TARRAGONA 21

Roda de Berà demana omplir els balcons i finestres de roses per Sant Jordi

“Que el coronavirus no ens deixi sense la nostra estimada rosa de Sant Jordi!”, diu el comunicat. Foto: Cedida

Aquest any la Diada de Sant Jordi serà molt diferent al que estem acostumats. Per aquest motiu, i per demostrar que aquesta diada va molt més enllà i està dins dels nostres cors, l’Ajuntament de Roda de Berà ha fet una crida als rodencs i rodenques perquè omplin finestres i balcons de roses de Sant Jordi.

No importa si estan millor o pitjor fetes, si estan elaborades de paper, de tela o pintades sobre un llençol, l’important és el significat. També pot ser un bonic homenatge a tots els col·lectius que cada dia es deixen la pell en aquesta batalla contra el coronavirus.

Perquè sigui més fàcil, l’Ajuntament ha editat uns dibuixos, amb una rosa, un cavaller i un drac, perquè els nens i nenes els puguin imprimir, pintar i penjar a les finestres i balcons de tot el municipi.

Mare Terra cedeix tauletes als geriàtrics de Roda de Berà i El Vendrell

Angel Juárez, lliurant tabletes a la gerent de la residència de Roda de Berà. Foto: Cedida

Ángel Juárez, president de Mare Terra Fundació Mediterrània, ha entregat diverses tauletes i dispositius electrònics als geriàtrics de Roda de Berà i El Vendrell. L’objectiu d’aquesta donació és facilitar la comunicació entre persones grans i les seves famílies.

Els dispositius electrònics s’han recollit en una crida de l’ONG a la ciutadania. Abans de l’entrega als centres, han passat els protocols de desinfecció corresponents. Ángel Juárez i Mare Terra també agraeixen la col·laboració i la resposta de la ciutadania en front d’aquesta iniciativa, que només pretén ajudar als més grans a no estar sols.

Jerusalem Torra, del Centre de Dia de Roda de Berà, ha estat l’encarregada de recollir i transportar els dispositius. De totes maneres, la iniciativa de Mare Terra segueix en marxa.

Si ets del Camp de Tarragona, i tens un dispositiu electrònic que no utilitzes, el pots cedir. Només cal escriure un correu a: comunicacion@mare-terra.org

El FIC-CAT ajorna la seva 13a edició a la tardor

Les noves dates del Festival d’enguany són del 26 de setembre al 3 d’octubre. Foto: Tarragona21

A causa de la crisi global i la situació d’emergència provocada per la Covid-19 i, sobretot, donada la incertesa de la seva evolució, el Comitè organitzador del FIC-CAT es veu obligat a ajornar la 13a edició del Festival a unes noves dates, concretament del 26 de setembre al 3 d’octubre de 2020.

Tot i així, en aquests moments no poden garantir al cent per cent aquestes dates. Aquest nou calendari estarà condicionat a l’evolució de la pandèmia i a les recomanacions donades per les autoritats sanitàries i administratives del país.

L’equip del FIC-CAT segueix treballant per a que la 13a sigui una edició de qualitat, amb el bo i millor del cinema en català d’enguany, però també reajustant les agendes personals i professionals i, per això, la SELECCIÓ OFICIAL, que s’havia de fer pública el 6 d’abril, es farà pública dilluns 27 d’abril de 2020.

A més, la convocatòria per al Programa Nova Crítica, allarga el seu període d’inscripcions fins al dia 10 d’agost. El Concurs Jove 48 Hores se celebrarà el cap de setmana del 4 al 6 de setembre. Les inscripcions s’obriran el dia 6 de juliol.

 

Jerusalem Torra (Centre de Dia per a gent gran de Roda): ‘Anirem cap a un canvi de model perquè s’han destapat moltes mancances’

Jerusalem Torra, al Centre de Dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà, en una imatge d’arxiu. Foto: Infocamp

Jerusalem Torra és gerent-administradora de l’ARC Serveis Assistencials, entitat que gestiona el Centre de Dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà, i exerceix de SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) al Vendrell i a Roda. Amb ella hem volgut tenir un intercanvi d’impressions per saber com es viu des de la primera línia de foc del sector assistencial la crisi del coronavirus.

Accediu a l’entrevista en aquest enllaç.

Infocamp.cat

L’Ajuntament de Roda rep una donació de 180 bates per les residències de la gent gran i al centre de dia


Moltes empreses de tot el país han posat les seves plantes de producció i les seves plantilles de personal a disposició de la lluita contra la COVID-19. Una d’elles ha estat l’empresa Silvalac, de Santa Margarida i els Monjos, la qual, en pocs dies, ha aconseguit fabricar més de 25.000 bates per repartir entre el personal mèdic de Tarragona i també de Barcelona.

L’Ajuntament es va posar en contacte amb l’empresa i els hi va demanar bates per poder portar a les residències de la gent gran, Barà Bahia i Mirador de Barà, així com també al centre de dia Marinada, que tot i tenir tancades les seves instal·lacions per l’estat d’alarma, està oferint un servei essencial a domicili, i també necessiten mesures per garantir la protecció dels avis i àvies.

La donació es va rebre ahir al vespre i aquest matí membres de Protecció Civil les han anat a portar als tres centres. Aquesta és un donació molt important per a ells, en uns moments en què el material sanitari és tan difícil d’aconseguir i esdevé tan important per salvar vides.

Silvalac
La companyia forma part del Grupo Armando Álvarez, i fins abans de la crisi estava especialitzada principalment en la transformació de plàstic per al sector de la higiene i l’alimentació. En veure que molts centres mèdics tenien problemes per adquirir bates i estaven emprant bosses de la brossa de plàstic, van decidir actuar i començar a fabricar bates d’un sol ús.

De forma específica una màquina es dedica les 24 hores del dia a la fabricació d’aquestes bates d’un sol ús. Des de la companyia asseguren que continuaran invertint els seus esforços perquè els sanitaris puguin disposar de mesures de protecció en uns moments tan complicats com els actuals.

La Biblioteca Municipal de Roda de Berà, des de casa

Façana de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca. Foto: Cedida

Amb el confinament molts serveis municipals s’han hagut de reinventar per continuar amb les seves activitats, oferint un servei a la ciutadania molt diferent a l’acostumat.

