.

Pilar caminant de la Jove de Tarragona pujant les escales de la catedral. Foto: Tots21

Pilar caminant de la Jove de Tarragona pujant les escales de la catedral. Foto: Tots21

La Part Alta de Tarragona bullia aquest migdia amb un dels actes més multitudinaris de la Festa Major de Santa Tecla, la baixada dels pilars caminant. Un any més, Xiquets de Tarragona, Jove de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau han arribat fins a l’Ajuntament obrint-se pas entre una multitud de gent que omplia la plaça de la Font. Abans, però, s’han dut a terme les dues rondes de castells de les quatre colles a la plaça de les Cols, on no hi cabia ni una agulla.

Foto aèrea de la plaça de la Font amb el pilar dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau arribant a l'Ajuntament. Foto: Tots21

Foto aèrea de la plaça de la Font amb el pilar dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau arribant a l’Ajuntament. Foto: Tots21

Els Xiquets de Tarragona, la colla degana de la ciutat, han obert plaça i s’han apuntat un 3 i un 4 de 8. Per la seva banda, la Jove de Tarragona ha descarregat un 4 i un 5 de 8, mentre els Xiquets del Serrallo han fet un 3 i un 4 de set. Els últims a actuar, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, han descarregat un 5 de 7.

Pilar dels Xiquets de Tarragona enfilant la Baixada Misericòrdia. Foto: Tots21

Pilar dels Xiquets de Tarragona enfilant la Baixada Misericòrdia. Foto: Tots21

A quarts de tres de la tarda, tota la gent que estava sentada a les escales de la catedral ha fet el tradicional passadís perquè la primera colla, els de la camisa ratllada, muntés el seu pilar per començar el recorregut de 400 metres que separa la plaça de les Cols de la plaça de la Font. Començava la part més bonica de la jornada.

Quan els matalassers arribaven a l’Ajuntament, els de la camisa lila ja estaven baixant el carrer Major per entrar a la plaça i fer arribar el seu pilar a l’Ajuntament.

A continuació, han arribat a la plaça de la Font els Xiquets del Serrallo, que avui han celebrat el seu 27è pilar caminant que ha arribat a l’Ajuntament.

Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estat els més ràpids en fer el recorregut, amb 6 minuts i 42 segons. Per darrere han quedat Xiquets del Serrallo (8’28”), Jove de Tarragona (8’01”) i Xiquets de Tarragona (9’26”).

Amb aquesta actuació es donen per finalitzades les actuacions castelleres de les festes de Santa Tecla. Caldrà esperar fins l’any vinent per tornar a veure els espadats caminant a Tarragona.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */