TARRAGONA 21

Els rodencs majors de 16 anys podran votar 12 propostes de Pressupostos Participatius

L’Ajuntament va presentar ahir al vespre a la ciutadania els primers pressupostos participatius del municipi

“Tu decideixes com avança Roda de Berà”. Amb aquest lema, tota una declaració d’intencions, l’Ajuntament va presentar ahir al vespre a la ciutadania els primers pressupostos participatius del municipi. Per fer-ho l’equip de Govern va trencar tots els esquemes i va treure al carrer, en la Diada de Sant Jordi, l’Ajuntament, concretament a la plaça dels Pins, perquè en aquest procés que ara s’inicia la ciutadania serà la vertadera protagonista, i la peça clau perquè sigui un èxit.

S’obre, així, per primer cop un procés participatiu que permetrà que els rodencs decideixin en què s’inverteix una part dels pressupostos municipals, amb una partida en la primera edició de 120.000 euros. “Comencem el procés dels primers pressupostos participatius, però que, de ben segur, no seran els últims”, va dir ahir l’alcalde Pere Virgili, “atès que, per la resposta que ha tingut per part dels grups municipals que han recolzat la iniciativa, tindrà una llarga durada”, va subratllar Virgili.

D’aquesta manera l’Ajuntament va mostrar davant d’una plaça dels Pins plena la seva aposta per les polítiques de Govern Obert basades en la participació ciutadana, fixant les bases d’un nou model de relació entre el consistori i la ciutadania, en el qual se’ls dona un major protagonisme en la pressa de decisions.

Els rodencs i rodenques van respondre molt positivament a la crida i van omplir la plaça dels Pins, sobrepassant fins i tot les expectatives del consistori, atès que totes les cadires preparades es van omplir, i una vintena de persones van haver d’ocupar els bancs de pedra que delimiten l’àrea de la plaça, per escoltar molt atentament les explicacions que s’anaven donant.

Va començar l’Alcalde, presentant el procés i el motiu pel qual s’ha decidit posar-lo en marxa, per donar pas a Coia Poblet, tècnica del gabinet Ceres, encarregat de guiar al consistori en aquest procés, amb l’explicació més tècnica de les diferents fases. Seguidament, Pere Virgili i Frederic Royuela, regidor de Participació Ciutadana, van anar explicant, una per una, les dotze diferents propostes que s’han inclòs en aquesta primera edició, i que s’havien mantingut en secret fins ahir. Abans de començar l’acte, però, els assistents van poder consultar-les en els grans plafons que es van instal·lar a la plaça, amb la descripció de cadascuna de les propostes i el muntatge de com quedaria.

Finalment, es va obrir el torn de preguntes i es va brindar amb una copa de cava per aquesta nova etapa que ara s’inicia.

Dues edicions diferents

Un procés tan complex requeria fixar unes regles de participació, un protocol, que determinés com i en quines condicions es durà a terme. Per aquest motiu es van convocar reunions amb les entitats veïnals, tècnics municipals i els membres de l’oposició, per tal que el document final fos consensuat entre totes les parts.

El protocol inclou el mecanisme de funcionament de les dues primeres edicions, l’edició 0 i 1, les quals, totes dues, es duran a terme durant el 2018, amb diferències.

L’Ajuntament porta dos anys recollint propostes elaborades per les entitats i la ciutadania, mitjançant el sistema de participació ciutadana, i es va considerar important que aquestes fossin incorporades en aquesta primera edició, les quals corresponen a les dotze propostes presentades, les quals corresponen a set barris del municipi, i que ja han estat validades pels tècnics municipals.

L’edició 0, que s’allargarà fins el mes de juny, ha de servir no només perquè la ciutadania decideixi les propostes a executar de les disponibles, sinó que també sigui una fase pedagògica que pugui oferir pautes i criteris als rodencs per aprendre a fer propostes el més viables possible.

Per aquest motiu en l’edició 0 els rodencs i rodenques podran votar quins projectes volen que es facin realitat d’entre aquestes dotze propostes.

El període de votació anirà des del 21 de maig fins el 3 de juny, i hi podran participar totes les persones empadronades a Roda de Berà majors de 16 anys. Cada persona haurà de votar un total de tres propostes d’entre les dotze que es proposaran. Es podrà participar de forma presencial a les oficines municipals, a l’estand informatiu que l’Ajuntament muntarà al mercat setmanal els dies 24 i 31 de maig, a la Fira d’Entitats que tindrà lloc el 2 de juny; i a través d’Internet, a la pàgina que l’Ajuntament ha creat per al procés, www.tudecideixesrdb.cat

Els projectes guanyadors es desvetllaran en un acte públic el dia 14 de juny, i s’explicarà com els rodencs poden continuar participant amb l’edició 1, la qual s’allargarà fins a l’octubre. En aquesta edició totes les persones, estiguin empadronades o no, podran presentar les seves propostes, a través de les entitats veïnals o a títol individual. Per votar, de nou, ho podran fer els rodencs empadronats majors de 16 anys, per decidir a quins projectes es destinarà una part del pressupost de 2019.

Les propostes

Entre les dotze propostes es poden trobar zones d’esbarjo per a gossos, on els animals podran córrer, jugar i relacionar-se entre ells; la remodelació d’una vorera per aixecar-la i evitar el desnivell actual, protegida per una barana ornamental; l’arranjament d’una zona verda de 43.000 metres quadrats; la construcció d’una graderia a una actual pista esportiva; una nova lluminària i l’ampliació del magatzem de la Pedrera de l’Elies; nova il·luminació al cementiri municipal, i als carrers del nucli urbà; l’embelliment de dues rotondes; la pavimentació d’una vorera; o l’ampliació d’un local social d’una entitat veïnal. Tots els detalls es poden consultar als plafons i als tríptics que l’Ajuntament ha editat, amb un fotomuntatge de com quedaria cada una de les propostes, el barri on s’ubica, així com el cost aproximat de cadascuna de les obres.

El Cinema Fantàstic arriba al FIC-CAT de la mà del Festival de Sitges

Ángel Sala i Antonio Barrero, director del FIC-CAT.

