TARRAGONA 21

Un ferit lleu en un incendi en un habitatge a Roda de Berà

Els Bombers han sufocat aquest diumenge un incendi que ha cremat un menjador sencer en una casa situada al carrer Àngel Guimerà del municipi de Roda de Berà (Tarragonès).

El foc ha provocat un ferit lleu que ha estat traslladat a l’Hospital de Sant Tecla de Tarragona a causa de petites cremades. El cos de Bombers ha rebut l’avís a les 11.44 d’aquest diumenge i hi han treballat quatre dotacions fins a les dues d’aquest migdia.

A l’interior del domicili hi havia dues persones i una d’elles ha hagut de ser evacuada pel terrat amb l’ajuda d’agents de la policia local.

Un ferit lleu en un incendi en un habitatge a Roda de Berà

Els Bombers han sufocat aquest diumenge un incendi que ha cremat un menjador sencer en una casa situada al carrer Àngel Guimerà del municipi de Roda de Berà.

El foc ha provocat un ferit lleu que ha estat traslladat a l’Hospital de Sant Tecla de Tarragona a causa de petites cremades. El cos de Bombers ha rebut l’avís a les 11.44 d’aquest diumenge i hi han treballat quatre dotacions fins a les dues d’aquest migdia. A l’interior del domicili hi havia dues persones i una d’elles ha hagut de ser evacuada pel terrat amb l’ajuda d’agents de la policia local.

La Policia Local de Roda de Berà deté a un delinqüent reincident

Sobre ell pesava una ordre de recerca i detenció amb ingrés a presó

Sobre ell pesava una ordre de recerca i detenció amb ingrés a presó

El proppassat dimecres, a les 9,15 hores, efectius de la Policia Local de Roda de Berà, durant un control a la plaça Francesc Macià, van detenir a F.S.M., de 50 anys d’edat, i de nacionalitat espanyola, sobre qui pesava una ordre de recerca i detenció amb ingrés a presó des de juny de 2017 per obstrucció a la justícia. El cos policial feia mesos que el buscava, atès que també tenia un control específic per un delicte d’amenaces.

Durant la detenció i immobilització del vehicle que conduïa acompanyat de la seva dona, el detingut es va resistir, emprant la violència verbal i física.

Després d’efectuar-li la lectura dels seus drets, va ser traslladat a les dependències dels Mossos d’Esquadra i va ser posat a disposició de l’autoritat reclamant.

TV3 s’uneix a la nova edició del FIC-CAT de Roda de Berà

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Associació FIC-CAT Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada han firmat un acord de col·laboració bianual per a la difusió de les activitats d'aquest certamen cinematogràfic que se celebra a Roda de Berà i que compta amb TV3 i Catalunya Ràdio com a mitjans oficials

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Associació FIC-CAT Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada han firmat un acord de col·laboració bianual per a la difusió de les activitats d’aquest certamen cinematogràfic que se celebra a Roda de Berà i que compta amb TV3 i Catalunya Ràdio com a mitjans oficials

La propera edició del Festival Internacional de Cinema en Català, la dotzena, es farà a Roda de Berà, entre el 8 i el 15 de juny i estarà dedicada a la direcció de fotografia.

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, és una iniciativa de l’àmbit cinematogràfic que va néixer l’any 2008 amb la voluntat de posar a l’abast dels i de les cineastes de Catalunya, així com de tots els territoris i països d’arreu del món, l’oportunitat de projectar les seves pel·lícules, compartir experiències i potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua pròpia. En aquest sentit, el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes actuals, creatives, arriscades i innovadores. El FIC-CAT és l’únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana.

Segons l’acord entre la CCMA i FIC-CAT, tant TV3 com Catalunya Ràdio, que són mitjans oficials del festival, informaran de les activitats del FIC-CAT a través dels diferents espais, com, per exemple, “33 recomana”. A més, s’organitzarà una Experiència iCat en el marc del festival. La CCMA també tindrà la possibilitat de presentar en exclusiva alguna de les seves produccions.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.

Roda de Berà duu a terme activitats d’educació mediambiental a les escoles

Per vuitè any consecutiu l’Ajuntament duu a terme a les escoles activitats d’educació mediambiental per tal que els infants aprenguin a tenir cura del medi ambient des de petits

Per vuitè any consecutiu l’Ajuntament duu a terme a les escoles activitats d’educació mediambiental per tal que els infants aprenguin a tenir cura del medi ambient des de petits

L’Ajuntament continua fomentant l’educació ambiental a les escoles. L’àrea de Medi Ambient, encapçalada per Isabel Mondéjar, ha tornat a posar en marxa el programa d’educació ambiental a les escoles Cucurull i Salvador Espriu, amb l’objectiu de fomentar entre els escolars actituds de respecte i conservació envers el medi ambient i la natura.

La iniciativa, enguany en la seva vuitena edició, té una molt bona acollida entre l’alumnat i el professorat. Més de 350 nens i nenes, des dels tres anys i fins a sisè curs, poden gaudir dels recursos educatius que el personal de la regidoria porta a terme cada any, encarregat de coordinar i oferir les diverses activitats.

Els objectius fixats s’aconsegueixen mitjançant activitats i tallers molt didàctics i amens a l’aula, i es combinen amb sortides a la pedrera de l’Elies, al Cucurull, a la platja Llarga i a la Deixalleria Municipal. D’una manera divertida mostraran maneres senzilles i adaptables a la seva vida quotidiana per tal que els infants, i per extensió les seves famílies, puguin aprendre a aportar el seu granet de sorra i tenir cura del medi ambient.

Aquest matí el torn ha estat per als alumnes de primer curs de l’escola El Cucurull amb una activitat sobre les abelles de la mel. Aquest taller es fa amb una caixa d’observació d’abelles, on els infants han pogut veure de ben a prop les abelles de la mel i descobrir com treballen. Els nens i nenes, en grups de tres, han hagut de trobar a la reina, han vist com és un quadre de mel, un quadre de cria, i els diferents estats larvaris de les cries. Finalment, han après sobre algunes eines que fan servir els apicultors, com ara un fumador o l’uniforme de protecció.

Els tallers i les sortides s’allargaran fins el mes de maig.

Es posa en marxa un nou sistema de recollida de les restes vegetals a Roda de Berà

Properament l’Ajuntament iniciarà una prova pilot de recollida de la poda porta a porta

Properament l’Ajuntament iniciarà una prova pilot de recollida de la poda porta a porta

Sovint es fan tasques de poda en molts jardins de Roda de Berà. Els residus que generen aquestes feines acostumen a ser molt voluminosos i mal gestionats contribueixen a incrementar la sensació de brutícia, sobretot quan són abandonats en qualsevol indret, una pràctica que està prohibida i que pot comportar sancions.

A partir de demà, 15 de febrer, l’empresa que s’encarrega del servei de recollida de la poda canviarà, i serà Nordvert SLU (Sorigué), motiu pel qual el servei patirà diverses millores.

A banda de les 22 caixes metàl·liques actuals, de 9 metres cúbics de capacitat d’emmagatzematge, les quals també es canviaran i es veuran modernitzades, s’instal·laran 8 de noves a noves ubicacions, i 3 més que encara està per definir el seu emplaçament.

Els nous contenidors estaran ubicats als carrers:

– c. Meritxell / c. Pompeu Fabra.

– c. dels Esports / c. Sant Salvador.

– c. Ossa Menor / c. Hèrcules

– c. Teide.

– passeig Tarragona / pl. Espanya.

– c. Camèlies.

– c. Doctor Robert / c. Sínia.

– c. Rosa Sensat / c. Lola Anglada.

El servei de recollida de restes vegetals es diferencia en dues temporades. Durant la temporada alta, que compren entre els mesos de novembre i gener, la recollida s’efectuarà quatre dies a la setmana, dilluns, dimarts, dimecres i divendres. Pel que fa a la temporada baixa, entre els mesos de febrer i octubre, la recollida s’efectuarà tres dies a la setmana, dilluns, dimecres i divendres.

Prova pilot de recollida porta a porta

Properament l’Ajuntament posarà en marxa una prova pilot de recollida de restes vegetals domiciliària, tot i que encara s’ha de definir la planificació i la data d’inici.

Es durà a terme al barri de l’Eixample i serà una prova per comprovar si el sistema funciona i poder d’ampliar-lo a tot el terme municipal, el qual serviria per racionalitzar el servei i evitar abocaments incontrolats a l’entorn dels contenidors de la resta de residus.

Tres establiments de Roda de Berà donen a Serveis Socials més de 900 euros

El restaurant Les Guatlles, van tornar a engegar la iniciativa solidària de posar a la venda dècims de Nadal per recaptar fons per a Serveis Socials

El restaurant Les Guatlles, van tornar a engegar la iniciativa solidària de posar a la venda dècims de Nadal per recaptar fons per a Serveis Socials

Amb motiu de les festes de Nadal la Residència Barà Bahia, el Forn Pastisseria Queralt i, per primer any, el restaurant Les Guatlles, van tornar a engegar la iniciativa solidària de posar a la venda dècims de Nadal per recaptar fons per a Serveis Socials.

Aquest migdia José García, director de la Residència Barà-Bahia; Montserrat Queralt, en representació del Forn Pastisseria Queralt; i Lourdes Pujol i Elena Cardo, del restaurant Les Guatlles, s’han reunit amb l’alcalde Pere Virgili, i la regidora d’Acció Social, Teresa Ferré, per fer-li lliurament oficial dels diners recaptats, un total de 940 euros.

La iniciativa es duu a terme cada any des de 2012. Va començar amb la venda de participacions, però va ser al 2017 quan els organitzadors van decidir fer el salt als dècims solidaris, dels quals 2 euros de la seva venda van destinats a Serveis Socials. Enguany el número escollit va ser el 30.315 el qual va estar premiat a la “pedrea” amb 100 euros per dècim.

Tant l’Alcalde com la Regidora s’han mostrat molt agraïts. Els diners es destinaran a fer front a necessitats d’urgència, per ajudar a les famílies que més ho necessitin.

Roda de Berà torna a oferir cursos de formació per aturats i treballadors en actiu totalment subvencionats

Els cursos tindran lloc entre el mesos de març i juny

Els cursos tindran lloc entre el mesos de març i juny

L’equip de Govern va posar en marxa al 2017 un projecte de cursos de formació continuada per aturats i treballadors en actiu cent per cent subvencionats. Per tercer any consecutiu i amb la voluntat de continuar fomentant l’ocupació i la formació dels rodencs i rodenques, s’ha volgut donar continuïtat al projecte.

En aquesta ocasió els cursos seran quatre, amb 164 hores de formació, subvencionats al 100% pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya i impartits per Femarec. Tots quatre estan destinats a treballadors en actiu i dos d’ells també a persones en atur.

El primer dels cursos que s’iniciarà serà el d”operació de carretons segons norma UNE 58451: frontal, retràctil i apilador“, una formació de 24 hores de durada que s’impartirà a Vila-seca l’1, el 4 i el 7 de març, de 9 a 14 i de 15 a 18 hores. Està destinat a treballadors en actiu i persones a l’atur.

L’11 de març es pondrà en marxa un curs de “contenció física i emocional: maneig de crisi d’agressivitat“, de 20 hores de durada. Tindrà lloc tots els dilluns de 16 a 20 hores, fins el 8 d’abril, a l’Escola d’Adults Municipal, i està destinat a treballadors en actiu.

La formació més completa d’aquesta edició, de 90 hores de durada, serà el curs de “gestió de recursos humans, nòmines i seguretat social“, destinat tant a treballadors en actiu com per a persones en situació d’atur. L’inici serà el 24 d’abril i s’impartirà tots els dilluns, dimecres i divendres de 9 a 14 hores a l’Escola d’Adults Municipal.

L’última formació serà la de “lideratge d’equips“, destinada a persones en actiu. De 30 hores de durada s’impartirà tots els dilluns de 16 a 20 hores, des del 29 d’abril fins el 10 de juny, a l’Escola d’Adults.

El període de matriculació s’ha posat en marxa avui, 11 de febrer, a l’Escola d’Adults. La documentació que s’haurà d’aportar en el cas dels treballadors en actiu serà la capçalera de la nòmina o bé el rebut conforme s’està al dia de la quota d’autònoms. Les persones desocupades hauran de presentar el Document d’Alta i Renovació de la Demanda d’Ocupació (DARDO) i el número de la Seguretat Social, i en ambdós casos una fotocòpia del DNI.

Curs de manipulació d’aliments

Per altra banda, i fora de l’oferta formativa de Femarec, l’Escola d’Adults Municipal Mediterrani ofereix un altre curs, en aquest cas de manipulació d’aliments, en una sola jornada de 4 hores de durada. Serà el 2 d’abril, de 16 a 20 hores, destinat a qualsevol persona major de 16 anys. S’impartirà a l’Escola d’Adults i el preu és de 15 euros.

