.

.

TOTS 21

L’alcaldessa de Vilallonga i la presidenta de la Diputació, plantant una alzina. Foto: Tots21

Benaiges i Llauradó, visitant la zona. Foto: Tots21

Una llarga reivindicació de Vilallonga del Camp ha estat per fi atesa, en una inversió en carreteres molt notable per un municipi de 2.400 habitants -900.000 euros-.

L’obra, planificada i executada per la Diputació de Tarragona, ha suposat de fet fer un ‘3 en 1’, ja que ha suposat la construcció d’una rotonda a l’entrada del municipi, en una cruïlla molt perillosa i on s’unien dues carreteres d’accés a l’Alt Camp, a més de l’eixamplament del pont sobre la riera de la Selva -on no podien passar dos camions- i l’ampliació de la calçada a la T-722. Les accions ordenaran el trànsit i garantiran la convivència segura de tots els usuaris. Les dues carreteres es dirigeixen a Valls i a Alcover. De remat, la recuperació del camí del Calvari i d’accés a l’estimada Ermita del Roser de Vilallonga, venerada pels seus habitats, que s’estrenarà Divendres Sant.

Es podria afegir una quarta millora: la transformació del carrer principal de Vilallonga -la carretera de Valls o T-722- en una zona amable, amb voreres amples i bancs per seure-hi, superant l’antiga imatge atrotinada, sense gairebé vorera i més pròpia d’una carretera i on els vehicles passaven a gran velocitat. Una altra acció ha estat ‘dur aigua del poble fins al polígon, al cementiri, al futur tanatori i a l’ermita del Roser’, segons ha subratllat l’alcaldessa, Gemma Benaiges.

‘Els veïns estan molt satisfets de la millora que s’hi ha fet’, relatava l’alcaldessa. ‘Com a alcaldessa estic molt satisfeta de poder assistir a aquesta inauguració perquè es tracta d’una obra molt important, d’un projecte tant reivindicat per nosaltres. Som un poble a tocar a la petroquímica, però amb recursos justos. Gràcies a la Diputació de Tarragona i a la seva filosofia d’estar a prop dels pobles petits, avui es fa realitat aquesta infraestructura’. També hi ha hagut ajuda de l’empresa Ravago, situada a tocar de la zona.

No és només una millora per Vilallonga, sinó també per als pobles de l’Alt Camp que usen aquestes dues rutes, com El Rourell, Alcover i Valls.

Abans i després de les millores fetes. Foto: Tots21

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest dijous les obres. El projecte, que ha inclòs la construcció de la rotonda a l’accés del municipi, ha servit per ordenar el trànsit i garantir la convivència segura de tots els usuaris. Durant l’acte, la presidenta Noemí Llauradó i l’alcaldessa de Vilallonga del Camp han plantat una alzina en un parc municipal situat al costat de la rotonda, que simbolitza el conjunt d’arbrat que s’ha hagut de replantar per dur a terme les obres de millora. Anteriorment hi havia un bosc de pins, però s’ha decidit plantar-hi alzines pel fet de ser una espècie autòctona, així mateix, a la rotonda també s’hi han plantat espècies autòctones com el cep, l’avellaner el garrofer i l’olivera.

A la inauguració també hi han assistit el vicepresident de la Diputació Quim Nin; el diputat del Servei d’Assistència al Territori, Miquel Subirats; la diputada Sílvia Puerto i el diputat Marc Ayala.

Llauradó ha explicat que en concret, la Diputació de Tarragona ha actuat en un tram total de 800 metres a la carretera T-722 i TV-7222 per tal de millorar-ne el traçat. D’altra banda, ha construït una rotonda de 40 metres de diàmetre a l’accés del municipi que ordenarà el trànsit a la intersecció entre la T-722 i la TV-7222. Més de 50 operaris han treballat en aquest projecte, que ha representat a la Diputació una inversió de 870.000 euros.

Una de les noves fites que marca una de les estacions del Viacrucis de la Setmana Santa. Foto: Tots21

En la seva intervenció, la presidenta Noemí Llauradó ha destacat la importància de mantenir sempre en bon estat les carreteres de la demarcació ‘per garantir-ne així la seguretat i millorar la comoditat de tots els usuaris’. De fet, l’elevada confluència de trànsit a la T-722 i la TV-7222 i el nombre de vehicles pesats que hi circulen a diari han fet necessària la realització de les obres. Els treballs han ampliat la calçada fins a 8 metres a la T-722 i han eixamplat el pont sobre la riera de la Selva (al punt quilomètric 2+850) fins a 9,2 metres, atès que l’amplada del pont dificultava l’encreuament de 2 vehicles.

Les obres també han servit per pacificar el trànsit a la zona urbana de Vilallonga del Camp, on s’ha renovat el paviment de les voreres i de la calçada. El traçat dels carrils s’ha modificat lleugerament per a eixamplar les voreres, assegurant així la convivència segura de tots els usuaris. D’altra banda, s’ha contribuït a adequar el camí del calvari, un pas lateral de vianants que dona accés a l’Ermita i al Cementiri.

El projecte de millora en aquest punt de la xarxa viària també ha inclòs: la reposició dels serveis afectats (aigua potable i gas natural), les plantacions i la il·luminació de la nova rotonda, la corresponent senyalització vertical i horitzontal i la canalització per al desplegament de la xarxa de fibra òptica. Podeu consultar més informació sobre el projecte al web: www.dipta.cat.

Altrament, la millora del camí al Calvari i l’accés a l’ermita s’ha poblat de fites que marquen les estacions del Viacrucis de Divendres Sant. A Vilallonga hi ha 14 estacions.

Jaume Garcia