TARRAGONA 21

S’inicien les inscripcions per a la sortida TRAC Jove a l’Aquopolis

 Organitzada per les regidories de joventut dels ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, La Riera de Gaià, Altafulla i Creixell


Organitzada per les regidories de joventut dels ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, La Riera de Gaià, Altafulla i Creixell

Un any més el jovent de 12 a 25 anys dels municipis de la Zona TRAC, podran passar el dimecres dia 26 de juny al parc aquàtic Aquopolis. L’activitat està organitzada per les regidories de joventut dels ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, La Riera de Gaià, Altafulla i Creixell. L’horari de la sortida és de 10 a 19h aproximadament i el cost de l’activitat per al jove és de 18,50€, l’autocar i el monitoratge seran finançats mitjançant els Plans Locals de Joventut dels municipis.

L’objectiu de l’activitat és fomentar la participació i la interrelació entre els joves dels cinc municipis de la zona que comparteixen un projecte de dinamització juvenil, mitjançant conveni amb el Consell Comarcal del Tarragonès i el suport de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Tarragona. Per participar-hi cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil de referència on es disposa de la informació i la documentació necessària per formalitzar la inscripció. El termini d’inscripcions finalitza el dilluns 17 de juny.

Esquiada jove del 23 al 25 de març dels municipis de La Riera, Torredembarra, Altafulla i Creixell

Els joves dels municipis de La Riera, Torredembarra, Altafulla i Creixell han promogut una nova sortida cap a la neu que es durà a terme gràcies a les regidories de joventut dels seus ajuntaments i amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès i el suport de la Diputació de Tarragona i la Direcció General de Joventut.

La sortida es farà els propers dies 23, 24 i 25 de març a la Massana (Andorra) i té un cost de 138€ que inclouen allotjament a mitja pensió els dos dies, assegurances, monitoratge, forfait i trasllat. Més enllà que aquesta activitat és considerada pels ens locals una manera de donar resposta a les peticions dels i les joves, la proposta ha estat acceptada perquè es considera com una oportunitat per crear vincles entre joves i professionals i per passar-ho bé en un ambient saludable, ja que es promou el lleure i l’esport com a eina per prevenir conductes de risc.

Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se al Punt Jove Creixell, Espai Jove La Riera i els PIJ Altafulla i Torredembarra.

Els Xiquets asseguren estructures a la Riera de Gaià

4de8 dels Xiquets de Tarragona a Altafulla

Els Xiquets de Tarragona han actuat aquest migdia a la Riera de Gaià juntament amb els Castellers d’Altafulla, amb motiu de les festes del municipi.

Una diada àgil i ràpida en què els matalassers han rodat estructures i tronc. En primera ronda han desmuntat un intent de 4d8, que després han descarregat, sense molts problemes.

En segona ronda han fet el 3d8, castell que ha pujat bé i s’ha executat sense dificultats. Per acabar han realitzat el 2d7, que s’ha hagut de treballar, però no en excés. Finalment han fet un vano de 5.

Sergi Feijoo, cap de colla dels Xiquets de Tarragona, s’ha mostrat content, i ha assegurat que ha sigut una diada per «assegurar estructures i provar castellers.»

Pel que fa als Castellers d’Altafulla han descarregat el 3d7, el 2d7 i el 3d6.

Repsol i ACA mantenen el compromís de mantenir el cabal del Gaià, però la sequera ho dificulta

Imatge del reduït cabal del riu Gaià

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’empresa Repsol han dut a terme aquesta setmana la reunió anual amb entitats i ajuntaments per fer balanç de l’acord per a l’alliberament de cabals ecològics al tram baix del riu Gaià, que es va dur a terme al municipi de la Riera de Gaià.

Després d’un any amb molt poques pluges a la conca, s’ha informat del balanç de l’any hidrològic 2015-2016, en el que s’ha alliberat com a cabal ambiental el 16% de l’aportació d’aigua que va entrar a l’embassament del Catllar des d’octubre de 2015 a setembre de 2016 (uns 0,7 hm3 d’aigua).

En aquest període s’han alliberat cabals ambientals un 39% del temps (144 dies de 365). L’escassa entrada d’aigua a l’embassament no ha permès, no obstant, alliberar cabal generador (el darrer alliberament d’un cabal elevat va ser el novembre de 2015).

Tant l’ACA com Repsol continuen amb l’acord i l’alliberament de cabals ecològics i cabals generadors o crescudes controlades quan sigui possible, amb totes les precaucions necessàries i avisant a tots els municipis aigua avall.

Mitjançant aquesta sessió, i en compliment amb el conveni signat per l’ACA i Repsol fa set anys, es pretén exposar i fer partícep a les entitats i ajuntaments de la zona dels acords adoptats i les accions programades per continuar en la recuperació del cabal del tram final del riu Gaià, i es convida als agents implicats de la conca a participar en l’anàlisi de millores i balanç de les actuacions.

L’ACA va anunciar també que mitjançant un projecte europeu (SMIRES Cost Action) durà a terme una anàlisi de l’estat geomorfològic del riu des de l’embassament del Catllar fins al mar, per tal de tenir una valoració dels hábitats fluvials que permet mantenir els cabals ecològics alliberats. Els estudis es faran abans de finals de juny.

Afeccions de trànsit per treballs de conservació a la N-340 a Torredembarra i la Riera de Gaià

Imatge d’arxiu de la N-340.

Segons informa la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona, del  9 de maig a l’11 de maig es faran treballs de conservació a la N-340, als termes municipals de Torredembarra i la Riera de Gaià, per reparació de juntes a dues estructures de la carretera.

El dia 9 de maig, de les 8 a les 19:00 hores, s’afectarà el trànsit a la N-340, quilòmetre 1178,500, marge dret (trànsit sentit Barcelona), terme municipal de Torredembarra. Es desviarà la circulació a la rotonda de l’enllaç amb la carretera T-210 des d’on podran incorporar-se de nou  a la N-340.

Els dies 10 i 11 de maig, de les 8 a les 19:00 hores, s’afectarà el trànsit al quilòmetre  1173,700, als dos marges, ocupant un carril i utilitzant el que queda lliure per regular el trànsit de forma alternativa.  En aquest cas, l’estructura és sobre el riu Gaià.

Els treballs  es senyalitzaran convenientment i es portaran a terme si ho permet la situació meteorològica.

Unes obres provoquen cues quilomètriques a l’N-340 a La Riera de Gaià en sentit Tarragona

El punt quilomètric on s'estan fent les obres. Foto: Google Maps

El punt quilomètric on s’estan fent les obres. Foto: Google Maps

Unes obres al pas de l’N-340 per la Riera de Gaià causen retencions de fins a 2 quilòmetres aquest matí en sentit Tarragona. La via està tallada al trànsit en el punt quilomètric 1.173 per una actuació que operaris del Ministeri de Foment estan fent a les juntes de dilatació.

Fins les 7 de la tarda

El trànsit es desvia momentàniament a la rotonda de la carretera T-202, i està previst que les obres s’allarguin fins les 7 de la tarda d’avui.

Un jove de 21 anys ferit greu en un accident a la Riera de Gaià

Un jove de 21 anys ha resultat ferit greu aquest dimarts després que el cotxe en què viatjava hagi sortit de la via i hagi bolcat al quilòmetre 7 de la carretera T-203, en terme municipal de la Riera de Gaià.

Els fets han tingut lloc poc abans de les cinc de la tarda d’aquest dimarts, i el sinistre ha obligat a tallar la via perquè els serveis d’emergència poguessin actuar. Dues dotacions dels Bombers i tres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’hi han desplaçat.

A banda del ferit greu, que ha estat traslladat en helicòpter a la Vall d’Hebron, el SEM també ha atès una persona amb ferides de caràcter lleu.

Una rotonda ordenarà el nus viari de la Riera de Gaià i millorarà la mobilitat a la zona

Zona d’emplaçament de la futura rotonda

La Diputació de Tarragona ha aprovat inicialment el projecte de construcció d’una rotonda d’intersecció entre les carreteres T-202, T-203 i T-214 al terme municipal de la Riera de Gaià.

Aquesta actuació permetrà l’ordenació del trànsit de vehicles per millorar la seguretat de les persones i la mobilitat, tant per als usuaris que es dirigeixen a la població de la Riera de Gaià, com per aquells que segueixen la resta d’itineraris que concorren en aquest nus viari en direcció a Altafulla, el Catllar, Torredembarra i la Nou de Gaià, entre d’altres.

Els treballs projectats contemplen, també, la instal·lació d’una nova columna d’enllumenat per garantir i reforçar el nivell d’il·luminació necessari. El projecte es troba ara en període d’al·legacions previ a la seva aprovació definitiva. El pressupost previst per aquesta actuació és de 648.952,77 euros.

Mor un home de la Riera de Gaià de 48 anys en un accident entre la seva moto i un turisme a l’N-340

Una moto circulant pel punt quilomètric on es va produir l'accident, a l'N-340 a l'alçada de Sant Vicenç dels Horts. Foto: Google

Una moto circulant pel punt quilomètric on es va produir l’accident, a l’N-340 a l’alçada de Sant Vicenç dels Horts. Foto: Google

J.A.L.D., de 48 anys i veí de la Riera de Gaià, va morir ahir al vespre com a conseqüència d’un xoc frontal entre la moto que conduïa i un turisme, al punt quilomètric 1.242 de l’N-340 a Sant Vicenç dels Horts. S’estan investigant les causes de la col·lisió, de resultes de la qual el conductor també va quedar ferit lleu, i va ser traslladat a l’hospital sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat.

Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 21.22 h., i arran de la incidència es van activar onze patrulles dels Mossos, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del SEM. Quant a l’afectació viària, la via es va tallar durant dues hores en ambdós sentits de la marxa i va quedar restablerta la circulació als volts de les 23.30 h aproximadament.

El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d’orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre de trànsit. S’hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268.

La Diputació impulsa la protecció del curs del riu Gaià col·laborant amb l’entitat ambiental la Sínia

Imatge de la signatura del conveni. Foto: Cedida

Imatge de la signatura del conveni. Foto: Cedida

La Diputació de Tarragona i l’Associació Medi Ambiental la Sínia han signat un conveni de col·laboració per a la realització d’activitats encaminades a la protecció de l’entorn natural del Gaià, la preservació de la biodiversitat i la difusió dels seus valors.  L’acord estableix una aportació de 6.000 euros destinada a les diferents accions programades durant aquest 2016 a un total de sis municipis per on transcorre el riu.

Les activitats han contemplat actuacions a diferents trams del riu: a la Riera de Gaià,  protecció a la zona humida de la resclosa de la Riera i el camí paral·lel al riu; a Vespella de Gaià, seguiment dels punts de cria de la tortuga de rierol i desbrossament al torrent de Vespella i Salomó; a Santa Coloma de Queralt i  Montferri, jornades d’anellament d’ocells al bosc de ribera; a Altafulla, recuperació i reforestació de bosc de ribera i, a Tarragona, realització de 10 tallers adreçats a persones amb discapacitats, a l’espai natural de la desembocadura del Gaià.

La col·laboració en l’execució de totes aquestes accions s’ha rubricat durant l’acte de signatura del conveni entre el president de la Diputació, Josep Poblet, i la presidenta de l’Associació Medi Ambiental la Sínia, Montserrat Garcia.

Troben 275 grams de marihuana en el cotxe d’un home que conduïa parlant pel mòbil i fumant

La Policia Local de Torredembarra ha localitzat aquest matí una bossa plena de cabdells de marihuana (uns 275 grams) en l’interior del cotxe d’un home un home de 38 anys, veí de la Riera de Gaià, que parlava per telèfon i fumava una cigarreta. En ser aturat per advertir-lo de la infracció comesa, la forta olor que emanava el vehicle ha fet sospitar els agents de la presència de possibles substàncies no autoritzades a l’interior del vehicle.

La bossa ha estat requisada formant part dels efectes que passaran a disposició judicial juntament amb la persona detinguda, acusada d’un delicte contra la salud pública, un cop finalitzades les diligències.

700 persones en risc d’exclusió social han obtingut feina en 11 anys de conveni entre la Diputació i ‘la Caixa’

La Diputació de Tarragona i l’Obra Social «la Caixa» han fet avui balanç d’un programa que en 11 anys ja ha donat feina a 696 persones en risc d’exclusió (la majoria amb discapacitats físiques o mentals) arranjant entorns naturals de les comarques tarragonines. Sumant-hi els 450.000 euros d’enguany, l’Obra Social «la Caixa» ja ha invertit 8.850.000 euros per finançar 128 actuacions coordinades per la Diputació i monitoritzades per entitats que, entre altres coses, treballen per la inserció laboral de persones amb discapacitats, aturats de llarga durada, expresos, exdrogoaddictes i joves tutelats.

Enguany, l’acord preveu actuacions en 17 espais naturals del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, i que donaran feina a 58 persones. Al Tarragonès, la Fundació Onada ha supervisat els treballs per arranjar el tram del riu Gaià comprès entre El Catllar i la Riera de Gaià, de manera que ara s’ha reduit el risc d’inundacions i s’han creat les condicions per poder passejar-hi a peu o amb bicicleta sense riscos.

Al Baix Camp s’hi han fet quatre actuacions: l’associació Aurora ha fet tasques de desbrossament a l’Albareda de la Resclosa fins el Pantanet de la Selva del Camp, a Riudoms el Taller Baix Camp ha arranjat el tram de la riera de Maspujols que passa pel municipi, a Mont-roig del camp la Fundació Formació i Treball ha obert un nou sender i una pista per a bicis a l’entorn de l’Ermita Mara de Déu de la Roca i a Riudecanyes la mateixa fundació ha recuperat les pedreres entre els camins dels Gorgs i els Molins perquè puguin ser visitades. Al Priorat, la cooperativa Entra! ha adequat l’entornn del riuet d’Scala Dei a la Morera de Montsant.

Després de signar el conveni d’enguany el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha reconegut que «aquest és un d’aquells actes que ve de gust venir a fer, per la importància i la repercussió social del programa», alhora que ha agraït la tasca de la Diputació i de les entitats per fer-lo possible. Per la seva banda el president de la Diputació, Josep Poblet, ha incidit en què, més enllà de les xifres, «el que fa gratificant el projecte, i és més difícil d’explicar, és la reacció dels treballadors (i de les seves famílies) quan se senten realitzats per la feina que han fet».

 

 

Una trobada conjunta d’aventura a Prades

cartell paintball Catllar 2
Els joves del Catllar i la Riera de Gaià tindran l’oportunitat de gaudir d’una sortida d’aventura a Prades, el proper dissabte 28 de maig.

L’horari de la sortida és de 9:30 a 17h aproximadament i durant el matí es realitzarà una activitat de paintball adreçada específicament a aquestes edats. Després es farà un dinar conjunt a les instal•lacions de l’empresa Prades Aventura.

Qui vulgui participar ha d’aportar la següent documentació als respectius ajuntaments: fitxa d’inscripció amb autorització dels adults responsables, fotocòpia del DNI, fitxa de salut i fotocòpia de la cartilla de la seguretat social.

El cost de l’activitat per al jove és de 20€, l’autocar i el monitoratge serà finançat a través dels Plans Locals de Joventut dels municipis.

L’objectiu de l’activitat és fomentar la participació i la interrelació entre els joves d’ambdues localitats que comparteixen tècnica mancomunada de joventut, mitjançant conveni amb el Consell Comarcal del Tarragonès i el suport de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Tarragona.

El termini d’inscripcions acaba el dimarts 24 de maig.

El Consell Comarcal presta serveis de retirada de vehicles

El president del Consell Comarcal, amb l'alcalde de la Riera i el vehicle retirat

El president del Consell Comarcal, amb l’alcalde de la Riera i el vehicle retirat

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, ha fet el seguiment de la retirada d’un vehicle abandonat a la via pública, al municipi de la Riera de Gaià, on l’acompanyat l’alcalde, Jaume Casas.

Aquest és un dels serveis que el Consell Comarcal gestiona a diferents municipis del Tarragonès, i que inclou la custòdia i si s’escau el desballestament dels vehicles.

La complexa tramitació administrativa que comporta la retirada d’un vehicle abandonat, va des de l’adjudicació del servei de grua, a la descontaminació del vehicle i a la pertinent liquidació, passant per la notificació al propietari o l’aixecament dels embargs i precintes, s’ha vist alleugerada l’any 2015 amb una menor quantitat de vehicles degut fonamentalment a què la normativa vigent permet desfer-se al propietari del seu cotxe, sense cost, mitjançant un gestor autoritzat.

Per altra banda els propietaris el poden vendre directament com a ferralla, amb la qual cosa poden pagar el servei de recollida i fins i tot obtenir un petit ingrés. És per això que els vehicles que es retiren són exclusivament aquells en que es desconeix qui és el propietari o són la conseqüència d’un embargament.

Així en els darrers 5 anys el nombre de vehicles tramitat ha baixat a poc més de 100, quan en temps anteriors aquest nombre el veia considerablement augmentat.

Manteniment a un arbre històric

e7fd50ac-e067-45cd-ae9d-6d747d66caf8

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha realitzat aquest mes de desembre taques d’inspecció i manteniment del Plàtan de la Riera de Gaià (Tarragonès). Aquest arbre és un dels 250 catalogats com a monumentals a Catalunya, i que estan protegits i tutelats per la Generalitat de Catalunya.
Al platan de la Riera s’hi ha efectuat una poda de reducció de la capçada i de separació de les façanes properes per millorar-ne la compactació i l’aerodinàmica. S’hi ha fet servir una plataforma elevadora i fins i tot s’hi han utilitzat tècniques d’escalada. Al peu hi ha quedat col·locat un nou rètol informatiu.

El Plàtan de la Riera de Gaià

L’arbre es troba situat a la plaça de l’Ajuntament de la Riera de Gaià i el van plantar el mateix dia del naixement del rei Alfons XIII, el 17 de maig de 1886. Té una alçària de 23 metres, una capçada de 17,5 metres i un volt, o contorn de tronc, de 4,97 metres. Cal tenir present que la poda pot fer disminuir la capçada i l’alçària.

Els plàtans, plataners o platanes (Platanus hispanica) són l’espècie d’arbre més majestuós que tenim a Catalunya. Els plàtans de la Devesa de Girona són els arbres més alts del país, amb una alçària d’uns 60 metres. A distància els segueixen els Plàtans de Can Valls, a Sant Celoni (Vallès Oriental), amb 48 metres. El més gruixut és el Plàtan de Can Feu, a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental), amb 5,23 metres de contorn. El de la plaça de la Riera de Gaià és el quart de més gruix, amb 4,97 metres de contorn.

Majoria absoluta de Junts pel Sí a La Riera

Resum dels resultats del 27-S a La Riera de Gaià

Resum dels resultats del 27-S a La Riera de Gaià

Junts pel Sí ha aconseguit més del 50 per cent dels vots a La Riera de Gaià. El segueix Ciutadans amb el 16% dels vots, és a dir, a gran distància. La CUP se situa en tercer lloc amb el 10,5%, per la qual cosa, la coalició independentista suma el 61% dels vots.

Dissabte comença a la Riera de Gaià el cicle ‘Sol, Mi, Do… Com més contes millor!’ del Consell Comarcal

Cartell del programa de contes del Consell Comarcal

Cartell del programa de contes del Consell Comarcal

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana es pot donar continuïtat al cicle que van encetar la tardor del 2013, amb el nou cicle ‘Primavera de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès’, amb la participació dels municipis de la Riera de Gaià, Perafort, Roda de Berà, Creixell, la Nou de Gaià, Vilallonga del Camp, Salomó, el Catllar, la Canonja, Constantí, el Morell i Torredembarra.

El Consell destaca que «un dels equipaments que ha fet i continua fent un paper fonamental en la vertebració cultural del país és la biblioteca, les biblioteques. No només per la seva tasca “ànima” de catalogació i consulta de llibres, revistes, contes…. sinó per tota l’activitat social que genera al seu voltant. Si bé l’objectiu principal és el foment de la lectura com a eina de coneixement, també, és cert que les biblioteques sempre han tingut una funció de cohesió social fonamental en la nostra societat».

Així, les biblioteques i punts de lectura de la comarca «estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement» sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants. «Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes».

Aquest cicle ha estat programat amb cinc contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits. En aquest cas, els contes van dirigits a nens i nenes. La Muntsa, la Karme, la Rat, l’Imma i l’Agustí, també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i la gestió cultural, per tant, «saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants». Tots cinc, des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions al voltant de la música “SOL, MI, DO… COM MÉS CONTES MILLOR!”. La Muntsa “Cantem, contant!”, la Karme “La música de la teva vida”, la Rat “Mi, fa, la, històries per cantar”, l’Imma “Això era i no era…” i l’Agustí “Contes de violins”.

El Catllar, la Riera de Gaià i la Pobla de Montornés sumen esforços per recuperar la via verda

L'objectiu és recuperar l'antiga via verda de Reus a Barcelona

L’objectiu és recuperar l’antiga via verda de Reus a Barcelona

Un grup de municipis formats pel Catllar, la Riera de Gaià i la Pobla de Montornés per on passa l’antiga via verda de Reus a Barcelona han iniciat contactes amb Adif i la Diputació de Tarragona per tirar endavant una iniciativa per tal recuperar aquest tram.

A l’espera que en el projecte s’hi sumin també els municipis de Creixell, Roda de Berà i Perafort, els pobles promotors estan preparant documentació, així com un pressupost i un audiovisual, per tal de recrear com quedaria la recuperada via verda.

L’ACA millora un tram de més d’1 quilòmetre de la llera del Gaià i afavoreix el normal desenvolupament de la vegetació de ribera autòctona

La llera del Gaià. Foto:ACA

La llera del Gaià. Foto:ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat recentment els treballs per adequar un tram de 1.100 metres de la llera del riu Gaià, dins el terme municipal del Catllar, a la comarca del Tarragonès. Concretament, s’ha treballat en el sector comprès entre la carretera T-203 i el límit amb el terme municipal de la Riera de Gaià.

Les actuacions, amb un cost superior als 5.760 euros, les ha dut a terme Forestal Catalana SA, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquest sentit, les tasques desenvolupades han consistit en la desbrossada de canyes (arundo donax).

El motiu principal de l’actuació ve donat perquè la presència d’aquesta espècie vegetal, a més d’obstaculitzar la capacitat hidràulica de la llera en cas d’avingudes, impossibilita el normal desenvolupament de la vegetació de ribera autòctona.

Les mesures dutes a terme, desenvolupades fora de zona urbana, donaran, per tant, una major capacitat de desguàs de la llera tant en episodis d’avinguda com en el moment en què s’incrementi de manera controlada el cabal del riu des de la presa del Catllar, provocant cabals generadors que afavoreixin la recuperació de la qualitat morfològica de la llera del riu Gaià.

Prop de 40 actuacions en lleres no urbanes

L’Agència Catalana de l’Aigua ha destinat 100.000 euros en un total de 39 actuacions en zones no urbanes (13 a Girona, 16 a Barcelona, 6 a Tarragona i 4 a les Terres de l’Ebre), les quals han estat finançades íntegrament per l’Agència.

Més de 500 participants a la Cursa de Muntanya de la Riera

Imatge de la sortida de la cursa

La Riera acull la  Cursa de Muntanya de La Riera amb més de 500 participants.

Aquesta cursa organitzada per Athletic Track Mountain i Athletic Events, ha obtingut una participació total de 540 inscrits, dividits entre 2 distancies: una de 7km i un altra de 20km. Aquesta participació millora en un 30% la obtinguda en la seva passada edició.

Amb un gran ambient, dia solejat i temperatura ideal, els 540 atletes han pogut gaudir d’un recorregut exigent i al mateix temps entretingut, en el qual han disfrutat dels meravellosos paisatges d’aquesta preciosa població del Tarragonès.

Els guanyadors en categoria masculina (20km) han estat:

1º Eduard Queralt                       Club Athletic Track Bikila Tarragona           01:27:57

2º Jordi Guzmán Pascual                                                                                   01:30:42

3º Toni Calderón Guillen             Club Runpeaceworld                                     01:31:11

En categoria femenina (20km)

1º Lourdes Cayetano Puertas      AAEET Borges Trail                                       1:47:46

2º Lidia Gutierrez Cerezales                                                                              1:53:42

3º Vanessa Garcia Barrios           Club Xterra endavant les atxes                    1:56:28

En categoria masculina (7km)

1º Manolo Carmona                                                                                          0:27:10

2º Jordi Trape Perez                    Club CN Tarraco                                            0:27:17

3º Sebastián Veciana Calvente   Club Tennis Tarragona                                  0:27:43

En categoria femenina (7km)

1º Marta Camps Gali                   Club Atletes Altafulla                                                     0:29:38

2º Patri Amador Peris                 Club Athletic Track Mountain                      0:32:29

3º Asun Gutierrez Vazquez         Club Athletic Track Bikila Tarragona           0:32:41

Per a consultar els temps i la galeria de fotografies podeu consultar la web: www.athleticevents.net

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies