.

.

TOTS 21

La llar d’infants municipals de Roda engega un nou espai d’aprenentatge

Una imatge del Taller. Foto: Cedida

Una imatge del Taller. Foto: Cedida

La llar d’infants municipal Els Petitons ha posat en marxa recentment un nou espai d’aprenentatge, desenvolupament i experimentació, el Taller, amb l’objectiu que els infants puguin anar a aquesta aula per trobar moments de tranquil·litat alhora que gaudeixen, descobreixen i creen. Allà podran experimentar amb multitud de materials escollits prèviament per l’educadora com pintures, sorra, gel, papers de diferents textures, retoladors, materials naturals, modelar amb fang i pastes toves, entre molts altres.

Segons assegura la directora en funcions, Joana Pérez, aquest “és un espai d’aprenentatge que aporta pau, harmonia i tot ha estat molt cuidat i estudiat per afavorir la creativitat de cada infant”. El Taller està emmarcat en el nou projecte educatiu que es va posar en marxa a l’inici del nou curs escolar, seguint el camí de les metodologies globalitzadores en les quals l’infant és el protagonista del seu propi procés d’aprenentatge.

Encara queden algunes places disponibles per a aquest curs a I2, una línia que des del passat mes de setembre és gratuïta per a les famílies. Aquelles que estiguin interessades en matricular els seus fills o filles poden demanar informació al centre, trucant al 977 65 77 41.

Les famílies que vulguin conèixer el projecte educatiu i visitar les instal·lacions tindran l’oportunitat de fer-ho el 15 d’abril, durant la jornada de portes obertes que celebrarà el centre. Pel que fa al nou curs escolar encara no es coneixen les dates concretes de preinscripció i matriculació, que tindran lloc al maig i al juny, respectivament.

El Passeig Marítim de Roda de Berà renova l’enllumenat

Es posaran noves lluminàries en zones que quedaven fosques. Foto: Cedida

Es posaran noves lluminàries en zones que quedaven fosques. Foto: Cedida

Aquesta setmana l’Ajuntament de Roda de Berà ha iniciat la renovació de l’enllumenat públic del Passeig Marítim de la Platja Llarga. Concretament se substituiran les 78 lluminàries existents de vapor de sodi i halogenurs metàl·lics i s’instal·laran 10 nous punts de llum per acabar d’enllumenar zones concretes del passeig que ara quedaven més fosques.

Les actuals no disposen d’un coeficient d’eficiència energètica òptim. És per això que les noves 88 lluminàries s’instal·laran amb tecnologia LED, que compleixen les actuals normatives, més eficients i eficaces amb un consum molt menor i un gran estalvi energètic.

A mitjans de gener l’equip de Govern va dur a terme la primera inversió verda de l’any, amb un pressupost de 68.000 euros: la renovació de més d’un centenar de lluminàries al nucli urbà i al barri de La Barquera. Han estat 20 fanals dels carrers Vendrell, Sant Salvador, Miramar, Sant Isidre, Nou i Generalitat, dins de la tercera fase de la renovació de l’enllumenat del casc urbà; i 82 nous fanals, que s’estan instal·lant aquests dies als carrers Igea, Vall d’Aran, Segre, Xúquer, Cinca, Montseny i una part de l’avinguda de La Barquera, tots pertanyents a aquest barri de la zona costanera rodenca.

Les properes actuacions de renovació de l’enllumenat es realitzaran a l’avinguda del Mar, al tram entre les places Luis del Olmo i René Vandermeuter, i a la plaça Espanya, a Berà.

 

Exampats a Roda quan buscaven un nou pis per okupar

Un dels detinguts a Roda. Foto: Cedida

Un dels detinguts a Roda. Foto: Cedida

Els agents de la Policia Local van detenir durant la passada setmana nou persones per diferents delictes: cinc d’elles per violació de domicili i resistència i desobediència greu contra els agents de l’autoritat, una per violència domèstica i tres persones per ordres de crida i recerca, les qui havien d’entrar a presó. A més a més, s’han instruït tres atestats per delictes contra la seguretat viària.

Pel que fa a les cinc persones detingudes per violació de domicili, en la matinada de divendres la Policia Local va rebre una trucada d’un agent fora de servei que els alertava de la presència de sis persones a l’interior d’un habitatge del carrer Lola Anglada que no eren reconeguts per la resta de propietaris de vivendes contigües, però que sí van ser reconeguts per aquest agent de la policia rodenca en ser joves reincidents. Els cinc joves, acompanyats per una noia menor d’edat, parella sentimental d’un d’ells, actualment ocupen il·legalment un xalet del carrer Ramon Casas. En rebre recentment la notificació de desnonament, havien intentat trobar un nou habitatge per continuar ocupant.

En rebre l’avís de l’agent, i gràcies també a la col·laboració d’una ciutadana, es van comissionar dues dotacions policials. Els joves, en detectar la presència dels agents es van atrinxerar dins de l’habitatge, una segona residència el propietari de la qual també va ser avisat perquè interposés una denúncia.

Davant les amenaces d’autolesió dels joves i la negativa de col·laborar-hi, es va demanar suport al cos de Mossos d’Esquadra. Després d’un forcejament, les diferents dotacions van aconseguir accedir a l’interior de l’habitatge i els van identificar a tots ells, sis joves d’entre 17 i 25 anys. Els cinc majors d’edat van ser detinguts per un presumpte delicte de violació de domicili, atemptat i resistència greu a l’autoritat i la menor, un cop informada la Fiscalia de Menors de Tarragona, va ser entregada a la seva família.

Violència domèstica
En referència a la persona detinguda per violència domèstica, la tarda de diumenge la Policia Local va rebre una trucada d’un jove de 16 anys demanant ajuda als agents. El seu oncle, un veí de Roda de Berà de 43 anys, havia accedit a l’interior del seu domicili i estava amenaçant de mort amb un ganivet al seu avi i a ell mateix. L’home, qui també té una ordre d’allunyament sobre la seva parella sentimental, va ser detingut com presumpte autor d’un delicte d’amenaces amb arma blanca, traslladat al cos de Mossos d’Esquadra i posat a disposició judicial.

Quant als detinguts per tenir ordres de crida i recerca, la primera detenció es va fer el passat dilluns 23, quan l’individu, veí del Vendrell, condemnat per un delicte d’agressió sexual, va acudir a les dependències policials per recollir una citació i, en ser identificat, va ser detingut. Els altres dos, veïns de Roda de Berà, van ser detinguts el dimarts 24 i el passat divendres 27 per un delicte de violència masclista i per un delicte contra la seguretat viària, respectivament.

Delictes contra la seguretat viària
Per últim, en els diferents controls policials que els agents efectuen als accessos dels barris de Roda de Berà, durant la passada setmana van ser denunciades tres persones per delictes contra la seguretat viària. El primer d’ells, un home de 63 anys, per conduir amb una taxa d’alcohol en aire espirat de més de tres vegades el màxim permès, de 0,88, enxampat en un control a l’accés al barri del Francaset. També va ser denunciat un veí del Vendrell de 22 anys per conduir sense haver obtingut mai el carnet i un altre, un rodenc de 76 anys, per conduir amb el permís retirat per una pèrdua total de punts.

 

Els rodencs prioritzen 26 propostes dels Pressupostos Participatius

Una imatge de la sessió de priorització dels Pressupostos Participatius. Foto: Cedida

Una imatge de la sessió de priorització dels Pressupostos Participatius. Foto: Cedida

L’Hotel d’Entitats va acollir el passat divendres a la tarda la sessió de priorització de l’edició 3 dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà. Aquesta sessió, una novetat d’enguany, va servir per fer encara més partícips a la ciutadania i perquè tot el procés participatiu esdevingui totalment transparent.

A la sessió es va convocar a la ciutadania en general, però sobretot a aquelles persones que entre el 2 i el 18 de desembre van presentar una o dues propostes d’inversió, per tal de prioritzar, a través del debat, 26 propostes.

D’entre les 131 recollides -79 propostes per via telemàtica i 52 en paper-, els tècnics municipals van fer prèviament una validació inicial d’acord amb els criteris inclosos al protocol de l’edició, i van ser descartades aquelles que no els complien, com, per exemple, les propostes que feien referència a treballs de manteniment i no a inversions; aquelles que no són competència de l’Ajuntament o no són viables tècnicament. D’altres propostes, un total de 15, apareixien repetides o eren molt semblants i els tècnics les van fusionar en una sola; i 8 ja estan previstes per l’equip de Govern per a ser executades.

En total havien estat validades 51 propostes. D’elles, els i les assistents a la sessió de priorització van escollir les 26 més importants, les quals passen a les fases de validació tècnica final, en la qual els tècnics municipals faran una valoració econòmica aproximada de cada proposta, i a la votació final, que tindrà lloc durant el mes de març.

“Per tal que les inversions s’escampin pel nostre terme com una taca d’oli, un dels criteris principals és que a la fase final passi, al menys, una proposta de cada barri, perquè les inversions no es quedin només en aquells barris en els quals hi viu més població”, va dir l’Alcalde durant la sessió de divendres. Així, d’aquells barris per als que només s’havia presentat una única proposta, aquesta va quedar prioritzada automàticament. D’altres, com és el cas del nucli urbà, amb 25 propostes, la ciutadania va escollir les 9 més importants, o l’Eixample, amb 7 propostes, es van prioritzar 3, d’acord a tres criteris: la seva necessitat, la quantitat de població a la qual beneficia, i la seva sostenibilitat en el temps.

Els i les assistents, distribuïts en tres grups, van debatre durant dues hores i van puntuar cadascuna de les propostes en base als criteris esmentats. Seguidament, de forma individual van escollir les més importants, i amb la puntuació final obtinguda per a cada proposta es van determinar les més importants.

De les 26, 3 són de caràcter general, 9 pertanyen al nucli urbà, 3 a l’Eixample, 1 més per a cada barri, Berà Mar, Berà, Costa Daurada, El Francaset, Mas Roig, La Barquera, Les Torres, La Martorella, Marysol, el Roc de Sant Gaietà, i, finalment, una inversió adreçada a la torre del Cucurull. La majoria d’elles corresponen a inversions en seguretat viària; d’enllumenat públic; d’instal·lació de nou mobiliari urbà, com papereres i bancs; de millora dels parcs infantils; o d’inversió en noves tecnologies.

 

L’Oficina d’Informació al Consumidor de Roda torna a obrir portes

Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida
Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

El proper 31 de gener l’Oficina d’Informació al Consumidor tornarà a obrir les seves portes a Roda de Berà. Amb l’esclat de la pandèmia es va deixar d’oferir aquest servei de forma presencial i es va continuar atenent de forma telefònica des de l’oficina de Tarragona. Amb la tornada a la normalitat postpandèmia, la regidora de Comerç, Rosana Dorantes, però, volia tornar a reactivar l’oficina municipal i gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana del Consum s’ha pogut assolir.

Aquest servei d’atenció directa i gratuïta s’oferirà l’últim dimarts de cada mes en horari de 10 a 14h, a l’Hotel d’Entitats. Caldrà concertar cita prèvia, trucant al 977 25 17 17. S’hi poden adreçar totes aquelles persones que necessitin assessorament o orientació que tingui qualsevol qüestió o problema que com a consumidors els pugui afectar. A banda d’ajudar la ciutadania, el servei també actua com a mediador entre les parts per aconseguir la resolució de les reclamacions intentant que s’arribi a un acord amistós. Si no fos així, també poden tramitar les denúncies necessàries davant els organismes competents.

Alguns exemples són, conèixer les garanties de determinats productes o serveis; com cal reclamar si hem donat de baixa un servei de telefonia però ens continuen arribant les factures; conèixer els terminis per comunicar un sinistre a la companyia asseguradora; entre moltes altres qüestions.

L’UPC ajudarà a Roda a buscar solucions per a l’estabilització de les platges

Imatge de la visita a la platja Llarga de Roda. Foto: Cedida

L’alcalde Pere Virgili i el regidor d’Urbanisme, Manel González, han realitzat aquesta setmana una visita a la platja Llarga acompanyats per representants de la Universitat Politècnica de Catalunya, la qual va ser una primera reunió de treball. L’equip de govern vol obtenir solucions urgents abans del proper estiu, i a llarg termini, per assolir l’estabilització de les platges rodenques, sobretot de la Llarga, la més afectada per la manca de sorra.

Fa uns mesos ja van mantenir un primer contacte amb la Universitat de Cantàbria, la qual va ser l’encarregada de redactar l’any 2007, a través del grup d’Enginyeria oceanogràfica i de Costes de la universitat, un estudi per analitzar les condicions d’estabilitat de les platges del municipi. Ara, però, s’ha obert aquesta nova opció amb la col·laboració de l’UPC.

L’alcalde i el regidor, acompanyats pels tècnics municipals, els van explicar els antecedents i va servir per fer una primera presa de contacte. El proper pas serà l’elaboració d’un informe tècnic que analitzi l’afectació de les diferents infraestructures que es troben a llevant de la platja Llarga en els moviments de sorra. És a dir, com afecten el port esportiu de Roda de Berà, així com la resta de ports d’altres municipis ubicats al nord, i en quin grau ho fan.

Seguidament, a mig termini, es farà un estudi de la dinàmica del litoral, per conèixer com viatja la sorra; així com una proposta de solucions per protegir el litoral rodenc.

Per a l’Ajuntament la solució immediata per al proper estiu continuarà sent la regeneració de la sorra al tram nord de la platja Llarga, amb un transvasament d’uns 10.000 metres cúbics des de la platja Costa Daurada, finançat per l’Estat; i des de la platja de la Pallisseta cap a la Punta d’en Guineu i la Llarga, una acció que hauria d’estar sufragada pel Port Esportiu.

Pel que fa a l’estabilització de la platja, s’obren diferents alternatives al projecte d’espigons que proposava al 2014 el projecte del Servei de Costes de Tarragona per estabilitzar les platges des del Roc de Sant Gaietà fins a la platja Llarga.

Una d’elles seria crear una barrera artificial amb biòtops per evitar que la força de les onades arribi fins a la platja i s’emporti la sorra. Aquestes estructures, amb el temps, ajuden a més a més a preservar i regenerar els ecosistemes marins.

Altra solució podria ser el transport de la sorra amb vaixells, des del Port fins al punt més proper a la vora del mar de la platja Llarga, per tal de dipositar-la allà i crear una barrera natural que frenés la força de les onades dels continus temporals. Poc a poc, amb el moviment de les onades, la sorra arribaria fins a la platja.

Caldrà estudiar-les amb deteniment després dels estudis que realitzi la UPC sobre la situació actual del litoral i la seva dinàmica.

Antonio Bernal, candidat de Valents a l’alcaldia de Roda

Antonio Bernal. Foto: Cedida
Antonio Bernal. Foto: Cedida

Antonio Bernal serà el candidat de Valents a l’alcaldia de Roda de Berà. Bernal ha estat regidor de Ciutadans fins a poc mesos, i també ha estat secretari general de la Junta Local del PP a Roda de Berà de 2004 a 2010. Durant la seva militància al Partit Popular, va participar molt activament en totes les campanyes autonòmiques. Al febrer de 2011 va crear l’agrupació de Ciutadans a Roda de Berà, amb la voluntat de presentar-se a les eleccions municipals d’aquest any. Va ser el coordinador provincial de Ciutadans a Tarragona de 2011 a 2015. També va ser el director de campanya del diputat de Ciutadans Matías Alonso.

El candidat de Valents ha declarat que “un dels principals problemes que hem de resoldre a Roda de Berà és, entre molts altres, augmentar els efectius policials i dotar al cos policial de més eines per a ser més efectius. Sense seguretat no hi ha llibertat”. Bernal també ha remarcat que “hem d’apostar per un turisme de qualitat, que generi llocs de treball i riquesa en el municipi. També és important potenciar l’economia local, promovent els comerços locals i promocionant el polígon industrial”. Finalment, el regidor de Valents ha remarcat que “hem d’acostar l’administració pública als veïns, facilitant tots aquells tràmits que els ciutadans han de fer al nostre Ajuntament”.

Valents presentarà més de 100 llistes, en tota Catalunya, en les eleccions municipals del 28 de maig de 2023. També s’aniran anunciant tots i cadascun dels candidats a aquests municipis, tal com ja es fa en els últims mesos.

Roda inicia converses per signar un conveni amb la família Fortuny

Pemi Fortuny i l'alcalde de Roda. Foto: Cedida
Pemi Fortuny i l’alcalde de Roda. Foto: Cedida

Josep M. Fortuny, o en Pemi Fortuny, és conegut arreu del país per haver estat durant vint anys el cantant de Lax’n’Busto. És també, però, el fill del que fou un dels promotors del Roc de Sant Gaietà, Josep M. Fortuny.

L’alcalde Pere Virgili es va reunir ahir amb ell per iniciar converses per a un proper conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la família Fortuny per a la cessió d’una sèrie d’aquarel·les que pertanyien al seu pare.

Les obres pictòriques van ser encarregades a principis de la dècada dels 60, en els mesos previs i durant la construcció d’aquesta emblemàtica urbanització rodenca, a l’artista Gustavo Valera, qui a través del seu pinzell va mostrar a Fortuny i a Gaietà Bori Tallada com serien, després de construir, els edificis més significatius del Roc de Sant Gaietà.

Les catorze aquarel·les van acompanyades de fotografies actuals preses des de les mateixes perspectives. Després de la signatura, l’Ajuntament prepararà una exposició que visitarà diverses ubicacions de Roda de Berà perquè tothom pugui gaudir d’aquestes obres que mostren el passat i el present d’aquesta joia arquitectònica.

Nova campanya de control de ciclistes i VMP a Roda de Berà

Cartell de la campanya. Foto: Cedida

Cartell de la campanya. Foto: Cedida

La Policia Local de Roda de Berà posarà en marxa el proper dilluns 16 la primera campanya de control i vigilància de 2023, dirigida als ciclistes i conductors de vehicles de mobilitat personals, com els patinets elèctrics. S’allargarà fins al 22 de gener, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit.

L’objectiu dels agents és continuar conscienciant els usuaris d’aquests vehicles sobre la necessitat de complir amb les normes de trànsit i les conseqüències de no complir-les, sobretot les relacionades amb les distraccions en la conducció o amb la circulació de risc i els perills que aquesta comporta per als propis conductors i per als vianants.

Les noves formes de mobilitat, més ecològiques i eficients, i el fort increment de l’ús de patinets elèctrics i bicicletes, obliga a tothom a garantir una convivència adequada, especialment amb els vianants, els més vulnerables. Per aquest motiu els agents vigilaran el compliment de la normativa i es denunciaran les infraccions detectades. Les sancions poden anar des dels 80 fins als 1000 euros, segons el tipus d’infracció.

Des de l’entrada en vigor de la nova Llei de trànsit, circulació i seguretat viària, al març de 2022, la Policia Local ha fet especial incís en la conscienciació dels conductors d’VMP, fet pel qual va posar en marxa una campanya informativa i de conscienciació, adreçada a ells i elles. Tot i això, les normes que més es continuen incomplint són, no portar casc, tot i l’obligatorietat; circular més d’una persona sobre el patinet; conduir per les voreres, o fer-ho per la calçada però a una velocitat superior als 25 km/h. Els agents asseguren que també són molts els menors de 16 anys als qui els seus pares o mares regalen un patinet elèctric, com si fos una joguina, la qual cosa és sancionada, sent la família del menor la qui ha de respondre a la sanció.

Per altra banda, també es denunciarà a altres conductors que no respectin els usuaris d’aquests vehicles, com no respectar la prioritat de pas dels ciclistes o dels VMP, o posar en perill la seva seguretat.

Finalment, els agents realitzaran controls d’alcohol i drogues aleatoris per verificar que les persones que circulen amb un VMP o una bicicleta ho fan sense superar la taxa de 0,25 mg/l en aire espirat, una taxa 0 en el cas dels menors d’edat, i sense haver consumit cap substància estupefaent.

 

70 famílies de Roda aprofiten el descompte del Passaport Verd en el rebut de la brossa

Una imatge del Passaport Verd. Foto: Cedida

Una imatge del Passaport Verd. Foto: Cedida

L’equip de Govern continua treballant per fomentar l’ús de la Deixalleria premiant les famílies més compromeses amb el medi ambient. D’aquesta manera, al gener de 2022 va engegar per segon any consecutiu el Passaport Verd amb el qual les famílies poden aconseguir una reducció en el rebut de la recollida d’escombraries amb les seves visites a la Deixalleria supramunicipal.

Durant tot l’any passat un total de 104 famílies van demanar a l’Ajuntament el seu Passaport Verd de 2022. D’elles, 69 el van aconseguir omplir; 50 amb més de deu segells, per assolir un 10% de reducció, i 19 van arribar fins a la meitat, amb cinc segells, per poder sol·licitar a finals d’any el 5% de descompte en el rebut de 2023.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar la correcta separació i el reciclatge dels residus per als quals no hi ha un contenidor específic a la via pública: tot tipus de voluminosos, com mobles, electrodomèstics, andròmines, matalassos, etc.; aparells informàtics, bateries, piles, termòmetres, radiografies, pneumàtics, fluorescents, fustes, runes, restes voluminoses de poda, pintures i dissolvents, ceres i betums, tòners, envasos de fitosanitaris, càpsules de cafè o joguines velles. La iniciativa no inclou tots aquells residus que, tot i que també es poden portar a la Deixalleria, com el paper i cartró, els envasos de vidre, els envasos lleugers, la roba o l’orgànica, ja existeixen al carrer contenidors destinats a la seva gestió.

Per aconseguir aquesta reducció en el rebut de 2024 les famílies ja poden passar per l’Ajuntament a buscar el seu nou Passaport Verd, atès que el document de l’any passat no té validesa. Hauran de fer entre 5 i 10 aportacions durant tot l’any, amb residus de més de 5 quilos de pes per aportació.

Una reducció acumulable
Les famílies que ja es beneficiïn del 25% de reducció per baixa renda familiar, tal com contemplen les ordenances fiscals, poden acumular també aquest descompte del 5 o del 10% que ofereix el Passaport Verd. Així, aquelles famílies que facin ús freqüent de la Deixalleria podran aconseguir fins a un 35% de reducció en la taxa de la recollida d’escombraries de 2024.

 

L’Ajuntament de Roda recull 131 propostes per als Pressupostos Participatius

Presentació dels Pressupostos Participatius de Roda. Foto: Cedida

Presentació dels Pressupostos Participatius de Roda. Foto: CedidaPres

Amb l’eslògan “Imagina, proposa, participa. Tu decideixes com avança Roda de Berà!”, l’equip de Govern va posar en marxa a principis de desembre l’edició 3 dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà. Durant la fase de presentació de propostos, que es va allargar del 5 al 18 de desembre, 72 persones majors de 16 anys, empadronades o amb segona residència al municipi, van presentar un total de 131 propostes.

Aquestes, han passat un procés de validació tècnica prèvia i passen a la següent fase totes aquelles que compleixen amb els criteris que marca el protocol de l’edició: que siguin inversions i no obres de manteniment, factibles, viables tècnicament, inclusives i sostenibles en el temps, que siguin competència de l’Ajuntament, que no superin els 130.000 euros, i, tot plegat, pensant en l’interès global del municipi.

Com a novetat, se celebrarà una sessió pública de priorització, per tal d’assolir la màxima implicació i participació de la ciutadania en aquest procés, durant la qual les persones proposants podran debatre i escollir quines són les propostes més importants i per tant les que passaran a les fases de validació tècnica final i de votació. Aquesta sessió tindrà lloc el proper 20 de gener, a partir de les 19h, a l’Hotel d’Entitats, i totes les persones que hi van participar presentant una o dues propostes seran convidades especialment, tot i que és oberta a tota la ciutadania.

Durant el mes de febrer els tècnics municipals faran la validació final així com una valoració econòmica aproximada de cada proposta d’inversió triada. Serà durant el mes de març quan arribarà la fase de votació. Les persones majors de 16 anys empadronades a Roda de Berà escolliran les seves tres propostes favorites d’entre un llistat d’opcions. Les propostes finals seran seleccionades en base als vots obtinguts i al límit econòmic establert de 130.000 euros, per a ser executades amb el pressupost municipal de 2023.

 

Més de 1500 infants i joves al Parc Nadalenc i l’Espai Juvenil de Roda

Una imatge del Parc Infantil de Nadal de Roda de Berà. Foto: Cedida

Una imatge del Parc Infantil de Nadal de Roda de Berà. Foto: Cedida

Després de dos anys de pandèmia, les regidories d’Infància i de Joventut van poder tornar a engegar la reeixida oferta d’esbarjo que ofereix l’Ajuntament per als infants i els joves de Roda de Berà durant les vacances nadalenques. Un total de 1539 infants, acompanyats per les seves famílies, i joves es van donar cita al Pavelló Municipal.

Els assistents també van poder gaudir del voleibol. Foto: Cedida

Els assistents també van poder gaudir del voleibol. Foto: Cedida

El Parc Nadalenc, en la seva 26a edició, va obrir del 27 al 30 de desembre, i del 2 al 4 de gener, de quatre a vuit de la tarda, adreçat a nenes i a nens fins als 12 anys. Un total de 1271 infants van gaudir totes les tardes amb pintacares, jocs d’esports, tir amb arc, inflables, ludoteca i manualitats. L’últim dia, a més a més, es va celebrar una festa infantil amb l’animació d’en Marc Oriol, i berenar per a tothom.

Més de 1.500 persones han gaudit d'aquestes activitats. Foto: Cedida

Més de 1.500 persones han gaudit d’aquestes activitats. Foto: Cedida

Pel que fa als joves, la 20a edició de l’Espai Juvenil estava dedicada a elles i a ells. 268 joves majors de 12 anys van gaudir de l’oferta d’activitats, amb esports, tenis taula, videojocs o inflables, que va posar en marxa el PIJ les nits del 27 al 30 de desembre i del 2 i 3 de gener.

Una de les activitats va sere un pinta cares. Foto: Cedida

Una de les activitats va ser un pinta cares. Foto: Cedida

Jornada solidària
Un any més, el primer dia del Parc Nadalenc i de l’Espai Juvenil es va convertir en una jornada solidària. Tots els infants i joves que el 27 de desembre van portar algun tipus de material escolar van poder accedir de manera gratuïta al pavelló.

Tir amb arc. Foto: Cedida

Tir amb arc. Foto: Cedida

Aquest material serà distribuït entre els nens i nenes de les famílies vulnerables de Roda de Berà, usuàries de Serveis Socials.

 

Creu Roja reparteix joguines entre 25 infants vulnerables de Roda de Berà

Repartiment de joguines a Roda de Berà. Foto: Cedida

Repartiment de joguines a Roda de Berà. Foto: Cedida

Creu Roja realitza cada any una tasca fonamental perquè cap infant no es llevi el dia de Reis sense trobar un regal sota l’arbre. Aquest matí la regidoria de Serveis Socials amb membres de Creu Roja Baix Penedès, l’Iván, l’Alexandra i la Tamara, han repartit lots de joguines entre tretze famílies vulnerables de Roda de Berà amb infants menors de 12 anys.

Amb la col·laboració de la treballadora i de les voluntàries del Punt de Distribució d’Aliments, Creu Roja ha distribuït aquests lots per fer feliços a 25 infants, que de no ser així potser demà no trobarien cap regal sota l’arbre de Nadal. Els lots estan preparats a consciència, amb les joguines més idònies d’acord a les característiques de cada infant, segons la seva edat. Totes són noves, no sexistes, no bèl·liques i fomenten el joc en família.

Les joguines s'han repartit aquest matí. Foto: Cedida

Les joguines s’han repartit aquest matí. Foto: Cedida

Aquest any, en la 30a edició de la Campanya #ElsSeusDretsEnJoc, Creu Roja Catalunya arribarà a més de 23.000 infants d’uns 400 municipis de Catalunya, entre ells Roda de Berà.

 

Surt a licitació l’explotació del bar restaurant del Casino Municipal de Roda

Imatge del Casino Municipal de Roda de Berà. Foto: Cedida

Imatge del Casino Municipal de Roda de Berà. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Roda de Berà ha tret a licitació la concessió de l´ús privatiu del local del Casino Municipal, amb la finalitat de dur-hi a terme l’activitat de bar, cafeteria i restaurant obert al públic.

L’emblemàtic edifici del Casino Municipal, construït l’any 1963 a la plaça dels Pins, és propietat de l’Ajuntament i tradicionalment ha estat considerat el punt de trobada dels rodencs i les rodenques.

La superfície total construïda és de 277,42 metres quadrats, amb una sala de bar i restaurant de prop de 100 metres quadrats; una sala annexa de 80 metres quadrats; una cuina, un magatzem i dos serveis.

Durant els darrers anys el local ha estat objecte de reformes que l’han millorat, entre elles la reforma i modernització de la cuina i de les instal·lacions de la zona destinada a bar restaurant, o les obres de millora dels serveis sanitaris, a càrrec de la concessió anterior.

La concessió serà vigent durant 5 anys des de la data de la formalització, amb la possibilitat de ser prorrogada 5 anys més, i amb un pressupost de licitació de 363.600 euros per a tota la durada de la concessió. Els interessats poden consultar tota la documentació a https://bit.ly/3joSwZE.

Les sol·licituds de participació s’han de presentar abans del 10 de febrer a les 14 hores, tal i com es detalla al plec de clàusules administratives.

 

Més d’un centenar de rodencs es capbussen al mar per donar la benvinguda al 2023

El tradicional bany va acollir més de cent persones. Foto: Cedida

El tradicional bany va acollir més de cent persones. Foto: Cedida

Tot i el fred i un cel ennuvolat, més de 120 agosarats i agosarades de totes les edats es van donar cita ahir a la platja Punta d’en Guineu per començar l’any de la millor manera i amb plena energia, capbussant-se a l’aigua del mar, la qual estava ahir a una temperatura de 16 ºC.

L’esdeveniment, en la seva segona edició, va tornar a ser un èxit de participació i d’implicació. Es va iniciar a les 11 del matí amb la Sant Silvestre Sprint, la cursa de dos-cents metres, gràcies a la col·laboració de Fun Sports, la qual va comptar amb la participació d’una trentena de nedadors i nedadores, molts d’ells de diferents clubs de la demarcació. El primer en creuar l’arc d’arribada va ser en Joan Roca, del Club Natació Salou, amb un temps de 3’02”. Pel que fa a la primera dona, la Nora Arilla, del CN Tàrraco, va tornar a ser la més ràpida, amb 3’39”. En José Javier Montón i en Miguel Caro, ambdós del CN Tàrraco, van ser els segon i tercer classificats; i Aida Gallego, del CN Salou, i Alba Caballero, del CN Melilla, van ser les fèmines més ràpides. Enguany el premi local va ser per a Sisquet Royuela, del CN Tàrraco. L’alcalde Pere Virgili, i les regidores i regidor Teresa Ferré, Rosana Dorantes i Frederic Royuela, van lliurar els premis.

El podium dels guanyadors. Foto: Cedida

El podium dels guanyadors. Foto: Cedida

En finalitzar el lliurament de premis, el sol va aparèixer entre els núvols i es va iniciar el Primer Bany de l’Any. Tots preparats i preparades sota l’arc van córrer cap a l’aigua alhora per fer el primer capbussó de l’any. En sortir de l’aigua els esperava un got de brou per entrar en calor i una tovallola RdB t’estimo, aquest any de color vermell. Aquells i aquelles que, a més a més, hi van participar disfressats, van rebre una ampolla de cava.

És el segon any que es dur a terme aquest esdeveniment a Roda de Berà. Foto: Cedida

És el segon any que es dur a terme aquest esdeveniment a Roda de Berà. Foto: Cedida

La recaptació íntegra de la inscripció solidària de la cursa, de quatre euros, i del primer bany, de dos, serà destinada al Punt de Distribució d’Aliments de Roda de Berà.

 

 

Els infants de Roda troben el Patge Reial i li lliuren les seves cartes

Una imatge del Patge Reial. Foto: Cedida

Una imatge del Patge Reial. Foto: Cedida

Durant els dies 28 i 29 de desembre, la Regidoria de Festes va posar en marxa la tercera edició del joc ‘Troba el Patge Reial!’, un divertit joc que cada any compta amb la participació de més de dos-cents infants i les seves famílies.

El Patge Reial s’havia amagat en algun indret emblemàtic de Roda de Berà i els participants, a través de pistes amb codis QR, l’havien de trobar.

L’activitat va començar a la plaça de l’Ajuntament, on se’ls hi va lliurar la butlleta de participació, la qual havien d’anar emplenant amb gomets de colors a mesura que el joc anés avançant, fins a completar les sis pistes diferents. El joc té una important vessant pedagògica, ja que aquest any les localitzacions històriques de Roda de Berà estaven relacionades amb les antigues fonts que proveïen d’aigua el municipi. Durant el recorregut per les fonts, els infants es van trobar diverses aiguaderes que els hi mostraven els codis QR.

Després de seguir totes les pistes els nens i nenes van arribar fins a l’antic ajuntament, on antigament hi havia hagut ‘la font de la via’. L’edifici, ara convertit en l’Hotel d’Entitats, va ser l’indret on el Patge va escollir per amagar-se. Els nens i les nenes, amb tota la il·lusió i emocionats d’haver-lo trobat, li van lliurar les seves cartes i es van fer fotos amb ell.

A continuació us deixem imatges del joc ‘Troba el Patge Reial’.

 

 

Roda donarà la benvinguda al 2023 amb una travessa i una capbussada al mar

Imatge del bany de 2022. Foto: Cedida

Imatge del bany de 2022. Foto: Cedida

Després de l’èxit de participació en la primera edició, l’Ajuntament -amb la col·laboració de Fun Sports- torna a organitzar la Sant Silvestre Sprint i el Primer Bany de l’Any, esdeveniments que tindran lloc el pròxim 1 de gener a partir de les onze del matí a la platja Punta d’en Guineu de Roda de Berà.

Els més atrevits i atrevides tenen la possibilitat de participar en la Sant Silvestre Sprint, una travessa de dos-cents metres nedant. L’any passat la cursa va comptar amb gairebé quaranta nedadors i nedadores. Les persones que hi vulguin participar cal que facin la inscripció prèvia al web athleticevents.net.

A tres quarts de dotze del matí tindrà lloc el Primer Bany de l’Any. La participació és oberta a tots els valents i valentes, de qualsevol edat, que vulguin desafiar el fred i capbussar-se a la petita cala. Per reconfortar, els i les banyistes rebran un got de brou calent quan surtin de l’aigua.

Les dues-centes primeres persones inscrites a la cursa rebran de regal una tovallola i, a més a més, totes les persones que vagin disfressades rebran un obsequi sorpresa.

La inscripció a la travessa té un preu de quatre euros, i al Primer Bany, de dos euros. Tot el recaptat es destinarà al Punt de Distribució d’Aliments de Roda de Berà.

 

Kimaru Desing Studio, Papereria Ana i Pastisseria Queralt guanyen el Concurs d’Aparadors Nadalencs de Roda

L'aparador del Forn Pastisseria Queralt. Foto: Cedida

L’aparador del Forn Pastisseria Queralt. Foto: Cedida

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Roda de Berà va posar en marxa recentment la 12a edició del Concurs d’Aparadors Nadalencs, amb l’objectiu d’animar els establiments perquè guarneixin els seus aparadors per Nadal, per dinamitzar el comerç local i incentivar les compres nadalenques. Fins dijous a les 12 del migdia, quan finalitzava el termini, es van inscriure un total de 17 establiments, tots ells del nucli urbà.

El Jurat es va reunir divendres per visitar tots els aparadors participants i puntuar-los d’acord a tres criteris: la creativitat i originalitat, l’adequació a la temàtica, i la innovació tecnològica. Ha estat format per la regidora de Comerç, Rosana Dorantes, i el regidor Albert Martín, ja que la resta de membres del Jurat, un regidor o regidora de cada grup municipal, han excusat la seva no assistència.

Així, d’acord amb les valoracions realitzades, el primer premi, un viatge de cap de setmana valorat en 150 euros, ha estat per a l’aparador de Kimaru Desing Studio; el segon, un sopar per a dues persones en un restaurant de Roda de Berà valorat en 100 euros; és per a la Papereria Ana; i el tercer premi, un lot de Nadal valorat en 75 euros, per al Forn Pastisseria Queralt.

El lliurament de premis se celebrarà el proper 4 de gener, a les 19:30 hores, al Parc Nadalenc, dins del pavelló municipal.

 

Torna el divertit joc ‘Trobem el Patge Reial!’ a Roda de Berà

Una imatge del joc d'anteriors edicions. Foto: Cedida

Una imatge del joc d’anteriors edicions. Foto: Cedida

Els dies 28 i 29 de desembre, d’11 a 14 hores, els infants de Roda de Berà es retrobaran amb l’emissari reial. Un any més el Patge estarà amagat en algun punt emblemàtic de Roda de Berà i les famílies l’hauran de trobar a través d’un divertit joc de pistes amb codis QR.

Aquesta activitat, la qual es va posar en marxa com una fórmula alternativa per evitar contagis durant la pandèmia de la covid-19, ha tingut tant d’èxit que ha passat a formar part del programa de Nadal de Roda de Berà. En la passada edició 249 persones van aconseguir esbrinar on s’hi amagava el Patge.

El joc començarà a la plaça de l’Ajuntament, on es farà lliurament als infants de la butlleta de participació que hauran d’anar omplint amb gomets de colors a mesura que el joc vagi avançant, fins a completar les sis pistes diferents. Després de recórrer localitzacions històriques de Roda de Berà, que enguany estaran relacionades amb les antigues fonts d’aigua, descobrint la darrera pista, arribaran al lloc on finalment els hi esperarà el Patge Reial. Allà podran lliurar-li les cartes amb els seus desitjos i fer-se una foto amb ell.

Els Reis Mags, per mar
Ses Majestats els Reis Mags d’Orient tornaran a arribar a Roda de Berà per mar en el seu veler de fusta. Serà el 5 de gener, a partir de les cinc de la tarda al Port Esportiu Berà. A partir de dos quarts de set de la tarda començarà la gran cavalcada, des de la plaça Francesc Macià. Recorreran els principals carrers del nucli urbà per arribar a l’Ajuntament on, des del balcó, s’adreçaran a totes les famílies amb el seu missatge i rebran, de mans de l’alcalde Pere Virgili, la clau màgica de Roda de Berà.

Finalment, repartiran casa per casa els regals que, prèviament els seus ajudants hauran recollit els dies 4 i 5 de gener al Casino Municipal.

 

Roda de Berà recapta 2.337 euros per a La Marató de TV3

Fira d'Entitats Solidàries per la Marató. Foto: Cedida

Fira d’Entitats Solidàries per la Marató. Foto: Cedida

Roda de Berà, vila solidària, es va sumar un any més i durant tot el cap de setmana va celebrar diferents activitats per a recaptar fons. En total es van recollir 2.337 euros. Per assolir aquesta xifra va ser molt important la col·laboració de moltes associacions locals.

Dissabte, l’associació juvenil Roda Jove va celebrar un campionat de bitlles amb la que van recaptar 125 euros; i Second Waves va oferir una activitat amb la qual els infants es van poder iniciar en l’skate, i va reunir 55 euros. Aquesta mateixa xifra va assolir l’Esplai Ca l’Oliverar, de Les Monges Associació Cultural, amb el seu taller de manualitats infantils. Amb la venda solidària de llibres, la Biblioteca Joan Martorell Coca va recaptar 369 euros; i amb la venda de polseres i samarretes de la regidoria d’Esports, i la classe d’aeròbic, 54,80 euros.

També hi va haver espai per a la dansa i l'aeròbic. Foto: Cedida

També hi va haver espai per a la dansa i l’aeròbic. Foto: Cedida

També el Pare Noel va participar-hi, i tant dissabte com diumenge els infants van poder lliurar-li la carta i fer-se fotos amb ell i el seu trineu.

Els nens van donar la carta de desitjos al Pare Noel. Foto: Cedida

Els nens van donar la carta de desitjos al Pare Noel. Foto: Cedida

Diumenge, a partir de les 10 del matí, la plaça de la Sardana va bullir d’activitat amb una Fira d’Entitats Solidària. Les Monges Associació Cultural, amb la venda de vermut i fruits secs, van recollir 397 euros. L’activitat de tir amb arc de l’associació Toxophílica, va reunir 38,45 euros. Amb la venda de postals, elaborades pels alumnes de les escoles Salvador Espriu i El Cucurull, i de l’Institut Roda de Berà, l’Ajuntament va recaptar 224 euros. L’associació Luz de Luna, amb una exhibició de balls i el sorteig d’una panera, va sumar 220,75 euros; i amb l’activitat de balls en línia, l’associació de veïns del Francaset-Mas Roig, va fer una aportació de 51,65 euros.

Taller de manualistats. Foto: Cedida

Taller de manualistats. Foto: Cedida

Per altra banda, l’associació de voluntaris de Protecció Civil va organitzar una exhibició amb gossos de rescat i una demostració de reanimació amb tècniques RCP i l’ús de desfibril·lador.

Finalment, el Grup Sardanista va fer una aportació de 250 euros; la Barquera de 67,50 euros; Al-Anon, de 122,85 euros; el Club Atlètic Roda de Berà, de 106 euros; i l’escola Salvador Espriu de 200 euros, resultat de la cantada de nadales que el centre va organitzar durant tota la setmana en diferents localitzacions del municipi amb l’alumnat de tots els cursos.