TARRAGONA 21

Ja es coneixen els guanyadors del Premi Sambori Òmnium 2018

18 nois i noies han estat guardonats en les sis categories a concurs entre els més de 3000 participants. L’entrega de premis, organitzada per Òmnium Tarragonès amb el suport de l’Ajuntament de Vila-seca ha tingut lloc a l’Auditori Josep Carreras.

Aquest dissabte, 17 de març, l’Auditori de Vila-seca ha acollit  l’acte de lliurament del Premi Sambori Òmnium 2018 de la Demarcació d’El Camp, coorganitzat per les seus d’Òmnium Cultural a l’Alt Camp, el Baix Camp i al Tarragonès, al qual han assistit prop de dues-centes persones per conèixer els guanyadors d’aquest certamen de narrativa escolar en català a les nostres comarques.

Durant l’acte d’entrega s’han donat a conèixer els noms dels 18 guardonats d’aquest concurs, seleccionats entre 290 representants dels centres de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès; i que seran els que passaran a participar en la gran final nacional del Premi Sambori Òmnium, del mes de maig. En aquesta edició  més de 3000 nois i noies de 50 centres de nostres comarques hi han participat.

El jurat de l’edició 2018 es va reunir a porta tancada el passat 2 de març per emetre el veredicte. En aquesta ocasió hem comptat amb la col·laboració de Carolina Escoda, Núria Rofes, Maria Estradé, Núria Llebaria, Roger Roig,  Maria Tell, Imma Graset i Joan Chavarria.

El Premi Sambori abasta el conjunt de territoris de parla catalana i té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres, fomentar l’ús i prestigi del català en l’àmbit escolar tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

Presentat per Joan Chavarria i Núria Rofes, l’acte ha girat entorn de la poesia de Montserrat Abelló, escriptora tarragonina del naixement de la qual  aquest 2018 commemorem el centenari.  També han assistit  a l’acte els representants del Consistori de Vila-seca, entre ells Josep Poblet, alcalde del municipi, que ha pronunciat les paraules de benvinguda, i la regidora d’Ensenyament de Vila-seca, Manuela Moya, la inspectora d’Ensenyament del municipi, Olga Fernández, la responsable d’Ensenyament de la Junta Nacional d’Òmnium, Montserrat Gimeno i els representants de les tres seus d’Òmnium que organitzen l’esdeveniment.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Tarragonès, amb un discurs a favor de la cohesió mitjançant la llengua i la cultura, exemplificats amb les figures de Pompeu Fabra i Montserrat Abelló, en un context de defensa del model d’Escola Catalana previ a la  manifestació convocada per la Plataforma Somescola a Barcelona.

En aquesta línia reivindicativa i de foment de la inclusió, l’acte d’entrega, organitzat per Òmnium Tarragonès amb el suport de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vila-seca, ha comptat amb l’actuació del Cor Infantil Sant Esteve, dirigit per la professora Charo García que ha interpretat  diverses cançons d’origen africà.

Llistat de guardonats:

Veredicte Premi Sambori Òmnium de la Demarcació Del Camp

Categoria A (cicle Inicial de primària)

 • 3r premi: LA CIUTAT SENSE SOMRIURES de MARTA MEJÍAS ROCA, 2n de primària del Col·legi Vedruna Sagrat Cor (Tarragona)
 • 2n premi: L’aventura dels colors de Judith Alonso Escolà, 2n de primària de l’Escola La Bòbila (Cambrils)
 • 1r premi: VIATGE AL PASSAT de CARLA ROSELLÓ GARCIA, 2n de primària del Col·legi Mare de Déu de la Serra (Montblanc)

Categoria B (cicle mitjà de primària)

 • 3r premi: Els set amics i l’aranya de Jordi Bosque Sánchez, 3r de primària del Col·legi Mare de Déu de la Serra (Montblanc)
 • 2n premi: Perduts en el temps de Clara García Cordón, 4t de primària del Col·legi Puigcerver (Reus)
 • 1r premi: El cuc que va anar a la lluna de Carla Jiménez Sorroche, 4t de primària del Col·legi Sant Domènec de Guzman (Tarragona)

Categoria C (cicle superior de primària)

 • 3r premi: El futur de cadascú de Lluc Falceto Fernández, 6è de primària de l’Escola La Bòbila (Cambrils)
 • 2n premi:LA BIBLIOTECA PERDUDA d’Alexandra Carp Pol, 6è de primària del Col·legi Cor de Maria (Valls)
 • 1r premi :Com corren les nenes? de l’Elsa Moreno Mayor, 6è de primària del Col·legi Vedruna Sagrat Cor (Tarragona)

Categoria D (Primer cicle de la ESO)

 • 3r premi: Necessito un altre cos de Miriam Ibañez Alvarez,2n de l’ESO Col·legi Joan Roig (Tarragona)
 • 2n premi: El secret de l’oceà i la seva història d’amor de Cloe Quintana Cordon, 2n de l’ESO de l’Institut Roda de Barà (Roda de Barà)
 • 1r premi: El sentit de la vida de Biel Ramon Canela, 2n de l’ESO de l’Institut Tarragona (Tarragona)

Categoria E (Segon cicle de la ESO)

 • 3r premi: DECISIONS ESPONTÀNIES de SARA VILLANUEVA ESPELTA del Col·legi La Salle (Tarragona)
 • 2n premi: Experiment social n.518 de Marta Medina Tablado de l’Institut Tarragona (Tarragona)
 • 1r premi: Brodat en un llim de pols d’Estela Ribé Vidal, de l’Institut Martí l’Humà (Montblanc)

Categoria F (Batxillerat i cicles formatius)

 • 3r premi: RELAT de LAIA GOMIS DURAN, 1r de Batxillerat del Col·legi Sant Josep (Reus)
 • 2n premi: Tretze mil quilòmetres Ariadna Llauradó de Ávila, 2n de Batxillerat de l’Institut Jaume I (Salou)
 • 1r premi: El que és, és de Sheila Lirio Sánchez, 2n de Batxillerat de l’Institut Narcís Oller (Valls)

Gran presència de públic al Torneig PSA Closed Euro Sport & Aquum d’esquaix

El campió del torneig va ser Edmon López (Barcelona), número 64 mundial, que va derrotar en la final a Pascal Gómez per 3 jocs a 0.

Del 9 a l’11 de març s’ha celebrat en les instal·lacions del Club Euro Sport de la Pineda el Open Euro Sport & Aquum Spa, torneig internacional que ha acollit a les millors raquetes locals, nacionals i internacionals.

Es destaca la participació dels espectadors en la graderia, fent d’aquest el millor torneig d’esquaix realitzat durant els últims anys a la província de Tarragona. Nil Vidal, jugador local, va aconseguir arribar a semifinals, perdent en un dur partit davant el gallec Pascal Gómez. El campió del torneig va ser Edmon López (Barcelona), número 64 mundial, que va derrotar en la final a Pascal Gómez per 3 jocs a 0.

El torneig es va poder dur a terme gràcies a la col·laboració de Embotits Bundó,Apartmueble Apartmueble, TGN Solucions Industrials, Elpis informàtica, ATIH, Eselfri, Inmosegur i Ruzafa.

Vila-seca acull la festa del Premi Sambori d’El Camp

Vila-seca acollirà l’acte de lliurament del Premi Sambori Òmnium 2017 de la Demarcació d’El Camp, coorganitzat per les seus d’Òmnium Cultural a l’Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès, que tindrà lloc el proper dia 17 de març a les 10.30h a l’Auditori de Vila-seca.

Aquest dia es donaran a conèixer els guardonats d’aquest concurs de narrativa escolar dels centres del l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès; i que seran els que passaran a participar en la gran final del Premi Sambori Òmnium, del mes de maig.

En aquesta edició més de 3000 nois i noies de 50 centres diferents han participat al certamen a les nostres comarques. Durant la festa d’aquest dissabte es lliuraran els guardons als 18 millors treballs seleccionats entre els 290 presentats pels centres.

Els guardons seran entregats pels membres del jurat de l’edició 2018 que es reuniran a porta tancada el proper 2 de març per emetre el veredicte. En aquesta ocasió hem comptat amb la col·laboració de Carolina Escoda, Núria Rofes, Maria Estradé, Núria Llebaria, Roger Roig, Maria Tell i Joan Chavarria. També assistiran a l’acte els representants del Consistori de VIla-seca i de les tres seus d’Òmnium que organitzen l’esdeveniment.

El Premi Sambori abasta el conjunt de territoris de parla catalana i té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres, fomentar l’ús i prestigi del català en l’àmbit escolar tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

L’acte d’entrega, organitzat per Òmnium Tarragonès amb el suport de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vila-seca, comptarà amb l’actuació del Cor Infantil Sant Esteve i es clourà amb un refrigeri per a tots els assistents.

Nova oferta formativa de cursos d’anglès per a joves estudiants i ciutadania en general de Vila-seca

Imatge de la presentació dels cursos.

Avui al matí la Facultat de Turisme i Geografia de la URV a Vila-seca ha acollit la presentació dels cursos d’anglès que el Servei Lingüístic de la universitat impartirà a partir del proper mes de setembre. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep A. Ferré; el delegat del rector de Relacions Institucionals, Antoni G. Senmartí i la regidora d’Ensenyament, Manuela Moya.

Els cursos d’anglès, impulsats per la Universitat en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Vila-seca, aniran destinats als joves i a la ciutadania en general, i tindran lloc a les instal·lacions del CRAI (Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació) del Campus Vila-seca. Els destinataris principals dels cursos d’anglès nivell A2 i nivell B1 són els alumnes dels instituts de Vila-seca i persones empadronades a la població nascudes l’any 2002 o abans.

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha destacat la universitat “com un espai de coneixement, recerca i referent del sector econòmic, al qual ara li incorporem un potent Servei Lingüístic per als joves i les persones empadronades a Vila-seca”. En aquest sentit, el rector ha posat de relleu “la importància de l’anglès tant pel creixement personal com pel col·lectiu, com a país”. De fet, cal recordar que “la major part dels estudiants de Batxillerat de Vila-seca ja fan ús actualment del CRAI; és precisament l’èxit d’aquesta experiència el que ens permet fer aquest salt evolutiu important, incorporant-hi un espai d’aprenentatge de les llengües” ha afirmat Manuela Moya. És així com, segons paraules d’Antoni G. Senmartí, “ara més que mai, es traurà més profit del CRAI, amb la formació oficial d’anglès, que permetrà obtenir als seus usuaris una titulació del Marc Europeu Comú de Referència”.

Totes les persones interessades en aquests cursos, de 100 hores lectives de durada, caldrà que facin una prova de nivell, un dels següents dies: l’11 d’abril a les 17.00 h o el 12 d’abril a les 18.00 h, a la Facultat de Turisme i Geografia. Des d’avui mateix i fins al proper 9 d’abril, els interessats es poden inscriure a fer aquesta prova a través dels enllaços https://goo.gl/d6j7tZ (per la prova del dia 11) i https://goo.gl/CocJvd (per la prova del dia 12), iniciant sessió sense introduir ni usuari ni clau d’accés.

Els alumnes admesos, es podran matricular en línia a través del web http://www.llengues.urv.cat per un import de 50 euros.

Tres detinguts per robar en una desena d’apartaments de La Pineda

Detall d’u dels panys forçats d’un dels apartaments. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana dues dones, de 18 i 22 anys, de nacionalitat espanyola, amb domicili a Tarragona i Vila-seca respectivament, i un home de 39 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Tarragona per cometre una desena de robatoris amb força en apartaments de la Pineda.

Segons la policia catalana, els lladres van accedir als habitatges fracturant els bombins pel mètode del bec de lloro entre el 3 i el 7 de febrer. Un cop a dins, van sostraure roba, joies, electrodomèstics, botelles d’alcohol, televisors i d’altres equips electrònics. Els detinguts, que acumulen tretze antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar dijous al matí a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
Els fets es remunten al 7 de febrer, quan els Mossos van ser alertats per un responsable d’una comunitat de veïns ubicada al carrer Marcos Redondo de la Pineda perquè havia trobat forçades les portes d’accés a dos portals i diverses portes d’habitatges de segona residència.

La policia va comprovar que els lladres havien accedit a l’interior de deu apartaments per buscar objectes de valor. Fins i tot, en algun dels habitatges, van trobar begudes acabades de consumir i burilles recents. Gràcies als indicis recollits pels investigadors, es va establir que l’accés als habitatges s’havia fet entre el 3 i el 7 de febrer.

En tots els casos havien robat de matinada i aplicant el mateix ‘modus operandi’. Els lladres van accedir als immobles fracturant els bombins pel mètode del bec de lloro. Un cop a dins, van sostraure roba, joies, electrodomèstics, botelles d’alcohol, televisors i d’altres equips electrònics. Part dels objectes sostrets van ser recuperats i retornats als seus propietaris en ser localitzats a l’interior d’un dels apartaments, tots preparats i apilats per al seu posterior transport.

Els investigadors van concloure que els detinguts actuaven de manera organitzada i que havien fet prèviament un estudi dels habitatges deshabitats de les dues escales de la comunitat de veïns per tal d’accedir únicament als apartaments de segona residència.

