.

.

TOTS 21


L’alcaldesa de Vilallonga, Gemma Benaiges -la primera per l’esquerra-, i la regidora Pili Riera -a la dreta-, amb l’àvia centenària, María Rodríguez. Foto: Tots21

L’home més gran que vingué a la festa, Lluís Voltes. Foto: Tots21

Cinc parelles que celebren els 50 anys de noces d’or també van ser homenatjades. Foto: Tots21

Vilallonga del Camp ha pogut recuperar aquest cap de setmana la tradicional Festa de la Gent Gran, que duia 26 anys celebrant-se i que en 2020 va quedar ajornada en coincidir amb ple confinament domiciliari de la població. Dissabte passat, 125 persones de 65 o més anys eren reconegudes per l’Ajuntament en un acte lúdic que recuperava la festa adaptada als rigors sanitaris i que tenia lloc a la pista poliesportiva, mantenint les distàncies de seguretat, amb cadires força allunyades i la presència només dels homenatjats.

Durant l’acte va ser homenatjada la dona més gran del poble, la centenària Maria Rodríguez -al setembre farà els 100 anys d’edat-, i l’home més gran present a la gala, Lluís Voltes. També foren motiu de reconeixement les cinc parelles que en 2020 o 2021  porten 50 anys o més casats o convivint conjuntament. I un altre motiu de record fou el guardó destinat a les 10 persones que en 2020 o en 2021 feien els 65 anys.

Un moment de l’acte celebrat dissabte. Foto: Tots21

Imatge de la gent gran que assistí a la festa. Foto: Tots21

En el seu parlament, l’alcaldessa de Vilallonga, Gemma Benaiges, es congratulava que per fi es pugués fer l’acte, al temps que recordava que la gent gran ‘són les persones més importants de les nostres cases i també per a l’Ajuntament. M’agradaria fer-vos petons i abraçades a tots vosaltres, però no pot ser’, afirmava.

D’altra banda, la regidora de la Gent Gran, Pili Riera, subratllava en la seva intervenció que el consistori voldria que l’acte ‘fos l’inici de la normalitat que tots desitgem’. El sentir de la vila era el de recuperar el dinar-ball tradicional d’aquesta festa. El dinar no es va poder fer aquest dissabte, però sí el ball, i la protagonista va ser l’orquestra Nova Blanes.

La resta d’assistents van rebre un obsequi i una rosa en acabar la festa. Abans d’aquesta, havia tingut lloc a l’església la elebració de l’Eucaristia en memòria dels difunts.

Redacció