.

La protesta a la plaça del Mercadal. Foto: Tots21

Més de 1.000 persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça del Mercadal de Reus per protestar contra la pujada d’impostos aprovada en el ple de l’Ajuntament el passat divendres.

La convocatòria s’ha fet per xarxes socials i ha corregut com la pòlvora. Tot i que la cita era a dos quarts de nou del vespre, una estona abans ja s’havien concentrat molts reusencs i reusenques mostrant el seu rebuig a la mesura presa per l’Ajuntament del municipi.

Equipats amb cassoles i xiulets, els manifestants han demanat la dimissió de l’equip de Govern, format pel Partit dels Socialistes, Esquerra Republicana i Ara Reus.

Una de les pancartes de la protesta. Foto: Tots21

Un dels cartells resava “Sandra, Noemí i Dani, us heu carregat Reus“, referint-se als tres líders dels partits que governen la ciutat. “Mans enlaire. Aixo es un robatori” ha estat una altra de les consignes que s’han sentit amb tots els assistents aixecant les mans, com també molt repetida ha estat el lema: “No pagarem” i “baixeu-vos el sou”.

Al cap de 20 minuts de protesta, els concentrats s’han dirigit a la propera plaça del Castell per fer extensiva la protesta davant la seu del PSC, on s’han reproduït els crits de protesta.

La concentració s’ha anat escalfant i s’han llençat ous i plàstics contra la façana de la seu socialista. Una parella d’agents de la Guàrdia Urbana seguia els esdeveniments, però sense intervenir. Entre els manifestants s’han vist cares conegudes de la formació Junts. La concentració ha acabat dissolent-se i sense més incidents.

 

L’Ajuntament de Reus va aprovar en el ple celebrat divendres de la setmaa passada les ordenances fiscals de l’any vinent. Els increments afectaran a l’IBI (d’un 12,4%), l’ICIO, les taxes de terrasses i de recollida de la brossa (d’un 14%) i el tribut del servei de grua i dipòsit municipal. És la segona manifestació contra la pujada, aquesta més massiva que l’anterior.

La protesta és un toc d’alerta al consistori tripartit de Reus, que com altres ha apujat els impostos i taxes d’una manera notable i per un cúmul de circumstàncies, una crisi impositiva que ha evidenciat a més el mal finançament dels consistoris per part de l’Estat.

Jaume Garcia

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */