La Secretaria de l’Ajuntament dicta que Unió Democràtica pot tenir grup municipal propi

Josep Maria Prats i Albert Abelló, durant la passada campanya electoral per les municipals

Josep Maria Prats i Albert Abelló, durant la passada campanya electoral per les municipals

La Secretaria General de l’Ajuntament de Tarragona ha emès, amb data de dilluns 18 de gener, un informe jurídic en què es posiciona a favor de la creació del grup municipal d’Unió Democràtica al consistori tarragoní, tal com aquest partit havia demanat, amb l’oposició de CDC.

Concretament, l’informe de 13 pàgines especifica que “entenent que el Sr. Prats no abandona el Grup Municipal de CiU com a actuació individual, sinó que ho fa com a únic representant d’UDC, per la dissolució de la Federació
CiU, entenc que és aplicable l’excepció de l’article 73.3 LRBRL i 50.6 TRLMC, i en conseqüència, pot procedir a formar el Grup Municipal d’UDC”.

Aquest informe a la Secretaria General de l’Ajuntament el va sol·licitar el portaveu de CiU, Albert Abelló, després del
ple del 28 de desembre en què l’alcalde va donar compte de la constitució del Grup Municipal d’Unió Democràtica de Catalunya. Tot i la decisió del plenari, Abelló va reiterar la seva oposició a la constitució d’aquest nou grup municipal i per això va demanar l’informe a la Secretaria General. Un informe que, finalment, es posiciona a favor de la creació del Grup Municipal d’UDC.

El passat 22 de desembre de 2015 el conseller d’Unió Democràtica de Catalunya a l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, va presentar un escrit a la Secretaria General de l’Ajuntament de Tarragona notificant que en la reunió efectuada pel Comitè Local d’Unió Democràtica, celebrada el 16 de novembre de 2015, es va acordar que el conseller d’Unió sortís del Grup Municipal de Convergència i Unió, tenint en compte que la federació va deixar d’existir el juny de 2015. Alhora sol·licitava la constitució del Grup Municipal d’UDC a l’Ajuntament de Tarragona.

El 23 de desembre, Albert Abelló Hierro va presentar un escrit a l’Ajuntament manifestant que la Federació no estava dissolta, tot i acceptar la voluntat explícita d’ambdues formacions de dissoldre-la i de presentar-se per separat. Aquell mateix dia Abelló, en declaracions als mitjans de comunicació, comunicava que estava disposat a recórrer al Contenciós Administratiu si Unió Democràtica constituïa Grup Municipal propi a l’Ajuntament de Tarragona.

Posteriorment, el 28 de desembre, el plenari municipal donava compte de la creació del nou grup municipal i Abelló sol·licitava l’informe jurídic que, finalment, s’ha resolt a favor d’UDC.

Qui és qui al nou Ajuntament de Tarragona

A manca de confirmar el cent per cent escrutat a Tarragona, i amb el 95,5 per cent ja liquidat, el consistori del mandat 2015-19 serà absolutament novedós. Dels 27 regidors, 18 són nous. Per començar, els partit que s’estrenen: quatre regidors de Ciutadans, quatre d’ERC, i dos de la CUP, però també els tres de CiU. Al PSC també hi ha canvis. És en certa manera, el mandat dels independents.

La posició queda així: en primer lloc, el PSC, seguit de Ciutadans; tercer, ERC; quart, el PP; cinquè, CiU; sisè, la CUP i setè, ICV-EUiA. De fet, només ha faltat Ara Tarragona perquè els vuit partits que han protagonitzat la campanya estiguin a l’Ajuntament.

La llista dels 27 regidors del nou consistori és la següent:

PSC

Josep Fèlix Ballesteros

Josep Fèlix Ballesteros

1.- Josep Fèlix Ballesteros és nascut a Tarragona el 1959. Casat i pare de dos fills. Llicenciat en Ciències de l’Educació per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, passant a formar part de la plantilla de professors d’Educació Integrada de l’ONCE. Va estudiar Ciències Físiques a la Universitat de Barcelona. La seva militància en grups ecologistes i la seva oposició a l’energia nuclear el van fer abandonar aquests estudis a tercer curs, optant per una formació acadèmica de caràcter humanista. És lcalde de Tarragona des de 2007.

Va començar com a regidor independent per la candidatura socialista (1983-1989) amb la cartera de Cultura, Joventut i Festes, fou regidor a l’oposició de 1989 a 1996 i després regidor de nou d’Universitats. Temporalment va deixar els seus càrrecs representatius per dedicar-se exclusivament a la seva activitat professional com a psicopedagog. El 2003 va tornar-se a presentar a les eleccions municipals per encapçalar la candidatura socialista amb què va quedar a menys de 800 vots de la victòria. De 2003 a 2007 va exercir de portaveu socialista a l’Ajuntament de Tarragona i vicepresident de la Diputació de Tarragona i el 2007 va accedir a l’alcaldia. Després d’una nova victòria electoral el 2011 continua exercint aquesta responsabilitat.

elvira-ferrando-gomez

Elvira Ferrando

2.- Elvira Ferrando és titulada en Tècniques Mercantils i Administratives, amb estudis de Banca i Secretariat, Lideratge, Direcció d’empreses, Comunicació i Màrqueting. Nascuda a Tarragona. Directora de MAPFRE Tarragona on treballa des de fa 33 anys havent estat distingida amb diferents reconeixements professionals. Vinculada al món associatiu i cultural de la ciutat.

Javier Vilamayor

3.- Javier Villamayor és nascut a Tarragona el 1978. Llicenciat en Dret. Actualment és tinent d’alcalde de serveis a les persones, Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017 i ciutat intel·ligent. També és viceprimer secretari de l’agrupació socialista de Tarragona. Llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili.

Begoña Floria

4.- Begoña Floria va néixer a Tarragona el 1969. Periodista, actualment és tinent d’alcalde de cultura, festes i mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona on desenvolupa també la responsabilitat de ser la portaveu de l’equip de Govern. Membre de l’executiva de Federació del PSC del Camp de Tarragona.

Josep Maria Milà

5.- Josep Maria Milà és nascut el 1945. Arquitecte de formació, ha viscut sempre a Tarragona. Ha estat membre en diverses ocasions de la junta de la demarcació de Tarragona del col·legi d’arquitectes de Catalunya. Actualment és membre de la comissió executiva del PSC de Tarragona on és el responsable de la sectorial de territori. Membre també de diverses entitats culturals i esportives com Òmnium cultural o el Gimnàstic de Tarragona.

Ana Santos

6.- Ana Santos va néixer a Tarragona el 1966. Empresària editorial. Membre de l’executiva del PSC de Tarragona on ha estat secretària d’immigració, de cultura i de polítiques d’igualtat. Presidenta del Consell de dones de l’agrupació i de la Secretaria del consell rector de la cooperativa obrera tarraconense. Membre de l’associació de veïns del port de Tarragona.

Pau Pérez

7.- Pau Pérez és nascut el 1961. Diplomat en direcció financera per l’Institut d’Estudis Financers. Regidor a l’Ajuntament des de 2003 des del 2007 és el primer tinent d’alcalde responsable de l’àrea d’Hisenda de l’Ajuntament. Durant aquest mandat ha estat també conseller de la zona de Riuclar, Icomar i la Granja.

Ivana Martínez

8.- Ivana Martínez és nascuda a Tarragona el 1984. Diplomada en relacions laborals per la Universitat Rovira i Virgili. Ha estat la primera secretària de la JSC de les comarques tarragonines i membre de la Federació del PSC del Camp de Tarragona. Durant aquesta mandat ha estat la regidora de joventut, centres cívics, cooperació i espais públics de l’Ajuntament.

Francesc Roca

9.- Francesc Roca és nascut a Tarragona el 1958. Ha estat vinculat al món educatiu i de la Formació Professional associada al món del treball de la ciutat. Actualment és el director de l’Institut Comte de Rius de Tarragona. Membre també de diverses associacions del teixit social de la ciutat va ser director dels serveis socials de Creu Roja Tarragona. 

 Ciutadans

Rubén Viñuales

Rubén Viñuales

1.- Rubén Viñuales és nascut a Tarragona en 1983. Llicenciat en Dret. Professor de Dret d’Estrangeria a la URV. Té despatx propi.

Pedro Sánchez

Pedro Sánchez

2.-Pedro Sánchez nascut a Tarragona en 1962 és tècnic de transport sanitari.  Casteller, ha estat president de l’AVV Ciutat de Tarragona i Federació d’AAVV Segle XXI..

Lorena Roldán

Lorena Roldán

3.- Lorena Roldán va néixer a Tarragona en 1981. És llicenciada en Dret per la URV i màster d’Accés a l’Advocacia per la Fundació URV. Treballa a l’administració pública.

Sonia Ors

Sonia Ors

4.- Sonia Orts va néixer a Tarragona en 1976. Va cursar Batxillerat a la Universitat Laboral i estudis de Música al Conservatori de Penyíscola. Dirigeix la seva pròpia empresa.

ERC

Pau Ricomà

Pau Ricomà

1.- Pau Ricomà va néixer a Tarragona el 5 de desembre de 1957. Està casat des de fa 32 anys i és pare d’un fill i una filla. Des de fa poc més d’un any és avi. Treballa a la banca.

Milita a ERC des de l’any 2000 i ha assumit diverses responsabilitats dins del partit. Ha estat secretari d’organització de la secció local de Tarragona, president comarcal del Tarragonès, conseller nacional i president d’ERC a Tarragona. Entre els anys 2007 i 2011 va ser president de l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, des d’on vaig crear la Tarragona Film Office.

Mònica Alabart

Mònica Alabart

2.- Mònica Alabart és nascuda a Tarragona l’any 1972, és casada i té 2 fills. És llicenciada en Psicologia Clínica per la URV i llicenciada en Psicopedagogia per la UOC.

Militant d’ERC des de 2004, ha estat en diverses executives locals, comarcals i regionals i des de gener de 2013 és la presidenta de l’executiva de Tarragona. També és consellera nacional. Ha estat vinculada a l’escoltisme.

Xavier Puig

Xavier Puig

3.- Xavier Puig va néixer a Tarragona fa 32 anys. És col·laborador actiu de diverses entitats independentistes, com l’ANC i Òmnium Cultural. Llicenciat en Sociologia i Màster d’Investigació en Sociologia Aplicada per la UAB. Actualment és doctorant i investigador del Social and Business Research Lab de la Universitat Rovira i Virgili.

Jordi Fortuny

Jordi Fortuny

4.- Jordi Fortuny és nascut a Tarragona el 1963 i viu des de sempre a la Part Alta. Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona a Tarragona. Ha treballat a la indústria química. Professor de Física i Química a l’Ensenyament Secundari i, actualment, inspector d’Educació del Departament d’Ensenyament. Ha estat director fundador de l’Institut de Bonavista. (actualment Institut Collblanc de la Canonja).

PP

Alejandro Fernández

Alejandro Fernández

1.- Alejandro Fernández té 38 anys, és llicenciat en Ciències Polítiques. És regidor a l’Ajuntament de Tarragona, diputat al Congrés i president provincial del partit.

Inmaculada Roríguez

Inmaculada Roríguez

2.- Inmaculada Rodríguez (Independiente) té 33 anys. És doctora en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i actualment professora de la Universitat Rovira i Virgili.

Jordi Roca

Jordi Roca

3.- Jordi Roca té 44 anys. És empresari informàtic. Regidor a l’Ajuntament i diputat al Parlament de Catalunya.

José Luis Martín

José Luis Martín

4.- José Luís Martín té 49 anys i és advocat. Regidor a l’Ajuntament i diputat provincial a la Diputació de Tarragona.

CiU

Albert Abelló

Albert Abelló

1.- Albert Abelló (Independent), emprenedor tarragoní, amb una llarga trajectòria en el sector de l’alimentació. Fundador l’any 1987 de la cadena de supermercats dedicats a la venda especialitzada d’aliments congelats “Ana Pons”. El seu model de negoci -basat en la innovació, el rigor professional, la capacitat de gestió i la implantació de noves formes de relació amb els consumidors- es va estendre ràpidament arreu del territori català. Actualment gestiona negocis a nivell local i internacional. A més, ha estat el president de la Cambra de Comerç de Tarragona durant 8 anys. És patró de la Fundació Topromi i conseller de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Josep Maria Prats

Josep Maria Prats

2.-Josep Maria Prats (UDC) és llicenciat en Geografia i Història. Va estudiar un màster en història de les religions i és autor de diverses investigacions històriques. Va coordinar estudis per al Museu d’Història de Tarragona. És el delegat a la ciutat de l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn. Actualment també és el director titular dels col·legis La Salle-Reus i La Salle-Tarragona.

Cristina Guzmán

Cristina Guzmán

3.- Cristina Guzmán (Independent) és l’actual presidenta del Tarragona Handbol Club i de l’Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon. Treballa com a funcionària de la Generalitat.

CUP

Laia Estrada

Laia Estrada

1.- Laia Estrada Cañon té 32 anys. De Sant Pere i Sant Pau. Llicenciada en ciències ambientals i Màster en Estudis Territorials i de la Població.     Educadora en una Unitat d’Escolarització Compartida. Membre de Cau de Llunes (AFRT) i d’Endavant (OSAN). Participa en el grup de defensa de la Sanitat Pública a Tarragona.

Jordi Martí

Jordi Martí

2.- Jordi Martí Font té 45 anys. Professor de llengua i literatura catalana a secundària, periodista, escriptor, anarcosindicalista, antimilitarista i vinculat a diversos moviments socials, llibertaris i independentistes del Camp de Tarragona.

ICV-EUiA

Arga Sentís

Arga Sentís

1.- Arga Sentís és nascuda a Tarragona el 1964. Llicenciada en Filologia Catalana, i postgraduada en Govern de la Ciutat, Drets Ciutadans i Polítiques Públiques. Treballa al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Coordinadora d’ICV Tarragona, ha estat regidora a l’Ajuntament en el mandat 2011-2015. Encapçala la llista d’ICV-EUiA a les municipals d’enguany. És membre del Consell Nacional i de la Comissió Executiva Nacional d’ICV. Sindicalista a CCOO, també ha participat en diversos moviments socials, ecologistes, feministes i per la pau.

Interior tarda 19 hores a arribar al 99,4% escrutat a Tarragona

Distribució de regidors a Tarragona

Distribució de regidors a Tarragona

Amb el 99,40 per cent del vot escrutat a Tarragona, el Ministeri de l’Interior ha confirmat aquesta tarda de dilluns la distribució de regidors a l’Ajuntament de Tarragona. El PSC n’assoleix 9 (28,35% dels vots); Ciutadans (14,28%), ERC (11,76%) i el PP (11,47%), 4; CiU, 3 (10,97%); la CUP, dos (8,27%) i ICV-EUiA, un (5,64%).

No ha estat fins gairebé les 17 hores d dilluns, 25 de maig, que la web del Ministeri de l’Interior ha ampliat uns resultats que diumenge a la nit van quedar aturats amb el 95,5 per cent escrutat, tot i que Tarragoan era una de les poblacions catalanes on s’havia implantat un sistema de lectura informàtic que havia de ser molt més àgil. Ho va ser fins al 75%, quan es va aturar durant força estona, i després en el 77%. Finalment, ha restat unes 19 hores aturat en el 95,5%.

CiU perd la majoria absoluta a la Diputació, haurà de pactar i entren la CUP i Ciutadans

Imatge del ple de la Diputació

Imatge del ple de la Diputació

CiU ha perdut la majoria absoluta que ostentava a la Diputació i haurà de governar. La formació que ha liderat Josep Poblet -i que versemblantment tornarà a repetir en la presidència, segons fonts consultades per Tarragona21- ha perdut tres escons, passant de 14 a11. La resta de formacions sumaven 13 escons i ara en sumen 16.

Destaca poderosament l’increment espectacular que viu ERC, que passa de tenir dos escons (tercera força) en 2011 a set escons. El PSC rep un revés important, passant de ser la segona força amb 9 diputats a sis.

La CUP entra per primer cop amb un escó, el mateix que li passa a Ciutadans. El PP perd un escó i passa de dos a un diputats.

Ballesteros apostarà pel diàleg abans de formar govern

Josep Fèlix Ballesteros als estudis de la cadena Ser el dia després de guanyar les eleccions. Foto: Tarragona21

Josep Fèlix Ballesteros als estudis de la cadena Ser el dia després de guanyar les eleccions. Foto: Tarragona21

L’endemà és un d’aquells dies complicats, d’aquells de ressaca i de pair tota una llarga jornada i una nit intensa. Josep Fèlix Ballesteros s’ha convertit ja en un clàssic d’aquest tipus de sensacions. L’alcalde de Tarragona repeteix per tercer cop una victòria a la ciutat i ho fa amb la suficient majoria per a establir un govern amb majoria simple.

La primera entrevista del dia, Ballesteros l’ha fet a Rac1 conjuntament amb els alcaldes de Girona, Xavier Puigdemont, i Lleida, Àngel Ros, que han repetit com a força més votada tot i perdre força a les tres capitals. Ballesteros ha començat a parlar l’endemà de possibles pactes al consistori després de l’atomització del consistori amb set partits.

L’actual alcalde de Tarragona ha dit que primer llegirà els resultats, després parlarà amb els diferents partits i intentarà buscar programes que coincideixin en aspectes de ciutat. L’opció que més agrada és seguir governant amb majoria simple tot i que Ballesteros no ha tancat les portes a possibles pactes.

L’anàlisi general de Ballesteros és que a Catalunya els electors han expressat el desig que als ajuntaments hi hagi més pluralitat. A més a més, Ballesteros ha destacat que els electors han decidit que s’aposti pel diàleg entre els diferents partits del país. Ballesteros, que ha anat als estudis de la Cadena Ser a Tarragona per fer l’entrevista amb Jordi Basté, també ha reconegut què “hi ha una clara aposta dels ciutadans per un canvi, però també a partir d’una estabilitat de centralitat. Els ciutadans no han dit que la centralitat no serveix. Han dit que la centralitat ha de tenir altres veus i mitjançant els ajuntaments acostar les polítiques socials a les famílies”.

Per acabar, Ballesteros s’ha mostrat sorprès pels resultats a Barcelona, perquè Ada Colau -que poca estona abans deia que és com viure en una pel·lícula el fet de poder guanyar aquestes municipals- sigui nova alcaldessa de la capital catalana.

Rubén Viñuales demana al PSC que governi en minoria

Ruben Viñuales amb Albert Ribera en una foto al seu facebook.

Ruben Viñuales amb Albert Ribera en una foto al seu facebook.

El cap de llista de la segona força més votada a Tarragona, Rubén Viñuales, reclama que no hi hagi pactes al consistori i que la força més votada, en aquest cas el PSC, governi en solitari.

En declaracions a Tarragona21, Viñuales ja ha advertit que Ciutadans no entrarà en cap pacte i que els quatre regidors de la formació que encapçala Albert Rivera, treballaran com a primera força de l’oposició aquesta legislatura.

Ciutadans ha estat una de les grans sorpreses d’aquests comicis, ja que ha entrat amb quatre regidors de cop al consistori.

Rubén Viñuales ha reconegut que ha estat una autèntica sorpresa també per a ells: “Nosaltres sabem d’on venim, som gent humil, mai tindrem cap actitud xulesca ni prepotent. Tenim un grup de treball i moltes idees i la il·lusió d’algú que entra de zero a l’ajuntament”

Viñuales creu que l’entrada de Ciutadans està marcada pel cansament de la política actual i del bipartidisme: “A Tarragona només han governat dues formacions, PSC i CiU. La gent s’ha cansat d’això, volen altres alternatives que s’apropin més als ciutadans”.

Fins ara el cap de llista de Tarragona no ha pogut parlar encara amb Albert Rivera. Ciutadans a Tarragona serà el gran cavall de batalla de la marca del partit de Rivera a Catalunya.

Viñuales ha explicat a Tarragona21 que espera aprofitar aquest fet per apostar per la ciutat: “M’agrada que es tingui en consideració Tarragona. Estic cansat que no tinguem pes a Catalunya. No ens acabem de creure la importància que tenim”.

Ricomà no descarta un pacte amb Ballesteros si aquest no trava el procés català

Pau Ricomà i Mònica Alabart, primer i segon de la llista d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona.

Pau Ricomà i Mònica Alabart, primer i segon de la llista d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona.

Pau Ricomà condiciona el seu possible pacte amb Ballesteros a l’Ajuntament de Tarragona a la sensibilitat del PSC cap al procés nacional. “Ja sabem que no són independentistes però només demanem que no posin bastons a les rodes com han fet en algunes ocasions” ha afirmat Ricomà.

El cap de llista d’ERC a Tarragona ha parlat també de consultar els punts del programa que les formacions puguin tenir en comú i buscar aquelles qüestions que els apropen en temes com la transparència, les infraestructures i el territori.

Ricomà ha recordat que hauria descartat qualsevol pacte amb una diferència molt gran com va succeir el 2007 quan PSC amb 13 regidors va pactar amb ERC amb 2 a l’Ajuntament de Tarragona.

L’aritmètica de regidors dóna un possible pacte a tres bandes amb ICV, ERC i PSC que donaria majoria absoluta sumant catorze regidors al consistori tarragoní però que caldrà veure si sobretot PSC i ERC veuen amb bons ulls acostar posicions.

Ballesteros ja ha dit que pot governar amb majoria simple i que els resultats l’avalen però la forta pujada d’ERC podria fer apropar als socialistes als republicans.

El cap de llista d’ERC, Pau Ricomà ha explicat a Tarragona21 que només saber els resultats, Ballesteros el va trucar i que van quedar per parlar un dia aquesta pròxima setmana. La trobada entre Ballesteros i Ricomà podria ser aquest dimarts o dimecres. La trucada segons han explicat Ballesteros i Ricomà va ser cordial i només en principi per felicitar-se pels bons resultats obtinguts “de broma li vaig dir que es mirés bé la casa que els hi fa les enquestes perquè no l’han encertat massa” explica Ricomà.

Un Pau Ricomà que toca de peus a terra i diu que el partit independentista ha obtingut uns resultats que es podien preveure a causa de les impressions prèvies a la jornada electoral.

Ricomà destaca la feina feta per tots els integrants de la campanya tot i els pocs instruments que han tingut aquests darrers quatre anys sense representació al consistori.

Pau Ricomà ha destacat el canvi cap als partits favorables a la independència que ha fet l’Ajuntament de Tarragona amb l’entrada amb els quatre regidors d’ERC i els dos de la CUP.

ERC també s’ha convertit en la segona força a la Diputació de Tarragona on Pau Ricomà veu un pacte natural amb CiU per poder tenir les Diputacions favorables al procés català.

Creixell a l’espera de si reedita el pacte tripartit

Jordi Llopart, en el moment de votar

Jordi Llopart, en el moment de votar

L’actual alcalde del Creixell i alcaldable per CiU, Jordi Llopart, s’ha mostrat satisfet de mantenir el 3 regidors al consistori i ha dit que aquest resultat confirmen la bona tasca feta, però ha declarat a aquest mitjà que caldrà esperar a dimecres per conèixer els possibles pactes. La candidata d’ERC, Beatriz Trasserra, ha declarat amb satisfacció que hi ha moltes ganes”, però ha afirmat que “cal fer un balanç d’aquests 4 anys” per decidir si hi torna a haver pacte entre els convergents, socialistes i esquerra. La cap de llista de PSC, Montserrat Muñoz, s’ha mostrat més escèptica i ha afirmat que l’escenari és molt ampli i per tant hi ha moltes alternatives per fer acords i pactes.

Aquest mandat ha regit el pacte tripartit CiU-PSC-ERC.

El resultat electoral de Creixell ha estat molt disputat entre els principals partits que han governat al llarg d’aquesta legislatura. CiU amb 307 (3 regidors), PSC amb 250 (2 regidors) i ERC (2 regidors) tan sols queda darrere de PSC amb 237. PP perd un regidor i passa de tres a dos. ICV i independents repeteixen amb un cadascun.

La legislatura de Llopart ha estat marcada per la reconducció del deute de 13 mil milions d’euros que va deixar el govern del popular Teodor Fusté. Durant el mandat d’aquest, l’ajuntament va treballar sense pressupostos i va arribar a generar deutes a 198 proveïdors. Aquesta situació va fer perdre la credibilitat de l’Ajuntament afirma Llopart.

Llopart ha afirmat que fer front a aquesta quantitat ha estat un gran repte i ha esdevingut l’obstacle més gran de la legislatura. Per una banda per la difícil gestió econòmica que ha estat assessorada pel servei tècnic de la Generalitat i la Diputació de Tarragona. Per una altra banda pel poc marge de maniobra del que ha disposat l’ajuntament al llarg d’aquest 4 anys. Llopart explica que tots hem treballat en tot i destaca que es va haver de reduir el personal de l’ajuntament de 103 treballadors a 99, fet que va suposar un aprimament del deute d’1 milió d’euros.
Actualment s’estan complint tots els requisits del pla de sanejament i des del consistori ja s’han pagat 4 milions d’euros.

El convergent no planteja aquesta nova legislatura com una etapa de grans projectes, si no com l’oportunitat d’acabar de sanejar l’ajuntament i de respondre a propostes ciutadanes com l’atenció al manteniment de zones verdes, l’ampliació d’oferta esports, la millora del servei a la joventut i a l’atenció social. Llopart ha destacat que malgrat que no disposar de mitjans econòmics des de l’ajuntament s’ha impulsat la creació d’una nova biblioteca que serà inaugurada el pròxim 3 de juliol. A més aquesta reactivarà el comerç de la zona, ja que 10 comerços situats al seu voltant obriran les seves portes.

Brigitte Urzaiz

El PSC de Torredembarra demana l’expulsió del partit de l’alcalde per deslleial

Enric Grangel. Foto: Cadena SER

Enric Grangel. Foto: Cadena SER

L’Executiva local del PSC de Torredembarra ha obert un expedient d’expulsió contra l’encara alcalde, Enric Grangel, per haver-se manifestat a favor d’un altre partit durant la campanya.

En un comunicat emès aquesta tarda, la Comissió Executiva local del PSC de Torredembarra ha iniciat formalment els tràmits davant la Comissió de Garanties del partit, per demanar l’obertura d’un procediment disciplinari contra Enrique Grangel.

La petició concreta davant aquest òrgan del PSC “és la seva expulsió del partit” en “haver-se pronunciat públicament a favor del candidat d’un altre partit en les eleccions municipals del passat 24 de maig”, amb la qual cosa va donar mostres “d’una gran deslleialtat”.

El SC lamenta que al final de la seva trajectòria “hagi decebut la confiança de tants ciutadans i ciutadanes que havien confiat en ell fins a proposar-lo per ocupar el càrrec més important a la nostra villa com és ser alcalde de Torredembarra i demanem excuses als torrencs i torrenques que havien pensat, com nosaltres, que podia merèixer tal honor “

A Vespella de Gaià, el PSC consolida els seus 5 regidors

Imatge d'arxiu de Vespella de Gaià

Imatge d’arxiu de Vespella de Gaià

Vespella de Gaià, governat pel PSC i encapçalat per Daniel Cid, guanya amb una àmplia majoria. Els socialistes conserven 5 regidors, amb 174 vots i Avui Demòcracia i Ara aconsegueixen 2 regidors amb 68 vots.

Ha votat un 81,21% dels ciutadans, tan sols s’ha abstingut el 18%, el 0,37% dels vots són nuls i el 4,72% de vots han estat en blanc.

CiU El Morell guanya amb 5 regidors i UPM en conserva 4

Els representants dels tres partits polítiques de El Morell. Foto: Cedida

Els representants dels tres partits polítiques de El Morell. Foto: Cedida

A El Morell CiU perd un regidor per tenir 5 representants al consistori, UPM conserva els seus 4 regidors i PSC puja a dos regidors al consistori.

En total han votat 63,3% dels ciutadans, s’ha abstingut un 36,90%, 2,99% han estat vots nuls i 3,48% són vots en blanc.

Majoria absoluta d’AMPM-CP a la Pobla de Montornès

Imatge d'arxiu de la Pobla de Montornès.

Imatge d’arxiu de la Pobla de Montornès.

La Candidatura AMPM- CP de La Pobla de Montornès perd un regidor aconseguint la majoria de 7, CiU en passa de 2 a 1, ERC entra al consistori amb 2 regidors i PP conserva el seu regidor.

La participació no ha arribat el 56%, s’ha donat una abstenció del 44%, 1’6% dels vots han estat nuls i 2,18% són vots en blanc.

CiU guanya i conserva els 5 regidors a La Nou de Gaià

Imatge d'arxiu de La nou de Gaià.

Imatge d’arxiu de La nou de Gaià.

CiU de La Nou de Gaia aconsegueix una àmplia majoria conservant els seus 5 regidors i la coalició d’ esquerres conserva 2 regidors. Malgrat que el PP ha aconseguit 10 vots no tindrà representació al consistori.

La participació ha estat molt elevada, passant del 71%, un 28% d’abstenció,1,08% de vots nuls i 6’88% de vots en blanc.

 

Ballesteros guanya amb 9 regidors, Ciutadans i ERC donen el cop entrant amb 4, CiU i PP s’enfonsen, la CUP en treu dos i ICV es manté

Ballesteros, celebrant la victòria amb els militants i membres de la llista. Foto: Tarragona21

Ballesteros, celebrant la victòria amb els militants i membres de la llista. Foto: Tarragona21

El PSC ha vençut per tercer cop consecutiu les eleccions municipals a Tarragona i amb 95,5 per cent dels volts es queda amb nou regidors, tres menys que fa quatre anys, però a molta distància dels següents. Josep Fèlix Ballesteros aconsegueix de nou la confiança dels tarragonins, que contrasta amb una derrota sense pal·liatius de CiU i de PP. Albert Abelló i Alejandro Fernández, els seus caps de llista, han viscut avui una negra nit. CiU ha passat de 7 a 3 regidors i el PP, de 7 a 4. Abelló ha reconegut públicament la seva derrota però no ha plantejat la seva dimissió.

Ciutadans és el gran guanyador de la nit electoral, amb quatre regidors amb el 95,5 per cent de l’escrutini. Partien dezero regidors i 827 vots fa quatre anys. Ara se n’han endut 6.876 vots fins al 95,5 escrutat.  Són els mateixos que el PP

La CUP ha assolit entrar amb molta força, aconseguint dos regidors, i ICV-EUiA aguanta amb un regidor.

El PSC ha assolit el 28,45 per cent dels vots (13.791 vots). Ciutadans ha assolit 14,18 per cent (6.876). ERC, 11,76 (tercera força fins al 95,5% escrutat, amb 5.700 vots)). PP, 11,47%; CiU, 10,99%; la CUP, 8,27%; i ICV-EU, 5,61 per cent. El PSC ha perdut nou punts; CiU, deu punts; el PP, nou punts, mentre ICV-EUiA ha guanyat tres dècimes.

Ara Tarragona, la novedosa formació municipalista comandada per Emili Rivelles, no ha aconseguit el cinc per cent per entar a l’Ajuntament i s’ha quedat amb un honrós 3,65% i 1.768 vots.

Gràfic del resultat del 24M  a la ciutat de Tarragona. Foto: Cedida

Gràfic del resultat del 24M a la ciutat de Tarragona

Els pactes

L’alcalde actual de Tarragona no ha de tenir problemes per tant per repetir a l’alcaldia en principi amb una majoria simple que el permetrà mantenir la mateix fórmula utilitzada en aquests últims quatre anys.

Ballesteros ha assegurat que “avui m’he posat molt nerviós al principi però és de responsabilitat. Jo estic convençut que tenim la confiança i l’efecte de molta gent”. El PSC hauria guanyat a tots els barris de Tarragona i tot i baixar manté un avantatge molt còmode.

Ballesteros està disposat “a parlar amb totes les forces” sobre la base del “programa”. La següent fase és que “es pensi i s’actuï des de Tarragona”. Tarragona no pot ser “moneda de canvi” perquè “Tarragona és el més important”. La pèrdua de regidors es deu a “l’atomització del vot”, i els ciutadans han ampliat el ventall.

Josep Fèlix Ballesteros repetirà per tercer cop com a força més votada i iniciarà el seu tercer mandat en el darrer cop que es presenta a l’alcaldia.

El cap de llista del PSC ha afirmat que “estic orgullós emocionat i satisfet per la feina feta i per la confiança de la gent de Tarragona”.

Amb crits de Tarragona socialista, Ballesteros ha compartit la victòria amb els simpatitzants i militants que s’han aplegat a la seu del PSC.

CiU Perafort conserva 5 regidors

Joan Martí Pla i Pla, alcalde a Perafort per CiU. Foto: Cedida

Joan Martí Pla i Pla, alcalde a Perafort per CiU. Foto: Cedida

A Perafort CiU conserva els 5 regidors gràcies als 306 vots que ha obtingut, el PSC ha aconseguit 150 vots i 2 regidors perdent un, UPIP amb 98 vots aconsegueix 1 regidor i AMPEP-F.I.C amb 76 vots aconsegueix un representant al consistori.

CiU guanya un regidor Pobla de Mafumet

Alcalde de CiU a la Pobla de Mafumet. Foto: Cedida

L’alcalde de CiU a la Pobla de Mafumet, Joan Sardà. Foto: Cedida

CiU es proclama la principal força política un any més a la Pobla de Mafumet. Amb 1.213 vots els convergents aconsegueixen un regidor més i sumen 10 enfront un únic representant que aconsegueix IMP- CP. En total ha votat el 62,94%, hi ha hagut un 37,06% d’abstenció, 1,67% de vots nuls i 1,13% de vots en blanc.

 

Jaume Domínguez guanya les eleccions als Pallaresos

Acte d'UNIM-PSC Els Pallaresos. Foto: Cedida

Acte d’UNIM-PSC Els Pallaresos. Foto: Cedida

Jaume Domínguez (PSC) ha obtingut un magnífic resultat en les eleccions d’aquest diumenge obtenint el 31,91% dels vots que li atorguen la majoria de regidors (4 de 11). Després d’una campanya molt crispada en la que la resta de forces han fet causa comuna contra l’alcaldable del PSC, el resultats avalarien un segon mandat de Domínguez.
Ara caldrà veure si la resta de forces respecten la llei no escrita d’afavorir la llista més votada. Jaume Domínguez ha volgut manifestar, només conèixer-se els resultats, que “ara comença una nova etapa en el consistori. Hem de trencar amb dinàmiques passades i mirar allò que ens pot apropar, tant si estic en el govern com en l’oposició”. Preguntat sobre quins podrien ser els seus primers passos per mirar d’obtenir els suports necessaris, Domínguez ha deixat clar que avui mateix obrirà una ronda de contactes amb totes les forces que han obtingut representació.
El PSC ha guanyat sumant un regidor més i passant de tres a quatre. CiU es manté en tres. Els resultats donen com a guanyador PSC amb 573 vots; CiU amb 481 vots es queda amb els tres representants que tenia al consistori. ICV-EUiA-E amb 256 vots manté el regidor que tenia. ERC-MES-AM, amb 201 vots, entra al consistori, i IP-FIC amb 201 vots, es fa amb un regidor, així com PP que conserva un representat pels 134 vots obtinguts. Els socialistes han aconseguit uns 200 vots més que fa quatre anys.
 A Els Pallaresos ha votat el 57,54% del ciutadans, hi ha hagut un 42,46% d’abstencions, 1,39% de vots nuls i 2,76% de vots en blanc.  En total s’han escollit 11 regidors.

 

PSC conserva 5 regidors i CiU en perd un

Acte polític d'ERC a Constantí. Foto: Cedida

Acte polític d’ERC a Constantí. Foto: Cedida

A Constantí ha votat un 56,37% dels ciutadans, hi ha hagut una abstenció del 43,63%, un 5,78% de vots nuls i 1,78% de vots en blanc. En total s’han escollit 13 regidors.
El PSC-CP aconsegueix 879 vots conserva els 5 regidors, ERC-AM amb 475 vots conserva 3 regidors, CiU amb 302 vots perd un regidor i es queda amb 2, ICV-EUiA-E amb 1 regidor, PP amb 164 s’assegura l’entrada d’un regidor i UPC amb 157 vots aconsegueix també un regidor.

Alternativa Altafulla es referma guanyant un regidor

El candidat d'AA celebrant el resultat electoral. Foto: Cedida

El candidat d’AA, Fèlix Alonso, celebrant el resultat electoral. Foto: Cedida

A Altafulla un 62,88% del ciutadans han votat, tot i que hi ha hagut una abstenció de 37,12%, un 0,65 vots nuls i 1,05% vots en blanc. En total s’han pogut escollir 11 regidors.

Alternativa Altafulla, comandada per l’actual alcalde, Fèlix Alonso, ha estat la guanyadora de la nit aconsegueix 753 vots i 5 regidors, guanyant-se un. L’EINA-AM, amb 539 vots, treu tres regidors; CiU, amb 274 vots, guanya un regidor, aconseguint-ne 2; C’s, amb 214 vots, debuta entrant un amb un regidor al consistori.

CiU guanya a Creixell

Acte de campanya de PSC Creixell. Foto: Cedida

Acte de campanya de PSC Creixell. Foto: Cedida

CiU ha obtingut 307 vots aconseguint 3 regidors, els mateixos que la legislatura anterior, però guanyant en nombre del vots al PP, que en tenia tres i un perd un.

El PSC-CP amb 250 vots, conservarà els seus 2 regidors, però guanya quatre punts. ERC amb 237, suma un regidor al que ja té, aconseguint un total de 2 regidors. El PP ha obtingut 204 vots, mentre ICV-EUiA-E, amb 159 vots, conserva l’actual regidor, així com FIC, que assegura la seva presència al consistori amb un representant.

 A Creixell ha votat el 53,58%, hi ha hagut una abstenció del 46, 42%, un 2,58 ha estat vot nul i un 2,57% de vots en blanc. En total s’han escollit 11 regidors.