Altafulla acollirà una sessió del projecte “Retail Trends”, de noves tendències comercials

També hi participen els municipis de Salou, Cunit, Torredembarra i Roda de Berà i té l’objectiu d’intercanviar experiències per adaptar-se als nous hàbits de consum

També hi participen els municipis de Salou, Cunit, Torredembarra i Roda de Berà i té l’objectiu d’intercanviar experiències per adaptar-se als nous hàbits de consum

Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà, Salou i Cunit formen part d’una prova pilot de la Cambra de Comerç de Tarragona perquè els municipis costaners del territori s’adaptin a les noves tendències comercials.

Es tracta del projecte “Retail Trends” que consisteix en un intercanvi d’experiències entre els municipis participants. D’aquesta manera, es pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístics al llarg de l’any.

En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Tarragona constata que els nous models de negoci comercials, físic i en línia, i els nous hàbits de consum estant produint forts impactes en el sector comercial, més encara en municipis turístics on els establiments comercials han d’adequar la seva activitat a dos períodes de venda molt diferenciats entre la temporada turística i la resta de l’any.

El comerç dels municipis de la Costa Daurada, i les seves noves tendències, obliguen els municipis turístics a la seva adaptació a aquesta nova etapa on es combina el format físic i el digital, i en aquests àmbits se centraran les trobades, que serviran per detectar inquietuds i oportunitats des de cadascuna de les poblacions participants.

La primera trobada, que s’ha celebrat aquest dimarts 5 de febrer a Salou, ha accentuat el seu contingut en els models de negoci i en la necessitat de trobar-ne de nous per satisfer l’experiència dels clients en el marc de les noves tendències del segle XXI.

Els experts destaquen que l’any 2020 l’experiència de compra generada del client serà el distintiu més important que els comerços hauran de tenir en compte per damunt de l’assortiment, els productes i el preu. En aquesta primera trobada hi ha assistit la tècnica de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Núria Barba, i el secretari de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA), Josep Fernández.

La següent trobada se celebrarà a Cunit el 12 de febrer, i Altafulla en serà la seu el pròxim 19 de febrer, en una jornada que s’estendrà des de les 10 del matí fins les 14h de la tarda. El lloc està pendent de confirmar. Les properes cites tindran lloc el 26 de febrer, a Roda de Berà, i el 4 de març, a Torredembarra.

El programa es tancarà amb una visita a Barcelona, on es realitzarà una ruta guiada per diversos establiments de la capital catalana que donen resposta a les tendències del consumidor actual i de futur. La data resta pendent de confirmar-se.

La Policia Local de Roda de Berà deté dues persones per robatori amb violència

 Els detinguts, de nacionalitat magrebina, tenen antecedents i són coneguts de la Policia Local


Els detinguts, de nacionalitat magrebina, tenen antecedents i són coneguts de la Policia Local

Agents de la Policia Local de Roda de Berà van detenir el passat dimarts, cap a les vuit del vespre, a Y.B. i M.E., de 24 i 23 anys d’edat, respectivament, i de nacionalitat magrebina, acusats d’un delicte de robatori amb violència i intimidació. Els fets van tenir lloc al carrer Pescadors quan els detinguts van emprar la violència per sostreure un telèfon mòbil i 50 euros en metàl·lic a una tercera persona, també de nacionalitat magrebina.

Els presumptes autors són coneguts de la Policia Local atès que tenen antecedents i han estat detinguts en reiterades ocasions pels agents.

Finalitzades les diligències els detinguts van ser traslladats a les dependències dels Mossos d’Esquadra del Vendrell.

La plaça Sant Jaume de Roda de Berà serà un espai de preferència per als vianants

L’Ajuntament ha encetat els treballs que transformarà l’actual plaça, amb molta presència de vehicles, en una plaça polivalent on el vianant sigui el protagonista

L’Ajuntament ha encetat els treballs que transformarà l’actual plaça, amb molta presència de vehicles, en una plaça polivalent on el vianant sigui el protagonista

Els veïns de Costa Daurada veuran abans de l’estiu com el punt neuràlgic del seu barri es reconverteix es un espai totalment diferent.

L’Ajuntament ha iniciat avui els treballs que convertiran l’actual plaça en un espai completament pavimentat consolidant el concepte de plaça de vianants, amb l’objectiu de millorar la qualitat urbana de l’espai i contribuir així a la dinamització comercial i turística de la zona.

La plaça Sant Jaume és actualment el punt on es concentra la major part de la vida comercial i d’oci del barri, un espai amb molt de trànsit tant de vehicles pesats -per a l’abastament dels comerços- com de particulars, i places d’aparcament, i on l’espai per al vianant es redueix a dues voreres perimetrals que permeten també la disposició de les terrasses dels diferents negocis que omplen la plaça.

Tenint en compte la magnitud del projecte i la seva importància tant per als veïns i veïnes com per als comerços del barri, l’Ajuntament va consensuar el projecte amb tots els implicats i es van efectuar les modificacions adients.

Els treballs, que arribaran fins el passeig marítim, permetran la pavimentació amb llosetes de formigó de color sorra i gris fosc formant un dibuix gràfic i repetitiu en la superfície.

L’accés a la plaça es reduirà i es farà evident amb una rampa d’accés i la col·locació d’unes jardineres laterals i pilons temporals per tancar el pas en diades festives. També es dissenyaran dues zones amb bancs perimetrals sota les oliveres ja existents i la zona d’informació turística es renovarà amb una nova caseta i serà integrada a la plaça. Finalment, se la dotarà de nou mobiliari urbà consistent en bancs, jardineres i papereres.

Pel que fa al sistema d’il·luminació, s’adaptarà a les necessitats reubicant els actuals fanals i incorporant-ne de nous, tots ells dotats amb sistemes LED.

Quant a l’aparcament, tenint en compte que les places per a l’estacionament de vehicles que hi havia a la plaça seran eliminades, l’Ajuntament es va avançar a aquest projecte i al maig de 2018 va ampliar l’aparcament del carrer Sínia amb 52 noves places, situat a uns 100 metres de la plaça Sant Jaume.

Segons la previsió de l’àrea de Territori, abans de la temporada estival les obres hauran finalitzat. 

Comerços i terrasses

L’Ajuntament ha enviat cartes a veïns i negocis avisant de l’inici dels treballs. A la missiva se’ls anuncia que, tenint en compte que la seva ocupació de la via pública es veurà alterada durant l’execució de les obres, el consistori no emetrà la liquidació de la taxa de 2019 fins que no es constati l’ocupació real, i tan sols es farà de la part proporcional.

Pel que fa als establiments amb terrassa el consistori ha arribat a un consens amb ells per tal que les obres afectin el mínim possible a la seva activitat comercial. Per aquest motiu també, durant tota la Setmana Santa -del 13 al 22 d’abril-, els treballs se suspendran.

La Policia de Roda de Berà deté un lladre després de robar en una botiga

El detingut té nombrosos antecedents policials.

El detingut té nombrosos antecedents policials.

La Policia Local de Roda de Berà va detenir ahir dijous a F.C.B, de 42 anys, i veí de la comarca del Ripollès, després de cometre un robatori en un comerç del nucli urbà. Els agents van rebre l’avís del comerciant en cometre’s el furt i es va iniciar una fugida que els va portar a perseguir-lo des de la plaça dels Pins fins el camí de Cal Llorenç, on el van detenir.
El presumpte autor té nombrosos antecedents policials i una ordre de crida i recerca, segons diligències del Jutjat del Vendrell per delicte de robatori amb força. Després de la seva detenció ha estat posat a disposició de l’autoritat judicial.
La Policia Local ha agraït la col·laboració del comerciant així com la dels veïns i veïnes que col·laboren diàriament amb el manteniment de la seguretat al municipi.

El FIC-CAT obre el programa Nova Crítica

El periodista Víctor Esquirol serà l'encarregat de tutoritzar l'activitat

El periodista Víctor Esquirol serà l’encarregat de tutoritzar l’activitat

La crítica cinematogràfica és una disciplina de gran valor i per aquest motiu el Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà (FIC-CAT) contempla, per quart any consecutiu, el programa Nova Crítica. És una activitat adreçada a joves crítics cinematogràfics que vulguin viure en primera persona l’experiència de cobrir un festival de cinema, viure’l des de dins, fer xarxa dins el sector de la crítica i donar a conèixer el paper i la importància del comentari sobre l’obra cinematogràfica, entre d’altres.

A més a més, amb l’acompanyament i tutorització del professional Víctor Esquirol, periodista que treballa com a crític de cinema en diversos mitjans de comunicació.

Durant els dies del Festival, els seleccionats escriuran, editaran i faran entrevistes per publicar al blog digital del FIC-CAT i també tindran l’oportunitat de lliurar el Premi Nova Crítica a la producció que considerin adient.

Les persones interessades en participar han de trametre un correu electrònic al coordinador de l’activitat, Ferran Calvet (ferrancalvet@gmail.com) adjuntant el CV amb les dades personals i de contacte, estudis realitzats i en procés, idiomes i experiència professional, i fer arribar una crítica d’una pel·lícula, en llengua catalana, de qualsevol gènere i any (de 500 paraules com a màxim).

Els aspirants hauran de disposar de vehicle propi i ordinador portàtil, i tenir disponibilitat completa durant la celebració del Festival, del 8 al 15 de juny. Les despeses d’allotjament aniran a càrrec de l’organització. Les inscripcions seran obertes fins el 19 d’abril i el dia 3 de maig es farà pública la selecció.

Roda de Berà ja compta amb un pis d’emergència social totalment equipat

L'obra social "la Caixa" ha sufragat una part de l'equipament del pis amb una aportació de 3.000 euros.

L’obra social “la Caixa” ha sufragat una part de l’equipament del pis amb una aportació de 3.000 euros.

L’Ajuntament de Roda de Berà ja disposa d’un pis d’emergència social totalment equipat per poder allotjar temporalment famílies que es trobin en situació d’urgència social i vulnerabilitat. El pis també està adreçat a persones i/o famílies en situació de violència de gènere que hagin hagut d’abandonar el seu domicili davant el possible perill, -seguint el conveni signat entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Tarragonès-.

Ahir al migdia l’alcalde Pere Virgili, acompanyat per Alexis Gómez, director d’Institucions de CaixaBank a Tarragona; per Teresa Ferré, regidora d’Acció Social; i per Josep Maria Crespo, director de l’oficina local de CaixaBank, van fer una visita al pis. L’Obra Social “la Caixa” ha contribuït amb una aportació de 3.000 euros els quals han estat destinats a la compra d’electrodomèstics, mobiliari i estris de primera necessitat per equipar el pis.

Així, gràcies a aquesta aportació i a la partida pressupostària destinada per l’Ajuntament, el pis, de 70 metres quadrats, “està preparat perquè qualsevol família que ho necessiti de forma puntual, previ informe de Serveis Social, hi entri a viure“, va assegurar la regidora Teresa Ferré. Els tècnics de l’àrea d’Acció Social seran els encarregats de gestionar els habitatges i de cedir-los en cas necessari.

El govern municipal, conscient de la necessitat de moltes famílies, compta amb una partida de 150.000 euros que serà destinada en breu a l’adquisició de dos pisos més d’aquestes característiques tot i que en punts diferents del municipi.

La Policia Local de Roda de Berà recapta 1.320 euros “pels valents”

Imatge de l'escut d'un policia local de Roda de Berà

Imatge de l’escut “pels valents” d’un policia local de Roda de Berà

La Policia Local de Roda de Berà es va sumar al desembre de 2017 a la campanya “Escuts solidaris”, una iniciativa que, amb la recaptació de fons, vol lluitar contra el càncer infantil i contribuir a la tasca d’investigació mèdica que duu a terme el Sant Joan de Déu Pediàtric de Barcelona. Des d’aquell moment es van començar a vendre els escuts a un preu de 4 euros, els quals combinen la insígnia de la policia amb l’etiqueta #pelsvalents, que identifica la lluita dels infants contra aquesta malaltia.
El cos rodenc és una de les 125 policies locals participants, la gran majoria (123) de tot Catalunya, així com 4 proteccions civils, i 3 IPA (Associació Internacional de Policia).
Entre tots s’ha aconseguit reunir fins el moment 167.266 euros, una xifra que segons asseguren els impulsors de la campanya “era inimaginable quan va començar”.
Per la seva part, la Policia Local de Roda ha fet una aportació de 1.320 euros, 1.200 dels quals s’han assolit amb la venda dels escuts, i 120 euros van ser donats pels propis agents.
Al lliurament de la donació a l’Hospital el Sant Joan de Déu Pediàtric de Barcelona van ser-hi presents la sotsdirectora de coordinació de Policies Locals, Begonya Curto, i el director general d’administració de seguretat ciutadana, Jordi Jardí, els qui van assegurar que “seria un èxit absolut si a la campanya hi participessin les 221 policies locals de Catalunya”.

Mor un home en caure-li una màquina excavadora al damunt a Roda de Berà

Imatge recurs d'una ambulància

Un home de 54 anys ha mort aquest dijous mentre treballava en unes obres a Roda de Berà (Tarragonès). Segons informen els Mossos d’Esquadra, els fets han passat poc després de les dotze del migdia quan un camió descarregava una màquina excavadora i aquesta ha caigut sobre el treballador, que ha quedat atrapat. Tot i la ràpida actuació dels serveis d’emergències, no li han pogut salvar la vida. La víctima és un veí de València de 54 anys i nacionalitat espanyola. Fins al lloc s’han desplaçat diverses patrulles dels Mossos, dotacions dels Bombers i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques. L’accident laboral s’ha comunicat al jutjat de guàrdia i al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Els alumnes de les escoles de Roda de Berà aprenen la responsabilitat de tenir cura d’una mascota

Els alumnes de tercer curs de les escoles del municipi han participat en un taller de civisme i tinença responsable d'animals

50 alumnes de les escoles de Roda de Berà han experimentat la responsabilitat de tenir cura d’un animal

Els alumnes de tercer curs de les escoles del municipi han participat en un taller de civisme i tinença responsable d’animals. L’activitat es va dividir en dos dies, la primera sessió va tenir lloc el passat dimarts 15 amb els alumnes de l’escola Salvador Espriu, i la segona es va celebrar ahir al migdia a l’escola El Cucurull, amb la participació de la regidora Isabel Mondéjar.
Ambdós dies el taller va ser a càrrec de dues membres de la protectora l’Última Llar, la Cori i la Cristina, voluntàries també de la Fundació d’animals de companyia del Camp de Tarragona, acompanyades per dues gossetes del centre.
Els infants van poder aprendre la importància de la tinença responsable dels animals de companyia, com funciona el mecanisme de localització de mascotes i la importància del microxip, o com recollir amb una bossa de plàstic els seus excrements. Les gossetes, per la seva part, es van deixar estimar pels petits.

Roda: avancen els treballs de construcció del camí sender de Rosa Sensat

Imatge del camí sender a la zona arbrada entre el carrer Rosa Sensat

Imatge del camí sender a la zona arbrada entre el carrer Rosa Sensat

L’Ajuntament va iniciar recentment els treballs de formació del camí sender a la zona arbrada entre el carrer Rosa Sensat i la línia de ferrocarril Barcelona-Lleida i les obres avancen a bon ritme.
El projecte va ser la tercera proposta més votada a l’edició 0 dels Pressupostos Participatius, amb 116 vots -51 presencials i 65 vots online- dels 930 totals.
L’actuació prevista en aquesta primera fase correspon a aproximadament un terç del total del camí, el qual es finalitzarà en una altra fase que s’incorporarà als pressupostos d’aquest any. Aquesta primera correspon al tram est, que s’inicia a la plaça Teresa de Calcuta, i arrenca des del pas de vianant existent al principi del carrer Rosa Sensat.
La proposta dels tècnics ha estat la creació del camí per l’interior de la zona arbrada existent, en paral·lel a l’actual traçat creat pel continu pas de vianants i ciclistes que ja existeix sobre el terreny natural. El motiu al·legat és que en dies de pluja hi transcorre una escorrentia d’aigua que podria ocasionar la futura degradació del camí.
El termini d’execució de les obres serà d’unes tres setmanes, aproximadament, i el pressupost d’execució per contracta ascendeix a 30.878,80 euros.

Els hereus de CiU a Roda perfilen dues llistes electorals: Tria Roda de Berà i PDeCAT

Pere Virgili i Cèlia Treserres, en una imatge d’arxiu

A Roda de Berà hi ha, de moment, trencadissa entre els hereus de la marca CiU: els qui es van presentar sota les sigles de Convergència i Unió a les municipals de 2015 i que han mantingut la nomenclatura, obtenint la majoria amb sis regidors, i l’Alcaldia -a mans de l’independent Pere Virgili-, concorreran sota la marca Tria Roda de Berà. Són cinc dels sis regidors els que aniran sota aquesta llista independent.

El PDeCAT té la intenció de presentar-se, en principi sota el paraigües de Cèlia Treserres -la sisena regidora de CiU i cap local del PDeCAT-, i així ho havia comunicat ella la setmana passada als seus companys d’equip de govern, però aquesta setmana ha anunciat a Tarragona21 que el cas no està tancat i es troba “en negociacions”.

L’anunci ha sorprès el propi alcalde i cap de llista de Tria Roda perquè ells “no estem negociant res” i donava per fet, com altres regidors de l’Ajuntament, que Treserres es presentarà com a PDeCAT, perquè “així m’ho va dir ella”. De fet, el partit l’està apretant des de fa temps per a fer-ho i s’ha contactat amb persones per formar la llista.

Els cinc regidors, encapçalats per l’actual alcalde, concorreran sota una Agrupació d’Electors, és a dir, com a marca pròpia desvinculada del PDeCAT, Junts per Catalunya, Junts pel Sí o La Crida Nacional per la República. L’Agrupació es diu Tria Roda de Berà, segons ha sabut Tarragona21.

Cap dels cinc milita a CDC o al PDeCAT. Pere Virgili i Mari Teresa Ferré són independents, Manel González prové de CDC, però no es va fer militant del PDeCAT; Frederic Royuela i Isabel Mondéjar vénen de l’extinta Unió Democràtica de Catalunya. L’única militant és Cèlia Treserres, que anava de número dos. Pere Virgili ha afirmat a aquest digital que han estat esperant fins al 8 de gener per saber si Cèlia Treserres se sumaria al projecte, però aquesta els va dir que ho faria amb el PDeCAT.

Però no està tot tancat. Anna Magrinyà, membre del comitè comarcal del PDeCAT comandada per encarregar-se de les llistes a la comarca, ha assegurat a Tarragona21 que “el PDeCAT es presentarà a Roda, com a paraigües de Junts per Catalunya, que és la marca que ens representa”. Magrinyà no tanca la porta a anar amb coalició amb Tria Roda, tot i que legalment un partit no es pot coligar amb una agrupació d’electors. Planteja com a hipòtesi Magrinyà que Tria Roda decideix anar sota un paraigües independent.

“Estem treballant per tenir una llista potent, i ens presentarem de manera individual o en coalició. No tanquem cap porta”.

Si Tria Roda acaba anant sol, com afirma el seu alcaldable, suposarà que l’equip de Pere Virgili -que ha estat aquest mandat president del Consell Comarcal del Tarragonès sota la marca de CiU- no optarà a tenir conselleries al Consell Comarcal ni a disposar de diputats a la Diputació, ja que no arrossegarà els vots globals necessaris per poder-ho fer.

És un risc que assumeix Pere Virgili. En conversa amb Tarragona21, Virgili manté el que porta quatre anys dient: “Jo em dec al poble, més enllà d’ideologies”. Virgili troba lògic que la seva companya al consistori, Cèlia Tresserres, tirés endavant una candiatura com a PDeCAT.

“Els meus votants estan pel damunt de la meva ideologia”, subratlla Virgili, que es defineix com a independentista no unilateralista. “Intento no transformar el meu independentisme en el meu desig municipal”, afirma un Virgili que recorda la composició demogràfica de Roda de Berà -Ciutadans va guanyar a les passades eleccions autonòmiques- per fugir de la marca PDeCAT.

Reconeix Virgili que “dividir ens perjudica” i nega que hi hagi cap estratègia electoralista per crear dues candidatures per acabar pactant, ja que el resultat final sempre serà inferior a si només hi hagués una llista.

“Tria Roda de Berà haurà de sortir a batallar”. Reconeix Virgili que el proper plenari “estarà mes fragmentat”. A ells els acompanya “la cintura” que han agafat en aquest mandat.

Jaume Garcia

Un equip mòbil de la Policia Nacional es desplaçarà a Roda de Berà per renovar els DNI-e

Imatge d’un agent renovant un DNI

El proper 11 de febrer un equip mòbil de DNI-e de la Policia Nacional es desplaçarà a Roda de Berà per renovar o tramitar el Document Nacional d’Identitat d’aquelles persones que no vulguin o no puguin desplaçar-s’hi per fer-ho.

S’instal·laran a les dependències de Hotel d’Entitats de Roda de Berà i atendran a les persones, fins a un màxim de seixanta, que prèviament hagin demanat cita, amb prioritat per a les persones grans amb dificultats de desplaçament. Per apuntar-s’hi cal anar a l’Hotel d’Entitats, al carrer Mossèn David Pujol, 2; o trucar al telèfon 977 65 77 12.

El dia 11 s’efectuarà la pressa de les dades i serà el dia 14 de febrer quan les mateixes persones podran passar per l’Hotel d’Entitats a recollir el seu DNI-e.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies