.

.

TOTS 21


El president de Vox, Santiago Abascal, en l’acte electoral a Tortosa. Foto: ACN

Vox considera “paper mullat” l’acord independentista de veto al PSC: “Però si no tenen paraula. Cada dia pacten a Madrid amb els socialistes de Sánchez i sostenen el govern espanyol”, ha dit el president del partit, Santiago Abascal des de Tortosa. “És igual el que signin. Menteixen”, ha afegit. Abascal s’ha envalentit en el que sembla que serà l’últim acte del partit pel territori i s’ha acostat desafiant els manifestants anti-Vox que envoltaven la plaça Barcelona de la capital del Baix Ebre. “Només 15 passos m’han calgut per arribar fins a ells”, ha denunciat, i ha agraït als seguidors que s’hi han apropat. “Aquests miserables s’empassaran les seves pedres”, ha dit referint-se en general als manifestants que ha rebut Vox en la campanya.
La comitiva de Vox, encapçalada per Abascal, acompanyat per la candita del partit per Tarragona, ha estat rebuda a Tortosa amb una gran xiulada, per part de manifestants, cotxes, xiulets i veïns des dels balcons.

Abascal, que, com ja ve sent habitual, ha criticat aquestes rebudes, ha qualificat en aquesta ocasió els manifestants anti-Vox de “banda d’indocumentats”, “miserables”, “totalitaris” o “energúmens”, entre d’altres adjectius.

El president de Vox ha aprofitat que era a Tortosa per criticar l’Ajuntament del municipi de qui ha assegurat que “no els importa la democràcia ni el que volen els ciutadans”. En aquest sentit, ha dit que tot i que gairebé el 70% de tortosins van votar a favor de mantenir el monument franquista que hi ha al riu Ebre, que segons ell és un “monument de concòrdia en homenatge als morts dels dos bàndols de la Guerra Civil”, l’Ajuntament el retirarà i “en qualsevol moment els substituiran per un homenatge a Arnaldo Otegui”.

L’Ajuntament de Tortosa, però, no ha posat mai aquesta ocurrència sobre la taula ja que, tal com han assegurat a l’ACN, la proposta del consistori és deixar una pilastra buida o posar una passarel·la, tal com han demanat al Govern. “A més, qui el retira no és l’Ajuntament sinó la Generalitat”, afegeixen. Una altra imprecisió en les paraules d’Abascal és el nombre de tortosins a favor de mantenir el monument. No són el 70% dels habitants sinó gairebé el 70% dels que van votar la consulta, en què hi va participar el 30% de la població.

ACN