.

Xavier Sabaté, president de la Federació del PSC del Camp de Tarragona

El president de la Federació del PSC del Camp de Tarragona i diputat al Parlament, Xavier Sabaté, votarà a favor de la celebració d’un referèndum per la proclamació de la III República al sí del consell de la Federació que se celebrarà el proper dilluns i que ha despertat expectació pel corrent republicà que s’està mobilitzant dins el partit.

Sabaté, que va participar dilluns passat a la manifestació a favor de la República que va tenir lloc a Tarragona, ha afirmat a Tarragona21 sobre el debat obert: “Jo no refuso el debat, i de la mateixa manera que la Federació de Barcelona ha votat per la República, si la proposta es presenta al consell de Federació hi estaré d’acord”.

Es tracta d’una qüestió “de principis”, afirma el president de la Federació, que considera que el règim “més adecuat” és el republicà. Sabaté ha argumentat que l’any 1978, amb la Constitució “em vaig empassar” situacions que no volia, “com que l’Estat fos un règim monàrquic”. “Ara és el moment de l’arribada de la República. No hi ha cap perill d’inestabilitat i el poble és madur”. Sabaté ha apel·lat que aquest procés “es faci amb tranquil·litat i amb un debat serè”, que eiviti situacions com la crema de fotografies del Príncep, com va succeir a la manifestació de dilluns.

“No trobo cap raó perquè la Monarquia continuï”, ha dit. “És il·lògic no poder elegir el cap de l’Estat i que aquest càrrec es transmeti per herència”.

Al PSC de Tarragona s’ha obert un intens debat que s’exposarà dilluns al consell de Federació, amb notables dirigents i militants favorables que el partit es pronunciï a favor del referèndum per la República.

J. Garcia

/* JS para menú plegable móvil Divi */