TARRAGONA 21

El FIC-CAT continua apostant per la vessant pedagògica

 

Imatge de les xerrades organitzades pel Fic-Cat. Foto: Cedida

Des dels seus inicis, farà 13 anys, el Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà, ha fet una clara aposta per la pedagogia, una vessant que ha anat consolidant any rere any. Per aquest motiu, el director del Festival i altres membres del comitè organitzador visiten, al llarg del curs escolar, escoles, instituts i universitats per explicar el projecte del FIC-CAT i procurar transmetre els valors del cinema entès com a eina d’expressió dins el món audiovisual i accessible per a tothom, des dels més petits fins els més grans.

Entre les activitats dutes a terme –adreçades tant a docents com a alumnats’hi troben els ‘Tallers pràctics de cinema’, on els interessats aprenen a llegir i ordenar els codis del llenguatge audiovisual i multimèdia. Aquestes pautes els hi serveixen d’orientació en el procés de creació dels seus propis projectes, tant si ja els tenen engegats com si els han d’iniciar. És el cas de les Escoles de Salomó i la Nou de Gaià i de l’Institut Mediterrània del Vendrell.

Una altra de les activitats són les presentacions del Festival a les Universitats, com la que es va fer el desembre passat a l’alumnat dels Graus de Comunicació Audiovisual, Periodisme i Publicitat i Relacions Públiques de
la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; o la que es va fer al professorat participant de la 1a Fira d’FP Dual a Tarragona.

A destacar, també, les projeccions que es realitzen al llarg de l’any i on els continguts de les produccions que han passat pel FIC-CAT serveixen com a fil conductor de celebracions i jornades reivindicatives al territori. És el cas de l’acte contra la Violència de Gènere celebrat a l’Escola de Música Pau Casals del Vendrell el passat 27 de novembre.

I de cara a la 13a edició, s’està treballant en l’organització d’un Fòrum adreçat al professorat sobre ‘Cinema i educació’, amb el suport d’Aula Mèdia i el Departament d’Educació, per aprofundir més en l’alfabetització
audiovisual a les aules i per compartir materials i experiències d’arreu del territori que potenciïn el pensament crític dels i de les joves.

 

Les distraccions al volant seran els objectius de la nova campanya de la Policia Local

Suposen que és la principal causa d’accident al nostre país. Foto: tgn21

La Policia Local de Roda de Berà posarà en marxa el proper dilluns, i fins el 2 de febrer, una nova campanya coordinada amb el Servei Català de Trànsit. L’objectiu serà vigilar i controlar les distraccions al volant per tal de fer disminuir aquestes conductes, i el respecte per les indicacions dels semàfors. L’estratègia de vigilància es focalitzarà per detectar les desatencions en la circulació, sobretot les relacionades amb la manipulació del telèfon mòbil i l’ús de dispositius com ara pantalles, navegadors o monitors, fumar, maquillar-se o utilitzar auriculars connectats a un aparell de so, totes elles activitats incompatibles amb la conducció i l’obligatòria atenció permanent que s’ha de mantenir al volant.

El cos policial vol conscienciar als conductors sobre la gravetat d’aquestes pràctiques que suposen la principal causa d’accidentalitat, i vigilarà que es mantinguin la llibertat de moviments i el camp necessari de visió al volant per evitar accidents.

La Policia Local recorda, però, que aquestes accions al volant es vigilen tot l’any i que durant aquesta setmana s’intensificaran els controls.

 

Comencen les obres d’urbanització del Segon Polígon Eixample Residencial de Roda de Berà

Es regularitzarà la situació d’un total de 78 parcel·les i permetrà revalorar els terrenys. Foto: Cedida

Ahir dilluns es van posar en marxa els treballs d’urbanització del II Polígon Eixample Residencial, una obra molt esperada pels veïns dels carrers Meritxell, Joan Sebastian Bach i Antoni Gaudí. L’Ajuntament de Roda de Berà posa final d’aquesta manera a un problema que els veïns han patit durant més de tres dècades.

Durant la dècada dels 80 es va començar a construir el Segon Polígon de l’Eixample Residencial, una zona on no es van executar prèviament les obres d’urbanització i en la qual es van vendre i edificar parcel·les en un àmbit sense els serveis urbanístics bàsics.

La situació actual és de xarxes de serveis i pavimentació de diferents graus d’acabament, des de la no existència de cap tipus de servei en algunes parcel·les, passant per altres amb escomeses no adaptades a la normativa, o actuacions aleatòries i sense control normatiu.

Quant als propis habitatges, es diferencien tres tipus, parcel·les buides; parcel·les amb vivendes sense acabar; i habitatges en funcionament, alguns dels quals estan dotats de serveis, i d’altres incomplerts.  Amb la voluntat de donar solució a una situació irregular i al perjudici important que els veïns que hi resideixen patien, al llarg dels anys les diferents corporacions han intentat donar una solució definitiva sense èxit, amb actuacions de caràcter provisional que tenien l’objectiu de donar respostes puntuals.

Per aquest motiu l’equip de Govern va voler buscar una solució definitiva que acabés amb la precarietat i les necessitats no satisfetes que han patit els veïns d’aquesta zona durant tants anys, i ja durant l’anterior legislatura va iniciar els tràmits per posar en marxa la urbanització definitiva, un procés que s’ha allargat fins ara, quan han començat les obres.

 

Roda de Berà posa en marxa el procés per crear una nova borsa de treball d’auxiliars administratius

El termini de presentació de sol·licituds s’allargarà fins el 9 de febrer. Foto: laciutat

El Consistori ha obert avui la convocatòria pública per a la formació d’una borsa de treball de personal laboral temporal d’auxiliars administratius, grup C2, destinada a cobrir vacants, substitucions o d’altres tipus de contingències temporals del personal de la plantilla de l’Ajuntament de Roda de Berà.

La selecció dels aspirants es farà per concurs-oposició lliure. La primera fase serà la d’oposició, amb proves d’acreditació del coneixement de les llengües catalana i castellana i una prova teòrica sobre el temari general. En la fase de concurs es valorarà pel Tribunal els mèrits al·legats, les titulacions acadèmiques, la formació i les circumstàncies personals de les persones que hagin superat la primera fase del procés. Finalment els aspirants s’enfrontaran a una entrevista personal, potestativa i no eliminatòria.

Les persones que superin totes les proves formaran part de la borsa de treball. Es constituirà una llista seguint l’ordre de puntuació total obtinguda, la qual determinarà l’ordre de prioritat en la crida de les persones candidates. La borsa tindrà una vigència de tres anys des de la seva constitució, prorrogable per un any més.

Els interessats hauran de presentar la sol·licitud, juntament amb la documentació acreditativa dels requisits i dels mèrits al·legats, així com l’abonament de les taxes corresponents als drets d’examen, de 6 euros.

Per prendre part en les proves selectives serà necessari complir els requisits i reunir les condicions que apareixen detallades a les bases, les quals es poden descarregar al web municipal així com la sol·licitud formalitzada.

El termini de presentació d’instàncies finalitza el proper 9 de febrer de 2020.

 

Càmpings de la costa tarragonina, guardonats com els millors d’Europa

Foto de família de tots els guardonats. Foto: Cedida

Sis dels establiments que pertanyen a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, han estat reconeguts com els millors càmpings de tot Europa.

Així, després d’uns exigents processos d’inspecció, valoració dels organitzadors i de votacions populars, sis càmpings de Tarragona han aconseguit les majors distincions del sector.

Representants dels Càmpings de Tarragona que han assistit a l’entrega dels Premis de l’ANWB Els premis internacionals del sector campista s’han lliurat en el decurs d’una gala celebrada a Utrecht (Països Baixos) durant la fira Vakantiebeurs. Aquests guardons són atorgats per l’associació
automobilística de referència als Països Baixos, l’ANWB, que compta amb més de 4,5 milions d’usuaris. Així, l’ANWB ha concedit dos importants premis a diferents càmpings: els ANWB Erkende TopCampings d’Espanya 2020 (Millors Càmpings d’Espanya 2020) i el Camping Van Het Jaar 2020
(Càmpings de l’any 2020).

Màxim guardó al Playa Mot-roig. Foto: Cedida

Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, ha mostrat «la seva satisfacció» pels reconeixements rebuts pels càmpings associats i ha volgut destacar que «alguns dels premiats, any rere any són reconeguts com els millors d’Europa. I això, no és
casual, s’inverteixen molts esforços per estar sempre entre els millors». «Cal que seguim treballant en aquesta línia, els campistes que ens visiten busquen el millor servei, tracte i també les millors instal·lacions», ha puntualitzat.

A la categoria «Millors Càmpings d’Espanya 2020» han estat guardonats sis càmpings de la Costa
Daurada:

• Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp)
• Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp)
• Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp)
• Càmping & Resort Sangulí (Salou)
• Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit)
• Càmping Stel (Roda de Barà)

Mentre que a la segona, Càmping de l’any 2020, el Playa Montroig Camping & Resort ha estat el guanyador de la Categoria ‘»Millor càmping familiar d’Europa». Aquest premi l’han escollit més de 45.000 usuaris amb les seves votacions després d’una selecció dels millors 6 càmpings de l’any -3 dels Països Baixos, 1 de França i 2 d’Espanyaper part d’un jurat especialitzat. Entre els sis finalistes destaca també la presència del Càmping & Resort Sangulí. Així els dos càmpings tarragonins, han estat els únics finalistes que representaven a Espanya.

Alhora, cinc càmpings pertanyents a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Càmping Destination-, han estat premiats amb el Superplätze 2020, una de les majors distincions de el sector campista. Aquest guardó l’atorga la prestigiosa guia alemanya Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC), l’associació automobilística de referència a Alemanya i la més gran d’Europa amb més de 20 milions de membres.

Els càmpings premiats amb el Superplätze 2020 a la Costa Daurada han estat:
• Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp)
• Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp)
• Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp)
• Càmping & Resort Sangulí (Salou)
• Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit)

Comunicat de l’alcalde de Roda de Berà sobre inseguretat, ocupació i habitatges buits

Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà

La situació de crisi ha impactat de forma dramàtica en la vida de moltes persones a causa de les dificultats sobrevingudes. Les administracions locals, infradotades de recursos, són les que reben en primera instància l’impacte social d’aquestes situacions.

Durant els últims anys moltes famílies han patit la pèrdua del seu habitatge, un fet que ha produït un increment en el nombre d’ocupacions d’aquestes vivendes buides. Aquesta situació també ha fet augmentar el grau de vulnerabilitat social i ha generat situacions d’exclusió difícils de resoldre.
Al nostre municipi les ocupacions il·legals van iniciar-se a finals de l’exercici 2014 i des de llavors han anat en augment. La gran majoria dels casos no deriven de veïns de la localitat en situació d’extrema necessitat, sinó que es tracta de persones provinents d’altres localitats properes.

Podríem dir que existeixen dos tipus d’ocupacions, una generada per una necessitat real i una altra que aprofita la conjuntura social per convertir un drama humà en un negoci i una forma de vida totalment reprovable, i als que no hem de nomenar i classificar com a ocupes, sinó com a delinqüents.
Aquestes ocupacions fetes per delinqüents generen una gran problemàtica al municipi des de diferents punts de vista: creen inseguretat i alarma social i creen un efecte de crida a altres com que només busquen aprofitar-se de la desgràcia d’altres.

Hem de reforçar els mecanismes que tenim al nostre abast per aturar aquesta situació, i obligar a les entitats bancàries o grans tenedors d’habitatges buits perquè adoptin mesures que ajudin a regularitzar la situació dels pisos ocupats.
Des del cos de la Policia Local, i amb el recolzament de Mossos d’Esquadra, hem reforçat la vigilància policial i hem iniciat una campanya de control i seguiment d’habitatges ocupats per tal d’impossibilitar les connexions als serveis públics d’aquelles ocupacions que es detectin i es puguin classificar com activitats delictives o de negoci.

Treballem amb les eines que les lleis i les competències locals ens permeten, tot i que resulten totalment insuficients. Per això ens esforcem per fer arribar aquesta problemàtica a qui té les competències i els mitjans suficients per reformar la legislació i protegir a qui realment ho necessita, i castigar amb tota la força de la llei a aquells que doblement infringeixen les normes ètiques, morals i legals i que provoquen problemes de convivència.

Hem convocat la Junta Local de Seguretat, a la qual hi assistiran membres dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local i representants polítics amb responsabilitat en seguretat ciutadana. Traslladarem la nostra gran preocupació per la situació que estem vivim i reclamarem la col·laboració i la coordinació de tots per a aconseguir un municipi solidari però al mateix temps segur i de caire familiar com ha estat sempre.

Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà

Els Reis Mags reparteixen il·lusió a Roda de Berà

Ses Majestats a bord d’un veler . Foto: Cedida

Ses Majestats els Reis Mags d’Orient van arribar a Roda de Berà, per novè any consecutiu, a bord d’un veler de fusta al Port Esportiu. Al moll els esperaven els infants il·lusionats acompanyats pels seus familiars. Els nens i nenes es van poder fer fotos amb els Reis i després, Ses Majestats damunt les seves guarnides carrosses van fer un petit recorregut per la zona.

Seguidament es van desplaçar al nucli urbà, on s’esperava la seva arribada a la plaça Francesc Macià per iniciar la cavalcada per diversos carrers del municipi. Els Reis, acompanyats pels patges i tot el seguici reial, van llançar caramels a dojo durant el recorregut. A la cavalcada també hi van participar els carters, portadors de totes les cartes dels infants de Roda, els xanquers ‘Llàgrimes de foc’ i la xaranga ‘Lo Perkal’, i va comptar amb diversos voluntaris com l’associació de Protecció Civil, joves del PIJ i altres persones que hi van col·laborar.

Els tres Reis Mags des del balcó de l’Ajuntament. Foto: Cedida

La cavalcada va acabar a la plaça de l’Ajuntament. Allà, des del balcó, l’alcalde Pere Virgili va saludar als centenars de persones que es van apropar per veure’ls i va lliurar les claus màgiques als Reis, per tal que poguessin entrar durant la nit a totes les llars de Roda de Berà per lliurar els regals als nens i nenes.

Com és tradició al municipi, van repartir regals en tres punts diferents i, durant la llarga nit, van visitar les centenars de llars rodenques per portar la màgia i la il·lusió als més menuts.

 

Tarragona demana no regar ni omplir banyeres davant la ‘crisi de l’aigua’ i Roda envia camions cisterna a urbanitzacions

Pla general d’una de les rotondes properes al barranc de la Borrasca amb vehicles afectats per la baixada d’aigua. Foto: Anna Ferràs

Diversos ajuntaments consorciats amb el Consorci d’Aigües de Tarragona –CAT- estan fent una crida al ‘consum d’aigua responsable’ davant la greu avaria que ha patit aquesta matinada la canonada principal a l’Ampolla. La Generalitat ha activat el Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) en fase de prealerta.

Així s’expressen els consistoris de Tarragona, Salou, Vila-seca, Altafulla o Roda de Berà. A Tarragona, Ematsa ha posat en marxa ‘tots els recursos propis’ per mantenir l’abastament d’aigua a la ciutadania. En aquests moments, ‘s’està consumint més aigua de la que es pot subministrar‘ i, donat que les previsions del CAT apunten que la reparació s’allargarà, ‘cal la col•laboració de la ciutadania’, afirma en un comunicat enviat aquesta tarda. La Generalitat ha assegurat que es tardarà dos dies perquè es repari.

Ematsa demana que es col.labori no regant, no omplint banyeres, minimitzant l’ús d’electrodomèstics com rentavaixelles i rentadores i fent, en general, ‘un ús contingut de l’aigua‘. Amb aquestes mesures, ‘es podrà continuar mantenint la reserva dels dipòsits mentre l’avaria no queda resolta per part del Consorci d’Aigües de Tarragona’. Degut a les maniobres que s’estan realitzant, ‘es poden produir reduccions de pressió puntuals en alguns punts de la ciutat’.

En el cas d’Altafulla, el seu alcalde, Jordi Molinera, ha fet una piulada tranquil.litzant la ciutadania sobre les reserves d’aigua existents, però demanant un consum responsable.

D’altra banda, el municipi de Salou s’abasteix en aquests moments d’un dipòsit d’aigua compartit amb La Pineda (Vila-seca) que conté 30.000 metres cúbics de reserva, així com de pous propis. Aquesta reserva podrà donar servei a la població durant 3 o 4 dies, depenent de l’ús responsable que se’n faci, informa el consistori.

Aquesta mesura ha estat l’aplicada per l’Ajuntament de Salou per fer front a les conseqüències del trencament de la canonada que s’ha produït aquesta matinada a l’Ampolla, municipi de la comarca del Baix Ebre.

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha tallat el subministrament als seus consorciats i, de moment, s’hi està treballant, encara que no se sap quan es podrà reparar completament l’avaria.

Mentrestant, des de l’Ajuntament de Salou es demana que es faci un “ús molt responsable de l’aigua”, ja que el problema no només afecta el municipi, sinó tot el litoral.

Roda de Berà

D’altra banda, l’Ajuntament de Roda de Berà enviarà aquesta tarda camions cisterna per abastir dues urbanitzacions del terme que s’abasteixen amb aigua del Consorci. L’alcalde, Pere Virgili, ha informat a aquest digital que ‘es tracta de mantenir el nivell dels dipòsits a les urbaniztacions de Berà i Costa Daurada per tal de compensar el descens del nivell d’aigua’.

Es tracta de les urbanitzacions que tenen els dipòsits més antics de Roda. Es tracta d’una mesura ‘preventiva’. Les urbanitzacions de La Barquera i Marial podrien resultar també afectades. Roda no té interconnexio de xarxes d’aigua dels diferents proveïdors amb què se subministra i no pot compensar una manca de subministrament d’una línia amb una altra. La manca de subministrament del CAT no afectarà a la resta d’indrets on se subministra amb pous.

Les companyies Aigües Barà i Rodamar han activat els protocols per garantir el subministrament d’aigua a la zona afectada. Per aquest motiu, es recomana ‘fer un consum responsable de l’aigua’.

Vila-seca, Torredembarra i Vilallonga del Camp

El consistori de Vila-seca, d’altra banda, ha penjat aquest matí un post al Facebook corporatiu on es demana a la població ‘un ús mesurat en el consum d’aigua’, amb l’objectiu de ‘mantenir les reserves d’aigua durant les properes hores’. Fonts del consistori han indicat que s’estan abastint amb aigua del dipòsit de Vila-seca i del conjunt amb Salou en el cas de La Pineda i amb reserves de pous. Així mateix, s’ha suprimit el rec de parcs i jardins i reduïda la neteja de carrers’.

En altres municipis hi ha més tranquil.litat. És el cas de Torredembarra, que té ‘garantit’ el subministrament d’aigua ‘per almenys tres dies’ mentre es repara el trencament de la canonada, ha informat Ona la Torre. Com en el cas de la majoria de municipis consorciats, la Torre compta amb recursos hídrics propis que poden fer front al subministrament d’aigua en casos d’emergència com el trencament de la canonada principal del CAT. Així, aquest matí s’ha activat el dipòsit del Pujol i el pou de Gibert per poder cobrir el tall temporal de subministrament de l’aigua de l’Ebre.

És el cas de Vilallonga del Camp, per exemple, on la seva l’acaldessa, Gemma Benaiges, ha afirmat a aquest digital que amb els pous amb què també se subministra el municipi en tenen suficient per superar la situació.

Dos dies per reparar-ho

D’altra banda, la Generalitat, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), de Protecció Civil, ha informat als consistoris que les obres de reparació tenen una previsió de dos dies. Els municipis de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant fins a Cunit aniran rebent aigua a partir de la reserva de la xarxa que és de 150000 m3 i els 11 municipis que van des de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant fins Alcanar no rebran subministrament d’aigua fins a la reparació de la canonada.

Seguint les recomanacions del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ‘tots els municipis que reben el seu servei han d’activar els elements de reserva que disposin i adoptar mesures de reducció del consum d’aigua. Cal avaluar l’Impacte sobre elements especialment vulnerables del municipi com són les activitats sòcio-sanitàries i comunicar-los al CECAT en cas de necessitat, afirma en la nota.

J. Garcia

Els Reis Mags d’Orient arribaran per mar a Roda de Berà

El proper diumenge 5 de gener serà la nit més esperada de l’any pels infants, ja que arribaran els Reis Mags d’Orient. A Roda de Berà, un any més, vindran per mar a bord d’un vaixell. L’arribada de Ses Majestats i la comitiva reial està prevista a les cinc de la tarda al Port Esportiu, on s’espera gran afluència de petits i grans il·lusionats per rebre’ls.

Un cop a terra ferma, tots els nens i nenes que ho desitgin es podran fotografiar amb els Reis, els quals faran un petit recorregut per alguns carrers de la zona. Tot seguit, es desplaçaran fins el Nucli Urbà amb les seves carrosses ben guarnides. L’arribada es preveu a dos quarts de set de la tarda a la plaça Francesc Macià, des d’on s’iniciarà la gran cavalcada on Reis, patges i joves voluntaris llançaran gairebé 400 quilos de caramels. El recorregut serà avinguda Sant Jordi, plaça Catalunya, c. Generalitat, c. Nou, c. Joan Carles I fins a la plaça de l’Ajuntament, on, des del balcó, els Reis acompanyats per l’alcalde Pere Virgili i els membres de la Corporació,
saludaran als assistents. Per tal que puguin entregar tots els regals als nens i nenes, recolliran la clau màgica que obre totes les llars del poble on, al llarg de la màgica nit, faran el repartiment.

Per tal de facilitar el desplaçament fins el Port, la regidoria de Festes posarà a disposició dels patges i els voluntaris un bus que sortirà des de la plaça de l’Ajuntament a dos quarts de cinc de la tarda. L’accés al bus serà lliure per a tothom fins omplir les places disponibles.

Qui opti per desplaçar-se amb el seu vehicle disposarà d’aparcament gratuït per gentilesa del Port Esportiu.

 

Obert el procés de votació de les propostes dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili. Foto: Tarragona21

Aquest mes de gener s’ha posat en marxa el procés de votació de l’edició 2 dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà, amb un total de 39 propostes seleccionades. En referència a les propostes realitzades per part de la ciutadania, la xifra arriba gairebé a les 200.

D’aquestes, 84 no compleixen els criteris establerts, 10 són propostes que ja contempla realitzar l’equip de Govern i, per tant, ja estan incloses en els pressupostos, i 65 són propostes repetides. Durant aquest mes està obert el període de votació. Hi poden participar les persones empadronades a Roda de Berà i que siguin
majors de 16 anys, i la votació es pot fer de forma presencial o a través de la pàgina web www.tudecideixesrdb.cat. Per fer-ho, només cal presentar la butlleta participativa i el DNI o NIE.

Cal votar 3 propostes, 1 d’àmbit general (en benefici de tot el municipi) i 2 de barris diferents. En l’àmbit general s’hi contemplen 5 propostes, com un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, màquines per retornar ampolles de plàstic a canvi de diners, adequar espais públics amb plantes i flors, fer una zona de mountain bike i
instal·lar un wc al Camí de Ronda. La resta de propostes són dels diferents barris: 16 del nucli urbà, 2 de Berà, 1 de Berà Mar, 3 de l’Eixample, 6 del Francaset, 1 de La Barquera i el Mas Roig, i 2 de La Martorella i el Roc de Sant Gaietà.

Entre finals de gener i durant el mes de febrer es donaran a conèixer les propostes guanyadores i es farà valoració del procés per tal de, si s’escau, millorar-lo. L’equip de Govern destinarà una partida de 128.000 euros -que es contemplarà als Pressupostos de 2020- per realitzar les propostes que resultin més votades. La quantitat de propostes que s’executaran serà en funció del cost d’aquestes, fins arribar al límit pressupostari.

 

El quart premi de la Grossa, el 54265, venut a Roda de Berà i Cabrera de Mar

Els presentadors Lluís Marquina i Candela Figueras amb la figura de la Grossa de Cap d’Any. Foto: Loteria de Catalunya

El 54265 ha estat el primer quart premi de la Grossa de Cap d’any i s’ha distribuït en punts de venda de Barcelona (Barcelonès), Sarrià de Ter (Gironès), Roda de Berà (Tarragonès) i Cabrera de Mar (Maresme), així com per Internet. Està dotat amb 10.000 euros per bitllet, el que suposa 1.000 euros per cada euro jugat. Aquest és el primer dels dos quarts premis que es repartiran durant el sorteig.

Desmantellen un cultiu de marihuana en una casa ocupada de Roda on hi vivien quatre menors

Imatge dels dos quilos de cabdells de marihuana envasats al buit localitzats a l’interior de la casa adossada de Roda de Berà. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Roda de Berà han desmantellat un cultiu de marihuana a l’interior d’una casa adossada d’aquest municipi del Tarragonès. Segons informa la policia, a l’habitatge hi vivia un matrimoni que ha estat detingut i els seus quatre fills, tots ells menors d’edat. L’immoble presentava unes condicions d’insalubritat «elevades».

L’operatiu es va fer dijous i va permetre als agents comissar una bossa precintada al buit amb més de dos quilos de cabdells de marihuana, diners en efectiu, torretes amb restes del cultiu i material per al creixement de les plantes. El matrimoni, format per una dona de 37 anys i un home de 41, va quedar arrestat pels suposats delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. El jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs.

La investigació va arrencar el maig passat després que la policia rebés una informació sobre l’existència d’una possible plantació de marihuana dins d’una casa adossada que una família havia ocupat a l’avinguda Lluís Companys de Roda de Berà. Les primeres comprovacions van permetre observar humitats a la zona de l’aparcament soterrani procedents de l’habitatge superior per les filtracions d’aigua del sistema de reg del cultiu de marihuana.

Una empresa especialitzada va verificar una manipulació de la xarxa de distribució energètica, on s’hi havia enllaçat una escomesa per a la defraudació de fluid elèctric des d’aquest habitatge. L’elevat consum elèctric, les fortes olors i altres indicis, assenyalen els Mossos, van motivar la sol·licitud de la corresponent autorització judicial.

A banda de desmantellar aquest punt de producció de marihuana, es va tallar el subministrament elèctric a l’immoble, que també presentava unes elevades condicions d’insalubritat. A més, es va intervenir un gos de raça perillosa que els detinguts tenien sense cap tipus de documentació.

Un familiar es va fer càrrec dels quatre fills menors del matrimoni i s’informarà de la situació en què es trobaven a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i als serveis socials de l’ajuntament de Roda de Berà.

Redacció

Roda de Berà recapta més de 3.000 euros per a La Marató

Els actes van començar el passat diumenge 8 de desembre. L’associació Rockcat RC Team de Roda de Berà va organitzar una recerca del tresor amb cotxes elèctrics radiocontrol mitjançant geocaching. Una quarantena de participants van seguir les coordenades punt a punt, van poder completar la ruta del Cucurull i es va recaptar la quantitat de 185€.

Dimecres a les 6 de la tarda, a la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, va tenir lloc una xerrada sobre les malalties minoritàries a càrrec de Carmen Jiménez, professional de la salut. La Biblioteca va aconseguir recaptar 227€ i encara s’ofereix la possibilitat d’ampliar aquesta quantitat amb la paradeta de llibres solidaris i la guardiola solidària.

Dissabte, el Club de Tennis Barà va organitzar el 7è Torneig de pàdel mixt solidari durant tot el matí a les instal·lacions del club. L’acte va comptar amb la participació de 12 parelles, les quals van rebre una samarreta d’obsequi, i es van poder recaptar 350€. Aquesta quantitat es va aportar a La Marató mitjançant el grup Pàdel Solidari, composat per més clubs de la zona que van organitzar diferents tornejos de tennis i pàdel, i que van sumar 2.114€. També dissabte, el Club Atlètic Roda de Barà, va sortejar una cistella solidària a la mitja part del partit del primer equip recaptant 213€ amb la venda dels tiquets.

Diumenge va tenir lloc la Fira d’Entitats de Roda de Berà per La Marató de TV3 al Poliesportiu Municipal i la plaça de l’Ajuntament. Tot i ser la primera edició, l’esdeveniment va comptar amb la participació de nombroses associacions i entitats del municipi que van realitzar activitats de tot tipus i per a totes les edats: caga tió gegant, inflable, toro mecànic, tir amb arc, futbolí, ping-pong, mini pista de tennis, mini circuit de cotxes de ràdio control, pinta-cares, tallers de Nadal, passeig amb carro de cavalls, classe de judo, exhibició de ball.

A més, es va cuinar una truita gegant que els assistents van poder degustar en format pinxo dels quals es van servir 292 racions. També es van realitzar sortejos, i es van posar a la venda diferents articles per recaptar fons: postals de Nadal, quadres, punts de llibre i bijuteria de puntes de coixí, entre d’altres.

Finalment, les quantitats aportades en aquesta Fira d’Entitats per cada associació van ser les següents: Grup Sardanista (250€), Más que pádel (220€), AVV El Francaset (10,44€), Ass. Ateneu Rodenc (18€), Assoc. Infantil La Canalla de Roda (39,50€), Assoc. Els Tres Tombs (184,80€), Assoc. Toxophílica de Catalunya (62,92€), Assoc. Juvenil Roda Jove (280€), Assoc. Cultural Luz de Luna (398,11€), Esplai Ca l’Oliverar (92,09€), Assoc. De Jubilats i Pensionistes (170€), Assoc.

De Dones ‘Kom-tu’ (50€), Coral Verge de Berà (220,50€), Club Patí (110,86€), Club de Tennis Barà (15,51€), AVV del Nucli Urbà (50€), Escoles El Cucurull i Salvador Espriu i Institut de Roda de Berà (138,50€), CagaTió i Truita gegant (360,82€).

La gran assistència a les activitats i la solidaritat de tots i totes va permetre arribar a la suma de 3.297,05 euros que s’han aportat a La Marató de TV3 per a la investigació de les malalties minoritàries.

 

L’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament de Roda de Berà dona un nou enfocament a la Borsa Municipal de Treball

Amb l’objectiu de fer un salt qualitatiu per oferir un ventall més ampli i personalitzat dels serveis relacionats amb el món laboral, la regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de Roda de Berà, encapçalada per Manel González, ha donat un nou enfocament a l’anomenada Borsa de Treball, transformant-la en Departament d’Ocupació.

La primera de les accions implementades ha estat el servei ‘Coaching Professional’. El nou projecte es va presentar el passat dimecres a les dependències del departament d’Ocupació, i encara hi ha alguna
plaça disponible per a aquelles persones que els hi pugui interessar. Es tracta d’una eina de gran utilitat per a aquells rodencs i rodenques que cerquin feina o vulguin millorar la que tenen actualment. Les sessions, que són individuals i adaptades a les competències personals de cada usuari, són a càrrec d’un coach professional.

S’ofereix orientació personalitzada i adaptada per a cada persona que està en procés de recerca de feina. El departament s’ha adaptat a les noves tecnologies, i durant el proper 2020 incorporarà una plataforma online per a usuaris que cerquin feina i, alhora, per a empreses que busquin candidats. Altra de les novetats serà la creació d’un espai coworking per a nous emprenedors del municipi i/o emprenedors actius que podran aportar
coneixements i experiència.

 

Detinguts dos joves quan intentaven robar en un domicili a Roda de Berà

La Policia va detenir els dos individus

El passat 4 de desembre al vespre un ciutadà va alertar a la Policia Local que havia vist a dues persones amb caputxa que saltaven dins d’un domicili del carrer Sant Salvador de Roda de Berà. Dues dotacions de la policia rodenca es van desplaçar fins el lloc indicat i van sorprendre a dues persones sortint de l’interior del domicili per una finestra, la qual havien forçat prèviament.

La Policia va detenir els dos individus, un de 19 anys i nacionalitat Sèrvia, i l’altre de 20 anys i de nacionalitat croata. Ambdós sense domicili identificat. Després de la instrucció de les diligències judicials pertinents van ser traslladats a la comissaria de Mossos d’Esquadra del Vendrell pel seu trasllat al Jutjat de Guàrdia corresponent. Un cop més, gràcies a la col·laboració ciutadana s’ha pogut evitar el robatori.

 

Roda de Berà se suma, un any més, a La Marató de TV3

La Marató en una edició anterior

L’Ajuntament de Roda de Berà, amb la col·laboració de nombroses associacions rodenques, ha organitzat la Fira d’Entitats per La Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties minoritàries. Tot i que el gruix d’activitats es concentrarà el proper diumenge 15 de desembre, el passat diumenge l’associació RockCat RC Team va
organitzar la ‘Recerca del tresor amb cotxes radiocontrol’, la qual va comptar amb una quarantena de participants.

Les activitats continuaran demà dimecres a les 6 de la tarda amb una xerrada sobre les malalties minoritàries, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal; dissabte al matí al Club Tennis Barà se celebrarà el 7è Torneig de pàdel mixt, i a la tarda el Club Atlètic Roda de Berà sortejarà una cistella de Nadal. Diumenge l’activitat es centrarà a la plaça de l’Ajuntament i al Poliesportiu Municipal, on hi tindrà lloc –de 10 del matí a 2 de la tarda- la Fira d’Entitats per La Marató de TV3.

Hi haurà activitats per a tothom, com caga tió gegant, inflable, toro mecànic, tir amb arc, futbolí, ping-pong, mini pista de tennis, mini circuit de cotxes de ràdio control, pinta-cares, tallers de Nadal, passeig amb carro de cavalls, classe de judo, exhibició de ball… i moltes més activitats organitzades per les associacions i entitats
rodenques.

La jornada comptarà amb servei de bar i es podran degustar pinxos de truita a partir d’un euro o comprar coca i gofres. Les entitats també posaran a la venda diferents articles per recaptar fons: postals de Nadal, quadres, punts de llibre i bijuteria de puntes de coixí, entre d’altres.

A les 12 del migdia tindrà lloc el sorteig de 5 lots de Nadal de la campanya ‘Comprar en el comerç local té premi’, impulsada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Roda de Berà.

 

Nova aportació de sorra a la platja de Roda de Berà

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha destinat 110 mil euros. Foto: Cedida

El municipi de Roda de Berà continua la seva lluita contra l’erosió de la platja. El Servei de Costes de l’Estat ha hagut de fer-hi una nova aportació de sorra. S’hi han abocat fins a 6.000 metres cúbics, a més de recol·locar l’escullera que va soterrada. Aquesta actuació per regenerar la platja es ve fent de forma continuada des de fa anys.

L’alcalde Pere Virgili recorda com als anys noranta ja s’hi va dipositar una gran quantitat d’arena, amb vaixells provinents del Garraf. Per estalviar-se aquestes obres d’emergència anuals -amb el seu corresponent cost-, el municipi vol una solució definitiva i que es construeixin dos espigons just sota l’ermita de Berà per consolidar aquest tram de costa, molt freqüentat per turistes. És un projecte de major envergadura, pressupostat en 1,5 milions d’euros, que es manté sobre la taula, pendent d’execució, sense encara partida econòmica.

El Ministeri per a la Transició Ecològica, mitjançant la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, ha invertit 550.000 euros a la costa tarragonina per pal·liar els efectes dels passats temporals del 9 al 13 de setembre de 2019 i lluitar contra l’erosió de les platges. Els treballs, gestionats des del Servei de Costes que el Ministeri té a la província de Tarragona, afecten a Roda de Berà, Sant Jaume d’Enveja i Alcanar.

A Roda de Berà s’han invertit 110.000 euros i els treballs han consistit bàsicament en  l’aportació de 6.000 m3 de sorra de platja als llocs erosionats, més la recol·locació d’escullera   i condicionament de la platja davant del passeig.  Els treballs van iniciar-se la primera setmana de novembre i han finalitzat aquests dies de desembre.

 

La Policia Local de Roda deté tres individus per un presumpte delicte contra la salut pública

Als detinguts se’ls va confiscar marihuana i diners en efectiu

Als detinguts se’ls va confiscar marihuana i diners en efectiu

Agents de la Policia Local han detingut tres persones per un suposat delicte contra la salut pública. Els fets van succeir el passat diumenge, dia 24 de novembre, quan un component de la Policia Local de Roda de Berà que es trobava fora de servei va observar quatre persones -no conegudes al municipi- amb un comportament estrany i moviments poc coherents. L’agent va informar a les dotacions policials del municipi sobre aquest fet i, un cop comprovat, agents de la policia no uniformats van fer un seguiment i vigilància dels individus.

Després de més de 4 hores de vigilància, van procedir a la identificació de les 4 persones i els dos vehicles amb els quals circulaven, localitzant amagat a l’interior d’un dels vehicles 1.100 grams d’una substància vegetal de color verd -presumptament marihuana- i gairebé 7.000€ en efectiu.

Davant d’aquests indicis propis d’un delicte contra la salut pública, van procedir a la detenció de 3 dels 4 identificats -dos de nacionalitat lituana i un de nacionalitat espanyola- i veïns de Platja d’Aro (Baix Empordà) i Mont-roig del Camp (Baix Camp) per un presumpte delicte contra la salut pública i per una ordre de recerca i detenció del Jutjat Penal de Barcelona. Un cop practicades les diligències, es van traslladar els detinguts, el material confiscat i els diners al Cos de Mossos d’Esquadra per seguir amb el procediment habitual.

Detingut un home per un robatori amb violència a Roda de Berà

L’home amenaçava els empleats amb un ganivet o una arma de foc per endur-se la recaptació

L’home amenaçava els empleats amb un ganivet o una arma de foc per endur-se la recaptació

Els Mossos d’Esquadra, en un dispositiu conjunt amb la Policia Local de Roda de Berà, han detingut un home per un robatori amb violència, i dues persones més, un home i una dona, per tenir ordres de recerca i detenció pendents. En el cas de l’home arrestat per robatori amb violència, se l’acusa de sostreure rellotges d’alta gamma, diners en efectiu i d’agredir a la propietària del domicili, que va patir una fractura. L’individu va ingressar a presó mentre que els altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs. Els arrestos es van fer entre el 20 i el 21 de novembre, els detinguts tenen 19, 26 i 43 anys, i són de nacionalitats espanyola i holandesa. Segons la policia, els detinguts no tenen cap relació entre ells.

Els cossos policials van detenir el primer home aquest dimecres al centre de Roda de Berà. Els agents el van identificar i van comprovar que constava una ordre de recerca i detenció judicial.

El mateix dia a la tarda, van localitzar i van arrestar l’home que havia comès un robatori amb violència en un domicili de la localitat. El detingut va perpetrar els fets el passat 14 d’agost i va robar rellotges d’alta gamma i diners en efectiu. L’home va agredir la propietària de l’habitatge quan el va sorprendre ‘in fraganti’. La dona va patir una fractura en una extremitat per culpa de l’agressió.

L’última de les detencions es va produir aquest dijous en un control de trànsit a l’N-340. En el dispositiu es va identificar una dona que tenia vigent una ordre de recerca i detenció judicial.

Els dos detinguts per les ordres de detenció judicials van quedar en llibertat amb càrrecs, mentre que el detingut per robatori amb violència va ingressar a presó per ordre de l’autoritat judicial.

Roda de Berà contra la violència envers les dones

Avui comencen els actes, que s’allargaran fins el dia 29

Avui comencen els actes, que s’allargaran fins el dia 29

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de la regidoria de la Dona, ha organitzat tot un seguit d’actes gratuïts i oberts a tothom amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemorarà el proper 25 de novembre. El primer dels actes tindrà lloc avui dimarts a les 6 de la tarda al Casal Municipal Les Monges.

Es tracta d’un curs d’assertivitat i mediació de conflictes, que serà a càrrec de Clima i Creixement. El curs es tornarà a fer el proper dimarts, dia 26 de novembre, a la mateixa hora i lloc. Diumenge, dia 24, el Club de Judo Dojo de Roda oferirà una classe de defensa personal. Tindrà lloc a la seu del Club -a l’avinguda de l’Avenc- a 2/4 de 10 del matí.

En acabar, se servirà un esmorzar. Les places són limitades, i per aquest motiu cal fer inscripció prèvia a l’Hotel d’Entitats. El mateix diumenge, a les 7 de la tarda al Casino Municipal, l’actriu Jordina Biosca narrarà un conte per a adults titulat ‘La noia sense mans’. L’activitat està recomanada per a majors de 12 anys.

Dilluns dia 25 de novembre, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc la lectura del manifest institucional amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Dimecres dia 27, a les 5 de la tarda, a la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, Susanita Pinceles explicarà contes per a la igualtat de gènere, adreçats a infants.

També hi haurà pintacares. Per finalitzar els actes, divendres 29 de novembre, a 2/4 de 12 del matí, el programa A Mig Matí de Roda de Berà Ràdio (107.7 fm) oferirà una taula rodona sobre la violència envers les dones, serà a càrrec de persones enteses en la matèria. Amb aquests actes, Roda de Berà vol mostrar el seu suport a totes aquelles dones que pateixen maltractaments, siguin del tipus que siguin, i sumar-se a la lluita contra qualsevol tipus de violència.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies