.

Els pregoners de la Festa Major de Sant Bartomeu. Foto: Cedida

Els pregoners de la Festa Major de Sant Bartomeu. Foto: Cedida

Roda de Berà va donar el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Bartomeu la tarda d’aquest dimecres. Tot i queels actes van començar ja el passat cap de setmana, el Pregó oficialitzava ahir l’inici de les festes per a rodencs i rodenques.

En aquesta ocasió, un concert de Con-Fusion Project, a la plaça de l’Ajuntament obria els actes de la tarda i precedia un Pregó que va aplegar molta gent davant de la Casa de la Vila. Con-fusion Project va portar a escena un espectacle interpretatiu on la flauta travessera, el piano, el baix elèctric i la percussió van tenir un paper protagonista i s’intercalaven el lideratge mostrant la rítmica dels diferents pals flamencs.

A continuació, la Dra. Jaci Molins i el Dr. Manel Romaní van fer el tradicional Pregó de Festa Major. Acompanyats de la seva neta, la parella va fer un Pregó a duo explicant les seves vivències a Roda, els seus inicis quan van arribar de Barcelona i la bona acollida que els va oferir el municipi i els seus habitants quan van arribar-hi fa 35 anys.

Amb un “Visca Roda de Berà“, la parella va cloure el Pregó, que va donar lloc a l’espectacle dels Trastok’ts Street Band, acompanyats pel grup de batucada SomSarau, de Les Monges Associació Cultural, i el Ball de Diables de Roda de Berà.

Aquest dijous, dia de Sant Bartomeu, se celebren els actes més tradicionals, com la Processó del Pa Beneït.

A continuació, una galeria d’imatges de la tarda de dimecres a la Festa Major de Sant Bartomeu a Roda de Berà.

V.Tapias