.

Pau Ricomà i Mònica Alabart, primer i segon de la llista d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona.

Pau Ricomà i Mònica Alabart, primer i segon de la llista d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona.

Pau Ricomà condiciona el seu possible pacte amb Ballesteros a l’Ajuntament de Tarragona a la sensibilitat del PSC cap al procés nacional. “Ja sabem que no són independentistes però només demanem que no posin bastons a les rodes com han fet en algunes ocasions” ha afirmat Ricomà.

El cap de llista d’ERC a Tarragona ha parlat també de consultar els punts del programa que les formacions puguin tenir en comú i buscar aquelles qüestions que els apropen en temes com la transparència, les infraestructures i el territori.

Ricomà ha recordat que hauria descartat qualsevol pacte amb una diferència molt gran com va succeir el 2007 quan PSC amb 13 regidors va pactar amb ERC amb 2 a l’Ajuntament de Tarragona.

L’aritmètica de regidors dóna un possible pacte a tres bandes amb ICV, ERC i PSC que donaria majoria absoluta sumant catorze regidors al consistori tarragoní però que caldrà veure si sobretot PSC i ERC veuen amb bons ulls acostar posicions.

Ballesteros ja ha dit que pot governar amb majoria simple i que els resultats l’avalen però la forta pujada d’ERC podria fer apropar als socialistes als republicans.

El cap de llista d’ERC, Pau Ricomà ha explicat a Tarragona21 que només saber els resultats, Ballesteros el va trucar i que van quedar per parlar un dia aquesta pròxima setmana. La trobada entre Ballesteros i Ricomà podria ser aquest dimarts o dimecres. La trucada segons han explicat Ballesteros i Ricomà va ser cordial i només en principi per felicitar-se pels bons resultats obtinguts “de broma li vaig dir que es mirés bé la casa que els hi fa les enquestes perquè no l’han encertat massa” explica Ricomà.

Un Pau Ricomà que toca de peus a terra i diu que el partit independentista ha obtingut uns resultats que es podien preveure a causa de les impressions prèvies a la jornada electoral.

Ricomà destaca la feina feta per tots els integrants de la campanya tot i els pocs instruments que han tingut aquests darrers quatre anys sense representació al consistori.

Pau Ricomà ha destacat el canvi cap als partits favorables a la independència que ha fet l’Ajuntament de Tarragona amb l’entrada amb els quatre regidors d’ERC i els dos de la CUP.

ERC també s’ha convertit en la segona força a la Diputació de Tarragona on Pau Ricomà veu un pacte natural amb CiU per poder tenir les Diputacions favorables al procés català.