Un d’aquests és la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca que, en haver de tancar les seves instal·lacions per l’estat d’alarma i evitar la propagació del coronavirus, està buscant formes per mantenir els seus usuaris actius, i que en temps de confinament no deixin de costat el bon hàbit de la lectura. D’aquesta forma, les treballadores de la Biblioteca estan buscant la manera de continuar oferint per via telemàtica activitats per a totes les edats.

Els clubs de lectura esdevenen una de les activitats que més èxit tenen, i per aquest motiu la Biblioteca ha buscat la forma de poder continuar oferint el servei però a distància amb els clubs de lectura virtuals. Es farà a través de l’aplicació gratuïta Zoom, i tot aquell que vulgui participar s’haurà d’apuntar abans per tenir l’ID i poder unir-se a la tertúlia virtual. El primer, i que servirà com a prova pilot, serà el club de lectura de novel·la, el proper 20 d’abril, amb l’obra “Contra el viento” d’Ángeles Caso.

A més a més, la Biblioteca està estudiant com continuar virtualment amb els contacontes infantils i els tallers familiars des de casa.

Mentrestant, s’ha creat un racó de contes per treballar els sentiments amb els petits de la casa, i cada dia recomanen un conte a les xarxes; i per fer partícips als usuaris, els membres dels diferents clubs de lectura envien un vídeo recomanant un llibre, que es comparteix a les xarxes socials de la Biblioteca, molt actives durant aquest confinament.

El mes de Sant Jordi

A través de les xarxes socials la Biblioteca ha fet una crida perquè els rodencs i rodenques enviïn vídeos recomanant llibres, recitant poesia o llegint un fragment d’un llibre que els agradi, per celebrar tots plegats el que es preveu un Sant Jordi molt diferent.
Els vídeos es poden enviar a biblioteca@rodadebera.cat

L’eBiblioCat, la biblioteca digital

L’eBiblioCat és la plataforma que dóna un servei de préstec de llibres electrònics, de revistes, de pel·lícules, descàrrega d’audiollibres i accés a documentals, música, a enciclopèdies, i a idiomes. Té més 100.000 títols en diferents formats i temàtiques, disponibles en català, castellà, francès, anglès, alemany, etc.

El projecte està impulsat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest servei es vol garantir la descàrrega, l’accés i la consulta legal de continguts, que s’ofereix a través d’una plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya de continguts digitals.
Només cal accedir al web elmeuargus.biblioteques.gencat.cat, i registrar-se amb el número de carnet d’usuari de la biblioteca i un pin amb tres lletres i tres números.

I ara, a més a més, si la persona no té carnet, també podrà accedir a tot el contingut, amb un codi temporal durant tres mesos.
Per a qualsevol dubte es pot enviar un correu electrònic a  e-biblio.cultura@gencat.cat

Roda confecciona més de 800 mascaretes de cotó

En només quatre dies l’Ajuntament ha repartit més de 800 mascaretes de cotó. Foto: Cedida

Més d’una trentena de voluntaris i voluntàries s’han unit ja a l’Ajuntament de Roda de Berà, donant resposta a la seva crida, per confeccionar mascaretes de cotó. En pocs dies han aconseguit cosir més de 800 peces fetes amb roba de cotó.

La iniciativa ha tingut una gran acollida i són moltes les persones que s’hi han volgut sumar per col·laborar en la forma en què els sigui possible, cosir, tallar o repartir, l’important és ajudar, en uns moments tan complicats en què les mostres de solidaritat es multipliquen.

Els establiments on es distribueixen les mascaretes són: el Forn Pastisseria Queralt, el Forn Roda, l’estanc Vives, la papereria Anna, el Coaliment de Costa Daurada (Leo center), la carnisseria Sandra, el Marietas Coffee, l’estanc del Roc i la Farmàcia de Roda.

Les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes, responsables d’aquesta iniciativa, han donat les gràcies a totes les persones implicades, a tots els voluntaris i voluntàries, així com a les persones que van donar material perquè en un principi la iniciativa tirés endavant. “L’Ajuntament ha comprat 50 metres més de roba de cotó. Volem que tothom pugui tenir la seva mascareta casolana, ara, però, demanem un ús responsable i que se segueixin els consells per a la seva reutilització”, han dit les regidores.

Cal esterilitzar-les abans del seu ús

Abans del seu ús s’han d’esterilitzar. Cal posar-les a bullir o a escaldar a una temperatura de 70 graus, amb aigua sola, o amb aigua i sabó neutre. Les mascaretes de cotó són reutilitzables i es poden portar un màxim de vuit hores al dia.

Finalment, es recorda que són només un element de protecció complementari. L’essencial és mantenir les distàncies socials, les mans netes i un entorn net, ja que el coronavirus es transmet, sobretot, a les superfícies.

 

L’Ajuntament de Roda de Berà continua intensificant la desinfecció viària

Un operari, desinfectat els carrers de Roda. Foto: Cedida

Des dels primers dies de confinament l’Ajuntament de Roda de Berà va reforçar les tasques de neteja viària i desinfecció a les zones amb més afluència de gent durant l’estat d’alarma, com podien ser les zones comercials, les properes a entitats bancàries, al consultori mèdic o als edificis municipals.

La regidoria de Serveis Tècnics ha volgut ara anar més enllà per extremar les mesures d’higiene al municipi i intensificarà a partir d’avui la desinfecció de les vies públiques a tot el terme municipal amb la col·laboració de tres empreses del municipi, les qui, gràcies a l’ús de vehicles agrícoles polvoritzadors, podran arribar a més àrees amb una sola passada.

La neteja del municipi s’està centrant sobretot en l’efecte viricida. El personal de la brigada, abillats amb vestits i ulleres protectores, desinfecta primer amb el producte i, seguidament, neteja amb aigua a pressió. Amb els tractors la neteja funciona de forma similar, polvoritzant des dels vehicles el producte desinfectant.

A presó un jove de Roda de Berà per saltar-se el confinament 18 cops i aprofitar per robar

El noi és un lladre multireincident especialitzat en la sostracció de mercaderies a camions

Un jove de 19 anys i veí de Roda de Berà ha ingressat a presó després d’haver-se saltat el confinament decret per l’estat d’alarma 18 cops i aprofitar per robar.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra, el noi és un lladre multireincident especialitzat en la sostracció de mercaderies a camions i compta amb una desena d’antecedents per robatori a vehicles. La nit del 17 de març és denunciat fins a tres vegades per saltar-se el confinament i voler assaltar un camió aparcat als afores d’un centre comercial de Tarragona. L’endemà, 18 de març, el jove és denunciat tres vegades més per amenaçar el propietari d’un estanc d’Alcover i intentar evitar que tanqués l’establiment per així comprar tabac.

L’arrestat sortia de casa en cotxe i, en moltes ocasions, acompanyat d’altres persones, totes elles relacionades amb robatoris de vehicles. Els dies 19 i 20 de març, el jove delinqüent és denunciat un total de quatre vegades, amb constants faltes de respecte, burles i insults als agents de la policia catalana. Per tot plegat, el noi va ser finalment detingut i posat a disposició del jutge, que ha decretat el seu ingrés a presó.

ACN

L’Ajuntament de Roda de Berà reparteix 187 targetes moneder

Imatge d’una de les targetes moneder de Roda. Foto: Cedida

L’Ajuntament ha començat a repartir el matí de divendres, entre els alumnes becats amb una beca menjador, un total de 187 targetes moneder. Un treballador de l’Ajuntament és l’encarregat de portar directament als domicilis dels nens i nenes aquestes targetes, que substitueixen, mentre les escoles estiguin tancades durant el confinament, la beca menjador que reben durant el curs escolar.

Cada alumne rebrà la seva targeta, que va carregada amb l’import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament. D’aquesta forma, la Generalitat s’assegura que els infants puguin continuar mantenint una alimentació correcta, malgrat que les escoles estiguin tancades.

Voluntàries de Roda confeccionen mascaretes amb roba de cotó

Una voluntària, amb una mascareta. Foto: Cedida

Fa només tres dies que les regidories de Serveis Socials i de Sanitat van fer una crida per trobar voluntaris i voluntàries que estiguessin disposades a cosir mascaretes casolanes amb tela de cotó per poder repartir per Roda de Berà. Ja són vint-i-vuit les persones que, a través d’un grup de WhatsApp i coordinades per una treballadora del consistori, s’han unit per confeccionar el major número de mascaretes possible.

Ja n’han cosit prop de 150 i seran repartides entre avui i demà a través de diversos comerços del municipi perquè qui vulgui en pugui demanar una. Els establiments seran: el Forn Pastisseria Queralt, el Forn Roda, l’estanc Vives, la papereria Anna, el Coaliment de Costa Daurada (Leo center), la carnisseria Sandra i el Marietas Coffee.

L’Ajuntament ha fet una comanda de roba de cotó i de gomes, però mentrestant alguns comerços i particulars han fet donacions, el basar xinès i la merceria Marinada han fet una donació de gomes i l’associació Los Tintineadores també. Ara, es busquen persones que tinguin teles de cotó per poder continuar confeccionant fins que arribi la comanda de roba feta pel consistori.

Cal esterilitzar-les abans del seu ús

L’Ajuntament recorda que aquestes mascaretes fetes amb roba de cotó no estan homologades i per tant no són vàlides per a l’ús sanitari, però sí serviran per a l’ús personal, per tal que les persones que surtin al carrer ho facin més protegides i no comprin de les que sí estan destinades als professionals sanitaris.
Abans del seu ús s’han d’esterilitzar. Cal posar-les a bullir o a escaldar a una temperatura de 70 graus, amb aigua sola, o amb aigua i sabó neutre. No es poden rentar amb suavitzant. Les mascaretes de cotó són reutilitzables i es poden portar un màxim de vuit hores al dia.
Finalment, es recorda que són només un element de protecció complementari. L’essencial és mantenir les distàncies socials, les mans netes i un entorn net, ja que el coronavirus es transmet, sobretot, a les superfícies.

Una setantena de persones ja han estat denunciades a Roda de Berà per incomplir l’estat d’alarma

Control policial a Roda de Berà. Foto: Cedida

Des del dia 17 de març, un total de 70 persones han estat denunciades per la Policia Local de Roda de Berà per saltar-se l’obligatori confinament i sortir al carrer sense cap causa justificada.

Durant aquests nou dies, als diferents controls fixes i mòbils de la Policia, els agents han identificat un total de 525 vehicles i 313 persones. De totes elles, 70 no complien amb cap dels supòsits permesos per l’estat d’alarma fet pel qual es van aixecar les corresponents actes de denúncia i aquestes persones seran sancionades en conseqüència.

Les sancions econòmiques poden anar del 601 als 30.000 euros per desobediència o resistència a l’autoritat, o per aquells que es neguin a identificar-se; fins els 60.000 euros per aquelles persones que realitzin conductes que puguin posar en risc la salut pública; i arribar als 600.000 euros en els casos de conductes que suposin un risc molt greu per a la salut de la població o en cas d’incompliments reiterats.

La Policia Local ha recordat també la importància de que tots els rodencs i rodenques evitin al màxim els desplaçaments i romanguin a casa per evitar contactes innecessaris. Els desplaçaments limitats a casos de força major s’han de realitzar de forma individual i mantenint la distància de seguretat amb altres persones de, al menys, un metre i mig.

Operatiu especial

Des de demà, i fins diumenge a la tarda, la Policia Local tornarà a dur a terme un operatiu especial per vetllar que els veïns i veïnes de segones residències no es desplacin a Roda de Berà.

Amb aquesta finalitat es faran controls als accessos al municipi i es demanarà el carnet d’identitat per comprovar la residència habitual. En el cas que aquesta no sigui a Roda de Berà es podran interposar denúncies.

 

La batalla contra el coronavirus viscuda des dels pobles

Un treballador de la Brigada de l’Ajuntament de Cornudella, desinfectant els carrers. Foto: Cedida

Els alcaldes i alcaldesses dels pobles del Camp de Tarragona asseguren que tenen més feina que mai. La plaga del coronavirus i el seu creixement exponencial els està obligant a implementar mesures urgents cada dia i de vegades, diversos cops al dia i afrontar situacions mai vistes. Es prioritza el servei als col.lectius més vulnerabls i difondre informació ràpida per tots els canals possibles, whatsapp i els ebandos en primer lloc. La vida als pobles ha canviat radicalment i un tsunami de solidaritat s’hi a fet present.

En general, la població reacciona bé o molt bé a les recomenacions. Ara bé hi a coincidència que és la gent gran la més escèptica sobre els perills del nou virus, justament la gent gran, la més vulnerable. Tarragona21 ha parlat amb diversos alcaldes i alcaldesses que ens expliquen com ho estan vivint.

Gemma Benaiges s’ha estrenat com a alcaldessa només fa nou mesos i li ha caigut al damunt gestionar la crisi al seu poble, Vilallonga del Camp, de 2.400 habitants. A més, és propietària d’un forn de pa al Morell, el poble del costat, separat només per dos quilòmetres, lloc on ha de servir als clients a distància, amb màscares i guants. A les onze deixa el forn i se’n va a l’Ajuntament i comença l’altra batalla, la d’alcaldessa. ‘A Vilallonga hem creat un grup d’emergència, amb tres regidors, jo mateixa, el secretari municipal, la responsable de comunicació, l’agutzil i un vigilant’. També hi ha voluntaris, com altres pobles, ‘però ho gestionem des de l’Ajuntament, perquè en aquest tema s’ha d’anar amb cura, no fos cas que hi hagués contagis’.

Telèfon oer rebre eticions

Telèfon municipal per rebre peticions d’ajuda a Vilallonga del Camp

Vilallonga va fer una crida a les persones de més de 65 anys ‘per si necessiten fer compres, anar a la farmàcia, baixar les escombraries o simplement volen conversa’. Així, a través d’un telèfon mòbil que ha estat facilitat als ciutadans, el grup municipal compleix amb les necessitats d’aquest grup de ciutadans. ‘Jo mateixa vaig portar uns medicaments a una dona que els necessitava’, diu Benaiges. També s’envia aliments.

Altrament, l’Ajuntament de Vilallonga del Camp informa que qui hagi d’anar a buscar medicament a l’Hospital Joan XXIII o Sant Joan de Reus pot passar per la Farmàcia Boronat de Vilallonga a deixar la targeta sanitària i la recepta. Personal que treballa en aquests hospitals els recolliran i els deixaran a la farmàcia.

Una altra acció és trucar cada dia a vilatans de més de 70 anys, ‘tant si viuen sols, en parella o en família’, per saber com es troben, quines necessitats tenen i per recordar-los que no surtin al carrer. Entre els veïns de la vila, n’hi ha amb 96 i 98 anys.

El telèfon de l’Ajuntament de Vilallonga està desviat a un mòbil, que respon les 24 hores del dia. Internament, el consistori aplica el teletreball i les brigades funcionen per torns.

Pati tancat d’una escola del Morell. Foto: Ràdio El Morell

El Morell

Al Morell, amb 3.600 habitants, l’Ajuntament va començar les accions antivirus tancant les escoles i equipaments municipals. Els treballadors van acabar anant a casa, explica l’alcalde, Eloi Calbet. ‘A poc a poc es va anar enredant tot i vam haver de tancar patis i parcs infantils. La declaració de l’estat d’alarma amb les mesures restrictives del Govern central ho ha accelerat tot. ‘Les reunions del consistori, les fem telemàticament i amb l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet estem controlant les entrades per carretera a les dues poblacions’.

El consistori ha anat donant consells als comerços i en general, el comportament davant el confinament ‘és bo’, com també a l’hora d’agafar el cotxe. S’han fet programes especials via la ràdio municipal i molta a través de les xarxes socials, ‘fet que la ciutadania agraeix molt’, reconeix Calbet. L’Ajuntament està tancat, només tramita temes com el padró d’habitants ‘i amb cita prèvia’. El consistori es planteja fer telemàticament el proper ple municipal.

Creixell

A Creixell, amb 3.500 habitants, la xarxa de solidaritat també funciona i des del consistori es va crear una comissió d’emergència que es reuneix telemàticament dos cops al dia, informa l’alcalde, Jordi Llopart. Policia Local i Protecció Civil també en formen part. ‘Avaluem la situació de cada moment i prenem decisions en funció també de fins on podem arribar’, destaca.

Dos regidors s’ocupen cada dia de trucar a les persones més vulnerables. Un se n’encarrega al matí i l’altre, a la tarda. El consistori ha reestructurat les àrees de les regidories, prioritzat els temes claus, com Serveis Socials, Seguretat o Serveis. En cada àrea hi ha dos regidors adscrits. També es patrulla pel carrer en vigilància policial i Protecció Civil desenvolupa la seva de suport. ‘L’Ajuntament desinfecta les zones on s’hi reuneix gent, com poden ser supermercats o farmàcies’, recorda.

L’Ajuntament està obert, però no s’atén presencialment els ciutadans, sinó per telèfon o telemàticament. La resta d’equipaments municipals estan tancats. Llopart vol agrair la tasca de la Policia Local, de Protecció Civil, dels voluntaris de Creixell, dels treballadors municipals i dels regidors, col.lectius dels quals ‘em sento molt orgullós’ pel sacrifici que estan fent.

Roda de Berà

A Roda de Berà, el seu alcalde, Pere Virgili, reconeix que té més feina que abans, ‘i més urgent’. Ell i el regidor de Comerç s’ocupen de trucar als comerciants per saber de les seves necessitats. El consistori ja ha pres mesures per rebaixar la pressió fiscal en un municipi de 6.400 habitants. ‘Encara no tenim aprovats els pressupostos municipals i haurem de rebaixar-los i reconsiderar partides de festes. Serà dur i estem als inicis’, reconeix, però creu que el consistori podrà donar bona resposta a les necessitats. ‘Allà on no arribi el govern mirarem d’arribar-hi nosaltres’.

A l’Ajuntament només hi treballen tres empleats, l’informàtic, un tècnic de l’Oficina d’Atenció al Consumidor i una persona d’Intervenció i Serveis Econòmics: ‘Estem avançant el pagament de factures a industrials, avançant-nos al període mig de pagament. He revocat competències que tenia la Comissió de Govern i signo decrets de pagaments’ per agilitzar la situació.

Aquest cap de setmana els Mossos d’Esquadra reforçaran les entrades al municipi per evitar que els residents de cap de setmana i els turistes s’hia atancin amb el perill que propaguin el virus. Sembla mentida que ens trobem davant d’un panorama de pel.lícula futurista on cal tancar fronteres davant la vinguda d’una epidèmia.

Roda de Berà té voluntaris tot l’any a disposició de Serveis Socials  i de Protecció Civil. ‘Ara s’encarreguen de traslladar el menjar als domicilis de la gent necessitada’. Quan una persona gran necessita un medicament o la barra del pa, ‘s’activa un voluntari, que fa la feina. Deixa l’article a la porta de la casa i l’avi i l’àvia diposita un sobre amb els diners. No hi ha contacte entre ells’, relata Virgili. Amb un restaurant de menjar preparat de la vila hi ha un acord de repartir menjar. D’altra banda, la mainada que disposa de beques menjador i no pot anar a escola perquè estan tancades, reb a casa seva el menjar, tramitat per l’Ajuntament.

Quant a trasllats hospitalaris, si són urgents, com en els casos dels posoperatoris, ‘se n’ocupa la Creu Roja’. Habitualment es trasllada els usuaris a l’Hospital del Vendrell, municipi del costat. ‘La solidaritat entre la gent també funciona, com aquella veïna que li deia a ma mare que havia d’anar a la farmàcia i si volia que li portés alguna cosa’, subratlla.

Control de carreteres a Constantí. Foto: Cedida

Constantí

A Constantí, amb 6.500 habitants, el seu alcalde, Oscar Sánchez, informa que el consistori ha posat en funcionament un telèfon d’emergències per a la gent gran. ‘Amb el Consell Comarcal del Tarragonès gestionem les targetes moneder per als nens usuaris de beques menjador, amb les quals poden fer la compra del menjar’. Com en molts altres municipis funciona la desinfecció dels carrers.

L’Ajuntament de Constantí, amb la col·laboració de Càritas Parroquial, ha posat en marxa una borsa de voluntariat per fer front a les necessitats que puguin derivar-se de la situació d’emergència social. L’objectiu és donar servei a les persones grans i en situació de vulnerabilitat que no poden sortir de casa durant l’episodi de confinament perquè són col·lectius de risc i estan soles.

L’objectiu és atendre necessitats com fer-los arribar aliments, medicament o altres necessitats bàsiques. Les persones interessades en col·laborar com a voluntaris i voluntàries han de tenir entre 20 i 50 anys. Les inscripcions s’han de fer a través del correu electrònic: registre@constanti.cat, deixant el nom, cognom i telèfon de contacte. Una vegada creada la borsa de voluntariat, des de l’Ajuntament de Constantí es posaran en contacte amb totes les persones que no tinguin cobertura familiar i que es trobin en situació de vulnerabilitat, per oferir-los la possibilitat d’acollir-se a aquest servei de suport.

Cornudella de Montsant

Cornudella de Montsant, amb menys de mil habitants, s’ha instal.lat en la solidaritat entre els seus veïns. Des que ha esclatat la crisi del coronavirus, tota una xarxa d’accions ajuden els vilatans i vilatanes, especialment la població més vulnerable, com és la gent gran.

La capil.laritat del sistema neix d’una inicitiva de l’Ajuntament, que ha coordinat les accions dels establiments comercials -especialment d’alimentació-, dels restaurants i la farmàcia, més un grup de voluntaris de retén, tot amb el suport dels treballadors municipals.

Així, el consistori va demanar a establiments com carnisseries, fruiteries, cansaladeries, forns o restaurants que es posessin en contacte amb ell per centralitzar el servei. En un gran esforç col.laboratiu, els establiments reben comandes via telèfon i les serveixen després als vilatans a casa seva, o bé les deixen preparades perquè les passin a recollir, en funció de les necessitats de cadascú.

Fins i tot des del consistori s’ha servit medicació a persones que ho necessiten, en col.laboració amb la farmàcia del poble.

L’alcalde, Salvador Salvadó, ha destacat ‘el gran esforç humà que comporta la feina que estan fent els establiments de la vila, als quals l’Ajuntament els està immensament agraït. Cornudella està demostrant ser una població molt solidària’, ha recalcat l’alcalde, que junt a regidors del consistori han facilitat els números dels seus telèfons mòbils a la població per si tenen necessitats, principalment la població més sensible al coronavirus.

El consistori va repartir un ban municipal on hi figuraven els números de telèfon dels comerços i establients que se sumen a la iniciativa i va anunciar que coordinaria les tasques de voluntariat. Un retén de 30 voluntaris de la vila s’ha ofert per si cal actuar.

Alguns establiments, a més, han decidit reduir el seu horari comercial. El servei manté la distància física i en alguns lloc no es permet accedir a l’interior del comerç ni tocar la mercaderia exposada.

Des del mateix Ajuntament es truca per telèfon a la gent gran i necessitada per veure la seva evolució i si necessiten alguna mena d’auxili, a partir de les dades facilitades per l’equip de Serveis Socials.

D’altra banda, els equips de treball municipals s’han dividit en grups de manera que no coincideixin tots al mateix temps al lloc de treball. En el cas de la Brigada Municipal, una de les accions destacades que està duent a terme aquests dies ha estat la desinfecció dels carrers de la vila.

Jaume Garcia

 

L’Ajuntament de Roda posa en marxa el servei porta a porta de recollida d’andròmines

Cartell a anunciant el nou servei

La regidoria de Serveis Tècnics engegarà el proper dimecres, 25 de març, la recollida d’andròmines i voluminosos porta a porta. Ho fa en aquests moments perquè, segons ha assegurat el regidor Manel González, “hem observat que durant els dies de confinament les famílies estan aprofitant per fer neteja a casa i llençar tot allò que ja no volen o necessiten. Per evitar que tots aquest mobles i andròmines velles acabin al mig del carrer abandonades, volem oferir aquest nou servei a tot el municipi”, ha dit González.

La recollida es farà de dilluns a divendres, sempre al dia següent de la notificació. Per fer la sol·licitud de la recollida s’haurà d’accedir a la Bústia Ciutadana del web institucional web.rodadebera.cat/bustia i a l’apartat “Recollida d’andròmines” omplir el formulari amb la sol·licitud, indicant el lloc on es deixarà l’andròmina, si a la porta de casa -en cas que sigui possible-, o bé al contenidor més proper. Pel que fa a l’andròmina s’haurà de treure al carrer a primera hora del matí del dia següent a efectuar la notificació de la recollida.

Fins el moment el servei s’havia dut a terme a l’Eixample Residencial, com una prova pilot, amb bons resultats motiu pel qual ara s’ha decidit ampliar-lo a tot el terme municipal.

Roda avança el pagament de factures a autònoms i pimes per fer front a la crisi

L’equip de Govern ha dissenyat un pla amb diferents mesures econòmiques i fiscals. Foto: Cedida

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Roda de Berà ha dissenyat un pla amb diferents mesures econòmiques que han de servir per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus COVID-19 al municipi i donar resposta a empresaris, autònoms i al conjunt de la ciutadania. Entre elles figur que s’avança el pagament de les factures als autònoms, petites i mitjanes empreses subministradores de l’Ajuntament per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible

El principal objectiu d’aquest paquet de mesures és ajudar a aquells que es puguin trobar en una situació vulnerable, sobretot quan finalitzi l’excepcional conjuntura que vivim arran del decret d’estat d’alarma per fer front a l’emergència sanitària actual contra el virus SARS-CoV-2.

El pla elaborat per l’equip de Govern ha comptat amb aportacions d’altres grups municipals i, segons ha assegurat l’Alcalde, “continuarem ampliant aquest paquet amb les mesures que siguin necessàries per pal·liar els efectes d’aquesta pandèmia en el nostre teixit empresarial i comercial, així com en el conjunt de la ciutadania, alleugerint la seva càrrega econòmica. Ara, més que mai, l’Ajuntament ha d’estar al costat dels rodencs i rodenques que ens necessitin”, ha dit Pere Virgili.

Les mesures que s’aniran aprovant al llarg dels propers dies són les següents.

Quotes de serveis no prestats

L’Ajuntament no emetrà rebuts dels serveis que no es puguin realitzar, fins que es reprengui el servei. Pel que fa als serveis ja cobrats de forma anticipada es compensarà el total de l’import cobrat.

Llar d’Infants Municipal Els Petitons.
Zona recreativa dels Llimoners.
Esplai Municipal Rodus.
Lloguer d’instal·lacions municipals.
Abonaments del transport escolar.
Cursos i tallers de formació de l’Escola d’Adults Mediterrani.
Compensació dels abonaments dels cursos esportius d’aeròbic, manteniment físic, pàdel, gym racket, activitats dels tallers del PIJ o senderisme.

Taxes i impostos

S’aprovarà i es publicarà un nou calendari fiscal, consensuat amb BASE.

Taxa d’escombraries comercials i d’ocupació de la via pública per a terrasses d’establiments de restauració: es descomptarà la part proporcional d’ambdues taxes, amb motiu de l’obligat tancament de la seva activitat.

Impost de vehicles de tracció mecànica: ajornament d’un període mínim de tres mesos per al seu pagament.

Rebut de l’IBI: S’ajorna el període de pagament tants dies com s’allargui l’estat d’alarma.

Per a la resta de tributs: BASE ha suspès el termini de cobrament en voluntària de tots els padrons. De moment, tampoc no es cobraran els nous padrons. S’acordarà amb l’Ajuntament la modificació de les dates de cobrament dels padrons suspesos com l’aprovació de nous terminis de pagament per als nous.

Pel que fa als fraccionaments, ajornaments i pagaments personalitzats, els cobraments que s’havien d’efectuar a partir d’ahir, 20 de març, queden ajornats fins el 30 d’abril.

Autònoms i empreses

S’avança el pagament de les factures als autònoms, petites i mitjanes empreses subministradores de l’Ajuntament per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible.

Es crearà una finestreta d’atenció telefònica per donar suport i resoldre dubtes dels comerciants, restauradors, PYMEs i autònoms afectats per la crisi derivada de la COVID-19.

Empreses amb contractes suspesos

S’aprova una indemnització econòmica a les empreses que tinguin contractes administratius suspesos de forma automàtica o bé a instàncies del propi contractista per impossibilitat de la seva prestació arran de l’estat d’alarma. La indemnització serà per compensar les despeses salarials, lloguers o manteniments d’equips i d’instal·lacions utilitzades en el contracte suspès, assegurances, etc.
Podran ser reclamades un cop finalitzi la suspensió.

Creació d’un fons municipal

L’Ajuntament crearà un fons municipal extraordinari d’ajudes per als afectats, i es valorarà l’ús dels fons de contingència previst al pressupost municipal.

S’establirà un telèfon d’atenció a la ciutadania per resoldre dubtes i realitzar l’assessorament necessari.

La Policia Local de Roda de Berà intensifica els controls a persones i vehicles

Foto d’arxiu policial. Foto: Policia Local

El cos de la Policia Local de Roda de Berà ha intensificat durant aquesta setmana els seus controls per garantir que els rodencs i rodenques compleixen amb l’obligatori confinament pel coronavirus.

Si dimarts es van denunciar sis persones en un sol dia, la xifra va anar en augment durant les següents jornades. Dimecres, durant els controls fixes i mòbils, els agents van identificar 21 persones i 5 vehicles, dels quals van ser denunciades vuit persones per no poder justificar la seva circulació a peu o amb el seu vehicle particular, i per desobediència als agents de policia.

Durant la jornada d’ahir dijous es van identificar 156 vehicles i 13 persones a peu, dels quals es van aixecar deu actes de denuncia per incomplir amb les restriccions decretades per l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

De nou la Policia Local ha agraït la col·laboració de la ciutadania que sí està respectant l’estat d’alarma, atès que, asseguren, tan sols amb el confinament total podrem vèncer la batalla al virus.

Donacions i mostres de solidaritat

A banda de la irresponsabilitat d’aquestes persones que no compleixen amb les normes, aquests dies s’estan succeint moltes mostres de solidaritat.

En són exemples la donació que ha fet la botiga xinesa del municipi a la Policia Local de guants de làtex i mascaretes, material que ha estat portat al Punt de Distribució d’Aliments per als seus voluntaris i voluntàries. La farmàcia també va lliurar ampolles de gel desinfectant, i una veïna anònima de Bonastre va lliurar bates de clínica i peücs, els quals seran portats al consultori mèdic.

Finalment, la floristeria de Roda de Berà va portar dimecres passat un ram de flors a la Policia Local en agraïment a la feina que el cos policial està duent a terme durant aquests dies tan complicats per a tots.

 

La Policia de Roda denuncia en un sol dia sis persones per no complir amb les restriccions

Imatge d’arxiu d’agents de la Policia de Roda amb l’alcalde. Foto: Cedida

Durant la jornada d’ahir la Policia Local de Roda de Berà va denunciar sis persones que no estaven complint amb les restriccions decretades per l’estat d’alarma per la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

Tres d’aquestes denúncies van ser interposades per incomplir les mesures cautelars acordades per les autoritats sanitàries i no fer cas als requeriments dels agents de policia. Les tres restants, a més a més, sumen delictes de desobediència i falta de respecte als agents.

El cap de la Policia Local recorda que continuarà reforçant la vigilància per assegurar que tothom compleix amb les restriccions i que tan sols surten de casa en cas d’extrema necessitat i en els supòsits permesos per l’estat d’alarma.

Finalment, en el seu comunicat, la Policia ha agraït la solidaritat i la col·laboració dels rodencs i rodenques que estan respectant el confinament per l’estat d’alarma i demana que la ciutadania continuï actuant d’aquesta manera per guanyar, plegats, la batalla al coronavirus.

Tarragona i Roda de Berà desinfecten els carrers

Un operari de l’Ajuntament de Roda, desinfectant els carrers. Foto: Cedida

 

Un treballador de la neteja de Tarragona, davant l’Hospital de Santa Tecla. Foto: Cedida

La crisi del coronavirus comença a mostrar imatges insòlites. La primera ha estat veure els carrers de ciutats i pobles buits i sense soroll de motors de cotxes, un panorama propi de les pel.lícules distòpiques. Després han vingut els autobusos buits i els supermercats plens. Ara comencen a veures operaris colgats de trajos protectors desinfectant carrers. Està passant, almenys, a Roda de Berà. A Tarragona s’ha intensificat.

Així, l’Ajuntament de Tarragona farà, a partir d’avui, els serveis mínims essencials de recollida de residus. Cada dia s’encarregarà del buidatge dels contenidors de rebuig i, la resta de fraccions selectives en funció de les necessitats que es vagin detectant. Es manté la recollida de brossa als hospitals i als CAPs.

A causa del descens de la brossa comercial i de restaurants, el consistori incrementa el servei de neteja dels carrers amb aigua i desinfectant i, sobretot, en llocs estratègics com són els accessos als hospitals, als CAP’s, als mercats, supermercats i botigues d’alimentació. Tres equips treballen dos cops al dia amb hidronetejadors per garantir la desinfecció d’aquests espais. “Estem centrant tots els esforços en la neteja dels carrers i sobretot del espais que estan exposats més al públic, com els hospitals, CAPs i botigues d’alimentació”, detalla el conseller de Neteja, Jordi Fortuny.

Cinc equips més netegen amb aigua a pressió i desinfectant la resta de carrers i vies de la ciutat de Tarragona.

 

Brigades de neteja per repassar els contenidors i buidar papereres

Així mateix, també es destinen brigades de neteja que fan repàs dels contenidors i buiden les papereres plenes, ja que no hi ha escombriaires que fan el repàs a peu pel carrer.

L’àrea de Neteja municipal també ha donat instruccions perquè tot el personal que no tingui assignat cap servei mínim essencial marxi cap a casa per evitar la concentració de persones a les instal·lacions de l’empresa concessionària de neteja.

Suspeses les deixalleries i el servei de recollida de voluminosos

Per altra banda, recordar que s’ha suspès el servei de deixalleria fixa i totes les mòbils, així com el servei de recollida de voluminosos programada. L’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la ciutadania perquè no aboqui a la via pública mobles ni cap altra andròmina. “Hi ha gent que està deixant residus als carrers i això obliga als serveis de neteja a recollir-los amb el que això comporta d’exposició del personal als contagis. Preguem que la gent es quedi a casa per la seva pròpia seguretat i per la dels treballadors del servei de neteja”, afegeix Fortuny.

Roda de Berà

A l’extrem de la comarca, l’Ajuntament de Roda de Berà reforçarà a partir d’avui el servei de neteja viària durant els dies de confinament pel coronavirus Covid-19 per tal de desinfectar les zones amb més afluència de gent, com poden ser les zones comercials, les properes a entitats bancàries o la zona del consultori mèdic.

La neteja del municipi se centrarà segons el regidor de l’àrea, Manel González, sobretot en aquesta desinfecció per buscar l’efecte viricida. El personal de la brigada, abillats amb vestits protectors, desinfectarà primer amb el producte i, seguidament, netejarà amb aigua a pressió. Es farà especial incidència en baranes, bancs i papereres.

Les zones a desinfectar seran aquelles on aquests dies de confinament pot romandre l’activitat diària: la zona de supermercats i de l’entitat financera de l’avinguda Sant Jordi; el carrer Generalitat; el carrer Sant Isidre, a l’alçada de la farmàcia i la papereria; el carrer Miramar, on hi ha l’estanc; el carrer Joan Carles I, per la presència de l’entitat financera, l’Ajuntament, la Policia Local i Serveis Socials; el carrer de la Font, a l’entorn del consultori mèdic; i finalment el carrer Sínia i la plaça Luis del Olmo, a la zona del supermercat i de l’estanc, respectivament.

 

L’alcalde de Roda pren noves mesures i crea el Comitè d’Emergència Municipal

L’alcalde de Roda e Berà, Pere Virgili. Foto: Tarragona21

Arran del Reial Decret pel qual es va declarar el passat dissabte l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària pel COVID-19, l’alcalde de Rida de Berà, Pere Virgili, ha decretat noves mesures pel que fa als serveis municipals.

A les 10 del matí s’ha reunit amb la resta de regidors de l’equip de Govern, amb el cap de la Policia Local i amb el cap de l’associació de voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà per crear el Comitè d’Emergència Municipal, el qual ha pres noves mesures. Aquestes deixen sense efecte el decret del passat divendres al migdia.

Pere Virgili ha tornat a fer una crida a exercir la solidaritat i la responsabilitat per no sortir de casa, i només fer-ho en cas d’extrema urgència, i ha agraït a tots els professionals implicats en la lluita contra el coronavirus Covid-19 la seva entrega durant aquests dies.

Oficina d’Atenció al Ciutadà

L’Ajuntament de Roda de Berà continuarà oferint atenció a la ciutadania tot i que amb serveis mínims i per a tràmits essencials o urgents.
L’Alcalde ha demanat prioritzar l’atenció telefònica (977 65 70 09) i la via telemàtica per a la realització de tràmits, a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament. Ha recordat, també, que els ciutadans tenen a la seva disposició la Bústia Ciutadana al web municipal on es poden fer arribar els suggeriments, queixes o incidències a la via pública.

Policia Local i Protecció Civil

La Policia Local reforça el seu servei, vetllant especialment pel respecte al confinament domiciliari. L’associació de voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà també treballarà en aquest sentit.

Es recorda que durant la vigència de l’estat d’alarma, la ciutadania únicament pot circular per les vies públiques per a la realització de les següents activitats:

Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.
Desplaçament al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial.
Retorn al lloc de residència habitual.
Assistència i cura de persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances
Per causa de força major o situació de necessitat
Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa que s’haurà de fer individualment, llevat que s’acompanyi a persones amb discapacitat o per altra causa justificada.

Serveis Socials i Punt de Distribució d’Aliments

El departament de Serveis Socials continuarà treballant amb serveis mínims i s’atendrà telefònicament al 977 80 93 38. La regidora d’Acció Social, Teresa Ferré, ha instat a totes aquelles persones que en aquests moments necessitin ajuda, persones grans que visquin soles i necessitin que algú els hi faci la compra, per exemple, truquin per demanar ajuda.

Pel que fa al Punt de Distribució d’Aliments també continuarà oferint el seu servei tot i que a porta tancada, i la distribució dels lots d’aliments setmanals es farà a través dels voluntaris i voluntàries de la regidoria, que faran repartiment domiciliari.
Quant a les beques de menjador es realitzarà de la mateixa manera, es portarà el menjar als nens i nenes directament a les seves llars, sempre mantenint les mesures de seguretat per evitar riscos.

Un altre dels serveis que ofereix la regidoria d’Acció Social, el servei de “Bon dia”, dirigit a la gent gran que viu sola, es continuarà efectuant, també gràcies a la col·laboració dels voluntaris, els qui faran les trucades des de casa.

En aquest sentit, totes aquelles persones que vulguin col·laborar durant aquests dies de forma voluntària poden trucar al telèfon de Serveis Socials.
Les obres públiques se suspenen

Els treballadors de la Brigada Municipal romandran a casa de guàrdia, per sortir en casos necessaris a efectuar treballs d’emergència a la via pública, com pot ser el cas del trencament d’una canonada, una fuita d’aigua, problemes a l’enllumenat, o qualsevol altra tasca que sigui necessària per mantenir la seguretat de persones i béns.

Quant a la recollida de la brossa es continuarà fent amb normalitat, i la neteja viària es redueix a serveis mínims, atès que degut al confinament domiciliari es generarà menys brossa als carrers.

Quotes dels serveis no prestats

Finalment, el Comitè d’Emergència Municipal ha decidit que davant el tancament dels equipaments municipals, l’Ajuntament no cobrarà les quotes corresponents als serveis no prestats, una mesura que afecta a la Llar d’Infants Municipal, a les escoles esportives, a l’Esplai Municipal o a la resta d’activitats físiques organitzades pel departament d’Esports. Pel que fa als establiments de restauració que han hagut de tancar, es bonificarà la llicència d’ocupació de la via pública. El departament d’Intervenció estudiarà quina serà la millor fórmula per fer-ho.

Roda de Berà pren noves mesures d’emergència per contenir el coronavirus

Ajuntament de Roda de Berà. Cedida

Aquest migdia l’alcalde Pere Virgili ha pres noves mesures d’urgència davant l’evolució del virus SARS-Cov-2, per evitar el risc d’exposició de la població i dels treballadors i treballadores municipals i contenir la malaltia. Les noves mesures entren en vigor avui mateix i tenen fins el 27 de març, tot i que es revisaran d’acord amb la situació epidemiològica de cada moment.

Mesures de protecció de la ciutadania en oficines d’atenció ciutadana

A les oficines municipals hi haurà serveis mínims i, en la mesura del possible, els treballadors i treballadores municipals faran teletreball, sempre que el servei ho permeti. L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania només atendrà una persona per taula. Es prenen les mesures per garantir una distància mínima de seguretat de dos metres entre persones. Es reforça l’atenció telefònica (977 65 70 09) i s’insisteix en l’ús dels recursos telemàtics per relacionar-se amb l’Ajuntament i fer els tràmits necessaris. Es demana que s’eviti tot el possible la presència a les oficines municipals.

Mesures de protecció a la resta d’instal·lacions municipals

Es tanca als usuaris:
La Llar d’Infants Municipal.
L’Esplai Municipal.
L’Escola d’Adults Mediterrani.
El Punt d’Informació Juvenil.
La Biblioteca Municipal.
El centre cívic La Roca Foradada – Museu de la Ràdio.
El Patronat Municipal.
L’àrea de lleure Els Llimoners.

Se suspenen totes les activitats col·lectives, públiques i privades, formatives, culturals, d’oci o d’entreteniment al:

Camp de futbol municipal.
Pavelló Municipal
Zona esportiva municipal Eixample Les Piscines.
Sala polivalent del PIJ.
Sala polivalent del Casino Municipal.
Mercat del dijous.
Hotel d’Entitats.
Casal Cultural Les Monges.

Se suspenen totes les activitats amb participació inferior a 1.000 persones en les quals no es pugui garantir el compliment de la restricció d’un terç de l’aforament.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies