.

Imatge de la tribuna baixa, d’on van ser reallotjats uns seguidors grana. Foto: DiariTots21

El Govern de Ceuta ha anunciat aquest dimarts accions judicials contra TV3 per haver anomenat «micos» a aficionats de Ceuta malgrat que la cadena pública catalana ja ha demanat disculpes per aquest comentari en la retransmissió del partit d’ascens a Segona entre el Nàstic de Tarragona i la AD Ceuta.

En declaracions als periodistes, el portaveu del Govern de Ceuta, Alejandro Ramírez (PP), ha afirmat que la decisió d’emprendre accions judicials en el Comitè antiviolència i altres jurisdiccions s’ha acordat en el Consell de Govern celebrat avui i presidit pel president de la Ciutat, Juan Jesús Vivas (PP).

Aquest és el moment en què es fa el comentari:


«Es tracta d’uns comentaris inacceptables, amb biaix supremacista, racista i d’odi i malgrat les disculpes en la seva xarxa Twitter pensem que no són suficients i aquest tipus de comentaris han de tenir una acció més contundent, d’aquí aquesta decisió d’iniciar accions judicials», ha comentat Alejandro Ramírez.

Ha afegit que en aquest assumpte «cal ser molt contundents per a condemnar aquestes actuacions: ja hi ha hagut una condemna aquests dies pel cas Vinicius del Reial Madrid i havíem de posicionar-nos en aquest sentit», va dir.

“Riu-te dels micos de Gibraltar”, van dir els dos comentaristes de TV3 fora d’antena, però els micròfons estaven oberts i es va sentir el comentari. Es referien a la pressió que feien els seguidors nordafricans, ubicats al formatge del gol de mar, on habitualment hi ha els seguidors visitants, envoltats de tanques per seguretat.

El partit va tenir altres episodis a les grades, com el que va relatar DiariTots21, en què es van enfrontar seguidors del Nàstic de tribuna baixa i els membres de la banqueta del Ceuta. Aquests, increpats reiteradament pels seguidors, van perdre els papes i es van encarar proferint insults durant diverses fases del partit, sense que l’àrbitre els expulsés. La seguretat va reubicar una cinquantena de seguidors.