.

S’aprova per unanimitat una proposta de Vila-seca en Comú per implementar mesures per aconseguir que els guarda-rails del municipi siguin més segurs per motoristes i ciclistes

S’aprova per unanimitat una proposta de Vila-seca en Comú per implementar mesures per aconseguir que els guarda-rails del municipi siguin més segurs per motoristes i ciclistes

 

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat en el darrer ple municipal de la legislatura una proposició de Vila-seca en Comú destinada a millorar la seguretat viària a les carreteres, especialment la dels motoristes. El document insta a la Diputació de Tarragona, ​​la Generalitat de Catalunya i l’Administració de l’Estat a “adequar les barreres perquè no actuïn com una autèntica guillotina en els casos d’accident de moto”, ha indicat Mario Téllez, portaveu adjunt dels Comuns i candidat a l’Alcaldia de Vila-seca. També elaboraran un inventari dels guarda-rails, tanques publicitàries, pals i qualsevol mena d’elements susceptibles de comportar perill i inseguretat pels motociclistes i ciclomotors a l’entorn dels carrers i carreteres del terme municipal de Vila-seca.

Segons diversos estudis, “en el cas d’un accident de moto en què el pilot o l’acompanyant impactin contra un guarda-rails a 30 km/h, hi ha un elevat risc de seccionament de membres i de greus lesions medul·lars”, ha recordat el portaveu adjunt municipal. Els guarda-rails de fet “causen el 15% de les morts en accidents de motocicleta, d’aquí la necessitat de posar mesures que redueixin i si pot ser eliminin aquesta mortalitat”, ha reiterat Téllez.

Des de Vila-seca en Comú s’han mostrat especialment satisfets per l’aprovació atès que asseguren que és una proposició que pot salvar vides. Per aquest motiu, Téllez ha agraït públicament la bona voluntat de la resta de la corporació tot destacant que en èpoques electorals “és especialment difícil arribar a acords.”