TARRAGONA 21

L’Ajuntament ofereix cursos de formació per aturats i treballadors en actiu cent per cent subvencionats

Imatge de l’Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Roda de Berà va posar en marxa al 2017 un projecte de cursos de formació continuada per aturats i treballadors en actiu. Amb la voluntat de continuar fomentant l’ocupació i la formació per millorar la qualificació professional dels treballadors, així com per ajudar a ampliar la formació de les persones que actualment busquen feina, l’equip de Govern va decidir donar continuïtat al projecte.

L’any passat 102 persones es van inscriure a un o a varis dels cursos que es van oferir al programa, i amb aquests bons resultats obtinguts, el consistori posarà en marxa, de nou de la mà de Femarec, un total de 8 cursos i 329 hores de formació -85 més que al 2017-, subvencionats al 100% pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya.

El calendari, amb les dates d’inici de cada curs, no s’ha tancat encara, tot depenent de la demanda i el perfil de les persones que vulguin inscriure’s. Tots ells estan adreçats a treballadors en actiu i autònoms, tot i que a quatre dels cursos ofertats hi podran accedir tant persones desocupades com en actiu. Aquests seran, ‘operació de carretons frontal, retràctil i apilador’, la teoria del qual s’impartirà a l’Escola d’Adults i la pràctica a Vila-seca, amb una durada de 24 hores; el curs de ‘manipulador de productes fitosanitaris’, en nivell bàsic, de 25 hores, i en nivell qualificat de 60 hores.

Pel que fa a la resta, els destinats només a treballadors i autònoms, trobem dos cursos d’atenció al client del petit comerç, el primer en llengua francesa i un altre en anglès, ambdós de 30 hores de durada; i dos cursos per millorar les habilitats interpersonals o directives, “mindfulnes”, de 30 hores, amb l’objectiu de dotar de les tècniques necessàries per gestionar els canvis, les crisis i els desafiaments del dia a dia i optimitzar la presa de decisions; i un altre sobre “neurolideratge”, també de 30 hores.

Finalment, el curs més complet del programa, quant a temari i durada, un total de 100 hores, serà el de gestió comptable, el qual inclourà una part teòrica de 60 hores, i una altra més pràctica sobre comptabilitat informatitzada, de 40 hores. En aquest cas la formació està destinada a persones en actiu i desocupades.

El període de matriculació s’iniciarà a l’Escola d’Adults el 26 de   febrer. La documentació necessària en el cas dels treballadors en actiu serà la capçalera de la nòmina o bé el rebut conforme s’està al dia de la quota d’autònoms. Les persones desocupades hauran de presentar el Document d’Alta i Renovació de la Demanda d’Ocupació (DARDO) i el número de la Seguretat Social, i en ambdós casos una fotocòpia del DNI.

L’Ajuntament de Roda estudia el millor model de gestió de l’aigua per al municipi

De car aa aconèixer altres models de gestió, la comissió rodenca va visitar dilluns les instal·lacions d’Aigües d’Altafulla.

Una comissió especial està estudiant diferents models de gestió de subministrament d’aigua per tal de proposar al Ple de l’Ajuntament quina és la millor opció per Roda de Berà per aprofitar el recursos de la forma més òptima.

El Consistori vol saber quina és la situació actual del subministrament d’aigua a Roda de Berà i quins serien els passos a seguir de cara a al futur. I amb aquesta finalitat es va crear la comissió especial d’estudi i informe del servei de subministrament d’aigua, la qual va començar a treballar el passat mes d’octubre.

Els primers passos han anat encaminats a conèixer la situació actual del servei mitjançant una auditoria externa especialitzada, i per saber quines haurien de ser les inversions de futur per oferir el servei més idoni a la població.

Per altra banda cal conèixer altres models, motiu pel qual la comissió ha visitat les instal·lacions d’EMATSA, Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, i ahir van ser-hi a Altafulla per visitar les instal·lacions d’Aigües d’Altafulla, també empresa mixta, en aquest cas amb diferents operadors. D’aquesta manera, ahir al vespre l’alcalde Pere Virgili, acompanyat pels membres de la comissió, els regidors Frederic Royuela, Toni Bernal, Josep Antoni Benedicto, Rafael Luna, Joan Enric Vidal i Encarna Ramírez, i els tècnics municipals que en formen part, es van reunir amb l’alcalde i la regidora d’Altafulla, Fèlix Alonso i Marisa Méndez-Vigo, per conèixer quina és la forma de gestionar el servei i com treballen a nivell tècnic, jurídic i econòmic.

La comissió continuarà estudiant altres models per poder trobar el que millor s’adapta a la realitat rodenca, i traurà les conclusions sobre quins són els passos que hauria de seguir Roda de Berà per millorar el servei de subministrament d’aigua. Serà el Ple de l’Ajuntament l’òrgan que, a partir de la proposta que efectuï la comissió, decidirà.

L’Ajuntament de Roda fomenta l’educació ambiental a les escoles

El programa es va iniciar ahir, amb els alumnes de 5èA de l’escola Salvador Espriu amb una de les noves activitats, la construcció d’una caixa niu.

Per setè any consecutiu, la regidoria de Medi Ambient duu a terme a les escoles activitats d’educació mediambiental per tal que els alumnes aprenguin a tenir cura del medi ambient des de ben petits.

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roda de Berà, encapçalada per Isabel Mondéjar, ha tornat a posar en marxa el programa d’educació ambiental a les escoles Salvador Espriu i Cucurull, amb l’objectiu de fomentar entre els escolars actituds de respecte i conservació envers el medi ambient.

La iniciativa, que aquest any és el setè que es duu a terme, té una gran acollida entre els alumnes i professors. És el personal de la regidoria l’encarregat de planificar, coordinar i executar les diverses activitats de caire ambiental, enguany amb algunes novetats que agradaran molt als alumnes. Així, més de 350 nens i nenes, distribuïts en 25 grups, podran gaudir d’aquests recursos educatius que pretenen que els infants s’iniciïn des dels 3 anys en aquesta matèria d’una forma amena i didàctica.

Els objectius fixats s’aconseguiran mitjançant activitats i tallers molt pràctics i dinàmics a l’aula i es combinaran amb sortides a la platja, al Cucurull i a la Deixalleria Municipal, els quals, d’una manera divertida mostraran maneres senzilles i adaptables a la seva vida quotidiana per tal que els infants puguin aprendre a aportar el seu granet de sorra i tenir cura del medi ambient.

El programa es va iniciar ahir, amb els alumnes de 5èA de l’escola Salvador Espriu amb una de les noves activitats, la construcció d’una caixa niu. Aquestes caixes, de les quals se’n construiran un total de 30 entre les tres classes de cinquè d’ambdues escoles, seran col·locades al bosc perquè siguin ocupades per l’espècie de la Mallerenga carbonera. L’activitat va comptar amb la participació de la regidora Isabel Mondéjar.

Altres de les novetats incloses aquest any serà una activitat destinada als alumnes de P3, els qui aprendran a l’aula a plantar plantes, o una altra destinada als nens i nenes de tercer curs, amb la qual coneixeran el cicle de l’aigua i aprendran a elaborar un mètode per depurar-la.

Deu carrosses i una comparsa omplen de color els carrers de Roda

Els petits de la Llar d’Infants ‘Els Petitons’, van ser, com cada any, els primers en donar la benvinguda al rei Carnestoltes, divendres al matí, celebrant el Carnaval pels principals carrers del nucli urbà. Enguany es van convertir, acompanyats pels seus pares i mares, en petits barrufets i barrufetes. La festa va acabar a la plaça del Mercat on van gaudir amb una batalla de confeti.

Els nens i nenes del centre obert municipal “Bartus” van gaudir divendres a la tarda, disfressant-se de bruixes i bruixots i participant a la gimcana que les seves educadores havien organitzat.

El programa d’enguany incloïa, per segon any, la nova rua de platja de dissabte al migdia, organitzada amb la col·laboració de l’Associació de Veïns Costa Daurada-Berà, els qui van participar disfressats de fruita. A dos quarts d’una es va donar la sortida a la plaça Luis del Olmo, amb la carrossa d’en Carnestoltes encapçalant el seguici, seguida de ben a prop per les set carrosses i la comparsa participants. Van recórrer el Port Esportiu fins arribar al passeig de Costa Daurada, on, a la plaça Sant Jaume, els hi esperava el vermut, preparat per l’associació de veïns.

La gran rua de Carnaval va arribar dissabte a partir de dos quarts de vuit del vespre, amb la participació de nou carrosses. La carrossa del Rei Carnestoltes, acompanyat per Batman i el Joker, marcava el ritme, seguida per la tribu Masai dels Tintineadores, els vampirs Picarols de Creixell, i els caníbals de l’associació rodenca Luz de Luna.

Ben a prop va desfilar la carrossa amb més participants d’aquesta edició, més d’un centenar, inspirada en la monarca de mal geni “Iracunda”, la Reina de Cors d’Alícia en el País de les Meravelles; seguida pels mariners de Creixell Diferente i les crispetes dels Esmarris de Creixell.

Els joves rodencs es van convertir enguany en els personatges de la popular sèrie “Vikings”, i entre ells vam poder trobar al seu protagonista Ragnar Lothbrok, rapat i amb els seus inconfusibles tatuatges al cap, o a la donzella escudera, Lagertha. Finalment, tancant el seguici, anaven unes vistoses ventafocs, vingudes des de Calafell, a sobre d’una gran carbassa.

Tots ells van recórrer entre una pluja de confeti, interpretant les seves coreografies, els carrers del nucli urbà, fins a la plaça de l’Ajuntament. Allà el Rei Carnestoltes va llegir el seu pregó, acompanyat per l’alcalde Pere Virgili i els regidors i regidores de la corporació Isabel Mondéjar, Cèlia Treserres, Teresa Ferré i José Ibort.

La nit de dissabte es va allargar amb una festa de Carnaval al Casino Municipal amb els deejays Enzo Ferrara i Cristian Live.

El cap de setmana carnavalenc va finalitzar ahir diumenge a la tarda, a partir de dos quarts de cinc, amb la rua infantil, en la qual els protagonistes són els més petits, els qui gaudeixen amb la rua però ho fan encara més amb la festa que l’Ajuntament prepara per a ells al Pavelló Municipal, amb una actuació infantil, xocolatada i molt de confeti.

Enterrament del Rei Carnestoltes

La festa, però, no s’acaba aquí, i fins el proper dimecres de Cendra el Rei Carnestoltes no s’acomiadarà. A partir de dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Sardana tindrà lloc la vetlla del rei dels poca-soltes, qui es trobarà de cos present al Patronat Municipal. Seguidament, el Ball de Diables durà a terme un petit seguici mortuori i finalitzarà amb la lectura del testament del Rei Carnestoltes i la crema del seu fèretre. Per acabar, se servirà xocolata desfeta per a tots aquells que vinguin disfressats.

Les obres del passeig de la TV-2041 a Roda de Berà avancen a bon ritme

L’Ajuntament ha visitat avui l’estat de les obres

El passeig que unirà el nucli urbà de Roda de Berà amb l’N-340 avança a bon ritme, i aquest matí l’alcalde Pere Virgili, acompanyat per Manel González, regidor d’Urbanisme; per Joan Pie i Antonio Gómez, cap i sergent de la Policia Local; per Miquel Bonnin, arquitecte municipal; i per Antón Anglès, cap del departament de Serveis Tècnics, han estat amb un dels responsables de l’empresa adjudicatària dels treballs.

L’objectiu principal, segons ha indicat l’alcalde, era verificar que els elements de seguretat per al vianant fossin els adequats, i, fins i tot, “si és possible millorar-los, atès que la seguretat de les persones que utilitzin el passeig per pujar i baixar és el més important per a nosaltres”, ha dit. Així, han concretat el tipus de pilons que s’instal·laran, on s’ubicaran els passos per a vianants i de quina forma poden esdevenir més segurs, o com es col·locaran els fanals previstos, entre d’altres.

El passat 30 de gener la Diputació de Tarragona va iniciar els treballs de construcció d’una cuneta transitable a la TV-2041, la carretera que uneix en un dels seus trams l’N-340 amb el nucli urbà de Roda de Berà, per crear un passeig que permetrà als vianants pujar i baixar fins a la carretera nacional 340 sense perill. L’actuació s’està duent a terme al marge esquerre de la carretera, fins a la rotonda “de les carpes”, on es pintarà un pas per a vianants. Des d’aquest punt i fins a l’inici de la travessera de Roda de Berà es condicionarà el marge dret.

Aquest projecte s’executarà de manera complementària amb el projecte aprovat per l’Ajuntament dins les inversions financerament sostenibles de 2017, amb el qual es pavimentarà el tram que va des de Les Torres fins a l’inici del pont de l’autopista AP-7, uns treballs que hauran de començar en breu, amb un pressupost d’execució de 91.442,80 euros.

Roda de Berà durà a terme una campanya de control del consum d’alcohol i drogues

La Policia Local s’encarregarà de dur a terme la campanya

Del 8 al 14 de febrer la Policia Local de Roda de Berà posarà en marxa la segona campanya de control i vigilància del 2018, en aquest cas sobre la conducció sota la ingesta de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents, la qual s’emmarca dins les accions per combatre la indisciplina viària que fixa el Pla de Seguretat d’enguany.

A fi de conscienciar als conductors sobre la perillositat de conduir sota els efectes de l’alcohol i de les drogues, atès que multipliquen el risc de patir un accident de trànsit, durant aquests dies s’intensificaran els controls d’alcoholèmia i de consum de substàncies estupefaents en tot el municipi i es realitzaran tasques informatives de prevenció.

No una, ni dues, tres rues al Carnaval de Roda de Berà

La rua de la tarda-nit de dissabte

El programa d’enguany del Carnaval de Roda de Berà torna a incloure una rua de platja, dissabte al migdia, amb la qual els participants recorreran el Port Esportiu fins arribar al passeig marítim de Costa Daurada. La concentració tindrà lloc a les dotze del migdia, a la plaça Luis del Olmo. En finalitzar, l’Associació de Veïns Costa Daurada-Berà oferirà un vermut a la plaça Sant Jaume per a tots els participants.

La gran rua de Carnaval arribarà el dissabte a la tarda. La concentració, com sempre, serà a l’aparcament de les escoles, a les set de la tarda. Les carrosses i comparses participants recorreran amb les seves coreografies els principals carrers del nucli urbà fins arribar a la plaça de l’Ajuntament on el Rei Carnestoltes llegirà el seu pregó. I a la nit, a partir de les onze, els deejays Enzo Ferrara i Cristian Live portaran la festa al Casino Municipal amb la millor música.

La canalla tindrà la seva pròpia rua de Carnaval a Roda de Berà

Els més petits tindran el seu moment diumenge, a partir de les cinc de la tarda, amb la rua infantil. A partir de dos quarts de sis de la tarda, recorreran els carrers des de l’avinguda Fèlix Martorell fins arribar al Pavelló Municipal, on els hi espera una festa infantil amb batalla de confeti i xocolatada per a tots els assistents.

Finalment, per acabar amb el curt regnat del rei Carnestoltes, dimecres 14 a la tarda, a partir de dos quarts de sis, tindrà lloc el seu enterrament, a càrrec del Ball de Diables de Roda de Berà. Tot aquell que vulgui podrà vetllar-lo al Patronat Municipal i seguidament se celebrarà un seguici mortuori des de la plaça de la Sardana, per finalitzar amb la lectura del seu testament i la crema del fèretre. A més a més, es convidarà a xocolata desfeta a tot aquell que hi assisteixi a la cita disfressat.

S’inicia el replantat dels arbres de Costa Daurada

Els treballs s’allargaran durant aproximadament dos mesos. Foto: Ajuntament Roda de Berà

L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora a la jardineria de la via pública a la urbanització Costa Daurada, un projecte amb el qual es durà a terme l’actuació de reposició de l’arbrat viari mitjançant la nova plantació dels arbres a determinats carrers i places.

A finals de 2013 l’Ajuntament va haver d’efectuar una actuació d’arranjament d’aquests carrers a causa de l’aixecament de voreres i vials, motiu pel qual es va haver de retirar l’arbrat que va originar el problema, en total més de 300 de la família de les acàcies, atès que les seves arrels són molt fortes.

Els treballs previstos, que es duran a terme a vint-i-un carrers de Costa Daurada durant les properes setmanes, inclouran la retirada de les acàcies que encara hi havia, amb la seva tala i el destoconat; la neteja dels escocells existents; i la retirada dels troncs i de les arrels. Seguidament es buidaran de terra els escocells i es prepararan per la plantació dels 470 nous arbres, amb la col·locació d’una barrera anti-arrels.

La nova espècie escollida es va decidir en base a uns criteris concrets, com la limitació pel seu creixement radicular, els condicionants climatològics i edàfics, segons l’harmonització amb els arbres existents a l’entorn, i per les seves característiques de forma, color i època de floració. Per aquest motiu es va proposar l’espècie Prunus pisardii, la prunera de fulla vermella.

Els treballs s’allargaran durant aproximadament dos mesos. El pressupost, de 99.784,30 euros, va ser inclòs dins de les inversions financerament sostenibles finançades amb el romanent de tresoreria positiu de 2016, per tal de donar resposta a les peticions dels veïns i veïnes de la zona.

Comencen les obres del passeig que unirà el nucli urbà de Roda de Berà amb l’N-340

Aquest matí la Diputació de Tarragona ha iniciat els treballs de construcció de la cuneta transitable de formigó a la TV-2041, la carretera que uneix en un dels seus trams l’N-340 amb el nucli urbà de Roda de Berà, amb els quals milloraran també els elements de seguretat viària.

Es canalitzarà la cuneta profunda de formigó actual amb una canonada de 630 mil·límetres de diàmetre i es construirà per sobre aquest passeig que permetrà als vianants pujar i baixar fins a la carretera nacional 340 sense perill. L’actuació es durà a terme al marge esquerre de la carretera, fins a la rotonda, on s’habilitarà un pas per a vianants per permetre el creuament de la carretera. Des d’aquest punt i fins a l’inici de la travessera de Roda de Berà es condicionarà el marge dret.

La Diputació executarà aquest projecte de manera complementària amb el projecte aprovat per l’Ajuntament dins les inversions financerament sostenibles de 2017, amb el qual pavimentarà el tram que va des de l’urbanització de Les Torres fins a l’inici del pont de l’autopista AP-7.

L’ens supramunicipal és titular de 1.090 quilòmetres de carreteres que corresponen a la xarxa de la província de Tarragona. Moltes d’aquestes carreteres disposen, com és aquest cas, de cunetes profundes les quals suposen un risc per a la circulació de vehicles i el trànsit de vianants o bicicletes. Per aquest motiu, la Diputació va aprovar el projecte “Millores puntuals de seguretat i drenatge a diverses carreteres de la xarxa local de Camp de Tarragona, any 2017”, dins del qual es troba l’actuació a Roda de Berà, amb un pressupost de 136.869,92 euros, i que inclou tres actuacions més a El Catllar, al Pla de Manlleu i a Vallmoll.

El projecte de l’Ajuntament

De forma complementària, l’Ajuntament executarà la resta del tram, entre el pont que creua l’autopista i la connexió del carrer Bonastre amb la travessia, creuant els carrers Murillo, Sant Celoni, Passeig de les Torres i Breda, per tal que el resultat final sigui un passeig fins a La Plana de Creixell, que els vianants puguin emprar per pujar i baixar fins a l’N-340 amb seguretat.

El projecte va ser inclòs dins del conjunt d’inversions financerament sostenibles que el Ple de l’Ajuntament va aprovar a mitjans de 2017 per dur a terme amb el romanent de tresoreria positiu de 2016. En aquest cas, el pressupost d’execució per contracta ascendeix a 91.442,80 euros. Les obres s’iniciaran en dues setmanes.

El PIJ de Roda prepara una master class de defensa personal per a dones

L’Ajuntament, mitjançant el Punt d’Informació Juvenil, ha organitzat una sessió de defensa personal femenina. Serà el dissabte 3 de febrer, d’11 a 13 hores, a la sala polivalent del PIJ. Tot i que la master class està dirigida en especial a les dones també s’accepten participants masculins que estiguin interessats en aprendre com defensar-se davant d’una agressió.

La sessió estarà dirigida per Javier Rodríguez, professor de judo del club Dojo Roda i Dojo Tarraco, llicenciat en Educació Física, tercer Dan de judo i entrenador nacional.

El preu és de 12 euros i no caldrà inscripció prèvia, tot i que les persones que vulguin participar a l’activitat hauran d’enviar un correu electrònic amb la seva confirmació a javier@dojotarraco.es atès que les places són limitades.

Una vuitantena de persones es beneficiaran de la tarifa plana d’impostos al 2018

Imatge de l’Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

L’àrea d’Hisenda de l’Ajuntament i el servei de cobraments de BASE de la Diputació de Tarragona van engegar a finals de 2017 un nou sistema de cobrament dels impostos municipals que permetrà als rodencs i rodenques, a partir d’aquest exercici, pagar els seus impostos amb un pagament fraccionat sense interessos en nou mensualitats, des del mes de febrer fins a l’octubre.

Fins el 31 de desembre, 82 persones van sol·licitar aquest nou servei i es van incloure, en total, 234 objectes, els quals ascendeixen a un import aproximat de 70.700 euros fraccionats.

El compte únic no té cap cost per als ciutadans i els permet tenir un major control dels seus pagaments, rebre informació detallada del total, dels venciments previstos o de l’import de cadascun dels fraccionaments. Es podien incloure tots els impostos municipals (a excepció de la taxa de l’aigua): l’impost sobre béns immobles (IBI), l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) i l’impost sobre activitats econòmiques (IAE), així com les taxes de venciment periòdic de caràcter col·lectiu com guals, recollida d’escombraries, etc.

El projecte va ser una de les promeses electorals de l’equip de Govern Municipal als últims comicis, motiu pel qual l’alcalde Pere Virgili es va mostrar molt satisfet al moment de la seva posada en marxa i en conèixer la bona acceptació entre els rodencs. “Tot i ser el primer any i que no es va poder anunciar amb massa temps d’antelació, que una vuitantena de persones s’hagin acollit a la tarifa plana d’impostos és una molt bona notícia. Amb el compte únic tot són avantatges i estem segurs que el boca orella farà que l’any vinent aquesta xifra es multipliqui”, ha assegurat.

Una vuitantena de rodencs es beneficiaran de la tarifa plana d’impostos al 2018

El compte únic no té cap cost per als ciutadans i els permet tenir un major control dels seus pagaments

L’àrea d’Hisenda de l’Ajuntament de Roda de Berà i el servei de cobraments de BASE de la Diputació de Tarragona van engegar a finals de 2017 un nou sistema de cobrament dels impostos municipals que permetrà als rodencs i rodenques, a partir d’aquest exercici, pagar els seus impostos amb un pagament fraccionat sense interessos en nou mensualitats, des del mes de febrer fins a l’octubre.

Fins el 31 de desembre, 82 persones van sol·licitar aquest nou servei i es van incloure, en total, 234 objectes, els quals ascendeixen a un import aproximat de 70.700 euros fraccionats.

El compte únic no té cap cost per als ciutadans i els permet tenir un major control dels seus pagaments, rebre informació detallada del total, dels venciments previstos o de l’import de cadascun dels fraccionaments. Es podien incloure tots els impostos municipals (a excepció de la taxa de l’aigua): l’impost sobre béns immobles (IBI), l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) i l’impost sobre activitats econòmiques (IAE), així com les taxes de venciment periòdic de caràcter col·lectiu com guals, recollida d’escombraries, etc.

El projecte va ser una de les promeses electorals de l’equip de Govern Municipal als últims comicis, motiu pel qual l’alcalde Pere Virgili es va mostrar molt satisfet al moment de la seva posada en marxa i en conèixer la bona acceptació entre els rodencs. “Tot i ser el primer any i que no es va poder anunciar amb massa temps d’antelació, que una vuitantena de persones s’hagin acollit a la tarifa plana d’impostos és una molt bona notícia. Amb el compte únic tot són avantatges i estem segurs que el boca orella farà que l’any vinent aquesta xifra es multipliqui”, ha assegurat.

S’obre un nou termini per demanar la subvenció a empreses i autònoms de Roda de Berà

 

Es torna a posar en marxa la iniciativa de l’equip de Govern, en segona convocatòria de 2017, amb un pressupost de més de 33.000 euros. Les ajudes estan destinades a les empreses del Tarragonès i comarques
properes que contractin persones desocupades residents a Roda de Berà, així
com a l’autoocupació i l’emprenedoria.

Tenen caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 20 de febrer.Per tal d’oferir noves possibilitats als empresaris o autònoms que no van poder acollirse
a la primera convocatòria de la subvenció de 2017, l’Ajuntament torna a obrir el termini per presentar les sol·licituds. La iniciativa, que va esdevenir ara fa cinc anys pionera al territori, vol incentivar l’ocupació i oferir una solució a l’increment dels índexd’atur dels últims anys.

L’objectiu del projecte “Roda de Berà per l’ocupació i l’emprenedoria” és el de dinamitzar el mercat de treball recolzant a les petites i mitjanes empreses compromeses amb la creació d’ocupació, fomentar la contractació d’aturats empadronats a Roda de Berà, recolzant així als col·lectius més vulnerables, i impulsar
la creació de noves iniciatives empresarials que generin autoocupació ajudant als
emprenedors.

D’aquesta forma, el passat 5 d’octubre el Ple de l’Ajuntament va aprovar una modificació a les bases per tal d’ampliar el domicili social de les empreses que s’hi poden acollir a la línia 1. Així, si a la passada convocatòria ho podien fer les que tenien el domicili social al Tarragonès o Baix Penedès, en les quals fos viable la contractació
d’un resident a Roda de Berà, en aquesta es podran acollir totes aquelles que tinguin un centre de treball al Tarragonès o a les comarques properes, sempre i quan contractin una persona en atur que visqui a Roda de Berà. Pel que fa a la línia 2 de la subvenció, destinada a l’autoocupació i l’emprenedoria al municipi, es manté igual.

El FIC-CAT retrà homenatge a la MICE, la Mostra Internacional de Cinema Educatiu de València

D’esquerra a dreta: Josep Arbiol, director de la MICE; Amparo Gascó, organització MICE; Antonio Barrero, director del FIC-CAT; i Óscar Moreno, organització MICE)

L’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, que tindrà lloc del 4 al 10 de juny a Roda de Berà, retrà un reconeixement públic a la MICE, la Mostra Internacional de Cinema Educatiu de València, un festival de participació i expressió mediàtica de l’alumnat i el professorat valencià i internacional encapçalat pel docent Josep Arbiol. Entre ambdós festivals existeixen lligams col·laboratius des dels inicis, especialment a nivell educatiu, ja que el FIC-CAT contempla a concurs la modalitat Centres Educatius.

La MICE, amb tan sols sis anys, ha esdevingut un referent del cinema educatiu a nivell de l’estat espanyol, amb una notable presència de produccions internacionals i valencianes i amb la implicació de milers d’alumnes i mestres que aposten per la imatge com el llenguatge d’expressió i de comunicació del segle XXI. Aquests són alguns dels motius pels quals el comitè organitzador ha decidit retre homenatge a la MICE. Antonio Barrero, director del FIC-CAT, formarà part del Jurat de les seccions de ficció i animació en la propera edició de la MICE, que tindrà lloc del 10 al 24 de febrer a nombroses ciutats i poblacions del País Valencià.

Durant la mostra s’hi podran veure tot tipus de produccions, totes elles relacionades amb el món educatiu, des de llargmetratges i documentals fins a audiovisuals d’animació. A més a més, també hi tindran cabuda tallers, ponències, concerts, homenatges i taules rodones, així com altres activitats encara per desvetllar.

El Ple de Roda de Berà aprova la nova rebaixa de l’IBI

Imatge de l’Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquesta tarda, en sessió extraordinària urgent, amb els vots a favor de tots els membres de la Corporació, la rebaixa del 4% proposada per l’equip de Govern per tal de compensar l’actualització cadastral a l’alça que el Govern Central va aprovar recentment per decret llei. Es compleix així el compromís adquirit el passat mes d’octubre pel Govern Municipal quan el Ple va aprovar una reducció directa de l’impost d’un 2%.

Aquesta nova rebaixa evitarà que la mesura imposada per l’executiu central repercuteixi en la butxaca dels rodencs i rodenques. D’aquesta manera, el tipus impositiu es redueix enguany en un 6%, passant de l’1,08% del 2017 a l’1,02%, i tot i l’actualització del cadastre els rodencs pagaran enguany un 2% menys d’IBI respecte l’any passat.

Durant els últims exercicis la tendència ha estat a la baixa, i en total la reducció en l’actual legislatura ha estat de 15 punts, passant de l’1,17% en el qual es trobava el tipus impositiu l’any 2015, a l’1,02% en què es situa enguany.

“A l’octubre ens vam comprometre que si l’Estat efectuava aquesta revalorització no deixaríem que repercutís en la butxaca dels contribuents i tornaríem a rebaixar l’IBI, i així ha estat”, ha dit durant la sessió Frederic Royuela, regidor d’Hisenda i portaveu de l’equip de Govern. “Hem fet un esforç, el continuem fent, i la bona gestió econòmica i el romanent positiu ens permetrà, sempre amb prudència, continuar rebaixant progressivament els impostos, sense que això vagi en detriment dels serveis que els rodencs reben”, ha assegurat.

La Policia Local de Roda lluirà nous uniformes a partir del febrer

Els nous uniformes s’armonitzaran amb l’objectiu de reforçar la imatge conjunta com a Policia de Catalunya.

Els agents de la Policia Local de Roda de Berà estrenaran molt aviat els nous uniformes d’acord amb la uniformitat que el departament d’Interior va dissenyar al 2017, -publicada a la resolució INT/1431/2017 de 15 de juny-, per unificar els uniformes de tots els cossos de seguretat del país, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Urbana.

Els nous uniformes s’armonitzaran amb l’objectiu de reforçar la imatge conjunta com a Policia de Catalunya i mantenen una línia quasi idèntica amb petits detalls diferenciadors. Compten amb novetats destacades com el color de la camisa, que passa a ser de color blau fosc i té serigrafiada a la banda dreta del pit i a l’esquena la paraula “Policia” i a sota les variants “Policia Local” o “Guàrdia Urbana”. Al cantó esquerre hi figura l’escut propi, en aquest cas el de la policia rodenca. Les espatlles són de color groc fluor –vermell en el cas dels Mossos-, i acompanyaran a la senyera en posició horitzontal, a la part més alta de la màniga esquerra. La gorra també serà diferent, de color blau fosc i formada per copa, visera i cinturó gris reflectant, amb dues línies de quadres serigrafiats en color blanc.

La unificació a les més de 200 policies locals de Catalunya es farà de forma progressiva. En aquest cas Roda de Berà esdevé la primera policia del Tarragonès en adaptar-se a la nova normativa, i la segona de la província després que Amposta presentés els nous uniformes ara fa poques setmanes. Segons explica Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, “cadascuna de les peces que componen els uniformes dels agents tenen una durada estipulada i enguany tocava fer el canvi, motiu pel qual hem aprofitat per adaptar-nos a la resolució de la Generalitat, i no suposarà una despesa addicional”, ha dit.

Els nous uniformes seran estrenats durant la celebració d’un acte especial de lliurament de medalles, distincions i felicitacions que tindrà lloc durant el proper mes de febrer.

L’equip de Govern de Roda de Berà tornarà a rebaixar l’IBI

Imatge de l’Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

L’equip de Govern Municipal tornarà a rebaixar l’IBI, en aquest cas en un 4% més, com a resposta a l’actualització cadastral a l’alça del mateix percentatge (4%) efectuada pel Govern Central, i aprovada per decret llei. Es compleix així el compromís adquirit a l’octubre del passat exercici per l’equip de Govern quan el Ple va aprovar una reducció directa de l’impost d’un 2%.

Es vol evitar que aquesta mesura, imposada per l’executiu central, repercuteixi en la butxaca del contribuent. D’aquesta manera, si la rebaixa prevista per aquest exercici situava el tipus impositiu en l’1,06%, una rebaixa del 2% que els rodencs i rodenques ja veuran reflectida en els seus rebuts, amb aquesta nova reducció s’arribarà a l’1,02%.

Tal i com assegura el regidor d’Hisenda, Frederic Royuela, “la bona tasca d’aquest Govern durant els últims anys, la bona gestió econòmica i el romanent positiu resultant, es trasllada a la butxaca del ciutadà i ens permet fer aquesta rebaixa. Per aquest motiu els rodencs no notaran la pujada del 4% del valor cadastral, al contrari, veuran reduïda la seva factura en un 2%. Aquesta rebaixa fiscal volem que sigui només el principi, una primera fase que continuarà amb una rebaixa progressiva dels impostos durant els propers anys”, ha dit.

La regularització del valor cadastral és una mesura obligada pel Govern Central, que insta a tots els consistoris a actualitzar els valors cadastrals amb la finalitat de poder ajustar-los a l’actual situació del mercat immobiliari.

A Roda de Berà cap nen sense joguina

Durant aquest matí Creu Roja, amb la col·laboració de l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament, ha repartit entre les famílies amb infants en situació de vulnerabilitat els lots de joguines que cada Nadal es preparen. Des de fa uns anys Creu Roja duu a terme aquesta campanya amb l’objectiu que cap infant es llevi el dia de Reis sense trobar una joguina sota l’arbre de Nadal.

Al Punt de Distribució d’Aliments s’han lliurat 23 lots, per a un total de 39 nens i nenes. Els lots es preparen amb les joguines més idònies d’acord a les característiques, edat i sexe, de cada nen i nena. Els articles provenen de les donacions però en la seva majoria de la compra per part de Creu Roja, gràcies a les donacions econòmiques que se’n fan. Segons explicava Manuel Holgado, coordinador de Creu Roja del Baix Penedès, “les joguines que es lliuren han de ser noves i, amb preferència, educatives i no bèl·liques ni sexistes”. Acompanyant a Manuel Holgado hi ha estat l’alcalde Pere Virgili i la regidora Teresa Ferré.

Durant aquest Nadal a Catalunya 23.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat rebran més de 55.000 joguines gràcies a Creu Roja i a la col·laboració de més de 1.200 voluntaris i voluntàries, segons dades de l’entitat.

El Patge Reial recull a Roda de Berà els desitjos de grans i petits

aaa

El proppassat divendres, 29 de desembre, el Patge Reial va visitar el Parc Nadalenc Infantil per recollir les cartes dels nens i nenes de Roda de Berà i d’algun adult que també va aprofitar l’ocasió. A partir de dos quarts de set de la tarda els infants van començar a formar una cua per transmetre al patge els seus desitjos, aquells que els Reis Mags, si han estat bons minyons, faran realitat durant la nit del 5 de gener.

Els Reis Mags arribaran en vaixell al Port Esportiu

Per altra banda, Ses Majestats, un any més, arribaran a Roda de Berà en vaixell. Serà a partir de les cinc de la tarda al Port Esportiu, on centenars de persones els hi estaran esperant amb gran il·lusió. Des d’allà faran un petit recorregut damunt les seves carrosses i es desplaçaran fins al nucli urbà, on a dos quarts de set de la tarda iniciaran la gran cavalcada, des de la plaça Francesc Macià. L’itinerari els portarà per l’avinguda Sant Jordi, plaça Catalunya i pels carrers Generalitat, Nou i Joan Carles I fins a la plaça de l’Ajuntament, on, des del balcó, acompanyats per l’alcalde Pere Virgili i els membres de la Corporació, saludaran a tots els presents i recolliran la clau màgica que obre les portes de totes les llars del poble.

Roda de Berà recapta 1.362 euros per a La Marató

 

Roda de Berà ha tornat a mostrar la seva solidaritat un cop més i en aquesta ocasió ho ha fet amb tot un seguit d’actes i activitats creats amb l’objectiu de recaptar fons per a La Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties infeccioses.

La plaça de la Sardana ha acollit durant tot el matí de diumenge el gruix d’actes, gràcies a la col·laboració d’associacions, entitats i persones, amb la coordinació de l’Ajuntament rodenc.

A quarts de deu del matí l’activitat va començar amb l’esmorzar solidari, la parada de venda de llibres de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, la venda de postals de Nadal -fetes pels alumnes de les escoles El Cucurull i Salvador Espriu i per alumnes de l’Institut Roda de Berà- i l’exitosa activitat de Tir amb Arc, a càrrec de l’Associació Toxophílica de Catalunya.

Roda de Berà Ràdio també va estar present un any més, amb un especial del programa A Mig Matí, en directe, per on van passar diversos convidats, tots ells implicats amb La Marató. A quarts de dotze, amb la mirada expectant dels infants, va arribar el Caga Tió gegant, el qual va cagar dolces sorpreses per als més petits; i cap a les dotze va aparèixer el Drac Artcai, acompanyat per un mag que va fer uns trucs molt divertits i va lliurar els premis dels treballs pel Mural Gegant de Catalunya fet a les escoles.

Al migdia es va oferir un vermut solidari, es va fer el sorteig de 2 sopars de Cap d’Any -gentilesa de Càtering L’àpat- i es van lliurar els premis del 5è Torneig de Pàdel Solidari, organitzat per l’Associació Juvenil Roda Jove, la qual va aconseguir recaptar 240€. L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i les regidores Isabel Mondéjar, Cèlia Treserres i Teresa Ferré -tots ells presents durant tot el matí- van lliurar els premis, acompanyats pel regidor José Ibort, als guanyadors. El 1r premi va ser per Alberto Izquierdo i Sergio Navarro; el segon per Adri Osuna i Ray Pérez, i Fran Osuna i M.Ángeles Chacón van quedar tercers classificats.

A dos quarts de set de la tarda Auca Teatre de Les Monges Associació Cultural va estrenar “Per Nadal, cada ovella al seu corral”, un divertit espectacle nadalenc, ideat i dirigit per Ernest Nogués i apte per a tota la família, el qual va comptar amb la participació de la Coral Verge de Berà i el Grup Sardanista de Roda de Berà. Gràcies a les entrades i als donatius es van aconseguir recaptar 602€ per a les malalties infeccioses. L’obra es tornarà a representar el proper dissabte, dia 23 de desembre, a dos quarts de set de la tarda al Casino Municipal. Durant l’obra també es va aprofitar per presentar el logo i els actes previstos per a la celebració del Tricentenari de l’Ermita de la Mare de Déu de Berà.

La regidora de Sanitat, Isabel Mondéjar, s’ha mostrat molt agraïda a totes les persones, entitats i associacions que han fet possible recaptar aquests 1.362€ per a La Marató.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies