TARRAGONA 21

Roda de Berà contra la violència envers les dones

Avui comencen els actes, que s’allargaran fins el dia 29

Avui comencen els actes, que s’allargaran fins el dia 29

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de la regidoria de la Dona, ha organitzat tot un seguit d’actes gratuïts i oberts a tothom amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemorarà el proper 25 de novembre. El primer dels actes tindrà lloc avui dimarts a les 6 de la tarda al Casal Municipal Les Monges.

Es tracta d’un curs d’assertivitat i mediació de conflictes, que serà a càrrec de Clima i Creixement. El curs es tornarà a fer el proper dimarts, dia 26 de novembre, a la mateixa hora i lloc. Diumenge, dia 24, el Club de Judo Dojo de Roda oferirà una classe de defensa personal. Tindrà lloc a la seu del Club -a l’avinguda de l’Avenc- a 2/4 de 10 del matí.

En acabar, se servirà un esmorzar. Les places són limitades, i per aquest motiu cal fer inscripció prèvia a l’Hotel d’Entitats. El mateix diumenge, a les 7 de la tarda al Casino Municipal, l’actriu Jordina Biosca narrarà un conte per a adults titulat ‘La noia sense mans’. L’activitat està recomanada per a majors de 12 anys.

Dilluns dia 25 de novembre, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc la lectura del manifest institucional amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Dimecres dia 27, a les 5 de la tarda, a la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, Susanita Pinceles explicarà contes per a la igualtat de gènere, adreçats a infants.

També hi haurà pintacares. Per finalitzar els actes, divendres 29 de novembre, a 2/4 de 12 del matí, el programa A Mig Matí de Roda de Berà Ràdio (107.7 fm) oferirà una taula rodona sobre la violència envers les dones, serà a càrrec de persones enteses en la matèria. Amb aquests actes, Roda de Berà vol mostrar el seu suport a totes aquelles dones que pateixen maltractaments, siguin del tipus que siguin, i sumar-se a la lluita contra qualsevol tipus de violència.

Detingut a Roda de Berà per un presumpte robatori a l’interior d’un habitatge

Imatge de la comissaria de Roda de Berà. Foto: Tarragona21.cat

Imatge de la comissaria de Roda de Berà. Foto: Tarragona21.cat

La Policia Local de Roda de Berà ha detingut aquesta nit un home per un presumpte delicte de robatori a l’interior d’un habitatge. Els fets han succeït passades les 12 de la nit, quan la policia rodenca ha rebut un avís dels Mossos d’Esquadra informant que havia saltat l’alarma d’una vivenda situada al carrer Reus.

Agents de la policia han acudit al lloc dels fets i han comprovat que s’estava produint un robatori a l’interior de la casa, i que el presumpte autor es trobava a dins. Gràcies a la col·laboració d’un veí s’han aconseguit les claus del domicili i una dotació dels cos de Mossos d’Esquadra i una altra de la Policia de Roda de Berà han accedit a l’interior, trobant un individu amagat dins la banyera.

S’ha procedit a la detenció de S.H, de 27 anys i veí de Roda de Berà, per un presumpte delicte de robatori amb força. Un cop els Mossos d’Esquadra han realitzat les diligències policials, la Policia Local ha traslladat el presumpte autor a l’hospital pel reconeixement mèdic i posterior lliurament al cos de Mossos d’Esquadra per ser traslladat al Jutjat de Guàrdia.

Des de la prefectura de policia, una vegada més, es vol agrair la col·laboració ciutadana i, alhora, deixar patent la bona cooperació entre els dos cossos policials, fet que es reflecteix en un servei de màxima qualitat per a la seguretat ciutadana.

La Policia Local de Roda de Berà deté dos individus per un presumpte delicte de robatori amb força

Els presumptes autors varen entrar en una casa situada al Passatge Valls, trencant una finestra per accedir-hi.

Els presumptes autors varen entrar en una casa situada al Passatge
Valls, trencant una finestra per accedir-hi.

El passat dilluns 11 de novembre, cap a les 9 del vespre, la Policia Local de Roda de Berà va detenir Y.B. i M.E. -de 24 i 25 anys d’edat, respectivament- i veïns de Roda de Berà, per un presumpte delicte de robatori amb força produït en una casa del municipi. Els presumptes autors varen entrar en una casa situada al Passatge Valls, trencant una finestra per accedir-hi.

Un veí que es trobava per la zona va alertar el 112, des d’on es va donar avís a la policia rodenca, la qual es va desplaçar fins el lloc dels fets. Un cop allà, els agents van trobar a l’interior de la vivenda els dos homes, els quals van ser detinguts i traslladats a la comissaria de Mossos d’Esquadra per ser lliurats posteriorment al Jutjat de Guàrdia del Vendrell. La Policia Local de Roda de Berà vol agrair a la ciutadania la seva col·laboració, imprescindible en casos com aquest.

Roda de Berà congela els impostos municipals per a l’any 2020

Imatge de l’Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

Durant el Ple ordinari celebrat el passat 30 d’octubre, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Roda de Berà va presentar les modificacions que s’aplicaran en les Ordenances Fiscals de l’any 2020. La proposta va ser aprovada sense cap vot en contra, amb el suport i vot a favor dels grups municipals d’ERC, C’s, PP i JuntsxRoda, i l’abstenció del PSC.

Entre altres ajustos en tot allò relatiu a preus públics, els canvis més rellevants responen a la voluntat de rebaixar la pressió fiscal dels contribuents rodencs. Com a resposta al comunicat del Ministeri d’Hisenda, en el que s’informava que de cara al proper exercici el valor cadastral passaria a establir-se en un 1,03%, des de l’Equip de Govern s’ha trobat adient reduir el tipus impositiu de l’Impost Sobre Béns Immobles (IBI) fins a un 0,9417%. Aquesta modificació permet pal·liar un augment en el rebut que haurien d’afrontar els veïns de Roda de Berà, mantenint-lo estable.

En aquesta ordenança també s’incorpora un nou punt, que inclou un recàrrec del 50% de la quota líquida de l’IBI per a habitatges deshabitats propietat de grans tenidors i bancs. Mitjançant aquesta mesura, es pretén dinamitzat la gestió d’aquests immobles desocupats, de manera que en un futur els veïns de Roda de Berà puguin tenir-hi accés. Entre altres modificacions, també formava part de la proposta aprovada una reducció del tipus impositiu de l’ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres).

En aquest cas, les noves Ordenances Fiscals reflectiran un tipus impositiu del 3,5%, per sota de l’anterior 4% i per sota també de la mitjana dels tipus establerts per la resta dels municipis de la comarca. Aquesta reducció suposa un estalvi del 12,5% de l’impost per al contribuent.

Amb aquesta mesura, l’Equip de Govern pretén incentivar un augment del nombre de sol·licituds de llicències d’obra. En aquesta modificació també es contempla la bonificació de fins el 90% de la quota líquida de l’impost per a totes aquelles construccions, instal·lacions i obres destinades a suprimir les denominades ‘barreres arquitectòniques’, aportació que va fer el grup Junts per Roda de Berà.

Pel que fa a la Llar d’Infants, s’inclou el mes de juliol al període lectiu, de manera que la quota passarà a equiparar-se a la resta de mensualitats, i suposant una reducció de 68 € (dels 208 € actuals a 140 €). S’aplicarà també una bonificació del 10% al segon germà que es matriculi a la mateixa Llar d’Infants.

L’Ordenança Fiscal número 12, reguladora de la taxa de recollida, tractament i eliminació d’escombraries, també pateix una modificació important. El règim tributari de les activitats dels centres comercials del Port es trasllada al propi Port. Per tant, els establiments tributaran en funció del tipus d’activitat que s’hi desenvolupi i de la superfície que ocupin.

D’altra banda, els locals desocupats únicament hauran d’afrontar la tarifa mínima. Mitjançant la creació d’aquesta nova regulació es pretén dur a terme una gestió més eficient en tot allò relatiu al tractament de les escombraries generades al Port.

La taxa d’ocupació de la via pública amb mercaderies i expositors comercials gaudeix d’una rebaixa del 50%, el que fa que Roda es situï en els valors mitjans de municipis com El Vendrell, Calafell, Cunit, Torredembarra i Salou.

L’objectiu és afavorir els comerciants i fer ús de la via pública per promoure l’activitat del comerç de proximitat. Aquesta proposta la va fer el Partit dels Socialistes. Per últim, i fruit d’una moció presentada del Partit Popular, el Ple també va aprovar la creació d’una ordenança fiscal de cara a l’exercici 2021 que gravarà les grans empreses transportadores d’energia i hidrocarburs que fan ús del subsol del municipi i que en aquests moments no tributen d’ocupació. Gràcies a totes aquestes mesures s’aconseguirà reduir la pressió fiscal als veïns i veïnes de Roda de Berà.

Detingudes dues persones a Roda de Berà per tenir més de 50 quilos d’haixix

S'han confiscat 54 quilos d'haixix, 250 plantes de marihuana, 9 quilos de cabdells de marihuana, una arma curta i una armilla antibales.

S’han confiscat 54 quilos d’haixix, 250 plantes de marihuana, 9 quilos de cabdells de marihuana, una arma curta i una armilla antibales.

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Roda de Berà com a resultat d’una recerca conjunta han aconseguit desmantellar una plantació de marihuana situada a l’interior d’un habitatge de Roda de Berà amb 250 plantes de cànnabis sativa, així com l’aprehensió de 54 quilos d’haixix, 9 quilos de cabdells de marihuana seca i llista per a la seva distribució i posterior venda, 1 pistola i una armilla antibales.

Als detinguts, responsables de la plantació, se’ls investiga pels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, tinença il·lícita d’armes, pertinença a grup criminal i atemptat contra Agent de l’Autoritat.
La recerca prèvia duta a terme va permetre determinar que en el citat domicili es localitzava una plantació de marihuana i que diverses persones accedien al seu interior adoptant grans precaucions.

Amb la pertinent autorització judicial per a l’entrada i registre de l’habitatge en la qual existien indicis de localitzar-se la plantació, es va dur a terme l’operatiu, motivant que un dels detinguts conduint un vehicle intentés fugir del lloc, donant-se a la fugida amb una perillosa maniobra col·lidint en la seva fugida amb diversos vehicles oficials i posant en risc la integritat física dels agents actuants. Finalment en intentar fugir a peu va poder ser interceptat.

Iniciat el registre es localitza a l’interior de l’habitatge a un altre dels integrants del grup criminal que en el moment de la seva detenció realitzava labors de manteniment de la plantació de marihuana. En el garatge de l’habitatge es va poder observar que els investigats l’havien tapiat amb la finalitat de camuflar la plantació de marihuana en fase de creixement adulta.

Com a resultat final de l’operació es van detenir a 2 persones de nacionalitat albanesa de 30 i 32 anys, i es van intervenir 250 plantes de cànnabis sativa, 54 quilos d’haixix, 9 quilos de cabdells de marihuana seca i llista per a la seva distribució i posterior venda, 1 pistola 9 mm. curt i una armilla antibales.

Als detinguts, responsables de la plantació, se’ls ha imputat pels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, tinença il·lícita d’armes, pertinença a grup criminal i atemptat contra Agent de l’Autoritat. Llocs a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 del Vendrell, es va decretar el seu ingrés a la presó.

Èxit de participació en la Castanyada i el Halloween a Roda de Berà

Imatge d'arxiu de la Castanyada de Roda de Berà

Imatge d’arxiu de la Castanyada de Roda de Berà

Dijous 31 d’octubre va tenir lloc la celebració de la tradicional Castanyada a Roda de Berà, la qual va conviure, un any més, amb la festivitat de Halloween. La Llar d’Infants ‘Els Petitons’ va celebrar la Castanyada a primera hora de la tarda, amb la visita de dues castanyeres. Sota l’atenta mirada dels petits – caracteritzats amb un mocador al cap- i els seus familiars i amics, les Maries Castanyeres van repartir castanyes per a tothom al pati de la Llar d’Infants.

Les dues escoles del municipi, la Salvador Espriu i El Cucurull, també van celebrar la tradicional Castanyada amb els nens i nenes dels respectius centres docents, amb tot un seguit d’activitats relacionades amb la tardor.

A partir de quarts de sis de la tarda, els infants –molts d’ells disfressats de dràcules, bruixes, morts vivents o monstres- es van trobar a la plaça de la Sardana on els esperava un divertit espectacle a càrrec de l’Invisible Titelles, es pintaven cares i es convidava a un berenar terrorífic.

Després, es van desplaçar fins la plaça de la Sardana per jugar al fastigós joc de les caixes, on els nens i nenes van ser obsequiats amb llaminadures. A les 10 de la nit va obrir portes el Passatge del Terror al Casal Municipal Les Monges, on centenars de persones van haver de fer cua per poder accedir-hi.

El Casal es va decorar terroríficament i es va omplir amb un total de 18 actors disfressats -tan professionals com voluntaris i voluntàries- per tal d’espantar als més de 400 agosarats que van decidir endinsar-se en el terrorífic passatge. L’activitat va tancar portes passades les 12 de la nit.

Per la seva banda, a Llar de Jubilats va celebrar la festivitat de Halloween amb una participativa festa de disfresses, ball, panellets, castanyes i moscatell que va tenir lloc el passat dissabte 2 de novembre a la tarda. La regidora de Festes, Cultura i Gent Gran, Teresa Ferré, va ser present acompanyant el president de l’entitat, Fernando Sánchez.

Roda de Berà comptarà amb la ciutadania pels Pressupostos Participatius de 2020

Imatge de l’Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

Un cop finalitzat el termini de presentació de propostes dels Pressupostos Participatius, en el qual se’n van recollir 198, la comissió tècnica ha estudiat totes les propostes rebudes per tal de comprovar si complien les bases establertes. De totes les propostes, se n’han admès 72 -que compleixen els requisits- i passen a la següent fase, consistent en reunions amb veïns i veïnes de diferents barris del municipi per tal de debatre i establir quines d’aquestes propostes són prioritàries.

