.

.

TOTS 21


Imatge d'arxiu de les obres al centre penitenciari. Foto: ACN

Vuit funcionaris de Serveis Penitenciaris han començat a treballar aquest dijous en tasques de logística a la futura presó de Mas d’Enric, al Catllar, per iniciar la posada a punt del centre, que està previst que obri portes al llarg del 2015. El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha anunciat també que a l’abril se signarà un protocol de col·laboració entre la Diputació, els ajuntaments de Tarragona i El Catllar i la pròpia Generalitat per desencallar l’adequació dels accessos al nou equipament penitenciari. Sobre el futur ‘Fòrum Judicial’ de Tarragona, el conseller ha afirmat que “va per bon camí” i que quan es consensuï una proposta amb el consistori es presentarà el projecte.

El centre penitenciari de Mas d’Enric, amb les obres pràcticament enllestides, compta des d’aquest dijous amb els primers treballadors, segons ha anunciat el conseller de Justícia, Germà Gordó, des de Tarragona. El conseller ha explicat que es tracta de vuit funcionaris de la Direcció General de Serveis Penitenciaris que es dedicaran a perfilar les qüestions logístiques necessàries per a la posada a punt de l’equipament al llarg del 2015.

En concret, l’equip s’encarregarà de comprovar l’estat de totes les infraestructures, instal·lacions i sistemes de seguretat, amb revisions periòdiques i també puntuals, motivades per aiguats o altres circumstàncies, per tal d’assegurar-ne un estat òptim. També coordinarà i supervisarà les obres que caldrà dur a terme d’ara endavant per dotar el centre dels equipaments que resten pendents, com ara la cuina, la bugaderia, l’escomesa d’aigua i els accessos. Aquests professionals en contacte directe amb l’equipament estaran igualment en les millors condicions per elaborar els protocols de funcionament i seguretat específics del Centre. I, per últim, seran els responsables de la formació del personal del Centre Penitenciari de Tarragona que s’incorporarà al nou centre quan s’obri.

Gordó ha avançat també que durant el mes d’abril se signarà un protocol de col·laboració amb els ajuntaments de Tarragona i El Catllar i amb la Diputació de Tarragona que permetrà desencallar l’adequació dels accessos al recinte. L’acord garantirà el finançament -la majoria del qual serà assumit per l’ens supramunicipal- i els tràmits administratius necessaris, segons ha detallat el conseller. El titular de Justícia ha evitat, però, concretar una data per a l’obertura del centre penitenciari, que situa genèricament dins de l’any vinent.