.

Segons Vila-seca en Comú, existeixen estudis que demostren que els orins reiterats “poden acabar amb la vida d’un arbre en cinc anys i reduir a un terç la vida útil d’elements urbans com els fanals”.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha comunicat mitjançant una nota de premsa que en el proper ple municipal, previst pel divendres 31 d’agost, presentará una proposta per reduir l’impacte de les miccions dels animals de companyia a la via pública. Concretament els comuns proposen repartir a les persones que tenen censat el seu gos al municipi una ampolla plegable d’aigua i vinagre per netejar l’orina dels seus gossos i modificar l’ordenança sobre tinença d’animals en el terme municipal de Vila-seca per establir l’obligació de que els veïns aigualeixin les miccions de les seves mascotes.

Si la moció prospera l’Ajuntament de Vila-seca enviarà una carta al veïnat que tingui censat un gos per incentivar una actitud responsable i cívica quan passegen a les seves mascotes pel carrer en què se’ls informarà que es posarà a la seva disposició una ampolla plegable d’aigua i vinagre per netejar l’orina dels seus gossos. A la missiva també s’anunciarà la incorporació a l’Ordenança sobre tinença d’animals en el terme municipal de Vila-seca de l’obligació que els veïns aigualeixin les miccions de les seves mascotes.

Segons la formació cada dia són més nombroses les queixes dels veïns i veïnes de Vila-seca en motiu de les miccions d’animals de companyia en espais públics i consideren que les autoritats locals “no podem romandre impassibles”.

De fet asseguren que “a més de la pudor i la sensació d’insalubritat, l’orina animal provoca un seguit de desperfectes tant en el mobiliari urbà com a les façanes dels edificis”. Tant és així que afirmen que existeixen estudis que demostren que els orins reiterats “poden acabar amb la vida d’un arbre en cinc anys i reduir a un terç la vida útil d’elements urbans com els fanals, senyals de trànsit, arbres o papereres generant un sobrecost de manteniment a l’erari públic”.