.

Imatge de les microesferes de polietilè i de poliestirè a les mans d’una de les voluntàries de Greenpeace. Foto: Mar Rovira

Els voluntaris de Greenpeace del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre estan preocupats per l’abundància de les microesferes de polietilè i de poliestirè escamades per la platja de la Pineda.

En la jornada antiplàstic, promoguda pels ecologistes en el marc de la campanya ‘Maleït Plàstic’, els voluntaris han centrat els esforços en aquestes minúscules boletes, atesa la dificultat per retirar-les de la sorra.

El col·lectiu resta a l’espera de l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que investiga si el vessament provindria d’un vaixell. L’episodi de contaminació es va detectar a finals de gener i no és nou, ja que és té constància d’un altre fa dos anys.

La campanya s’ha fet en una vintena de ciutats de l’estat, entre les quals Barcelona i Girona.

Recullen 120 milions de microesferes contaminants

Segons els organitzadors de la iniciativa, s’han recollit 120 milions de microesferes contaminants en superfície i deu bosses amb residus com ampolles de plàstic i llaunes. En total hi han participat voluntàriament un centenar de persones.

Mar Rovira – ACN