.

Imatge de la FIM. Foto: Cedida

Imatge de la FIM. Foto: Cedida

Després de mesos esperant, Vila-seca en Comú ha accedit als estudis relatius a l’impacte econòmic de la Fira de la Música al Carrer de 2014 i 2015 i han pogut comprovar que la Fira era rendible en termes econòmics. Tant és així que, segons un estudi realitzat per Bandera Negra, en l’edició 2014 l’impacte econòmic fou de 315.000 euros, molt per sobre de la inversió realitzada.

A més de l’estudi de Bandera Negra, també han accedit a un segon estudi de Investigación&Marketing. Aquest estudi assenyala que en l’edició de 2015, d’un perfil més baix de totes les realitzades, només amb les despeses dels assistents de fora del municipi, un 38% dels assistents, es va sufragar pràcticament la meitat de la inversió.

Els membres de la formació consideren que, si a aquesta despesa es sumen despeses pròpies dels residents del municipi i l’impacte econòmic que suposa situar Vila-seca al mapa de Catalunya com a referent d’una fira d’aquestes característiques, la viabilitat econòmica està més que garantida.

Així doncs, amb les dades d’aquests estudis a la mà, els integrants de Vila-seca en Comú manifesten que la Fira és rendible i demanen explicacions a l’equip de govern, que s’havia excusat en la viabilitat econòmica per descartar-ho. De fet, demanen saber-ne la veritable raó que els ha motivat a rebutjar la fira de referència del municipi.
Esperonats amb aquesta nova realitat, des de l’agrupació assembleària manifesten que estudiaran la possibilitat d’impulsar iniciatives populars per fer pressió i aconseguir que l’equip de govern recapaciti.

/* JS para menú plegable móvil Divi */