.

Un moment de l'escenificació de Mati Pérez. Foto: Tots21

Un moment de l’escenificació de Mati Pérez. Foto: Tots21

Vilallonga del Camp ha reviscut aquest dissabte el format teatral de carrer en píndoles de només 15 minuts. Tres peces teatrals que toquen temes contemporanis, actuals, s’han vist en tres escenaris diferents, la plaça de l’Església, al carrer Sant Josep i en un espai obert entre l’església i la casa parroquial.

El Píndoles, procedent del festival barceloní del mateix nom, es caracteritza per oferir espectacles de 15 minuts de durada a tocar del públic. Totes les obres que formen el catàleg han estat prèviament estrenades al Festival Píndoles i seleccionades per un jurat professional.

El teatre breu és un imant per atreure el jovent al teatre. El fet que els espectacles siguin curts i amb el públic a tocar de l’escena, permet una proximitat molt més gran amb el que estan veient representat.

Representació de Babar. Foto: Tots21

Una de les obres ha estat Babar. Aquest va escapar dels caçadors i va descobrir la civilització. Quan va retrobar els elefants amb el seu cotxe vermell i el seu trajo verd el van fer rei, rei dels elefants. L’Azziz també vol ser rei, rei de Mali. De moment cull en una vinya prop de Torrelles, no sap gaire ni català ni castellà, però riu molt i balla Derrick Carter.

En una altra obra breu, la Mati Pérez és una dona que sempre ha passat desapercebuda. Igual d’amable, i complaent, com invisible. Un dia, però es presenta una ocasió que confrontarà les seves veus interiors. Enmig del caos d’un centre comercial es planteja un petit furt, que la portarà a sentir-se una mica més viva o a seguir arrossegant-se en una vida gris. S’endurà l’anell, o no? Tot dependrà del seu propi diàleg intern…

Finalment, Welcome to Berlin: en Carles i la Berta estan en el millor moment de la seva relació. Tenen 27 anys i no viuen junts (no perquè no volen, sinó perquè no s’ho poden permetre). Però la Berta rep una beca per treballar 6 mesos a Berlín, i ara només tenen 24 hores per decidir si diuen bye bye a Barcelona o a la seva relació. Welcome to crisi de parella. Està basada en la sèrie de Joan Burdeus i Pau Ortiz.