Segons la policia catalana, hi hauria un quart implicat amb els robatoris, al qual se li ha decretat una ordre policial de detenció. Els investigadors no descarten realitzar més arrestos en els pròxims dies, ja que per transportar tot el material que van arribar a sostraure, caldrien diversos vehicles i la col·laboració de més persones.

Els detinguts, que acumulen tretze antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar dijous al matí a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Cinc camioners denunciats per positiu en drogues en un control a l’AP-7 a Vila-seca

Nou camions van ser denunciats per normativa de transport i un altre va ser enviat al taller per tenir el tacògraf manipulat.

Els Mossos d’Esquadra van denunciar dimecres cinc camioners que van donar positiu en el drogotest en un control de trànsit integral que van fer a l’autopista AP-7 a Vila-seca. Durant el dispositiu, es va fer control de 30 camions, dels quals se’n van denunciar nou per normativa de transport, un altre va ser enviat al taller perquè el tacògraf havia estat manipulat i cinc dels 12 drogotest van resultar positius. Els Mossos d’Esquadra practiquen aquests controls per prevenir infraccions i detectar irregularitats per part de conductors de tot tipus de vehicles.

ACN

Vila-seca commemora avui amb diversos actes el Dia Internacional de les Dones

La lectura del manifest ha anat a càrrec de quatre alumnes dels dos instituts de secundària vila-secans.

Vila-seca ha commemorat aquest matí el Dia Internacional de les Dones amb l’acte institucional durant el qual s’ha fet lectura del manifest a càrrec de quatre alumnes dels dos instituts de secundària vila-secans. Juntament amb la tinent d’alcalde, Manuela Moya, i la regidora de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, Lucía Teruel, l’Auditori Josep Carreras ha acollit aquest acte on s’ha destacat “el paper fonamental de tots els joves a l’hora de construir unes relacions igualitàries entre homes i dones, començant pel nucli més íntim: la llar de cadascun de nosaltres”.

A continuació, ha tingut lloc la representació teatral ‘Ni tu, ni jo’, el qual ha donat pas a un petit fòrum entre els assistents a l’acte. El públic s’ha convertit en el protagonista durant el fòrum, i ha estat l’encarregat de canviar totes les escenes en les quals consideressin que la dona rebia un paper discriminatori o desigual respecte a l’home. Seguidament, a les 14.30 h ha tingut lloc el Dinar del Dia Internacional de les Dones a Vila-seca i, tant dissabte com diumenge, es representarà l’obra teatral ‘Marrecs’ a l’Ateneu, a les 21.00 h i 19.30 h, respectivament. El teatre està organitzat pel Casal de la Dona de Vila-seca i, per tal de poder-hi accedir, s’utilitzarà el sistema de taquilla inversa.

La setmana vinent, més actes

El dilluns 12 de març tindrà lloc el col•loqui “Els drets de les dones” a l’Esplai de Sant Esteve, a partir de les 17.30 h. El col•loqui serà dinamitzat per l’advocada del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Vila-seca, Rosa Nomen. El cine fòrum “Las sufragistas” de Sarah Gravon donarà el punt i final als actes del Dia Internacional de les Dones, el proper dimecres 14 de març. La projecció es realitzarà al Centre Cívic i Cultural de la Pineda a partir de les 5 de la tarda i comptarà amb la dinamització de Núria Farriol, psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Vila-seca.

Arriba a la Pineda l’Open de Squaix

El PSA Closed Euro Sport & Aquum Spa d’esquaix és un torneig d’àmbit internacional i comptarà amb algunes raquetes internacionals i les millors nacionals. La final es disputarà el diumenge a les 12 del migdia i entre els guanyadors, es repartiran 1.000 euros en metàl·lic.

Més informació a les oficines del club, al telèfon 933 079 560 i al web www.esquaix.cat

Ercros ampliarà novament la capacitat de la planta de Vila-seca

Imatge de la planta d’Ercros de Vila-seca. Foto: Ercros

Ercros ha decidit emprendre una segona ampliació de 26.000 t/any de la capacitat de producció de la planta de clor i sosa càustica de la fàbrica de Vila-seca I, que s’espera que entri en servei a finals de 2018, després de la qual la capacitat total de producció de clor-sosa d’Ercros assolirà les 191.000 t/any.

L’empresa ha pres aquesta decisió a la vista de l’excel·lent evolució actual i prevista dels mercats de la sosa càustica i del PVC (que és el principal derivat del clor).

Aquesta serà la segona ampliació de la planta de clor-sosa de la fàbrica de Vila-seca I, donat que el 17 de desembre de 2017, va entrar satisfactòriament en funcionament la nova capacitat de 65.000 t.

També es va posar en marxa amb èxit, el passat 8 de febrer, la nova capacitat de producció de clor-sosa de la fàbrica de Sabiñánigo. En aquest cas, l’ampliació va ser de 15.000 t/any.

L’actual capacitat de producció d’Ercros és de 165.000 t/any, de manera que l’empresa s’ha situat com el primer fabricant d’Espanya, amb una quota del 59% de la capacitat de producció del país. Després de l’ampliació que ara s’anuncia, Ercros reforçarà la seva posició de lideratge en aquest sector, amb una capacitat de 191.000 t/any.
Ercros no descarta fer noves ampliacions de les seves capacitats de producció de clor en un futur si les perspectives de mercat i la seva rendibilitat així ho aconsellen.

Des de l’11 de desembre de 2017, tota la producció de clor d’Ercros es realitza mitjançant la tecnologia de membrana, que està considerada com la millor tecnologia disponible i per tant no està afectada per la prohibició de la Unió Europea com ha passat en el cas de la tecnologia de mercuri. La fàbrica de Vila-seca I va ser la primera a Espanya a implantar la tecnologia de membrana el 1992 i, actualment, és la major planta de producció de clor-sosa situada en el territori nacional. La fàbrica de Sabiñánigo disposa de tecnologia de membrana des de 2009.

Kebyart Ensemble enamora Vila-seca amb quatre saxos

Un moment de l’actuació de Kebyart Ensemble

La formació catalana i d’arrels tarragonines Kebyart Ensemble ha enamorat el públic que en bona quantitat s’ha donat cita a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca en el quart concert de la temporada de Primavera, que va obrir el baríton Àngel Òdena el passat 16 de febrer amb un repàs a l’òpera italiana.

Kebyart ha volgut fer un homenatge a París, ciutat de llum, de sempre punt de trobada de compositors, músics i artistes, i així han anat alternant el seu variat programa amb peces dels primers polifonistes del segles XII i XIII, Léonin i Pérotin, polifonia que va sorgir de la catedral de Notre-Dame, combinades amb excentricitats fora de les normes de la belles arts obra del grec Iannis Xenakis. Henry Pousseur i el rus Alexander Glazunov també han sonat, com una peça del reusenc Joan Magrané, ‘Estris de llum’, encarregada per la formació de saxos.

Kebyart Ensemble acaben de presentar el seu primer trebal discogràfic, ‘Accents’, i al novembre passat van actuar al Palau de la Música Catalana on van presentar la peça de Magrané, el cotitzadíssim compositor de casa nostra que es troba de residència a Madrid.

Quatre peces de Debussy, de qui s’acompleixen cent any de la seva mort, concloïen un concert al que se li han sumat dos bisos donada la insistència d’un públic que ha gaudit d’una formació de saxos d’alt nivell.

Usuaris del Servei d’Ocupació de Vila-seca opten a treballar en una empresa de serveis

 

Més d’una seixantena de persones inscrites al Servei d’Ocupació i Creació d’Empresa de Vila-seca seran citades per tal de fer una entrevista personal i un procés de formació en una empresa del sector de serveis turístics del territori.

Coordinats des de la regidoria de Dinamització Laboral i juntament amb aquesta empresa de serveis, el SOCE va organitzar una jornada informativa on els usuaris inscrits, que ara seran entrevistats, van lliurar el seu currículum amb l’objectiu d’optar a un lloc de feina en diversos establiments hotelers de la zona.

 

La Biblioteca de Vila-seca posa en marxa una proposta d’innovació tecnològica

Jardins de la Biblioteca Municipal de Vila-seca

La Biblioteca de Vila-seca posa en marxa el projecte Bibliolab tecnològic, una proposta d’innovació tecnològica que acollirà un total de 20 cursos i tallers gratuïts d’informàtica bàsica, de programació, robòtica, realitat augmentada, disseny digital, creació d’aplicacions o d’iniciació a youtubers, entre d’altres, durant els quals s’utilitzaran recursos de darrera generació com són ordinadors iMAC, ulleres de realitat virtual, escàners portàtils, etc.

Segons ha donat a conèixer el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vila-seca, Pere Segura, “avui dia, la biblioteca pública ha de garantir a la ciutadania, no només l’accés a la cultura i als llibres, sinó també a la tecnologia , treballant per minimitzar la fractura digital i garantir una alfabetització tecnològica generalitzada”. Així doncs, “els usuaris de la Biblioteca es convertiran en generadors i difusors de coneixement a través de la creativitat, l’experimentació i les noves tecnologies”.

Els cursos, adreçats fonamentalment al públic jove i infantil i que s’iniciaran el proper 16 de març, s’impartiran a la Biblioteca de Vila-seca i també als Biblio@ccés de la Pineda i la Plana. Per a informació i inscripcions, cal adreçar-se a la Biblioteca de Vila-seca (carrer de Tarragona, 7), a través del telèfon 977 391363, enviant un correu a bm.vila-seca@vila-seca.cat o visitant el web de la Biblioteca www.bibliotecavila-seca.cat

L’agenda dels cursos i tallers del Bibliolab Vila-seca és la següent:

16 i 23 de març a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Taller d’eines de presentació i edició
19 de març a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Taller d’animació 2D
22 de març a les 17.30 h al Biblio@ccés de La Plana: Story Maker (creació audiovisual)
6, 13, 20 i 27 d’abril a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Curs de programació avançada amb Scratch
6 i 13 d’abril a les 17.30 h al Biblio@ccés de La Pineda: Taller de videojocs
9 i 16 d’abril a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Taller d’APPS per a mòbils Android
4 i 11 de maig a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Taller de dibuix amb l’ordinador
7 i 14 de maig a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Taller d’invents i joguines en 3D
18 i 25 de maig a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Modelat de figures 3D
1 i 8 de juny a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Explorem el sistema operatiu IOS (Apple)
4 de juny a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Taller de robòtica amb Dash
3 i 10 de juliol a les 11.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Acadèmia de Youtubers
17 i 24 de setembre a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Què ofereixen els ordinadors
21 i 28 de setembre; 5, 19 i 26 d’octubre i 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre a la Biblioteca de Vila-seca: Curs de programació bàsica amb Scratch
10 d’octubre a les 17.30 h al Biblio@ccés de La Plana: Taller d’animació 2D
15 i 22 d’octubre a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Taller de realitat virtual
7 de novembre a les 17.30 h al Biblio@ccés de La Pineda: Taller d’animació 2D
12 i 19 de novembre a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Fem música amb l’ordinador?
3 de desembre a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: Realitat augmentada per als més petits
14 de desembre a les 17.30 h a la Biblioteca de Vila-seca: S’ha escrit un crim (creació audiovisual)

Quartet de saxos aquest divendres a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX, organitza el proper divendres 2 de març a les 21 h a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, un concert del quartet de saxos Kebyart Ensemble, guanyador del 12è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra.

El quartet Kebyart format per Pere Méndez (saxo soprano), Víctor Serra (saxo alt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miguel (saxo baríton) va néixer l’any 2014 a l’Escola Superior de Música de Barcelona (ESMUC), amb el desig d’enfocar la seva carrera artística envers a la música de cambra. Tot i la seva joventut, ja han aconseguit diversos guardons i acaben de presentar el seu primer treball discogràfic, “Accents”.

En aquest concert el quartet ens presenta un programa variat i eclèctic que comprèn des de música del segle XII fins a creacions actuals. S’interpretaran obres de Iannis Xenakis, Alexander Glazunov, Henry Pousseur, Joan Magrané, i Claude Debussy.

Per a més informació, podeu consultar el web de la FACC (Kebyart a Vila-seca).

L’Ajuntament de Vila-seca participa al Fòrum Professional de Jardineria

La regidora de Serveis al Territori, Manuela Moya, va participar en aquest fòrum.

L’Ajuntament de Vila-seca ha participat recentment al Fòrum Professional de Jardineria que s’ha celebrat al municipi de Castellar del Vallès. Juntament amb els ajuntaments d’Almacelles i Llinars del Vallès, municipis amb la distinció també de Viles Florides, Vila-seca ha participat en una taula rodona dins del programa del Fòrum Professional de Jardineria, un espai de trobada entre els professionals, els proveïdors i el futur de la jardineria, on hi van assistir un total de 600 professionals del sector i alumnes dels cicles de jardineria.

La regidora de Serveis al Territori, Manuela Moya, va participar en aquest fòrum que va comptar amb una jornada tècnica i amb l’assemblea anual del gremi, una mini fira de patrocinadors i proveïdors, catskills de jardineria, trobades de les escoles, tallers de proveïdors i reconeixements professionals.

El Servei d’Ocupació i Creació d’Empresa de Vila-seca estrena pàgina web

El Servei d’Ocupació i Creació d’Empresa (SOCE) compta des del mes de febrer amb una nova pàgina web totalment actualitzada, que ofereix als usuaris la possibilitat de gestionar en línia el seu currículum, les ofertes de feina, els cursos de formació, etc.

La nova web del SOCE ha estat creada per facilitar als usuaris l’edició i l’actualització de les seves dades acadèmiques i professionals, sempre que vulguin i de manera ràpida, des de casa. D’altra banda, tenen l’oportunitat de poder imprimir el currículum que se’ls genera automàticament i, fins i tot, poder pujar el seu propi currículum a la pàgina web. Una nova opció que ofereix la pàgina es poder optar a les ofertes de treball d’una manera més ràpida i còmode, així com també als diversos cursos que s’ofereixen.

El nou web agilitza les gestions internes del personal del SOCE i permet una interacció molt més fluida entre els usuaris i l’administració. Per la seva part, les empreses que cerquen personal, poden tramitar en línia les seves ofertes de feina i rebre ràpidament els currículums que necessiten per a cobrir el llocs de treball.

La pàgina web s’actualitza periòdicament i també ofereix informació sobre diferents programes ocupacionals, ajudes a la contractació de persones del municipi i als emprenedors.

Comencen els assajos del Chor de Caramelles Ramon Sendra de Vila-seca

El Chor de Caramelles Ramon Sendra de Vila-seca ja ha començat els seus assajos per tal de fer la tradicional cantada de caramelles per Setmana Santa.

La cantada de caramelles tindrà lloc el 31 de març a les 19.00 h a la Residència Vilaseca i, en acabar, els cantaires faran un petit recorregut pels carrers i places del municipi, fins arribar a la plaça de l’Església, on duran a terme una cantada en acabar la Missa Pasqual.

Tots aquells que estiguin interessats en cantar caramelles, poden dirigir-se al Conservatori de Música de Vila-seca, els dimarts i dimecres de 21.00 a 22.30 h, horari durant el qual assagen els cantaires.

Mor l’empresari turístic Josep Graset

Josep Graset, amb la Medalla de Turisme atorgada per la Generalitat. Foto: Diari Més

Josep Graset Forasté ha mort aquesta nit passada a l’edat de 70 anys a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. El vila-secà era un reconegut empresari del sector turístic i va arribar a ser president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada durant 17 anys (fins a donar pas a Joan Calvet el 2015); president de la Federació Empresarial d’Hoteleria i Turisme de Tarragona (FEHT) fins a passar el relleu a David Batalla el 2013; membre del Comitè Executiu i del Ple de la Cambra de Tarragona i president del Patronat de Turisme de Vila-seca de 1999 fins a 2007.

Graset, mort per culpa d’una llarga malaltia segons ha avançat el Diari Més, va ser guardonat l’any 2011 amb la Medalla de Turisme que atorgar la Generalitat a professionals, empreses i entitats que hagin contribuït al desenvolupament turístic de Catalunya. La Cambra de Comerç ha fet públic un comunicat de condol on afirma que tant “els Òrgans de Govern” com “els treballadors” de l’ens “volen mostrar el seu més sentit condol als familiars i amics de Josep Graset per la seva mort. Graset estava fortament vinculat a la Corporació tarragonina i des de l’any 2007 n’era membre del Comitè Executiu i del Ple. La seva pèrdua ha estat molt sentida, tant pel seu tarannà personal com per les seves aportacions que sempre va fer en tots aquells projectes que des de la Cambra es van desenvolupar a favor del seu turístic, del que ell n’era un referent”.

Imatge extreta del twitter oficial de La Tramoia, amb la que la companyia li ha volgut retre l’últim homenatge.

De la seva trajectòria personal cal destacar la seva condició d’amant del teatre i membre del grup de joves que a finals de la dècada dels 60 va crear el grup La Tramoia de Vila-seca, del qual forma part el seu germà, el conegut periodista Xavier Graset. En aquest sentit, en el seu compte de twitter la companyia ha volgut fer sentir el seu homenatge: “Avui ens ha deixat el Josep Graset Forasté, El Pep,fundador i director La Tramoia,un amic,un mestre i un referent que ens va ensenyar i transmetre la seva passió pel teatre.Amb el cor ple de dolor i una tristesa immensa, només ens podem acomiadar del tu amb 1 paraula: #gràciesPep”.

 

Espectacle familiar amb titelles aquest diumenge a l’Auditori Josep Carreras

‘Monsieur Croche’ escenifica un somni imaginari, en el qual el compositor Claude Debussy i la seva dona, Emma Bardac, viatgen en una illa fantàstica.

El proper diumenge 25 de febrer, l’Auditori Josep Carreras acollirà un espectacle familiar a partir de les 11.30 h, dins de la programació del Pla Educatiu d’Entorn per a famílies que organitza la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vila-seca. ‘Monsieur Croche. Els somnis de Claude Debussy’ és un espectacle de titelles i objectes per a infants, a partir de la música per a piano de Claude Debussy.

‘Monsieur Croche’ escenifica un somni imaginari, en el qual el compositor Claude Debussy i la seva dona, Emma Bardac, viatgen en una illa fantàstica. En aquesta illa, on habiten sirenes, ocells exòtics, insectes gegants i altres éssers màgics, el compositor trobarà la inspiració per a crear noves peces musicals. A partir d’aquesta vivència, la parella tornarà al París de la Belle Époque, des d’on Debussy escamparà la seva música per tot el món i al llarg dels anys.

Per tal de poder gaudir d’aquest espectacle, és necessari haver emplenat el formulari que trobareu al web municipal: https://goo.gl/pwTFjz.

Messer i IRBLleida renoven la seva col·laboració per a impulsar la investigació biomèdica

Dues imatges de la jornada de recerca familiar celebrada a Lleida

Messer Ibérica ha renovat la seva col·laboració amb l’Institut de Recerca Biomèdica Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida), consolidant així el seu compromís amb la investigació biomèdica orientada al benefici de tota la població.

El nou conveni és una iniciativa que pretén promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la investigació biomèdica bàsica, així como la formació en investigació dins l’àmbit de les ciències de la salut. D’aquesta manera, i a partir d’uns objectius preferencials, es possibilitarà una investigació de qualitat i un augment significatiu de la qualitat assistencial per a proporcionar millors serveis a la societat.

L’acord reforça l’aposta que Messer inicià el 2013 amb l’IRBLleida a favor de la investigació i innovació en l’àmbit de la salut.

Enfocats a la salut

Amb seu a Vila-seca, Messer s’ha consolidat com a fabricant i distribuïdor de gasos medicinals com a laboratori farmacèutic. A més, la planta de producció de gasos líquids de la companyia és una de les més grans de la península ibèrica, fet que els permet abastir la societat amb gasos imprescindibles per a múltiples sectors. Entre ells, destaca l’amplia gamma de productes que Messer ofereix al sector sanitari i que comprèn des de medicaments fins a productes sanitaris i gasos per a laboratori.

Per aquesta raó, des que la companyia s’instal·là a Espanya, ha buscat maneres de crear sinergies amb el sector sanitari per a beneficiar al conjunt de la societat, com el compromís que adquirí el 2013 amb l’IRBLleida. Des de llavors, Messer ha mantingut una estreta col·laboració amb el centre per a aportar el seu gra de sorra a la investigació biomèdica. Així mateix, el gasista també ha participat activament en diferents jornades de portes obertes organitzades per l’IRBLleida, com la Nit de la Recerca, jornada on els assistents van poder realitzar diferents activitats amb l’ajuda dels investigadors del centre, o la Jornada de Investigació en Família, dirigida a les famílies dels professionals que integren l’Institut.

Sobre l’IRBLleida

L’Institut de Recerca Biomèdica Fundació Dr. Pifarré és un centre pioner en la estimulació de la investigació biomèdica. L’IRBLleida és fruit d’un acord firmat, l’any 2004, entre l’Institut Català de la Salut (ICS), la Fundació Privada Dr. Pifarré i la Universitat de Lleida (UdL), amb la missió d’impulsar la investigació biomèdica a través de la creació de sinergies entre les seves diferents variants. Per la importància de la seva labor, l’IRBLleida s’ha establert en poc temps com a centre de gran prestigi tant a nivell nacional com internacional.

Cues a l’A-7 a Vila-seca per un accident, que talla un carril

Un carril de circulació ha resultat tallat en sentit sud a resultes d’un accident de circulació que s’ha produït prop de les nou del matí d’aquest dilluns a la carretera A-7, a l’altura del terme de Vila-seca. Tres vehicls s’han vist implicats en l’accdient i una persona n’ha resultat ferida lleu. Trànsit informa que hi ha retencions en sentit Barcelona.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies