.

L’execució del mural, aquest matí. Foto: Tots21

Imatge com quedarà el mural un cop acabat. Foto: Cedida

Vilallonga del Camp ha iniciat aquest dijous el pintat d’un mural dedicat a la dona i contra la violència masclista. El seu disseny és obra de la il·lustradora vallenca Berta Artigal, i té la particularitat que el realitza qualsevol voluntari que s’hi vulgui sumar. Aquest matí de dijous, força dones s’hi han sumat, i quan ha acaba l’horari escolar un grup de crios també s’hi han afegit.

El mural s’acabarà d’executar aquest divendres o com a molt tardar el dilluns. Havia d’haver començat dimecres, però la pluja ho va evitar. L’artista apuntava a Tots21 que dimarts passat ella es va encarregar de dibuixar les siluetes i les lletres perquè servissin de guia a l’hora de pintar. S’usen per a tal fi el color violeta suau, el fort, el color coral-salmó i un derivat del groc. El mural té un lema que es visualitzarà quan s’acabi: ‘Prou violència masclista. Juntes som imparables’.

Berta Artigal, davant l’obra. Foto: Tots21

Paral.lelament, aquests dies s’està rodant un time lapse, de manera que es tindrà filmat tot el procés d’execució del mural en càmera superàpida.

El mural es realitza a la paret exterior de la Llar d’Infants Municipal Patufet (ubicada a la carretera de la Selva). Es fan grups de 6 persones (no cal portar res) i per franges d’una hora. Berta Artigal ha fet també murals a llocs tant diversos com Berlí, Praga o a Kènia, en aquest darrer cas, en un orfanat.

Redacció