.

Imatge d'una botiga de Zara. Foto: Cedida

Imatge d’una botiga de Zara. Foto: Cedida

La sostenibilitat s’ha convertit en principal repte per a gairebé totes les firmes de moda. I Zara no és una excepció. Així, el gegant tèxtil Inditex entra en competència directa amb  Vinted i Wallapop i llença Zara Pre-Owned, una plataforma de roba de segona mà de Zara que arribarà a Espanya en els “pròxims mesos”. Segons ha avançat el conseller delegat de la multinacional, Óscar García Maceiras, el servidor de compra-venda estarà disponible a Espanya abans d’acabar l’any, després que ja s’hagi posat en marxa en països com el Regne Unit i França.

García Maceiras ha recordat que Inditex s’ha compromès al fet que per a 2025 la plataforma de segona mà arribi a tots els mercats core del grup. “El nostre objectiu inicial per a aquest 2023 era arribar a França i Alemanya. Aterrem al país gal al setembre i estem treballant perquè no sols sigui en aquests països, sinó probablement poder arribar al conjunt dels països de la zona euro, inclosa Espanya, abans de final d’any”.

Com funcionarà?

El sistema Zara Pre-Owned funcionarà de manera similar a d’altres plataformes de compra-venda com Vinted i Wallapop. Els articles s’ordenaran per categories (dona, home, nens) i per tipus de producte, ja sigui peça o complement. Cada client haurà de registrar-se a la plataforma i podrà pujar les peces o accessoris de manera senzilla i intuïtiva. Posteriorment, Zara comprovarà l’estat en el qual es troba la peça o article pujat. L’aplicació donarà per validada o no l’article per a la posterior venda i es publicarà amb les fotografies del producte, descripció, la talla i el preu que marqui l’usuari.

Zara insisteix que “la roba més sostenible és la que tenim a casa” i ha indicat que es podran posar a la venda tèxtils de qualsevol temporada.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */