.

La Regió Sanitària del Camp de Tarragona acomiadarà aquesta mitjanit l’estat d’alarma amb un lleu però constant creixement del número de casos positius detectats de coronavirus. Les dades fetes públiques aquest dissabte pel Departament de Salut registren vuit nous contagis (que han de considerar-se com acumulats dels darrers dies) al territori, per cap a les Terres de l’Ebre. Afortunadament no es comptabilitza cap mort en les dues regions sanitàries en les darreres 24 hores, si bé durant aquest mes de juny Salut n’ha oficialitzat 16 en les seves llistes (dues d’elles ahir mateix). Cal tenir present que els contagis detectats ja es van incrementar ahir divendres en sis nous casos al Camp de Tarragona i quatre a les Terres de l’Ebre.

El Camp de Tarragona suma fins aquest 20 de juny un total de 2.171 casos detectats de la Covid-19 (498 a residències de gent gran), per 335 a les Terres de l’Ebre (16). Pel que fa a les defuncions, el globl se situa en 397 i 45, respectivament.

Dades de Catalunya

Pel que fa al conjunt del país, les funeràries catalanes han reportat onze noves morts per covid-19, set més que en l’últim balanç del Departament de Salut. Això deixa la xifra global de víctimes en 12.506. A banda, s’han detectat 117 nous casos positius testats (37 menys) i la xifra total puja a 70.333. D’entre les víctimes, 6.827 persones han mort en hospital o en centre sociosanitari (quatre més), 4.091 ho han fet en una residència (les mateixes que divendres) i 793 al domicili (les mateixes), mentre que les no classificades per falta d’informació són 795 (set més). Fins ara hi ha hagut 4.126 persones ingressades greus i actualment en són 62, quatre menys que fa 24 hores.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 39.287 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Redacció