TARRAGONA 21

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Roda desmantellen una plantació de marihuana amb més de 1700 plantes

L’interior de l’habitatge s’havia dividit en dues zones, una per a residència i una altra, que ocupava la major part de l’habitatge i el garatge, per al cultiu, manipulació i assecat de la marihuana.

La Guàrdia Civil del Vendrell i la Policia Local de Roda de Berà han desmantellat, en un operatiu conjunt, una plantació tipus “Indoor” amb 1.764 plantes de marihuana, en diferents fases de creixement, en un habitatge unifamiliar situada a la localitat de Roda de Berà. Alhora han confiscat 1 quilo de cabdells de marihuana en un assecador condicionat a l’habitatge, detenint a la persona encarregada del cultiu, elaboració i tràfic de la substància.

La investigació va començar durant el mes de març, gràcies a la col·laboració ciutadana que aportava informació relacionada amb l’apreciació d’olors característics que desprèn aquest tipus de plantes en un habitatge unifamiliar de Roda de Berà.

Arran d’aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es va poder situar tant el domicili on es podrien conrear i elaborar substàncies estupefaents, com la persona responsable. L’habitatge, amb una superfície útil de 300 metres quadrats, s’havia llogat a principi de l’any passat a una persona de nacionalitat brasilera, segons sembla, amb l’única intenció d’albergar plantacions de marihuana.

Sobre les 7 d’ahir es va establir un dispositiu conjunt de Guàrdia Civil i Policia Local de Roda de Berà, a fi d’explotar la informació aconseguida en la investigació, una vegada obtingut el corresponent manament d’entrada i registre de l’autoritat judicial. En aquest moment es trobava a l’interior de l’habitatge el llogater i responsable de la plantació que va ser detingut per un delicte de tràfic de drogues.

L’interior de l’habitatge s’havia dividit en dues zones, una per a residència i una altra, que ocupava la major part de l’habitatge i el garatge, per al cultiu, manipulació i assecat de la marihuana. Per a això havia creat la infraestructura necessària per dur a terme el cultiu intensiu i manipulació genètica del cànnabis.

L’operació ha permès desmantellar una plantació tipus “Indoor” amb 1764 plantes de marihuana en diferents fases de creixement, 1.000 grams de marihuana seca per a la seva distribució, 2 bàscules de precisió, una escopeta d’aire comprimit, estris i material per al cultiu i venda de la substància.

Al detingut, un home de 43 anys d’edat, de nacionalitat brasilera se li imputa un presumpte delicte contra la salut pública (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i un altre de defraudació de fluid elèctric, aquest serà posat a disposició del Jutjat Instrucció número 1 del Vendrell.

El Club Tennis Barà lliura 92 kg de carn fresca al Punt de Distribució d’Aliments

Un moment de la donació dels aliments

El Club Tennis Barà va organitzar el I Open Nacional IBP Uniuso, un campionat de tennis amb una vessant solidària, ja que mitjançant la Fundación Blanco París es compromet a lliurar 500 € en concepte d’aliments a una associació sense ànim de lucre i de caire social.

El Club de Tennis va decidir que en fos beneficiari el Punt de Distribució d’Aliments, el qual ha destinat els diners rebuts a la compra de 92 kg carn fresca que es distribuirà entre les famílies usuàries del servei de Roda de Berà.

Toni Fernández, en representació del Club, va lliurar a Montse Moraga, del PDA, els productes frescos per valor de 500 €. La regidora de Serveis Socials, Teresa Ferré, es va mostrar molt agraïda per aquesta mostra de solidaritat.

Les parròquies de l’Arxiprestat del Tarragonès llevant celebren un aplec a l’Ermita de Berà

Imatges de l’Aplec.

Diumenge a la tarda el temps va acompanyar i l’Aplec de Parròquies, organitzat per l’Arxiprestat del Tarragonès llevant, va ser tot un èxit. L’acte, dins el marc de la commemoració del tricentenari, es va celebrar a l’Ermita de Berà a partir de les 6 de la tarda amb la presència de l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el mossèn de la parròquia rodenca, Jaume Roig, i la companyia de representants de les parròquies de Creixell, Altafulla, Torredembarra i Perafort, entre d’altres.

Nombrosos feligresos es van trobar a l’acollidora ermita, on Maria de l’Esperança Amill-Rocamora va oferir una xerrada sobre la Verge Maria. En acabar, es van fer les Vespres, pregària que va donar pas a un berenar per a tots els assistents, consistent en coca de revetlla i mistela.

Després del berenar, la plaça de l’Ermita va acollir un concert a càrrec de la soprano Miracle Seguí, el baríton Miquel Font i el pianista Josep Mateu, els quals van fer gaudir el públic amb cançons líriques conegudes per tothom.

Durant tota la tarda, a la mateixa plaça, també es van poder admirar les obres pictòriques sobre l’ermita realitzades durant el curs de pintura impulsat per l’associació Luz de Luna i impartit per l’artista rodenca Isabel Jover.

Des de l’Ajuntament s’ha volgut agrair la presència de tots els participants, així com els voluntaris que van col·laborar en la celebració de l’acte i als membres de l’associació de Protecció Civil.

Quatre propostes, guanyadores als primers Pressupostos Participatius de Roda de Berà

El Francaset tindrà una nova zona verda al carrer Rosa Sensat

La il·luminació de la Pedrera de l’Elies, també inclosa

També s’ha aprovat la renovació de llum de carrers del casc antic

Elevació de la vorera i creació de barana al pont de l’N-340

Aquest dijous, en un acte públic celebrat a la plaça dels Pins, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha donat a conèixer les propostes guanyadores fruit de les votacions dels rodencs i rodenques en l’edició 0 dels Pressupostos Participatius.

Les votacions van finalitzar el passat 3 de juny amb una participació de 310 persones, xifra que es valora positivament al tractar-se de la primera vegada que el municipi engega una iniciativa similar, encara que s’espera que en la propera edició –la 1- la participació es vegi incrementada.

De les 12 propostes presentades se’n podran realitzar un total de 4, tenint en compte que la partida pressupostària destinada és de 120.000 euros.
Els participants, de més a menys vots, han escollit el canvi d’il·luminació de diferents carrers del Nucli Urbà; la vorera aixecada i una barana ornamental sota el pont de l’N-340 a Masroig; una zona verda al carrer Rosa Sensat del Francaset; i lluminària i ampliació del magatzem de la Pedrera de l’Elies, a l’Eixample. Les 4 propostes guanyadores estan repartides per diferents barris del municipi, fet que ha valorat molt positivament l’alcalde.

Coia Poblet, tècnica del gabinet Ceres, empresa encarregada d’assessorar durant el procés participatiu, ha explicat que a partir d’aquest divendres 15 de juny es posa en marxa l’edició 1 dels Pressupostos Participatius, i les propostes seran contemplades a l’exercici de 2019.

En marxa l’edició 1 dels Pressupostos Participatius

L’edició 1 estarà formada per tres comissions: la política, la de seguiment i la tècnica. Es podrà participar de dues formes, a través de les associacions de veïns, mitjançant una reunió oberta a tots els socis i consensuant un total de 5 propostes; o de forma individual, presentant un màxim de 2 propostes per persona. L’edat mínima per a participar és 16 anys.

Les propostes es podran lliurar a l’Ajuntament de Roda de Berà mitjançant un formulari específic de forma presencial o on line, i el termini de presentació de propostes finalitzarà el 31 de juliol.

Un cop s’hagin recollit totes les propostes, l’empresa gestora les farà arribar a la comissió tècnica per tal que es faci un càlcul econòmic aproximat i un informe de cada proposta presentada, per tal de determinar la seva viabilitat. La comissió tècnica, que en cap cas coneixerà la identitat de la persona i/o associació presentant, tindrà en compte tota una sèrie de criteris com la seva legalitat, que siguin sostenibles en el temps, que no suposin
contractació de nou personal, que siguin inversions o que la competència sigui de l’Ajuntament, entre d’altres. No es tindrà en compte cap proposta que no vagi acompanyada de les dades identificatives i de contacte del proposant, ja que un cop realitzat l’informe de cada proposta, Ceres informarà a la persona presentant si la seva proposta és o no acceptada.

El següent pas serà fer públiques totes les propostes que han resultat escollides i obrir el procés de votació per part de la ciutadania, el qual s’estima que sigui a l’’octubre. Cada persona haurà de votar 3 propostes, dues que pertanyin a barris diferents i una que sigui d’interès del municipi en general. Hi podran votar, de forma presencial o on line, els majors de 16 anys empadronats a Roda de Berà.
Tota la informació es troba a la pàgina habilitada per a aquest procés: www.tudecideixesrdb.cat

L’Ermita de Berà celebra els 300 anys amb un aplec de parròquies

Una imatge de l’ermita de Roda de Berà

L’Ermita de Berà continua amb els actes de celebració del seu tricentenari, i el proper diumenge, partir de dos quarts de sis de la tarda, acollirà l’Aplec de Parròquies, organitzat per l’Arxiprestat del Tarragonès llevant. Es comptarà amb la presència de l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, amb el mossèn de la parròquia de Sant Bartomeu de Roda de Berà, Jaume Roig, i amb representants d’altres parròquies de la província que han estat
convidades.

La benvinguda serà a les 6 de la tarda i tot seguit hi haurà una xerrada a càrrec de Maria de l’Esperança Amill-Rocamora sobre “Maria, la dona creient, mare de Déu i mare nostra”. En acabar, començaran les Vespres (pregària del vespre) i després se servirà un berenar per als assistents, consistent en coca de revetlla. Per posar punt final a la trobada de parròquies s’interpretaran cançons líriques, a càrrec de la soprano Miracle Seguí i el baríton Miquel Font, amb l’acompanyament al piano de Josep Mateu.

Qui no disposi de vehicle propi per desplaçar-se fins a l’Ermita, a l’aparcament del Mercat, a 3/4 de 5 de la tarda, hi haurà cotxes particulars amb places disponibles per baixar.

‘La Vida lliure’, de Marc Recha, guanya el premi al millor llargmetratge del Fic-cat

El director de ‘La Vida lliure’, Marc Recha, recollint el guardó. Foto: Mar Rovira

‘La Vida lliure’ del director Marc Recha ha guanyat el premi al millor llargmetratge de l’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (Fic-cat). En la cloenda del festival celebrada aquest diumenge a Roda de Berà (Tarragonès), ‘El Vestit’ de David Gonzàlez s’ha emportat el guardó al millor curtmetratge.

Per la seva banda, el projecte de Carles Bosch ‘Petitet’ ha rebut dos premis, el del públic i el del millor documental. També ha tingut un doble reconeixement ‘Shootball’, guardonat amb el premi Nova Crítica i amb la Menció especial del Jurat. “Hem fet una onzena edició més potent i estem contents pels resultats”, ha afirmat el director Antonio Barrero que també ha destacat el nivell “qualitatiu” de la setantena de produccions projectades. A més, Barrero ha subratllat l’increment “importantíssim” del públic a les sessions, xifrades en més de 9.000 espectadors.

Després de set dies de projeccions, el Fic-cat ha clos amb una “exquisida i elegant” gala conduïda pels actors Oriol Grau i Miranda Gas, els quals han combinat la música i l’humor en el lliurament dels tretze premis concedits. L’equip de Carles Bosch ha pujat dues vegades a l’escenari per recollir el premi del millor documental i el guardó atorgat pel públic per la producció ‘Petitet’. També ho ha fet Fèlix Colomer, el qual ha rebut el reconeixement del premi Nova Critica i el de Menció especial del Jurat per la “valentia i rigor periodístic” en el documental ‘Shootball’. Una cinta que tracta el cas del pederasta, Joaquín Benítez, dels Maristes. En la categoria del millor curtmetratge el guardó se l’ha emportat el documental ‘El vestit’, de David Gonzàlez.

L’actriu Montserrat Carrulla, llargament aplaudida per la seva menció als presos polítics i exiliats, ha estat l’encarregada de donar el premi al millor llargmetratge, que ha recaigut en el director, guionista i productor Marc Recha per ‘La Vida lliure’. Recha, que també ha rebut el premi honorífic, ha afirmat que “el cinema és una gran aventura humana col·lectiva i que sense la seva generositat i complicitat els que donen la cara –com ell- no existiríem”. El documental és un relat “intimista” que narra el conflicte humà entre l’obligada lluita per la supervivència i l’anhel de llibertat.

El director del certamen ha valorat la qualitat de la setantena de produccions que s’han presentat al festival i ha afirmat que “hi ha molt poc cinema en català però, el poc i bo del 2017 i 2018 l’hem tingut enguany al Fic-cat”. D’altra banda, també ha fet una crida a les institucions i al públic, un clam que es repeteix any rere any, per impulsar entre “tots la cultura”. Entre les autoritats hi havia el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, en representació del govern català, el qual ha dit que no “són moments fàcils per la cultura amb músics a l’exili, còmics als jutjats i llibres censurats”.

Pla general de tots els premiats en l’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada. Foto: Mar Rovira

Per altra, Barrero ha celebrat que en aquesta edició les sessions hagin estat “plenes a vessar” i ha comptabilitzat un miler més d’espectadors respecte al certamen anterior. Tot i que ha reconegut que el sector audiovisual continua en crisi, ha afirmat ser “optimista” perquè el bon cinema que es fa a Catalunya torni a ser “referència” en l’àmbit europeu. Barrero ha afirmat que una de les formes de fer “territori i país” és potenciant les localitzacions de la demarcació de Tarragona. “Més enllà de la Tarraco romana o el Modernisme de Reus”, ha dit, “hi ha indrets desconeguts on segurament es podrien albergar rodatges” . Precisament, l’eix central d’aquesta edició estava dedicat a les localitzacions i a les persones que localitzen.

Satisfacció per les produccions tarragonines amb guardons

“Estem molt contents que el premi a la millor producció de les comarques tarragonines sigui per ‘Cinema amb Ç’, un documental fet a Roda de Berà pel Toni Pinel i Cris Gambín”, ha dit Barrero. La resta de premiats han estat Víctor Rubio en la categoria de millor videoclip per ‘Innocents”, del cantautor Joan Masdéu; el premi Jove 48 hores ha estat pel curtmetratge ‘Evasió’, de Maria Garcia i Max Garriga, i ‘Una mirada de pau’ dels alumnes de tercer de primària de l’Escola Àngel Guimerà del Vendrell han rebut el premi a la millor producció d’un centre educatiu. Aquests darrers, no s’esperaven el reconeixement que han rebut emocionats. Respecte al guardó a les millors localitzacions exteriors ha recaigut en ‘Jean-François i el sentit de la vida’, de Sergi Portabella i la segona Menció especial del Jurat ha estat per ‘Les distàncies’, un llargmetratge d’Elena Trapé.

ACN

El director Marc Recha rep el Premi Honorífic FIC-CAT 2018

Marc Recha. Foto: Eldiario.es

El quart dia de Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada es va iniciar amb la projecció dels treballs audiovisuals de la modalitat Centres educatius per a l’alumnat de primària dels centres docents del territori.

La segona sessió conjunta d’educació primària, presentada per Pilar Franquet, va projectar les produccions Una mirada de pau, de l’Escola Àngel Guimerà del Vendrell; El somni de la Méliès, de l’Escola Juan Esteve d’Albal (València); El pati, de l’Escola Els Secallets de Coma-ruga (El Vendrell); Llums, càmera… cinema (a l’escola), de l’Escola Sant Josep Oriol de Barcelona; I ara què? Imagina, de l’Escola Ciutat Artista Faller de València; The lost boy, de l’Escola Piaget de Barcelona; i Tots som companys, de l’Escola Vicente Blasco Ibáñez de Montcada (València).

A les 6 de la tarda va tenir lloc la presentació i projecció de la producció de Minimal Films Jarabe contra el càncer, d’Albert Solé. El mateix Solé va ser l’encarregat de presentar-la al públic. Jarabe contra el càncer, que forma part de la Selecció Oficial de Documentals, és el retrat de la lluita diària contra el càncer a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. A través de l’experiència del cantant Pau Donés (Jarabe de Palo), i d’altres dos pacients, en Marc i la Meritxell i d’una infermera, la Carol, es veu com es mou l’univers de metges, infermers, etc… d’una gran ciutat sanitària.

A continuació va ser el torn de la segona sessió conjunta de la selecció Oficial de Curtmetratges on es van presentar i projectar 72%, de Lluís Quílez; La roda, de Mateu Ciurana; Elefants blancs, d’Artur Trias; El nen i l’eriçó, de Marc Riba i Anna Solanas; i Doble angoixa, de Dani Morell.

El quart dia de Festival va concloure amb el lliurament del Premi Honorífic FIC-CAT 2018 a Marc Recha i la projecció del seu llargmetratge. Guionista, productor, director i actor, Marc Recha va néixer l’any 1970 a L’Hospitalet de Llobregat. La seva filmografia es composa de les següent produccions: El cielo sube (1991), L’arbre de les cireres (1998), Pau i el seu germà(2001), Les mans buides (2003), Dies d’agost (2006), Petit indi (2009), Un dia perfecte per volar (2015) i La vida lliure (2017). Recha ha estat guionista de totes les seves pel·lícules.

L’any 1998 fou guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona per la seva pel·lícula L’arbre de les cireres, el 2001 amb el Premi Ondas al millor director per Pau i el seu germà i el 2002 amb el Premi Nacional de Cinema.

El cinema de Recha s’aparta absolutament dels cànons i dels estereotips establerts; els paisatges i les localitzacions són personatges principals que condicionen els relats. Per aquesta vinculació directa amb l’eix temàtic de la present edició, pel seu compromís amb el cinema, la llengua i el país, i per celebrar la seva llarga trajectòria cinematogràfica, el Premi Honorífic del FICCAT 2018 es lliura al que és, sens dubte, el cineasta català de més projecció i futur.

L’acte va permetre assistir a la presentació i projecció de la producció de Turkana Films i La Perifèrica Produccions La vida lliure (2017), de Marc Recha. L’acte va comptar amb la presència de l’actor Sergi López i de l’actriu Núria Prims. En finalitzar la projecció, el director i els actors van participar en un col·loqui final amb el públic assistent. La vida lliure és un relat intimista que narra el conflicte humà entre l’obligada lluita per la supervivència i l’anhel de llibertat.

Explicada a través de la mirada d’una nena, la història té com a escenari l’illa de Menorca, en un moment històric marcat per l’adversitat -les acaballes de la Primera Guerra Mundial-, quan l’illa, assotada per la fam i el contraban, pateix una epidèmia de grip.

Un triangle amorós en plena lluita universitària contra el franquisme enceta el Festival FIC-CAT

Actors i productors de ‘Cançó per a tu’, al sofà del FIC-CAT. Foto: Tarragona21

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT) ha donat aquest dilluns el tret de sortida a l’onzena edició amb l’estrena absoluta de ‘Cançó per a tu’, un llargmetratge de ficció d’Oriol Ferrer, un triangle amorós protagonitzat per Candela Serrat en plena lluita universitària dels anys 60 contra el franquisme. Les postures radicals, les moderades, la participació de joves burgesos en la revolta, el paper destacat dels Setze jutges apareixen en un film molt ben recreat i que portarà records inoblidables a les generacions més adultes.

Roda de Berà llençava dilluns a la nit l’alfombra vermella i amb el clàssic Rolls Royce rebia els actors, productors i tècnics del film inaugural i altres actors i actrius coneguts, com la tarragonina Júlia Creus, Rosa Renom o Sílvia Bel. El photocall i l’escena de sofà es repetirien un any més, aquest cop amb l’equip de ‘Cançó per a tu’ com a protagonista.

El director del festival, Antonio Barrero, amb les actrius Rosa Renom i Júlia Creus. Foto: Tarragona21

No faltaria Candela Serrat ni Fèlix Herzog, coprotagonista junt a Nao Albet d’una pel·lícula sensible i detallista. Dalt de l’escenari, Candela Serrat situria el film en “un homenatge a totes aquelles dones tan poderoses” que van lluitar contra el franquisme amb una guitarra entre les mans.

Fins diumenge, el certamen exhibirà 70 produccions a concurs dins la selecció oficial, dotze de les quals són estrenes absolutes. Cada cop són més les productores que aposten per estrenar al FIC-CAT, atès que és l’únic festival de cinema del país que promociona, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana. “És una evidència que el sector està passant un mal moment, però el poc bon cinema rodat en català des del 2017 fins ara el tenim al FIC-CAT”, ha destacat a l’ACN el seu director, Antonio Barrero. Enguany, el festival pren com a eix temàtic les localitzacions i la figura dels localitzadors de les gravacions i, per aquest motiu, dijous al vespre guardonarà amb el premi honorífic 2018 el guionista, productor, director i actor Marc Recha.

L’any passat, més de 8.000 persones desfilaven pel certamen. Enguany es viuran 12 estrenes.

Candela Serrat, al centre, durant el photocall. A la seva dreta, Fèlix Herzog. Foto: Tarragona21

Nascut l’any 2008, el FIC-CAT manté intacta la voluntat de posar a l’abast dels cineastes l’oportunitat de projectar les seves pel·lícules, compartir experiències i potenciar la creació des de la indústria del país i en llengua catalana. El festival s’adreça, sobretot, als realitzadors amateurs i professionals que tinguin propostes actuals, creatives, arriscades i innovadores.

El FIC-CAT és l’únic festival de cinema del país que promociona, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana i, en l’onzena edició, vol consolidar-se com un certamen de referència i continuar creixent en estrenes, participació de concursants i espectadors, i oferta d’activitats paral·leles.

El seu director, Antonio Barrero, ha subratllat que, malgrat les dificultats que viu el sector, el festival mostrarà les millors propostes de cinema en català. “El nivell és enorme i no només a nivell de llargmetratges, sinó també de curtmetratges i documentals. Qui tingui la sort de veure les 70 produccions sortirà impregnat d’actualitat”, ha assenyalat.

Barrero ha admès que enguany, especialment en el gènere de ficció, han tingut dificultats per trobar propostes. La causa, segons diu, és la manca de recursos econòmics, especialment pel fet que arran de la polèmica de l’IVA “fa un any que TV3 no fa coproduccions” i només tiren endavant les produccions finançades per particulars o mitjançant iniciatives de mecenatge.

Sílvia Bel, arribant el Rolls Royce. Foto: Tarragona21

Una edició centrada en les localitzacions

L’onzena edició pren com a eix temàtic les localitzacions i la figura dels localitzadors per tal de posar en valor aquesta tasca. En aquest sentit, el FIC-CAT s’ha marcat l’objectiu d’ajudar a descobrir la riquesa paisatgística del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i oferir-la com a marc de possibles realitzacions, així com per a crear futures rutes de turisme de cine.

Per aquest motiu, el premi honorífic FIC-CAT 2018 premiarà un director amb una filmografia on quedi palesa la importància del lloc on es desenvolupen les seves històries. Enguany, el guardonat serà el director Marc Recha (L’Hospitalet de Llobregat, 1970). El lliurament tindrà lloc aquest dijous i, posteriorment, es projectarà la seva darrera producció: ‘La vida lliure’ (2017).

Segons Barrero, el cinema de Recha s’aparta absolutament dels cànons i dels estereotips establerts i els paisatges i les localitzacions són també personatges principals que condicionen els relats. “Per aquesta vinculació directa amb l’eix temàtic de la present edició, pel seu compromís amb el cinema, la llengua i el país, i per celebrar la seva llarga trajectòria cinematogràfica, el Premi Honorífic del FIC-CAT 2018 es lliura a el que és, sens dubte, el cineasta català de més projecció i futur”, defensa l’organització del certamen.

Set dies de cinema en català

Pel que fa a la selecció oficial, en ficció destaquen les estrenes a Catalunya de ‘Formentera Lady’, de Pau Durà; ‘Jean-François i el Sentit de la Vida’, de Sergi Portabella, i ‘Les Distàncies’, d’Elena Trapé.

Pel que fa als documentals, el festival estrenarà ‘Més enllà de l’objectiu: Lacroix i Dalí¡ d’Antonio Pérez Molero i Céline Formentin; ‘Fràgils’ de Lluís Jené, Amanda Sans i Oriol Gispert, i ‘Cinema amb ç¡ de Cris Gambín i Toni Pinel. Destaquen també ‘Shootball’, de Fèlix Colomer; ‘Petitet’, de Carles Bosch, i ‘Jarabe contra el cáncer’, d’Albert Solé. D’altra banda, dimarts a la tarda l’espai Pantalla Sitges estarà integrat pel documental ‘Una capsa tancada’, d’Anna Agulló, i pels curtmetratges ‘Cunetas’, de Pau Teixidor, i ‘Celebració’, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal.

Les 70 produccions optaran al premi del jurat de la seves modalitats i al premi a les millors localitzacions exteriors, així com al premi del públic i al premi atorgat pels joves crítics del festival. Al premi a la millor producció de les comarques tarragonines hi aspiren vuit produccions. Les 57 obres seleccionades es podran visionar repartides en les 22 sessions de projecció programades a tal efecte durant la setmana del Festival, a més de la sessió destinada als 13 curtmetratges del concurs Jove 48 hores.

J. Garcia – ACN

En marxa la quarta ruta ‘Roda Tapa’

Durant les dues properes setmanes els rodencs i visitants podran gaudir amb les deu propostes presentades, petites creacions gastronòmiques elaborades per set bars, una rostisseria, una pastisseria i una xurreria.

Després de l’èxit assolit en les passades edicions, la Junta de l’Associació de Comerciants i Restauradors torna a presentar, del 2 al 17 de juny la ruta Roda Tapa, la quarta edició de la ruta de tapes rodenca. Durant les dues properes setmanes els rodencs i visitants podran gaudir amb les deu propostes presentades, petites creacions gastronòmiques elaborades per set bars, una rostisseria, una pastisseria i una xurreria.

