.

.

TOTS 21


El ministre José Ignacio Wert

El ministre José Ignacio Wert

El ministre d’Educació i Cultura José Ignacio Wert s’ha negat a assistir a la gala dels Premis Gaudí. Segons ha donat a conèixer la presidenta de l’Acadèmia del cinema català, Isona Passola, Wert ha declinat la seva assistència en una missiva redactada en català. “Es va convidar al ministre Wert, però em va enviar una carta en català dient que no podia venir. Després de la política cultural tan en contra del cinema i de Catalunya, segur que no tenia cap intenció de venir. Al·legava problemes d’agenda”, ha confirmat Passola en una entrevista a Rac1.

La presidenta de l’Acadèmia ha posat de manifest l’actitud del titular d’Eduació envers la cultura catalana: “Tots els països protegeixen la diversitat lingüística i cultural”. En aquest sentit, Passola ha afirmat que “la normalització del cinema en català es resol amb la naturalitat d’un Estat. Tindrem un cinema català normalitzat perquè l’espectador el demana. La proximitat té un atractiu”.

Sobre la realitat del cinema a casa nostra, Passola considera que aquest s’ha enfonsat conjunturalment i apunt aquest fet com un dels esculls que ha dificultat l’acostament al cinema català.