendres 7 d’abril. A continuació et donem tots els detalls que has de saber sobre les 11 atraccions i la resta de serveis i al·licients (restaurants, botigues, etc.) del parc. Moltes de les dades estan extretes del youtuber Coaster Concept i del web del parc.

 

ATRACCIONS

1. Red Force (accelerador vertical)

Amb una alçada de 112 metres i una velocitat de 180 km/h, quan s’inauguri el parc passarà a ser la muntanya russa més alta i ràpida d’Europa. En aquest vídeo es poden veure els viatges de les primeres persones que han pujat a l’atracció. Els trens arriben a la seva velocitat màxima en tan sols 5 segons (la intensitat gravitatòria és d’1,35 G’s), i fan un recorregut de 880 metres. Hi ha 3 trens que representen un cotxe de Fórmula 1, i cada un d’ells dona cabuda a 12 passatgers. Hi podran pujar unes 1.200 persones cada hora.

L’escut de Ferrari que llueix l’atracció té 12 metres d’altura i pesa 9 tones. Com a curiositats, Port Aventura destaca que per construir l’atracció s’han utilitzat 4.200 m3 de formigó (la meitat dels que es van utilitzar per la construcció del Camp Nou), que té la mateixa alçada que la Torre Realia de Barcelona, que el recorregut equival a 7 camps de futbol, i que la sostenen 161 pilars i 3 capes de ciment de 6 metres de profunditat.

 

2. Experiència virtual F1

Una cúpula que, mitjançant una experiència immersiva 4D, té l’objectiu de fer-te sentir l’adrenalina de conduïr un cotxe de Fórmula 1.

3. Experiència virtual GT

Viu l’experiència de recórrer el món sencer a bord d’un GT de Ferrari. Segons algunes fonts no oficials, es podria tractar d’un Flying Theater del model i-Ride, fabricat per l’empresa Brogent.

4. Ferrari Land Gallery

Una galeria interactiva amb la qual es pot fer un viatge interactiu per la història de l’escuderia italiana.

Aquestes tres atraccions (2, 3 i 4) estaran allotjades al teatre Ferrari Experience, l’edifici vermell inspirat en un casc de fórmula 1 que és el centre neuràlgic del parc, i el que més s’ha mantingut en secret. Es tracta d’un complex de 4.000 m2 de superfície.

5. i 6. Torre de Rebot i Torre de Caiguda Lliure

Dues torres de 55 metres d’alçada d’acer inoxidable i xapa metàl·lica que representen els pistons d’un motor. Les dues estan fabricades per S&S, admeten 12 passatgers cadascuna, i tindran un trànsit d’unes 480 persones per hora. Tenen una velocitat màxima de 64 quilòmetres per hora i una intensitat gravitatòria d’entre 4 G’s i -1.5 G’s.

La Torre de Rebot fa un moviment bidireccional (amunt i avall), mentre que la de Caiguda Lliure descendeix a tota velocitat els 55 metres (el mateix que mesuren dos camps de bàsquet).

7. Circuit

Un circuit de carreres de 570 metres de recorregut per a tota la família. Els seus 32 cotxes admeten 2 passatgers (930 persones per hora), i circulen a una velocitat màxima de 15 quilòmetres per hora. El circuit està fabricat per C&S i U-Drive.

8. Simuladors

Hi haurà sis simuladors semi-professionals per a adults i dos per a nens, i tots ells estan subjectes a un pagament addicional.

9. Pit Stop Simulator

Aquest joc, que també és de pagament, consisteix en una competició per saber qui és el més ràpid a canviar les rodes d’un cotxe de Fórmula 1. L’objectiu és que l’usuari visqui l’adrenalina que senten els mecànics de les escuderies.

10. Látigo

Atracció infantil a l’estil d’uns cotxes de xoc.

 11. Zona de jocs

Una zona de jocs infantil amb, entre altres coses, un laberint de tobogans.

 

RESTAURANTS I BOTIGUES

La recreació de la trattoria italiana de Maranello, on mengen els pilots de Fórmula 1, és la proposta gastronòmica estrella de Ferrari Land. A banda d’aquest, també hi haurà un restaurant de fast food, una geladeria i dos parades de snacks.

El parc tindrà la Ferrari Land Store, on es podran comprar records marxandatge oficial de l’escuderia, i el lloc de venda de les fotografies enregistrades durant els viatges del Red Force.

 

RÈPLIQUES D’EDIFICIS

Al voltant de l’edifici Ferrari Experience es poden veure una sèrie de rèpliques de cartró pedra, algunes de les quals van quedar calcinades en un incendi que es va produir el passat 18 de desembre. S’hi reprodueixen el Campanile (campanar) de la catedral de Sant Marc de Venècia, el Col·loseu Romà, el teatre La Scala de Milà, i la casa d’Enzo Ferrari.

