.

Edifici de l’Ajuntament de Vila-seca

El plenari de l’Ajuntament de Vila-seca celebrat dilluns al vespre va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2018. Amb aquesta aprovació, Vila-seca congela per novè any els seus impostos i taxes municipals, incorporant també noves bonificacions que afavoriran diverses famílies del municipi.

L’Ajuntament de Vila-seca, que des de fa anys destina una gran inversió econòmica al seu programa d’impuls a l’ocupació per a reduir l’atur i que ha estat la primera ciutat de Catalunya en assolir el deute bancari zero, incrementa encara més el quadre de bonificacions de les ordenances per a les famílies i aprova per novè any la congelació dels impostos municipals. Del prop de la trentena de bonificacions establertes, pel proper any concretament s’incrementen molt les bonificacions de les llars d’infants per a famílies amb rendes baixes i també es bonifiquen les taxes de l’escola de música i conservatori per a les famílies monoparentals.

De fet, dels darrers 9 anys, Vila-seca ha congelat íntegrament els seus impostos en 8 ocasions (2010, 2011, 2013, 2014 i 2015, 2016, 2017 i 2018), ja que durant el 2012 l’IBI es va veure afectat per l’increment realitzat des del govern central.

Cal destacar que la congelació per aquest 2018 significa un increment zero en qualsevol impost o taxa pels ciutadans de Vila-seca.

Aquest és un quadre resum de les bonificacions: