.

Els actes se celebraran del 10 al 19 de novembre.

Vilallonga del Camp es prepara per engegar motors de la Festa Major d’Hivern en honor a Sant Martí el pròxim cap de setmana. Els actes començaran divendres amb la inauguració de l’exposició “Terra, aire i foc al camp d’aviació de Vilallonga del Camp“, que tindrà lloc a les 19h al Museu-Arxiu Pere Virgili.

A continuació es farà un dels actes més destacats d’enguany, un acte de reconeixement al personal sanitari que durant la pandèmia provocada pel Covid-19 va treballar a primera línia. L’acte comptarà amb la presència de la directora de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau. Com explica l’alcalde, Gerard Gené, “volem fer un homenatge a totes les persones del món sanitari que van tenir cura de nosaltres durant la pandèmia i, més concretament, a la gent del poble que treballa en aquest sector”. Serà a les 20h a la sala de cinema del centre Recreatiu.

Tot seguit, una representació d’aquest personal sanitari serà la protagonista del pregó de Festa Major.

Dissabte, el dia de Sant Martí, començarà amb una missa solemne a l’església de Sant Martí Bisbe a càrrec de mossèn Joan Anton López i una  cantada del Cor Parroquial. A la sortida de missa es podran votar les propostes finals dels Pressupostos Participatius, votació que continuarà diumenge.

A les 13h hores arriba un dels actes més esperats a la plaça de l’Església, el despertar dels gegants, que anirà acompanyat d’un vermut popular. Ja a la tarda, a dos quarts de cinc, la Rambla Verge del Roser serà l’escenari de la baixada d’andròmines.

La música de dissabte anirà a càrrec del grup Q Voce, que farà un concert a la sala de cinema del Centre Recreatiu a les 20h. Es tracta d’una fusió de tres estils musicals: líric, melòdic i pop. Fan versions de Il Divo, les cançons més famoses dels Tres Tenors i cançons de pop com els Beatles, Tom Jones, Queen, entre molts altres.

La 7a Trobada gegantera, que començarà diumenge a les 10h, comptarà amb la participació de les colles del Serrallo, Vila-seca, Mont-roig (Pitot i Pitota), la Seu d’Urgell, Duesaigües, Alcover, Colla Nostra fem Gegants (Osca), La Selva del Camp i Vilallonga del Camp. Ia dos quarts d’una, la plaça de la Creu serà l’escenari del Ball de lluïment.

A les 19h, el teatre arriba de la mà de Roger Pera i Sam Sánchez, amb Orgasmes 2, una comèdia que tracta les diferències entre homes i dones i la convivència en parella. Serà a la sala del cinema del Centre Recreatiu.

Els actes continuaran dilluns amb El Jardi dels Petits, una ludoteca de 0 a 5 anys, i Jocs del Món, espectacle familiar amb monitors i música. A dos quarts de set de la tarda, el saló del cinema del Centre Recreatiu acollirà la projecció de la pel·lícula Mi otro Jon.

Com a actes posteriors a la festa, dimecres 15 s’ha programat el Cicle de Contacontes de Tardor: Maria Enganxa i altres contes d’éssers aigualits, amb Imma Pujol, que tindrà lloc a les 17g a la Biblioteca Municipal Josep Trenchs Òdena.

Diumenge 19, de 10h a 13h, arriba la Trobada de cotxes esportius i la Trobada de motos a la Rambla Verge del Roser i al C/ Sant Martí. I dissabte 25 s’ha programat la Nit del Terror a la sala de cinema del Centre Recreatiu. Serà a les 22h i es projectaran dues pel·lícules: El exorcista creyente i una segona que s’escollirà mitjançant votació popular entre els assistents.

V.Tapias