 

ESPECTACLES

Es podrà gaudir de 3 espectacles diferents durant tot el dia, i també hi haurà diversos animadors al llarg del recorregut del parc.

 

PREUS DE LES ENTRADES

Els visitants no podran comprar les entrades per Ferrari Land per separat, a no ser que tinguin el passi anual per Port Aventura (aquests poden adquirir un màxim de dues entrades per temporada a Ferrari Land per un preu de 35 euros). Els que no disposin de passi de temporada han de comprar els tiquets per Ferrari Land juntament amb l’entrada de Port Aventura. Els preus són els següents:

1 dia 2 parcs: 60 €

2 dies 2 parcs: 70 €

3 dies 3 parcs: 95 €

4 dies 4 parcs: 109 €

 

HORARIS

Durant tota la temporada Ferrari Land tindrà una entrada de matí, amb un horari de les 10 del matí a les 5 de la tarda. En temporada alta, a més, hi haurà entrades de tarda que permetran entrar-hi de les 6 de la tarda a la 1 de la matinada.

Per saber les dates d’obertura i de temporada alta, podeu consultar aquest calendari.

L’Auditori Josep Carreras acull un concert d’òpera adreçat a joves

Cartell d’Il Convito’

Òpera Jove produeix el seu segon espectacle “Il Convito”: “Commedia del l’arte” en estat pur. Una hora d’entreteniment entre cants, ironies, acudits i embolics de tota mena, que tindrà lloc el proper divendres 7 d’abril a les 21.30 h, a l’Auditori Josep Carreras.

Il convito és una òpera inèdita del compositor napolità Domenico Cimarosa (1748-1801), amb llibret de Filippo Livigni, d’argument còmic (va ser qualificada pel seu autor com a “drama giocoso”), i consta de dos actes amb una durada d’aproximadament 35 minuts cadascun. El seu argument és de gènere còmic, cosa que la fa amena al públic poc acostumat a la música clàssica i capta l’interès de l’espectador.

“Il Convito”, és la historia de diversos personatges al voltant d’una taula i amb un únic objectiu: casar-se amb una persona rica. Amb un nombrós grup d’intèrprets i la direcció d’Antoni Sans, Jordi Piccorelli, Xavier Mendozaoliva, Chantal Botanch i Jordi Pérez, aquest concert serà una oportunitat perfecta per gaudir d’un espectacle molt poc habitual a l’AJC.

Les entrades es troben a la venta a través del web www.auditorijosepcarreras.cat. També es poden comprar al vestíbul de l’Auditori des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a la secretaria del Conservatori.

VÍDEO | Primers tests amb persones a l’accelerador vertical ‘Red Force’ de Ferrari Land

 

L’accelerador vertical anomenat Red Force, la muntanya russa més alta i ràpida d’Europa i atracció insígnia de Ferrari Land, ha rebut els primers passatgers la setmana abans de la inauguració oficial. Segons ha pogut saber Tarragona21, el passat diumenge Port Aventura va convidar persones properes al parc per provar les atraccions de Ferrari Land. La youtuber ‘Vero por los parques’ ha publicat un vídeo on es mostren imatges del viatge d’un dels trens del Red Force carregat de passatgers.

El vídeo també mostra imatges del parc enregistrades ahir, on es veuen diversos operaris treballant en els darrers detalls que queden per posar a punt Ferrari Land. En aquest article podràs conèixer tots els detalls sobre el nou parc d’atraccions de Port Aventura, que obrirà portes al públic en general el proper divendres 7 d’abril. El dia abans el visitaran els mitjans de comunicació, entre ells Tarragona21.

L’alcalde de Vila-seca demana als veïns que retirin les plaques franquistes de 22 edificis

Una placa franquista en un edifici de Vila-seca. Foto: Cedida

Una placa franquista en un edifici de Vila-seca. Foto: Cedida

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, enviarà properament una carta als presidents de les comunitats de veïns dels 22 edificis que encara tenen plaques franquistes amb el jou i les fletxes a les seves façanes per demanar-los que les retirin, en compliment de la Llei de Memòria Històrica. En les darreres setmanes l’Ajuntament ha censat les edificacions que tenen aquest símbols prenent com a referència les dades que hi ha al web del Memorial Democràtic.

En un ple del desembre passat, el grup municipal Decidim Vila-seca va demanar crear un pla de foment de la memòria històrica en una moció on també es demanava retirar els símbols franquistes que es trobessin als espais públics de la ciutat. La moció va ser rebutjada, però el govern municipal es va comprometre a estudiar demanar la retirada d’aquestes plaques.

En el ple del passat divendres, el grup municipal de Vila-seca en Comú va fer un prec demanant que l’Ajuntament les retirés gratuïtament, a la qual cosa l’alcalde es va negar en tractar-se de propietats privades.