.

.

TOTS 21

Imatge de la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Ajuntament

L’Auditori Josep Carreras ha presentat avui la Gala Benèfica que oferirà el dijous dia 29 de setembre a partir de les 20.00 h amb el tenor Josep Carreras i la mezzosoprano Maria Soler, acompanyats pel pianista Lorenzo Bavaj.

Aquest concert extraordinari que, com cada any, està destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, forma part també de la gira de concerts de comiat dels escenaris tot el món anunciada ja pel tenor Josep Carreras.

La roda de premsa ha estat presidida per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, acompanyat d’Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia; Àngels Poblet, presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras i Alexis Gómez, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona. De fet, aquesta gala rep una aportació econòmica de la Fundació ”la Caixa” a través de CaixaBank, que disposa d’una xarxa d’oficines que permet detectar les necessitats socials i canalitzar els ajuts.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l’any 2002 amb l’actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta, María Bayo i Judith van Wanroij; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; la cantaora de flamenc Estrella Morente; Martirio i Chano Domínguez; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; el contratenor Xavier Sabata; l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu, l’orquestra Vespres d’Arnadí i el conjunt musical Orpheus XXI creat a iniciativa del mestre Jordi Savall.

Enguany, el tenor Josep Carreras i la mezzosoprano Maria Soler protagonitzaran la Gala Benèfica a Vila-seca que coincideix amb la commemoració del 20è aniversari d’aquest auditori. “No hi ha millor manera d’encetar aquest aniversari que amb una gran festa, la Gala benèfica a càrrec de Josep Carreras”, ha destacat Àngels Poblet. En aquest sentit, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha volgut posar en relleu que “a Vila-seca ja fa 20 anys que la música i la solidaritat s’uneixen per una gran causa, amb la bona entesa entre tres fundacions: la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, la Fundació Auditor Josep Carreras i la Fundació La Caixa”.

Aquesta gala, que enceta la nova temporada de l’Auditori, tindrà lloc el proper dijous dia 29 i es tracta “d’una parada obligada pel tenor Carreras, ja que aquest és un auditori molt estimat per ell” segons ha afirmat Antoni Garcia Prat. Per la seva banda, Alexis Gómez ha destacat que “sempre és un honor sumar-nos a millorar les expectatives de vida de les persones que pateixen leucèmia”.

Redacció