.

.

TOTS 21

Jordi Llopart, en el moment de votar

Jordi Llopart, en el moment de votar

L’actual alcalde del Creixell i alcaldable per CiU, Jordi Llopart, s’ha mostrat satisfet de mantenir el 3 regidors al consistori i ha dit que aquest resultat confirmen la bona tasca feta, però ha declarat a aquest mitjà que caldrà esperar a dimecres per conèixer els possibles pactes. La candidata d’ERC, Beatriz Trasserra, ha declarat amb satisfacció que hi ha moltes ganes”, però ha afirmat que “cal fer un balanç d’aquests 4 anys” per decidir si hi torna a haver pacte entre els convergents, socialistes i esquerra. La cap de llista de PSC, Montserrat Muñoz, s’ha mostrat més escèptica i ha afirmat que l’escenari és molt ampli i per tant hi ha moltes alternatives per fer acords i pactes.

Aquest mandat ha regit el pacte tripartit CiU-PSC-ERC.

El resultat electoral de Creixell ha estat molt disputat entre els principals partits que han governat al llarg d’aquesta legislatura. CiU amb 307 (3 regidors), PSC amb 250 (2 regidors) i ERC (2 regidors) tan sols queda darrere de PSC amb 237. PP perd un regidor i passa de tres a dos. ICV i independents repeteixen amb un cadascun.

La legislatura de Llopart ha estat marcada per la reconducció del deute de 13 mil milions d’euros que va deixar el govern del popular Teodor Fusté. Durant el mandat d’aquest, l’ajuntament va treballar sense pressupostos i va arribar a generar deutes a 198 proveïdors. Aquesta situació va fer perdre la credibilitat de l’Ajuntament afirma Llopart.

Llopart ha afirmat que fer front a aquesta quantitat ha estat un gran repte i ha esdevingut l’obstacle més gran de la legislatura. Per una banda per la difícil gestió econòmica que ha estat assessorada pel servei tècnic de la Generalitat i la Diputació de Tarragona. Per una altra banda pel poc marge de maniobra del que ha disposat l’ajuntament al llarg d’aquest 4 anys. Llopart explica que tots hem treballat en tot i destaca que es va haver de reduir el personal de l’ajuntament de 103 treballadors a 99, fet que va suposar un aprimament del deute d’1 milió d’euros.
Actualment s’estan complint tots els requisits del pla de sanejament i des del consistori ja s’han pagat 4 milions d’euros.

El convergent no planteja aquesta nova legislatura com una etapa de grans projectes, si no com l’oportunitat d’acabar de sanejar l’ajuntament i de respondre a propostes ciutadanes com l’atenció al manteniment de zones verdes, l’ampliació d’oferta esports, la millora del servei a la joventut i a l’atenció social. Llopart ha destacat que malgrat que no disposar de mitjans econòmics des de l’ajuntament s’ha impulsat la creació d’una nova biblioteca que serà inaugurada el pròxim 3 de juliol. A més aquesta reactivarà el comerç de la zona, ja que 10 comerços situats al seu voltant obriran les seves portes.

Brigitte Urzaiz