.

Primers clients de les rebaixes del Corte Inglés aquest matí, fins a un centenar

Primers clients de les rebaixes del Corte Inglés aquest matí, fins a un centenar

Cues, moviment, expectació i compres formen part de l’ambient del primer matí de rebaixes a Tarragona amb descomptes de fins al 50% de mitja als diversos establiments i centres comercials de la ciutat.

Tarragona21 ha estat testimoni aquest matí de l’ambient de les primeres hores de rebaixes on un any més els clients més exigents i compradors, també els menys habituals, no han faltat a la cita per aprofitar les millors ofertes.

Un cop finalitzades les compres nadalenques i passat el dia de reis, les tendes i centres comercials inicien aquest període de rebaixes d’hivern, que acostuma a allargar-se fins al mes de març, rebaixant els preus d’aquells productes no venuts durant el Nadal per fer front i incrementar les vendes.

Gran afluència de gent als Centres Comercials tarragonins

Al voltant d’un centenar de persones han creuat les portes de ‘El Corte Inglés’ en horari d’obertura per ser els primers a aprofitar els descomptes majoritàriament en roba, on la planta de dona, la de sabateria i sobretot la de noia jove han estat les que han comptat amb major moviment.

Descomptes del 50% els més destacats

Descomptes del 50% els més destacats

Entre els cartells s’observaven descomptes diversos segons el tipus o peça de roba i marca. Del 20 al 60% tot i que el descompte més present és el del 50% amb què molts clients han pogut comprar roba a meitat de preu respecte a la setmana anterior. És el cas d’una clienta que acompanyada del seu marit comenta a Tarragona21 que “divendres vam venir a fer una ullada i avui hem tornat per comparar i en general hi ha millors preus amb descomptes a partir del 30% amb què la compra ens sortirà més econòmica” comenta.

Com en aquest cas els hi ha que hi van directes a peces de roba concrets que ja havien observat i es gasten tan sols el seu nou preu, i molts d’altres que volten i “remenen” per fer una bona compra marxant amb bosses diverses. Preguntats per la despesa invertida, els clients consultats es gasten en aquest tipus de rebaixes a partir de 100 euros en una compra puntual que consideren rendible. És el cas d’una altra parella ha comentat a aquest digital abans de sortir del Centre Comercial que “ens hem gastat 350€ ja que és una compra per tot l’any i surt a compte”

Cua de vehicles de clients del Parc Central

Cua de vehicles de clients del Parc Central

Al Parc Central aquest matí hi havia encara més moviment on fins i tot en alguns moments s’hi han format cues no tan sols a les caixes de les botigues sinó també a l’exterior amb vehicles per entrar a l’aparcament. “Jo prefereixo venir aquí on en un mateix espai pots comprar i voltar en diverses tendes” comenta un noi acompanyat de la seva mare. Tot i així, aquesta afegeix que “alguna ullada per tendes del centre també en fem”.

Cada client acostuma a invertir entre 40 minuts i una hora de mitja en les rebaixes on abunden dones soles, en parella o amb fills.

El Mercadet no s’ha vist resentit

Coincidint amb les rebaixes, avui el Mercadet de la Rambla no s’ha vist resentit segons alguns dels paradistes. “A primera hora si estava la cosa més parada però a mig matí hi ha l’afluència de sempre” comenten. “Aquí la clientela és habitual i saben que sempre hi ha preus més econòmic, segurament a primera hora han anat a veure que trobaven i després han vingut a complementar o fins i tot alguns decebuts han vingut per poder marxar contents” bromejava una comerciant.

Alguns establiments al Centre han arriscat més en la rebaixa de preus

Alguns establiments al Centre han arriscat més en la rebaixa de preus

En alguns establiments del centre els cartells més arriscats destaquen descomptes de fins al 70% tot i que generalment també giren entorn dels 50. Tot i que aquest primer matí ha deixat un ambient prou “prometedor”, encara resten dies i dies per aprofitar aquestes rebaixes i encara és aviat per fer balanços. No obstant això, tal com ja havia avançat aquest digital, els comerciants de Tarragona esperen incrementar enguany un 10% les vendes respecte a les rebaixes de l’any anterior.

PIMEC denuncia la competència deslleial d’alguns comerços

El president de PIMEC Comerç a Tarragona, Florenci Nieto, ha denunciat un any més les ofertes i descomptes -d’entre el 30 i el 50%- que molts comerços de la demarcació anunciaven als seus aparadors aquest Nadal -alguns des del novembre- per incentivar les vendes aquestes dates i evitar que la gent es contingués fins a la campanya de rebaixes. “No s’està fent absolutament res per evitar-ho, perquè es una situació reiterada, i suposo que per moltes multes que els puguin aplicar, seguiran fent rebaixes quan els interessi”, ha lamentat Florenci Nieto.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */