.

.

TOTS 21


La Rambla nova aquesta matí Foto:Tarragona21

La Rambla nova aquesta matí Foto:Tarragona21

Els més venuts de la jornada de Sant Jordi han estat de manera aclaparadora Xavier Bosch i el seu llibre ‘Algú com tu’ (en català), Maria Dueñas amb l’obra ‘La templanza’ (en castellà) i el recull de fotografies de la nissaga Chinchilla, com a obra local.  Les Fotografies de Ramon Segur Chinchilla s’ha convertit en un dels llibres més demanats a Tarragona: “Una història de Tarragona en imatges”, signat per Xavier Fernández i Ramon Segú.

També han destacat ‘La cuina dels pescadors de la Costa Daurada’ de David Solé, ‘L’amant xinès’ de Margarida Aritzeta, ‘Cent dòlars i una cabra’ de Francesc Valls-Calçada o ‘Tarraco 179 dC’ de Xavier Climent. A l’Ebre, la darrera novel·la de Francesca Aliern tampoc ha fallat aquest Sant Jordi i ‘Cullerades de vida’ és el títol ebrenc més venut. També ha triomfat el còmic dels Quicos.

Bones sensacions dels llibreters

A l’espera del recompte definitiu, els llibreters de la demarcació es mostren satisfets amb el ritme de vendes d’aquesta diada de Sant Jordi. “Ha anat una mica millor que l’any passat, la gent s’ha animat a comprar més d’un llibre i sembla que, per fi, haurem sortit del forat”, apunta un dels socis de la llibreria La Capona de Tarragona.

A la capital, el resum de fotografies històriques de les tres generacions de la saga Chinchilla ha estat el gran triomfador de la jornada. “Ha estat una gran resposta de la ciutat i no ho esperava”, admetia Ramon Segú Chinchilla entre signatura i signatura d’exemplars en plena Rambla Nova.

La jornada arrencava matinal i amb fam de llibres

L’olor de rosa de bon matí i algunes parades encara a mig fer. El so encara de les cançons que s’escolten abans que el bullici de la gent faci només sentir la remor habitual d’una diada així i roses moltes roses i llibres i més llibres i … Parades que algunes vegades et preguntes que fan allí. L’essència del Sant Jordi segueix viva a Tarragona però amb aquell punt de nostàlgia pels més veterans que comenten entre bambolines que abans només hi havia roses i llibres.

A primera hora del matí a la Rambla Nova s'han vist dracs. Foto:Tarragona21

A primera hora del matí a la Rambla Nova s’han vist dracs. Foto:Tarragona21

Les riuades de gent comencen ben aviat a quarts d’onze, la coca central de la Rambla Nova és ben plena i això que les primeres activitats programades han de començar a les onze, amb signatures de llibres i aparicions d’esportistes i polítics a les seves diferents carpes.

N’hi ha que han matinat més encara i que disfressats de drac ja busquen vendre les primeres roses del dia que es cotitzen entre 4 i 3 euros. Ja se sap però que el preu anirà baixant i fins i tot algú als voltants de quarts d’una ens comenta que per 2 euros i mig ja ha pogut comprar un parell de roses.

La vermella segueix sent la més demanada i de fet la majoria de parades aposten per aquesta rosa tradicional i costa més trobar aquella blava del CBT o les grogues, blau-granes o negres. Aquest any una parada solidària canviava aliments per roses per aquells que no volien pagar directament la despesa de la flor.

Els lectors són més pacients i menys impulsius que els que van a buscar les roses. Un bon llibre de Sant Jordi diuen que no és llibre si no has remenat una bona estona per les parades que t’acaben saturant de títols atractius i vistosos.

Les parades de llibres han tingut gran afluència a mig matí. Foto:Tarragona21

Les parades de llibres han tingut gran afluència a mig matí. Foto:Tarragona21

S’han venut un 7% més de roses que l’any anterior

El president del Gremi de Floristes de Catalunya, Lluis Vilagran, ha avançat aquest dijous a la tarda que ja s’han venut un 7% més de roses que l’any anterior amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Vilagran ha destacat que s’han superat “amb diferència” les previsions del Gremi de Floristes, que apuntaven a comercialitzar uns sis milions de roses durant la jornada, al mateix nivell que l’any anterior. El representant del sector ha destacat com a novetat la varietat de rosa ‘Chocomix’, que a partir d’un bany de cera marró simula una flor de xocolata desfeta i ha celebrat que els clients cada cop opten més per comprar les roses en establiments professionals perquè cerquen un producte “de més qualitat”.

Sobre el bon ritme de vendes de roses entre els floristes catalans, Vilagran ha assenyalat que “encara queda la tarda, tot i que tradicionalment és més fluixa, però les vendes s’allargaran fins les 20.00 hores”. El president del Gremi de Floristes ha fet aquestes declaracions a l’ACN des de la Rambla de Catalunya i després d’haver consultat les seves empreses associades. Vilagran ha afirmat que les floristeries “estan treballant a un nivell superior al de l’any passat, amb vendes molt completes i complint les previsions amb diferència”.

Imatge de la Rambla Nova al migdia. Foto:Tarragona21

Imatge de la Rambla Nova al migdia. Foto:Tarragona21