Les reunions s’han convocat per la setmana vinent: dilluns 4 de novembre a les 6 de la tarda a la zona Centre, on hi ha un total de 36 propostes; dimarts 5 de novembre al barri El Francaset, on s’han recollit 10 propostes; i dimecres 6 de novembre es faran dues sessions: una per a la zona Eixample i La Martorella, on s’han recollit 12 i 3 propostes, respectivament, i l’altra que aglutina La Barquera, amb 3 propostes; el Roc de Sant Gaietà, amb 2 propostes; Costa Daurada, amb 1 proposta; Berà, amb 2 propostes; Berà Mar, amb 2 propostes; i Mas Roig, amb 1 proposta rebuda.

En les reunions, el principal criteri que se seguirà serà que es puguin prioritzar aquelles propostes de caire general per millorar el municipi, i se’n farà un rànquing. A partir d’aquesta classificació, que s’esdevindrà de les diferents sessions, es decidirà quines s’escolliran per a la segona validació.

A més de les anomenades generals, en cada sessió es prioritzaran també les del barri en qüestió, procurant que la selecció final contempli com a mínim una proposta de cada barri. Un cop finalitzades les sessions, s’analitzaran els resultats per tal que els tècnics en facin la validació de totes les propostes prioritzades i en calculin el cost aproximat de cadascuna d’elles. L’Ajuntament preveu per als Pressupostos Participatius de 2020 una partida estimada de 128.000 euros.

Roda de Berà es prepara per viure un Halloween terrorífic

El plat fort serà el Passatge del Terror, que tindrà lloc a les 10 de la nit

El plat fort serà el Passatge del Terror, que tindrà lloc a les 10 de la nit

Roda de Berà celebrarà, per novè any consecutiu, la festa de Halloween, una tradició nord-americana cada cop més estesa i que conviu amb la nostra tradicional Castanyada. Les regidories d’Infància i Joventut, amb el Punt d’Informació Juvenil i l’Esplai Municipal Rodus, ja ho tenen tot enllestit per celebrar el proper dijous 31 d’octubre tota una sèrie d’activitats per a infants i per a adults.

Els carrers de Roda de Berà s’ompliran, sobretot, de petits monstres, morts vivents, vampirs i de tot tipus de personatges terrorífics disposats a gaudir de la festivitat, ja que els infants amb les seves disfresses en seran els protagonistes.

A les cinc de la tarda està previst que comenci la terrorífica festa a la plaça de l’Ajuntament, on se servirà un berenar, es pintaran cares i hi haurà un espectacle infantil a càrrec de la companyia L’Invisible Titelles. A quarts de set de la tarda, a la plaça de la Sardana, hi haurà jocs terrorífics amb sorpreses. Els infants més agosarats hauran de passar per un recorregut ple de caixes dins les quals hauran de posar-hi les mans i esbrinar què contenen. A canvi, seran obsequiats amb una bossa de llaminadures.

I a partir de les 10 de la nit arribarà el plat fort, l’exitós Passatge del Terror al Casal Municipal Les Monges, el qual presenta dues importants novetats: el canvi d’horari, ja que tindrà lloc a les 10 de la nit en comptes de fer-se per la tarda, i l’altra novetat és que serà a càrrec d’actors professionals de la companyia Funeral Cabaret. L’entrada serà gratuïta i no s’aconsella a menors de 12 anys. El Passatge romandrà obert fins les 12 de la nit. L’any passat gairebé 500 persones van visitar el terrorífic passatge i aquest any s’espera arribar, com a mínim, al mateix nombre de visitants.

La zona TRAC organitza un curs de monitor d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu

Es durà a terme durant les festes de Nadal i les inscripcions estan obertes fins el 9 de desembre

Es durà a terme durant les festes de Nadal i les inscripcions estan obertes fins el 9 de desembre

Els municipis de la zona TRAC (Torredembarra, Roda de Berà, La Riera de Gaià, Altafulla i Creixell) juntament amb l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès, en el marc del projecte de dinamització juvenil compartit «Propera Parada…»,  han organitzat amb el Consell Esportiu del Tarragonès un curs intensiu de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu per aquestes properes festes de Nadal.

Aquest curs, consta de quatre blocs i un període de pràctiques, que un cop realitzats donen accés al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC), que és la titulació que es demana per treballar com a titulats als Casals i Campus Esportius de Catalunya i com a monitors/es d’activitats poliesportives extraescolars dirigides a menors de 18 anys.

Per aconseguir el títol, és imprescindible haver superat o convalidat les següents accions formatives:

–         Bloc comú CIATE. 15h. Que es realitzarà a Creixell, els dies 21 i 22 de desembre (40€).

–         Bloc específic de CIATE en joc i esport. 35h. Que es realitzarà a Torredembarra els dies 27, 28 de desembre i 2 i 3 de gener (75€).

(Els dos blocs a dalt anomenats es poden convalidar si es disposa del títol de monitor/a en el lleure).

–         Bloc específic de gestió de petites entitats esportives. 35h. Que es realitzarà a Altafulla els dies 19, 20, 23, 29 i 30 de desembre, i el 7 de gener (75€).

–         Curs de procediments de tècniques i recursos de primers auxilis. 15h. Que es farà a Roda de Berà els dies 4 i 5 de gener (40€) .

(És necessari haver fet els blocs anteriors per poder fer aquest últim).

–         Període de 150h de pràctiques o certificat d’experiència equivalent.

Per consultes sobre l’horari i formalització de la inscripció (fins al 9 de desembre) es pot fer a:

–         Torredembarra: pij@torredembarra.cat       616021115

–         Roda de Berà: pij@rodadebera.cat     977657972

–         La Riera d Gaià: mancomunatjove@gmail.com      977244500

–         Altafulla: pijaltafulla@gmail.com       608141495

–         Creixell: puntjovecreixell@gmail.com           977803400

Els Punts d’Informació Juvenils de la Zona TRAC presenten l’agenda ‘terrorífica’

Cartell de l'agenda terrorífica

Cartell de l’agenda terrorífica

Els Punts d’Informació Juvenils dels municipis de la Zona TRAC, conformada pels ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, la Riera de Gaià, Altafulla i Creixell presenten l’agenda terrorífica del TRAC Jove, amb un seguit d’actes entre el 25 d’octubre i el 2 de novembre. 

El Punt d’Informació Juvenil torrenc ha previst per al 31 d’octubre dues activitats:

De 20 a 22 h: Joc d’escapada de terror (escape room)

De 22 a 00 h: Cinema de terror.

Per a més informació podeu adreçar-vos al Punt d’Informació Juvenil de referència. A Torredembarra us podeu adreçar a la nova sala del PIJ, al carrer de la Capella, 6 baixos, a l’adreça electrònica pij@torredembarra.cat o al telèfon 616 02 11 15.

Nova campanya de control de distraccions al volant de la Policia Local de Roda de Berà

Imatge de la comissaria de Roda de Berà. Foto: Tarragona21.cat

Imatge de la comissaria de Roda de Berà. Foto: Tarragona21.cat

Des d’avui dilluns i fins el proper diumenge, dia 20 d’octubre, la Policia Local de Roda de Berà durà a terme una nova campanya coordinada d’abast territorial català de control i vigilància del trànsit. En aquesta ocasió, estarà enfocada a detectar les desatencions en la circulació, sobretot relacionades amb la utilització del telèfon mòbil i l’ús d’aparells de so o pantalles tàctils.

Altrament, també es controlarà el correcte compliment de les obligacions indicades per un semàfor. Components de la Policia Local duran a terme diferents controls específics dins el municipi. La campanya s’emmarca dins les accions per combatre la indisciplina viària que fixa el Pla de Seguretat per a l’any 2019.

Roda de Berà reuneix 800 comensals a la Paella Popular

Vista del pavelló durant el dinar popular. Foto: Cedida

Prop de 800 persones han seguit avui la Paella Popular que ha tingut lloc al poliesportiu de Roda de Berà en la culminació dels actes de la Festa Major Petita d’Ecce Homo. Culminaven així dos dies d’activitats, molt centrades en les famílies i en la mainada. La Festa d’Ecce Homo recull en bona mesura l’antiga festa dels pagesos de Sant Isidre i esdevé la segona Festa Major de Roda, destacava la regidora de Cultura i Festes, Teresa Ferré.

De matí s’ha fet la concentració de pagesets i pagesetes, amb el Ball de bastons de l’Arboç, el grup Rodarboç, el Ball de Diables de Roda de Berà i els grallers “Com feia…?” de Les Monges Associació Cultural. El seguici ha enfilat cap a l’església de sant Bartomeu, on ha tingut lloc l’ofici de l’Ecce Homo. Acabada la missa, el seguici s’ha dirigit a la plaça de l’Ajuntament, on ha fet una útima actuació abans de l’inici de la Paella Popular, que ha finalitzat amb la popular celebració del Quinto, que aquest cop ha anat a càrrec del Club Patí Roda de Berà.

Ha estat també la darrera jornada en què els rodencs i les rodenques podien presentar propostes als pressupostos participatius. Al pavelló s’ha instal.lat una taula per recollir les darreres propostes.

Més imatges de la jornada:

La Policia Local de Roda de Berà rep un premi per la seva dedicació a l’educació viària a les escoles

Foto de l'entrega de premis a la Policia Local de Roda de Berà

Foto de l’entrega de premis a la Policia Local de Roda de Berà

Ahir dijous 10 d’octubre, el recinte firal Ifema de Madrid va acollir la setena edició de l’acte de lliurament dels ‘Premios Nacionales de Seguridad Vial para las Policías Locales’, en un acte organitzat per la Fundació per a la Seguretat Viària Fesvial, amb la col·laboració d’Unijepol i d’altres entitats. En aquesta edició, el jurat del certamen ha atorgat un premi a la Policia Local de Roda de Berà, concretament el ‘Premio a las Buenas Prácticas en la Educación Vial’.

A l’acte hi va assistir l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, el sotsinspector en cap, Joan Pie, i l’agent Cristina Barot, qui va recollir el premi en nom de l’equip d’educació viària de la Policia Local. La Fundació atorga 3 premis a aquesta modalitat específica, i de totes les policies locals de Catalunya només han rebut el guardó la de l’Hospitalet de Llobregat i la de Roda de Berà.

La policia rodenca, conscienciada que cal donar a conèixer i inculcar totes les mesures de seguretat possibles als infants i adolescents, ofereix classes d’educació viària a les escoles del municipi des de fa 27 anys. Gràcies a aquesta iniciativa, que compagina una part teòrica amb pràctiques, els nens i nenes coneixen les normes i senyals de circulació i totes les mesures que cal prendre a l’hora de caminar o circular per la via pública amb seguretat.

El cicle «Contes d’un món divers» arriba a les biblioteques del Tarragonès

Cartell del cicle "Contés d'un Món Divers"

Cartell del cicle «Contés d’un Món Divers»

El proper divendres 11 d’octubre, a la Biblioteca Municipal del Catllar, comença el cicle “CONTES D’UN MÓN DIVERS”, que es desenvoluparà aquesta tardor a les biblioteques i punts de lectura del Tarragonès.

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès és el que apropa històries a través dels contes, als nens i a les nenes de la comarca. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle “Tardor de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès” amb la participació dels municipis del Catllar, Roda de Berà, Salomó, Perafort, els Pallaresos, la Nou de Gaià, Vilallonga del Camp, Creixell, Altafulla, Constantí i Torredembarra.

Aquest cicle “Contes d’un món divers” ens descobrirà històries d’Europa i Àfrica, amb l’objectiu de posar en valor la diversitat cultural que ens obre nous horitzons i ens enriqueix.

El cicle el fan tres contacontes: la Rat Cebrián, l’Agus Farré i la Karme González, tots amb una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques, per tant, saben molt bé els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions. La Rat “Aquí i allà… contes!”, l’Agus “Kana Ma Kana / Temps era temps” i la Karme “Viatge al cor d’Àfrica i la vella Europa”.

La Policia Local de Roda de Berà celebra la seva festa Patronal

Foto de la celebració de la festa patronal de la Policia Local de Roda de Berà.

Foto de la celebració de la festa patronal de la Policia Local de Roda de Berà.

Les dependències de la Policia Local de Roda de Berà van acollir l’acte anual de celebració del seu patró, els Sants Àngels Custodis. A dos quarts de dotze del matí, comandaments i agents de la Policia Local de Roda de Berà, acompanyats per l’alcalde i regidors, i per representants d’altres cossos de seguretat, es van donar cita a les dependències policials. La celebració va començar amb la formació de la plantilla, on Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, i Joan Pie, sotsinspector en cap de la Policia Local, van passar revista als vint-i-sis membres del cos, vestits amb l’uniforme de gala.

Joan Pie va ser l’encarregat d’obrir l’acte i donar la benvinguda als assistents, i va declarar ‘ha sigut una època dolenta pels robatoris, amb molts detinguts, i pensant que la nostra feina no serveix de res i ens desmotivem de vegades, però no oblidem que al carrer tenim 8.000 veïns i veïnes que no podem deixar sols’. El sotsinspector va explicar les diferents activitats dutes a terme, com la 26a jornada d’educació viària a les escoles –gràcies a la qual el cos rodenc rebrà un premi properament-, les campanyes de seguretat que s’han fet i les previstes, les mesures que es prendran per millorar la seguretat – com la instal·lació de càmeres de videovigilància al carrer-, o les xerrades realitzades a les escoles, al Casal d’Avis i a associacions de veïns, entre d’altres. També va comunicar que l’1 de gener de l’any vinent la Policia Local de Roda de Berà compleix 30 anys i que es preparen esdeveniments per a la celebració.

Jessica Moya, auxiliar administrativa de la Policia Local, va fer la lectura dels nomenaments, que tenen per objectiu fomentar i premiar accions meritòries del cos policial propi i d’altres cossos de seguretat, tal com contempla el Reglament Intern de la Policia Local rodenca. Les felicitacions públiques tenen l’objectiu de destacar accions de membres de la Policia Local en compliment del servei. En aquest cas, i per diversos motius, el cap de la Policia Local va felicitar públicament al sergent Antonio Gómez, als caporals Sergio López i Óscar Arjonilla, a l’agent interí Rebeca Sánchez, i als agents Sergi Bargans i Manel López. Els agents realitzen sovint pràctiques de tir, en la modalitat IPSC, per millorar la destresa amb l’arma de foc reglamentària.

Els tres policies més ben classificats en aquestes pràctiques també van ser reconeguts: l’agent Marco Antonio Porras, el caporal Antonio Sánchez i l’agent Sergi Bargans. El caporal Francisco Javier López va rebre un reconeixement per les actuacions professionals i les activitats realitzades, i l’auxiliar administrativa Jessica Moya per la seva implicació en la gestió administrativa i tasques internes. El cap de la Policia i l’alcalde van felicitar públicament a agents d’altres cossos de seguretat pel treball en un operatiu conjunt contra la propietat industrial, on es van decomissar el passat estiu 3000 peces susceptibles de ser falses.

Alguns membres van ser nomenats per l’acumulació de 3 felicitacions en els seus expedients, com Antonio Gómez, Sergio López i Sergi Bargans. En nom de tota la policia, així com d’alcaldia, es va fer una felicitació pública col·lectiva als voluntaris de l’associació de Protecció Civil de Roda de Berà. Els agents Daniel Sánchez i Cristina Barot van ser condecorats amb medalles d’argent, al complir 15 anys de dedicació al servei. La medalla al treball la va rebre el sergent Antonio Gómez.

Els encarregats de lliurar les felicitacions i medalles van ser Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà; Joan Pie, sotsinspector en cap de la Policia Local; Juan Carlos de la Monja, director dels Serveis Territorials de Tarragona; Carlos Yuvero, comissari en cap provincial de la comissaria de Tarragona; Jacinto Tarín, capità en cap de la comandància de la Guàrdia Civil de Salou; i Vicenç Lleonard, sotscap de la Regió Policial Camp de Tarragona.

L’acte va comptar, a més de les persones esmentades, amb l’assistència de nombroses autoritats i membres d’altres cossos de seguretat, així com els membres de l’equip de Govern Municipal Frederic Royuela, Teresa Ferré, Manel González i Rosana Dorantes, i els regidors Toni Bernal i Rafael Luna. L’alcalde va tancar l’acte comentant que es reforçarà el servei de la Policia Local, tal com es va aprovar per unanimitat al passat ple, fruit d’una moció presentada pel grup de Ciutadans. Tot i això, Virgili va remarcar que actualment ‘estem gairebé el doble per sobre del ràtio de Catalunya en quan a policies’.

S’obren les inscripcions del FIC-CAT

Del 6 al 13 de juny tindrà lloc la tretzena edició del Festival

Del 6 al 13 de juny tindrà lloc la tretzena edició del Festival

El Festival Internacional de Cinema en Català ha obert el període d’inscripcions de la 13a edició, que tindrà lloc a Roda de Berà del 6 al 13 de juny de 2020. Cada any el Festival se centra en un eix temàtic i aquesta edició estarà dedicada al muntatge (muntadors i muntadores), una professió que sovint s’ha definit com ‘l’art invisible del cinema’.

El muntatge és una feina complicada de definir i difícil d’identificar per part de l’espectador però, com tots els nombrosos àmbits que intervenen en una producció, és fonamental pel bon resultat final de la pel·lícula. Les inscripcions romandran obertes fins el 22 de març de 2020, i es poden fer de forma gratuïta a la pàgina web www.fic-cat.cat, on també es poden consultar les bases de participació.

El Festival contempla diverses categories a concurs: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i centre educatius. Els treballs presentats han d’haver estat realitzats amb posterioritat a l’1 de gener de 2019 i rodats en llengua catalana. Tot i que l’eix temàtic és el muntatge, el tema i el gènere de les produccions és lliure. A més a més d’aquestes categories, cal afegir la modalitat ‘Jove 48 hores’, tot i que el procés d’inscripció no s’obrirà fins l’1 d’abril.Les produccions que resultin seleccionades es faran públiques el dilluns 6 d’abril de 2020 i optaran als diferents premis establerts. Un Jurat de professionals de la indústria cinematogràfica serà l’encarregat de determinar els treballs guanyadors de cada categoria, repartint un total de 10.000 euros en premis.

Madrid inverteix 550.000 euros per arranjar els danys a la costa tarragonina

Destinats a Roda de Berà, Sant Jaume d’Enveja, i Alcanar

Destinats a Roda de Berà, Sant Jaume d’Enveja, i Alcanar

El Ministeri per a la Transició Ecològica, mitjançant la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, té prevista una inversió de 550.000 euros a la costa tarragonina per pal·liar els efectes dels passats temporals del 9 al 13 de setembre de 2019 i lluitar contra l’erosió de les platges. Els treballs, gestionats des del Servei de Costes que el Ministeri té a la província de Tarragona, afecten a Roda de Berà, Sant Jaume d’Enveja i Alcanar.  El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, s’ha posat en contacte aquest matí amb els alcaldes dels tres municipis per informar-los de les mesures d’emergència que es portaran a terme en les properes setmanes abans que acabi l’any .

A Roda de Berà els treballs consistiran bàsicament en  l’aportació de 6.000 m3 de sorra de platja als llocs erosionats, més la recol·locació d’escullera   i condicionament de la platja davant del passeig.  A Sant Jaume d’Enveja es treballarà a les erosions al front costaner de l’Illa de Buda per evitar l’entrada d’aigua de mar. S’aportaran 26.000 m3 de sorra per restituir el litoral.  A Alcanar es treballarà a les zones erosionades dels penya-segats amb sanejament  i arranjament de talussos més la millora de les baranes de protecció.

La policia local inicia una nova campanya de control i vigilància a Roda de Berà

Les noves dependències de la Policia Local de Roda. Foto: Cedida

Les noves dependències de la Policia Local de Roda. Foto: Cedida

La Policia Local de Roda de Berà durà a terme del 30 de setembre al 6 d’octubre una nova campanya de control i vigilància, enfocada a conscienciar conductors i acompanyants sobre l’ús correcte dels dispositius de seguretat passiva com el cinturó, els sistemes de retenció infantil (SRI) i el casc. L’ús de sistemes de seguretat passiva pot salvar la vida.

En el cas de ciclomotors i motocicletes es recorda que el casc ha d’estar homologat i s’ha de portar ben cordat. En el cas d’automòbils, l’ús del cinturó redueix el risc de mortalitat en un 75%. Els sistemes de retenció infantil són obligatoris en menors amb una altura igual o inferior a 135 cm, i han d’ocupar els seients del darrere amb l’SRI adequat. La campanya que s’engegarà és d’abast territorial català i s’emmarca dins les accions per combatre la indisciplina viària que fixa el Pla de Seguretat per a l’any 2019. Amb motiu de la campanya, agents de la Policia Local rodenca duran a terme diferents controls específics dins el municipi.

Paco Mora arriba al Centre de dia per a gent gran de Roda de Berà

El famós bailaor malagueny oferirà una xerrada el proper dijous 26 de setembre al centre de dia per a gent gran Marinada.

El famós bailaor malagueny oferirà una xerrada el proper dijous 26 de setembre al centre de dia per a gent gran Marinada.

El bailaor, coreògraf i actor malagueny Paco Mora, visitarà el proper dijous 26 de setembre a les 16: 30h el centre de dia per a gent gran La Marinada de Roda de Berà. Per oferir una xerrada sobre «Flamenc para recordar … coplas de un recuerdo «, una teràpia alternativa a malalts d’alzheimer.

L’activitat s’emmarca dins dels actes en commemoració del Dia Internacional de l’Alzheimer, per informar i donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències. La vinculació del bailaor malagueny amb l’alzheimer ve donada per la situació de la seva mare Carmen, que pateix la malaltia.

L’obra gira entorn a aquest fet. Mora representa un relat mitjançant el ball que trasllada l’espectador a la realitat d’aquesta malaltia de forma profundament emotiva, i ens mostra la importància del paper del Cuidador. Converteix la seva mare, Carmen, en protagonista de molts vídeos que comparteix al Youtube i en la que els seus vídeos tenen més de 75.000 visualitzacions. .

Des del centre de dia per a gent gran La Marinada consideren molt important realitzar activitats per conscienciar sobre la malaltia de l’Alzheimer i es mostren agraïdes que el bailaor Paco Mora hagi acceptat la invitació.

C’s proposa un pla de xoc per la seguretat i contra la delinqüència a Roda de Berà

Imatge de la comissaria de Roda de Berà. Foto: Tarragona21.cat

Imatge de la comissaria de Roda de Berà. Foto: Tarragona21.cat

El Grup municipal de Ciutadans (Cs) a Roda de Berà presentarà un pla de xoc per la seguretat i contra la delinqüència en el pròxim ple ordinari de setembre. El portaveu municipal de Cs, Toni Bernal, ha detallat que «a final d’anys, Roda de Berà va patir una onada de robatoris en habitatges i una sèrie d’altercats en la via pública que van provocar una sensació d’inseguretat i falta d’efectius en el municipi».

Per això, i tenint en compte que «la població censada (6461 habitants) es multiplica en època estival fins a arribar als 30.000 habitants», la formació taronja ha proposat en primer lloc «augmentar el nombre d’efectius de la policia local en el municipi fins a arribar a la ràtio de 4,5 agents per cada mil habitants». Així com «mantenir la plantilla durant tot l’any per a poder cobrir en plenes condicions els tres torns del servei».

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies