.

Un moment de la visita

Una quarantena de veïnes i veïns de Creixell han marxat aquest matí cap a Barcelona per a fer una visita al Parlament de Catalunya. Aquest acte ha estat organitzat per l’àrea de la Gent Gran de Creixell, a càrrec de la regidora delegada Chelo Picon Gomis

Al Parlament han estat rebuts per la diputada i vicepresidenta de la Mesa del Parlament Alba Vergés.

El fet d’aquesta visita d’avui respón, a una invitació que la pròpia diputada Vergès va fer fa uns mesos als jubilats i jubilades de Creixell, en una visita que Vergès va fer a la nostra Vila.

La diputada Alba Vergès ha rebut a la comitiva creixellenca a l’hemicicle del Parlament. Allà ha fet una explicació als presents de la història i evolució del propi Parlament de Catalunya al llarg dels anys que ha estat d’àllò més interessant. Des de les assemblee3s de pau itreva del segle XI, les Corts Generals de Catalunya, la Diputació del General del segle XIV o el Decret de Nova Planta de Felip V que va abolir tot el dret públic català i les institucions catalanes.

Amb la Mancomunitat de Catalunya de 1914 a 1925 va resorgir però amb el cop d’estat de Primo de Rivera es van abolir de nou les institucions.
Gràcies a l’Estatut de 1932 es van recuperar les institucions però amb la dictadura del General Franco es va abolir de nou l’autonomia política catalana. El 1980 es va constituir de nou el Parlament de Catalunya que ha arribat fins als nostres dies.
Al Parlament els creixellencs i creixellenques també han estat rebuts per la diputada Najat Driouech Ben Moussa, que s’ha mostrat molt interessada en tots els temes que afecten a la gent gran del nostre municipi.

Al grup de creixellenques i creixellencs els hs acompanyat la regidora Chelo Picon Gomis , delegada de la Gent Gran i el regidor Juan Lara.
La regidora Chelo Picón ha palesat també el seu agraïment als creixellencs i creixellenques queavui han participat d’aquesta encertada iniciativa municipal. La majoria de persones que avui han anat al Parlament no hi havien estat mai.