.

Una imatge de la visita d’obres. Foto: Cedida

El subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà i l’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, han fet avui una visita d’obra del projecte de recuperació medi ambiental i paisatgística de les cales de Mont-Roig del Camp. Els ha acompanyat el cap de la Unitat de Costes del MITECO (Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico), Antoni Espanya.

Els treballs es van adjudicar per 10.171.440,58 € a la U.T.E. Recuperación Calas Mont-roig (Sociedad Anónima Trabajos y obras – Obras con Huarte Lain S.A.). Van començar a finals d’agost de 2023 i tenen previst acabar cap al mes d’abril de 2024. Enllaçaran la desena de cales que hi ha entre les platges de l’Estany Gelat i Cristall mitjançant un passeig marítim per a vianants de 3,1 quilòmetres.

El nou passeig, que és a 17 metres del nivell del mar, condiciona l’actual passeig d’asfalt integrant-lo al paisatge i protegint-lo de l’erosió. S’habilitaran els accessos a les cales i la zona comptarà amb tres miradors per sobre dels penya-segats, una passarel·la a la cala dels Àngels, i també àrees de descans amb zones d’ombra, zones verdes i espais amb jocs infantils i per fer exercici.