Roda incrementa les mesures de seguretat durant la Festa Major que comença avui

Al tancament del trànsit rodat a diversos carrers se sumarà una major presència policial.

Des d’aquest dilluns i fins el proper diumenge Roda de Berà celebrarà la Festa Major de Sant Bartomeu i arran dels fets ocorreguts a Barcelona i a Cambrils el passat dijous l’Ajuntament ha decidit incrementar les mesures de seguretat a l’avinguda Fèlix Martorell i als carrers adjacents, punt on es concentraran durant aquests dies la major part dels esdeveniments i la zona firal.

Aquest matí l’alcalde, Pere Virgili, qui s’ha desplaçat al lloc on una grua ha col·locat diversos pilons de formigó, ha assegurat que “aquestes mesures de seguretat són habituals i ja l’any passat les van prendre, però enguany, degut a l’alerta antiterrorista de nivell 4 i als terribles successos del passat dijous, hem decidit millorar-les amb un reforç per tal que els rodencs i visitants puguin gaudir de la Festa Major amb tranquil·litat”.

Al tancament del trànsit rodat a aquests carrers se sumarà una major presència policial, els qui vetllaran perquè la festa es desenvolupi amb seguretat i normalitat.

L’Ajuntament de Roda de Berà estrena un web corporatiu més modern, proper i àgil

L’alcalde i els regidors del consistori, presentant el nou web. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Roda de Berà estrenarà Festa Major amb un nou portal web (www.rodadebera.cat) que modernitza l’anterior, que de fet només tenia 10 anys de vida, fent-lo més àgil, modern, proper i intuïtiu.

Inclou seccions com la participació cuitadana, està adaptat a tots els dispositius mòbils i tabletes i està editat en vuit idiomes, entre ells, l’holandès, l’italià i el rus. A més, l’Ajuntament estrena canal de Youtube i ho ha fet amb dos vídeos, un amb una presentació de l’alcalde, i l’altre, de benvinguda a la Festa Major, que veurà els primers actes aquest divendres, 19 d’agost.

Li calia un rentat de cara al web municipal de Roda de Berà i la rapidesa amb què innoven les noves tecnologies obligen les administracions públiques a invertir per posar-se al dia, ser transparents, interactuar amb els ciutadans i, com no, enir audiència i atractiu.

Des d’aquest matí la nova pàgina web de l’Ajuntament de Roda de Berà ja està operativa. L’encarregat de la seva presentació ha estat l’alcalde Pere Virgili en un acte oficial celebrat aquest migdia a la sala de plens del consistori durant el qual ha explicat totes les novetat que inclou el nou portal.

Es tracta d’una plana web més atractiva, moderna, molt intuïtiva, en la qual navegar pels diferents continguts serà més àgil i senzill per a la ciutadania. Amb un disseny més clar i net, ha estat elaborada amb Joomla pel departament de Comunicació de l’Ajuntament amb el suport del departament d’Informàtica.

La feina, per tant, no ha estat externalitzada, sinó assumida per l’equip de Comunicació municipal, que comanda la periodista Susana Benítez.

L’equip de Govern, present durant la presentació, ha apostat per renovar l’anterior pàgina web, la qual va ser presentada l’any 2007, i que després de deu anys havia quedat obsoleta quant al seu disseny i a la funcionalitat. La nova plana s’adapta perfectament als nous dispositius com telèfons mòbils i tabletes i permet la interacció amb les principals xarxes socials, donant la possibilitat de compartir els continguts a Facebook, Twitter, Google+, per WhatsApp o correu electrònic, entre d’altres. A la plana principal, a més, es podran trobar les últimes entrades efectuades pels perfils de l’Ajuntament al canal de Youtube, a Facebook o a Instagram.

L’Ajuntament de Roda va ser dels primers consistoris a obrir un perfil a Facebook i això li ha servit per comptar amb més de 4.000 seguidors.

Més continguts i en vui idiomes

Ofereix una gran quantitat de continguts d’interès per als usuaris, facilitant la cerca d’informació mitjançant un cercador que apareixerà a la plana principal i al peu de totes les pàgines, de forma que amb un sol clic es pugui trobar i accedir ràpidament a la informació. Està disponible, a més, en vuit idiomes diferents per facilitar als visitants estrangers l’accés a la informació, en català, castellà, anglès, francès, alemany, holandès, italià i rus.

A la home l’usuari pot trobar d’una manera molt visual alguns enllaços directes com la bústia ciutadana, la seu electrònica, les últimes ofertes de feina arribades a la Borsa de Treball Municipal, transports, el plànol de Roda de Berà així com el directori amb telèfons i adreces d’interès. La bústia ciutadana és, de fet, una de les novetats del portal, i permetrà a la ciutadania fer arribar directament al departament que correspongui els seus suggeriments o les seves peticions i queixes.

També a la “home”, per ordre cronològic, apareixen publicades les últimes noticies, així com una agenda detallada amb els propers esdeveniments programats al municipi, tant per l’Ajuntament com per les diferents associacions locals.

Els menús, amb desplegables, faciliten la navegació pels diferents continguts que conformen el web, els quals s’han organitzat de forma que sigui molt senzill trobar la informació desitjada. Trobem sis grans apartats, el primer dedicat a “El Municipi”, amb informació d’interès per conèixer i descobrir Roda de Berà, la seva història, el patrimoni i els seus punts d’interès, comerç i restauració, el plànol, meteorologia, entre d’altres; l”Ajuntament” amb els continguts més institucionals, sobre l’Alcalde, la Corporació Municipal, les sessions plenàries, o els òrgans de govern.

L’apartat “Per àrees” inclou contingut important sobre els diferents departaments del consistori, “Serveis” facilita informació útil per a la ciutadania sobre els serveis que ofereix l’Ajuntament; i a tràmits els ciutadans poden trobar informació sobre els tràmits i les gestions que es poden dur a terme així com efectuar alguns via telemàtica. Finalment l’apartat “Transparència” enllaça amb la pàgina de Bon Govern i Transparència i la seu electrònica de l’Ajuntament, un espai que properament també serà actualitzada per una seu electrònica més moderna i mitjançant la qual la ciutadania podrà efectuar via telemàtica tots els tràmits sense haver d’acudir de forma presencial a l’edifici consistorial.

Les associacions també tenen un paper important en aquesta nova plana web, atès que cadascuna d’elles té el seu apartat amb la informació bàsica i un enllaç a les seves xarxes socials.

Directori de comerços i restaurants

Per altra banda, s’ha creat un directori molt complet amb tots els comerços i locals de restauració del municipi, on es pot trobar, per categories i de forma molt intuïtiva, tota la informació de cada comerç, un apartat que serà molt útil tant per rodencs com per als visitants.

L’alcalde ha destacat que “el nou portal és una aposta per la modernització i la transparència, per la informació de proximitat i la participació ciutadana, premisses que des de l’equip de Govern hem potenciat des de l’inici d’aquesta legislatura i sobre les quals treballem de forma diària, en aquest cas amb el recolzament que ens donen les noves tecnologies i el web 2.0”, ha assegurat.

Al nou web municipal, i a la important presència de l’Ajuntament a les xarxes socials, amb un perfil de Facebook que ja supera els 4.000 seguidors, i a Instagram i Twitter, s’uneix a partir d’ara el canal a Youtube, una eina que l’Ajuntament espera que sigui molt útil per estar al dia de totes les novetats i esdeveniments de Roda de Berà, i per conèixer millor i més fàcilment la forma de treballar de l’equip de Govern. L’objectiu continua sent apropar la informació i la gestió municipal a la ciutadania, esdevenint un consistori més transparent, més proper i més modern “adaptat a la nova realitat 2.0. L’Ajuntament de Roda de Berà no es pot quedar enrere”, ha dit l’Alcalde.

Finalment, amb el canal de Youtube s’ha estrenat una presentació de l’Alcalde, i un vídeo de Festa Major realitzat mitjançant les felicitacions que els rodencs i rodenques han fet arribar al departament de Comunicació, encarregat de fer l’edició final. El resultat és un vídeo coral molt divertit que ja es pot veure a Youtube.

Accediu al web de l’Ajuntament en aquest enllaç.

La Creu Roja realitza un simulacre de salvament i socorrisme a la platja Llarga de Roda

Imatge d’un anterior exercici de simulacre de salvament a Roda de Berà

Un any més la platja Llarga ha estat aquest migdia l’escenari escollit per l’equip de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme de Creu Roja de Roda de Berà per realitzar el seu simulacre de salvament marítim, una cita que efectuen cada estiu per mostrar la seva preparació i la seva professionalitat i validesa davant diferents situacions límit.

A més a més, aquesta activitat, que té molt d’èxit entre els banyistes que es troben a la platja en aquest moment, els hi serveix per mostrar els equips d’assistència immediata dels quals disposen i és l’exercici perfecte per tal de posar en pràctica tots els seus coneixements i un entrenament per mantenir-se alerta.

Enguany la simulació ha estat amb quatre víctimes, totes quatre conscients, però una d’elles en estat greu de deshidratació i una saturació d’oxigen molt baixa. La primera ha estat a la mateixa sorra, per una possible fractura del turmell. Ha estat atesa per dos dels membres de Creu Roja i portada a l’hospital més proper.

Per altra banda, s’ha simulat una situació de rescat d’una balsa que portava dos dies a la deriva amb tres víctimes a dins. Elles, tres dones, han efectuat una crida de socors mitjançant una bengala per tal de demanar ajuda al personal de vigilància, salvament i socorrisme, els qui han acudit al seu auxili per tal de treure-les de l’aigua. Totes tres han estat portades a la vora del mar gràcies a la moto aquàtica. Dues d’elles, en estat actiu, han pogut sortir sense dificultat, una mica marejades i cansades, però en bon estat. La tercera, però, estava deshidratada i, un cop a la sorra ha estat immobilitzada, en previsió d’una possible lesió, i després de la valoració prèvia ha calgut administrar-li oxigen. Un cop estabilitzada s’ha efectuat el trasllat a l’hospital.

El simulacre ha estat narrat en castellà i en anglès per Pol de Andrés, davant d’un públic cada any més nombrós, per tal que poguessin seguir els passos que els professionals anaven donant en tot moment.

Durant la prova hi han estat presents l’alcalde, Pere Virgili; Isabel Mondéjar, regidora de Turisme i Platges; Teresa Ferré, regidora de Cultura; i Manel González, regidor de Joventut, acompanyats per Manuel Holgado, coordinador de l’equip de Creu Roja de Roda de Berà; per Assumpció Soler, presidenta de l’Assemblea Comarcal Creu Roja Baix Penedès; i per Joan Pie i Antonio Gómez, sotsinspector en cap i sergent, respectivament, de la Policia Local.

L’equip de Creu Roja a Roda de Berà
Les tasques de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roda de Berà són efectuades per un equip professional de Creu Roja format per setze socorristes titulats, dos més que l’any passat. Porten a terme serveis vinculats a les activitats de platja segons els protocols establerts, com l’ajuda als discapacitats o a les persones amb mobilitat reduïda a través de la cadira amfíbia, perquè puguin gaudir del bany còmodament.

Entre els recursos materials amb els quals hi compten per desenvolupar la seva tasca hi ha una ambulància de suport vital bàsic equipada amb tot l’imprescindible per realitzar accions de trasllat i evacuació dels usuaris de les platges si fos necessari després d’un salvament; quatre desfibril·ladors portàtils, tres cadires amfíbies ubicades als llocs centrals de socors de les platges Llarga, Daurada i la Pelliseta, una moto aquàtica de rescat, dues embarcacions i un kayak.

Es distribueixen tres casetes de socorrisme i primeres cures a les platges Llarga, Costa Daurada i Punta d’en Guineu; dues torres altes a la platja Llarga, límit amb Creixell; i a la platja Costa Daurada, a prop del Port; i dues casetes-torre elevades amb habitació per a cures a la platja de la Pelliseta i a la platja Llarga.

Creu Roja ofereix el servei de vigilància, control i primeres cures amb una hora més de servei des de fa tres anys, de dilluns a diumenge de deu del matí fins les set de la tarda, de forma ininterrompuda a totes les platges.

Classic Jazz Quartet actuarà al Museu de la Ràdio de Roda el proper divendres

Descobrir la Costa Daurada a través de la música, aquest és l’objectiu del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou que fins el 15 d’agost continuarà omplint diversos espais de la Costa Daurada.

Classic Jazz Quartet està format per Juan Ramón Areco García, Carlos Picón, Carles Rambla i Quim Fernández.

Roda de Berà serà la seu de quatre concerts, dels quals ja s’han celebrat dos. El primer d’ells va ser el 14 de juliol a la Capella de Mas Carreras de Josep M. Jujol, amb la violoncel·lista Svetlana Tovstukha; i el segon, el 21 de juliol, a la plaça dels Pins, amb Salzburg Guitar Trio.

Per al concert del proper divendres, 11 d’agost, que tindrà lloc al Museu de la Ràdio Luis del Olmo, s’havia previst un concert de la pianista Melani Mestre. Per motius aliens a l’Ajuntament, l’organització ha efectuat un canvi d’última hora i, finalment, serà Classic Jazz Quartet els qui oferiran una barreja de jazz i música clàssica, a partir de les vuit de la tarda. El grup està format per Juan Ramón Areco García, a la guitarra, per Carlos Picón, al piano, Carles Rambla, contrabaix, i per Quim Fernández, a la bateria.

L’últim concert programa arribarà el 14 d’agost a l’ermita de la Mare de Déu de Berà, a partir de les deu de la nit, amb Françoise Xavier Nicolette, a la guitarra, i Manel Ribera, al violí.

El festival ha estat un punt de trobada d’intèrprets nacionals i internacionals que han mostrat el seu talent en concerts de música de cambra i simfònica, entre ells els violoncel·listes Svetlana Tovstukha i Edmon Bosch, l’arpista Laia Barberà, l’oboïsta Marta Vara, la soprano Charo Tris, els guitarristes Izan Rubio, José Galeote, José Isidoro Ramos, Carles Hoyo i Françoise-Xavier Nicolet, els violinistes Natalia Borysyuk i Manel Ribera, el pianista Melani Mestre, el Quartet Ibèric, Salzburg Guitar Trio, el ClassicJazz Quartet, el DuoTangozzola i la JOFICAT, Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

La iniciativa compta amb la participació dels municipis de Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Vilanova d’Escornalbou, Valls, Cambrils, Roda de Berà, i Salou, com a epicentre de l’esdeveniment.

L’Ajuntament de Roda organitza un concurs de pintura ràpida

La regidoria de Festes de l’Ajuntament, dins del programa d’actes previs de la Festa Major de Sant Bartomeu, ha posat en marxa un concurs de pintura ràpida. Tindrà lloc el proper 20 d’agost, des de les 9 del matí fins 2/4 de 2 de la tarda, a la plaça dels Pins, amb els objectius de promoure l’afició a la pintura en la seva faceta més creativa, difondre la visió del municipi, la seva cultura i la seva gent, i donar a conèixer al gran públic l’obra pictòrica dels artistes participants.

El tema escollit és “la Festa Major de Roda de Berà”, i la tècnica a emprar serà lliure, així com l’estil. Hi poden participar tots els pintors, novells, aficionats o consagrats, majors de 18 anys, que prèviament s’hagin inscrit, abans del 14 d’agost, a l’Hotel d’Entitats.

Els participants s’hauran de presentar el mateix dia de celebració, a les 9 del matí, amb un suport muntat sobre un bastidor d’unes dimensions màximes de 20 F (73×60 cm). Hauran d’aportar també un cavallet o les obres seran exposades durant la deliberació i la resolució del Jurat.

Aquest, estarà format per Isabel Mondéjar, regidora de Festes, com a presidenta; Teresa Ferré, regidora de Cultura, Ricard Benimeli, tècnic de l’Arxiu Municipal, Isabel García i Luciano Couselo, artistes, com a vocals; i Mercè Navarro, responsable de l’Hotel d’Entitats, com a secretària.

Els premis seran lliurats durant el pregó de Festa Major, el 23 d’agost a partir de les 8 de la tarda, al balcó de l’Ajuntament, i estaran formats per un primer premi de 250 euros, un segon premi de 150 euros, i un tercer de 75 euros. Tots els participants seran obsequiats amb un diploma acreditatiu de la seva participació.

L’Ajuntament de Roda de Berà oferirà contractes en pràctiques a joves titulats en atur

L’equip de Govern de Roda de Berà impulsa, per segon any consecutiu, la creació de diverses places de treball en pràctiques per a joves amb estudis que estiguin buscant feina. La iniciativa està subvencionada pel departament de Treball dins el Programa Garantia Juvenil, per tal d’incentivar la contractació dels joves beneficiaris del programa a Catalunya.

Per aquest motiu, l’Ajuntament fa una crida a tots aquells joves, entre 16 i 29 anys que compleixin els requisits que se sol·liciten, per tal d’oferir una d’aquestes places.

Els requisits són, ser beneficiari del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya; estar inscrit com a demandant d’ocupació no ocupat (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya; estar en possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior, altre títol oficialment reconegut com a equivalent o un certificat de professionalitat; i complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques. A més a més, les persones que ja van participar a la convocatòria de l’any passat no podran presentar-s’hi de nou.

Els joves interessats han d’acudir abans del 12 de setembre amb el seu currículum vitae a la Borsa de Treball Municipal, on podran inscriure’s i sol·licitar més informació, així com aclarir qualsevol dubte.

Cashalada cia, el proper dissabte a l’Estiu a la Pedrera de Roda

Cashalada neix de les necessitats artístiques de Noèlia Pérez, actriu i cantant de gran experiència en teatre i televisió, i Josep Zapater, músic polifacètic.

El duet Cashalada cia portarà el proper dissabte a Roda de Berà la seva obra ‘Two ladies or not two ladies’, una tragicomèdia plena d’humor, gamberrisme i tendresa.

Serà a partir de les deu de la nit a la Pedrera de l’Elies dins del programa cultural d’Estiu a la Pedrera, el qual afronta la seva sisena setmana amb una previsió d’aforament complet, després dels èxits recollits durant les passades setmanes.

L’espectacle és un cabaret musical únic, contundent i suggerent de teatre i música en directe que tanca dins seu una emotiva relació humana. Està escrit i dirigit per Noèlia Pérez, protagonista juntament amb Josep Zapater, i conta una història única, amb música en directe de U2, The Beatles, John Kander o Charles Dumont, reinventant cançons com ‘Yesterday’, ‘Bésame mucho’, ‘Rian de Rian’ o ‘Moon River’, a més de composicions pròpies.

Cashalada cia va néixer de les necessitats artístiques de Noèlia Pérez, actriu i cantant de gran experiència tant en teatre com en televisió, i Josep Zapater, músic polifacètic i guanyador del premi de l’AAPV millor composició musical per Els Contes dels Grimm de Anem Anant i actor tant de teatre com d’òpera. Encara que es van conèixer al 2007 en un espectacle de dansa i teatre, va ser al 2015 quan es van retrobar i van crear aquest reeixit tàndem.

 

Obert el termini de sol·licitud de subvencions per a les entitats locals de Roda

Les associacions i entitats culturals i festives, esportives i veïnals ja poden demanar les seves subvencions. L’Ajuntament ha obert el termini de presentació de sol·licituds i fins el 15 de setembre es podrà presentar la documentació requerida per obtenir les ajudes que el consistori posa a disposició de les entitats d’aquests àmbits.

L’equip de Govern va modificar durant el 2016 el sistema amb el qual fins aleshores es concedien aquestes subvencions, de forma nominativa, i va implantar un sistema en règim de concurrència competitiva. L’objectiu era, i continua sent, dinamitzar el teixit associatiu municipal, buscant la igualtat d’oportunitats entre totes les associacions i entitats que el conformen, i donant suport a les entitats amb la voluntat d’impulsar més activitats i projectes d’interès per al municipi i els veïns i veïnes.

Les bases, seguint el mateix document que el Ple de l’Ajuntament va aprovar l’exercici passat, es van publicar al BOP de Tarragona el proppassat divendres i ja es poden consultar al web de l’Ajuntament, així com tota la documentació requerida per sol·licitar les ajudes.

“Transformació molt important” amb el nou sistema

Segons va assegurar l’alcalde, Pere Virgili, “el nou sistema ha implicat una transformació molt important de les polítiques portades a terme fins a la data en aquest àmbit. Volem continuar fomentant l’associacionisme per crear un teixit associatiu local fort, i que el nou sistema sigui un element dinamitzador més de la vida associativa de Roda de Berà, una eina essencial per a la cohesió social i per a la difusió de valors”, va dir.

L’atorgament de les subvencions dins de l’àmbit de la cultura i les festes tenen per objecte la difusió de la cultura popular i festiva, les arts escèniques i musicals, plàstiques i visuals o la difusió del patrimoni propi, així com altres esdeveniments com xerrades, conferències, accions d’animació o festes tradicionals, entre d’altres.

Pel que fa al programa d’activitats esportives, serà subvencionada la promoció esportiva duta a terme durant la temporada 2016-17 o durant l’actual exercici, com és el cas dels projectes o programes que promocionin l’activitat física i esportiva, les competicions organitzades o l’organització d’activitats físiques o esportives que promoguin la dinamització ciutadana.

En el cas de l’àmbit veïnal, té per objecte cofinançar projectes i activitats d’oci portades a terme per aquestes associacions, així com el manteniment de la pròpia entitat sempre que es fomenti la participació ciutadana, la cohesió social, la integració i la promoció de la vida social dels veïns i veïnes dels diversos àmbits territorials.

La quantia màxima consignada ascendeix a 42.000 euros, dels quals 17.000 són per les associacions culturals, 15.000 per a les veïnals, i 10.000 euros per a les entitats esportives. S’estableix un únic sistema de valoració segons un barem de puntuació, avaluant per exemple l’interès general de l’activitat, el nombre de participants, o la transcendència de l’activitat més enllà del municipi, entre d’altres criteris. La comissió qualificadora estarà formada per membres de tots els partits polítics que conformen el plenari, amb un valor ponderat.

A aquesta convocatòria podran acollir-se totes les entitats i associacions inscrites en el Registre Municipal d’Entitats de Roda de Berà. Els interessats hauran de presentar les sol·licituds a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà acompanyada de tota la documentació requerida i detallada a les bases de la convocatòria. Les associacions i entitats que desitgin rebre assessorament o més informació sobre la convocatòria poden dirigir-se a l’Hotel d’Entitats.

Milers de persones es deixen encisar per la Roda de Berà medieval

L’alcalde i regidors de l’Ajuntament, durant la inauguració

La plaça de la Sardana, la plaça dels Pins i el carrer Sant Isidre van viatjar un any més a l’edat mitjana per acollir la celebració del Mercat Medieval de Roda de Berà.

Els milers de visitants que van passejar pels seus carrers durant les tardes i nits de divendres, dissabte i diumenge van poder gaudir de prop d’una cinquantena de paradetes abillades amb elements medievals, d’artesania, gastronomia, bijuteria, amb les atraccions medievals, les activitats infantils i cercaviles, amb la granja infantil, enguany ampliada, amb els titelles, els passejos amb poni, amb el pa artesanal o aprenent tir amb arc.

La inauguració oficial va tenir lloc divendres a les vuit de la tarda amb la presència de l’alcalde, Pere Virgili; dels regidors de l’equip de Govern, Isabel Mondéjar, Teresa Ferré i Manel González; i dels edils José Ibort i Encarna Ramírez, acompanyats per Irene Pérez i la seva filla Vanessa, responsables de l’Associació Medieval de les Comarques de Catalunya, entitat organitzadora de la fira.

La inauguració va coincidir amb el reeixit espectacle de titelles “Peix, peixet”, amb l’Invisible Titelles, un incondicional que cada any porta a Roda de Berà un espectacle diferent, el qual sempre aconsegueix aplegar un nombrós públic.

L’espectacle de titelles “Peix, peixet”, amb l’Invisible Titelles,

El mateix divendres el rodenc Amadeu Nadal va inaugurar la seva exposició de maquetes, al Patronat Municipal, la qual recull les reconstruccions en miniatura que Nadal ha anat confeccionant al llarg dels últims anys i que ja es van poder veure l’any passat durant els dies del Mercat Medieval.

Dissabte, de sis a deu, va ser el torn dels arquers de l’associació Toxophílica de Roda de Berà, els qui van oferir una exhibició i la possibilitat d’aprendre tir amb arc; i al voltant de les vuit va arribar Susanita Pinceles i els seus jocs infantils.

Finalment, ahir diumenge, la cercavila amb l’arbre màgic i un espectacle dels joglars de la bota, van posar punt i final a un cap de setmana d’allò més medieval.

Roda de Berà invertirà més de 550.000 euros en vuit projectes financerament sostenibles

El Museu de la Ràdio també rebrà millores per valor de 67.000 euros

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir a la tarda destinar una part del romanent de tresoreria positiu del passat exercici a vuit projectes diferents. La proposta de l’equip de Govern va obtenir el recolzament del PSC i Ciutadans, i el vot d’abstenció de Populars-UPR i ICV-EUiA.

Atesa la possibilitat de destinar una part del superàvit pressupostari resultant de la liquidació de l’exercici 2016 al finançament d’inversions financerament sostenibles, l’Ajuntament destinarà 574.167,52 euros a l’execució de diferents projectes proposats per l’equip de Govern, que responen en la major part dels casos a les peticions efectuades per les pròpies associacions de veïns, segons les seves demandes i necessitats.

D’aquesta forma, es va aprovar destinar aquest romanent a les següents inversions:
– L’execució d’una vorera per a vianants paral·lela a la carretera TV-2041, que uneix el nucli urbà de Roda de Berà amb l’N-340, a l’alçada de l’urbanització Les Torres, per un import de 91.442,80 euros. Amb aquest projecte es millorarà la qualitat i la seguretat en la circulació dels vianants que baixen cap a l’N-340 o pugen caminant. S’executarà en coordinació amb un projecte més ampli de peatonalització de tota la TV-2041 que durà a terme la Diputació de Tarragona.
– Millores a la jardineria de la via pública a l’urbanització Costa Daurada, amb la reposició de l’arbrat, per un import de 165.000 euros.
– L’ampliació mitjançant l’asfaltat de la zona d’aparcament del carrer Sínia, així com l’asfaltat d’una parcel·la a l’avinguda Catalunya que es destinarà al mercat d’estiu, amb un valor de 123.667,55 euros.
– L’adequació del camí d’accés i serveis de l’urbanització Merymar, per un import de 25.994 euros.
– Una nova pista de futbol a la zona de Marisol, amb l’ampliació de l’actual, amb un total de 40.682 euros.
– La millora de les instal·lacions del camp de futbol municipal, amb l’adequació d’un vestidor vell i l’ampliació de la zona de bar de cara als mesos d’hivern, per un import de 48.184 euros.
– Les actuacions de reforma del centre cívic La Roca Foradada, amb la demolició d’una part del balcó i l’arranjament de la façana, per un valor de 12.011 euros.
– I, finalment, l’adequació i la millora d’una sala del Museu de la Ràdio Luis del Olmo, al soterrani de l’edifici municipal, amb un total de 67.185 euros.

Les càmeres enxampen un lladre mentre intentava robar a l’interior d’un habitatge a Roda de Berà

Imatge extreta de la càmera de vídeo on es veu el lladre a la cuina. Foto: Facebook

Les càmeres de vídeo d’una família de Roda de Berà han captat el moment en què aquesta matinada, abans de les cinc, un encaputxat intentava robar a l’interior del domicili. En la imatge que la resident a l’habitatge ha difós extretes de la càmera es veu un individu encaputxat a la cuina situat al damunt d’un taulell.

Sortosament, l’alarma s’ha disparat i el lladregot ha fugit per cames. La denunciant alerta els veïns de Roda de Berà, a través del seu compte de Facebook, que vagin en compte. L’intent de robatori s’ha produït a la urbanització Berà Mar, entre els carrers Peixos i Camí del Sol.

Roda de Berà es posa diumenge l’equipació per lluitar contra el càncer


Roda de Berà recaptarà fons per a la lluita contra el càncer fent esport. Les inclemències meteorològiques del passat diumenge a la tarda van obligar a anul·lar l’esdeveniment “Roda de Berà contra el càncer” que s’havia de celebrar al camp de futbol a partir de les sis.

Finalment, els organitzadors, l’Ajuntament, el Punt d’Informació Juvenil, l’associació juvenil Roda Jove, la Penya Blaugrana, el Club Atlètic Roda de Berà i el centre Thalassa Fitness, van decidir que “Roda de Berà contra el càncer” se celebrarà el proper diumenge, 30 de juliol.

La cita s’iniciarà al camp de futbol municipal a partir de les sis de la tarda amb els partits infantils, per a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys. Seguidament, a les set, de la mà de Thalassa Fitness començarà una masterclass de zumba. El plat fort de la tarda, el partit de futbol contra el càncer, arribarà a partir de dos quarts de vuit.

El preu de l’entrada solidària serà de 3 euros, tant per al públic assistent com per als propis jugadors, atès que tots els fons recaptats es destinaran a l’Associació Espanyola Contra el Càncer. També es podrà col·laborar mitjançant l’urna solidària que hi haurà al camp de futbol, amb la participació a la rifa o bé comprant la samarreta solidària de l’esdeveniment, enguany de color vermell.

 

Roda de Berà convida a viatjar a l’època medieval el proper cap de setmana

Els organitzadors, l’Associació Medieval de les Comarques de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament, esperen rebre milers de persones.

Gastronomia, artesania, atraccions medievals, cercaviles, mostra d’oficis medievals, titelles, tir amb arc, granja infantil, passejos amb poni, atraccions medievals…, un viatge en el temps possible per a les persones que a partir del proper divendres, i fins diumenge, s’apropin al nucli urbà de Roda de Berà. La plaça de la Sardana, plaça dels Pins i el carrer Sant Isidre es guarniran durant tot el cap de setmana, de les 18.30 i les 23.30 hores els tres dies, per acollir la novena edició del Mercat Medieval.

Els organitzadors, l’Associació Medieval de les Comarques de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament, esperen rebre milers de persones, tenint en compte l’èxit de l’esdeveniment en les edicions anteriors, i que aquesta és una de les cites més esperades de les festes d’estiu.

Hi haurà paradetes per a tots els gustos, conjugant gastronomia amb artesania, bijuteria, una taberna medieval, una xurreria o la pizzeria artesana, i s’han preparat diverses activitats per a totes les edats. Divendres a la tarda serà la inauguració oficial,  amb la presència de les autoritats locals, a partir de les vuit de la tarda, amb l’espectacle de titelles “peix, peixet” de la companyia Invisible titelles.

Dissabte, de 18 a 22 hores, serà el torn dels arquers de Roda de Berà, els qui oferiran una exhibició i aprenentatge de tir amb arc; i a les 20 hores hi haurà jocs infantils amb Susanita Pinceles.

Diumenge, a les 19.30 hores, tindrà lloc una cercavila i animació amb l’arbre màgic dels Joglars de la bota. A més a més, tant dissabte com diumenge, hi haurà un taller de foc i forja a càrrec d’Oriol i Ramón de Bonastre, mestres artesans per la Generalitat de Catalunya; i una exposició de maquetes de castells medievals a càrrec d’Amadeu Nadal.

Una seixantena de joves arquers participen a la 14a Festa de l’Arqueria de Roda

Héctor Lozano ha estat el primer classificat.

La pista de tir amb arc de la zona esportiva municipal Eixample ‘Les Piscines’ ha estat un any més el punt de trobada de la Festa de l’Arqueria, enguany en la seva 14a edició. Una seixantena d’arquers i arqueres han lluitat per ser els millors classificats, demostrant mitjançant una competició sana la seva punteria i la tècnica de tir apresa durant les passades setmanes al Campus d’Estiu.

Acompanyats per les seves famílies, pels monitors i monitores i pels membres de l’Associació Toxophílica, els seixanta-dos joves han tirat a les dianes en diferents torns. Héctor Lozano ha estat el primer classificat, seguit per Daniela Pérez i Álex Simón. La quarta, cinquena i sisena posició han estat per Michel Moreno, Pol Moraga i Ainara Vázquez, respectivament.

Per altra banda, l’associació Toxophílica, que s’encarrega de dur a terme aquesta activitat dins del Campus, atorga cada any diferents premis en reconeixement del bon comportament d’alguns joves. Enguany, aquesta distinció ha estat per Daniela Pérez, Claudia Ibáñez, Gael Alarcón, i Ivet García.

Els trofeus han estat lliurats per la primera tinent d’alcalde, Cèlia Treserres, juntament amb Josep Bandeira i Toni Mora, president i membre, respectivament, de l’entitat rodenca de tir amb arc.

Demostració de la unitat de gossos ‘rescatadors’ de la Creu Roja a Roda

 

Judith Bruch ha explicat que els gossos són entrenats durant un mínim de dos anys.

Aquest dilluns la platja Llarga de Roda de Berà ha acollit una demostració del cos de voluntariat de Creu Roja ERIE -Equip de Resposta en Emergències de Cerca i Rastreig-, de recerca, rastreig i salvament de persones desaparegudes.

El simulacre de rastreig s’ha iniciat a les onze del matí amb les explicacions per part de Judith Bruch i Josep Garriga, ambdós voluntaris de Creu Roja, els qui han fet una descripció de la seva feina, de com són ensinistrats els animals i de les dures proves que han de passar abans d’entrar a formar part de la unitat.

Trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn

L’objectiu de la unitat canina ERIE és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals. L’equip està configurat per donar resposta tant a nivell nacional com internacional i ho conformen diversos gossos de races diferents, amb la finalitat d’aprofitar les habilitats específiques de cadascuna.

Judith Bruch ha explicat que els gossos són entrenats durant un mínim de dos anys i, un cop assoleixen la preparació, s’examinen de tres proves basades en la resistència, la dificultat amb temps i en el mitjà aquàtic i el bosc poblat.

Seguidament, amb una femella anomenada Flama han realitzat un simulacre mitjançant el qual en Josep Garriga s’ha amagat a la platja i la Flama, seguint el rastre a través de l’olor d’una peça de roba, l’ha trobat. Aquest mètode de rastreig es denomina ‘Ercbuli’, que se centra principalment en seguir el rastre de la persona desapareguda partint d’un objecte, roba, sabata o qualsevol element que hagi estat en contacte amb ella. L’animal és immediatament premiat per aconseguir una resposta positiva.

El simulacre ha comptat amb la presència de l’alcalde, Pere Virgili, i dels regidors José Ibort i Joan Enric Vidal.

Donats d’alta els onze nens francesos intoxicats

Entrada al càmping Arc de Berà

Els onze nens francesos afectats d’una intoxicació la nit de divendres es troben ja donats d’alta a les 13 hores de dissabte, segons han informat a Tarragona21 fonts oficials, i ubicats de nou al càmping de Roda de Berà on estan allotjats.

Onze nens de nacionalitat francesa, d’entre 13 i 14 anys, han hagut de ser atesos pels serveis sanitaris a Roda de Berà després d’haver patit el que sembla és una intoxicació alimentària, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) cap a la una de la matinada d’aquest dissabte.

Els nens es trobaven allotjats al càmping Arc de Berà. L’empresa del càmping ha afirmat a Tarragona21 que ja venien marejats. Fonts coneixedores del cas apunten a Tarragona21 que els nens ja haurien vingut intoxicats al càmping, en funció del que haurien declarat els nois.

Els onze menors intoxicats, que han resultat afectats lleus, formen part d’un grup de quaranta-set nens. Els efectius del SEM que s’han desplaçat fins al lloc dels fets han hagut de traslladar deu dels intoxicats a centres sanitaris, mentre que l’onzè ha estat donat d’alta al mateix indret. En total, el SEM hi ha enviat cinc ambulàncies i un vehicle de comandament. Han estat enviats als hospitals del Vendrell, Joan XXIII i Santa Tecla.

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha afirmat a Tarragona21 que la intoxicació ha estat “lleu” i que es deconeix la procedència de la mateixa. “Podria ser del menjar que els nens duien de França”. L’alcalde s’ha desplaçat al càmping per interessar-se pel cas i per parlar amb la família propietària de l’establiment.

Desmentit de l’empresa

Font de la família, al seu torn, han desmentit categòricament que la intoxicació s’hagués produït al càmping i han afirmat que els nens ja van venir marejats al recinte. “Cincuanta-vuit nens i les nostres noies de la cuina van menjar el mateix menú i es troben perfectament”, ha penjat a Facebook Núria Rubio, de l’empresa del càmping.

Rubio afirma que els nens van arribar ahir a les 14:30 hores i tenien concertat el sopar a les 20 hores, “però no van aparèixer fins a les 21:15 ja que alguns d’ells es trobaven indisposats i marejats. Mentre se’ls posava la taula, uns altres s’anaven marejant”.

Els nens venien d’una casa de colònies francesa i ahir mateix arribaven al càmping Arc de Berà a passar uns dies. Al voltant de les onze de la nit es va avisar ambulàncies i a la Policia Local. Els onze afectats van ser distribuïts en diferents centres hospitalaris.

L’empresari, Ismael Rubio, ha reiterat en conversa amb Tarragona21 el relat de la seva filla i ha apuntat que els nois ja es trobaven malament abans de sopar i van anar caient. “Ens està fent mot mal que es digui per la premsa que s’han intoxicat aquí quan no és cert”. Rubio ha afirmat també que des de l’hospital Joan XXIII han descartat que es tracti d’una intoxicació alimentària. Al centre s’hi trobaven quatre nens.

El col·leciu de nens forma part de l’Associació Esportiva Pirinenca i cada any passa uns dies al càmping, ha informat l’empresari. Tenien previst estar-s’hi una setmana.

“Ara tocarà fer la investigació de les causes de la intoxicació”, assenyalava l’alcalde als eu torn. Ahir a la nit ja es va produir una alta hospitalària. Virgili subratllava que la família que regenta el càmping “porta molts anys en el negoci i mai han tingut cap problema d’intoxicació”. Es tracta d’un càmping de petites dimensions, situat entre dos càmpings i a peu de la via del tren.

Joventut felicita l’Ajuntament de Roda per la tasca que realitza envers els joves

Un moment de la reunió mantinguda a lAjuntament

Aquest matí el Punt d’Informació Juvenil de Roda de Berà ha rebut la visita oficial d’Eva Ferran, coordinadora territorial de Joventut a Tarragona, i de Míriam Culleré, tècnica de Joventut. Ha estat rebuda per l’alcalde, Pere Virgili; i per Manel González, regidor de Joventut.

En primer lloc s’han reunit a l’Ajuntament on han tractat temes relacionats amb les polítiques de joventut que el Consistori porta a terme actualment, la situació dels joves al municipi així com la tasca que efectua el PIJ.

Seguidament s’han desplaçat a peu fins el Punt d’Informació Juvenil, ubicat a l’avinguda de l’Avenc, on les hi estava esperant Juanjo Medina, tècnic de Joventut de Roda de Berà. Allà han quedat sorpreses en conèixer les instal·lacions amb què compten els joves rodencs i tots els serveis i les activitats que s’ofereixen per als joves majors de 12 anys.

Eva Ferran ha destacat que el Pla Local de Joventut de Roda de Berà és un dels millors documents de tota la demarcació, per mida poblacional, “es fa molt bona feina tècnica i es nota que existeix una gran aposta política”

El regidor Manel González s’ha mostrat molt orgullós que Roda de Berà continuï esdevenint un referent “al nostre municipi sempre hi ha hagut una aposta molt important per les polítiques juvenils”, ha assegurat.

El PIJ rodenc també destaca en ser el punt de la demarcació que més hores de servei ofereix als joves, amb un total de 35 setmanals, en relació a les que ofereixen els dels municipis veïns. “El PIJ és un punt de trobada per als nostres joves, on se sentin bé, a gust, i a partir d’aquest moment és quan comencem a treballar amb ells”, ha explicat González.

La Policia Local de Roda de Berà reforça la seva plantilla amb sis nous agents durant l’estiu

Amb ells, la plantilla del personal vinculat a la Policia Local és actualment de 30 persones.

El cap de la Policia Local de Roda de Berà, Joan Pie, ha presentat aquest dimecres els sis agents interins que a partir d’ara reforçaran la plantilla del cos policial fins el setembre. Els hi ha donat la benvinguda l’alcalde Pere Virgili, acompanyat per Frederic Royuela, regidor de Governació, i pel sergent Antonio Gómez.

L’Alcalde els ha desitjat un bon inici en la seva feina a Roda de Berà “un municipi amb una estacionalització molt marcada, fet pel qual durant els mesos d’estiu la feina es multiplica per a tots nosaltres”. Ha assegurat, a més, que comptar amb aquests agents durant l’estiu és la millor solució “nosaltres aconseguim reforçar la plantilla de la Policia Local i a vosaltres us serveix per formar-vos”, ha dit durant la presentació.

Els agents són les sis persones que van aconseguir superar totes les proves del concurs-oposició convocat el passat mes de març per l’Ajuntament i al qual es van presentar més d’una vuitantena d’aspirants. Les proves, dividides en diferents fases, van consistir en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits i nivell d’experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, físiques, mèdiques i teòriques.

D’aquesta manera, han passat a formar part d’una borsa de Policia Local, i, a més del reforç estiuenc, durant la resta de l’any cobriran substitucions derivades de qualsevol necessitat d’absència, suplència, acumulació de tasques o vacants temporals que puguin donar-s’hi a la plantilla de la Policia Local.

 

 

Roda de Berà repartirà més de mil cendrers de platja per evitar que es llencin burilles a la sorra

Ja s’han començat a repartir mitjançant l’estand d’informació mediambiental.

La regidoria de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament té més de mil cendrers per repartir entre els usuaris de les platges amb l’objectiu d’evitar que es llencin burilles a la sorra. Es tracta d’un petit recipient de plàstic amb tapa que permet guardar les burilles per tal de llençar-les més tard a les escombraries, després de la jornada de platja.

Ja s’han començat a repartir mitjançant l’estand d’informació mediambiental, la primera jornada del qual va tenir lloc el 6 de juliol a la platja Llarga. Tanmateix, per a qui no es pugui apropar a la platja en les properes cites marcades al calendari en què la regidoria estarà present, també es distribuiran a les oficines de Turisme.

L’Ajuntament vol evitar així que les burilles siguin llençades a la sorra i conscienciar als veïns i als usuaris de les platges que és necessària la col·laboració ciutadana per mantenir netes les platges.

A l’estand, que tornarà a estar present el proper dijous a la platja de la Pallisseta, de 10.30 a 12.30 hores, l’educadora ambiental ofereix informació als usuaris de platges referent a diferents aspectes mediambientals com la qualitat de l’aigua de les platges, les meduses, bones pràctiques per gaudir de la platja, informació sobre la zona dunar ‘Els Madalers’, els guardons ISO 14001, EMAS i Bandera Blava, els serveis disponibles, la campanya de recollida d’excrements de gossos, el cens d’animals de companyia, la campanya contra el mosquit tigre, la recollida selectiva de residus, l’estalvi d’aigua i energia, entre d’altres.

Les burilles a la sorra són un dels principals residus que es generen diàriament a les platges, unes restes que estan formades per acetat de cel·lulosa, un derivat del petroli, no biodegradable molt contaminant. Poden trigar dècades en ser degradades en el medi ambient i durant tot aquest temps van alliberant les substàncies que han retingut durant la combustió del cigarret. A això cal afegir l’impacte visual que generen en ser un dels residus més abundants a les platges.

Segons els estudis realitzats, una sola burilla de cigarreta contamina 8 litres d’aigua de mar i els seus components són una amenaça pels ecosistemes marins.

Èxit de participació a la primera Festa de l’Esport de Roda de Berà

Foto de grup de participants a la Festa de l’Esport

Pàdel, tennis, ping-pong, patinatge, futbol, tir amb arc, bàsquet, natació, waterpolo, aeròbic, aquagym o frontó van ser els esports que el proppassat dissabte van poder practicar les persones que es van apropar a algun dels espais municipals per gaudir de la primera Festa de l’Esport.

Organitzada per la regidoria d’Esport, encapçalada per Cèlia Treserres, la iniciativa tenia l’objectiu de fomentar l’activitat esportiva i donar a conèixer l’amplia oferta existent al municipi, tant a través de l’Ajuntament com dels clubs esportius locals.

El ping pong, una de les modalitats de la festa

El pàdel, també present a Roda de Berà

Un nen, exercitant-se en el tir amb arc

Tots els espais esportius municipals van ser d’accés lliure per poder practicar qualsevol esport de forma gratuïta i sempre sota l’assessorament o la direcció d’un monitor o monitora.

La cita es va iniciar a les 9 del matí a la zona esportiva municipal Eixample “Les Piscines”, on, durant tot el dia, es va poder practicar pàdel, tennis, natació, tir amb arc i ping-pong. Van ser molts els que s’hi van sumar, entre ells la regidora Cèlia Treserres, qui es va animar a jugar a pàdel i a ping-pong.

El Club Patí rodenc també s’hi va sumar i de 10 a 12 hores va preparar una activitat de patinatge artístic al Poliesportiu Municipal; i a la mateixa hora, el Club Atlètic Roda de Berà va dur a terme una activitat de futbol. Per altra banda, a la pista 3×3 es va poder jugar a bàsquet.

Totes aquelles persones que van practicar un mínim de tres esports van rebre també una samarreta commemorativa de la jornada, la qual va ser lliurada a partir de 2/4 de 5 de la tarda, abans que s’iniciés la masterclass d’aeròbic, amb Maria Paura.

La jornada va cloure a les 8 de la tarda amb un pica-pica per a tots els participants.