El Festival de Sitges ha renovat el seu acord amb el FIC-CAT, el que permet al festival rodenc programar diferents títols de ciència ficció, terror i fantasia que han passat per Sitges. L’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, que celebrarà entre el 4 i el 10 de juny a Roda de Berà (Tarragonès), mostra una aposta clara pel cinema fantàstic rodat en català. El conveni entre ambdós festivals consolida una col·laboració que permet posar de manifest la importància del cinema fantàstic dins de l’audiovisual català, i contribueix a fer visibles i reivindicar les pel·lícules i curtmetratges estrenats durant el 2017.

Per quart any consecutiu, la secció PANTALLA SITGES apareix de nou apadrinada pel Festival de Sitges, dins la programació del FIC-CAT. Ángel Sala, director del Festival, serà a Roda de Berà el dimarts 5 de juny a la tarda per presentar la secció. Sala és coneixedor del Festival, ja que hi ha participat com a membre del Jurat. Aquestes són les tres produccions que s’hi podran veure, i que seran presentades pels seus propis realitzadors:

  • UNA CAPSA TANCADA, documental d’Anna Agulló. La Casa del Cine / 2017 / 28’ / Premi SGAE Nova Autoria al millor guió SITGES 2017Després del funeral de la seva àvia, l’Anna troba una capsa. En aquesta capsa hi ha cartes d’amor que li havia enviat el seu avi a la seva àvia des de Rússia, quan va lluitar amb els nazis a la II Guerra Mundial.
  • CELEBRACIÓ, curtmetratge de ficció de Pau Cruanyes i Gerard Vidal UPF / 2016 / 9’ / Premi SGAE Nova Autoria a millor direcció-realització SITGES 2017. Una núvia deambula pel seu casament on els assistents la tracten com una convidada més. Dins d’aquesta atmosfera surrealista, l’únic punt de suport que tindrà serà la figura del seu pare, amb qui manté una relació estranya.
  • CUNETAS, curtmetratge de ficció de Pau Teixidor. Coming Soon Films / 2017 / 18’ / Projecció a l’Auditori Melià prèvia a A PRAYER BEFORE DAWN de Jean-Stéphane Sauvaire. Durant la Guerra Civil Espanyola, una família de pagesos ha de fer front a l’amenaça feixista. Cansats de parar l’altra galta, prendran una decisió inesperada.

L’entrada a les projeccions serà gratuïta, i tota la programació es potconsultar al web www.fic-cat.cat

La ministra Dolors Montserrat visita Roda de Berà

Dolors Montserrat, ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, durant la seva visita institucional a la residència Barà Bahía.

Aquest migdia Dolors Montserrat, ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ha realitzat una visita institucional a la residència Barà Bahía. En primer lloc ha estat a l’Ajuntament, on acompanyada per l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili; per Jordi Sierra, subdelegat del Govern a Tarragona; i per la resta d’autoritats de la corporació municipal, ha signat al llibre d’honor de l’Ajuntament i ha rebut, per part de l’Alcalde, diversos obsequis de Roda de Berà, entre ells els llibres editats sobre el municipi.

Seguidament, s’ha desplaçat a la residència Barà Bahía on l’ha rebut José García, director del centre i de sistemes de gestió de qualitat, acompanyat per la seva família, per les autoritats locals, per tots els treballadors del centre, pels residents, i per molts amics i veïns.

Al jardí de la residència, José García ha rebut per part de Mallafré Consultors el Certificat d’adequació de la residència al compliment legislatiu del reglament general de protecció de dades de la Unió Europea. A continuació, Eva Subirats, directora d’AENOR a Catalunya, li ha lliurat els certificats UNE-ISO 9001:2008, UNE158101:2008, de Gestió Ambiental ISO 14001:2004 i Certificat d’Indicadors de Qualitat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i ha elogiat la feina de José García i del centre “l’única residència de Catalunya que compta amb tots aquests certificats de qualitat i excel·lència”, ha assegurat Subirats.

Per la seva part tant l’Alcalde com la Ministra Montserrat han alabat la feina que tant el director com tot el centre efectuen diàriament des de fa 23 anys, una empresa familiar que ha anat creixent, prenent importància, i és avui un referent i un exemple a seguir a tot Catalunya.

“Aquestes certificacions són la culminació de tot un procés de treball i il·lusió per part del personal d’aquest centre, i és també, el punt de partida de la implantació de nous processos de treball que de ben segur ens ajudaran a optimitzar millor les nostres capacitats i competències professionals, donant així un millor servei públic”, ha afirmat José García, molt content per aquest important reconeixement.

Els certificats d’AENOR

El certificat ISO 9001:2008 acredita que l’organització compleix amb els requisits que estableix la Norma UNE-EN ISO 9001 i que ha implantat un Sistema de Gestió de Qualitat que aposta per la millora contínua.

Els seus avantatges són tres, fonamentalment: millora els processos i elimina els costos de la ‘no qualitat’; aconsegueix una major implicació dels professionals en aconseguir el treball ben fet i de forma sostenible i, a més, comporta una major convicció en la transmissió del compromís amb la qualitat a tots els públics d’una organització.

El certificat UNE 158101:2008, o certificat de Marca N d’AENOR, de Qualitat de Servei per a Centres Residencials i Centres de Dia es basa en la Norma espanyola UNEIX, que estableix els requisits de qualitat per a la gestió global d’aquests centres, incloent les instal·lacions i la prestació del servei.

Entre altres avantatges, aquesta certificació facilita el compliment de la llei de Dependència en els aspectes relacionats amb la qualitat dels serveis a les persones depenents i recolzen la labor de les Administracions Públiques.

A més, l’aplicació d’aquesta norma genera satisfacció i confiança en els usuaris, familiars i en la societat. Així mateix, aquesta certificació demostra la permanent aposta per la qualitat, professionalitat i gestió més eficient de les organitzacions que ho obtenen, diferenciant-se així al mercat.

Finalment, el certificat internacional ISO 14001, és l’eina de gestió ambiental més estesa al món amb prop de 350.000 certificats en 201 països.

Aquest certificat acredita que l’organització compleix amb els requisits que estableix la Norma ISO 14001 i que ha implantat un sistema de gestió ambiental que ajuda a prevenir els impactes ambientals, utilitzant els mitjans necessaris per evitar-los, reduir-los o controlar-los, però sempre en equilibri amb la racionalitat socioeconòmica, apostant per la millora contínua. Transmet compromís de forma directa i creïble, s’obtenen beneficis econòmics per l’optimització del consum d’energia, matèries primeres i aigua i per la millora dels processos i redueix riscos legals.

Roda de Berà celebra la Diada de Sant Jordi

La plaça de la Sardana ha tornat a ser el centre neuràlgic de la festivitat, on s’ha concentrat la major part de l’activitat. La Biblioteca Joan Martorell Coca ha muntat la seva ja tradicional paradeta d’intercanvi de llibres per aliments i productes bàsics pel Punt de Distribució d’Aliments, i que tan bona acceptació ha tingut des de la seva posada en marxa. I aprofitant l’ocasió, s’han venut també escuts solidaris de la Policia Local, per tal de recaptar fons per a la lluita contra el càncer infantil; i gorres de la campanya d’Afanoc, “Posa’t la Gorra!”.

El programa especial del magazine A Mig Matí de Roda de Berà Ràdio, en directe des de la plaça, ha engegat a les 10 del matí, amb Sònia Camí conduint el programa, i la col·laboració de Raül Riera, i Jesús Sánchez al control de so. Per l’estudi mòbil han passat l’alcalde, Pere Virgili, i la resta de regidors de la corporació, així com nombrosos convidats destacats del teixit associatiu rodenc, els alumnes de l’escola El Cucurull, els qui han llegit diferents poemes, i amics i amigues de l’emissora, que s’han apropat per recomanar una obra, o bé llegir una poesia o el fragment d’un llibre.

‘Cançó per a tu’ inaugurarà el Festival de Cinema FIC-CAT

Un fotograma del film ‘Cançó per a tu’

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada han renovat l’acord de col·laboració que mantenen des de fa unes quantes edicions. Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i els festivals de cinema més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que, com el FIC-CAT, treballen per al foment de la cultura, la creació, la innovació i el foment del teixit industrial audiovisual.

Fruit d’aquest conveni, el Festval de Roda de Berà FIC-CAT estrenarà la coproducció de TVC i Galápagos Media “Cançó per a tu”, d’Oriol Ferrer i interpretada per Candela Serrat, Nao Albet i Fèlix Herzog. Es tracta d’un triangle amorós entre tres joves estudiants a la Universitat de Barcelona de finals dels anys 60, una època de dictadura on es desperten les ganes de viure, de llibertat, de revolta, la necessitat de reclamar llibertats perdudes. També és un homenatge a la Nova Cançó a través del personatge de la Laia (Candela Serrat), que lluita per canviar les coses a través de la música.

L’estrena tindrà lloc el dilluns 4 de juny a les 22h en el recinte del Casino Municipal de Roda de Berà, on assistirà l’equip tècnic i artístic de la producció i responsables de TV3. L’estrena es complementarà amb una actuació musical en directe vinculada al moviment històric de la Nova Cançó.
A banda de “Cançó per a tu”, dins la programació del FIC-CAT hi ha altres destacades obres coproduïdes per TVC: els llargmetratges “Formentera Lady”, de Pau Durà; “Jean-François i el sentit de la vida”, de Sergi Portabella; “Les distàncies”, d’Elena Trapé; i “La vida lliure”, de Marc Recha. I els documentals “Fràgils”, de Lluís Jené, Amanda Sans Pantling i Oriol Gispert; “Jarabe contra el càncer”, d’Albert Solé; “Més enllà de l’objectiu: Lacroix i Dalí”, d’Antonio Pérez Molero; i “Petitet”, de Carles Bosch.

Presències destacades

Un any més, per la catifa del FIC-CAT hi passaran personalitats destacades del món audiovisual en les seves diferents vessants: l’actor Sergi López, protagonista de “La vida lliure”, assistirà acompanyat pel director, Marc Recha; també hi assistirà el músic Pau Donés, protagonista del documental “Jarabe contra el cáncer”; directors i directores com Judith Colell, Ventura Pons, Albert Solé i Carles Bosch ja han confirmat també la seva assistència per a la presentació de les seves projeccions, així com l’actriu Núria Prims i la productora Valérie Delpierre.

Roda de Berà presentarà dilluns a la ciutadania els primers pressupostos participatius

L’equip de govern, mostrant la cartelleria de la campanya

L’Ajuntament de Roda de Berà ha obert per primer cop un procés participatiu per permetre que la ciutadania decideixi en què s’inverteix una part dels pressupostos municipals, amb una partida de 120.000 euros en la primera edició.

La passada setmana l’alcalde, Pere Virgili, acompanyat per Frederic Royuela, regidor de l’àrea de Participació Ciutadana, i de Coia Poblet, tècnica del gabinet Ceres, va presentar en roda de premsa el procés participatiu, “és un dia molt important per a nosaltres, i per a tots els veïns i veïnes de Roda de Berà, atès que fem un salt democràtic qualitatiu molt important”, va assegurar l’Alcalde.

Tenint en compte que els veritables protagonistes del procés són els ciutadans de Roda de Berà, l’Ajuntament ha preparat un acte de presentació per al proper dilluns 23 d’abril, en el marc de la Diada de Sant Jordi, a partir de les 19.30 hores, a la plaça dels Pins. Durant aquesta sessió informativa, els rodencs podran conèixer com es durà a terme cadascuna de les fases que conformen les dues diferents edicions que tindran lloc al llarg de 2018, l’edició 0 i 1. A més a més, es desvetllaran quines seran les dotze propostes entre les quals podran escollir, fins ara mantingudes en secret, les quals van ser consensuades amb les entitats veïnals i han estat validades pels tècnics municipals.

En finalitzar la presentació, se servirà un refrigeri.

Lluïda setzena edició dels Tres Tombs de Roda de Berà

El mal temps va donar ahir una treva, i el sol i les altes temperatures van esdevenir uns dels protagonistes de la setzena edició dels Tres Tombs de Roda de Berà. La festa es va iniciar a les nou del matí, com cada any, a les pistes Nou Roda, amb un esmorzar típic de la pagesia catalana amb pa, vi, botifarra, cansalada, arengada, carn i fruits secs, del qual es van repartir prop de 200.

Passats els dos quarts de dotze, tots els participants es van preparar a l’avinguda Fèlix Martorell per donar inici als tres tombs pels principals carrers del nucli urbà, enguany amb un recorregut ampliat. El grup Julivert anava obrint el pas de la comitiva amb les seves cançons, seguits de ben a prop pel carretó que portava la imatge de Sant Antoni Abat, un antic trill de cilindres propietat de Jesús Martínez, president de l’entitat organitzadora, i pels joves abanderats, portadors del pendó amb la bandera dels Tres Tombs.

A continuació van desfilar la resta de participants, un total de divuit carros, de pagès, carruatges de passeig i d’arriers, trenta cavalls, sis ponis i dos rucs, vinguts des del Catllar, Torredembarra, Mont-roig del Camp, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Sant Cugat del Vallès, Tarragona acompanyant als participants de Roda de Berà. Entre ells, van passejar tres alumnes de la nova Hípica la Sínia, acompanyades dels instructors, els qui van prometre que el proper any tornarien, amb una major representació.

 

 

 

Van passejar a bon ritme fins arribar a la plaça de l’Ajuntament on els hi estaven esperant l’alcalde Pere Virgili, les regidores Isabel Mondéjar i Teresa Ferré, i el regidor José Ibort, per lliurar-les-hi una ampolla de vi commemorativa de la jornada.

Més d’una seixantena d’obres es projectaran al FIC-CAT 2018

El Festival Internacional de Cinema en Català ha fet públiques les produccions audiovisuals que formaran part de la selecció oficial en l’onzena edició del Festival, que se celebrarà entre el 4 i el 10 de juny a Roda de Berà. Entre totes les categories a concurs: llargmetratges, curtmetratges, documentals, videoclips i treballs de centres educatius, es projectaran gairebé una seixantena d’obres. A aquestes, caldrà afegir totes les produccions inscrites en la categoria JOVE 48 HORES, de la qual la convocatòria encara romandrà oberta fins el 17 de maig.

Les projeccions, entre les quals hi ha quinze estrenes, es podran visionar al Casino Municipal de Roda de Berà, convertit en sala de cinema, durant els dies del Festival. Com és habitual, l’accés serà gratuït i només caldrà invitació per a la gala de cloenda. A la gran pantalla s’hi projectaran 6 llargmetratges, 19 curtmetratges, 7 documentals, 10 videoclips i 15 treballs de centres educatius, entre els de primària i els de secundària.

Pel que fa als llargmetratges, quatre s’estrenaran a Catalunya al FIC-CAT: “Cançó per a tu”, d’Oriol Ferrer i coproduïda per Galápagos Media i TVC, la qual és estrena absoluta; “Formentera Lady”, de Pau Durà; “Jean-François i el sentit de la vida”, de Sergi Portabella; i “Les distàncies”, d’Elena Trapé. A més, es projectaran “La vida lliure”, del reconegut director Marc Recha i “Miss Dalí”, del consagrat director Ventura Pons.

El Jurat determinarà les obres guanyadores, que es donaran a conèixer durant la gala de cloenda, el diumenge 10 de juny. Totes les produccions opten al Premi del Jurat en la seva corresponent modalitat, al Premi a les millors localitzacions, al premi Nova Crítica i al Premi del Públic. A més a més, algunes d’elles opten al Premi a la Millor Producció de les Comarques Tarragonines.

Roda de Berà celebrarà la setzena edició dels Tres Tombs el proper diumenge

L’edició de l’any passat va comptar amb la participació d’una cinquantena de cavalls i d’una trentena de carros.

El proper diumenge, 15 d’abril, tindrà lloc la 16a edició de la festa dels Tres Tombs. La cita s’iniciarà a les 9 del matí a la zona esportiva Nou Roda amb un esmorzar típic de la pagesia catalana. Allà mateix, a partir de les 11, tindrà lloc la concentració de tots els participants, i seguidament s’iniciaran els tres tombs pels principals carrers del nucli urbà.

L’edició de l’any passat va comptar amb la participació d’una cinquantena de cavalls i d’una trentena de carros, vinguts de diferents punts del territori, d’Alcover, de Reus, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Bonastre, Santa Oliva, Llorenç del Penedès, l’Arboç, Mont-roig del Camp, Torredembarra o Sant Cugat del Vallès, acompanyant als de Roda de Berà, i va ser una de les edicions més multitudinàries dels últims anys.

Roda de Berà col·labora un any més amb la campanya ‘Posa’t la gorra!’

Paradeta al mercat setmanal durant la passada edició del ‘Posa’t la gorra!’.

Un any més l’Ajuntament de Roda de Berà se suma a la campanya solidària d’AFANOC “Posa’t la gorra!”, la qual enguany arriba a la seva quinzena edició a Tarragona.

De nou se celebrarà a Port Aventura Park, el 12 de maig amb una gran festa en la qual el parc temàtic s’aboca especialment per fer gaudir d’una jornada on s’uneix la diversió amb la solidaritat i el compromís envers els infants i adolescents amb càncer.

En aquesta ocasió la gorra ha estat dissenyada per la marca Desigual, creant un model divertit i actual. Per tant sols 21 euros s’obté la gorra, l’entrada a Port Aventura, poder participar en els tallers d’AFANOC i assistir a la gran festa de 10 a 14 hores, a la plaça de la Xina.

La festa d’enguany està dedicada a l’univers 2.0. Quan un infant o adolescent ha de passar temps hospitalitzat, lluny del seu dia a dia, aquest univers esdevé clau i les xarxes socials compleixen una funció cabdal.

La campanya està impulsada per l’Associació de Nens amb Càncer, AFANOC, i té l’objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer a la societat l’existència del càncer infantil per tal de normalitzar la malaltia i aconseguir els mitjans necessaris per pal·liar les carències en serveis i instal·lacions que es generen a partir del diagnòstic, aconseguir més recursos per tal que els infants malalts puguin gaudir de la seva infància amb els mateixos drets i oportunitats que la resta d’infants.

Totes les persones que vulguin col·laborar amb la compra de la gorra ja ho poden fer a l’Hotel d’Entitats i, el proper 3 de maig, a la paradeta que l’Ajuntament muntarà al mercat setmanal.

Roda de Berà arrenca la fase decisiva dels pressupostos participatius

L’equip de govern, presentant la campanya de participació ciutadana. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Roda de Berà arrencarà el proper dia de Sant Jordi la fase decisiva dels primers pressupostos participatius del municipi, que s’ncorporaran en 2018 i que donaran pas als segons, per a 2019, amb la intenció que els primers que abordi siguin una fase preparatòria per als següents. Els principal problema que es troben els ajuntaments que han tirat endavant pressupostos participatius són la baixa participació ciutadana i el desconeixement ciutadà del que es pot proposar.

Per a fer front a aquests dubes, l’Ajuntament de Roda de Berà endegarà una campanya de comunicació força intensa, amb cartelleria i anuncis en premsa en diferents formats, també a les xarxes socials, i acostant els actes al carrer en comptes de fer venir els ciutadans a l’Ajuntament. Altrament, el paquet inversor subjecte de selecció ciutadana suma un u per centr del pressupost municipal, 120.000 euros en 2018, una xifra molt elevada per a un municipi d’aquestes dimensions.

L’arrencada del procés ha tingut lloc els darrers dos anys amb reunions fetes pel consistori amb associacion de veïns, és la primera fase o edició 0. A partir d’aquí i en 2018 la ciutadania votarà aquelles tres propostes aprovades prèviament per les assocacions de veïns i verificades pels tècnics municipals de manera que no incompleixin la legalitat o les bases subjectes a normes.

L’edició de 2019 dels presssupostos participatius inclourà ja que els propis ciutadans presentin propostes, que després de ser validades per l’Ajuntament, seran votades pels ciutadans. Hi podran participar ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys: per presentar les propostes no caldrà que estiguin empadronats, però sí per votar-les. Es votarà de dues maneres: de forma presencial o on line, i no es podrà repetir vot.

Es tracta que la primera fase, la de 2018, “sigui pedagògica per oferir pautes i criteris a la població per aprendre a fer propostes el més viables possible”, ha destacat la responsable de l’empresa Ceres, encarregada del procés, Coia Poblet, durant la presentació del mateix, que s’ha fet avui a l’Ajuntament.

L’alcalde, Pere Virgili, ha afirmat que amb el projecte “hem fet un salt qualitatiu en democràcia”. Virgili ha recordat que existeixen unes limitacions a l’hora de fer propostes i és conscient que una de les tasques municipals serà “fer entendre als ciutadas per què unes propostes no poden ser acceptades”. “Per començar, les propostes han de de ser legals i formar part del capítol d’inversions. S’entén per ells les obres. Han de ser actuacions municipals i no han de ser subvencionades per altres administracions. Tampoc es poden presentar propostes no relacionades amb les inversions, com ara peticions a Serveis Socials. Les inversions tampoc poden ser plurianuals, han de ser viables tècnicament i sostenibles en el temps”, ha destacat Virgili.

Presentar fins a dues propostes

En la segona fase, anomenada edició 1, cada ciutadà podrà presentar fins a dues propostes a títol individual, però també les poden presentar les associacions de veïns prèvia fase de participació popular oberta al barri. Un cop fetes les propostes i feta la criba posterior, la regidoria de Participació Ciutadana es posarà en contacte amb les persones que hagin fet propostes que requereixin aclariment, que justament sol fer referència a aquelels que es descarten perquè se salten les bases.

Cada persona haurà de votar un total de tres propostes, considerant-se nul·les les que en votin més de tres. De les tres propostes, una farà referència a l’àmbit general del municipi, i dues, a barris diferents. Roda de Berà compta amb 11 barris. Les propostes finals se seleccionaran en base als vots obtinguts i al límit econòmic establert, escollint-se aquelles propostes, la suma de les quals sigui la més propera al límit econòmic de 120.000 euros.

El regidor de Participació, Frederic Royuela, considera que a la llarga, els ciutadans tendiran a fer propostes globals sobre el municipi més que sobre el seu propi barri. L’anomenada edició 1 serà l’arrencada del model que es vol implantar, un cop passada l’experiència de l’edició 0 i de la transició.

L’alcalde ha subratllat que el procés, més enllà de donar veu a la ciutadania perquè triï un paquet inversor, serveix altrament per conèixer el pols ciutadà, ja que també es presenten problemes i queixes que no fan referència no només a les inversions. El consistori i Ceres consideren que la participació més valorada “és la qualitativa i no la quantitativa” i es dóna prioritat al contacte amb la ciutadania i a donar-li a conèixer aquesta eina més enllà del resultat final de la votació. Roda de Berà vol seguir el camí de diferents països europeus on la cutlura de la participacio ciutadana està molt més implantada.

J. Garcia

El FIC-CAT presenta els jurats de l’onzena edició

El Festival Internacional de Cinema en Català fa públics els noms de les persones que integraran els jurats de la propera edició del FIC-CAT –especial Localitzacions cinematogràfiques-, que tindrà lloc entre el 4 i el 10 de juny a Roda de Berà. 11 persones vinculades al món cinematogràfic en les seves diferents vessants com interpretació, direcció, producció, guió i   localització, entre d’altres, formen part dels dos jurats, el de la Selecció Oficial i el de Jove 48 HORES.

El Jurat de la Selecció Oficial compta amb dos membres que hi formen   part   des   de   la   primera   edició: Montserrat   Carulla, presidenta d’Honor, i Joan Reig, músic tarragoní. La resta de membres d’estrenen com a jurat del FIC-CAT: Jaume Jordana, localitzador professional; Paco Poch, fotògraf i productor; Itziar Castro i Betsy Túrnez, actrius de cinema, teatre i televisió; i Carlos Marqués-Marcet, guionista i director.

El Jurat de Jove 48 Hores està format per Marc Fàbregas, guionista, productor i director; Diana Gómez, actriu; Biel Montoro, actor; i Txell Roig, responsable de Tarragona Film Office, entitat adherida a Catalunya Film Commission.

Les inscripcions per a la categoria Jove 48 Hores romandran obertes fins el 17 de maig i cal fer-les –de forma gratuïta- al web www.fic-cat.cat.

Els membres del Jurat seran els encarregats de visionar totes les produccions seleccionades i decidir els millors treballs de cada categoria: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip, centre educatiu, producció Comarques Tarragonines, premi a les millors localitzacions i Jove 48 Hores. La selecció oficial es farà pública el 15 d’abril, i els guanyadors es donaran a conèixer el 14 de juny durant la gala de cloenda del Festival.

La Policia Local de Roda recapta 600 euros contra el càncer infantil

Ha estat a través a la campanya Escuts Solidaris. Encara es poden adquirir, a les dependències de la Policia Local, a l’Ajuntament i a la Biblioteca Municipal.

La Policia Local de Roda de Berà es va sumar el passat mes de desembre a la campanya “Escuts solidaris”, una iniciativa que, amb la recaptació de fons, vol lluitar contra el càncer infantil i contribuir a la tasca d’investigació mèdica que duu a terme el Sant Joan de Déu Pediàtric de Barcelona.

La recaptació es fa a través de la venda d’uns escuts especials que combinen la insígnia de la policia, en aquest cas de la rodenca, amb l’etiqueta #pelsvalents, la qual identifica la lluita dels infants contra aquesta malaltia.

Els escuts, de tela negra brodats amb fil daurat, encara es poden aconseguir, a un preu de 4 euros, a les dependències de la Policia Local, a l’Ajuntament i a la Biblioteca Municipal. Ja són moltes les persones que tenen el seu, gràcies al qual el cos policial va fer ahir una donació dels 600 euros recaptats fins el moment.

A més a més, durant la Diada de Sant Jordi totes aquelles persones que vulguin el seu escut podran comprar-lo a la paradeta d’intercanvi de llibres que la Biblioteca Municipal muntarà a la plaça de la Sardana.

La campanya va estar impulsada inicialment per les policies locals de Caldes de Malavella, Hostalric i Sant Celoni, i van ser moltes, com la de Roda de Berà, que s’hi van voler sumar, com va ser el cas de Sitges, El Papiol, Cabrils, Santa Susanna, Lloret de Mar o Terrassa, entre moltes altres.

El Grup Sardanista celebra el 29è Aplec a l’Ermita de Berà

L’escenari, l’ermita de Berà, és sens dubte un dels paratges més bells on se celebren els tradicionals aplecs de la zona.

Dansaires de diferents punts del territori es van donar cita ahir, dilluns de Pasqua, per gaudir plegats de la 29a edició del tradicional Aplec de Sardanes, organitzat cada any pel Grup Sardanista amb la col·laboració de l’Ajuntament.

El temps va perdonar i les bones temperatures van acompanyar a les desenes de participants, vinguts des de Reus, Valls, el Pla de Santa Maria, els Pallaresos, Sabadell, Manresa, Igualada, El Vendrell, la Nou de Gaià, Tarragona, Serrateix (El Berguedà), o la Palma de Cervelló, entre d’altres.

L’escenari, l’ermita de Berà, és sens dubte un dels paratges més bells on se celebren els tradicionals aplecs de la zona, una trobada que segons les fonts històriques es remunta a l’últim terç del segle XIX.

La cita es va iniciar a dos quarts d’onze del matí amb l’ofici solemne en honor a la Mare de Déu de Berà.

La cita es va iniciar a dos quarts d’onze del matí amb l’ofici solemne en honor a la Mare de Déu de Berà, enguany més especial que en d’altres edicions, atès que l’Ermita commemora el Tricentenari de la col·locació de la primera pedra.

DCIM100GOPROGOPR0061.JPG

I, per a l’ocasió, el grup de Puntaires va presentar la rosa commemorativa del Tricentenari, elaborada amb punta de coixí per les artistes Pilar de la Muñoza, Florita Nieto, Ana Hidalgo, Maria Mestre, Carmen Ortín, Ángeles Chacón, Fani Parés, Assumpció Parés, Tuni Biosca, i la col·laboració de Fani Caballé, Josepa Batalla, Loli Ruf i Sílvia Tacca. A mà i amb molta cura i dedicació el grup havia preparat 110 roses, i totes elles es van vendre en menys de mitja hora, a excepció d’una molt especial que havien preparat per a la Mare de Déu de Berà.

Seguidament, es va donar inici a l’aplec, amb dues de les millors cobles del país, Marinada i Ciutat de Cornellà, les quals es van anar alternant per interpretar una trentena de peces en total, quinze de set tirades al matí, i altres set al programa de la tarda.

Com ja és tradició, entre les sardanes es van incloure dues peces interpretades per ambdues cobles alhora, en primer lloc “El Josep de l’Ermita”, estrenada durant la commemoració del 25è aniversari de l’entitat sardanista, i dedicada a un dels socis més antics, en Josep Martorell; i per altra banda “L’Aplec de l’ermita de Berà”, amb la qual es va donar per finalitzada la trobada.

Concurs de pintura ràpida

La regidoria de Cultura, dins del programa d’actes de commemoració del Tricentenari de l’Ermita de Berà, va posar en marxa un concurs de pintura ràpida en el marc de l’Aplec del dilluns de Pasqua.

Va comptar amb la participació de dos artistes, en Xavier Cols, veí del Vendrell, i l’Emily Wilson, de Bonastre, els qui es van inspirar en l’Ermita per elaborar, allà mateix, les seves obres. Finalment, el jurat va decidir que la pintura d’Emily mereixia el primer premi, i la de Xavier Cols, el segon.

Ja fora de concurs, demà dimecres, membres de l’associació Luz de Luna presentaran una exposició amb pintures inspirades també en el temple tricentenari. Serà a l’Hotel d’Entitats a partir de les vuit del vespre. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres fins el 4 de maig.

L’Associació de Comerciants i Restauradors de Roda de Berà sorteja sis Mones de Pasqua

Imatge dels guanyadors.

El proppassat diumenge, 1 d’abril, la plaça de la Sardana va acollir el ja tradicional sorteig de Mones de Pasqua, organitzat per l’associació de Comerciants i Restauradors de Roda de Berà.

Jorge Baltasar, secretari de l’entitat, i Anabel Rodríguez, vocal, van ser els encarregats de fer públic el nom dels guanyadors de les mones sortejades, dels tiquets que les mans innocents anaven traient de dins de l’urna.

Les mones sortejades van ser sis, dues del Forn Roda, dues de la Pastisseria Marenostrum, i finalment dues més del Forn Pastisseria Queralt.

Els afortunats van ser, Ana Belén Medina, Ma. José Marfil, Pilar Aroca, Esteban Martín, Ma. Alba Aroca i María González.

Roda de Berà aprova un pressupost de 13 MEU i comença a caminar per convertir Cal Guivernau en Biblioteca

El palauet de Cal Guivernau. Foto: Wikipèdia

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir a la tarda per majoria, en sessió ordinària, el pressupost general de 2018, amb un estat de despeses de 12.937.094,77 euros i uns ingressos de 12.937.768,51 euros, el que suposa un augment de prop d’un milió d’euros, 988.233,43 euros, respecte al pressupost de 2017, un 8,27% més.

En el pressupost s’ha contemplat una partida de 121.000 euros per a la redacció del projecte d’arranjament de Cal Guivernau per ser reconvertit en biblioteca municipal, un projecte que servirà a l’Ajuntament per sol·licitar l’ajuda de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment, tal com va avançar Tarragona21.

L’oposició va coincidir en remarcar la important tasca de negociació que l’alcalde Pere Virgili ha dut a terme durant les darreres setmanes per buscar el consens i la implicació de la resta de grups polítics, unes propostes que segons va assegurar la regidora d’ICV-EUiA, Encarna Ramírez, s’han recollit al 90%.

Durant els últims anys l’equip de Govern ha actuat amb molta cautela, portant a terme una important contenció de la despesa pública, complint amb la normativa vigent en concepte d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, amb l’objectiu de tornar l’equilibri econòmic a les arques municipal, tot plegat en detriment de les inversions.

La bona salut de l’economia municipal i el rati del deute viu, que actualment es troba al 13% i es tancarà l’any arribant, segons la previsió, al 8,8%, han permès aquest any reduir l’IBI i congelar la resta de taxes i impostos, i han portat a l’equip de Govern a prendre la decisió d’executar un major nombre d’inversions, necessàries per a Roda de Berà i demandades pels veïns i veïnes. En aquest sentit, s’han previst un gran nombre de noves inversions que en total ascendeixen a 2.209.030,23 euros. D’elles, s’han inclòs una part al pressupost, amb un valor de 565.548,13 euros, un increment de 176.376,9 euros respecte al document de 2017. Pel que fa a la resta, amb un total d’1.649.010,65 euros, es duran a terme gràcies al superàvit pressupostari de 2017 i al patrimoni municipal del sòl.

Inversions per valor de 2,2 milions d’euros

Entre les inversions incloses al pressupost trobem els 120.000 euros que es destinaran als projectes que decideixin els rodencs i rodenques mitjançant els seus vots als pressupostos participatius, que en breu es posaran en marxa; la demandada pista d’skate, per a la qual es va dur a terme un procés participatiu entre els joves per tal que decidissin la seva ubicació; millores a l’enllumenat públic, al mobiliari urbà, mobiliari a les platges, a la biblioteca o a parcs infantils i zones esportives. Altres inversions que s’executaran gràcies al Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona seran l’arranjament de determinats carrers, o la millora de la xarxa d’aigua municipal a les zones on la instal·lació és més antiga, la major part d’aquesta inversió amb fons propis.

Quant a les inversions que s’executaran amb el romanent de tresoreria positiu i amb el patrimoni municipal del sòl, l’equip de Govern ha elaborat una llista important d’inversions, amb propostes consensuades amb la resta de grups municipals i tenint en compte les demandes de les entitats veïnals. En aquesta llarga relació d’inversions que l’equip de Govern s’ha compromès a executar durant aquest exercici, hi ha la reforma de la plaça Sant Jaume, la necessària il·luminació del passeig que actualment s’està construint a la TV-2041, la reposició de la il·luminació del Francaset, una reforma de la plaça dels Pins, el canvi de la gespa del camp de futbol municipal, l’asfaltat d’un tram del camí de Berà, l’ampliació i adequació de la vorera de la zona verda de l’avinguda de l’Avenc, la construcció d’una nova vorera al carrer Joan Carles I, per millorar i donar major seguretat al recorregut que fan els alumnes de l’escola El Cucurull, una zona esportiva d’entrenament a la platja, la reforma de la plaça de l’Ermita, la reparació del carrer Guineu, l’ampliació de la sala polivalent del Pavelló Municipal, l’adquisició de dues vivendes destinades a Serveis Socials, o la construcció de dues noves casetes per a les entitats veïnals de la Martorella i del Francaset, entre d’altres inversions.

‘Un pressupost al servei dels rodencs’

Tenint en compte que els pressupostos de 2018 tenen l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels rodencs i rodenques i de treballar al seu servei, a més de les inversions esmentades, el document inclou altres aspectes a destacar, com el canvi que s’ha efectuat a algunes partides destinades a Serveis Socials per tal de racionalitzar la seva descripció per arribar a més beneficiaris, com és el cas de la destinada a la promoció de la igualtat de gènere i el pla contra la violència domèstica i a l’àmbit escolar.

També s’ha pres nota de les conclusions que ha aportat la comissió d’Ocupació, Benestar i Transparència, que ha dirigit l’Ajuntament a fer canvis en algunes partides que facilitaran la creació de nous llocs de treball.

També es preveu la contractació de dos nous agents a la Policia Local, i el reforç de sis membres més durant l’època estival; un increment del 100% de la partida destinada a formació ocupacional, passant de 4.000 a 8.000 euros; o la creació de plans ocupacionals propis.

Finalment, el document inclou diferents subvencions nominals a entitats i associacions locals, dues d’elles noves, la destinada a Rodagat i una altra a l’associació de comerciants. Pel que fa a la subvenció que rep la Llar de Jubilats, s’incrementarà en 5.000 euros, fins els 17.000; i les ajudes contemplades per a les Ampes de les escoles i de l’institut ascendiran a 14.000 euros.

Roda de Berà celebra el Dia Mundial de la Poesia amb una lectura de poemes

Després de la presentació de Sònia Camí, la primera en llegir “La poesia” de Granell va ser la regidora Teresa Ferré, en aquest cas en castellà. La van seguir prop d’una vintena de nens i nenes del Centre Obert Municipal amb poemes escrits per ells mateixos, i una trentena de voluntaris.

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística i de diverses entitats públiques i privades, impulsa cada any la celebració d’una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i a través de les xarxes arreu dels territoris de parla catalana.

En el marc d’aquesta edició es va escollir el poeta valencià Marc Granell per escriure “La poesia”, peça central del Dia Mundial de la Poesia, traduïda en aquesta ocasió a una trentena d’idiomes.

La Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca porta uns anys adherint-s’hi organitzant una lectura multitudinària de poemes, a càrrec de voluntaris i veïns i veïnes del poble, la qual va tenir lloc ahir a la tarda, a partir de les sis, amb la presència d’un gran nombre de persones de totes les edats i diferents nacionalitats.

Després de la presentació de Sònia Camí, la primera en llegir “La poesia” de Granell va ser la regidora Teresa Ferré, en aquest cas en castellà. La van seguir prop d’una vintena de nens i nenes del Centre Obert Municipal amb poemes escrits per ells mateixos, i una trentena de voluntaris que van llegir una diversitat de poemes escollits per ells mateixos així com l’obra de Marc Granell en quítxua, ucraïnès, anglès, àrab, francès, gallec, italià, llatí, neerlandès, polac, occità, alemany, rus, i, finalment, en català, a càrrec de l’alcalde Pere Virgili, qui també va recitar “Venim del nord, venim del sud”, de Lluís Llach.

Roda de Berà posa en marxa una campanya de conscienciació de neteja de parcel·les, tanques i piscines

Imatge del cartell de la campanya de conscienciació

L’àrea de Territori de l’Ajuntament ha engegat una campanya de sensibilització i conscienciació sobre la neteja i el manteniment de parcel·les, tanques i piscines dirigida als propietaris amb l’objectiu que les mantinguin en correctes condicions de seguretat, salubritat, accessibilitat i ornament.

Des del mes de gener fins el maig els propietaris de parcel·les, ja siguin finques rústiques o solars urbans, així com de piscines, tenen l’obligació de realitzar el seu manteniment i neteja. Pel que fa a les tanques vegetals de les vivendes, s’han de mantenir durant tot l’any per tal que la vegetació no envaeixi la via pública, i no fer-ho podria comportar sancions.

Quant a les parcel·les i finques rústiques en mal estat de conservació o amb molta vegetació descontrolada podria provocar problemes de salubritat als veïns, i a més a més generen un alt risc d’incendi. Per altra banda, un solar o una piscina sense el degut manteniment és un focus d’insalubritat, d’insectes i rosegadors, i on s’acumula brossa i excrements d’animals.

Per aquests motius, i perquè cada acció individual esdevé un bé comú i una millora per Roda de Berà, s’ha posat en marxa aquesta campanya informativa per conscienciar als propietaris sobre la necessitat, i l’obligació, de mantenir les seves propietats en condicions òptimes. Per tal d’arribar al públic objectiu de la campanya s’han editat cartells i flyers informatius, s’enviaran cartes informatives als propietaris de finques, solars i habitatges amb piscina, i es difondran la informació i els consells de la campanya a través dels mitjans de comunicació.

L’àrea de Territori ja ha planificat tota una sèrie de campanyes de conscienciació en diferents àmbits que serviran per informar i sensibilitzar a la ciutadania, per exemple, sobre l’estalvi d’aigua i energia, el mosquit tigre, el morrut de les palmeres, l’ús responsable de les nostres platges, la correcta separació dels residus, o la tinença responsable d’animals de companyia, entre d’altres.

El Club Atlètic Roda de Berà presenta els seus equips a l’afició

Els 130 jugadors i jugadores que formen els deu equips del club van anar saltant al terreny de joc al crit del seu nom, per fer-s’hi la foto oficial, juntament amb els seus entrenadors.

Un any més l’Atlètic Roda de Berà va presentar oficialment els seus equips per a la temporada 2017-18, amb el camp ple de pares, germans i amics. “Avui estem tots aquí per felicitar als nostres nois i noies pel seu esforç, les seves ganes de millorar, el seu entusiasme, i el seu companyerisme. Per a nosaltres tots aquests valors són iguals o més importants que els resultats i per això volem animar-vos a seguir gaudint d’aquest esport”, amb aquestes paraules va donar inici Marina Buñuel, membre de la junta directiva, i encarregada de presentar l’acte.

Els 130 jugadors i jugadores que formen els deu equips del club van anar saltant al terreny de joc al crit del seu nom, per fer-s’hi la foto oficial, juntament amb els seus entrenadors. Seguidament, un cop tots van ser-hi al camp, va arribar el torn dels parlaments dels membres de la junta i de les autoritats presents. Marc Castro, coordinador, i Germán Mancera, president, van ser els primers en dirigir-se als pares. Germán va aprofitar el seu torn de paraula per acomiadar-se, atès que aquesta serà la seva última presentació oficial com a president després de sis anys al front del club, durant els quals, al costat de la seva junta, ha treballat amb il·lusió, entrega i esforç pel Roda i per tots els nens i nenes, nois i noies, que el formen. Va desmentir, també, que la junta directiva vulgui dimitir “ara s’han de celebrar unes noves eleccions”, va dir, i seran els socis, mitjançant els seus vots, els qui escolliran el nou president.

Per la seva part, l’alcalde Pere Virgili va voler agrair, tant a Germán com a la resta de la junta, la seva dedicació durant aquests sis anys, i va animar a tots els pares i mares a fer-se socis del club, “per tal sols 22 cèntims d’euro al dia”. Virgili també va anunciar que, si tot va segons el previst, el proper dijous el Ple de l’Ajuntament aprovarà els pressupostos de 2018 i amb ells una partida pressupostària per renovar la gespa del camp.

Finalment, també van dirigir unes paraules a l’afició Josep Maldonado, qui havia posposat un viatge a Londres per ser-hi a la presentació; i Rafa Pinedo, sotsdelegat de la Federació Catalana de Futbol a Tarragona, qui va excusar al delegat, Josep Vives. La cita va comptar amb la presència de la regidora d’Esports, Cèlia Treserres, dels regidors, José Ibort, Josep Antoni Benedicto, Rafael Luna, Joan Enric Vidal i Encarna Ramírez.

S’organitza un concurs de pintura ràpida amb motiu del Tricentenari de l’Ermita de Berà

El tema sobre el qual haurà de girar l’obra serà l’Ermita de Berà, i la tècnica a emprar serà lliure, així com l’estil.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament, dins del programa d’actes de commemoració del Tricentenari de l’Ermita de Berà, ha posat en marxa un concurs de pintura ràpida que tindrà lloc dins del marc del tradicional Aplec del dilluns de Pasqua, el proper 2 d’abril.

El certamen s’iniciarà a les deu del matí i s’allargarà durant set hores, fins les cinc de la tarda quan el Jurat començarà la seva deliberació per escollir els tres guanyadors. El tema sobre el qual haurà de girar l’obra serà l’Ermita de Berà, i la tècnica a emprar serà lliure, així com l’estil. Hi poden participar tots els pintors, novells, aficionats o consagrats, majors de 18 anys, que prèviament s’hagin inscrit, abans del 29 de març, a l’Hotel d’Entitats.

Els participants s’hauran de presentar el mateix dia de celebració, a les deu del matí previstos de tot el material que els calgui, amb un suport muntat sobre un bastidor d’unes dimensions mínimes de 12F (61x50cm).

Els premis seran lliurats allà mateix, a partir de les sis de la tarda, i estaran formats per un primer premi de 150 euros, un segon de 100 euros, i un tercer premi de 50 euros.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies