Vila-seca, premi MobiliCat 2024 a la Millor Iniciativa Municipal en Mobilitat

Josep Toquero, 2n Tinent d’Alcalde i regidor de Serveis Generals de Vila-seca, amb el premi. Foto: Cedida

La 6a Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada al teatre municipal de Lloret de Mar, va ser el marc en el qual l’Ajuntament de Vila-seca va ser distingit amb el Premi MobiliCat a la Millor Iniciativa Municipal en mobilitat, pel projecte de targeta ciutadana intel·ligent “VilaCard”, la qual ofereix als residents una sèrie d’avantatges, com ara l’accés gratuït a l’autobús urbà.

Josep Toquero, 2n Tinent d’Alcalde i regidor de Serveis Generals, Seguretat i Civisme de l’Ajuntament de Vila-seca, va rebre el premi a mans del director general de l’ATM de Barcelona, Manuel Valdés. L’acte va ser presidit per la consellera de Territori, Ester Capella, i la presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Aurora Carbonell.

Els Premis MobiliCat són atorgats per la revista MobiliCat, editada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb la col·laboració de l’ATM de Barcelona, el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb l’objectiu de reconèixer la tasca que ajuntaments, organitzacions, institucions, emprenedors, entitats o empreses relacionades amb el transport públic, la mobilitat i les seves infraestructures, fan a Catalunya.

 

El Celler de Vila-seca projecta el premiat ‘Revolutionary Quartet, l’enigma Gerhard’

Cartell promocional del guardonat documental. Foto: Cedida

El proper dijous 9 de maig a les 19.00 h, tindrà lloc al Celler de Vila-seca la projecció del documental ‘Revolutionary Quartet, l’enigma Gerhard’, un recorregut i una mirada per la figura del compositor vallenc Robert Gerhard, a través dels músics del mateix Quartet Gerhard.

El film va ser guanyador del Premi In-Edit 2023 al millor documental nacional i posa en valor a un dels compositors claus de la música contemporània del segle XX en els diversos àmbits que va explorar, entre ells el dodecafonisme i la música electrònica.

En el film es dona a conèixer la trajectòria del Quartet Gerhard, un dels quartets de corda de referència al país, seguint les seves passes en diferents moments de treball i de concerts arreu d’Europa.

L’acte comptarà amb la presència del mateix quartet, dels directors del documental, Josep Badell i Xavier Bosch, i del compositor Joan Magrané, encarregat de tancar l’acte. Tant el Quartet Gerhard com el compositor Joan Magrané són figures vinculades a l’Escola de Música de Vila-seca, que enguany celebra els seus 50 anys, i al seu Conservatori, com a antics alumnes. A més, el quartet, forma part habitual de la programació de l’Auditori Josep Carreras ja que n’és resident des de fa alguns anys.

La 20a FiM Vila-seca convocarà a més de 500 professionals del sector musical 

La programació artística està integrada per 39 propostes musicals, a banda de l’activitat professional. Foto: Cedida/Martibech-FIM

Les activitats professionals de la 20a edició de la FiM Vila-seca tindran lloc del dijous 16 al dissabte 18 de maig al Castell de Vila-seca com a epicentre de l’activitat professional de la FiM Vila-seca. L’organització de la fira de música emergent i familiar preveu convocar més de 500 professionals del sector musical català, andorrà i valencià.

En conjunt s’hi celebraran més de 25 activitats adreçades al públic professional que inclouen una selecció acurada de showcases i espectacles musicals, amb un nombre destacat d’estrenes i novetats. A més, el programa compta amb reunions ràpides, pitchings, mentories exprés i espais de networking. Les activitats professionals són d’accés lliure per a les professionals acreditades.

Aquest mig miler de professionals troben en la fira un espai per a la descoberta musical i una cita idònia i de proximitat per trobar-se amb altres agents del sector i fer-hi negoci. La FiM Vila-seca pretén amb el seu programa professional dinamitzar el mercat de la música en directe, facilitar la feina dels professionals musicals i millorar les oportunitats artístiques i comercials en els àmbits de la música emergent i la música familiar. Aquesta voluntat d’esdevenir un important mercat musical català es fa palès en les més de 200 reunions ràpides programades entre programadors i mànagers o els 40 projectes que es donaran a conèixer en les sessions de pitchings.


Altres notícies:


Les activitats professionals de la FiM comptem amb la col·laboració de diverses institucions i associacions representatives del sector com l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE Catalunya, l’Associació de Teatre per a tots els Públics de Catalunya (TTP).

El dijous 16 de maig la FiM acull una jornada de formació i debat sobre la tasca de programació musical i desenvolupament de públics de la música en l’àmbit de les programacions estables a nivell local, coorganitzada amb la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. L’activitat s’adreça a programadores i programadors públics, per tal de compartir bones pràctiques, inquietuds, recursos i dificultats a l’hora d’acollir estils, formats i propostes musicals amb menor capacitat de convocatòria. L’objectiu de la jornada és incentivar i facilitar aquest repte, per tal d’eixamplar la diversitat, la qualitat i el risc de les programacions musicals a nivell local.

Enguany l’activitat professional de la FiM torna a incloure un programa específic adreçat a professionals emergents, especialment mànagers, bookers i estudiants de gestió musical, que s’organitza de la mà de l’Àrea de Mercats de l’ICEC i sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts. La Jornada Catalan Arts per a Professionals Emergents se celebrarà el 17 de maig i inclourà mentories amb professionals de trajectòria, una taula d’experiències amb joves mànagers i reunions ràpides de matchmaking amb grups i artistes emergents.

Jornada per a músics i autors emergents

Com a novetat, el programa professional inclou una jornada específica adreçada a músics i autors musicals emergents, que s’organitza de la mà de la Fundació SGAE el 18 de maig de 2024, en el marc del projecte SOC AUTOR, en el qual també hi participa la xarxa de Cases de la Música. Amb l’objectiu de reforçar el suport a la creació i l’autoria emergents, la proposta ofereix diverses activitats de formació, assessorament, mentoria i reflexió. Les activitats inclouen mentories artístiques amb mànagers del sector, presentacions breus de recursos de suport a la creació i un taller formatiu entorn a la gestió dels drets d’autoria.

Sota el lema “Demà és ara”, la FiM Vila-seca celebrarà la seva 20a edició entre el dijous 16 i el diumenge 19 de maig, amb 55 concerts d’accés lliure i gratuït. Ja es poden consultar els horaris al web www.fim.cat. L’edició 2024 de la FiM programa un total de 39 formacions, de les quals 23 són actuacions de grups emergents i 32 projectes de música familiar. Hi haurà més de 150 artistes sobre els 8 escenaris de la FiM que faran de la ciutat tarragonina la capital musical del país durant un cap de setmana de primavera. La fira renova el seu compromís amb l’aposta per les primícies, amb un 92% d’espectacles i concerts que seran estrenes.

La FiM, fira de música familiar i emergent de Vila-seca, està organitzada per l’Ajuntament de Vila-seca amb el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Mònica Sales defensa a Vila-seca que Catalunya necessita lideratge

Un moment del debat celebrat al Celler de Vila-seca. Foto: Cedida

El Celler de Vila-seca ha estat el marc de l’acte ‘De Catalunya al món. Conversa d’economia, lideratge i bon goven’, que ha comptat amb la participació de la cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya a la demarcació de Tarragona, Mònica Sales; l’empresària, Anna Navarro, número 2 de la llista per Barcelona; l’alcalde de Vila-seca i número 6 de la candidatura, Pere Segura, i el portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts al Congrés i director de la campanya del 12M a les nostres comarques, Josep Maria Cruset, que ha presentat i moderat la conversa. Els tres ponents han defensat la necessitat d’una nova etapa que acabi amb el desànim i la inacció i doni resposta als enormes que té el país.

Mònica Sales ha tancat la conversa demanant que el 12M els ciutadans de les 10 comarques de la demarcació acudeixin massivament a les urnes a votar Junts+ Puigdemont per Catalunya perquè hi ha molt en joc: «El país fa temps que viu instal·lat en el desànim, viu una situació límit que cal revertir. S’ha tocat fons en molts àmbits: en Educació, els resultats de l’informe PISA han estat els pitjors de la història i els docents, els funcionaris de presons, el personal sanitari, els pagesos s’han mobilitzat per dir que n’estan farts; estem a la cua en el desplegament de les energies renovables; tenim problemes de seguretat, amb ocupacions delinquencials i casos de multireincidència, el català viu una situació d’emergència i des del punt de vista nacional s’ha perdut l’horitzó. La taula de diàleg, per no parlar de l’acord de claredat, han estat un rotund fracàs. Davant d’aquest panorama els catalans han de triar entre Illa o Puigdemont, entre que decideixin des de Madrid el futur de Catalunya o que el decidim els catalans. No hi ha cap mena de dubte que el candidat del PSC, Salvador Illa, no pot oferir al país cap mena d’aspiració ni lideratge perquè està subjecte al que li dicti el PSOE”.

Per la seva part, Anna Navarro ha explicat que si ha fet el pas de deixar els Estats Units i la seva carrera professional és per contribuir a aixecar el país i fer-lo funcionar, evitant que els joves amb talent formats a Catalunya acabin marxant del país: “quan les empreses tenen problemes fan plans per sortir-se’n. I això és el que ha de fer ara Catalunya. Les coses es poden fer més fàcils, cal acabar amb la burocràcia que frena el desenvolupament econòmic i social”. I ha apel·lat a l’optimisme malgrat tot: “hem de creure més en nosaltres mateixos, quan vam anar units vam fer l’1-O i encara busquen les urnes; cal recuperar aquella força”.

I Pere Segura ha manifestat que “el president Puigdemont és l’únic que pot liderar el reset que necessita Catalunya perquè afronta sense complexos i amb tota l’ambició els reptes majúsculs que té país; fa temps que vivim la inoperància del Govern, que es posa de perfil davant dels problemes, necessitem un Govern que prengui decisions, el Govern ha de ser motor de la transformació que necessita el país”.

L’acte ha omplert de gom a gom el Celler de Vila-seca, que ha aplegat més de 400 persones.

 

El Cavall Alat de Vila-seca, seleccionat per l’Aplec Internacional a Eslovàquia

El Cavall Alat de Vila-seca ha estat escollit per la seva estètica, diferent a la majoria de bèsties festives catalanes. Foto: Cedida

El Cavall Alat de Vila-seca està d’enhorabona. Adifolk, l’Associació per a la Difusió del Folklore, ha seleccionat aquest element festiu vila-secà per a representar el bestiari català a l’Aplec Internacional que celebra ja la seva 36a edició, i que enguany tindrà lloc a la ciutat eslovaca de Prešov, durant el proper mes d’agost.

Es tracta de l’únic element de bestiari festiu de Catalunya que hi participarà i, entre els criteris que s’han tingut en compte per a seleccionar-lo, hi ha l’artístic, el d’acompanyament musical en directe, la distribució territorial i la representació de cada àmbit de la cultura popular.

D’aquesta manera, l’Aplec a Prešov comptarà amb la participació de colles de diversos àmbits: el Cavall Alat representarà l’àmbit de bèsties de protocol i, a banda, també hi participarà una banda de música, un grup de música folk, un grup d’havaneres, una cobla, un ball de seguici, una colla de bastoners, una bèstia de foc, una colla castellera, una coral, una colla de diables, un esbart, una colla de falcons, una colla de gegants, un grup de trabucaires, una colla de jocs tradicionals i una colla sardanista. En total són una vintena de grups folklòrics del territori, que compten amb uns 500 actuants.


Altres notícies:


Recordem que l’Associació Portadors del Cavall Alat de Vila-seca és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la defensa i projecció d’elements de la cultura popular i tradicional del nostre país. Està integrada com a secció a l’Agrupació Cultural de Vila-seca, que enguany celebra el seu 50è aniversari.

Donada l’especial relació dels vila-secans amb els cavalls, l’Ajuntament de Vila-seca va encarregar a l’escultor i artesà del ferro local Antoni Mas la creació de la figura d’un cavall com a element emblemàtic i de representació de la vila i de la cultura popular i tradicional del territori. Enguany, el Cavall Alat compleix els cinc anys de vida i l’Aplec Internacional forma part dels actes de la seva celebració.

 

Adjudicades obres per més d’1,5 MEUR al passeig i la costa de la Pineda

Les actuacions preveun millores en la zona costanera i la renovació de l’enllumenat del passeig marítim. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vila-seca ha adjudicat recentment dues noves obres al nucli de la Pineda. Una d’elles són les obres compreses al projecte de vegetació i renaturalització dels espais costaners de la platja de la Pineda, i l’altra correspon al projecte de renovació de l’enllumenat públic del passeig marítim de la Pineda, concretament al tram entre el carrer d’Hipólito Lázaro i el carrer del Camí del Prat de Ponç.

El projecte de vegetació i renaturalització dels espais costaners ha estat adjudicat per 465.158 euros, i les obres començaran durant la tardor d’aquest any. Tot i que es farà una actuació al voltant de l’escultura ‘Marca d’Aigua’ ubicada al a la zona del racó, l’espai on es treballarà és el tram que va des de la part central del passeig fins a la zona del parc dels Prats, i tindrà tres àmbits d’actuació, concretament al passeig, a les guinguetes i a la platja.


Altres notícies:


Al passeig es faran actuacions en cinc zones, totes elles prop de les zones d’estada de jocs i zones esportives. A les guinguetes es faran plantacions a la part posterior per tal de contribuir a la renaturalització de la platja, i pel que fa a la platja es recuperaran zones dunars amb elements de protecció per tal d’aconseguir la correcta fixació del terrenys i de la vegetació. En concret, el projecte actuarà sobre una superfície de 3.750 m2 amb un total de 68 arbres i 21.256 plantes arbustives que es plantaran.

L’altra projecte adjudicat correspon a la renovació de l’enllumenat públic del passeig de la Pineda. De moment ha quedat adjudicat per 682.449 euros el subministrament i instal·lació de l’enllumenat públic i de la fibra òptica, a l’espera que durant el mes de maig s’adjudiqui el lot corresponent de l’obra civil que està pressupostat en 529.519 euros.

Cal recordar que les dues obres reben finançament dels Fons Next Generation EU, dins el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions.

 

PortAventura Convention Centre acull l’exitosa convenció anual de la consultora SEIDOR

Els més de 1.100 professionals de la companyia, a la sala Alexandria de PortAventura Convention Centre. Foto: Cedida

PortAventura Business & Events ha acollit el multitudinari kick-off anual de l’àrea de Consultoria SAP de SEIDOR, companyia especialitzada en serveis i solucions tecnològiques, al qual van assistir més de 1.100 professionals de tecnologia SAP. Durant la trobada, l’organització va celebrar els bons resultats comercials aconseguits l’any 2023 i va presentar els seus objectius de negoci de cara a 2024.

En el transcurs de dues jornades de reunions, SEIDOR va aprofitar les àmplies capacitats de PortAventura Convention Centre. La trobada es va iniciar a la sala Alexandria, amb una intervenció del director de desenvolupament de negoci SAP de SEIDOR, Estanis Font, i del Managing Director Operations & Finance de PortAventura World, Fernando Aldecoa. Tots dos van posar el focus en les claus de creixement del negoci de SEIDOR i en l’acceleració generalitzada tant de la transformació digital com del teixit empresarial.

Entre els temes abordats, va sobresortir el relatiu a la importància creixent i a l’èxit de ‘SAP S/4 HANA Cloud Public Edition’, destacant el seu impacte en les companyies, en oferir-los una plataforma àgil i escalable per a la gestió de dades i processos.


Altres notícies:


Així mateix, durant diverses intervencions de la primera jornada es va posar l’accent en el propòsit de SEIDOR sobre “humanitzar la tecnologia”, buscant sempre un impacte positiu en les persones i en l’entorn a través de la implantació i desenvolupament de projectes tecnològics.

El Managing Director de PortAventura World, Fernando Aldecoa, i el director de negoci SAP de SEIDOR, Estanis Font. Foto: Cedida

A la sala Harvard de PortAventura Convention Centre, es van dur a terme diverses activitats, que es van combinar amb moments de networking en la lluminosa sala Barcino. L’esdeveniment va culminar amb un sopar còctel a la sala Cartago, on els convidats van gaudir d’un ambient animat i de distensió.

Durant la segona jornada, es va dur a terme una activitat de team building, amb l’objectiu d’enfortir els llaços entre els membres de l’equip i fomentar la seva capacitat de col·laboració. El dia va finalitzar amb un lliurament de premis a l’àrea temàtica de Far West, a PortAventura Park.

A més de l’estimulant agenda de l’esdeveniment, els participants van tenir l’oportunitat de gaudir de les comoditats i l’encant de l’Hotel PortAventura i Hotel Carib. Tots dos allotjaments ofereixen un ambient confortable, perfecte per a complementar l’experiència d’un esdeveniment d’aquestes característiques.

PortAventura Business & Events i SEIDOR comparteixen el seu compromís amb la innovació i la sostenibilitat. Amb una cartera integral de serveis i solucions, així com presència en 45 països, SEIDOR treballa en estreta col·laboració amb els seus clients per a impulsar la seva transformació digital i promoure pràctiques orientades a promoure la sostenibilitat social i mediambiental.

SEIDOR és una consultora tecnològica que ofereix un portafoli integral de solucions i serveis d’innovació, analyticsworkplace o ciberseguretat, entre altres serveis, i que compta amb una plantilla formada per més de 9.000 professionals. Té presència directa en 45 països d’Europa, Amèrica Llatina, els Estats Units, Orient Mitjà, Àfrica i Àsia, prestant servei a més de 8.500 clients com SAP, Microsoft, IBM, Adobe, Salesforce, Google, AWS o Cisco.

 

Més de 200 ambientòlegs es reuneixen a Vila-seca per reivindicar la seva professió

Els participants en la jornada, amb el conseller Mascort, l’alcalde de Vila-seca i la presidenta del Col·legi. Foto: Cedida

Més de 200 professionals de les ciències ambientals s’han reunit aquest cap de setmana a Vila-seca per  a reconèixer i ressaltar les tasques dels professionals que lideren el futur del medi ambient del país i celebrar la trajectòria del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) en el seu 20è aniversari.

Durant la jornada els assistents han participat d’una àmplia programació d’actes oficials dirigits als professionals i activitats culturals familiars entorn la temàtica del medi ambient. Aquests esdeveniments han tingut lloc en el Celler i el Castell de Vila-seca, cedits per l’Ajuntament de Vila-seca.

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, i l’alcalde Pere Segura, han dedicat unes paraules als professionals de les ciències ambientals assistents. En els seus discursos, han ressaltat  la importància del paper actiu que desenvolupen els ambientòlegs.


Altres notícies:


Mascort ha destacat la importància dels ambientòlegs i ambientòlogues en el disseny de les polítiques públiques. “Necessitem tenir una visió ambiental i de sostenibilitat en la presa de decisions tècniques i polítiques i aquesta tendència ben segur anirà en augment”, ha dit el conseller. Mascort també ha destacat el compromís del Govern en el reconeixement del cos d’ambientòlegs de la Generalitat i ha posat el focus en el seu paper transversal, mentre que Segura ha detallat les accions locals en eficiència energètica i protecció del medi ambient. La seva participació exemplifica el compromís local amb un futur sostenible i resilient.

La divulgadora científica Evelyn Segura ha moderat una taula rodona en la que s’ha parlat de la professió de les ciències ambientals, experta i versàtil alhora, com la pedra angular per avançar  cap a una societat més sostenible i resilient. En aquest debat han participat Mons Badia, presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB); Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya; Mireia Boya, directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya; Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i Marta Morera, directora de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya.

Crítics amb el ‘greenwashing’

Durant la xerrada-debat, s’ha posat èmfasi en el coratge dels ambientòlegs en un context social on la preocupació pel futur del planeta és cada cop més present, així com en l’esperit crític davant de fenòmens com el greenwashing i els discursos enganyosos. També s’ha destacat la necessitat d’afrontar el repte ambiental de forma creativa i innovadora, per així abordar-los de la forma més ambiciosa i eficient.

Posteriorment, s’ha dut a terme el lliurament dels 8è Premis de Ciències Ambientals i d’altres activitats culturals per a la ciutadania com: un vermut musical; un tast de vins de cellers d’ambientòlogues, tallers per als més petits, visita guiada al Castell i la projecció del documental “Demain”.

La presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Mons Badia, ha destacat que “està molt satisfeta de celebrar dues dècades des que es va fundar aquesta institució amb l’objectiu d’advocar pels interessos comuns del col·lectiu professional; col·laborar activament amb les entitats públiques i el sector privat per garantir la protecció del medi ambient, i oferir formació perquè els ambientòlegs estiguin al dia pel que fa a les millors solucions pel repte climàtic actual. Així mateix, Badia ha posat de manifest la importància i contribució essencial dels experts en medi ambient en la societat i en fer possible un futur sostenible.

A més, Badia ha compartit entre els assistents la voluntat d’apertura de l’entitat i ha fet una crida als professionals especialistes en ciències ambientals perquè es sumin a aquesta entitat, que s’ha convertit en un col·legi sòlit, valent, avantguardista i preparat per a afrontar els desafiaments actuals i futurs en matèria mediambiental de forma efectiva i creativa.

 

El PP proposa un Pla de xoc contra la inseguretat a Tarragona

Pere Lluís Huguet vol acabar amb la multireincidència dels delinqüents i desallotjar als okupes en 24 hores. Foto: Cedida

El Partit Popular proposa un Pla de xoc contra la inseguretat a Tarragona. El candidat Pere Lluís Huguet vol acabar amb la multireincidència dels delinqüents i desallotjar als okupes en 24 hores.

Des de Vila-seca, Huguet ha explicat que el 40% de les okupacions a Espanya es produeixen a Catalunya i que la inseguretat ha crescut a màxims històrics, amb un de cada tres catalans que ha estat víctima d’un delicte el 2022. “Hem parlat amb els ciutadans aquest matí i ens han manifestat la seva preocupació per la inseguretat ciutadana i una senyora ens ha explicat que té por de sortir de casa per si li roben”, ha manifestat Huguet.


Altres notícies:


El PP ofereix un increment de les penes pels multireincidents i l’expulsió dels estrangers multireincidents, l’exigència de control de les fronteres i el fre a l’efecte crida a la immigració il·legal per part del Govern d’Espanya. “Hem de reforçar les Forces i Cossos de Seguretat, oferir un plus salarial i ajudes a juristes, fiscals i jutges i lletrats per garantir una justícia ràpida, àgil i que garanteixi la seguretat a Catalunya”, ha expressat Huguet.

El candidat per Tarragona ha assegurat que amb aquestes mesures es podrà millorar la seguretat a Tarragona. “Des del Partit Popular proposem aquestes solucions per incrementar la seguretat ciutadana, solucions per acabar amb les okupacions, per això és important votar al PP en les pròximes eleccions del 12 de maig”, ha conclòs Huguet.

 

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Imatge d’una de les xerrades amb infants que l’ABS de Vila-seca va oferir en l’última edició de la Setmana de Salut. Foto: Cedida

Des del pròxim 2 fins a l’11 de maig es durà a terme la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada per la Comissió de Salut Comunitària de l’ABS de Vila-seca de la Xarxa Santa Tecla i l’Ajuntament de Vila-seca, que aquest any té com a lema “L’estil de vida mediterrani”.

Enguany, doncs, es posarà èmfasi en la importància que té, no només seguir una dieta mediterrània, sinó en tot el que comporta seguir un estil de vida mediterrani en general: mantenir-se actiu, socialitzar, fer activitats en grup i activitats a l’aire lliure, compartir menjars amb la família, sense presses, i respectar un descans adequat. Tot això juntament amb la ja coneguda –però cada vegada menys seguida– dieta mediterrània: una dieta rica en fruita i verdura, amb aliments de temporada, que incorpori fruits secs i utilitzi cereals integrals, peix i oli d’oliva i sigui baixa en aliments processats. I és que la dieta mediterrània és molt més que alimentar-se, és també compartir i socialitzar.


Altres notícies:


Els últims estudis científics han demostrat que un estil de vida mediterrani s’associa a un menor risc de desenvolupar fragilitat entre la gent gran, així com altres grans beneficis, entre els quals destaquen una millora de l’esperança de vida; la disminució de l’envelliment prematur de les cèl·lules; la prevenció de les malalties cardiovasculars, entre les quals hipertensió arterial o diabetis mellitus; la reducció de l’obesitat i la síndrome metabòlica; l’efecte protector en el deteriorament cognitiu; la millora del benestar físic i mental i de l’equilibri de la microbiota intestinal. Per tots aquests motius, és primordial recuperar i mantenir un estil de vida mediterrani per obtenir una bona salut de la població.

A més, cal destacar també els beneficis que comporta en l’aspecte mediambiental: disminució d’emissió de CO2 i gasos contaminants i disminució de la utilització de plàstics, ja que es consumeix producte de temporada i de KM0. Per tant, podem dir que amb un estil de vida mediterrani garantim un planeta també més saludable. Al llarg de tota la setmana es duran a terme diferents actes, xerrades, activitats i tallers amb l’objectiu de conscienciar, educar i donar a conèixer a tota la població els diferents beneficis i la importància de seguir un estil de vida mediterrani.

 

Vila-seca acull el Campionat d’Espanya Juvenil d’Hoquei Patins

Presentació dels campionats que s’ha realitzat aquest dimecres al poliesportiu de Vila-seca. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vila-seca ha presentat aquest dimecres, juntament amb el Club Hoquei Vila-seca, el Campionat d’Espanya Juvenil d’Hoquei Patins, que tindrà lloc els propers 17, 18 i 19 de maig al Pavelló Municipal d’Esports de Vila-seca.

Durant la presentació, que ha anat a càrrec d’Alberto Miguel, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Vila-seca; Guillermo García, president del Club Hoquei Vila-seca; Isa López, membre del Comitè Nacional d’Hoquei Patins de la RFEP i Benedicte Piquer, delegat de la Federació Catalana de Patinatge a Tarragona i Terres de l’Ebre, s’han donat a conèixer alguns dels detalls de la competició. D’aquesta manera, el campionat d’Espanya comptarà amb un total de 20 partits on hi participaran vuit equips de diferents zones d’Espanya, concretament, dos de Catalunya, dos de la zona Nord Oest (Galícia, Castella i Lleó i Cantàbria), dos de la zona Nord (Astúries, País Basc, Navarra i la Rioja) i dos de la zona Sud (Madrid, València, Andalusia i Extremadura).


Altres notícies:


El regidor Alberto Miguel ha destacat els 49 anys de vida del Club Hoquei Vila-seca, “durant els quals ha recollit moltes victòries i ha viscut molt bons moments esportius”. Tot afegint que “treballem perquè el campionat sigui tot un èxit des del punt de vista esportiu i també turístic i cultural per als qui ens visitaran”.

El president del Club, per la seva banda, ha recordat que el Club ja havia estat organitzador d’un campionat d’Espanya en categoria aleví. “Actualment seguim treballant per a convertir Vila-seca en una ciutat referent de l’hoquei patins perquè pugui seguir acollint més campionats”. De fet, el delegat ha recordat la importància d’aquest tipus de campionats, especialment en aquesta categoria, “perquè s’hi apleguen molts aficionats i, sobretot, observadors i professionals de l’hoquei”.

Per últim, Isa López ha explicat que “entre el cap de setmana del 4 i 5 de maig quedaran decidits tots els equips que competiran a Vila-seca”. Cal recordar que el Campionat d’Espanya d’Hoquei Patins és una competició de la Real Federación Española de Patinaje organitzada per la Federació Catalana de Patinatge i el Club Hoquei Vila-seca amb el suport de l’Ajuntament de Vila-seca i el Pla Conjunt de Promoció de la Costa Daurada.

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar el pressupost amb el PSC

Terrenys on s’ha d’ubicar el complex de Hard Rock de Salou i Vila-seca. Foto: ACN/Mar Rovira

El Govern va renovar el seu compromís amb el projecte de Hard Rock el 27 de febrer, el mateix dia que va tancar l’acord de pressupostos amb el PSC. Segons ha avançat ‘La Directa’ i ha pogut constatar l’ACN, aquell dia l’executiu va fer un Acord de Govern que consta de dos punts. En el primer s’anul·la l’Acord de Govern del 15 de desembre del 2020 pel qual s’ordenava a l’Incasòl l’adquisició dels terrenys on s’ha d’ubicar el complex per 120 MEUR a Criteria Caixa per, després, vendre’ls pel mateix preu a BCN IR 3 SAU, l’empresa promotora de Hard Rock. En el segon, es manté l’encàrrec a l’Incasòl “per tal que formalitzi amb les parts els acords privats i públics que corresponguin per tal d’adquirir i amb posterioritat alienar” els terrenys.

Aquest Acord de Govern no es va mencionar a la roda de premsa posterior ni es va facilitar als mitjans de comunicació, com es fa habitualment. Únicament es va penjar en el portal de dades obertes de la Generalitat. El document el va signar el secretari del Govern, Xavier Bernadí, a les 15.31 hores, pocs minuts abans que l’executiu anunciés un pacte per als pressupostos del 2024 amb el PSC. Els comptes finalment no es van aprovar al Parlament i això va acabar desencadenant la convocatòria electoral del 12-M.


Altres notícies:


En detall, l’acord del 15 de desembre del 2020 anul·lat preveia l’adquisició a Mediterranea Beach & Golf Community, SA –de la qual Criteria Caixa és soci únic– dels terrenys de 952.000m2 inclosos al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou per un import de 120 milions d’euros “en el termini màxim de dos mesos a comptar des de la publicació de l’aprovació definitiva del Pla Director -Urbanístic- en compliment de la sentència” del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que anul·lava el primer PDU. Posteriorment, es preveia la venda “mitjançant adjudicació directa” dels terrenys a BCN IR 3 SAU, també per 120 MEUR.

Així, el 27 de febrer d’enguany, a banda de deixar sense efecte l’acord del 2020 també manté l’encàrrec a l’Institut Català del Sòl “per tal que formalitzi amb les parts els acords privats i públics que corresponguin” per tal de comprar i vendre “en unitat d’acte i pel mateix preu, per adjudicació directa, els terrenys”. Això sí, a diferència del 2020, en aquesta ocasió no es fixa un preu per la parcel·la ni fixa cap termini per dur a terme l’operació immobiliària.

Cartes amb La Caixa

L’ACN també ha pogut accedir a dues cartes que es van intercanviar el desembre del 2020 l’aleshores director de l’Incasòl, Albert Civit, i Marcelino Armenter, conseller delegat de Criteria Caixa. La primera missiva l’escriu Civit, signada el 14 de desembre -el dia abans de l’Acord de Govern-, en la qual informa l’entitat financera de la sentència del TSJC i que, per tant, cal fer un nou PDU. I finalitza: “per aquest motiu, us sol·licitem que ens garantiu el compromís de venda dels terrenys” fins “la publicació definitiva de la modificació” urbanística “als efectes de mantenir la plena disponibilitat dels referits terrenys”.

Uns dies després, el 18 de desembre, Armenter respon. En aquest cas però, l’entitat no atén la petició de l’Incasòl i no garanteix la disponibilitat dels terrenys. “La nostra disposició -que no compromís- a vendre a l’Incasòl els terrenys ha estat incondicional i duradora”, però sempre “totalment deslligada de qualsevol compromís o projecte de la Generalitat“. Armenter afegeix: “sense haver rebut ni haver-nos ofert cap contraprestació, no és d’esperar la possibilitat de garantir-los una altra cosa que mantenir la disposició a vendre la propietat dels terrenys”. És a dir, Criteria Caixa no es tanca la porta a vendre la finca a un altre possible interessat, fins i tot passant per davant l’executiu.

ACN

 

L’Ensemble O Vos Omnes porta ‘Lamentatio’ a Vila-seca el proper divendres

La formació vocal Ensemble O Vos Omnes, que divendres serà a Vila-seca. Foto: Cedida

El pròxim concert a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca tindrà lloc aquest divendres, 26 d’abril, a les 21.00 h i estarà protagonitzat per la formació vocal Ensemble O Vos Omnes, que presentarà “Lamentatio”. Sota la direcció de Xavier Pastrana, l’Ensemble O Vos Omnes oferirà un concert que uneix dos compositors catalans separats per 100 anys d’història: Bernat Icart (s. XV) i Joan Pau Pujol (1570-1626). Aquesta proposta aconsegueix però, unir les dues figures a través del seu lligam amb les terres tarragonines i amb el gènere de les Lamentacions, que tan d’èxit va tenir al llarg de tot el renaixement i el barroc.

Per aquesta ocasió s’ha recuperat la música de les lamentacions de Juan Pau Pujol (antic mestre de capella de la Catedral de Tarragona), que veuran la llum de nou després de segles de no ser escoltats. També podrem escoltar la versió Bernat Icart que, malgrat ser força desconegut actualment, ens va deixar una de les obres musicals més importants de la producció catalana del segle XV.

Cal recordar que l’entrada general al concert és de 15 euros i és gratuïta per als abonats. Per a la compra de localitats, cal accedir a https://entrades.vila-seca.cat

 

Subvencions per a la millora d’habitatges i instal·lació d’energia verda a Vila-seca

Cartell de la campanya de promoció de les noves ajudes de Vila-seca. Foto: Cedida

La Junta de Govern local de l’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat la convocatòria pública de subvencions per a la millora d’habitatges i instal·lació d’energia verda a Vila-seca. Concretament, es tracta d’un total de quatre línies de subvencions amb 125.000 euros inicials de pressupost. Aquestes línies són:

-Instal·lació d’ascensors o elevadors de persones i eliminació de barreres arquitectòniques en edificis d’habitatges a Vila-seca amb la finalitat de millorar les condicions de vida dels seus ocupants facilitant a les persones de més edat o amb mobilitat reduïda l’accés al seu habitatge.

-Reparació i pintura de façanes i elements sortints annexes en edificis ja construïts a Vila-seca amb la finalitat de millorar la qualitat dels habitatges, i en conseqüència, fomentar la millora de les condicions de vida dels seus ocupants, reduint el perill de despreniments a la via pública d’elements de les façanes i els seus cossos sortints, a més de la pintura de les mateixes.

-Rehabilitació d’habitatges al Centre Històric de Vila-seca, per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, les condicions d’habitabilitat i el paisatge urbà, i posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes les eines tècniques, econòmiques i de gestió necessàries.

-Instal·lació de plaques fotovoltaiques i els seus equips als habitatges del municipi, facilitant la instal·lació d’energia verda als ciutadans, impulsant el desenvolupament de les energies renovables i millorant la qualitat de vida dels ocupants dels habitatges.

Cal recordar que, per a tramitar aquestes subvencions, cal complir una sèrie de requisits com ara que el sol·licitant estigui empadronat a Vila-seca, que s’hagi tramitat una llicència d’obres, que les actuacions estiguin finalitzades i pagades, ser-ne el propietari o propietària i, en el cas de demanar una subvenció per a instal·lar plaques fotovoltaiques, cal que es tracti d’una comunitat de propietaris o d’un habitatge particular (no està destinada a empreses).

Les subvencions poden sol·licitar-se fins al proper 31 d’octubre de 2024 a la Seu electrònica (https://vila-seca.eadministracio.cat), o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

 

L’Orquestra Simfònica de la URV busca solista

Un jurat seleccionarà fins a cinc finalistes que passaran a un concert final el 16 de juny a Vila-seca. Foto: Cedida

L’Orquestra simfònica de la Universitat Rovira i Virgili (URV) organitza el II Concurs de Joves Solistes per escollir el músic que actuarà acompanyat de la formació musical de la URV la temporada 2024-25. El concurs neix amb la voluntat de ser un espai d’oportunitats per a joves músics i que serveixi d’impuls per a la seva carrera artística.

Poden participar en la convocatòria solistes de totes les especialitats instrumentals i cant —a excepció d’orgue— i també grups d’entre dos i cinc membres que no tinguin més de 25 anys per les especialitats instrumentals i 30 per cant. Cal que presentin la seva sol·licitud abans del proper 20 de maig, aportant un enregistrament audiovisual i una proposta de programa a través del web de l’Orquestra de la URV, on s’hi poden consultar les bases del concurs.


Altres notícies:


Un jurat seleccionarà fins a cinc candidats i candidates que passaran a la fase final, que se celebrarà en un concert públic el dissabte 16 de juny a les 19 h a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. D’aquí en sortirà el o la solista o formació guanyadora, que actuarà durant la temporada 2024-25 a l’Auditori Josep Carreras i al cicle “Primavera musical”. Els aspirants també optaran al segon premi, que consisteix en un concert a solo en el cicle “Primavera musical” i la possibilitat de fer una gira en algunes de les seus del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili, i al premi del públic.

El jurat del concurs l’integren el mateix director de l’Orquestra Simfònica de la Universitat Rovira i Virgili, Miquel Massana; el director del Conservatori de Vila-seca i responsable de programació de l’Auditori Josep Carreras, Pep Solórzano; la concertino de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Marta Cardona; la soprano Anna M. Ollet, l’oboista Loli Jorge i el compositor Joan Magrané.

 

Vila-seca torna a oferir art efímer al carrer per Sant Jordi

Andrea Mora recrea en un llibre gegant el mite del rei Mides. Foto: Cedida

Arriba un Sant Jordi de nou diferent a Vila-seca. Ja no és novetat que la creativitat juvenil en sigui el protagonista amb creacions fetes per les escoles d’art i disseny de Reus i Tarragona al bell mig dels carrers i places. És ‘Efimera. Art al Carrer’, que tornarà a guarnir el Centre Històric i el Jardí del Castell de Vila-seca amb les escultures i els diversos dissenys ideats per alumnes de les dues escoles. Són 12 propostes artístiques repartides per la vila.

Aquest matí l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; la regidora de Cultura, Manuela Moya i el diputat delegat de Promoció Social i Cultural de la Diputació de Tarragona, Òscar Sánchez, juntament amb el professor de l’escola de Tarragona, Àlvar Calvet, i la directora de l’escola de Reus, Anna Gispert, han visitat totes les creacions elaborades pels alumnes.

Així doncs, Vila-seca es tornarà a convertir, durant la Diada de Sant Jordi, en un espai cultural on els llibres reciclats i la creació artística es donen la mà. Concretament, aquestes 12 creacions dels alumnes de les escoles d’art les podrem trobar en un total de 6 espais: al Jardí del Castell de Vila-seca, a la plaça de l’Església Vella (davant del Celler), al carrer del Comte de Sicart, a la plaça de Voltes, al portal de Sant Antoni, a la plaça de l’Església.

Laura Escribano, amb la seva obra ‘En memòria de la lectura incompetent’. Foto: DiariTots21

Hi podem trobar obres com un llibre gegant on es recrea breument la història del mite del rei Mides, d’on destaquen poderosament tres quadres a l’oli de gran bellesa, tot elaborat per l’alumna Andrea Mora. O un espai contundent de crítica als joves que no llegeixen literatura ubicat a la plaça de les Voltes: Laura Escribano hi ha muntat un taüt ple de llibres de les grans obres de la literatura universal que apareixen cremats i amb una corona de flors.

El Castell de Vila-seca

A la mateixa façana del Castell hi ha disposada una cascada de teles de quatre tonalitats diferents a partir del vermell, que formen una mena de passadís pel qual el ciutadà pot transcórrer “perquè els vermells li transmetin diverses emocions”, segons explicaven dues de les seves autores, Laura Maria Carrasco i Beth Matamoros.

Autores i autoritats, en una de les instal.lacions al Jardí del Castell. Foto: DiariTots21

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha destacat la creativitat dels alumnes de les escoles d’art, “els quals cada any trien eixos inspiradors que sempre sorprenen i són molt diversos”. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Manuela Moya, ha afegit que “són eixos inspiradors que tenen a veure amb les inquietuds de la joventut, allò que els preocupa o els mou”. Per la seva banda, el diputat Òscar Sánchez ha destacat Vila-seca com “un municipi on conflueix natura, història i art i on, a més a més, Sant Jordi sempre es viu de forma molt original”.

Cal recordar que més d’una vintena d’actes, que ja es van iniciar el passat 2 d’abril, farceixen el programa de la Diada de Sant Jordi d’enguany a Vila-seca. Com també és tradicional, el mateix 23 d’abril les parades de llibres i roses ompliran el Jardí del Castell al llarg de tota la jornada, mentre que al Celler hi haurà la Cantata de les
escoles de Vila-seca a les 11.00 h.

Per al públic més familiar, la Biblioteca comptarà amb un estand amb mostra de novetats de llibres per a totes les edats, es presentarà la guia de novetats de jocs de taula i s’oferirà un espai de lectura i lleure per als més petits. Ja a la tarda, tindran lloc tallers infantils a càrrec de la Ludoteca Tot Joc, es llegiran contes per a la diversitat i, a les 18.00 h, es farà la presentació de ‘La llegenda dels Diables de Vila-seca‘, d’Andreu Faro. Es tracta del conte número 3 de la col·lecció “Elements festius de Vila-seca”. A les 18.45 h els petits gaudiran d’un espectacle familiar a càrrec de la Ludoteca i, per últim, a les 19.30 h hi haurà festa popular amb la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca, els Xiquets de Vila-seca i l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina.

 

El Celler de Vila-seca acull un acte musical amb Camerata XXI per a col·lectius especials

El Celler de VIla-seca acollirà la iniciativa aquest diumenge, 21 d’abril. Foto: Cedida

“Un matí d’orquestra amb Camerata XXI” és la proposta que ens porta la programació Cultura Vila-seca el proper diumenge 21 d’abril, a les 11.00 h al Celler de Vila-seca. Una proposta que anirà adreçada a col·lectius especials, persones amb discapacitat intel·lectual i malalties neurodegeneratives, amb l’objectiu d’explotar el poder de connexió, expressió i transformació de la música.

L’acte s’estructurarà en un total de tres parts: la participació dels assistents amb tallers i musicoteràpia, la coneixença amb un petit concert i la presentació dels músics i els seus instruments i, per últim, l’escolta d’un assaig obert de l’orquestra.

Totes aquelles persones interessades en aquesta activitat, cal que s’inscriguin enviant un correu electrònic a cultura@vila-seca.cat

 

Cap de setmana de jazz a Vila-seca

L’Auditori acollirà el concert de Libérica Trio mentre que el de Lluís Capdevila –a la foto– serà al Celler, . Foto: Cedida

El proper cap de setmana Vila-seca gaudirà de dos concerts en clau de jazz. El primer d’ells, que tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras el divendres 19 d’abril a les 20.00 h, serà protagonitzat per Libérica Trio, amb Manel Fortià al contrabaix, Max Villavecchia al piano i la veu de Pere Martínez.

El contrabaixista Manel Fortià presenta el seu projecte més original i innovador, Libérica, on fa una aproximació a la música tradicional catalana des d’un nou prisma, fresc i regenerador.

Després de quatre temporades vivint a Nova York i havent tocat amb grans icones del jazz com Dave Liebman, Eliot Zigmund, Ari Hoenig o Chris Cheek, Manel Fortià decideix tornar a casa i endinsar-se en el repertori tradicional català, sense desprendre’s de l’efervescència musical de la meca del jazz, on la seva multiculturalitat sempre ha propiciat que es fusionin diferents estils, per crear-ne de nous. Amb aquesta filosofia, Libérica busca punts en comú entre la cançó tradicional catalana i el flamenc utilitzant el jazz lliure com a vehicle conductor, en el seu concert “Arrels”.


Altres notícies:


D’altra banda, i al Celler de Vila-seca, el dissabte 20 d’abril també a les 8 del vespre, el pianista del Priorat Lluís Capdevila presentarà els seus “Standards &  Originals”. Capdevila torna a Vila-seca per celebrar una nit d’estàndards de jazz coneguts i alguns dels seus temes originals que formen part dels sis àlbums que ha publicat com a líder. En aquest concert, l’acompanyaran Joan Chamorro al contrabaix i Esteve Pi a la bateria.

Les entrades als dos concerts es poden obtenir a https://entrades.vila-seca.cat/. El primer concert té un cost de 15 euros (entrada general) i és gratuït pels abonats a l’Auditori. Pel que fa el concert de Lluís Capdevila, l’entrada té un cost de 5 euros i 3 euros en el cas de ser reduït.

 

L’Ajuntament de Vila-seca convoca 6 places en un nou Pla d’Ocupació Municipal

Dos dels operaris contractats en una de les darreres accions del POM de Vila-seca. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vila-seca posa en marxa un nou Pla d’Ocupació Municipal amb el qual es crearan un total de sis llocs de treball. La presentació de les sol·licituds es podrà fer fins al proper 29 d’abril (inclòs), a través de dues vies: presencialment a l’OAC o de forma telemàtica a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Vila-secahttps://vila-seca.eadministracio.cat

Mitjançant el Pla d’Ocupació Municipal, es pretén fomentar la contractació temporal de persones en situació d’atur i desenvolupar projectes d’interès general i social per al municipi. Els perfils laborals d’aquesta convocatòria són de peó/na de brigada (un total de 4) i de tècnic/a administratiu/va (un total de 2), que comportaran contractes per un període de 6 mesos al 70% de la jornada.

Cal recordar que des de l’any 2012 l’Ajuntament de Vila-seca ha posat en marxa diversos Plans d’Ocupació Municipal amb finançament propi, per a fer front a les difícils circumstàncies socials i econòmiques de les persones aturades amb especials dificultats d’ocupació.

 

Doble concert a l’auditori de Vila-seca el proper cap de setmana

La Franz Schubert Filharmonia, dirigida per Tomàs Grau, oferirà el concert “La gran de Schubert”. Foto: Cedida

Aquest cap de setmana Vila-seca gaudirà de dos concerts a l’Auditori Josep Carreras. El divendres 12 d’abril a les 8 del vespre, la Franz Schubert Filharmonia, dirigida per Tomàs Grau, interpretarà al concert “La gran de Schubert”, juntament amb la reconeguda flautista Jasmine Choi; mentre que diumenge, el Trio Ruhe, amb Alba Fortuny, Laia Sanahuja i Alicia Gutiérrezo oferiran un recorregut per diferents trios per a piano, clarinet i veu.

En el cas de divendres, la Novena simfonia de Franz Schubert és, sense cap mena de dubte, la més gran de les simfonies que Schubert va escriure mai. Descoberta per Schumann, entre una immensa pila de manuscrits i documents desordenats 10 anys després de la mort de Schubert, la simfonia es va estrenar a Leipzig sota la direcció de Mendelssohn. La ‘Gran’ de Schubert, que va tenir un extraordinari èxit entre els compositors romàntics, és considerada la darrera simfonia del classicisme i un salt endavant cap a la modernitat.

A la primera part del concert, la reconeguda flautista coreana Jasmine Choi delectarà el públic de l’Auditori Josep Carreras amb el segon concert per a flauta i orquestra d’un altre geni del classicisme, Wolfgang Amadeus Mozart, tot sota la direcció del director titular i artístic de l’orquestra, Tomàs Grau.


Altres notícies:


D’altra banda, el cap de setmana finalitzarà amb el concert del Trio Ruhe, el diumenge 14 també a les 8 del vespre. La poesia musical d’Alba Fortuny, veu; Laia Sanahuja, clarinet i Alicia Gutiérrez, piano, ens oferirà un recorregut per diferents trios per a piano, clarinet i veu de la mà d’alguns dels compositors més representatius del romanticisme com són C. Kreutzer, L. Spohr, J. W. Kalliwoda, F.Lachner i F. Schubert.

Com bé sabem, tota la música té una història al darrera i, en el programa que presentaran el Trio Ruhe, la veu explicarà un relat on el clarinet i el piano contesten i interaccionen.

En ambdós concerts, les entrades es poden adquirir a la web https://entrades.vila-seca.cat. El primer dels concerts l’entrada general té un cost de 25 euros i el segon és gratuït.