El tret de sortida va tenir lloc el passat dissabte durant la Fira d’Entitats organitzada per l’Ajuntament i una trentena d’associacions i entitats locals, amb la presència de la Junta de l’associació de Comerciants i Restauradors i la regidora de Comerç, Cèlia Treserres.

El preu de la tapa més una beguda s’ha fixat, com en anterior edicions, en 2,5 euros, un preu molt competitiu tenint en compte les elaborades creacions. Entre les propostes trobem tapes molt creatives com la “Filippa” de la Creperia del Mar del Roc, una crêpe farcida de sobrassada, formatge emmental i orenga; la Fish Burguer de la Pastisseria Queralt, amb salmó marinat, crema de formatge, guacamole i brots de soia; “la llesqueta del Roc” de la Llesqueria del Roc, amb pa de vidre, sobrassada, formatge brie i balsàmic de Mòdena; la pizza roll de la Pizzeria Maxim, un roll de pizza amb bacó, formatge rocafort, ceba fregida i formatge parmesà; o la “paellita Lola” del Punt de Trobada, fins a deu elaborades tapes.

Totes les persones que aconsegueixin completar la ruta i presentin la cartilla segellada aconseguiran un barret de l’edició i participaran en el sorteig de tres premis. El primer premi consistirà en un viatge a Donosti per a dues persones; el segon, un rellotge de senyor o de senyora; i el tercer, un sopar per a dues persones, valorat en 40 euros, en un dels establiments participants. A més a més s’escollirà la millor tapa d’aquesta edició, la tapa d’or. El sorteig dels premis tindrà lloc el 26 de juny.

Comença l’Open Nacional Club Tennis Barà, amb 4.000 euros en premis

Imatge d’arxiu de les instal·lacions.

Un any més, el CT Barà organitza l’Open Nacional, que forma part del circuit IBP Uniuso i on es podrà gaudir del talent de tots els participants. Un torneig que com sempre genera una gran expectació pel nivell de joc ofert i en un entorn inmillorable com son les instal·lacions del CT Barà.

El divendres día 1 es disputen els quarts de final amb els següents partits:

Categoria femenina: M. Luque VS A. Perez, A. Briones VS K. Greco,

  1. Fernández VS A. Cotaina, A. Aran VS E. López

Categoria masculina: R. Villacorta VS R. Jauregui, Y. Alcolea VS J. Llinares,

  1. Lima VS J. Arauzo y O. Mesquida VS J. Hernando

Dissabte día 2 a les 16.00 es jugaran les semifinals i diumenge día 3 a les 10.30 les finals en categories femenina i masculina.

Roda de Berà viurà el bo i millor del cinema català del 4 al 10 de juny

La presentació va ser a càrrec d’Antonio Barrero, director del FIC-CAT, el qual va fer un resum de les projeccions i activitats –tot gratuït- que tindran lloc durant tota la setmana de Festival.

A Roda de Berà ja està tot a punt per a la celebració de l’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, que se celebrarà del 4 al 10 de juny. La presentació oficial d’aquesta edició va tenir lloc a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona el passat dimecres, un esdeveniment que, a més de presentar les novetats, va servir de punt de trobada entre nombrosos participants que han presentat les seves obres i aquestes han estat seleccionades -70 en total- per competir en la selecció oficial.

La presentació va ser a càrrec d’Antonio Barrero, director del FIC-CAT, el qual va fer un resum de les projeccions i activitats –tot gratuït- que tindran lloc durant tota la setmana de Festival. Les projeccions de les diferents sessions programades seran al Teatre del Casino Municipal -el qual s’ha equipat amb la millor tecnologia per tal d’acollir l’esdeveniment amb la màxima qualitat- i les taules rodones i trobades tindran lloc al Casal Municipal Les Monges.

La presentació va comptar, per segon any consecutiu, amb Vicent Sanchis, director de TV3, el qual coneix bé el FIC-CAT i va mostrar el seu total recolzament al Festival, així com la tasca que està duent a terme. Sanchis va deixar palès que la situació actual és insostenible, tot lamentant que la situació econòmica no permet a TVC col·laborar en produccions, quan sempre havia esdevingut un important eix en el panorama audiovisual català.

Pau Calpe, coproductor de “Cançó per a tu”, pel·lícula que s’estrenarà en exclusiva al FIC-CAT, també va ser present, així com l’actriu Betsy Túrnez, membre del Jurat de la Selecció Oficial; i Víctor Esquirol, tutor del programa Nova Crítica, en el qual hi participaran 4 joves que durant una setmana seran crítics cinematogràfics de totes les produccions que es visionaran al Festival.

Tot i la limitació de recursos del FIC-CAT, el qual és possible gràcies a l’aportació de l’Ajuntament de Roda de Berà, l’onzena edició arrencarà amb més força que mai, amb una catifa vermella de luxe i uns espectadors que podran gaudir del millor cinema català a Roda de Berà.

Una trentena d’associacions participaran a la Fira d’Entitats del proper dissabte

El proper dissabte, 2 de juny, la plaça del Mercat de Roda de Berà bullirà d’activitat amb la celebració de la Fira d’Entitats. Comptarà amb la participació d’un total de 30 associacions i entitats locals, les quals mostraran la importància del teixit associatiu local i promocionaran les seves activitats, fites, llur filosofia, i es crearà un espai idoni per a l’intercanvi d’idees i per a la col·laboració entre les pròpies associacions.

Les regidories de Cultura i Festes han preparat amb totes les entitats participants un farcit programa. Des de dos quarts d’onze del matí fins les nou del vespre hi haurà tallers, activitats, exhibicions i actuacions, i estands informatius de totes les associacions on oferiran informació, exposaran fotografies i vídeos de les seves activitats, i intentaran captar nous socis.

Entre les activitats programades trobem un taller d’aprenentatge de Judo, a càrrec del Club Judo; passejos amb un carret tirat per cavalls, amb l’associació dels Tres Tombs; un circuit de cotxes teledirigits, a càrrec de l’associació Roccat RC Team; una gimcana, organitzada per l’associació d’Agroteràpia amb l’associació juvenil Roda Jove; un taller de pintura i xapes, amb l’AMPA de l’escola El Cucurull; un taller de patchwork i demostració de les puntaires; tir amb arc; ball gimnàstic amb l’associació Luz de Luna; jocs i tornejos de futbol sala amb el Club de Futbol Sala; un ball amb música en viu a càrrec dels jubilats i pensionistes; o una encesa de fi de festa, per cloure la jornada, amb el Ball de Diables de Roda de Berà, entre moltes altres activitats que l’Ajuntament ha detallat en el díptic informatiu editat per a l’ocasió.

Al migdia la Penya Blaugrana cuinarà una fideuà popular, els tiquets de la qual s’hauran d’adquirir amb anterioritat, a un preu de dos euros, a Moda Infantil Peques, al Forn Queralt, a la Botigueta de la Cèlia i a la Merceria Mercè.

Les entitats participants són: associació Tres Tombs, associació Toxophílica, associació Luz de Luna¸ associació de dones Kom-Tu, Al Anon – Familiares de Alcohólicos Anónimos, associació cultural islàmica El Mnor, AMPA de l’Institut, associació juvenil Roda Jove, associació d’Amarradors del Port Berà, associació de Jubilats i Pensionistes, el Club Patí Roda de Berà, associació d’Agroteràpia, associació de Voluntaris de Protecció Civil, AMPA de l’escola El Cucurull i de Salvador Espriu, Club Judo Roda de Berà, associació republicana També Hi Som, Club Atlètic Roda de Berà, la Penya Blaugrana, associació de Comerciants i Restauradors, associació Roccat RC Team, Club de Futbol Sala de Roda de Berà, Ball de Diables, i les entitats veïnals de El Francaset, Costa Daurada-Berà, La Martorella, el Nucli Urbà, Berà Mar, Marysol i La Barquera.

Foment farà un canvi radical en la circulació de l’Arc de Berà i deixarà lliure un carril perquè el monument sigui visitable

Imatge de l’Arc de Berà en una fotografia feta la setmana passada. Fotos: Tarragona21

Els pressupostos generals de l’Estat preveuen un canvi històric en la circulació a l’entorn de l’Arc de Berà, monument Patrimoni Mundial que forma part del llegat romà de Tarragona i del seu entorn. Es tracta d’un projecte ampli que incou cinc actuacions a l’N-340, als termes municipals de Creixell, Roda de Berà i El Vendrell.

Amb una partida de 3,8 milions d’euros (IVA inclòs), el projecte, que va ser redactat el desembre de 2015 i que ara se li ha donat un impuls, preveu un canvi radical en la circulació a l’entorn de l’Arc de Berà, segons ha sabut Tarragona21. L’obra de l’Arc de Berà suma 919.000 euros sense IVA ni benefici industrial ni despeses generals.

Així, l’actual circulació, amb dos carrils, un a banda i banda del monument, canviarà per complet, i els dos carrils circularan en paral·lel, un al costat de l’altra i pel costat de la muntanya, en direcció Tarragona-Barcelona, i no separats pel monument, com succeeix en l’actualitat.

Per la banda sud, en la banda de la platja, l’actual carril que circula en direcció a Barcelona deixarà de ser carril de circulació i passarà a ser d’accés al càmping i estabiments de la zona i especialment, accés a una àrea de descans perquè els visitants puguin aturar-se i contemplar el monument, una històrica petició del territori. Actualment no és possible fer-ho, almenys sense córrer un gran risc. La carretera és ruta freqüent de vehicles pesats i no hi ha lloc habilitat per a l’aparcament i accedir al monument suposa saltar-se la nacional.

“És una gran notícia perquè permetrà visitar el monument sense perill”, ha declarat l’alcalde.

El projecte inclou dues actuacions més, una serà la construcció d’una passera per a vianants i ciclistes que superi la carretera nacional, a l’altura de la rotonda d’accés a Roda de Berà i Bonastre, en direcció a Creixell. La passera afecta els termes municipals de Roda de Berà i Creixell. Aquesta passera, adaptada a persones amb mobilitat reduïda i a ciclistes, donarà continuïtat al projecte que està acabant d’executar l’Ajuntament de Roda de Berà i la Diputació de construcció de voreres a la carretera local que connecta Roda amb la N-340, la TV-2041. La passera tindrà escala i rampa.

La passera permetrà, doncs, donar continuïtat a peu des de Roda de Berà i fins a la zona de la platja, salvant la perillosa nacional amb una passera. Roda de Berà té dos nuclis de població principals, a banda de nombroses urbanitzacions: el de l’interior i el de la platja, que queden seccionats per la presència de l’N-340. La passera té un cost estimat (sense IVA ni altres conceptes) de 626.000 euros.

Una tercera actuació que forma part del projecte de Ministeri de Foment serà la construcció d’una rotonda a l’entrada de la zona de platja de Roda de Berà (Urbanització Berà), a la mateixa N-340, a l’alçada dels establiments Wok i la Bota. L’Arc de Berà deixarà de fer de clàssica rotonda i es podrà fer aquí mateix. Aquesta rotonda tindrà un cost sense IVA de 327.000 euros. Les tres actuacions al terme de Roda de Berà sumen 1,9 milions d’euros, sense IVA.

Les dues altres actuacions són una rotonda a la sortida de Creixell i una altra a El Vendrell, a l’altura dels Masos de Coma-ruga.

Expropiacions

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha subratllat a Tarragona que les gestions fetes amb Fomento es van completar els darrers mesos amb dues entrevistes amb el cap de Carreteres a Tarragona, Alberto Hernández, quan ja de li va anunciar que el projecte tirava endavant.

Tot i que els pressupostos de l’Estat han rebut el vist-i-plau gràcies al suport del PNB i tot i contemplar el projecte amb partida pressupostària, l’alcalde es cura en salut: “Jo estaria satisfet si l’any que ve es troba en obres”. Un cop aprovats els pressupostos, els següents passos seran la fase d’exposició pública del projecte i l’audiència pública als afectats de cara al procés d’expropiacions que caldrà fer en diferents trams del rojecte.

J. Garcia

S’inicien els treballs d’ampliació de l’aparcament de Marysol

Alhora es duen a terme les obres d’asfaltat de la parcel·la de l’avinguda Catalunya, al costat de l’antic consultori mèdic.

Aquesta setmana l’Ajuntament ha iniciat les tasques d’ampliació de l’aparcament del carrer Sínia, a l’urbanització Marysol, el qual queda entre l’actual aparcament i la nova pista esportiva. La intervenció inclou també una actuació d’asfaltat de la parcel·la ubicada a l’avinguda Catalunya, 5, al costat de l’antic consultori mèdic de la platja.

La primera intervenció servirà per ampliar amb 1.400 metres quadrats més l’actual aparcament del carrer Sínia, dotant-lo de 52 noves places. Quant a la segona, l’arranjament i pavimentació d’aquesta parcel·la de 2.544 metres quadrats, permetrà albergar diverses activitats socials, culturals i lúdiques, i pugui esdevenir un aparcament públic quan no es duguin a terme esdeveniments.

El cost total de l’obra ascendeix a 123.667 euros. Els treballs s’allargaran durant aproximadament dos mesos.

L’Ajuntament de Roda engega una campanya preventiva contra el mosquit tigre

El mosquit tigre és actiu sobretot de dia i no vola més enllà de 400 metres del lloc de cria.

L’Ajuntament de Roda de Berà ha posat avui en marxa la campanya de comunicació i prevenció del mosquit tigre, amb l’objectiu d’informar a la població i conscienciar a la ciutadania que la millor acció contra aquest insecte és la prevenció, evitant la posta d’ous eliminant tots els punts d’aigua on pugui reproduir-se.

Per aquest motiu el lema escollit per a la campanya ha estat “la millor acció és la prevenció”, tenint en compte que en el 85% dels casos el mosquit tigre prolifera en zones privades, degut a les restes d’aigua estancada en patis i jardins.

Per a la posta d’ous el mosquit tigre necessita masses d’aigua petites i estancades, com bidons, gerros, plats de testos o altres tipus de recipients. És per això que cal eliminar qualsevol punt on pugui quedar aigua estancada i impossibilitar el creixement de les larves.

El mosquit tigre és actiu sobretot de dia i no vola més enllà de 400 metres del lloc de cria, motiu pel qual és molt probable quer si hi ha presència a la nostra llar el focus estigui molt a prop.

A més de la comunicació a la ciutadania a través de tots els seus mitjans i amb l’edició d’un díptic informatiu, l’Ajuntament duu a terme fins el 15 de setembre tractaments larvicides quinzenals a través d’una empresa autoritzada, als principals punts de risc del municipi. Els punts d’actuació a les sortides dels pluvials a les platges són, a la platja Llarga –carrers Aneto, Prat de la Riba, Vall d’Aran i caseta de socorrisme-, a la platja de la Pallisseta, i a la platja Costa Daurada –plaça Sant Jaume i carrer Mas Garbí-. Els punts d’actuació a les reixes es fan als carrers Anzina, Simone de Bouvoir, Mas Garbí i Salvador Dalí.

Comença el període de votació dels pressupostos participatius

L’Ajuntament posarà en marxa el proper dilluns la fase de votació, la qual s’allargarà durant dues setmanes i oferirà als rodencs la possibilitat d’escollir a quines de les propostes presentades es destinen 120.000 euros del pressupost municipal.

Després d’una intensa campanya de difusió, l’Ajuntament engegarà el proper dilluns la fase de votació per escollir els projectes que es faran realitat amb els 120.000 euros que l’equip de Govern ha destinat enguany als pressupostos participatius. Així, entre el 21 de maig i el 3 de juny qualsevol persona major de 16 anys empadronada al municipi podrà escollir tres de les dotze propostes disponibles.

En aquesta edició, denominada “zero”, l’Ajuntament ha presentat diferents propostes recollides i consensuades amb les entitats veïnals, mitjançant el sistema de participació ciutadana, i que ja han estat validades pels tècnics municipals.

L’edició 0 finalment haurà de servir no només perquè la ciutadania decideixi les propostes a executar de les disponibles, sinó perquè sigui també una fase pedagògica que pugui oferir pautes i criteris als rodencs per aprendre a fer propostes el més viables possible a partir de l’edició 1, la qual s’iniciarà a finals del mes de juny.

Cada persona haurà de votar obligatòriament tres propostes d’entre les dotze que es proposaran. Es podrà participar de forma presencial a l’Ajuntament, a l’estand informatiu que l’Ajuntament muntarà al mercat setmanal els dies 24 i 31 de maig, a la Fira d’Entitats que tindrà lloc el 2 de juny; i a través d’Internet, a la pàgina que l’Ajuntament ha creat per al procés, www.tudecideixesrdb.cat

Els projectes guanyadors es desvetllaran en un acte públic el dia 14 de juny, i s’explicarà com els rodencs poden continuar participant amb l’edició 1.

En aquesta edició totes les persones, estiguin empadronades o no, podran presentar les seves propostes, a través de les entitats veïnals o a títol individual. Per votar, de nou, ho podran fer els empadronats majors de 16 anys, per decidir en quins projectes es destinarà una part del pressupost de 2019.

Pluja d’estrelles del cinema català al consolidat FIC-CAT

‘Les distàncies’, dirigida per Elena Trapé i triomfadora al Festival de Màlaga aquest 2018, és una de les pel·lícules destacades de la selecció oficial del Fic-Cat 2018. Foto: Les distàncies.

El dia 4 de juny comença una nova setmana de cinema a Roda de Berà gràcies al prestigiós Fic-Cat, el Festival Internacional de Cinema en Català, que enguany celebra la seva onzena edició com un certamen consagrat de la llengua catalana a Catalunya i arreu del món. Una fita complicada, temerària i arriscada si es té en compte que, de les 120 mostres de cinema que es porten a terme cada any a les nostres terres, només el Fic-Cat exhibeix en exclusiva pel·lícules en català i de gran prestigi internacional.

Així ho ha explicat el seu director, Antonio Barrero, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat per l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, la regidora de Cultura, Teresa Ferré, el reputat músic Joan Reig i el jove actor castelldefelenc Fèlix Herzog. Una convocatòria en la qual Barrero ha destacat la progressió del certamen des de la primera edició fins a dia d’avui.

Antonio Barrero, director del Fic-Cat, ha destacat el delicat estat del cinema en català actualment tot i la bona collita que es podrà apreciar al festival aquest pròxim juny. Foto: David Aymerich.

Un camí gens fàcil en el qual, i progressivament, Barrero i el seu equip han pogut comptar amb el suport de l’Ajuntament de Roda de Berà, el seu municipi des de ja fa més de 37 anys, i les institucions i veïns del poble. “Vam començar amb curts casolans i ara som el festival de referència en català”, ha expressat traient pit l’alcalde del municipi, Pere Virgili, que també ha assegurat la continuïtat del certamen mostrant-se orgullós de que, tot i el prestigi del Fic-Cat, aquest segueixi celebrant-se a Roda de Berà.

Una posició que ha compartit la regidora de Cultura, Teresa Ferré, assegurant que, des de l’Ajuntament, “sempre recolzarem el Fic-Cat, sense la cultura no seriem res i, sobretot, sense la cultura del cinema”. Ferré també ha destacat que “cada any el llistó està més alt”, i ha posat l’accent en el fet que els estudiants s’involucrin en aquest certamen gràcies a la varietat i quantitat d’activitats destinades per als més joves que vulguin introduir-se al món cinematogràfic.

El prestigiós actor Sergi López assistirà al Fic-Cat per presentar ‘La vida lliure’ el dia 7 de juny, així com l’homenatge del seu director, Marc Recha. Foto: La vida lliure.

Així doncs, ens espera una frenètica setmana de cinema, concretament del dilluns 4 fins el diumenge 10 de juny, que portarà el millor cinema en català del nostre país a Roda de Berà, diverses activitats relacionades amb el món del cinema i, en especial, la temàtica d’aquest any, les localitzacions; i que tindrà com a presentadors de la seva gala de clausura dos prestigioses i conegudes figures de casa nostra, l’actriu Miranda Gas i el dramaturg Oriol Grau.

Algunes de les pel·lícules destacades que passaran pel Fic-Cat 2018, així com també els seus actors protagonistes i productors, són una de les triomfadores de l’últim Festival de Màlaga Les distàncies, amb Miki Esparbé i Alexandra Jiménez, o estrenes a Catalunya com la pel·lícula Formentera Lady, protagonitzada per José Sacristán, i La vida lliure, obra del director Marc Recha, al qual el Fic-Cat retrà homenatge aquesta edició per la estreta vinculació de la seva filmografia a les localitzacions que utilitza per explicar les seves històries.

Carles Marqués-Marcet, director de la premiada 10.000km, serà part del jurat de la selecció oficial aquesta 11a edició del Fic-Cat. Foto: Lastor Media.

A més a més, també visitaran Roda de Berà professionals del sector com els productors Tono Folguera (10.000km, Júlia Ist) i Valérie Delpierre (Estiu 1993), i es podrà gaudir de ponències sobre l’audiovisual a les aules gràcies a la participació de mestres destacats com Josep Mª Grau de l’Institut Pere Martell i la Universitat Rovira i Virgili, o Daniel Villanueva de l’Escola de Cinema de Reus (ECIR). En paral·lel, estudiants del sector també viuran el festival en primera persona creant un reportatge d’aproximadament 30 minuts per la posteritat i un clip, a mode de resum, de 3 minuts, el qual es projectarà a l’acte de cloenda de l’esdeveniment.

Finalment, més enllà del seu cartell i jurats de luxe (entre els quals cal destacar el paper de Txell Roig, responsable de la Tarragona Film Office, al tractar el Fic-Cat aquest any les localitzacions com a temàtica principal). I, per l’altre costat, també és necessari subratllar que formaran part d’aquesta festa cinematogràfica en català “gairebé 85 produccions”, entre llargmetratges, curtmetratges i altres peces que formaran part del festival si comptem també el concurs 48 hores que es durà a terme aquest cap de setmana, ha explicat Barrero. Per tant, “avui podem dir que comença el Fic-Cat 2018”, ha tancat el director.

Les localitzacions al cinema, temàtica del Fic-Cat 2018, explicaran la importància de l’entorn a les pel·lícules i la recreació de la seva atmòsfera. Foto: Fic-Cat.

Una 11 edició de luxe que començarà oficialment el dilluns, dia 4, fins el diumenge, dia 10 de juny. Pots consultar tota la programació, projeccions, esdeveniments i activitats a la pàgina web del festival i els seus perfils a les xarxes socials: https://www.fic-cat.cat/programacio

David Aymerich

Alumnes de l’escola Salvador Espriu coneixen l’Ajuntament

Aquest matí l’Ajuntament ha obert les seves portes a més d’una quarantena d’alumnes de tercer curs de l’escola Salvador Espriu, els qui han realitzat una visita guiada per tots els departaments del Consistori. L’objectiu que persegueix aquesta activitat és que l’alumnat conegui com funciona per dins la casa de la Vil·la.

L’alcalde Pere Virgili, les regidores Cèlia Treserres i Teresa Ferré, i el regidor Manel González, els hi han donat la benvinguda, abans d’iniciar la visita per conèixer el funcionament de cada departament. Així, mentre un grup començava el recorregut per l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, la resta ha pujat fins a la sala de Plens, on han sotmet a l’Alcalde i als edils a una bateria de preguntes molt variades.

El recorregut els ha portat per l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’àrea de Territori, Secretaria, Intervenció o el departament d’Informàtica.

El proper divendres, 11 de maig, seran els alumnes de tercer de l’escola El Cucurull els qui seran rebuts a l’Ajuntament.

Comença el transvasament de 6.000 metres cúbics de sorra a les platges Punta d’en Guineu i Llarga 

El departament de Costes del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, està duent a terme durant aquests dies el transvasament de més de 6.000 metres cúbics de sorra. A la platja Punta d’en Guineu els treballs van començar ahir, en la qual es transvasaran 5.000 metres cúbics, en ser la platja que més sorra necessita degut als temporals i a la regressió que pateix cada any. La sorra serà extreta de la platja Costa Daurada, al seu límit amb el Port Esportiu, i una part de la Pallisseta.

Pel que fa a la platja Llarga, es portaran aproximadament uns 1.000 metres cúbics.

Roda de Berà porta la campanya solidària “Posa’t la gorra!” al mercat setmanal

Un any més l’Ajuntament de Roda de Berà està col·laborant amb la difusió i la venda de les gorres de la campanya solidària d’AFANOC “Posa’t la gorra!”. Aquest matí treballadors de l’Hotel d’Entitats s’han desplaçat fins al mercat setmanal on, acompanyats per l’alcalde Pere Virgili, per les regidores Teresa Ferré i Cèlia Treserres i el regidor Manel González, han venut les gorres, dissenyades en aquesta ocasió per la marca Desigual.

Enguany, en la seva quinzena edició a Tarragona, la festa tindrà lloc el 12 de maig, a Port Aventura Park, amb una gran trobada en la qual el parc temàtic s’aboca especialment per fer gaudir d’una jornada on s’uneix la diversió amb la solidaritat i el compromís envers els infants i adolescents amb càncer.

La campanya està impulsada per l’Associació de Nens amb Càncer, AFANOC, i té l’objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer a la societat l’existència del càncer infantil per tal de normalitzar la malaltia i aconseguir els mitjans necessaris per pal·liar les carències en serveis i instal·lacions que es generen a partir del diagnòstic, aconseguir més recursos per tal que els infants malalts puguin gaudir de la seva infància amb els mateixos drets i oportunitats que la resta d’infants.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies