TOTS 21

Xavier Sabaté

Sorpresa al PSC. Sorpresa de darrera hora. Quan la candidatura de l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, per dirigir la Federació del Camp de Tarragona havia aconseguit integrar la que hagués pogut ser candidatura de Nicolás García -promoguda per Carles Castillo- i de l’alforgenca Diana Salvadó, a pocs minuts de les dotze de la nit d’aquest dilluns, 9 de gener, quan vencia el termini perquè es presentin candidatures i s’obria el termini per aconseguir avals, l’actual president de la Federació, Xavier Sabaté, ha donat un cop d’efecte presentant per carta la seva candidatura, segons ha sabut Tarragona21.

Ho ha fet poques hores després que l’equip de Roc Muñoz anunciés a la premsa que dimarts celebrarà una roda de premsa a Tarragona per presentar la seva candidatura i quan ja es donava per segur que només hi hauria la seva.

Tot i la formalització de la candidatura com a primer secretari, Sabaté deixa «congelada» la decisió final, segons ha declarat a Tarragona21. Tot un avís. Ha estat una sorpresa, però el cert és que Sabaté havia amagat els darrers dies amb presentar-se perquè no li agradava la manera com es negociava la integració de diferents corrents. En declaracions a Tarragona21, Sabaté ha afirmat aquesta nit que ha presentat la carta perquè considera que una candidatura ha de basar-se en «projectes» i no en noms. La carta ha estat remesa abans de les dotze de la nit a Rosa Maria Iborra, màxima responsable del Consell de Federació.

No obstant això, Sabaté deixa «congelada» la seva opció a presentar-se i per tant forçar unes primàries contra Roc Muñoz. Malgrat haver presentat per escrit la seva opció, es reserva fins demà per fixar la seva opció definitiva. El que te clar és que «no busco càrrecs» i per tant no presenta la seva opció com a jugada estratègica per a situar-se en la llista de Roc Muñoz.

Nicolás García ha abandonat l’opció de presentar candidatura després d’entrevistar-se amb Roc Muñoz i el seu equip aquesta cap de setmana. Tal com va avançar Tarragona21, Roc Muñoz s’ha entrevistat amb ell per tractar d’integrar-lo i així ha estat. També s’ha acabat de concretar l’entrada de Diana Salvadó i el seu equip a la seva llista, en una altra reunó celebrada també el cap de setmana i en la que hi van prendre part 21 persones. Salvadó serà la número dos i es preveu que aquest dimarts acompanyi Roc Muñoz en la roda de premsa. Un tercer front que s’ha viscut ha fet referència a les propostes que Begoña Floria ha presentat a Roc Muñoz per integrar a gent del seu entorn.

Xavier Sabaté, fundador del PSC a Tarragona i membre de l’aparell, s’ha caracteritzat per defensar posicions de renovació del PSC en els mals temps electorals que viu el partit, defensant projectes i no noms. En el cas que acabi decidint que es presenta -cosa que alguns que el coneixen posen en dubte- haurà d’aconseguir el 15 per cent dels avals de la militància, més de 200 vots, fins al dia 20.

Jaume Garcia