.

 

El gallec Pedro Nimo s’ha endut la setena edició de la Marató Costa Daurada de Tarragona amb un temps de 2 hores, 18 minuts i 12 segons, rebaixant en gairebé deu minuts l’anterior rècord de la Marató de Tarragona. El millor temps estava en mans de Mostafa Benslimane, que es va endur l’edició de l’any passat. Maria Garcia Alonso ha estat la primera dona, amb un temps de 3:12:31. Ha estat una edició dura pel vent, pel mal temps i pel canvi de recorregut d’última hora pel perill de les onades.

Nimo: “M’han tractat molt bé a Tarragona”

“Acabar una marató sempre és una victòria, i en les condicions d’avui més que mai. Els corredors es poden sentir ben orgullosos”, ha manifestat Nimo just després de completar la carrera. El gallec, que va ser campió d’Espanya de marató el 2014, no descarta repetir l’any que ve a Tarragona: “M’han tractat molt bé, i això sempre s’agraeix molt.” L’agraiment el trasllada a tot el món de l’atletisme en general: “Sempre he dit que el meu pare va treballar en una indústria durant 35 anys i amb prou feines li van dir algun cop ‘bona feina’ i jo, en canvi, tinc la sort que sempre rebo l’alè i les felicitacions dels aficionats, que reconeixen el meu treball.”

El gallec Pedro Nimo ha destrossat el rècord vigent de la Marató de Tarragona. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

El gallec Pedro Nimo ha destrossat el rècord vigent de la Marató de Tarragona. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’igualadí Roger Roca ha estat el subcampió de la prova i campió de Catalunya, travessant la meta amb un temps de 2 hores, 28 minuts i 56 segons. L’han seguit el corredor de Bonavista Pedro Ortega (2:35:54), que ha entrat just abans del també tarragoní Ferran de Torres. Pel que fa a les dones, l’alacantina Gemma Ann Selby ha arribat a la meta menys de mig minut després que la guanyadora (3:12:54), i en tercer lloc i campiona de Catalunya ha quedat l’atleta de Canovelles Anna Riera.

A ritme de la batucada Tympanvm

En passar per davant del Port Esportiu, els corredors de la prova han pogut rebre l’alè de la batucada Tympanvm, que a cops de timbal han animat durant tot el matí el ritme de la prova. Els participants que tenien esma per fer-ho han agrait la música de la banda tarragonina, el nom de la qual significa tambor en llatí.

 

30.000 i 10.000 metres

A banda de la marató, la cursa també tenia les proves dels 30.000 metres i dels 10.000 metres. El guanyador dels 30k ha estat Enrique Fernández, que ha acabat el recorregut amb 1:40:11, mentre que en categoria femenina ha guanyat Alba Meda (2:18:41), que ha entrat mig minut després que Nimo creués la meta. Els vencedors dels 10k han estat Camilo Santiago (30:23) i la polonesa Mariola Slusarczyk (36:56).

L’arribada més celebrada

Una de les entrades a meta més celebrades ha estat la de l’agrupació ¿Xq no Alex?, una iniciativa impulsada per l’Alex, un tarragoní de 15 anys que pateix una discapacitat física i que des del 2013 competeix a curses esportives amb l’ajuda del seu pare, l’Antonio. La iniciativa ha crescut i ara ajuda a que participin en la cursa diversos infants i joves amb discapacitats físiques i mentals. En l’edició d’avui la comitiva ha participat en la categoria dels 30k, que han completat en poc més de 3 hores.

L'agrupació Xq no Alex? travessa la línia de meta. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’agrupació Xq no Alex? travessa la línia de meta. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’alemany de 66 anys que ha corregut descalç

Johann Kauk és un corredor alemany de 66 anys, un dels més veterans que s’ha registrat a la cursa. Hi ha participat representant el club DJK Ellwangen, una localitat entre Stuttgart i Nüremberg. Per si tot això no fos prou exòtic, el Johann ha corregut la cursa descalç. Tot i que no l’ha pogut acabar (almenys, no ha sortit als registres oficials), sí que ha passat pel punt de sortida quan passaven poc més de tres hores de cursa, i encara li faltaven uns 12 quilòmetres. El corredor s’ha aturat a parlar amb l’speaker de la cursa, qui li ha reconegut la proesa.

L'alemany de 66 anys Johann Kauk ha fet gairebé tot el recorregut de la marató descalç. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’alemany de 66 anys Johann Kauk ha fet gairebé tot el recorregut de la marató descalç. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Romà Rofes

CONSULTA LES CLASSIFICACIONS