.

.

TOTS 21


La vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding

La vicepresidenta de la Comissió Europea (CE), Viviane Reding, ha instat els governs català i espanyol a negociar perquè Catalunya es quedi dins l’estat. “Que es mantinguin junts, que comencin a negociar amb mentalitat oberta per trobar un acord que deixi Catalunya dins d’Espanya i una Espanya forta dins d’una Unió Europea federal i forta políticament”, ha afirmat Reding en roda de premsa a Barcelona.

La número 2 de la Comissió s’ha mantingut al marge del dret a decidir dels catalans perquè considera que és “una qüestió d’estat”. Ara bé, ha recordat que expressar-se a les urnes “no hauria de ser mai un problema” a la Unió. Reding participa aquest diumenge al 45è Diàleg amb els Ciutadans a Barcelona.

La comissària titular de de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, ha apel·lat al diàleg per resoldre el procés polític que viu Catalunya. En roda de premsa a la seu de les institucions europees a Barcelona, Reding, ha fet una crida als governs català i espanyol perquè s’asseguin a dialogar. “Que es mantinguin junts”, ha pregat la número 2 de la Comissió.
Reding ha demanat que el diàleg es faci “amb mentalitat oberta per trobar un acord que deixi Catalunya dins d’Espanya i una Espanya forta dins d’una Unió Europea federal i forta políticament”.