.

lesfestes

Vilallonga del Camp es prepara per a viure a partir d’aquest cap de setmana la tradicional Fira i Festa del Roser, que inclouen las processó de la imatge, el cant dels goigs i la Fira d’Entitats i de Comerç.

El programa complet de les activitats és aquesta:

DIVENDRES 30
2/4 de 5 de la tarda. Classe oberta de patinatge infantil, a càrrec de la secció de patinatge en línia del Nàstic de Tarragona. Pista de l’Escola Pere Virgili. Organitza: AMPA Escola Pere Virgili.

8 del vespre.  Arribada de la Mare de Déu del Roser al Portal del carrer Major. Recorregut pel carrer Major acompanyat pel gegant Alfons I, els Capgrossos de la vila i els Grallers i Timbalers de la Colla Gegantera de Vilallonga. A la Plaça de l’Església el gegant Alfons I farà un ball de benvinguda a la Verge del Roser.
Entrada del tabernacle a l’Església.

Castell de focs, Besamans i cant dels Goigs
L’organització demana a tots els veïns del carrer Major que posin llum i el domàs del Roser als balcons per acompanyar el pas de la Mare de Déu.

9 del vespre. Inauguració de les exposicions “Primer concurs de dibuix del Roser dels alumnes de 6è de l’escola Pere Virgili” i “Sant Antoni de Pàdua:
Iconografia i Religiositat”. Al local de l’Associació Amics del Roser, a la plaça de l’Església. Horari de visites: De l’1 al 9 d’octubre, de 7 a 8 del vespre.

11 de la nit. 18a edició del Fot-li gasto. Amb les actuacions de: The Rodeos, Bonobos, Segonamà, Dj Showcats i Pd Hobbits. A la plaça de la Creu. Organitza: Ass. de Jóvens de Vilallonga del Camp. Col·labora: Ajuntament de Vilallonga del Camp. Atraccions de fira del 30 de setembre al 3 d’octubre (carrer d’Alfons el Cast i Plaça de l’Àncora).

DISSABTE 1
7 de la tarda. Inauguració de la Fira d’Entitats i Comerç a càrrec de la corporació municipal. Al carrer d’Alfons el Cast

DIUMENGE 2

1 del migdia. Celebració de l’Eucaristia. Missa presidida per Mossèn Joan Anton i cantada pel Cor Parroquial. A l’Església de Sant Martí Bisbe.

DILLUNS 3

5 i 7 de la tarda. Cinema “Siete vidas, este gato es un peligro”. A la Sala de Cinema del Centre Recreatiu.

7 de la tarda. Missa. A l’Església de Sant Martí Bisbe.

DIMARTS 4

7 de la tarda. Missa. A l’Església de Sant Martí Bisbe.

8 del vespre. Conferència “Sant Martí de Vilallonga, l’edifici i el seu context” a càrrec de la Dra. Francesca Español, professora de la Universitat de Barcelona.
A la Sala d’Actes del Centre Recreatiu.

DIMECRES 5

7 de la tarda. Missa. A l’Església de Sant Martí Bisbe.

8 del vespre. Reportatges audiovisuals: Vilallonga des de l’aire i la vila als anys 60 i 70. A la Sala d’Actes del Centre Recreatiu.

DIJOUS 6

Pel matí. Visita de l’alumnat de l’Escola Pere Virgili a l’Ermita del Roser, amb esmorzar i activitats lúdic-pedagògiques.

7 de la tarda. Missa. A l’Església de Sant Martí Bisbe.

8 del vespre. Conferència “Anton Català Gomis, el pintor del presbiteri de l’església de Sant Martí Bisbe: vida i obra”, a càrrec de Mireia Català. A la Sala d’Actes del Centre Recreatiu.

DIVENDRES 7

2/4 de 6 de la tarda. FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER
Rosari. Davant la capella de cal Roso (pl. de la Creu).

7 de la tarda. Missa en sufragi dels socis difunts de l’Associació Amics del Roser del darrer any. A l’Església de Sant Martí Bisbe.

8 del vespre. Audiovisual musical: “Covers i grans cançons”, A càrrec de Josep Maria Alberich. A la Sala d’Actes del Centre Recreatiu.

AUDIOVISUAL MUSICAL “COVERS I GRANS CANÇONS”

DISSABTE 8

2/4 de 7 de la tarda. Missa. A l’Església de Sant Martí Bisbe.

10 de la nit. Concert acústic del grup Ivory. A l’Ermita del Roser.

DIUMENGE 9

1 del migdia. Celebració de l’Eucaristia a l’Ermita del Roser. Missa presidida per Mossèn Joan Anton i cantada pel Cor Parroquial. Besamans i cant dels Goigs
Glosari a la Mare de Déu a càrrec de Dolors i Lourdes Massó Senan. Sortida de la verge per beneir la lletania Regína Patriarchárum de la ceramista Sandra Ovejas
Llort.

Traca final per acabar la festa

5 i 7 de la tarda. Cinema “Café Society”.A la Sala de Cinema del Centre Recreatiu