.

.

TOTS 21


Sabaté, sortint del dinar

El dinar dels crítics del PSC ha acabat sense que hagin fet pública una postura en la votació d’aquest dijous al Parlament, on debatrà i votarà demanar al Govern central que Catalunya pugui celebrar la consulta. Àngel Ros, Rocío Martínez-Sampere, Joan Ignasi Elena i Marina Geli s’han trobat al restaurant Set Portes per analitzar la situació, en contacte també amb Núria Ventura, que s’ha quedat a Ulldecona.

També s’ha afegit a la trobada Xavier Sabaté, diputat per Tarragona, que s’ha presentat tot i no ser del sector crític, ja que ha intentat fer de pont entre la direcció i els crítics. Al seu moment havia apostat per l’abstenció però ha decidit finalment no trencar la disciplina de vot. Del sector crític, però, Ros és l’únic que ha avançat la seva posició, tot i que sembla que Ventura, Geli i Elena podrien trencar votar a favor o abstenir-se. En tot cas, no ho diran fins a la votació.

Els crítics del PSC han dinat al restaurant Set Portes mentre els periodistes, convidats a cafès, esperaven a la porta per aclarir quina seria la seva posició en el ple de dijous. Però la premsa s’ha quedat amb les ganes perquè ni Joan Ignasi Elena ni Marina Geli han volgut avançar què votaran, mentre que Rocío Martínez-Sampere ha sortit ràpidament i no ha volgut fer declaracions.

El primer a sortir ha estat l’alcalde de Lleida, que ja havia confirmat que deixaria el seu escó i tenia prevista una roda de premsa en poca estona. El següent ha estat Xavier Sabaté, que no és ben bé del sector crític, però que havia coquetejat amb l’abstenció. Finalment, però no trencarà la disciplina de vot. I els últims han estat Elena i Geli, que han mantingut la incògnita. Ros ha anunciat avui que abandona el seu escó al Parlament.

En tot cas, Elena ha indicat que ell intentarà “ser coherent i conseqüent” amb el que defensa, tot i que també ponderarà el programa electoral i les resolucions del Consell Nacional. El que sí que ha volgut remarcar és que en aquesta història “no hi ha bons ni dolents, ni gent que fa millor les coses o que està més al servei que els altres que la comunitat”.

Geli, que s’ha quedat l’última, ha apuntat que vol intentar fins al final que es pugui “expressar el pluralisme dins del PSC”, i per això no desvetllarà el sentit del seu vot.