.

El Parc de la Torre d’en Dolça es va omplir en la celebració del Cos de Sant Antoni. Foto: Cedida

El Cós de Sant Antoni, Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, va tenir lloc el migdia de diumenge al circuit hípic del Parc de la Torre d’en Dolça. Milers de persones van seguir les tres curses on van participar un total de 16 cavalls pura sang anglesos i on es van repartir 30.000 euros en premis.

Ambient al Parc de la Torre d’en Dolça minuts abans de començar les curses. Fotos: Tots21

A quarts de dotze el Parc de la Torre d’en Dolça estava ple de gent que passejava esperant l’inici de les curses. Alguns feien cua a la xurreria, d’altres prenien una cervesa i molts aprofitaven per gaudir del magnífic sol que brillava a aquella hora. Poc abans del punt del migdia, els cavalls de la primera cursa entraven a padock per calentar motors davant de milers de persones que s’acostaven per veure d’aprop els pura sang anglesos. Després de l’escalfament, els genets pujaven als seus cavalls i es dirigien als calaixos de sortida.

Cavalls escalfant a padock abans de començar la primera cursa. Foto: Tots21

En la primera cursa de 1.700 metres de distància, Premi Torre d’en Dolça, el guanyador va ser el cavall Priapo, de la quadra MP Racing i muntat pel genet Marc Pulido.

Els guanyadors del Premi Torre d’en Dolça. Foto: Tots21

La segona cursa, Gran Premi Ajuntament de Vila-seca, amb una distancia de 2.500 metres, la va guanyar el cavall Cat Haclysme, de la quadra Anaiak i muntat per Dinis Ferreira.

Dinis Ferreira amb el cavall Cat Haclysme, guanyadors del Gran Premi Ajuntament de Vila-seca. Foto: Tots12

Els tres primers classificats del Gran Premi Ajuntament de Vila-seca. Foto: Tots21

Per últim, la cursa Premi Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, de 1.700 metres, va ser guanyada pel cavall Peace Warrior, de la quadra Costa La Vall i muntat per José Luís Borrego.

En una gran jornada festiva on més de 10.000 persones van poder gaudir d’un gran ambient esportiu i familiar vinculat al món dels cavalls, els professionals, les autoritats, els propietaris i els afeccionats en general que van assistir a les curses van voler destacar l’excel·lent organització i l’èxit un any més de les úniques curses de cavalls que se celebren a Catalunya. Enguany però, l’emoció va ser també protagonista en aquesta jornada ja que els jutges van necessitar de l’ús de la foto finish per tal de resoldre les arribades finals en cada una de les tres curses.

Els gents en plena cursa. Foto: Cedida

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, va voler destacar que “aquestes curses de treball són importantíssimes per a nosaltres, però potser caldria més reconeixement. Són molt reconegudes a nivell de l’Estat, però no tant a Catalunya fora de la nostra província”. El batlle va explicar també que “enguany hem tingut molta afluència. Hem tingut sort perquè la climatologia ens ha respectat i, de fet, hem vist que ha vingut molta gent caminant, símptoma que fa molt bon dia”.

A continuació, us deixem una galeria d’imatges del Cos de Sant Antoni de Vila-seca.