.

Cartell de la Setmana Santa reusenca d’enguany, obra de Joan Ferran. Foto: Cedida

La Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus ha anunciat que, per acord de la Junta de Govern de la Reial Congregació, ha estat designat com a pregoner de la Setmana Santa de Reus 2024 el periodista Xavier Grasset i Foraster, per la seva llarga trajectòria professional i les arrels que manté a la Setmana Santa reusenca.

L’acte de lectura del pregó es realitzarà el dissabte dia 23 de març, a les vuit del vespre (20h) i a l’Auditori Higini Anglès del Palau Bofarull. El pregó també servirà per fer una presentació pública del cartell que s’ha editat des de la Reial Congregació per tal d’anunciar la Setmana Santa de Reus 2024. L’autoria de la imatge que l’il·lustra és del fotògraf Joan Ferran i mostra en detall els peus de la imatge del Sant Crist de la Sang.

Entre els canvis que la Reial Congregació de la Sang ha anunciat per al programa d’enguany hi figura que la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant recuperarà el seu recorregut tradicional, després de l’acord al que va arribar l’entitat amb l’alcaldessa reusenca, Sandra Guaita.

La processó del Sant Enterrament se celebra a Reus almenys des de l’any 1557 i hi participen les congregacions, germandats i confraries de la Setmana Santa reusenca, prèvia invitació expressa de la Reial Congregació. Actualment la Sang treballa per tal que aquesta processó sigui reconeguda com a element patrimonial d’interès, com ja ho són les Tres Gràcies, motiu pel qual es vol mantenir la seva celebració amb la màxima fidelitat que marca la tradició, tant pel que fa al recorregut com pel ric patrimoni artístic que integren la totalitat dels misteris que hi prenen part.