.

Els actes de Sant Jordi es donaran per finalitzats amb el Taller de manualitats de Sant Jordi per a infants, que tindrà lloc al Biblio@ccés de la Plana

Els actes de Sant Jordi es donaran per finalitzats amb el Taller de manualitats de Sant Jordi per a infants, que tindrà lloc al Biblio@ccés de la Plana

 Vila-seca viurà una Diada de Sant Jordi amb diversos actes programats i amb l’art efímer com a eix central. De fet, el dia de Sant Jordi, el Centre Històric tornarà a lluir guarnit amb les escultures i els diversos dissenys ideats per alumnes de les escoles d’Art i Disseny de Tarragona i Reus de la Diputació de Tarragona.

Aquesta serà la IV edició d’“Efímera. Art al Carrer” que guarnirà la plaça de l’Església, la plaça d’Estudi, la rambla de Catalunya, la plaça de Voltes, el carrer de la Verge de la Pineda, l’espai de les Peixateries Velles i el portal de Sant Antoni, sota el paraigües de tres eixos fonamentals com són la participació ciutadana, la transformació i reciclatge de materials i la creació artística. Un total de 8 equips, provinents de les dues escoles d’art, confeccionaran 2 espais urbans i 6 escultures de llibres, amb multitud de llibres reciclats cedits per veïns, diverses institucions i els que han estat reciclats de les anteriors edicions.

Com cada any, a més, tindran lloc les tradicionals parades de llibres i roses, a les places de l’Església i de Voltes. A partir de les 4 de la tarda i fins a les 8 del vespre hi haurà l’activitat “Circuit dels Xiuxiuejadors: narradors d’històries a cau d’orella” i a les 19.00 h, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, els Gegants i Grallers de Vila-seca i els Xiquets de Vila-seca protagonitzaran la Festa popular.

A la plaça de l’Església a les 5 de la tarda tindrà lloc un Contacontes que narrarà Rat Cebrian i una lectura de pomes a càrrec del Grup de Teatre La Tramoia a les 17.45 h. Cal recordar que durant tot el dia la Biblioteca serà present a la plaça de l’Església amb una parada, on també hi haurà un espai de lectura i novetats infantils.

A la plaça de Voltes hi haurà la presència de la ludoteca Tot Joc amb un espai de joc per als més petits. A les 5 de la tarda els infants podran participar al taller “Maquilla’t com un cavaller, una princesa o un drac” i a les 18.00 h començarà l’espectacle familiar “Festa Salada” a càrrec de la Cia. Encara Farem Salat.

Els actes de Sant Jordi es donaran per finalitzats amb el Taller de manualitats de Sant Jordi per a infants, que tindrà lloc al Biblio@ccés de la Plana, el dijous 25 d’abril a les 5 de la tarda.

Espectacular XIII Cantada

Com cada any, a la Diada de Sant Jordi a Vila-seca també hi té un gran protagonisme la música. En aquest sentit, la XIII edició de la Cantada tindrà lloc a la Pista exterior del Pavelló Municipal d’Esports a les 11.30 h i aplegarà a gairebé 900 alumnes de 2n, 3r i 4t curs de les set escoles de primària del municipi, acompanyats d’una orquestra de 50 músics del Conservatori de Música i 85 professors acompanyants.

Els participants, identificats amb una samarreta especial realitzada per a l’ocasió, interpretaran la cantata “El Follet Valent” amb text de Clara Ripoll i música de Núria Juanet. La narració anirà a càrrec dels alumnes de l’Escola Miramar, amb la direcció de Maribel Marín, els arranjaments i la coordinació musical a càrrec de Marc Torres, i presentada i dinamitzada per Juan Carlos Edo, de la Cia. Toc de gresca. A més, en acabar la Cantada, s’interpretarà la cançó “Un drac ferotge”, de Jordi Tonietti, que fa referència a la llegenda de Sant Jordi.

Cal destacar que la samarreta que vestiran els infants duu la il·lustració d’un follet, protagonista de la Cantada d’enguany, i ha estat seleccionada a través d’un concurs de dibuix dels alumnes de l’Escola Miramar.