.

La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, i el de Territori, Xavier Puig, han visitat aquest matí la plataforma del Miracle juntament amb representants de la plataforma ecologista SOS Costa i Camp de Tarragona. Foto: Ajuntament

La consellera de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, i el conseller de Territori, Xavier Puig, han visitat aquest matí la plataforma del Miracle juntament amb representants de la plataforma ecologista SOS Costa i Camp de Tarragona per començar a valorar de manera conjunta les diferents alternatives de cara al seu desmantellament.

Durant la trobada, ambdues parts han coincidit en la necessitat de prioritzar la sostenibilitat de l’ederroc, sense generació de residus i primant en tot moment el reaprofitament dels seus materials.

El següent pas serà constituir el Consell Municipal de Medi Ambient com a ens fiscalitzador de tot el projecte per tal de seguir treballant conjuntament entre administració i les entitats ecologistes.

Recordem que el desmantellament de la plataforma del Miracle s’inclou dins el projecte GreenBelt’26, seleccionat en la resolució provisional dels fons Next Generation, la confirmació de la qual suposarà la concessió de 3,3 milions d’euros. El projecte també inclou la creació del Pla de gestió de l’Anella Verda de Tarragona, la renaturalització del riu Francolí i del tram urbà del Riu Clar, la naturalització de la llacuna del Parc de l’Anella Mediterrània, el foment de la biodiversitat al Parc de Sant Pere i Sant Pau i la restauració d’espais forestals erosionats en l’entorn del Pont del Diable. Un altre àmbit d’intervenció son les platges de la ciutat, així com la recuperació de zones humides de la desembocadura del riu Gaià pel foment de la biodiversitat.

Redacció