Joventut felicita l’Ajuntament de Roda per la tasca que realitza envers els joves

Un moment de la reunió mantinguda a lAjuntament

Aquest matí el Punt d’Informació Juvenil de Roda de Berà ha rebut la visita oficial d’Eva Ferran, coordinadora territorial de Joventut a Tarragona, i de Míriam Culleré, tècnica de Joventut. Ha estat rebuda per l’alcalde, Pere Virgili; i per Manel González, regidor de Joventut.

En primer lloc s’han reunit a l’Ajuntament on han tractat temes relacionats amb les polítiques de joventut que el Consistori porta a terme actualment, la situació dels joves al municipi així com la tasca que efectua el PIJ.

Seguidament s’han desplaçat a peu fins el Punt d’Informació Juvenil, ubicat a l’avinguda de l’Avenc, on les hi estava esperant Juanjo Medina, tècnic de Joventut de Roda de Berà. Allà han quedat sorpreses en conèixer les instal·lacions amb què compten els joves rodencs i tots els serveis i les activitats que s’ofereixen per als joves majors de 12 anys.

Eva Ferran ha destacat que el Pla Local de Joventut de Roda de Berà és un dels millors documents de tota la demarcació, per mida poblacional, “es fa molt bona feina tècnica i es nota que existeix una gran aposta política”

El regidor Manel González s’ha mostrat molt orgullós que Roda de Berà continuï esdevenint un referent “al nostre municipi sempre hi ha hagut una aposta molt important per les polítiques juvenils”, ha assegurat.

El PIJ rodenc també destaca en ser el punt de la demarcació que més hores de servei ofereix als joves, amb un total de 35 setmanals, en relació a les que ofereixen els dels municipis veïns. “El PIJ és un punt de trobada per als nostres joves, on se sentin bé, a gust, i a partir d’aquest moment és quan comencem a treballar amb ells”, ha explicat González.

La Policia Local de Roda de Berà reforça la seva plantilla amb sis nous agents durant l’estiu

Amb ells, la plantilla del personal vinculat a la Policia Local és actualment de 30 persones.

El cap de la Policia Local de Roda de Berà, Joan Pie, ha presentat aquest dimecres els sis agents interins que a partir d’ara reforçaran la plantilla del cos policial fins el setembre. Els hi ha donat la benvinguda l’alcalde Pere Virgili, acompanyat per Frederic Royuela, regidor de Governació, i pel sergent Antonio Gómez.

L’Alcalde els ha desitjat un bon inici en la seva feina a Roda de Berà “un municipi amb una estacionalització molt marcada, fet pel qual durant els mesos d’estiu la feina es multiplica per a tots nosaltres”. Ha assegurat, a més, que comptar amb aquests agents durant l’estiu és la millor solució “nosaltres aconseguim reforçar la plantilla de la Policia Local i a vosaltres us serveix per formar-vos”, ha dit durant la presentació.

Els agents són les sis persones que van aconseguir superar totes les proves del concurs-oposició convocat el passat mes de març per l’Ajuntament i al qual es van presentar més d’una vuitantena d’aspirants. Les proves, dividides en diferents fases, van consistir en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits i nivell d’experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, físiques, mèdiques i teòriques.

D’aquesta manera, han passat a formar part d’una borsa de Policia Local, i, a més del reforç estiuenc, durant la resta de l’any cobriran substitucions derivades de qualsevol necessitat d’absència, suplència, acumulació de tasques o vacants temporals que puguin donar-s’hi a la plantilla de la Policia Local.

 

 

Roda de Berà repartirà més de mil cendrers de platja per evitar que es llencin burilles a la sorra

Ja s’han començat a repartir mitjançant l’estand d’informació mediambiental.

La regidoria de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament té més de mil cendrers per repartir entre els usuaris de les platges amb l’objectiu d’evitar que es llencin burilles a la sorra. Es tracta d’un petit recipient de plàstic amb tapa que permet guardar les burilles per tal de llençar-les més tard a les escombraries, després de la jornada de platja.

Ja s’han començat a repartir mitjançant l’estand d’informació mediambiental, la primera jornada del qual va tenir lloc el 6 de juliol a la platja Llarga. Tanmateix, per a qui no es pugui apropar a la platja en les properes cites marcades al calendari en què la regidoria estarà present, també es distribuiran a les oficines de Turisme.

L’Ajuntament vol evitar així que les burilles siguin llençades a la sorra i conscienciar als veïns i als usuaris de les platges que és necessària la col·laboració ciutadana per mantenir netes les platges.

A l’estand, que tornarà a estar present el proper dijous a la platja de la Pallisseta, de 10.30 a 12.30 hores, l’educadora ambiental ofereix informació als usuaris de platges referent a diferents aspectes mediambientals com la qualitat de l’aigua de les platges, les meduses, bones pràctiques per gaudir de la platja, informació sobre la zona dunar ‘Els Madalers’, els guardons ISO 14001, EMAS i Bandera Blava, els serveis disponibles, la campanya de recollida d’excrements de gossos, el cens d’animals de companyia, la campanya contra el mosquit tigre, la recollida selectiva de residus, l’estalvi d’aigua i energia, entre d’altres.

Les burilles a la sorra són un dels principals residus que es generen diàriament a les platges, unes restes que estan formades per acetat de cel·lulosa, un derivat del petroli, no biodegradable molt contaminant. Poden trigar dècades en ser degradades en el medi ambient i durant tot aquest temps van alliberant les substàncies que han retingut durant la combustió del cigarret. A això cal afegir l’impacte visual que generen en ser un dels residus més abundants a les platges.

Segons els estudis realitzats, una sola burilla de cigarreta contamina 8 litres d’aigua de mar i els seus components són una amenaça pels ecosistemes marins.

Èxit de participació a la primera Festa de l’Esport de Roda de Berà

Foto de grup de participants a la Festa de l’Esport

Pàdel, tennis, ping-pong, patinatge, futbol, tir amb arc, bàsquet, natació, waterpolo, aeròbic, aquagym o frontó van ser els esports que el proppassat dissabte van poder practicar les persones que es van apropar a algun dels espais municipals per gaudir de la primera Festa de l’Esport.

Organitzada per la regidoria d’Esport, encapçalada per Cèlia Treserres, la iniciativa tenia l’objectiu de fomentar l’activitat esportiva i donar a conèixer l’amplia oferta existent al municipi, tant a través de l’Ajuntament com dels clubs esportius locals.

El ping pong, una de les modalitats de la festa

El pàdel, també present a Roda de Berà

Un nen, exercitant-se en el tir amb arc

Tots els espais esportius municipals van ser d’accés lliure per poder practicar qualsevol esport de forma gratuïta i sempre sota l’assessorament o la direcció d’un monitor o monitora.

La cita es va iniciar a les 9 del matí a la zona esportiva municipal Eixample “Les Piscines”, on, durant tot el dia, es va poder practicar pàdel, tennis, natació, tir amb arc i ping-pong. Van ser molts els que s’hi van sumar, entre ells la regidora Cèlia Treserres, qui es va animar a jugar a pàdel i a ping-pong.

El Club Patí rodenc també s’hi va sumar i de 10 a 12 hores va preparar una activitat de patinatge artístic al Poliesportiu Municipal; i a la mateixa hora, el Club Atlètic Roda de Berà va dur a terme una activitat de futbol. Per altra banda, a la pista 3×3 es va poder jugar a bàsquet.

Totes aquelles persones que van practicar un mínim de tres esports van rebre també una samarreta commemorativa de la jornada, la qual va ser lliurada a partir de 2/4 de 5 de la tarda, abans que s’iniciés la masterclass d’aeròbic, amb Maria Paura.

La jornada va cloure a les 8 de la tarda amb un pica-pica per a tots els participants.

Les Carpes de Roda ajornen la inauguració per la prohibició de l’Ajuntament

Anunci de la prevista inauguració.

“Ajornarem la inauguració”. D’aquesta manera, els responsables de les Carpes de Roda anunciaven la seva decisió de no obrir portes aquest dissabte a la nit tal com estava previst.

“No volem problemes, encara que creiem que complim amb tots els requisits”, afirmava en declaracions a ‘Diari de Tarragona’ Ginéz Martínez, administrador de l’empresa màxima accionista de la discoteca.

De fet, l’Ajuntament ja havia anunciat divendres a través d’una nota de premsa que ratificava “l’ordre de prohibició” i havia “comunicat als promotors de l’espai d’oci nocturn, GMS Productes S.L, que no poden obrir fins a haver presentat la documentació suficient per al compliment de les condicions tècniques i obtenir la llicència d’obertura d’activitats recreatives”.

La resolució municipal es fonamenta en “motius de seguretat, per garantir el bon funcionament de l’establiment, l’adequació d’aquest a les condicions fixades per l’ordenament jurídic vigent, la seguretat de les persones i dels béns, així com per preservar la convivència ciutadana i la protecció mediambiental en matèria de contaminació acústica”, i suspèn el termini màxim legal per resoldre el procediment.

El consistori advertia que “en el cas que els promotors continuïn amb la seva intenció d’obrir, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local actuaran i s’adoptaran les mesures oportunes”.

 

 

Roda signa un conveni per oferir ajudes destinades a les despeses de transport dels estudiants

L’alcalde i la rgidora de Serveis Socials, amb representants de La Caixa

Després de l’aportació per a la compra d’una furgoneta per a Serveis Socials, i per a l’adquisició d’una bústia de retorn de documents per a la Biblioteca Municipal, l’Obra Social “la Caixa” ha tornat a col·laborar enguany amb l’Ajuntament.

Aquest matí ha tingut lloc la signatura del conveni de col·laboració, amb la presència de l’alcalde, Pere Virgili, i d’Alexis Gómez, director d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, en representació de l’Obra Social “la Caixa”, i l’assistència de Teresa Ferré, regidora de Serveis Socials; i d’Òscar Garcia, sotsdirector de l’oficina de Roda de Berà de CaixaBank.

En aquesta ocasió la donació, de 2.500 euros, anirà destinada a sufragar les despeses de transport per als joves que hagin finalitzat l’ESO i vulguin continuar els seus estudis no reglats fora de Roda de Berà. “Des de l’Obra Social “la Caixa” volem contribuir a eliminar les possibles barreres que hi existeixin i facilitar als joves l’accés a l’educació. En aquest cas contribuïm per sufragar una part dels costos del transport perquè puguin continuar ampliant els seus estudis amb formació no reglada”, ha assegurat Alexis Gómez.

Per la seva part l’Alcalde s’ha mostrat molt satisfet que la fundació bancària continuï col·laborant amb l’Ajuntament per tercer any consecutiu.

A l’octubre de 2015 l’Obra Social i l’Ajuntament van signar un conveni per a l’adquisició d’una furgoneta que ha permès transportar des de llavors els aliments i els productes bàsics dels lots que se’n distribueixen setmanalment entre les famílies més necessitades del municipi. L’ens, davant la mancança d’un vehicle propi de la regidoria que permetés una autonomia de mobilitat, es va voler implicar.

I l’any passat, per la necessitat de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca d’oferir als usuaris un servei de retorn de llibres, pel·lícules o música les 24 hores del dia, l’Obra Social “la Caixa” va fer una aportació econòmica per a la seva compra, i des del passat febrer es troba ubicada a l’entrada de la Biblioteca.

La missió de la Fundació Bancària “la Caixa” és contribuir al progrés de les persones i de la societat, amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables, ja sigui a través de programes propis, aliances estratègiques o col·laboracions amb tercers, com en aquest cas.

 

El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou arriba a Roda de Berà amb quatre concerts

Cartell anunciador del festival

Fins el 15 d’agost aquest singular festival de música clàssica omplirà diversos espais de la Costa Daurada, amb la participació dels municipis de Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Vilanova d’Escornalbou, Valls, Cambrils, Roda de Berà, i Salou, com a epicentre de l’esdeveniment.

Al nostre municipi s’han marcat al calendari quatre concerts, a quatre llocs emblemàtics de Roda de Berà. El primer d’ells serà el proper divendres, a partir de les vuit de la tarda, a la Capella de Mas Carreras de Josep M. Jujol, amb la violoncel·lista Svetlana Tovstukha.

Les següents cites arribaran el 21 de juliol, a les deu de la nit, a la plaça dels Pins, amb Salzburg Guitar Trio; i l’11 d’agost, a les vuit de la tarda, al Museu de la Ràdio Luis del Olmo, amb un concert amb Melani Mestre, al piano. Finalment, el 14 d’agost, tindrà lloc a l’ermita de la Mare de Déu de Berà, a partir de les deu de la nit, un concert amb Françoise Xavier Nicolette, a la guitarra, i Manel Ribera, al violí.

El festival vol promoure i divulgar la música clàssica a la Costa Daurada, diversificant l’oferta d’oci existent; i apropar la formació musical especialitzada a l’àmbit de la interpretació professional, atès que serà un punt de trobada d’intèrprets nacionals i internacionals que mostraran el seu talent en concerts de música de cambra i simfònica, entre ells els violoncelistes Svetlana Tovstukha i Edmon Bosch, l’arpista Laia Barberà, l’oboïsta Marta Vara, la soprano Charo Tris, els guitarristes Izan Rubio, José Galeote, José Isidoro Ramos, Carles Hoyo i Françoise-Xavier Nicolet, els violinistes Natalia Borysyuk i Manel Ribera, el pianista Melani Mestre, el Quartet Ibèric, Salzburg Guitar Trio, el ClassicJazz Quartet, el DuoTangozzola i la JOFICAT, Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

Les entrades tindran un preu simbòlic de 5 euros.

Roda de Berà es mulla un any més per l’esclerosi múltiple

Autoritats i voluntaris, en la jornada solidària

La jornada solidària Mulla’t per l’esclerosi múltiple va viure ahir la seva 24a edició, i, un any més, la de Roda de Berà va ser una de les 625 piscines que s’hi van sumar a l’esdeveniment.

En total més de 100.000 persones d’arreu de Catalunya es van mullar, participant en el segon acte solidari més multitudinari del país, amb la finalitat de lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta a més de 7.000 persones a Catalunya.

A Roda de Berà 141 persones van participar amb la seva entrada a la Piscina Municipal. En total es van aconseguir recaptar 559,20 euros, una xifra superior a l’assolida en edicions anteriors, dels quals 451,20 corresponen a les entrades venudes, el preu de les quals es donat íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple; i 108 euros a la venda de material de merchandising de la campanya.

A més a més, es van aconseguir nedar 8.350 metres més que l’any passat, arribant als 39.625 metres entre un total de 61 persones participants. Arnau Soler, amb 4.350 metres, va ser qui més metres va nedar, seguit per Marta Romero, amb 4.300m. Per altra banda, la nedadora més jove va ser la petita Ares, amb tan sols sis mesos d’edat.

La jornada va comptar amb la participació de l’alcalde, Pere Virgili, acompanyat per Manel González, regidor de Joventut; per Cèlia Treserres, regidora de Serveis; i pels regidors José Ibort i Encarna Ramírez.

A tota Catalunya es van recaptar 300.000 euros bruts, una quantitat que la Fundació destinarà enguany al foment de la inserció laboral a través del seu programa FEM Feina. Gairebé la meitat de les persones amb esclerosi múltiple deixa la feina 3 anys després del diagnòstic, un percentatge que s’eleva fins el 70% 10 anys després de ser diagnosticats i que es podria reduir considerablement aplicant petits canvis als llocs de treball.

A Roda de Berà el Mulla’t s’organitza a través del Punt d’Informació Juvenil. Ahir 9 persones, treballadors del servei i voluntaris, van ser-hi presents a la piscina per tal de fer-ho possible.

Prop de 140 infants i joves ja gaudeixen amb l’Escola i el Campus d’Estiu

Foto de família de part del grup de nois i noies

Aquest matí l’alcalde, Pere Virgili; Manel González, regidor d’Infància i Joventut; i Cèlia Treserres, regidora d’Ensenyament, han donat el tret de sortida oficial als serveis d’esbarjo estiuenc que cada any organitza l’Ajuntament, amb gran èxit, per donar resposta a les necessitats dels nens i nenes, nois i noies del municipi, així com dels seus familiars, un cop finalitzat el curs escolar.

L’oferta, organitzada per les regidories d’Infància i de Joventut, es va posar en marxa a inicis de setmana, però els membres de l’equip de Govern han volgut passar avui una estona amb ells, i donar-les-hi oficialment la benvinguda.

En total, 138 infants i joves gaudiran durant els mesos de juliol i agost amb una variada oferta d’activitats d’oci, per una banda a l’escola Salvador Espriu, en el cas de l’Escola; i a la zona esportiva municipal Eixample “Les Piscines”, per al Campus d’Estiu.

L’Escola d’Estiu comptarà amb 74 infants inscrits, d’entre 3 i 7 anys, els qui estaran acompanyats per nou monitors i monitores i quatre joves en pràctiques. L’horari és de 9 del matí a 1 de la tarda i es duran a terme activitats esportives, jocs d’aigua, manualitats, bibliojocs, reforç escolar, i, com a novetat, una classe diària d’anglès.

Per altra banda, 64 nois i noies, fins els 16 anys, participaran enguany al Campus d’Estiu on gaudiran durant aquestes setmanes de diferents activitats esportives, natació, tennis, jocs d’aigua, tir amb arc, futbol, jocs tradicionals, així com d’una nit de convivència, la qual tindrà lloc el 27 de juliol. El Campus compta amb vuit monitors, un monitor en pràctiques, i un voluntari, al qual se sumarà un voluntari més a partir de la propera setmana.

L’horari és de nou del matí a una de la tarda, tot i que també s’ofereix el servei de menjador, d’una a tres de la tarda, a un preu de 6,5 euros al dia.

 

Roda de Berà crea una nova parada de bus per apropar la platja Llarga a la ciutadania

Platja llarga de Roda de Berà. Foto: Cedida

L’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament, amb Autocars del Penedès, posarà en marxa a partir del proper dilluns, 10 de juliol, i fins l’11 de setembre, una nova parada de bus que permetrà arribar a la platja Llarga amb el transport públic. L’objectiu és el d’apropar als rodencs i visitants a la platja fomentant alhora l’ús del transport públic.

Aprofitant la infraestructura de les noves llançadores posades en marxa a principis d’any, s’inclourà una nova parada al carrer Prat de la Riba amb carrer Moncayo, a l’urbanització La Barquera, al costat de la platja Llarga. La nova parada no afectarà l’horari habitual del bus municipal, atès que aquest es realitzarà a banda, com un servei extraordinari d’estiu.

Si fins ara les persones que volien anar a la platja Llarga havien de baixar amb el bus fins a la Plana de Creixell, creuar l’N-340 i caminar uns cinc o deu minuts, ara, amb la nova parada, el bus arribarà fins a peu de platja.

El servei té set baixades des de l’avinguda Sant Jordi cap a la platja Llarga, amb parades a la plaça Francesc Macià i a La Plana de Creixell, des de les 7:30 del matí fins les 20:12 hores. La pujada cap el nucli urbà serà amb cinc expedicions, les quals s’iniciaran a les 9:37 hores. L’última tindrà sortida des de La Barquera a les 19:27 hores.

Roda de Berà aprova afegir-se al contracte comarcal de la brossa amb els vots de govern i PP

Moment de la votació del nou conveni de la neteja viària i recollida de la brossa. Foto: Cedida

Moment de la votació del nou conveni de la neteja viària i recollida de la brossa. Foto: Cedida

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir al vespre, en una sessió extraordinària i amb caràcter d’urgència, la subscripció del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès per a l’adhesió al nou sistema de gestió del servei de recollida i tractament de residus municipals.

Va poder ser gràcies als vots a favor de l’equip de Govern de CiU i el suport dels dos regidors de PP-UPR. Per contra PSC i ICV-EUiA no es van voler sumar a l’acord i Ciutadans es va abstenir.

Gràcies a aquesta adhesió Roda de Berà podrà dir adéu a un servei de recollida d’escombraries que, com ha assegurat l’alcalde Pere Virgili en diverses ocasions, “és precari i obsolet, amb una maquinària i uns contenidors vells que necessiten d’una renovació absoluta. No és el que mereix Roda de Berà”. D’aquesta forma també va descriure el servei el regidor de PP-UPR Rafael Luna durant la seva explicació de vot, “l’actual, un servei totalment obsolet, no és l’adequat per als nostres veïns. Arribem a una situació límit en la qual hem de prendre una decisió ràpida”, va dir.

El grup de Populars-Units per Roda va presentar a l’Alcalde tres propostes per millorar el document inicial, les quals van ser incloses a la proposta final aprovada ahir. En primer lloc l’increment de la freqüència de recollida de rebuig durant els mesos d’hivern, passant de 4 a 5 dies; l’augment de 10 unitats de contenidors d’orgànica, passant de 250 a 260 en total. I per últim, que, davant la possible baixa del preu final del contracte de licitació, amb l’import diferencial, s’estudiï la viabilitat per implementar una rebaixa a la taxa d’escombraries, i una bonificació per a les famílies en situació de vulnerabilitat social.

El nou sistema de recollida integral gestionat a través del Consell Comarcal del Tarragonès implicarà moltes millores per al municipi amb un cost que, segons fons municipals, podria ser inferior a l’actual. Entre elles, vehicles totalment nous i modernitzats amb geolocalització; més contenidors a la via pública, passant dels 894 actuals a 1.110 unitats; una major freqüència de recollida i de neteja interior i exterior dels contenidors; més volum de capacitat i un sistema de control amb xip de pesatge i buidatge, que indicaran en tot moment el seu estat; més control en la prestació del servei amb personal aliè a l’empresa concessionària; un servei ampliat de la deixalleria supramunicipal ubicada a Roda de Berà, així com més campanyes informatives i de sensibilització mediambiental, i poder complir amb els objectius PRECAT 2020, entre d’altres.

A més a més, amb la implantació dels nous contenidors es farà un replantejament de les ubicacions actuals i es crearan illes completes amb totes les fraccions de recollida, amb cinc contenidors a cadascuna, i es substituiran els contenidors soterrats per contenidors de superfície, degut a la problemàtica existent amb els primers.

En definitiva, amb la subscripció d’aquest conveni de col·laboració es millorarà la qualitat i la quantitat dels residus recollits de la selectiva i s’oferirà un servei més eficient, amb un nou parc de vehicles, maquinària nova i contenidors totalment renovats, adequant-lo a les necessitats actuals del municipi, “un servei de recollida d’escombraries adequat al segle XXI”, com va assegurar ahir l’Alcalde.

Roda de Berà se suma d’aquesta forma als 14 municipis que ja van aprovar ara fa tres mesos l’adhesió al conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès, entre ells, Creixell, Altafulla, Renau, La Canonja, Vilallonga o La Secuita, entre d’altres, a l’espera que durant els propers dies ho faci també Constantí i El Morell.

Altres opcions possibles, però menys viables

La proposta va ser portada per primer cop al ple extraordinari del 6 d’abril, i amb tan sols dos vots en contra, va ser tombada. Des de llavors l’alcalde Pere Virgili va mantenir negociacions amb els partits que en aquell moment es van abstenir per tal que presentessin propostes de millora per tirar endavant el projecte, el més beneficiós per a Roda de Berà.

Tots els informes tècnics de l’Ajuntament així com els informes d’impacte sol·licitats a Intervenció, Secretaria i Serveis Tècnics recomanaven subscriure el conveni de col·laboració, pels nombrosos avantatges que suposarà per als rodencs.

D’aquests informes s’extreia la conclusió que, si el Ple no aprovava l’adhesió al servei mancomunat del Consell Comarcal del Tarragonès, existien altres opcions possibles, però menys viables i beneficioses. Partint de la xifra total de la taxa del servei de recollida d’escombraries, d’1,6 milions d’euros, l’opció escollida s’havia d’adequar a aquesta xifra, atès que l’Ajuntament no pot tenir beneficis ni pèrdues en la seva recaptació.

Una opció hauria estat la prestació directa del servei per part de l’Ajuntament, amb un import d’1.615.469 euros, només tenint en compte la seva prestació, fet pel qual s’hauria necessitat una inversió el primer any de 3 milions d’euros més per a la compra de tota la maquinària i dels nous contenidors. Aquesta opció hauria suposat per als rodencs un increment d’un 27% en la taxa, i un augment en vint punts del rati d’endeutament de l’Ajuntament, passant del 21 al 41%. Per aquests motius tant l’equip de Govern com el grup de Populars-UPR la van descartar.

Altra de les opcions presentades va ser la prestació indirecta, a través d’una empresa privada, la qual també hauria suposat un increment de la taxa d’escombraries atès que el seu cost, d’1,7 milions d’euros, era superior a la recaptació actual.

I per últim, una opció també descartada, la prestació del servei mitjançant un sistema mixt, similar a l’actual, amb camions i contenidors vells i obsolets, un servei deficient i insostenible, però amb un cost molt superior, prop de l’1,9 milions d’euros.

“Blanco y en botella, es la leche”, assegurava finalment ahir el regidor de PP-UPR, Rafael Luna, després d’expressar el seu vot a favor, declarant que, arran l’estudi de totes aquestes xifres elaborades pels tècnics municipals, l’opció més viable i més beneficiosa per a Roda de Berà és la presentada per l’equip de Govern, subscriure el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès, amb unes xifres provisionals, abans de la licitació, de poc més d’1,5 milions d’euros.

Fins ara el Consell Comarcal ha gestionat la deixalleria i la recollida selectiva de paper i cartró, plàstic i vidre, amb uns resultats que, segons va declarar l’Alcalde durant el Ple, no han estat els més òptims durant els últims mesos, tenint en compte que “s’arrossega un contracte de 10 anys, més una pròrroga de 2 anys i 7 mesos més, amb una maquinària i un servei obsolets que no són els adequats“. Motius que fan encara més necessari aquest canvi de sistema. Amb el nou contracte s’afegirà la recollida de la fracció orgànica i del rebuig. Per contra, la gestió de la poda, la neteja viària i de les platges continuarà sent municipal.

Es crea una nova parada de bus per apropar la platja Llarga a la ciutadania

L’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament, amb Autocars del Penedès, posarà en marxa a partir del proper dilluns, 10 de juliol, i fins l’11 de setembre, una nova parada de bus que permetrà arribar a la platja Llarga amb el transport públic. L’objectiu és el d’apropar als rodencs i visitants a la platja fomentant alhora l’ús del transport públic.

Aprofitant la infraestructura de les noves llançadores posades en marxa a principis d’any, s’inclourà una nova parada al carrer Prat de la Riba amb carrer Moncayo, a l’urbanització La Barquera, al costat de la platja Llarga. La nova parada no afectarà l’horari habitual del bus municipal, atès que aquest es realitzarà a banda, com un servei extraordinari d’estiu.

Si fins ara les persones que volien anar a la platja Llarga havien de baixar amb el bus fins a la Plana de Creixell, creuar l’N-340 i caminar uns cinc o deu minuts, ara, amb la nova parada, el bus arribarà fins a peu de platja.

El servei té set baixades des de l’avinguda Sant Jordi cap a la platja Llarga, amb parades a la plaça Francesc Macià i a La Plana de Creixell, des de les 7:30 del matí fins les 20:12 hores. La pujada cap el nucli urbà serà amb cinc expedicions, les quals s’iniciaran a les 9:37 hores. L’última tindrà sortida des de La Barquera a les 19:27 hores.

Enceta l’Estiu a la Pedrera amb un triple concert d’artistes rodencs

Arrencada dels actes amb el concert de dissabte a la nit

Roda de Berà va donar el proppassat dissabte a la nit el tret de sortida a un dels estius més culturals dels viscuts fins el moment, amb la posada en marxa del programa Estiu a la Pedrera.

La iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament va esdevenir un èxit de crítica i de públic en la seva primera edició, i tot apunta a que ho tornarà a ser enguany.

La nova graderia i totes les cadires col·locades a la zona de platea, més propera a l’escenari, es van omplir de gom a gom dissabte per gaudir de la primera de les cites programades. L’Ajuntament va voler celebrar la inauguració del programa d’una forma especial i va organitzar un triple concert amb artistes de Roda de Berà, tal i com va explicar l’alcalde, Pere Virgili, i la regidora de Cultura, Teresa Ferré, durant la presentació, ambdós acompanyats per la regidora de Turisme, Isabel Mondéjar.

En primer lloc van actuar els alumnes de “Músics-Escola de Música de Roda de Berà”, sota la batuta d’Albert Recasens, per mostrar tot l’aprés durant el curs escolar. Seguidament, va arribar el torn dels membres de la Coral Verge de Berà, dirigits per Jordi Solé, els qui van interpretar dues peces, per donar pas a l’esperada actuació de la jove cantant Marina Marlo, a qui el públic assistent va mostrar la seva estima en tot moment.

Després de la seva interpretació es va tornar a donar pas a la Coral Verge de Berà, en aquest cas acompanyada pels alumnes de l’escola de música per dur a terme una actuació conjunta amb veu i instruments. El públic assistent també es va mostrar molt participatiu picant de mans quan el ritme de la peça ho demanava.

El programa

Amb l’objectiu d’apropar la cultura a tots els públics, cada cap de setmana d’estiu, fins el 2 de setembre, la Pedrera de l’Elies es convertirà en un espai de concerts, actuacions i projeccions.

Entre els concerts que s’han programat destaquen el del grup “The Soulpop Jazz Project”, el proper dissabte; de Bcn Sax Quartet, el 15 de juliol; l’actuació de Jaume Arnella, el 22 de juliol; l’actuació de Quico Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, el 29 de juliol; del duo Cashalada Cia, els qui portaran el reeixit espectacle “Two ladies or not two ladies”, el 5 d’agost; o el concert que oferirà Roba Estesa amb el seu “Descalces on Tour”, el 2 de setembre. S’han programat, a més a més, dues projeccions, en primer lloc el “Viatge de l’Unai”, d’Andoni Canela, documental guanyador del premi del Públic de la 10a edició del FIC-CAT, el 12 d’agost; i del documental “Jvjol-Gaudí. Dos genis de l’arquitectura”, el 19 d’agost.

Totes les actuacions seran a partir de les deu de la nit, gratuïtes, i inclouran un tast de vi o cava a càrrec dels cellers col·laboradors, Jané Ventura, Avgvstvs Forvm, caves Esmel i Adernats, vinícola de Nulles.

Adequació de la Pedrera de l’Elies

L’escenari, l’incomparable marc de la Pedrera de l’Elies, s’ha vist modificat per acollir amb major comoditat totes les actuacions. L’antiga pedrera romana s’ha reconvertit, conservant les seves característiques naturals que la fan única i tan especial, i adequant-se com un espai de concerts i activitats lúdiques i culturals. Així doncs, s’ha construït una graderia destinada al públic, per tal d’ampliar l’aforament.

La grada s’ha disposat en el talús que salva el desnivell entre carrer i pedrera, respectant la natura i els arbres existents, de manera que aquests han determinat la longitud total de la grada. La ubicació permet, a més, l’accés a la graderia des del propi carrer o bé des de l’esplanada de la pedrera, amb vistes cap a la zona on se solen realitzar les actuacions, i on s’ha construït també un escenari.

El PSC denuncia la demora del Govern central a suprimir el pas a nivell de Roda

Un tren, passant pel pas a nivell amb barreres. Foto: mnactec.cat

El diputat del PSC al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha denunciat aquest dilluns que “el Govern continua demorant sine die la necessària supressió del pas a nivell ferroviari de Roda de Berà. No entenem el perquè d’aquesta dilació incomprensible tenint present el clam unànime de tot el poble, des de fa anys, demanant aquesta supressió.”

Joan Ruiz ha explicat que a preguntes del grup socialista sobre aquesta qüestió el Govern ha respòs per escrit argumentant que aquesta actuació es troba en fase de licitació de redacció de projectes i que, per tant, mentre no es redactin els projectes de construcció definitius no pot quantificar ni la inversió econòmica ni els terminis per a la seva execució.

“Ens preocupa aquesta dilació excessiva i no comprenem perquè el Govern ni tan sols és capaç d’explicar quan pensa executar aquesta acció imprescindible. A la seva resposta se’ns diu que el pla de supressió de passos a nivell en el que està inclòs el pas de Roda s’allarga des d’enguany fins al 2024. Quan tenen intenció de suprimir aquest pas a nivell? Enguany? L’any vinent? El 2024? Exigim al Govern eficàcia i celeritat en aquesta actuació perquè els ciutadans de Roda no poden esperar in eternum”, ha emfatitzat el diputat tarragoní.

Cal tenir present que dels 74 passos a nivell a tot el país que es preveuen suprimir amb aquest pla l’únic a les comarques tarragonines és el de Roda de Berà, per tant, és raonable que el Govern detalli quines previsions té a l’hora de prioritzar un volum inversor de 5,81 milions d’euros.

En el mateix sentit s’ha manifestat el portaveu socialista a Roda de Berà, Josep Anton Benedicto, que ha destacat “la necessitat imperiosa que tenim de deixar d’estar dividits per un pas a nivell ferroviari. Des de sempre el grup socialista ha reivindicat l’increment de la seguretat per als ciutadans/es de Roda i pels vinguts de fora vila. Hem d’estar vigilants per fer possible que la supressió del pas no impedeixi encara més la comunicació entre els dos sectors de la població tot i donant la solució urbanísticament adient. Demanarem una comissió municipal d’estudi que doni veu a tots els grups municipals, tant per tractar del projecte actual de supressió, com de les negociacions i propostes anteriors que varen haver. Per això vàrem demanar al nostre diputat a Madrid que preguntés al Govern directament sobre aquesta qüestió.”

“Volem una ciutat de primera, amb els màxims paràmetres de seguretat i amb la cohesió urbana adient per assegurar la connexió del nostre nucli històric amb la resta de barris de la vila. Vàrem saludar amb satisfacció l’anunci d’ADIF de suprimir el pas a nivell però ara demanem celeritat i bon criteri davant l’impàs que constatem des de fa mesos. Aquesta actuació no pot dormir el somni dels justos dins d’un calaix perquè és essencial per als veïns i veïnes de Roda” ha conclòs Josep Anton Benedicto.

Roda de Berà va encendre el foc de Sant Joan amb la Flama del Canigó

La Flama del Canigó, un cop encesa

El passat divendres 23 de juny a la tarda, dia de la revetlla de Sant Joan, la Flama del Canigó va encendre la foguera de la plaça de la Sardana de Roda de Berà, tal com mana l’antiga tradició.

A Roda fa gairebé 30 anys que es manté viu aquest costum, emprès pel Grup Sardanista i, des del naixement del Ball de Diables, organitzat per ambdues entitats culturals.

El Ball de Diables va ser l’encarregat de portar la flama a Roda

El Ball de Diables va ser l’encarregat d’anar a buscar la flama al Vendrell i de portar-la fins a Roda, on la regidora de Cultura, Teresa Ferré, va rebre la torxa per passar-li el relleu a l’alcalde, Pere Virgili, el qual van encendre la foguera. Tot seguit, Cristina Borrut, membre del Grup Sardanista, va fer lectura del manifest, aquest any escrit per
l’activista Toni Ayala, el qual va fer al·lusió a les paraules de Vicent Andrés Estelles, de Pere Quart o de la recordada Muriel Casals.

Les sardanes van cloure l’acte

En acabar la lectura del missatge es va formar una rotllana al voltant de la foguera i es va ballar una sardana. Després, el Ball de Diables va fer una encesa i, finalment, es va repartir coca i moscatell per a tots els assistents. Entre els assistents, també hi van ser presents els regidors Cèlia Treserres, Isabel Mondéjar, Manel González, José Ibort i Encarna Ramírez.

Detinguts dos germans de Roda de Berà amb una plantació interior de 2.000 plantes de marihuana

Els agents van incautar 2.069 plantes de marihuana. Foto: Mossos d'Esquadra

Els agents van incautar 2.069 plantes de marihuana. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Roda de Berà van detenir el passat dissabte un home de 50 anys i una dona de 44 anys, tots dos veïns de Roda de Berà, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut publica en la vessant del tràfic de drogues.

Els fets van tenir lloc aquest dissabte passat quan una patrulla de la Policia Local de Roda de Berà va adreçar-se a un incident on un home estava creant aldarulls. Un cop al lloc, els agents el van portar a casa seva. L’individu, en comptes d’entrar-hi, va marxar i va intentar entrar en una altra casa del mateix carrer que va resultar ser el domicili de la seva germana.

El pes total de la marihuana és de 386 quilos. Foto: Mossos d'EsquadraEl pes total de la marihuana és de 386 quilos. Foto: Mossos d'Esquadra

El pes total de la marihuana és de 386 quilos. Foto: Mossos d’Esquadra

Mentre els agents estaven escorcollant l’home, i ja amb la col·laboració dels mossos d’Esquadra, els policies van veure que al jardí de la casa hi havia un sistema professional de regadiu. A més, van localitzar extractors i altres estris com els que s’utilitzen en el cultiu indoor de marihuana. Llavors, es va contactar amb la germana de l’home qui va confessar que el seu germà li havia sostret, dies abans, les seves plantes de marihuana.

Amb l’autorització de la dona, els agents van accedir a la casa i van comprovar que hi havia tot un sistema per poder fer el cultiu intensiu de marihuana però no hi havia cap planta.

Un dels sacs amb les plantes incautades. Foto: Mossos d'Esquadra

Un dels sacs amb les plantes incautades. Foto: Mossos d’Esquadra

Per aquests motius, els dos germans van quedar detinguts per tràfic de drogues.

El mateix dissabte i amb autorització judicial, els investigadors dels mossos van fer un registre a casa del detingut ubicada al mateix carrer. A l’interior de l’immoble els agents van localitzar una plantació indoor amb 2069 plantes, làmpades, extractors i tot un sistema de cultiu professional. El pes total de la marihuana és de 358kg.

L'home havia robat les plantes a la seva germana dies abans de la detenció. Foto: Mossos d'Esquadra

L’home havia robat les plantes a la seva germana dies abans de la detenció. Foto: Mossos d’Esquadra

La dona detinguda va ser citada per a un judici al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell aquest dilluns. Pel que fa al detingut, va passar a disposició judicial aquest dilluns i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Boixets, coixins i poesia en la 19a Trobada de Puntaires de Roda de Berà

L’alcalde i les regidores Teresa Ferré i Cèlia Treserres, amb algunes puntaires

La plaça dels Pins de Roda de Berà va acollir, el passat diumenge, la 19a Trobada de Puntaires celebrada al municipi. Tot i l’alta temperatura, unes cent puntaires no van voler faltar a la cita anual.

Des de les 10 del matí, les puntaires de Roda de Berà i d’altres poblacions puntaires d’altres poblacions van anar omplint la plaça amb el so dels boixets, tot treballant en les seves creacions al llarg del matí.

Hi van assistir el Grup cultural mestresses de casa de Constantí, el Taller de Riudoms, l’Associació Arts i Cultura, el Taller de Rodonyà, Puntaires de Calafell i La Bisbal del Penedès, Fil i boixet de La Pobla de Montornès, Puntaires de Cunit, Puntaires de Tarragona, Puntaires de Cubelles, el Taller Santa Úrsula del Vendrell i l’Associació de Puntaires de Torredembarra.

A més de les puntaires, també hi va haver dues parades de venda de tot tipus d’accessoris per a l’elaboració de les puntes de coixí.

Un grup de puntaires de Rodonyà assistents a la trobada

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i les regidores Teresa Ferré i Cèlia Treserres, els van donar la benvinguda a les puntaires, tot lloant les seves delicades i elaborades labors i agraint la seva presència.

Un any més, es va comptar amb la presència de la rapsoda altafullenca Joana Badia, la qual va recitar unes poesies i va fer entonar a les puntaires i als assistents l’antiga cançó popular “El mariner”. Badia, ferma defensora del llegat cultural, va repartir entre les puntaires la lletra de la sardana “Maria de les trenes”, amb l’objectiu de no perdre les valuoses lletres de les sardanes antigues.

Abans de finalitzar la jornada, les puntaires van ser obsequiades amb un record de la Trobada: una ampolleta de mistela de Roda de Berà.

El PIJ de Roda de Berà celebra els 20 anys amb la Diada Jove

Imatge de la festa holi de Roda de Berà. Foto: Cedida

Imatge de la festa holi que va iniciar els actes de l’aniversari. Foto: Cedida

El Punt d’Informació Juvenil de Roda de Berà ha fet 20 anys i per celebrar-ho, entre altres activitats, va organitzar la Diada Jove el passat dissabte 17 de juny.

L’escenari escollit per a la celebració van ser les instal·lacions de la zona esportiva municipal Eixample. El PIJ rodenc va voler fer partícips als altres Punts d’Informació de la Zona Trac, convidant als joves de Torredembarra, Altafulla i Creixell. Per facilitar-els-hi el transport fins a Roda de Berà, un autocar va passar a buscar els joves dels municipis veïns i els va deixar a la parada d’autobús de l’avinguda de l’Avenc. Allà els esperava el grup de percussió “Petafort” del Vendrell, que els va acompanyar fins a la piscina municipal.

Durant tot el dia l’entrada a la piscina va ser gratuïta, i els joves van poder fer tir amb arc, gràcies a José Miguel Bandeira, instructor de l’Associació Toxophílica de Catalunya.

Dies abans de la celebració, el PIJ havia fet una crida als joves amb algun talent especial, per tal de preparar actuacions per a la Diada Jove. A la tarda hi va haver les actuacions de Naget, al piano i Coty, cantant; del grup de Rap dels Joves d’Altafulla; de judo amb joves de Roda per part de Dojo Roda; el grup de roc “Novena Senda” d’Altafulla, i, finalment “Los Cierra Bares-LCB”, de Vilafranca del Penedès, van ser els encarregats de tancar les actuacions.

A la Diada Jove hi va assistir el regidor de joventut de l’Ajuntament de Roda de Berà, Manel González. Des del Punt d’Informació Juvenil s’agraeix a tots els i les joves la seva implicació en aquesta gran celebració.

Roda de Berà pot duplicar el seu ràtio de deute si canvia el model de recollida de brossa

Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, al seu despatx. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Roda de Berà podria duplicar el seu ràtio d’endeutament si canvia el seu model de recollida de brossa. El ple municipal d’abril va tombar la proposta de conveni amb el Consell Comarcal del Tarragonès pel qual Roda traspassaria completament la gestió completa de la brossa a aquest organisme comarcal, amb el consegüent estalvi econòmic. Segons ha denunciat l’alcalde, Pere Virgili, en una entrevista a Tarragona21, el canvi de model suposarà més despesa per al municipi.

L’informe d’impacte demanat per l’alcalde a Secretaria i Intervenció determina els costos superiors que gestionar municipalment la brossa suposarà per al consistori. “Si no anem amb el Consell i fem nosaltres la gestió o la treiem a concurs ens costarà més car”, ha afirmat Virgili. “Si ens fem el servei nosaltres, ens costarà a l’any 100.000 euros més i necesitarem de tràmit un any”. Si s’adjudica a una empresa, “el cost serà de 200.000 euros més i el temps de preparació, d’un  any i mig”. Això “ho vaig passar als grups municipals, i els ho he explicat”, sosté. El cost anual amb el Consell Comarcal és d’1,5 milions d’euros.

A més, si és el consistori qui es fa el servei, “necesitem una inversió de 3,3 milions d’euros de compra de camions i contenidors”.  Això “ens trenca la regla de la despesa, ens fa pujar el ràtio d’endeutament del 20,7 per cent al 41 per cent. Un disbarat”.

Una opció mixta pujaria 400.000 euros més el cost degut a la compra de camions i contenidors. “O entrem al contracte del Consell Comarcal o paguem més, si volem el mateix servei”.

‘Demostració de força del PSC’

“Una demostració de força del PSC”, ha titllat Virgili la votació contrària a entrar al servei del Consell Comarcal. Virgili observa tacticisme del PSC local, “que va virar els darrers mesos” la seva política municipal per canvis en l’executiva local. Paradoxalment, “a Roda de Berà, una proposta que ve d’un govern format per CiU i PSC (Consell Comarcal), no s’aprova; i a Constantí, governat pel PSC, ha passat el mateix”.

“Els dos municipis més grans, els que podem aportar múscul per als petits, no ho han aprovat, per una política mal entesa. Han primat la ‘politiqueta’ per davant  de la gestió municipal”, ha afirmat. Dos vots en contra, sis a favor i quatre abstencions va ser el resultat obtingut a Roda de Berà. Faltava un vot afirmatiu.

Virgili afirma que seguir com fins ara, és a dir, que el Consell Comarcal s’ocupi de les fraccions orgàniques (paper, vidre i plàstic) i que el consistori es faci càrrec de l’orgànica i rebuig és factible, però “el servei està sota mínims i cal canviar camins i contenidors”. “Amb un ‘camionet’ de 20 anys no podem fer el servei”. L’alcalde tornarà a abordar amb l’oposició el cas. “El que no vull és incremenar la taxa de la brossa, fins i tot en uns anys, pretenc abaixar-la”.

Virgili tornarà a proposar a l’oposició l’opció del Consell Comarcal. “Es pot tornar a sotmetre-ho a votació si la votació ha estat negativa, com va ser en el cas que la modificació no sigui substancial”.

“No podem esperar massa. El  Consell Comarcal té el fre posat esperant la decisió de Roda de Berà, Constantí i El Morell. Entenc que pot ser un projecte d’obra de govern, i alguns s’han aferrat a això perquè no tiri endavant”, conclou Virgili.

Balanç de dos ays de mandat

La minoria amb què governa PDeCAT ha estat fins ara reconduïda, però “a partir d’aquí els plens poden ser més moguts. De fet, fins ara hem perdut pocs temes importants”, destaca Virgili. Malgrat el cas de la brossa, Virgili es mostra “satisfet” de com s’ha anat superant la minoria amb què governa a Roda de Berà.

‘Els increments de plantilla van tots detinats a la Policia Local’. Foto: Tarragona21

Vorera d’accés a l’N-340

El mandat de l’alcalde de Roda de Berà es vol caracteritzar per un seguit de petites inversions, a peu de carrer. “No seré conegut per una gran obra”, no es cansa de repetir. Petites inversions que demanaran entrar a l’u per cent cultural, des del Baixador a l’espigó. Sobre aquest darrer cas, “als pressupostos de l’Estat tampoc apareix”. I la reapertura del consultori de la platja és també a la cartera de peticions.

De la Diputació s’ha assolit el compromís de fer la vorera d’accés de la carretera TV-2041 fins a la N-340, amb dotació econòmica inclosa, per iniciar les obres a l’octubre o novembre. Es tracta “d’una reivindicació de tots els partits”. S’executarà pel tram dret, en sentit des del nucli de Roda i fins a l’N-340. L’Ajuntament només haurà d’aportar “30.000 o 40.000 euros”. Es tracta d’una “vella i important reivindicació”.

Virgili destaca també la millora en el transport escolar, amb llençaderes a l’N-340, i les subvencions a entitats. Hi ha actuacions al carrer pendents, com a la urbanització Barquera o la urbanització Berà, “que necessita una actuació profunda”, reconeix l’alcalde.

Ajudes a l’ocupació

L’Ajuntament mantindrà les ajudes a l’ocupació, i ha portat a terme enguany reunions amb la patronal dels càmpings de la Costa Daurada, la Cambra de Comerç de Tarragona, la Cepta, l’AEQT, la Pimec, l’Associació d’Empresaris del Baix Penedès o la URV. Els increments de fons per aquesta partida han estat molt notables: es va passar de 30.000 euros a 120.000 euros en tres anys, però l’any passat, de 85.000 euros pressupostats només se’n van gastar 6.000. “Tenim un elevat índex d’atur, al nivell del Vendrell, no de Tarragona”. L’empresa contractadora no cal que sigui de Roda, però sí el contractat. “Si a Roda les empreses no tenen aquesta necessitat, doncs ho anem a buscar a fora”. Hi ha temps fins al 30 de juny per presentar sol·licituds i tenen efecte retroactiu des del passat u de gener.

Més policia local

Quant a personal, un dels principals objectius de l’Ajuntament és incrementar el planter de la Policia Local. Ara s’incorporaran quatre interins per tres mesos. L’any passat es va ampliar el planter amb una persona fixa, igual que enguany. “La mica de creixement que ens permet l’Estat en personal el destinem a Policia Local”, subratlla l’alcalde. Disposa Roda de 25 agents en planter, “però en vam arribar a tenir 40”, i “com a mínim en necessitaríem 30”.

Més transparència i participació

L’Ajuntament s’ha abocat a la transparència i a gestionar els temes interns de manera més professionalitzada, destaca l’alcalde, amb canvis operats d’ordre informàtic i organitzatiu. Fa un any han iniciat un procés participatiu promovent la creació d’associacions de veïns, que veurà la llum l’any vinent amb la posada en marxa dels pressupostos participatius, quan l’Ajuntament sotmetrà a votació quatre propostes: “Volem que siguin les associacions de veïns les que ho vehiculin per gaudir de més participació”, destaca Virgili. Justament, les experiències viscudes en altres poblacions de la comarca i de fora d’ella han acusat una molt baixa participació en aquestes consultes populars. Per això es pretén que es gestioni des de les associacions veïnals.

Jaume Garcia

El cant coral omple el Roc de Sant Gaietà de Roda de Berà

Una de les corals que ha participat en la trobada. Foto: Cedida

Una de les corals que ha participat en la trobada. Foto: Cedida

El passat dissabte a la tarda diferents espais del Roc de Sant Gaietà van acollir la 3a Trobada de Corals, organitzada per l’Associació Atzavara de Roda de Berà.

L’esdeveniment musical va comptar amb la participació de més d’una seixantena de cantaires, pertanyents a les diferents corals convidades: la Coral Verge de Berà, sota la direcció de Jordi Solé,  la Coral La Gornal-La Llinyola, dirigida per Laia Batlle, i la Coral Gospel de Santa Oliva, encapçalada per Kim Karni.

El punt de trobada va ser l’església de Sant Llorenç a les 6 de la tarda, on es va fer la presentació i els cantaires van poder escalfar la veu abans d’anar als espais escollits dins del Roc. Les corals van cantar, de forma simultània, en tres indrets emblemàtics diferents durant 15 minuts i, finalment, es van trobar a la plaça Bori Tallada on cada coral va interpretar una cançó. Per acabar, les tres corals van cantar el Cant dels Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

Per finalitzar la jornada els participants van gaudir d’un pica-pica a l’antic port del Roc. Tots els i les cantaires van ser obsequiats amb un barret de solapa, fet artesanalment pel grup de voluntariat del Centre de Dia Marinada.

A la Trobada de Corals hi van assistir les regidores Teresa Ferré i Isabel Mondéjar, i els regidors José Ibort i Rafael Luna.